Eerste editie 'De Schorre betovert' voorgesteld : Showbizzkanaal

04/06/2016

Eerste editie 'De Schorre betovert' voorgesteld

foto.jpgOp zaterdag 3 september vindt in provinciaal domein De Schorre in Boom de eerste editie van ‘De Schorre betovert’ plaats. Het evenement brengt prachtige klassieke muziek in de unieke setting van De Schorre. Gedeputeerden Luk Lemmens en Bruno Peeters hebben vandaag samen met Robert Groslot (Il Novecento) een tipje van de sluier gelicht. Eliane Rodrigues speelde vooraf een prachtig mini pianoconcert.

“De Schorre biedt onderdak aan heel uiteenlopende evenementen.”, legt gedeputeerde Bruno Peeters uit. “Iedereen kent Tomorrowland, maar je hebt hier bijvoorbeeld ook Schorremorrie voor kinderen of Xtreme Xperience voor sportieve waaghalzen. Met ‘De Schorre betovert’ brengen we nu ook een evenement met klassieke muziek. Dankzij prachtige klassieke muziek in een unieke natuurlijke setting belooft het een betoverend evenement te worden.”

Bezoekers mogen zich verwachten aan een concert van Il Novecento onder leiding van Robert Groslot, maar ook onder meer pianiste Eliane Rodrigues, koperkwintet O’Brass en het koor Vivente Voce maken deel uit van het programma.

Gedeputeerde Luk Lemmens licht de ambitieuze plannen toe: “Het provinciebestuur zet zich in om klassieke muziek bij een groot publiek te brengen. Met ‘De Schorre betovert’ willen we klassieke muziek in een unieke omgeving brengen. Iedereen kan komen genieten van prachtige muziek en de schoonheid van De Schorre. Als hoofdoptreden brengt Il Novecento A Midsummer Night’s Dream naar Felix Mendelssohn, gebaseerd op het werk van William Shakespeare. Speciaal voor ‘De Schorre Betovert’ werden enkele van zijn teksten vertaald door Frank Albers. Deze zullen gebracht worden door Lucas Van den Eynde.”

Gevarieerd programma

Bezoekers van De Schorre betovert krijgen bij aanvang een programmaboekje en kunnen dan kiezen welke concerten ze bijwonen. Ook krijgt elke bezoeker een handig stoeltje om mee te nemen naar elke locatie, om optimaal te genieten van elk concert. Misschien ontdek je tijdens een wandeling door De Schorre wel een verborgen muzikale parel!

Het programma biedt heel uiteenlopende artiesten. Naast Il Novecento en Lukas Van den Eynde mogen de bezoekers zich verwachten aan de pianomuziek van Eliane Rodrigues, het koperkwintet O’Brass, het houtblaaskwintet Houthandel, een thuismatch van het koor Musica Nova, het koor Vivente Voce onder leiding van Jeroen Keymeulen, harpmuziek van Eline Groslot, een optreden van de Mechelse Beiaard en de laureaten van de Cultuurmarkt van 2016. Elke artiest krijgt een plaatsje op het domein waar zijn of haar muziek prachtig tot zijn recht zal komen.

Wanneer:
De Schorre betovert gaat door op 3 september en start om 19.00 uur.

Deuren en voorprogramma: 19.00 uur

Il Novecento: 23.00 uur

Tickets:

Een ticket kost 25 euro per persoon (incl. stoeltje).

Een VIP ticket kost 200 euro per persoon (toegang tot de VIP area met walking diner en all-in drankfomule met een uniek zicht op het hoofdpodium).

Waar:
Provinciaal domein De Schorre , Schommelei 1, Boom

Info en tickets: www.deschorrebetovert.be

Foto: Provincie Antwerpen 

17:17 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: de schorre betovert, de schorre betovert 2016 |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.