Showbizzkanaal : Archieven

30/06/2015

FOTO'S: Bobby Prins Fandagen 2015

DSC_0165.JPGAfgelopen weekend waren de Bobby Prins fFndagen in brasserie Oud Egypte. De fandagen lokte heel wat volk naar Heist-Op-Den-Berg. Voor alle aanwezige waren er gratis portie frikandellen met krieken. Bekijk hier het fotoverslag! 

Om de wereld in 50 concerten, vrijdag 3 juli 2015 om 20.15 uur bij AVROTROS op NPO 2

avro.JPGPrijswinnende regisseur Heddy Honigmann reist de wereld over met het Koninklijk Concertgebouworkest en laat in de Close Up in 2Doc-documentaire Om de wereld in 50 concerten, zien wat de kracht van muziek is in verschillende landen en culturen. In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest  de hele wereld rond om hun 125-jarig bestaan te vieren: vijftig concerten, verspreid over zes continenten. 

Honigmann (O amor natural, Forever) landt met het orkest in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, in het Zuid-Afrikaanse Soweto en Sint-Petersburg in Rusland en laat zien hoe de musici de harten van mensen in andere culturen veroveren. Om de wereld in 50 concerten is een reis naar de kern en de kracht van muziek, die mensen inspireert, onvermoede emoties treft en helpt om de pijn van het leven te doorstaan.

15:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: om de wereld in 50 concerten, avro |  Facebook | |  Print |

Opsporing Verzocht, dinsdag 30 juni 2015 om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Opsporing Verzocht, vermist, In 1993 werden op de homo-ontmoetingsplaats in het Kralingse Bos in Rotterdam binnen een periode van een aantal maanden Theo van Lente en Hans Kaptein omgebracht met messteken. Twee andere mannen werden in diezelfde periode door een brildragende jonge man bedreigd met een mes. In alle gevallen was het de dader te doen om de auto's van de slachtoffers. Het Cold Case-team van de politie Rotterdam heeft de afgelopen tijd hernieuwd onderzoek gedaan naar de man die vermoedelijke achter al deze misdrijven zit. Dat heeft nieuwe aanknopingspunten naar de dader opgeleverd, een man die inmiddels tegen de 50 moet lopen.

Verder aandacht voor de beschieting van een rijschoolhoudster in Oss en de dood van de 24-jarige Joey Moes afgelopen december in Enschede. Moes werd voor een afspraak over een mislukte drugsdeal zijn huis uitgelokt en vervolgens doodgeschoten. In Opsporing Verzocht een compositietekening van een man die bij de moord betrokken zou zijn geweest. Daarnaast onder andere duidelijke bewakingsbeelden uit Den Haag. Daar werden kettingen van de nek van een 71-jarige dame gerukt door een jonge man. De straatrover staat duidelijk op beeld. De politie hoopt hem met tips van kijkers snel te kunnen vinden. 

15:10 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: opsporing verzocht, vermist |  Facebook | |  Print |

TV Show Special: De Uitdaging, woensdag 1 juli 2015 om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1

TV Show Special, Michaela DePrince, Andre Hazes jr., In een speciale aflevering van de TV Show gaat Ivo Niehe aanstaande woensdag met gasten uit binnen- en buitenland terug naar hun jeugd. De grote uitdaging van deze uitzending vanuit het Beatrix Theater in Utrecht is om kinderen in andere landen ook een kans te geven op een mooi begin van hun leven. Kinderen die opgroeien onder dramatische omstandigheden. Ivo praat onder anderen met ballerina Michaela DePrince, wiers leven leest als een sprookje. 

Michaela DePrince wordt als Mabinty Bangura geboren in Sierra Leone. Ze verliest op 3-jarige leeftijd haar ouders tijdens de gruwelijke burgeroorlog en groeit op in een weeshuis waar ze door haar huidaandoening, vitiligo, gezien wordt als kind van de duivel. Op een dag vindt Michaela de cover van een tijdschrift met daarop een balletdanseres afgebeeld. Direct denkt Michaela: ‘Als ik dat ooit eens zou kunnen worden, danseres!’ Vanaf dat moment heeft Michaela nog maar één droom; ze wil net zo gelukkig worden als de vrouw op de voorkant van het tijdschrift. Tot haar eigen verrassing wordt ze geadopteerd door een Amerikaans echtpaar. Haar 'tweede' moeder koopt een video met 'De Notenkraker' en Michaela danst de hele choreografie in no time na. Inmiddels is ze 20 jaar, danst ze bij het Nationale Ballet en komt er een Hollywoodfilm over haar leven.

Daarnaast een prachtig duet van Andre Hazes jr. en de 9-jarige Matheu Hinzen. Hij speelt de jonge André Hazes in de film over diens leven en zingt op onnavolgbare manier samen met André Hazes jr. ‘Geef mij je angst’. Verder unieke optredens van Kenny B, Trijntje Oosterhuis en Lucas, winnaar van The Voice Kids en de zoektocht naar het Afrikaanse meisje Melody dat Paul van Vliet 15 jaar geleden ontmoette en dat een onuitwisbare indruk op hem maakte. Tenslotte spreekt Ivo met UNICEF-medewerkers en hun families. 

14:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: tv show special, michaela deprince, andre hazes jr. |  Facebook | |  Print |

FOTO'S: Film "De Kleine Prins" in première

Jan Decleir, Charlotte Vandermeersch, Maarten Ketels, Rikkert Van Dijck, Manou Kersting, Dieter Troubleyn, Natali Broods, Walter Baele, Bert Van Poucke, Tom Vermeir, Hanne Verstraeten, Dieter Troubleyn, Winter Corne, Thomas Cordie, de kleine prins, première de kleine prins, Zondag ging de "De Kleine Prins" in première in Kinepolis Antwerpen. Bekijk hier het fotoverslag! Het is het verhaal van een verhaal. Het is het verhaal van een klein, onverschrokken, leergierig meisje in de wereld van volwassenen. Het is het verhaal van een excentriek en geestig vliegenier die de kinderschoenen nooit echt is ontgroeid. Het is het verhaal van de Kleine Prins met wie ze samen een buitengewoon avontuur beleven. Met de stemmen van Jan Decleir, Charlotte Vandermeersch, Maarten Ketels, Rikkert Van Dijck, Manou Kersting, Dieter Troubleyn, Natali Broods, Walter Baele, Bert Van Poucke, Tom Vermeir, Hanne Verstraeten, Dieter Troubleyn, Winter Corne en Thomas Cordie,

De film verschijnt 29 juli in de Belgische cinemazalen.    

Aan tafel met de allerrijksten: op dinsdag 30 juni 2015 om 22.10 in Telefacts Zomer bij VTM

vtm.JPGEen ijsje gemaakt van het smeltende ijs op een berg in Afrika, een kopje koffie van 440 euro gemaakt van bonen die al eens zijn verteerd door een kat in Indonesië, of truffels uit Italië die in London aan drie keer de aankoopprijs geserveerd worden. Voor miljardairs is alleen het duurste goed genoeg, ook op hun bord. Ze willen alleen het meest exclusieve eten en dat mag wat kosten. Vooral in London, de stad waar de meeste miljardairs wonen, boomt de markt van het exclusieve eten. Op dinsdag 30 juni 2015 wordt in Telefacts Zomer een blik geworpen op deze business. 

“Ik heb het duurste ijs ter wereld gevonden, omdat ze het water halen van een smeltende ijskap van de top van een berg in Afrika.” aldus Colin Barnett, chef van een cateringbedrijf dat maaltijden regelt voor privévliegtuigen. Barnett: “Op een gewone vlucht kost een maaltijd standaard ongeveer €1,35 tot €2,70 en in eerste klasse kost het tussen €5 en €13 euro. Bij ons gaat het gemiddeld om €340 tot €1.350 per persoon.”

In Londen proberen veel bedrijven geld te verdienen aan zeldzame producten en doen ze alles om hun veeleisende klanten tevreden te stellen. Vaak begint het bij de bron: de dieren. De Wagyy-koe krijgt bijvoorbeeld bier of sake en wordt gemasseerd om de smaak te verbeteren. Ole Hanssen heeft dan weer een speciaal procedé om zalm te roken en speelt steeds jazzmuziek voor zijn zalm. Ook dat zou volgens hem de smaak verbeteren… 

13:33 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: allerrijksten, rijk, telefacts zomer |  Facebook | |  Print |

Re-release LA MEGLIO GIOVENTÙ in gerestaureerde versie op 8 juli

film.JPGHet hartveroverende Italiaanse familie-epos
LA MEGLIO GIOVENTÙ
12 jaar na het eerste daverende bioscoopsucces
vanaf 8 juli 2015 opnieuw in de zalen
in een digitaal gerestaureerde versie

"40 jaar Italië in 6 magistrale uren film."
De Morgen

Waarom een restauratie?
'La meglio gioventù' was oorspronkelijk bedoeld als tv-serie, besteld bij producent BiBi Film door de Italiaanse openbare omroep RAI. Die vond het eindresultaat echter niet evident voor een groot publiek, en hield initieel dan ook de boot af. Overtuigd van de kwaliteit van de film, toonde de producent vervolgens de film aan de selectiecommittees van het Festival van Cannes. Die selecteerden hem prompt in de sectie Un Certain Regard, waar hij bovendien ook uitgeroepen werd tot Beste Film.

Een gezwinde bioscooprelease was het logische vervolg van dit succes in Cannes in 2003. 'La meglio gioventù' was echter opgenomen op pellicule maar afgemonteerd in televisiekwaliteit. Het is van die televisiemaster dat de 35mm-prints gemaakt werden voor Cannes en vervolgens ook voor de internationale cinemarelease destijds. 

Voor het maken van de huidige digitale master is men voor het eerst teruggegaan naar het oorspronkelijke negatief van 'La meglio gioventù'. Zo kan je nu voor het eerst de film in volwaardige bioscoopkwaliteit zien.

Het succes: 
'La meglio gioventù' vond overal ter wereld de weg naar de harten van het bioscooppubliek. En niet in het minst in België en Nederland, waar maar liefst 300.000 bezoekers de film in de zaal gingen ontdekken, en waar vervolgens nog eens 200.000 dvd-boxen over de toonbank gingen, een hallucinant aantal.

La meglio gioventù
Een film van Marco Tullio Giordana
Met Luigi Lo Cascio, Alessio Boni, Jasmine Trinca en Fabrizio Gifuni

Synopsis:
'La meglio gioventù' vertelt het verhaal van een Italiaanse familie vanaf het einde van de jaren zestig tot vandaag. Nicola en Matteo zijn twee broers die aanvankelijk dezelfde dromen, boeken en vriendschappen delen. Wanneer ze Giorgia ontmoeten, een jong meisje dat lijdt aan psychische stoornissen, neemt hun toekomst noodgedwongen een andere wending. Nicola beslist psychiater te worden, Matteo geeft zijn studies op en meldt zich aan bij de politie.

De kleine en grote drama’s uit het leven van Matteo, Nicola en hun familie lopen parallel met gebeurtenissen die de recente Italiaanse geschiedenis tekenden: de overstroming van Firenze, het gevecht tegen de Siciliaanse maffia, de grote voetbalmatchen van de Italiaanse nationale ploeg, de studentenprotesten, het terrorisme van de Rode Brigades, de Fiat-crisis…

'La meglio gioventù' is het fresco van een voor zichzelf opkomende generatie die geprobeerd heeft niet toe te geven aan de wereld om hem een beetje beter te kunnen achterlaten.

Laat je vanaf 8 juli opnieuw meeslepen in: 
Vendôme Brussel
Cartoons Antwerpen
Lumière Brugge
Le Parc Charleroi
En later ook in:
Sphinx Gent
Buda Kortrijk

Later dit jaar zal deze digitaal gerestaureerde versie ook uitkomen op DVD en Blu-ray. 

12:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: la meglio gioventÙ, film la meglio gioventÙ |  Facebook | |  Print |

Gouden Film voor RENDEZ-VOUS

RENDEZ-VOUS, film RENDEZ-VOUS, Gisteren werden hoofdrolspelers Loes Haverkort en Mark van Eeuwen verrast met de Gouden Film voor RENDEZ-VOUS. De film heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop weten te trekken. Aan Ruben Nicolai was de eer om de Gouden Film namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds uit te reiken.

In RENDEZ-VOUS gooit Simone (Loes Haverkort) het roer om. Ze erft een bouwvallig landhuis in Frankrijk en vertrekt om samen met haar man Eric (Mark van Eeuwen) en hun twee kinderen, hiervan een chambre d’hôtes te maken. Terwijl de hectiek van de verbouwing steeds groter wordt, vlucht Simone in een spannende affaire met één van de Franse bouwvakkers, de aantrekkelijke Michel (Pierre Boulanger). Eric gaat intussen helemaal op in de bouwplannen van aannemer Peter (Peter Paul Muller), maar niet alles in dat prachtige Frankrijk is wat het lijkt… 

RENDEZ-VOUS is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Esther Verhoef. De film is geproduceerd door Millstreet Films (SOOF, LOFT) in co-productie met FBO (THE FIFTH ESTATE), in samenwerking met RTL Entertainment, Telegraaf Media Groep en ZIGGO, met steun van het Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive. Independent Films verzorgt de bioscoopdistributie en op dit moment is RENDEZ-VOUS nog te zien in 111 bioscopen door heel Nederland. 

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens door Netwerk Scenarioschrijvers de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijvers van de film: Marjolein Beumer en Dorien Goertzen. 

Credits: All Access / Sven Hoogerhuis.

12:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: rendez-vous, film rendez-vous |  Facebook | |  Print |

Europese Bizon geboren in Bellewaerde

bizon.JPGAfgelopen weekend is  opnieuw een Europese Bizon geboren in Bellewaerde. Dit brengt de teller op drie babybizons in slechts twee maand tijd. De geboortes van de bizons zijn heel belangrijk voor het park, dat actief deelneemt aan het internationaal kweekprogramma met als doel deze diersoort te herintroduceren in het wild.

Drie geboortes

De afgelopen twee maand zijn maar liefst drie Europese Bizons geboren in Bellewaerde. Na een dracht van elf maand, werden alle drie de kalfjes gezond geboren. Het gaat om één vrouwelijk en twee mannelijke bizons. In totaal zijn er nu negen Europese Bizons te bewonderen in Bellewaerde.

Internationaal kweekprogramma

De Europese Bizon of Wisent is het grootste zoogdier van Europa. Het oorspronkelijke leefgebied van de Wisent is Oost-Europa, maar ten gevolge van de Tweede Wereldoorlog was de diersoort volledig uitgestorven. Dankzij verschillende kweekprogramma’s en herintroduceringsprojecten ontstond er opnieuw een wilde populatie. Wereldwijd zijn er nu ongeveer 5046 Europese Bizons. Hiervan leven slechts 3230 in vrije of semi-vrije kuddes.  

Sinds de komst van de Europese Bizons in 2012 in Bellewaerde, zijn er diverse geboortes geweest.  Goed nieuws dus voor het Europese kweekprogramma van EAZA (European Association for Zoos and Aquaria). Een deel van de bizonkudde van Bellewaerde zal in de nabije toekomst terug in het wild worden geïntroduceerd, via het project van Rewilding Europe en WWF Roemenië. Dit herintroduceringsproject van Europese Bizons is heel belangrijk voor de conservatie van de diersoort en de biodiversiteit in hun oorspronkelijk leefgebied. 

11:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Pretparken | Tags: europese bizon, bellewaerde |  Facebook | |  Print |

Eerste Vlaamse hoofdrollen 'Beauty and the Beast' bekend

Beauty and the Beast, cast Beauty and the Beast, Capitole Gent, Het meest magische sprookje aller tijden is eind dit jaar weer te zien op de Vlaamse planken in een nieuwe, betoverende versie. De musical ‘Beauty and the Beast’, gebaseerd op de klassieke Disney-animatiefilm, is sinds zijn Broadwaypremière uitgegroeid tot één van de meest succesvolle en geliefde musicals aller tijden. Een theaterklassieker vol magie, romantiek en humor, die van 5 tot en met 20 december 2015 te zien is in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen.

Het is met gepaste trots dat we vandaag de eerste twee Vlaamse hoofdrollen kunnen bekendmaken. Deborah De Ridder mag straks Belle bijschrijven op haar cv. Nordin De Moor ondergaat een complete gedaanteverandering als het Beest. Na het immense succes van ‘The Sound of Music’ in 2009 speelt Deborah nu dus weer een hoofdrol in een grote familiemusical. Voor Nordin is dit, na een indrukwekkend parcours, zijn eerste hoofdrol.

Deborah De Ridder

Speelde al jong hoofdrollen in de musical ‘Annie’ en de muziektheaterproducties ‘Cinderella’ en ‘Let’s make an opera’. Na haar afstuderen stond Deborah in onder meer ‘Dracula’, ‘Sneeuwwitje’ en de Nederlandse musical ‘Rembrandt’. Ze was te zien in ‘Kuifje’ en ‘Grease’ (als Marty), en speelde alternate Nette Scholiers in ‘Daens’. Haar overwinning in het VTM-programma ‘Op zoek naar Maria’ leverde haar de hoofdrol van Maria op in ‘The Sound of Music’. Daarna maakte ze indruk in de solomusical ‘Tell me on a Sunday’ en als Dominique in de Clouseaumusical ‘Domino’. In de openluchtmusical ‘My Fair Lady’ vertolkte ze Eliza Doolittle. Deborah speelde Tzeitel in ‘Fiddler on the Roof’, Bet in ‘Oliver!’ en Miss Hannigan in ‘Annie’. Sinds dit jaar is ze ook soliste in de Europese en Midden-Oostentournee van ‘Disney in Concert’. 

Nordin De Moor

Speelde zijn eerste musicalrol in ‘The King and I’ (KBvV-Musical). Hij maakte deel uit van het ensemble in ‘Sneeuwwitje’, ‘Dracula’ en ‘Peter Pan’, en speelde in de vorige Nederlandse en Vlaamse versie van ‘Beauty and the Beast’. Nordin verleende zijn medewerking aan onder andere ‘Kuifje en de Zonnetempel’, ‘Grease’, ‘Annie’ en ‘Oliver!’, en aan de openluchtspektakels ‘Anatevka’, ‘West Side Story’ en ‘My Fair Lady’ op het Donkmeer. Zijn rol als Patsy in ‘Spamalot’ leverde hem de Vlaamse Musicalprijs voor Beste Mannelijke Bijrol op.

In de Nederlandse en Vlaamse ‘Shrek’ stond hij in het ensemble en was hij vaak te zien als Lord Farquaad. Hij maakte ook deel uit van het ensemble in ‘14-18’. De internationale tournee van ‘Peter Pan, The Never Ending Story’ bracht hem naar het Verenigd Koninkrijk en Singapore, waar hij de rollen van Smee en Mr. Darling voor zijn rekening nam. Dit seizoen speelde Nordin stiefbroer Govert in ‘Assepoester, de Sprookjesmusical’ en Captain Stewart in ‘War Horse’.

Over ‘Disney’s Beauty & the Beast’

Het aloude Franse sprookje van Jeanne-Marie Le Prince de Beaumont werd in 1991 door Disney omgetoverd tot een immens succesvolle animatiefilm, de eerste ooit die een Oscarnominatie voor Beste Film in de wacht sleepte. In 1994 ging op Broadway de musicalversie – met de onvergetelijke songs van Alan Menken, Howard Ashman en Tim Rice – in wereldpremière. Sindsdien is er wereldwijd altijd wel ergens een productie van ‘Beauty & the Beast’ te zien.
Deze nieuwe Nederlandstalige versie geproduceerd door Stage Entertainment Nederland en Music Hall telt een cast van niet minder dan 30 acteurs, en komt in België naar Gent en Antwerpen.

11:25 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: beauty and the beast, cast beauty and the beast, capitole gent |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende