Radio 1 omkadert het EK Voetbal en de Ronde van Frankrijk met Studio France : Showbizzkanaal

07/06/2016

Radio 1 omkadert het EK Voetbal en de Ronde van Frankrijk met Studio France

france.JPGTijdens het Europees Kampioenschap Voetbal, en later ook tijdens de Ronde van Frankrijk, presenteert Radio 1 een gloednieuw overkoepelend programma: Studio France. Het programma is er tijdens het EK elke dag, van vrijdag 10 juni tot zondag 10 juli  telkens vanaf 13.00 u.

Studio France brengt een mix van sport, nieuws, muziek en ontspanning. Het programma wordt tijdens het EK gebouwd rond de live verslaggeving van de 51 voetbalwedstrijden en wordt gepresenteerd door Ayco Duyster, Lode Roels, Ruth Joos, Xavier Taveirne en David Naert.

Radio 1 brengt als enige radiozender live verslag uit van de wedstrijden van het EK en alles wat daarrond gebeurt. Van 10 juni tot 10 juli opent Studio France elke dag de deuren van 13 tot 23 uur, en als de actualiteit dat vraagt zelfs langer. 

Uiteraard staat de verslaggeving over de Rode Duivels en de wedstrijden centraal, maar Studio France is er niet alleen voor de hard core sportliefhebber. Studio France wordt een zomers programma met heel veel ruimte voor de brede actualiteit in binnen- en buitenland, voor zomerse muziek en voor ontspanning. Zo trapt Radio 1 Studio France af met een bijzonder startevenement: de Studio France Top 100. Van 9 tot 19 uur spelen we de 100 beste France nummers. Binnen de Top 100 houden we de vinger aan de pols van het EK en starten we alle rubrieken op.

Studio France wordt een totaalprogramma voor iedereen die wil weten wat er gebeurt in Frankrijk, in eigen land en in de wereld.

Presentatie Studio France (standaardschema van 10 juni tot 10 juli; aanpassingen zijn mogelijk in functie van de sportactualiteit) :

13 – 17.00 : Ayco Duyster en Lode Roels
17 – 20.00 : Ruth Joos / Xavier Taveirne en David Naert
20 – 23.00 : wisselende presentatie, in functie van de sportactualiteit
Ruth Joos en David Naert presenteren de openingswedstrijd en de voorrondes van de Rode Duivels. Daarna neemt Xavier Tavierne het van Ruth over.

Peter Vandenbempt is de vaste commentaarstem van alle wedstrijden van de Rode Duivels. Tom Boudeweel slaat zijn tent op bij de Rode Duivels in Bordeaux en brengt heet van de naald alle nieuws over onze nationale ploeg.

Ward Bogaert trekt samen met Mathias Dhondt naar Frankrijk om te verbroederen met de Fransen en samen met hen het EK te volgen. Met een mobilhome doorkruisen ze steden en dorpen op zoek naar nieuwe vrienden. Samen kijken ze naar een wedstrijd en heffen ze het glas. Daarnaast lanceert Radio 1 ook de Gouden Bal, een quiz en een zoektocht in eigen land met bijzondere prijzen.

08:40 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: studio france, ek voetbal, radio 1 |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.