Muhammad Ali - het spraakmakende sporticoon van de twintigste eeuw : Showbizzkanaal

12/06/2016

Muhammad Ali - het spraakmakende sporticoon van de twintigste eeuw

mohammed_ali.JPGMuhammad Ali is vijfenzeventig geworden en was een van de belangrijkste en boeiendste figuren uit de sportwereld.

Wat is het verhaal van de meest aansprekende bokslegende aller tijden?

Aanstekelijk en met veel kennis van zaken volgt Marc Hendrickx in deze complete biografie Ali’s bokscarrière. Maar minstens zo interessant zijn de beschreven momenten buiten de ring. Religie, politiek en gezondheid gaan in het leven van het icoon hand in hand met de sportieve prestaties. Zijn drive om alles uit zijn carrière te halen en zijn grote mentale weerbaarheid lopen als een rode draad door het boek. Ali moest vele obstakels overwinnen en heeft dat met verve gedaan. Niet alleen als sporter, maar ook als mens. Op alle fronten is hij een grootheid. Iets dat iedere fan zal beamen!

Marc Hendrickx is een welbespraakte en absolute deskundige over Ali. Hij houdt niet van half werk… Zijn debuut Elvis A. Presley: Muziek, Mens, Mythe kostte hem zes jaar, aan Ali werkte hij drie jaar. Meer non-fictie volgde, waaronder een literair essay over Leonard Cohen, met ‘soundtrack’ van Henk Hofstede (Nits), net als jeugdboeken en -theaterstukken. Hij werd vertaald in 6 talen en 9 landen.

Muhammad Ali– Marc Hendrickx
ISBN 9789401606370 - € 19,99 – Paperback – 272 blz.
ISBN 9789401606387 - € 9,99 – E-book – 272 blz.

19:41 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: muhammad ali, boek muhammad ali |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.