Showbizzkanaal : Archieven

31/05/2016

Topdokters, vanavond om 20.35 op VIER

topdokters.JPGIn UZ Brussel ziet professor Tournaye een man met vruchtbaarheidsproblemen door een genetische afwijking. Tijdens een operatie zal professor Tournaye proberen zaadcellen te vinden in de zaadbal. Ondertussen worden ook eicellen bij de vrouw weggenomen, het wordt een spannende dag voor het koppel.

De patiënten van professor Tournaye koesteren vaak al jarenlang een kinderwens, achter zijn discipline gaat dan ook veel verborgen verdriet schuil. Het rouwproces van een onvervulde kinderwens is volgens professor Tournaye even zwaar als dat van een overlijden. Daarom vindt hij het jammer dat fertiliteit soms als luxegeneeskunde wordt bestempeld.

Bij neuroloog dr. van der Linden komt een 15-jarige jongen op consultatie die lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette. De jongen heeft last van opvallende tics en stoot bij zijn leeftijdsgenoten op onbegrip. Cardiochirurge professor Inez Rodrigus opereert een Jehova-getuige met een ernstig hartprobleem. Door haar religieuze overtuiging wil ze geen bloedtransfusie krijgen, waardoor ze tijdens de operatie een extra risico loopt.

Topdokters vertellen over hun tomeloze ambitie om het beste uit zichzelf te halen, over de zelfzekerheid die nodig is om het scalpel te hanteren en de drive om iets achter te laten in de geneeskunde. Al hun inspanningen en opofferingen hebben maar één doel: de allerbeste zorg voor elke patiënt.

 

11:10 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie |  Facebook | |  Print |

Opsporing Verzocht, dinsdag 31 mei 2016 om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Opsporing Verzocht, AVROTROS, De 38-jarige Vincent Jalink is vrijdagavond 27 mei slachtoffer geworden van een liquidatie in Diemen. Jalink werd even na 22.00 uur op de Klipperweg meerdere keren beschoten, terwijl hij met zijn zoontje in een auto zat. Hij overleed later in het ziekenhuis. Via een live-verbinding met de meldkamer in Amsterdam geeft de politie morgen de laatste ontwikkelingen rond het onderzoek door.

Wie heeft in 2001 de 26-jarige Dyora Bosgra vermoord? Morgenavond in Opsporing Verzocht aandacht voor het coldcase-onderzoek naar haar dood. Het levenloze lichaam van Dyora is op 17 juli 2001 door een vertegenwoordiger, die even snel wilde plassen, ontdekt in de bosjes bij een tankstation in Apeldoorn. Dyora Bosgra, die destijds tippelde op de Keileweg in Rotterdam, blijkt te zijn mishandeld en gewurgd. In Opsporing Verzocht een interview met de zus van Dyora, die ook na 15 jaar niet rust tot de dader gevonden is.

Zo wordt nog altijd gezocht naar de klant van Dyora die het zwaar verslaafde en verwarde meisje de dag voor haar dood zou hebben opgehaald in Rotterdam. De beloning van destijds 25.000 gulden bedraagt nu 15.000 euro.

Verder een reconstructie van de liquidatie van Sven Prins in Brunssum. De 30-jarige Prins, die al eerder zou zijn beschoten, is 25 september afgelopen jaar omgekomen in een kogelregen. Sven en een vriend zijn op de openbare weg tussen Heerlen en Brunssum, voor het oog van vele getuigen, honderden meters achtervolgd en beschoten vanuit een auto. Wanneer Sven een tuin in probeert te vluchten wordt hij daar van dichtbij om het leven gebracht. In de uitzending alle aanknopingspunten naar de daders tot nu toe.

Daarnaast onder meer bewakingsbeelden van een straatrover in Amsterdam en een vrouw die betrokken is bij de diefstal bij een 80-jarige vrouw in Asten.

10:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: opsporing verzocht, avrotros |  Facebook | |  Print |

Vanavond Cathérine in de coulissen van de Moulin Rouge bij VTM

vtm.JPGLaatste aflevering van CATHéRINE, op dinsdag 31 mei 2016 om 22.00

In de vijfde, en laatste aflevering van CATHéRINE stort Cathérine Moerkerke zich in het Parijse nachtleven en komt ze terecht in de Moulin Rouge, de eeuwenoude en wereldberoemde danstempel met zijn schaars geklede danseressen. Gekleed in een French Cancan outfit, waant Cathérine zich voor één dag een echte Doriss Girl, zoals deze danseressen worden genoemd. “Het heeft iets sexy en schattig tegelijk. Net een grote speeltuin.”

 

Cathérine droomde als klein meisje zelf van dansen en acteren en was dol op kostuums en make-up. Net zoals de Vlaamse Inge, een heel gewoon meisje uit Leuven, die naar Parijs kwam om haar grote droom waar te maken. “Ik was twaalf jaar toen ik op televisie een reportage zag over de Moulin Rouge. Ik was op slag verliefd op de kostuums met pluimen en glitters. Ik wist meteen: dit wil ik later ook”. Toen er audities waren, heeft ze geen seconde getwijfeld. De Moulin Rouge-meisjes verdienen goed hun boterham: zo’n 3000 tot 3500 euro per maand, voor 6 dagen op 7 te werken.

Dat ze ook halfnaakt moeten paraderen op een podium, nemen de meisjes er graag bij. “De meisjes bieden zich zelf aan om topless te dansen. Ik hoef er niet voor te bedelen, verre van”, zegt Janet Pharaoh, de artistieke directeur van de Moulin Rouge. Zij is het die beslist wie topless mag dansen en wie niet én ze is streng. “Ik wil ze niet te groot, niet te klein en al zeker geen plastische chirurgie”. Daarnaast moeten ze minstens 1m75 zijn, mogen ze geen tattoos hebben en niet meer dan 2 kg bijkomen of afvallen. Of Cathérine in aanmerking komt? “Neen, ze is te klein en véél te mager… het mag gerust iets ronder.”

Wat Cathérine het meest verrast is dat de vrouwen backstage veel preutser zijn dan verwacht. Ze bedekken hun borsten zodra er een camera in de buurt komt. Janet Pharaoh: “Op een podium is dat toch iets heel anders: dat is een act. Dat is net zoals actrices die een naaktscène spelen. Die halen het toch ook niet hun hoofd om naakt op straat te lopen? Het is niet omdat je topless op een podium staat, dat je promiscue bent.”

 

10:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: cathérine, moulin rouge |  Facebook | |  Print |

Romeo’s lanceren nieuwe single ‘Waanzin’

de_romeos.JPGDe Romeo’s zijn klaar om de muzikale zomer aan te snijden en ze doen dat deze keer met een gloednieuwe single ‘Waanzin’. “We zorgen voor een dubbele primeur; het is de eerste keer dat we uitpakken met een rocknummer én we zijn de eerste Belgische artiesten die een nieuwe single exclusief lanceren via streaming”, klinkt het in koor. Deezer biedt de mogelijkheid voor een gratis of betalend account. Nog tot 6 juni kan je er exclusief kennismaken met de nieuwste Romeo’s worp. Andere streamdiensten zullen de single ook aanbieden, maar het is de eerste keer dat een artiest in ons land zijn single niet meer fysiek of digitaal te koop zal aanbieden.

De Amerikaan Chance the Rapper zorgde vorige week voor een primeur, toen hij met z’n nieuwste album op 8 binnenkwam in de Amerikaanse albumlijst, zonder ook maar één album te verkopen. De rapper slaagde in zijn stunt, dankzij streaming, waarbij zijn muziek alleen maar werd afgespeeld en beluisterd, zonder fysieke of digitale verkopen. Deze nieuwe manier van muziekbeleving zit in de lift en wordt bovendien ook nog eens gestimuleerd door de verkoop van draadloze muziekinstallaties, die de woonkamers in een recordtempo aan het veroveren zijn.

