Showbizzkanaal : Archieven

30/12/2015

Serge Simonart neemt Klara-luisteraars mee naar Venetië

klara.JPGVanaf zondag 10 januari neemt Serge Simonart de Klara-luisteraars in negen afleveringen mee op een pelgrimstocht langs de mythische plekken van de Italiaanse stad Venetië, volgens Simonart de mooiste stad ter wereld. “Venetië is voor mij meer dan een stad: het is een gemoedstoestand, een levensgevoel, een toevluchtsoord voor dromers, een spiritueel kuuroord, een sanatorium voor gewonde engelen.”

"Venezia", vanaf 10 januari 2016 negen zondagen lang van 18 tot 20 uur op Klara

16:43 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: serge simonart, klara |  Facebook | |  Print |

Kobe sluit af: op donderdag 31 december 2015 rond 22.20 uur op Eén

Kobe sluit af, Eén, Kobe Ilsen ontvangt een aantal fijne BV's in de kroeg Bar des Amis in Gent om tussen pot en pint samen het voorbije jaar af te sluiten. Adriaan Van Den Hoof staat achter de draaitafel, Freddy De Vadder hangt aan de toog en Het Zesde Metaal zorgt voor een paar uitzonderlijke muzikale tussenkomsten. Zij zijn in goed gezelschap met gasten als Maaike Cafmeyer, Annelien Coorevits, Ruben Van Gucht en Danira Boukhriss Terkessidis.

Kobe sluit af: op donderdag 31 december rond 22.20 uur op Eén.
De gasten
Wie alvast goed vertegenwoordigd zijn, zijn de West-Vlamingen met Ann Tuts, Maaike Cafmeyer, Guga Baúl en Annelien Coorevits. 2015 was namelijk het jaar van hun “wederheboarte.” Voor één keer worden ze dan ook niet ondertiteld.

De absolute comeback van monumenten Jacques Vermeire en Margriet Hermans is ook Kobe niet ontgaan. Toevallig sloten zij vroeger samen het oude jaar af op tv.

Omdat het oudejaarsavond is, worden er ook spelletjes gespeeld, zoals de Popcornquiz met Jan Verheyen en de Raki Roulette met Danira Boukriss Terkessidis en Saartje Vandendriessche. Of wordt er vooral met hun voeten gespeeld?

Met Ruben Van Gucht zoekt Kobe uit of het uitstekende Belgische sportjaar ook een betere kennis van de Brabançonne heeft opgeleverd. Met Lieven Scheire ontdekt hij de wetenschappelijke hoogtepunten. Met Eline de Munckschuimt hij het internet af, op zoek naar de filmpjes die u absoluut gezien moest hebben. En met Tom Van Dyck en zijn vrouw Alice Reijs zoekt hij uit wat intensief samenwerken met een koppel doet.

Tot slot zijn Tourist LeMC en Lady Linn de muzikale gasten van Het Zesde Metaal.

Na Kobe sluit af gaat Eén in Met Eén naar 2016 live naar Antwerpen om het concert van Stan Van Samang uit te zenden. Daarna kunnen de kijkers met Joy Anna Thielemans aftellen naar 2016 en genieten van het vuurwerk vanop de Antwerpse Scheldekaaien.

Kobe sluit af: op donderdag 31 december rond 22.20 uur op Eén.

Met Eén naar 2016: op donderdag 31 december om 23.35 uur op Eén.

16:05 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: kobe sluit af, eén |  Facebook | |  Print |

Cyrella Oskam uit Amsterdam is Miss Oliebol 2015

Miss Oliebol 2015, Cyrella Oskam, Cyrella Oskam (19 jaar) uit Amsterdam is verkozen tot ‘Miss Oliebol 2015’. 100% NL en Uw ambachtelijke bakker gaan jaarlijks in een verkiezing op zoek naar de leukste oliebollenverkoper van Nederland. Cyrella kreeg de meeste stemmen van de 100% NL luisteraars en mag zich nu een jaar lang ‘Miss Oliebol’ noemen.

Cyrella werd vanmorgen door 100% NL dj Lex Gaarthuis verrast in Bakkerij Westerpark in Amsterdam, waar zij op dat moment oliebollen aan het verkopen was. “Wat een ontzettende verrassing! Onwijs leuk om deze titel te krijgen. Ik wil iedereen die gestemd heeft bedanken!”

Cyrella werd genomineerd door een vriend, omdat ze “altijd aardig en vrolijk is” en omdat ze “altijd duidelijk aanwezig is in de winkel”. Cyrella kreeg 20 procent van de stemmen. Met een nipt verschil eindigde op de tweede plaats Shamira van Haaren van Meesterbakker van Iersel uit Tilburg en op de derde plaats eindigde Michella Jonker van oliebollenkraam Monnickendam en Den Oever.

 

15:47 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Miss | Tags: miss oliebol 2015, cyrella oskam |  Facebook | |  Print |

Fump Rock meteen uitverkocht!

Civilian en The Voalig Heads, 2 bands van 3 Musketeers Bookings, besloten hun eigen festival te organiseren. Drie weken later is het hele festival al uitverkocht op zaterdag 23 januari 2016. Nog maar eens het bewijs dat beide bands veel potentie hebben om een breed publiek te boeien.

Een festival voor het goede doel moest het worden. En graag in hun eigen hometown want Civilian bijvoorbeeld mag dan al 2 fel geprezen albums uithebben in het eigen dorp van de zanger hadden ze nog nooit een voet gezet. Het goede doel werd Ambulancewens VZW België, een vereniging die de wensen waar maakt van terminale patiënten. De affiche met ook nog Rabid Wolves en Extire sloeg blijkbaar zo aan dat het festival, op 23 januari in O.C. Lutselus, in geen tijd het bordje volzet op de deur moest hangen.

The Voalig Heads is een Diepenbeekse band die bekende rock & metalsongs heeft bewerkt met eigen, hilarische teksten in het Diepenbeeks dialect. Voor de slechte verstaander is er ook een groot scherm waarop ze teksten projecteren zodat iedereen kan volgen. Een aanstekelijke cocktail.

Civilian heeft al twee albums opgenomen. Vooral het laatste album, 'The Seccond', kreeg fijne kritieken in bekende tijdschriften als Aardschok, Rocktribune en zelfs in het buitenland. De band heeft pas een nieuwe lyric clip opgenomen van hun nieuwe single 'Wrong Side of the Road'. Dat nummer diende onlangs ook als soundtrack in een scène in een rockclub in de Eén-serie 'De Ridder'. Begin januari gaat de band de studio in om een nieuwe videoclip te maken van het nummer 'C.E.O.'.

15:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziekfestivals | Tags: fump rock |  Facebook | |  Print |

Hermitage laat fans meedoen

muziek.JPGDe zoektocht naar de derde man
Op 10 januari gaat de Gentse muziekgroep Hermitage in de Den Haag in première met de nieuwe show "1 2 4 (of de zoektocht naar de derde man)". Die 'derden' vond de band niet alleen in andere muzikanten die mee aan de schrijftafel schoven, ook de fans krijgen een actieve rol in het nieuwe theaterconcert.

Tijdens de show onstaat met behulp van het publiek elke avond een nieuw lied. Maar de groep gaat nog een stapje verder: bij het openingsmoment klinken '124 vragen' door de boxen, ingesproken door de fans. Althans, dat is de bedoeling. Nu woendagavond, 30 december, opent Hermitage haar muziekstudio voor de opnames van die vragen.

Mensen die hun stem willen horen in de nieuwe Hermitage-show, kunnen tussen 18u en 22u afzakken naar de Franse Vaart 30 in Gent (Ledeberg), waar Hermitage momenteel de laatste hand aan het leggen is aan de nieuwe liedjes. Vooraf een mailtje sturen naar info@hermitageweb.be is handig om te weten hoeveel volk er zal afkomen. Enkele tientallen personen lieten na de online-oproep alvast weten te zullen meewerken.

Astrid Nijgh is de derde man
Op de première (10 januari, 16u30, Den Haag) is de 'derde man' die mee op het podium stapt niemand minder dan de legendartische Astrid Nijgh. Hermitage zal met haar een nieuw lied brengen, dat ze samen schreven voor deze show.

Nijgh is de eerste in een rij van een aantal interessante samenwerkingen. Welke artiesten tijdens de rest van de tournee de 'derde man' worden, maakt Hermitage in januari bekend.

Hermitage
Hermitage bereikte in 2005 de finale van de Nekka wedstrijd (AB Brussel). In 2011 won de groep de Publieksrpijs op het prestigieuze Amsterdams Kleinkunst Festival. Sindsdien is Hermitage een graag geziene gast in de Nederlandse theaters. De Gentse groep nam reeds twee studio-albums op, o.a. met medewerking van het Metropole Orkest, en bracht zonet een eerste live-cd op de markt.

Voor de première van hun derde avondvullend theaterconcert zijn ook tickets beschikbaar voor Vlaamse fans, inclusief bus vanuit Gent of Antwerpen.

Info: www.hermitageweb.be 

14:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: hermitage, fans hermitage, den haag |  Facebook | |  Print |

"Deze is Voor Jou" - Woensdag 6 januari 2016 om 21.25 bij VTM

vtm.JPGIn de kick-offaflevering van Deze Is Voor Jou op 6 januari 2016 worden nietsvermoedende Vlamingen verrast met een privéoptreden van hun favoriete artiest. Een dochter regelt een optreden van Stan Van Samang op een feestje voor haar zieke mama. Een bruidegom die nooit de tijd vond om te trouwen, maakt alles goed met een openingsdans op het lievelingsnummer van hem en zijn partner, live gezongen door Emma Bale. Deze kick-offaflevering is meteen ook een oproep naar iedereen die zelf iemand blij wil maken met een intiem concert.

 

In Deze Is Voor Jou verrassen kijkers iemand die hen nauw aan het hart ligt. Naast Stan Van Samang en Emma Bale geven ook Niels Destadsbader, Years & Years, Guy Swinnen en Laura Tesoro een uniek optreden in de huiskamer, in de winkel, op een familiefeestje of waar dan ook.

 

Laura Tesoro op de speelplaats

Virginia en Pauline zijn hartsvriendinnen. Al sinds de eerste schooldag zijn ze onafscheidelijk en zijn ze elkaars steun en toeverlaat. Omdat Pauline binnenkort van school verandert en ze dus een beetje afscheid moeten nemen van elkaar, wil Pauline haar beste vriendin verrassen met een onvergetelijk concert. In het eerste middelbaar zong Pauline tijdens een karaoke op school het nummer ‘We Found You’ van Rihanna. Sindsdien zingen de meiden het lied bijna dagelijks en is het ‘hun’ nummer geworden. Laura Tesoro covert de song speciaal voor de vriendinnen. Pauline wordt er sprakeloos van en dat gebeurt niet elke dag. “Ik denk dat je veel geluk hebt met zo een vriendin”, zegt de zangeres voor ze samen een selfie nemen.

 

Tweelingzussen verrassen elkaar met Niels Destadsbader en Years & Years

Saartje mag zich de grootste fan noemen van Niels Destadsbader en volgens haar vriendinnen is Niels ook “haar ideale man”. Ze heeft al enkele pogingen ondernomen om hem in levende lijve te ontmoeten maar is hier nooit in geslaagd. Haar beste vriendin Dorien wil haar helpen. Ze heeft samen met Klaartje, de tweelingzus van Saartje, een plan bedacht om haar te verrassen. Wanneer de zusjes zorgeloos aan het shoppen zijn, duiken dansers op en verschijnt haar idool plots uit de kleedkamers. Eén zin heeft hij nodig om Saartjes hoofd op hol te brengen: “Dag Saartje, gaan we dansen?” Na het unieke optreden van Niels heeft Saartje nog een vraag voor hem die al lang op haar lippen brandt…

 

Wat Klaartje niet weet is dat haar tweelingzus hetzelfde idee had en haar ook wou verassen met een concert. Klaartje is namelijk een grote fan van de Britse band Years & Years, maar greep net naast de tickets voor hun optreden in België... of toch niet?

Bruid krijgt muzikaal huwelijkscadeau met Emma Bale

Vijftien jaar heeft Tamara gewacht op haar huwelijksdans met Bjorn. Basketbal, een huis en dure hobby’s zorgden ervoor dat de grote dag steeds werd uitgesteld. Nu het eindelijk zover is, heeft de bruidegom nog een extra verrassing voor zijn bruid: een optreden van Emma Bale. “Hopelijk maak ik het zo na vijftien jaar goed.” Emma Bale covert ‘All I Want’ van Kodaline, een nummer dat het koppel doet terugdenken aan hun eerste vakantie samen.

 

Rockconcert van Guy Swinnen in de huiskamer

Een onvergetelijk verjaardagscadeau voor Ineke, dat is wat haar vriendinnen Annelies en Karine voor haar willen. “Vorig jaar hebben we haar een bon cadeau gedaan, maar dat vonden we nogal saai. Daarom doen we haar dit jaar Guy Swinnen cadeau.” Ineke is een echte rockchick en een grote fan van The Scabs, en frontman Guy, in het bijzonder. De vriendinnen toveren de woonkamer van hun nietsvermoedende vriendin om tot een mini-festival, met als headliner de enige echte Guy Swinnen. Klein detail: Ineke kan absoluut niet tegen verrassingen…

 

Stan Van Samang treedt op voor zieke mama

Fernande is de laatste die in de kick-offaflevering van Deze Is Voor Jou een verrassingsconcert krijgt. De moeder van Katrien vecht al een tijdje moedig tegen kanker. “Een klein wonder,” noemen de dokters haar. “Een groot wonder,” noemt Katrien haar moeder. Net als haar mama heeft Katrien genetische aanleg om kanker te ontwikkelen en Fernande voelt zich hier schuldig over. Om haar moeder te overtuigen dat dat onterecht is, en om haar een hart onder de riem te steken, zorgt Katrien voor een verrassing van formaat in de vorm van Stan Van Samang. Sinds Stan het nummer van Slongs Dievanongs coverde in het VTM-programma Liefde Voor Muziek, heeft het voor moeder en dochter een speciale betekenis gekregen. “Het nummer gaat over het leven dat een spel is waar je bonussen kan winnen. Mijn mama heeft haar bonus gekregen door haar ziekte te overwinnen.”

 

Tom Helsen en Eline De Munck spelen verzoeknummers

Tussen de verrassingen trekken Tom Helsen en Eline De Munck door de straten van Leuven. Op verzoek spelen ze nummers voor iedereen die hun pad kruist en luisteren ze naar de verhalen die achter de aangevraagde nummers schuilt. Een stoere gast die zijn liefde wil verklaren aan zijn vriendin, een dochter die haar moeder wil bedanken of net een moeder die haar dochter enorm dankbaar is,… Eline en Tom zorgen voor de bijpassende soundtrack. Maar ook Rik Torfs komt langs: “Ik hoop dat het nummer niet te hip is voor jullie, maar toch zou ik het graag aanvragen om de studenten te steunen.”

Wil jij ook iemand verrassen?

Wil ook jij iemand op een overdonderende manier bedanken? Wil je die laatste dag op kot heel special maken? Is jouw mama de beste van de hele wereld? Heeft jouw voetbalploeg de beker gewonnen? Kortom, ken je iemand die het verdient om in de bloemetjes gezet te worden en wil je hem of haar verrassen met een privéoptreden? Schrijf je dan vanaf 6 januari in voor Deze Is Voor Jou via het inschrijvingsformulier op vtm.be.

14:10 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: deze is voor jou, vtm, vtm deze is voor jou |  Facebook | |  Print |

Nick & Simon ook in 2016 weer in Ahoy!

Nick & Simon, 2016, ahoy, Na een drietal overvolle Ahoy concerten half december in Rotterdam zullen Nick & Simon ook in 2016 deze concertlocatie weer aandoen. Op zaterdag 17 december 2016 van het komend jaar presenteert het duo hun jubileumconcert "10 Jaar Nick & Simon" waarvan de voorverkoop nu van start is gegaan. Kaarten voor dit spektakel zijn verkrijgbaar via de Nationale Theaterkassa www.ntk.nl of telefonisch via 0900-9203 (0,45 Euro pm)

13:40 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: nick & simon, 2016, ahoy |  Facebook | |  Print |

Irene Moors, Michiel van Erp, Joris van Bennekom en Marlies van Leeuwen in nieuwe vakjury Musical Awards

Irene Moors, Michiel van Erp, Joris van Bennekom, Marlies van Leeuwen,  vakjury Musical Awards, De Stichting Musical Awards krijgt vanaf volgend jaar een nieuwe vakjury. Onder leiding van voorzitter Cornald Maas gaan presentatrice Irene Moors, documentairemaker Michiel van Erp, theaterfotograaf Joris van Bennekom en AD-journaliste Marlies van Leeuwen het volgend seizoen bepalen wie er genomineerd wordt voor de Musical Awards 2017. Actrice Henriette Tol en Peter Noten zullen hen daarin vergezellen.

‘We zijn heel erg blij met Irene Moors, Michiel van Erp, Joris van Bennekom en Marlies van Leeuwen,’ laat Hans van Veggel van de Stichting Musical Award weten. ‘We vinden dat de vakjury eens in de zoveel tijd nieuw bloed nodig heeft. Met deze gevestigde en bekende namen met een grote passie voor musicals weten we zeker dat we opnieuw veel kwaliteit in huis hebben om ook volgend seizoen de beste musicals en hun artiesten te nomineren.’

De Stichting Musical Awards is in het voorjaar van 2000 opgericht op initiatief van Joop van den Ende om de bijzondere prestaties van de uitvoerende kunstenaars en ‘creatives’ van musicalproducties te eren met een speciale musicalprijs.  

De vakjury van dit jaar, Cornald Maas, Caroline Frerichs, Erik Jonk, Peter Noten, Hilde Scholten, Henriette Tol en Gijs Staverman hebben in totaal 55 musicals en artiesten genomineerd. The Bodyguard is met negen nominaties het meest vertegenwoordigd. Dit jaar kan het publiek bepalen welke musical van het afgelopen seizoen, volgens hen, de beste is. De AD Publieksprijs voor Beste Musical is hiervoor in het leven geroepen. Publiek kan vanaf donderdag 10 december zijn stem uitbrengen op www.admusicalawards.nl

Joop van den Ende ontvangt tijdens het gala, de Eventim Oeuvre Award. Hij ontvangt deze award voor zijn on-uitputtende inzet en passie, van de afgelopen 25 jaar, om de kunstvorm musical in Nederland op de kaart te zetten.

De prijsuitreiking vindt plaats op 6 januari 2016 in het Beatrix Theater in Utrecht en wordt om 20.25 uur live uitgezonden door AVROTROS op NPO1. Het gala wordt gepresenteerd door Frits Sissing. Kaarten voor het gala zijn te koop via www.eventim.nl.

Nick & Simon sluiten zich 4 uur op in Jukebox

de_jukebox.JPGNick & Simon hebben zich onlangs 4 uur lang opgesloten in een Jukebox die speciaal ontwikkeld is voor De Vrienden van Amstel LIVE!. Terwijl bezoekers van een Amstel café niets vermoedend muziek aanvroegen namen de Volendammers vanuit de Jukebox de regie van de avond steeds steviger in handen. Namens de automaat reageerden zij op de aanvragen van de gasten en startten de muziek in, of niet. Het experiment werd met 10 verborgen camera’s geregistreerd en is hier te bekijken: https://youtu.be/ZiRDC9kfTNI

Nick Schilder was meteen enthousiast over het idee: “Gedurende onze carrière maken we, met heel veel plezier, bijna jaarlijks deel uit van De Vrienden Van Amstel LIVE!. Toen we door het evenement werden gevraagd of we in waren voor deze grap, hoefden we geen seconde na te denken.” Simon vult aan:"Qua ruimte en hitte binnenin de jukebox was het wel even slikken. Je hebt het immers over zo’n 80 cm bij 2 meter waar je enkele uren samen doorbrengt. De lol die we hadden en het resultaat maakte dat het uiteindelijke helemaal waard!”.

Nick & Simon bij De Vrienden van Amstel LIVE! 2016

De line up van De Vrienden van Amstel LIVE! is nog geheim, maar vandaag kunnen Nick & Simon als eerste bekendmaken dat zij in januari weer aanwezig zijn in ‘de grootste kroeg van Nederland’. De concertreeks met negen uitverkochte shows start op donderdag 21 januari in Ahoy Rotterdam.

 

13:13 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: nick & simon, jukebox, de vrienden van amstel live! 2016, nick & simon |  Facebook | |  Print |

‘IN G*DSNAAM’ en is op vrijdagavond 1 januari 2016 te zien om 21.00 uur bij de VARA op NPO 2

bnn.JPGNet als voorgaande jaren brengt de VARA, in samenwerking met het Nederlands Blazers Ensemble, het Nieuwjaarsconcert van het NBE, vanuit het Concertgebouw in Amsterdam. De presentatie is dit jaar in handen van Frank Evenblij. Het Nieuwjaarsconcert heeft dit jaar als thema ‘IN G*DSNAAM’ en is op vrijdagavond 1 januari te zien om 21.00 uur bij de VARA op NPO 2.

Wie denkt aan mannen in ongemakkelijke zwarte pakken en een Weense wals, kent de Nieuwjaarstraditie van het Nederlands Blazers Ensemble niet. Nog wat bleekjes vanwege Oudejaarsnacht blazen de Blazers het publiek het nieuwe jaar in. Ze zorgen voor verrassing, verrukking en ontroering met jonge talenten en muzikanten uit dichtbije en verre streken.

Ook dit jaar bewees de compositiewedstrijd ‘Op weg naar het Nieuwjaarsconcert’ haar kracht. Het Nederlands Blazers Ensemble ontving meesterwerken van meer dan 100 jonge componisten. In de schilderijen van Jeroen Bosch wonen de meest fantastische figuren, en toch had de schilder een ernstige boodschap. Leef volgens de regels van God, anders loopt het slecht met je af. De jonge componisten werd gevraagd een stuk te componeren aan de hand van dit thema. Uit de vele audities zijn zondag 20 december tijdens de finale in theater Junushoff in Wageningen de winnaars bekendgemaakt die samen met de Blazers tijdens het Nieuwjaarsconcert op het podium staan: Charley Harsema (17 jaar, Wageningen), Duco Akkerman (14 jaar, Enschede) & Maarten Feil (14 jaar, Enschede) en Marten Oosterhaven (18 jaar, Wageningen) met bandleden Rik Bouwmeester, Aäron Bouwman en Dale Smeets.

12:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: frank evenblij, in g*dsnaam, bnn in g*dsnaam, bnn |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende