Showbizzkanaal : Archieven

31/10/2015

Lindsay sleurt Frans Bauer mee naar het wokrestaurant !

frans_bauer.JPGVanavond kan je bij de AVROTROS op NPO 1 opnieuw kijken naar Vive La Frans. Samen met z’n broer Dorus trekt Frans Bauer weer de wijde wereld in. Na hun doldwaze avonturen op Franse bodem, verkent het olijke duo een aantal Europese landen. Na het afscheid van hun thuisfront, stoppen ze een eerste keer in België, waar schlagerzangeres Lindsay hen meesleurt naar een wokrestaurant.
 
Kijkcijfers die pieken boven het miljoen en een massa waardering van het Nederlandse en Vlaamse publiek, dat is waar charmezanger Frans Bauer momenteel volop van geniet. Na het gigantische succes van het surprise programma What the Frans?!, zendt de AVROTROS vanaf dit weekend de tweede reeks uit van de reality-soap Vive La Frans. Na een heftig afscheid van het thuisfront, starten de broers gezwind aan hun roadtrip, waarbij ze een eerste keer halthouden in ons land. Heerlijk zijn de ontmoetingen met levende legende Jean-Marie Pfaff en schlagerzangeres Lindsay, die de uitgehongerde broers meesleurt naar een wokrestaurant. “Het was even schrikken, maar ik was aangenaam verrast toen Frans en Dorus voor mijn deur stonden. Nadat we samen koffie dronken, vertelden ze mij dat ze honger hadden en dat ze op zoek waren naar een typerend restaurant voor de buurt. Ik heb hen dan meegesleurd naar een plaatselijke wok, waar we ons kostelijk geamuseerd hebben”, zegt Lindsay.
 
De eerste aflevering van de nieuwe Vive La Frans reeks wordt nog grappiger, wanneer Frans en Dorus, met de hulp van de nonnetjes, proberen hun elektrische auto op te laden. In Brugge ontmoeten ze ook een beiaardier die ‘Heb Je Even Voor Mij’ speelt op z’n klokkenspel.
 
Vive La Frans, met Frans en Dorus Bauer én met zangeres Lindsay, is vanavond – zaterdag 31 oktober – te zien, om 22.05 op NPO1.

20:41 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: frans bauer |  Facebook | |  Print |

30/10/2015

Foto's: Persmoment "Smullen met Snullen"

DSC_0078.JPGOp 13 november 2015 gaat De Komedie Compagnie in première met alweer een klassieker van formaat: "Le dîner de cons" van Francis Veber wordt "Smullen met snullen". Regisseur Walter Van de Velde, de voormalige regisseur van de populaire tv-serie Lilly en Marleen, is deze komedie aan het regisseren.

Niemand minder dan ervaren acteurs Herbert Flack en Carry Goossens spelen de hoofdrollen in dit hilarische stuk. Peter Bulckaen, Dirk Lavrysen, Anke Helsen, Christel Domen en Rikkert Van Dijck maken de cast compleet.

Herbert Flack en Carry Goossens zagen elkaar vandaag terug op de schoolbanken van het Onze-Lieve-Vrouwecollege van Antwerpen. Bekijk hier het fotoverslag! 

Info & tickets: http://www.dekomediecompagnie.be/smullen-met-snullen/

29/10/2015

Paradise van Patrick Soks viert 25-jarig bestaan

Paradise, het legendarische concept van Patrick Soks, mag nu zaterdag 25 kaarsjes uitblazen. Omdat een zilveren jubileum iets unieks is in het nachtleven, wordt dit op grootse wijze gevierd. Hoofdgast voor de festiviteiten is het Zwitsers duo Adriatique, aangevuld door Studio Brussel nethoofd Jan Van Biesen, Nick Bril van The Jane, Smith Davis en Eli Rojas uit Ibiza. Natuurlijk mag ook het befaamde Paradise-entertainment niet ontbreken.