Stunt

Dat De Romeo’s én hun platenfirma CNR / Vlaamse Sterren mee zijn met hun tijd, bewijzen ze met de manier waarop de nieuwe single ‘Waanzin’ wordt gelanceerd. “Het is de eerste keer in België dat een artiest zijn liedje lanceert via streaming. Samen met streamingdienst Deezer, hebben we ervoor gekozen om de nieuwe Romeo’s single alleen maar aan te bieden in streaming. Een fysieke en digitale release is pas volgend jaar voorzien, wanneer het nieuwe Romeo’s album uitkomt”, zegt Billy Torney namens het platenlabel.

Verrassend

Met ‘Waanzin’ schrijven De Romeo’s opnieuw muziekgeschiedenis en bespelen ze een voor hen nieuw muzikaal genre, dat ze zelf omschrijven als ‘party-rock’. “Status Quo, De Kreuners, dat zijn groepen die ons altijd al geïnspireerd hebben. Stevige rockmuziek, tijdloos, maar toch toegankelijk voor een groot publiek. Die ingrediënten zijn we gaan combineren en daaruit is onze ‘party-rock’ sound ontstaan”, zegt Gunther Levi. De Romeo’s hebben drie versies opgenomen van ‘Waanzin’, een liefdesliedje waarin ze overdonderd worden door de liefde voor een vrouw. “Dat klopt. Naast de gewone single edit, hebben we nog twee ambianceversies opgenomen. De voorbije maanden hebben we die uitgetest tijdens onze optredens en ik kan je verzekeren, het werkt!”, zegt Chris Van Tongelen.

De nieuwe single ‘Waanzin’ kan je vanaf nu gratis en exclusief beluisteren via Deezer.

 


09:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek, Singles | Tags: waanzin, de romeo's, single waanzin |  Facebook | |  Print |

Boxy-broers wikken en wegen de finalisten van Mijn Pop-uprestaurant 2016

vtm.JPGAflevering 27 op dinsdag 31 mei om 20.35 bij VTM

Wie wordt de winnaar van Mijn Pop-uprestaurant 2016? Volgende week donderdag krijgen Miette & Willem en Chloë & Magali het verdict te horen. In de aanloop naar de grote finale gooien de twee finalisten alles in de strijd voor de stem van de kijker. Om de kijker te helpen de juiste keuze te maken, krijgen de pop-ups de komende dagen belangrijke gasten over de vloer. Bekende gezichten zullen Strombowli en Jalapeño Loco bezoeken en hun mening delen met Vlaanderen. De populaire Boxy-broers bijten op dinsdag 31 mei 2016 de spits af.

Kristof en Stefan Boxy zijn zelf topkoks en waren de allereerste recensenten van Mijn Pop-uprestaurant 2016. Twee maanden na hun eerste bezoek keren ze terug naar Strombowli en Jalapeño Loco. Wie moet volgens hen winnen? Miette & Willem hebben een moeilijke start achter de rug in Knokke-Heist, terwijl de vosjes en hun team niet te stoppen lijken. Chloë & Magali wisten meermaals indruk te maken met hun keuken. De grote vraag is natuurlijk of ze dat vandaag opnieuw doen?

 

De Boxy’s gaan eerst langs bij Miette & Willem en vleien zich onmiddellijk neer op het terras. Het is prachtig weer in Knokke-Heist en de sfeer zit er dan ook meteen in. De eerst cocktails worden gesmaakt en het eerste hapje, de beroemde ceviche, is ook top. Hopelijk slaat de rest straks ook aan. Zeker de taco’s, want daarover zijn de meningen de laatste tijd verdeeld… Naast de Boxy-broers krijgen Miette & Willem ook bezoek van de koning van de Vlaamse feestmuziek Christoff. Wat vindt hij van hun Mexicaanse pop-up?

Ook het bezoek van de Boxy-tweeling aan Strombowli start met cocktails. En die blijken nog beter en verfijnder te zijn dan bij de Mexicaanse buren. Het eerste hapje met onder andere rijstballetjes kan ook bekoren. Maar de twee chefs lijken toch de sfeer van Jalapeño Loco wat te missen. Het belooft hoe dan ook spannend te worden, want na de eerste gerechtjes is voor de Boxy’s nog lang niets beslist…

 

09:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: mijn pop-uprestaurant 2016, vtm, vtm mijn pop-uprestaurant 2016 |  Facebook | |  Print |

Stakingen: Het Grote Debat vanavond bij VTM

vtm.JPGHebben stakingen nog wel zin? Treffen ze niet vooral de gewone mensen? Waarom staken de Franstaligen meer dan de Vlamingen? Zijn de sociale conflicten de doodsteek voor het imago van ons land? En hoe kunnen we hier uit geraken?

 

Stef Wauters en Birgit Van Mol zoeken morgenavond, op de dag van de nationale ambtenarenbetoging, naar antwoorden in een rechtstreeks debat. In de studio’s van MEDIALAAN ontvangt Stef Wauters de hoofdrolspelers zoals N-VA-voorzitter Bart De Wever, Rudy De Leeuw van de socialistische vakbond ABVV, en Karel Van Eetvelt van ondernemersorganisatie UNIZO.

Birgit Van Mol luistert naar de verhalen van de mensen die er middenin staan: de stakers zelf, belangrijke bedrijfsleiders, gedupeerden en gewone gezinnen.

De aflevering van de serie ‘Shades of Blue’ die was voorzien, wordt een week uitgesteld.

Stakingen: Het Grote Debat
Morgenavond om 22u45 bij VTM
Twitter#stakingsdebat

 

09:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: het grote debat, stakingen, vtm |  Facebook | |  Print |

Eén | Peter Van Den Begin en Mathias Sercu in de derde reeks van Eigen kweek

eigen_kweek.JPGOp maandag 18 april zijn Eén en Eyeworks van start gegaan met de opnames voor de derde en laatste reeks van Eigen kweek. 

Dirk Van Dijck, Sien Eggers, Wim Willaert, Sebastien Dewaele, Rhoda Montemayor en Maaike Cafmeyer nemen opnieuw de hoofdrollen voor hun rekening. Ook Liesa Naert, Piv Huvluv, Wouter Bruneel en Günther Lesage zijn weer van de partij. 

En in deze derde reeks van Eigen kweek duiken ook heel wat nieuwe gezichten op. Ontdek wie via lees meer.
NIEUWE GEZICHTEN

Sam Louwyck, Stefaan Degand en Jerica Nelson verdwijnen uit de reeks. Hun plaatsen worden ingenomen door tal van nieuwe gezichten waaronder Peter Van Den Begin, Mathias Sercu,Katelijne Verbeke en Tom Ternest. Daarnaast maken ook de over de taalgrens bekende acteursJean-Luc Couchard en Serge Larivière hun opwachting.

Omwille van de wet op de kinderarbeid moeten we -met pijn in het hart- afscheid nemen van Quinten Somers als Franky en Alice Erard als Emma. Zij worden vervangen door Milan Bouckenhove en Miet Dujardin.

WAT BRENGT REEKS DRIE?
Het derde seizoen begint waar het tweede geëindigd is: Chantal beseft dat de broer van 'den Ollander' de waarheid sprak, en dat de familie Welvaert effectief wiet heeft gekweekt voor hem en voor zijn broer vijf jaar eerder. Maar kan Chantal dit bewijzen? Ria en de Welvaerts hebben niets in de gaten en begrijpen niet waarom Chantal ineens zo kil doet tegen hen.

Peter Van Den Begin speelt commissaris René Vanderlinden, die na een overplaatsing uit Antwerpen naar Wijtschate, de nieuwe chef van Chantal wordt. Al snel loopt hij haar voor de voeten in haar geheime onderzoek naar de familie Welvaert. Het leidt tot een clash van de dialecten.
 

