James Brown - Op zoek naar de Godfather : Showbizzkanaal

02/06/2016

James Brown - Op zoek naar de Godfather

james_brouwn.JPGJames Brown is misschien wel de meest iconische figuur in de funk- en soul-muziek, maar hij blijft ook mysterieus, omstreden en onbegrepen. Bekroond schrijver en biograaf McBride is al jaren gefascineerd door dit contrast en schetst een nieuw, persoonlijk en haast intiem portret. Hij ging op zoek naar de man achter de muzikale carrière, naar de ware James Brown.

McBride bezoekt en interviewt mensen die dicht bij Brown stonden en herschrijft de bepalende momenten in zijn leven die vaak buiten de spotlights plaatsvonden.

McBride focust op de persoonlijke en sociale kant van het getroebleerde en gecompliceerde soulgenie tegen de achtergrond van de onrustige Amerikaanse maatschappij: de spanningen tussen Noord en Zuid, zwart en wit en rijk en arm.

James Brown is een onconventioneel en fascinerend portret van Soul Brother No. 1 en zijn onschatbare betekenis voor de Amerikaanse cultuur.

James McBride is auteur van de New York Times-bestseller The Color of Water en winnaar van de National Book Award 2013 voor Lieveheersvogel. Hij werkte als journalist voor The Washington Post en People Magazine. McBride woont in New York en is naast auteur ook muzikant en scenarioschrijver.

James Brown, Op zoek naar The Godfather of Soul – James McBride
ISBN 9789401605564 - € 19,99 – Paperback – 400 blz.

De commentaren zijn gesloten.