Kiest de zuidrand voor een lokale of een ketenradio : Showbizzkanaal

25/05/2016

Kiest de zuidrand voor een lokale of een ketenradio

radio_frekwent.JPGDinsdagmiddag kreeg de lokale Radio Frekwent uit Hove het bericht dat er een bewindvoerder aangesteld is om hun vzw Flash onder de loep te nemen. De vrijwilligers van de radio vrezen het einde van hun tijdperk. Grote radioketens slorpen de kleine onafhankelijke radio’s op om zo wellicht hun frequentie te pakken te krijgen.

"Ook de lokale radio’s krijgen een plek op de digitale frequenties. Gatz wil wel de ketenradio’s, zoals Topradio, Family Radio en ClubFM aanpakken. Die kopen lokale frequenties op om er ‘nationale’ radio op uit te zenden. Die anomalie wil Gatz eruit, omdat ze tot verschraling van het aanbod leidt, zei hij toen in De Standaard

Gemotiveerde vrijwilligers
“We zijn met onze radio een gezellige lokale radio met sterk regionieuws,” zegt Steven Mostmans, bezieler van de radio. ”Dertig jaar geleden kwamen de lokale radio’s als paddenstoelen uit de grond. Vele van deze radio’s zijn van de FM band verdwenen of opgegaan in een groot geheel. Dankzij een goede lokale verankering heeft radio Frekwent, die opgericht is in 1982, succes blijven oogsten in de regio,” vertelt Steven.

“Elke dag en bijna elk weekend staan onze vrijwilligers paraat om het sterkste lokale nieuws te brengen uit de regio en iedereen hoopt dit nog lang mogen doen en met veel passie.” Als lokale radio alleen verder werken wordt steeds lastiger. Grote commerciële ketenradio’s zetten alles op alles om kleinere radio’s op te slorpen. Ook radio Frekwent is toen in het vizier gekomen . Na enkele overname pogingen vanuit een ketenradio is het uitgegroeid tot een proces op de rechtbank. Een spijtige zaak dat zijn gevolgen heeft,” vertelt Steven. De rechtbank heeft ondertussen een bewindvoerder aangesteld. Deze persoon moet bemiddelen tussen een ketenradio en de lokale radio, radio Frekwent. De toekomst van onze zuidrandradio hangt hier van af.”

Steun van lokale besturen
Zelfs in deze moeilijke omstandigheden blijven de vrijwillige medewerkers hoopvol. Ze zullen doorgaan tot het einde. Ze krijgen steun vanuit alle gemeentelijke besturen in de zuidrand en zijn de spreekbuis voor de vele lokale verenigingen en het perfecte promotiekanaal voor de lokale middenstand. “De grote vraag is, waar gaat de bewindvoerder of bemiddelaar voor kiezen ? Zal deze persoon gaan voor een ketenradio dat op verschillende frequenties dezelfde programma’s uitzend? Een zender die totaal geen voeling heeft met de regio? Of, zal er gekozen worden voor de radio die gemaakt wordt door en voor de mensen van de zuidrand,” De lokale radio uit Hove zit duidelijk met heel wat vragen. “Frekwent heeft de radiofrequentie 105.1 gekregen omdat we lokaal werken,” laat Steven nog weten.

Laat radio Frekwent , de lokale radio voor de zuidrand leven !!! Steunen doe je door ons een bericht te sturen. Vermeld waarom u vind dat radio Frekwent moet doorgaan.

Contact:
studio@frekwent.be - Radio Frekwent – Dennenlaan 6 – 2540 Hove. Steven Mostmans 0496 68 63 86

 

21:04 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: radio frekwent |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.