Mathias Sercu kruipt in de huid van onderzoeksrechter Despriet. Hij is de vader van Griet, de vriendin van Steven, en krijgt het onderzoek naar de illegale activiteiten van zijn toekomstige schoonfamilie op zijn bord. Daarnaast is hij een man met een passie: Wereldoorlog I, en de Mijnenslag in het bijzonder.
MAKERS
Eigen kweek is een productie van Eyeworks Film & TV drama voor Eén, in een regie van Joël Vanhoebrouck en naar een scenario van Bas Adriaensen, Mathias Claeys, en showrunner Philippe De Schepper.

TIMING
De zes nieuwe afleveringen worden ten vroegste in het voorjaar van 2017 uitgezonden op Eén. 

08:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: peter van den begin, eigen kweek, mathias sercu |  Facebook | |  Print |

30/05/2016

Sofie Dumont valt in de prijzen in Yantai, China

sofie_dumont.JPGAfgelopen weekend werden in Yantai, China, de Gourmand World Cookbook Awards uitgereikt. In 1995 werd de wedstrijd voor het eerst georganiseerd door Edouard Cointreau en 21 jaar later komen er inzendingen uit maar liefst 209 landen.

De concurrentie was met andere woorden bikkelhard: als een van de 766 finalisten in 89 categorieën nam Sofie Dumont het op tegen de internationale top van Europese televisiechefs. Ze reisde vorige week voor het eerst naar Yantai om persoonlijk de uitreiking van de World Cookbook Awards bij te wonen en werd er meteen gelauwerd voor haar boek 'Op de groei 1: Lekker eten begint in de buik'. Meer dan terecht sleepte ze in de categorie 'TV Europe' de hoofdprijs in de wacht met haar eerste kookboek in de populaire reeks voor toekomstige en kersverse mama’s.

Spread the word: Op de groei 1 is nu officieel het beste televisiekookboek van Europa!

In Op de groei 1: Lekker eten begint in de buik verzamelde Sofie allerlei recepten en voedingstips voor een gezonde levensstijl tijdens de zwangerschap. Voor elk trimester van de zwangerschap is er keuze uit soepen, snacks, sapjes, salades en volle maaltijden. Allemaal gerechten die aan soon-to-be mama’s en hun ongeboren baby’s de voedingsstoffen geven die ze op dat moment nodig hebben.

Daarnaast vulde ze het boek ook met tips die zij zelf – als mama van Grace – kan geven aan jonge mama’s tijdens de eerste 9 levensmaanden van je baby: hoe blijf je als jonge moeder zelf gezond eten? Hoe pak je die eerste patatjes aan? Ook na de zwangerschap kunnen kersverse ouders dus hun hart ophalen aan Op de groei. De papjes die Sofie neerpende evolueren maand na maand mee en er komen stap voor stap nieuwe ingrediënten bij die afgestemd zijn op de ontwikkeling van baby’s tot 9 maanden.

Intussen verscheen ook het tweede deel in de succesvolle reeks. Op de groei 2: Samen eten is lekker en leuk biedt tal van toffe recepten voor de vele ‘eerste keren’ van je kind. De eerste echte maaltijd, de eerste verjaardag en natuurlijk ook de eerste brooddoos.

Sofie kiest opnieuw voor vernieuwende recepten die de smaakzin van je kind ontwikkelen en snel klaar zijn in de dagelijkse drukte van een jong gezin. Verse en gevarieerde gerechten; geschikt voor de kleinsten en met pittige extra’s voor de mama’s en papa’s.

Ook voor een topverjaardagsfeestje vind je in dit boek gezonde en lekkere knabbels. En debrooddoos van haar dochtertje Grace: dat is een kleurrijke combo van groenten, fruit en heerlijke vieruurtjes.

Hét doel van Sofie Dumont: van alle kinderen echte alleseters maken en daar slaagt ze wonderwel in. Om kersverse mama’s alle tools te bieden om ook van hun kind een echte smulpaap te maken, is er een website www.mijnkindeetalles.be, en een online community opgericht rond #mijnkindeetalles en #mamaeetvanalles.

Sofie Dumont, Op de groei 1: lekker eten begint in de buik
9789022331835 |  208 blz. | € 22,50 | Gebonden
Uitgegeven bij Manteau

Sofie Dumont, Op de groei 2: samen eten is lekker en leuk
ISBN 9789022332580 | 208 blz. | € 22,50 | Gebonden
Uitgegeven bij Manteau

19:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: sofie dumont, china |  Facebook | |  Print |

Leontine Borsato nog één keer als keihard de lekkerste op de cover

veronica.JPGLeontine Borsato prijkt vanaf morgen op de cover van het ‘Keihard de Lekkerste’-jubileumnummer van Veronica Magazine, dat dit jaar veertig jaar bestaat in Nederland. Dit is de negende keer dat ze op de cover staat en hiervoor onderging ze een complete metamorfose door stylist Leco van Zadelhoff.

“Bij de klassieke Veronica-slogan ‘Keihard de Lekkerste’ moet ik altijd meteen denken aan Leontine, die met wapperend blond haar figureerde in promofilmpjes”, zegt Veronica Magazine-hoofdredacteur Debby Nobel. “Hoe leuk is het om te laten zien dat Leontine én Veronica Magazine in 2016 nog steeds keihard de lekkersten zijn. Ik was heel blij dat Leontine en Leco het ook een geweldig plan vonden. De lange blonde lokken die Leontine op de cover heeft, bevielen zelfs zo goed dat Leontine inmiddels weer als blondine is gesignaleerd.”

“Leco houdt me al die jaren up-to-date”, zegt Leontine er zelf over in Veronica Magazine. “Toen ik jaren geleden m’n blonde dreadlocks inruilde voor een donkere bob, haalden we de voorpagina’s. Kom op, joh! Ik geloof dat we nog nooit zo hebben gelachen als toen. Deze fotoshoot laat het weer kriebelen. Na al die jaren staat blond voor mij nog steeds symbool voor vrolijkheid!”

Wie jarig is, trakteert
Die vrolijkheid komt natuurlijk ook volop terug in het speciale jubileumnummer. Veronica Magazine kijkt terug naar hoogtepunten uit de periode 1976-2016. Katja Schuurman heeft bijvoorbeeld met zeventien stuks de meest Veronica Magazine-covers stevig in handen. Daarbij trakteert het weekblad de trouwe abonnees op spectaculaire prijzen. Er zijn namelijk twintig onvergetelijke, unieke en ludieke bucketlistervaringen te winnen, van trouwen in Las Vegas tot slapen in de woestijn en van een complete beauty-metamorfose tot zelf een vliegtuig leren besturen.

19:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Tijdschriften/Kranten | Tags: leontine borsato, cover leontine borsato |  Facebook | |  Print |

Fantastische nieuwe K3-show in 2017 in Gent, Hasselt, Antwerpen en Oostende

k3.jpgNa het ongeziene succes van hun eerste tour, staan Hanne, Marthe en Klaasje te popelen om opnieuw op tournee te gaan doorheen Vlaanderen en Nederland!

Ze kijken er naar uit om samen met de meisjes en jongens in de zaal hun allermooiste liedjes en hun allergrootste hits te zingen. Uiteraard is het K3-ballet ook van de partij.

Deze swingende show voor jong en oud mág je niet missen!

Speciaal voor de tienerfans is er opnieuw een show om 20u ’s avonds ! Die gaat door op zaterdagavond om 20u in de Lotto Arena van Antwerpen. Let wel : dit is een show met zitplaatsen (geen staanplaatsen).

Flanders Expo Gent - 28&29/1/2017, om 11u – 14u – 17u
Ethias Arena Hasselt - 11/03/2017 om 14u en 17u en op 12/3/2017 om 11u en 14u
Lotto Arena Antwerpen – 8/4/2017 om 14u, 17u en speciaal voor de tienerfans om 20u (met zitplaatsen)
en op 9/4/2017 om 11u, 14u en 17u
Kursaal Oostende – 15&16/4/2017 om 11u, 14u en 17u

Tickets bestellen: www.studio100.com

19:29 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: nieuwe k3-show, k3, studio 100 |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende