Boxy's ontrafelen alle geheimen van Herman Brusselmans : Showbizzkanaal

24/05/2016

Boxy's ontrafelen alle geheimen van Herman Brusselmans

vitaya.JPGAflevering 6 op dinsdag 24 mei 2016 om 21.30 bij Vitaya

Dat Herman Brusselmans de schrijver is met het lange sluikhaar die steeds in het zwart gekleed is, weten de Boxy-broers. Maar dat hij zijn dag pas begint in de late namiddag, zich onlangs inschreef in een relatiebureau, elke dag vecht tegen zwartgallige gedachten, nooit ontbijt, een hekel heeft aan koken en “poezelig zacht” haar heeft, ontdekken ze op dinsdag 24 mei 2016 in Boxy & Boxy.

Kristof en Stefan ontmoeten Herman op de boekenbeurs, samen met zijn ex-echtgenote en goede vriendin Tania. Wat de broers meteen opvalt, is dat vele Brusselmans-fans vrouwen zijn en dat ligt volgens hen aan het grote sex appeal van de schrijver. Terwijl hij volop handtekeningen zet, verklapt Herman een goed bewaard geheim: “Als ik er een uitroepteken bijzet, is het voor een schoon meiske”.

Kristof en Stefan vuren al hun vragen af op de schrijver. Ze zijn benieuwd naar zijn type vrouw, zijn nachtelijke schrijversbestaan én het geheim achter zijn opvallend zachte, lange haren. “We dachten dat die als frituurvet zouden aanvoelen”, bekennen de Boxy’s. “Maar ze zijn poezelig zacht. We zijn er jaloers op.” Hun conclusie is duidelijk: ze hebben Herman Brusselmans totaal verkeerd ingeschat.

 

Na hun bezoek aan de boekenbeurs worden de broers uitgenodigd in de loft van Herman in Gent. Zijn dag begint om 15u – Brusselmans zoekt z’n bed pas op om 7u ’s ochtends – met een lekker ontbijt van de Boxy’s. Maar doen ze hem daar wel een plezier mee? “Ik ontbijt nooit, alleen een vlootje Duitse yoghurt”, klinkt het meteen. Verder leidt Brusselmans zijn gasten rond in zijn walhalla van het schrijfgebeuren: het bureau waar hij ’s nachts al zijn creativiteit loslaat. Hij praat ook open over zijn gevoeligheid voor depressies, wat de Boxy’s met verstomming slaat. “Jullie zijn twee vrolijke gasten en vinden het leven tof. Ik niet, ik vind dat één grote bullshit”, vertelt Brusselmans. “Onvoorstelbaar hoe no-nonsens hij is”, reageren Kristof en Stefan.

Herman heeft een voorliefde voor Gent en neemt de broers ook mee naar zijn favoriete koffiehuisje. Boxy & Boxy komen daar o.a. te weten waarom Herman zich onlangs inschreef in een relatiebureau, voorlopig zonder groot succes. Afsluiten doen de Boxy’s door een stevige burger met kalfsvlees klaar te maken in de loft van Herman. “Hij heeft een heel goed aura”, besluiten de Boxy’s na hun bezoek.

 

11:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: herman brusselmans, vitaya |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.