Paradise ontstond in 1990 en groeide uit tot een legendarisch concept in het nachtleven. 25 jaar geleden ontdekte Patrick Soks de magie van Ibiza en hij besloot deze naar België te brengen. Café d'Anvers was voor hem een voor de hand liggende keuze. De intieme en warme sfeer van deze club en vroegere kerk, bleken een perfecte match met het Paradise-concept. Vanaf de start nodigde Patrick internationale top-DJ's uit zoals Sven Väth, Luciano, Derrick May, Derrick Carter, Ricardo Villalobos en Laurent Garnier. Allemaal artiesten die hun eerste voet op Belgische bodem wisten te zetten dankzij Soks. Anno 2015 is Paradise nog steeds de reflectie van Patrick's visie: top-DJ's, alternatieve acts en dansers, spectaculaire shows en een fantastische sfeer. Met andere woorden: Paradise!

Nu zaterdag wordt waarschijnlijk dus weer eentje voor de boeken. Adriatique, het Zwitsers duo bekend van Solomun's label Diynamic, brengt een energieke sound die al menig publiek in extase bracht. Voor Adriatique is het trouwens niet de eerste keer dat zij in Café d'Anvers spelen. Wie er in februari 2014 bij was weet dat deze heren een feestje kunnen bouwen als geen ander!  Naast Adriatique staat er natuurlijk nog heel wat ander DJ-geweld op het programma. Studio Brussel nethoofd Jan Van Biesen is al jaren vaste resident van het Paradise-concept en kan dus ook deze keer niet ontbreken. Verder is er nog Nick Bril, de rechterhand van topchef Sergio Herman die vorig jaar op Paradise al bewees dat hij meer kan dan lekker koken. En voor het concept dat zijn roots vond in Ibiza, is er ook een directe link met het eiland dankzij Eli Rojas die voor de eerste maal in België zal spelen.

Ibiza is natuurlijk meer dan alleen maar top-DJ's en dat weet Patrick Soks maar al te goed. Hij bracht eerder al de magische sfeer van het eiland naar Café d'Anvers met onder andere danseressen van "Pacha" en betoverende decors. Nu zaterdag is het 31 oktober, ook wel Halloween, dus belooft dit opnieuw de moeite te worden.

Voorverkooptickets zijn te verkrijgen op www.cafedanvers.com voor 12euro.
De avond zelf zal er een gelimiteerd aantal tickets verkrijgbaar zijn aan de deur.

13:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: patrick soks, paradise |  Facebook | |  Print |

Ticketverkoop langverwachte nieuwe Star Wars film scheert hoge toppen

star_wars.JPGOp 16 december verwelkomt Kinepolis de nieuwste telg uit de Star Wars reeks, Star Wars: The Force Awakens. 10 jaar na de release van “Star Wars: Revenge of The Sith” is één van de bekendste filmfranchises aller tijden volledig terug van weggeweest. De saga van George Lucas is duidelijk nog niet vergeten door de fans, zo bewijzen ook de cijfers van Kinepolis.

Op maandag 19 oktober om 9u00 ’s ochtends hielden de fans in België zich klaar voor de start van de ticketverkoop. De film over “a galaxy far far away” ontketende onmiddellijk een razendsnelle ticketverkoop voor die eerste felbegeerde tickets op 16 december.

Kinepolis besloot 16 december dan ook uit te roepen tot Star Wars Day en programmeerde in de meeste bioscopen zelfs extra voorstellingen om 10u, 11u en 12u ’s ochtends.

Toen op dinsdag 20 oktober de nieuwe trailer gelanceerd werd gingen de fans helemaal uit hun dak. De Force is duidelijk nog sterk aanwezig bij de Belgische fans.

Ondertussen zijn bij Kinepolis al meer dan 10.000 tickets in voorverkoop de deur uit en werd inmiddels besloten om na de dag van release (16/12) ook de resterende dagen van de eerste speelweek reeds voor verkoop te openen. De boodschap is duidelijk: wie tickets voor dit sciencefiction-avontuur wil bemachtigen kan maar beter snel zijn.    

Tijdens Star Wars: The Force Awakens kom je meer te weten over de First Order, een nieuwe versie van de Empire uit de originele serie. De terugkeer van Harrison Ford (Han Solo), Carrie Fisher (Prinses Leia) en Mark Hamill (Luke Skywalker) is alvast verzekerd. Nieuw in het Star Wars gezelschap is onder andere Andy Serkins (The Hobbit) en Daisy Ridley, die het personage Rey speelt en beschouwd wordt als de heldin van de film. De zevende Star Wars film wordt geregisseerd door J.J. Abrams  en speelt zich af dertig jaar na de gebeurtenissen in Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi.

Praktisch

Tickets te verkrijgen op www.kinepolis.be

Star Wars: The Force Awakens is te bekijken in 2D, 3D en Laser Ultra 3D. Laser Ultra combineert twee technologische hoogstandjes: de nieuwste laserprojector van Barco en het immersieve geluidssysteem Dolby Atmos. Het overvloedig licht bij laserprojectie resulteert in een ruimer en natuurlijker kleurenpalet en een betere contrastratio. Dankzij de combinatie van de uitzonderlijke beeldkwaliteit en multidimensionale klank beleven bezoekers film als nooit tevoren. De Laser Ultra-technologie is te beleven in Kinepolis Antwerpen en Brussel. 

12:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen, Film/Documentaire | Tags: star wars film, star wars |  Facebook | |  Print |

Wereldsteden, vanaf zondag 8 november 2015 elke zondag om 22.10 uur bij Eén

één.JPGElk jaar vertrekken 45.000 Belgen om in het buitenland hun dromen na te jagen. Het nieuwe human interest-programma Wereldsteden volgt een jaar uit het leven van zes Vlaamse gelukszoekers in een wereldstad die op het punt staan belangrijke belissingen te nemen in hun leven. Wereldsteden is een programma van Geronimo, van de makers van het bejubelde Flying doctors en Missie Mosango.

We zien alleenstaande moeder Karin letterlijk alles achterlaten in Brussel om opnieuw te beginnen in het zwierige Buenos Aires. Patrick wil als fulltime stadsgids in New York aan de slag en Niels ambieert een carrière als steracteur in Tokio. Interieurvormgever Dirk wil de Mexicanen ‘goed leren wonen’, terwijl voormalig koninklijk butler Maarten de allereerste butlerschool van Rusland wil stichten. En Joke tenslotte zet haar advocatencarrière on hold om haar grote droom waar te maken: kampioen worden in het thaiboksen.

Hoe vergaat het hen in het buitenland en hoe maken ze hun droom waar? De kijker beleeft hun avontuur mee vanop de eerste rij in Wereldsteden, vanaf zondag 8 november acht weken lang op Eén.

Wereldsteden is een programma van Geronimo voor Eén.

12:25 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: wereldsteden, eén wereldsteden |  Facebook | |  Print |

Bijna 3000 aanmeldingen voor The Island binnen een maand bij Net5 in Nederland

5.JPGIn september werd bekend dat Net5 de exclusieve rechten heeft verworven van het internationale hitformat The Island. De kandidatenoproep leidde tot grote belangstelling van de Nederlandse kijkers. Maar liefst zo’n 3000 mensen meldden zich aan voor dit grensverleggende programma waarin de kandidaten worden gedropt op een verlaten eiland. Ze moeten een lange periode zien te overleven in slechts de kleding die ze aan hebben en met alleen dat wat de natuur hen te bieden heeft. Daarnaast zijn er geen spellen, geen afvallers, geen eliminaties en zelfs geen camerateam; ze filmen namelijk alles zelf!

Producent Endemol Shine Nederland en Net5 zijn onder de indruk van het grote aantal aanmeldingen in zo’n kort tijdsbestek. Zendermanager Carter Duong zegt hierover: “Dat er zo veel mensen zich hebben aangemeld om aan dit sociaal experiment mee te doen, zegt veel over de kracht van het format. Net5 geeft kijkers de kans om te zien of zij echt kunnen overleven op een onbewoond eiland zonder enige luxe. We laten reality zien in zijn puurste vorm en gaan terug naar de basis. Dat moet in 2016 zorgen voor prachtige en spraakmakende televisie bij Net5.”

De bijna 3000 geïnteresseerden kiezen er bewust voor om deze ‘once in a lifetime & life changing experience’ aan te willen gaan. De inschrijving is inmiddels gesloten en de selectie is in volle gang. De deelnemers vertrekken binnenkort naar het buitenland voor de (eigen gedraaide!) opnames.

Het programma is gebaseerd op het Britse The Island (met ‘Bear’ Grylls) dat in 2015 is bekroond met o.a. een BAFTA voor beste realityprogramma van het jaar. Het Channel 4-format is een internationaal succes en is overgenomen in o.a. Amerika, Duitsland, Frankrijk en binnenkort ook in Noorwegen.

11:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: net5, nederland, the island |  Facebook | |  Print |

Alloo bij de Lokale Politie - Aflevering 3 op donderdag 29 oktober 2015 om 21.40 bij VTM

Alloo bij de Lokale Politie, vtm Alloo bij de Lokale Politie, vtm, politie, In Alloo bij de Lokale Politie maakt Luk Alloo op donderdag 29 oktober 2015 kennis met een nieuw gezicht: dat van Ariana, inspecteur in de politiezone Rupel. Een 24-jarige jongedame in uniform, het is geen evidentie. “Ik doe even graag administratief als buitenwerk, maar er zijn weinig jobs waarin je dat kan combineren. Hier kan dat”, aldus Ariana. Luk volgt haar tijdens een huisbezoek bij een gezin, waarvan de zoon in verband wordt gebracht met een gestolen bromfiets.

Nog in de derde aflevering van Alloo bij de Lokale Politie rijdt Luk mee met hoofdinspecteur Johan. Hij moet een gerechtsdeurwaarder bijstaan bij een uithuiszetting. De woning werd weken geleden gekraakt en de rechtbank heeft geoordeeld dat de familie er wordt uitgezet. “Er is ooit al een gerechtsdeurwaarder doodgeschoten bij een uithuiszetting. We houden dus altijd rekening met mogelijke agressie”, aldus Johan.

Hoofdinspecteurs Frank en Sabine bezoeken in Sint-Amandsberg een woonblok waar 39 nationaliteiten samenleven. “Ik draag zorg voor mijn zorggebied”, zegt Sabine. “Al is het niet altijd even makkelijk.” Een familie bouwt er een te luid feestje. Wanneer Sabine en Johan ingrijpen ontspint er zich een vrolijke scène in de hal van de eerste verdieping van het appartementsgebouw.

In Koksijde merken Brend en Kurt, beiden inspecteurs van de Verkeersdienst, een motorrijder op die op een Vespa rijdt zonder handschoenen. “Het is een zonnige dag vandaag, het is mijn eerste rit in tien maanden”, reageert de motorrijder. “55 euro nu te betalen”, merken de politieagenten fijntjes op. Luk Alloo heeft gelukkig een inventieve oplossing om de man veilig thuis te helpen.

Slachtofferbejegenaars Franky en Céline bezoeken in Adinkerke Jean-Marc, die genade heeft aangevraagd bij de koning. Jean-Marc mag 2 jaar niet meer met de wagen rijden en kan daardoor niet werken. “Ik heb drie keer zonder rijbewijs gereden en betaal daarvoor nu het gelach. Mijn wagen is in beslag genomen en ik heb al duizenden euro’s aan boetes betaald. Maar ik wil werken en niet thuis zitten”, zegt hij. Franky en Céline onderzoeken of er redenen zijn om de man genade te geven.

In Gent voeren commissaris Marc en zijn team een systematische drugscontrole uit in het prostitutiebuurt. “Hier komen veel Noord-Fransen die mogelijk in bezit zijn van drugs en daardoor voor overlast zorgen”, motiveert hij. Met een drugshond worden wagens gecontroleerd, mét resultaat…

11:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: alloo bij de lokale politie, vtm alloo bij de lokale politie, vtm, politie |  Facebook | |  Print |

Ingrid Daubechies - In Alleen Elvis - op zaterdag 31 oktober 2015 bij Canvas

Ingrid Daubechies - In Alleen Elvis, canvas, De derde gast van Thomas in deze reeks van 'Alleen Elvis' is Ingrid Daubechies. Zij is een van de grote wiskundige geesten van onze tijd en toch is ze voor velen nog altijd een nobele onbekende. Nochtans heeft Daubechies er met haar ontdekking van een nieuwe soort wiskundige bouwstenen voor gezorgd dat digitale beelden kunnen worden gecomprimeerd zonder kwaliteitsverlies. De voordelen daarvan in onze digitale wereld zijn enorm en de toepassingen eindeloos. Onder meer voor de fotobestanden van de FBI.

In 'Alleen Elvis' vertelt Ingrid Daubechies wat de wiskunde heeft betekend voor de animatiefilm ‘Toy Story II’, ze illustreert met ‘Sherlock’ wat misdaden en wiskunde met elkaar gemeen hebben en ze raakt een levensbeschouwelijke snaar met  ‘Ikiru’ een film van Akira Kurosawa.

Op zaterdag 31 oktober om 22.15 u. op Canvas en op canvas.be.

"Wiskunde maakt het mogelijk om problemen op te lossen, alleen maar door je hersenen te gebruiken. How cool is that!"

Ingrid Daubechies

Ingrid Daubechies

Ingrid Daubechies groeit op in de Limburgse mijnstreek, waar haar vader mijningenieur is. Al heel snel wordt duidelijk dat ze een buitengewoon begaafd kind is. Op school haalt ze niks dan tienen. Op haar veertiende is ze - op intellectueel vlak -  klaar voor de universiteit, maar haar ouders vinden haar te jong. Als ze op haar 17de aan de VUB natuur- en wiskunde gaat studeren, lost ze de hoge verwachtingen moeiteloos in. Ze promoveert in de kwantummechanica en raakt in de ban van de ‘wavelets’, een wiskundig probleem waar menig academicus zich het hoofd over gebroken heeft. Enkele jaren later ontdekt zij de sleutel tot het wavelet-vraagstuk en vanaf dan staat haar naam in de annalen van de wiskunde gebeiteld.

De eerste gretige gebruiker van deze revolutionaire ontdekking is de FBI, die zo haar gigantische databank met vingerafdrukken tot een overzichtelijk geheel kan reduceren. Diezelfde technologie zou ook haar nut bewijzen bij filmprojectie, in animatiefilms, in de medische beeldvorming en bij de restauratie van kunstwerken. 

Vandaag geeft Ingrid Daubechies les aan de prestigieuze Duke University in North Carolina waar ze haar studenten steevast inpepert: “Abstracte wiskunde is een mooie diamant maar als je haar niet kunt gebruiken is ze volstrekt nutteloos.”

11:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: ingrid daubechies - in alleen elvis, canvas |  Facebook | |  Print |

Europese 'Ride On Filmfestival' op zaterdag, 7 november in de Vooruit , Gent

Ride On Filmfestival, gent, Na de succesvolle eerste editie van het Ride On Filmfestival 2014  -  maar liefst 950 filmliefhebbers daagden toen op in De Bijloke om verschillende nationale & internationale inzendingen te bekijken - krijgt dit uniek verhaal een vervolg in  film –en muziekstad Gent op zaterdag 7 november 2015.  In tegenstelling tot vorig jaar toen enkel de ‘boardsporten’  aan bod kwamen, gaat het Europese Ride On Filmfestival in 2015 een stap verder en brengt een mix aan “action sports” in beeld.  Ook nieuw dit jaar is de focus op de natuurelementen: water, wind, vuur en aarde die elk hun invloed hebben op de actiesporten en omgekeerd. En een nieuwe locatie: met de Vooruit als partner kan het Ride On Filmfestival zich geen betere film- en party locatie voorstellen.

Onder het motto “FILM – EDIT – PLAY”  kon iedereen zelf een film inzenden (zowel amateurs als professionals) die een verhaal vertelt. Geen films met louter een opsomming van de meest ingewikkelde tricks, geen verdoken commerciële reclameboodschap, geen ver-van-mijn-bedshow… Het enige wat noodzakelijk was om deel te nemen, is creativiteit en liefde voor de sport, film en muziek. De geselecteerde films staan nu online op de site en overmorgen ( 30 oktober) begint de ‘online voting’ die eindigt op 6 november (23h59). De beste actiesport gerelateerde inzendingen worden tijdens het Ride On Filmfestival op het grote doek vertoond aan een breed publiek.

Na de Golden Ride On Awards-ceremonie volgt de première van een internationale topfilm uit de wereld van de actiesport.  Na ‘Higher’ van Jeremy Jones vorig jaar, wordt ‘The Search for Freedom’ dit jaar de hoofdfilm. Een documentaire, geschreven en geregisseerd door Jon Long (IMAX® Extreme), die een visuele en auditieve ervaring brengt, gezien door de ogen van een aantal van de pioniers, legendes en kampioenen van surfen, snowboarden, skiën, skaten, mountainbiken en  meer.  Het is het verhaal van een culturele revolutie met als thema het menselijk verlangen om IN het moment te leven en datgene te doen waardoor je intens voelt dat je leeft ! Deze film mocht al verschillende internationale prijzen in ontvangst nemen en zal ook het publiek van het Ride On Filmfestival zeker niet onberoerd laten.

Voor en na de vertoning van de genomineerde films, awardceremonie en de première wordt iedereen uitgenodigd voor een social drink waar men kan reflecteren en gezellig netwerken.  Ondertussen werd ook een winnaar gekozen uit meer dan 100 Belgische dj’s die via Vi.BE en Poppunt een demo instuurden:  Yooth die de after-party in de Balzaal zal openen. Verder zullen ook Soul Shakers, We Are Prostitutes en Mr. Fuzz er voor zorgen dat het een spetterende after-party wordt.

Het Ride On Filmfestival programma ziet er als volgt uit:

19h00:  Red carpet moment &  apero (Balzaal), special acts, foto expositie

19h30:  Start Ride On Filmfestival - finale met de genomineerde films

20h30:  Pauze (drinks Balzaal)

21h:  Premiere ‘The Search For Freedom’

22h30:  Golden Ride On Award uitreiking

23h00:  After-party (Balzaal)

Info: www.rideonfilmfestival.com

10:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: ride on filmfestival, gent |  Facebook | |  Print |

Extra show STOMP in Vlaanderen op 4 december 2015 in Stadsschouwburg Antwerpen

stomp.JPGNa enkele jaren afwezigheid, strijkt het internationale percussiefenomeen STOMP vanaf 1 december weer neer in Vlaanderen. De honger naar tickets voor deze sensationeel gechoreochrafeerde show, waarin percussie, dans, theater en een stevige dosis humor harmonieus samenvloeien, is zo groot, dat er werd beslist om alvast een extra datum aan de Vlaamse agenda toe te voegen. Naast de reeds aangekondigde shows op dinsdag 1 december in Capitole Gent en zaterdag 5 december in Stadsschouwburg Antwerpen, kan u ook op vrijdag 4 december in Stadsschouwburg Antwerpen terecht om te genieten van aanstekelijke ritmes, opzwepende acts en onweerstaanbare beats!

Al 24 jaar toert STOMP over de hele wereld en telkens weer is het publiek helemaal overdonderd door dit totaalspektakel. Meer dan 12 miljoen mensen, verspreid over 53 landen en 6 continenten, gingen reeds kijken naar STOMP. Onder hen ook heel wat celebrities, zoals Steven Spielberg, Jim Carrey, Jodie Foster, Michael Douglas, Demi Moore, Bruce, Springsteen, Oprah Winfrey, Denzel Washington, Woody Harrelson en Bob Dylan. Percussie, dans, muziek en theater, worden op een onnavolgbare wijze verenigd in een wervelende show. De cast laat daarbij geen enkel attribuut onbenut. Tijdens de meer dan 20.000 shows wereldwijd, gebruikte STOMP al ruim 50.000 luciferdoosjes, 30.000 bezemstelen, 20.000 vuilnisbakken, 10.000 drumstokjes en gooiden ze zowat alle mogelijke ledematen en attributen in de strijd om hun onweerstaanbare honger naar sensationele ritmes te stillen.

STOMP is een totaalbeleving voor jong en oud en moet je gezien hebben!

TICKETS EN INFO 

Tickets voor STOMP op 1 december 2015 in Capitole Gent en 4 en 5 december in Stadsschouwburg Antwerpen, kan je bestellen via www.sherpa.be of 070/25.20.20 (max. €0,30/min)

10:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: stomp, show stomp, extra show stomp |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende