Showbizzkanaal : Archieven

30/04/2015

150.000 waterballonnen, 7500 studenten, 1 winnaar én een streepje zon!

Honderdvijftigduizend waterballonnen, zestien studentenclubs, en hoewel de weermannen het niet hadden voorspeld, kwam zelfs de zon enkele keren van achter de wolken piepen. Kortom, de vierde editie van de Lipton Big Splash was opnieuw een geslaagde dag! De zestien grootste studentenverenigingen van Vlaanderen en Brussel kwamen afgezakt naar dé studentenstad bij uitstek: Leuven. Studentenvereniging ESN Leuven bleek onoverwinnelijk en wint een td ter waarde van 10.000 euro.

Op het Ladeuzeplein bekogelden de studenten elkaar met 150.000 gele waterballonnetjes. Eraan ontkomen of ze ontwijken, had geen zin: nat werd je sowieso. Zo’n 3000 studenten verenigden zich in zestien teams, met allemaal hetzelfde doel voor ogen: de eigen praeses zo droog mogelijk houden… en de praeses aan de overkant van het speelveld zo vaak mogelijk raken. 4.500 nieuwsgierigen kwamen hen onder luid gejoel aanmoedigen.

Dit jaar kwamen er trouwens enkele dappere nieuwelingen opdagen: studentensteden Antwerpen en Mechelen deden voor de eerste keer mee. In totaal waren ze met zestien: Ekonomika (Leuven), Vlaams Rechtsgenootschap (Leuven), Industria (Leuven), Scientica (Leuven), Quivr (Leuven), Politika (Leuven), AIESEC (België), Medica (Leuven), VTK (Leuven), ESN Leuven, Wikings-NSK (Antwerpen), Hermes Antwerpen, K.V.H.V. Brussel, Lukot en Cercle Saint-Louis (Brussel), Psychologische Kring én Kla & Pedagogische Kring (Leuven) en Mechelen students united (Mechelen).

Lukot en Cercle Saint-Louis (Brussel) en Ekonomika (Leuven) mochten het onder elkaar ‘uitvechten’ in de eerste halve finale. Uiteindelijk stootte Ekonomika door naar de finale, samen met ESN Leuven, die in de tweede halve finale won van Hermes Antwerpen.

Met tien team had Leuven duidelijk de bovenhand. Het is dus niet zó verwonderlijk dat er twee Leuvens studentenverenigingen in de finale lijnrecht tegenover stonden: Ekonomika en ESN Leuven. In een bloedstollend spel, waarin de twee praesessen op een luchtkussen stonden, bekogelden de teamleden de praesessen met waterballonnen. De praeses die het vaakst viel, verloor.  Ekonomika moest uiteindelijk het onderspit delven voor de vrouwelijke praeses van ESN Leuven. Zij mag zich Splash Queen noemen en is de grote winnaar noemen van de Lipton Big Splash 2015.

En Medica, de winnaar van vorig jaar? Die hadden blijkbaar niet genoeg geoefend en lagen er in de eerste battle uit. Al zijn ze van plan volgend jaar extra hard terug te slaan.

Zin op de veldslag opnieuw te beleven? Jongerenzender JIM maakte de hele dag lang reportages.

07:01 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: leuven, ballons |  Facebook | |  Print |

Lindsay & Jan Smit lanceren duetsingle ‘Duizend en één nacht’

jan_smit.jpgVanaf nu is de langverwachte duetsingle ‘Duizend en één nacht’ van Lindsay & Jan Smit te koop via iTunes. Speciaal voor Vlaanderen wist Lindsay de populaire volkszanger Jan Smit te strikken als auteur/componist en duetpartner. Voor Lindsay is deze single meteen ook de voorbode van haar 6de album, dat deze zomer verschijnt. Met het duet onderstrepen beide artiesten niet alleen hun jarenlange vriendschap, ze nemen bovendien een stevige optie op de koppositie in de hitparades.
 
Nagenieten, dat is was Lindsay doet wanneer ze het heeft over haar nieuwe single ‘Duizend en één nacht’. Drie weken geleden trok de zangeres naar Nederland, om in aanwezigheid van Jan Smit haar nieuwste duetsingle op te nemen. Lindsay: “Ik volg Jan z’n muzikale carrière al vanaf het prille begin. Zijn eerste single ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’ was gelijktijdig een succes in Nederland en in Vlaanderen, met als gevolg dat ik Jan als collega al op jonge leeftijd heb ontmoet, wanneer hij bij ons kwam optreden. Mijn respect en waardering voor Jan is doorheen de jaren alleen maar gegroeid, net als onze oprechte vriendschapsband. Een paar maanden geleden heb ik bij Jan eens gepolst of hij het toevallig niet zag zitten om een liedje te schrijven voor mijn nieuwe album dat deze zomer uitkomt. Amper een paar dagen later, zat de demo van ‘Duizend en één nacht’ in mijn mailbox. Jan heeft het als duet geschreven en ik ben erg blij dat we het ook in die vorm hebben opgenomen.”
 
Net als Lindsay, is Jan erg enthousiast over de samenwerking. “Ik schrijf niet zomaar liedjes voor anderen. Voor mij moet er vooraf een klik zijn, een soort van muzikale chemie zeg maar. Bij Lindsay is dat helemaal het geval. Ik ken haar al  erg lang als artieste en daarnaast heb ik ook een grote waardering voor haar naast het podium. Met plezier heb ik voor haar een liedje geschreven, dat bij mij van in het begin aanvoelde als een authentiek duet. Het mooie aan ‘Duizend en één nacht’ is dat Lindsay en ik teruggaan naar onze muzikale roots, naar de basis van de muziek waarmee het voor ons beiden ook begonnen is. Een warm, meezingbaar, volks duet is misschien wel de beste omschrijving voor het liedje”, zegt Jan Smit enthousiast.
 
Samenwerking
 
Wat muzikale samenwerkingen betreft, hebben zowel Lindsay als Jan Smit een stevige succesreputatie opgebouwd in Vlaanderen. Zo scoorde Lindsay al twee keer met ‘We nemen elkaar zoals we zijn’ en ‘Kom in mijn armen’, aan de zijde van Christoff. Jan scoorde – samen met De Romeo’s –  drie jaar geleden een nummer één hit met ‘Zingen, lachen, dansen’. Als auteur/componist schreef hij ook liedjes voor Sasha & Davy en De Romeo’s, die vorige zomer nog een nummer één hit scoorden met zijn nummer ‘Deze is voor Julia’. Ondanks deze successen, onderstrepen beide artiesten nog eens het unieke karakter van hun samenwerking, die veel verder gaat dan alleen maar deze duetsingle. Lindsay: “Ik ben heel vereerd dat het de allereerste keer is dat Jan een duet opneemt met een Vlaamse zangeres. Ik kan je inmiddels ook verklappen dat Jan de titelsong heeft geschreven van mijn nieuw album. We hebben trouwens nog gemeenschappelijke plannen, maar voorlopig is het nog iets te vroeg om daarover al meer te onthullen”, zegt de zangeres mysterieus.
 
Als verlengstuk van de single ‘Duizend en één nacht’ hebben Lindsay & Jan Smit ook een videoclip ingeblikt die je aanstaande donderdag 30 april om 20.00 uur voor het eerst kan ontdekken op anne en MENT TV.
 
Jan Smit is over een paar weken ook te gast in Koken Met De Sterren, het succesvolle culinaire programma van Lindsay en meester-kok Mario Holtzem.
 
De single ‘Duizend en één nacht’ van Lindsay & Jan Smit kan je vanaf heden kopen via iTunes.
https://itunes.apple.com/nl/album/duizend-en-een-nacht-si...

Foto: Rogier Jaarsma 

06:57 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: lindsay & jan smit, duizend en één nacht |  Facebook | |  Print |

De Grote Superwetenschappelijke Proefkonijnentest 2015 te zien bij BNN op NPO 3

bnn.JPGHet populair wetenschappelijke BNN-programma Proefkonijnen krijgt een eigen test! In De Grote Superwetenschappelijke Proefkonijnentest gaan Dennis Storm en Valerio Zeno op zoek naar dé wetenschapper van Nederland. In de studio test het tweetal het publiek en BN’ers over gewaagde experimenten en zenuwslopende situaties die het duo in hun hele tijdperk van Proefkonijnen hebben meegemaakt. Hun vaste experts, natuurkundige Lieven Scheire en filosoof Bas Haring, staan hen bij in De Grote Superwetenschappelijke Proefkonijnentest 2015 die maandag 8 juni te zien is om 20.30 uur te zien bij BNN op NPO 3.

Dennis: "Na vier jaar is het de hoogste tijd om eens wetenschappelijk te onderzoeken of onze wijze lessen van de afgelopen jaren zijn blijven hangen en dat gaan we doen in deze grote finale. Een mooi einde waar alles samen gaat komen.”

Al vier seizoenen lang testen Dennis en Valerio van alles en nog wat en zoeken ze nuchtere antwoorden op bezopen vragen van kijkers. In de test zitten meerdere categorieën waaronder het menselijk lichaam, dieren, het brein en superbespottelijke vragen. Per categorie, bestaande uit vijf vragen met elk vier antwoordmogelijkheden, is er een experiment in de studio. Zeven BN’ers nemen het op tegen het publiek. In het publiek zitten bijzondere gasten die een link hebben met de wetenschap. En natuurlijk kunnen de kijkers thuis hun wetenschapskennis testen door mee te spelen via hun smartphone/tablet of met pen en papier.

In de testmaand trapt BNN af met de nieuwe Nationale Reistest 2015. Geraldine Kemper en Dennis Storm gaan 1 juni op zoek naar de reisexpert van Nederland. De kijkers krijgen op 15 juni de kans om hun IQ opnieuw te testen tijdens de herhaling van de Nationale IQ test 2015. Op 22 juni mogen ze hun kennis over eten nog eens onder de loep nemen in de herhaling van de Nationale Eettest 2015.

OPIUM, donderdag 30 april 2015 om 21.15 uur bij AVROTROS op NPO 2

Vanavond ontvangt AVROTROS-presentator Cornald Maas live in VondelCS cabaretier Paul Haenen. Hij werd bij het grote publiek vooral bekend met de karakters Margreet Dolman en Dominee Gremdaat. In OPIUM vertelt hij over zijn nieuwe theatershow Haenen Centraal.

Na een landelijke tournee in seizoen ‘12/’13 keert het Nationale Toneel komend seizoen terug met Tjsechovs Drie Zusters in de Koninklijke Schouwburg. Actrices Petra Laseur, Nettie Blanken en Anniek Pheifer praten over de kracht van deze klassieker.

Verder bezoekt Museumdirecteur Cathelijne Broers voor OPIUM de overzichtstentoonstelling van Jan Cremer in Museum de Fundatie in Zwolle en geeft actrice en zangeres Hadewich Minis haar blik op het culturele aanbod. 

06:51 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: opium, avrotros, npo 2 |  Facebook | |  Print |

'De Wereld Draait Door' is dinsdag 5 mei 2015 om 22.15 uur te zien bij de VARA op NPO 1

bnn.JPGVoor het eerst in tien jaar laat De Wereld Draait Door enkele weken een filmploeg toe op de redactie. In deze periode komt onder meer het Pop-Up museum tot stand; binnen drie maanden wordt een archeologisch museum in hartje Amsterdam omgebouwd tot een tijdelijk museum van verborgen kunst. Ondertussen gaan de dagelijkse uitzendingen gewoon door. Op 7 januari 2015, de dag van de aanslag op Charlie Hebdo, wordt het programma onder hoogspanning gemaakt. ‘Ik hoor dat de gasten die op de bank zitten door hun geliefden geadviseerd zijn niet te gaan’, is de laatste aanwijzing aan Matthijs van Nieuwkerk voordat hij zijn presentatie begint. Die week haalt DWDD een kijkcijferrecord. Vaste gasten als Marc-Marie Huijbregts en Halina Reijn, hoofdredacteur Dieuwke Wynia en presentator Matthijs van Nieuwkerk vertellen openhartig over wat het vraagt om elke dag een spraakmakende talkshow te maken. Regie: Heleen Minderaa. 'Aan Tafel: achter de schermen van de De Wereld Draait Door' is dinsdag 5 mei om 22.15 uur te zien bij de VARA op NPO 1.

06:48 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie |  Facebook | |  Print |

Ticketverkoop voor Violetta Live gaat van start op 9 mei 2015 om 10u00

live.JPGNa het fenomenale succes van de Violetta Live tour in Paleis 12 in Brussel afgelopen maand met meer dan 45 000 verkochte tickets komt de hele groep terug naar Europa voor opnieuw een reeks concerten in oa Hongarije, Oostenrijk, Italië, Duitsland, Frankrijk en Belgïe! Dit keer met een halte in het Sportpaleis in Antwerpen op 16 augustus om 18u. De ticketverkoop voor deze fantastische show gaat van start op zaterdag 9 mei om 10u00.

Martina Stoessel, die in de serie de rol van hoofdpersonage Violetta speelt, wordt samen met de rest van de cast op het podium vergezeld door een team van dansers en een swingende live band.  Samen zullen ze de meest populaire liedjes uit seizoen 1, 2 en 3 brengen. Dit gecombineerd met ongeloofelijke set en lichtontwerpen, een indrukwekkende choreografie en adembenemende kostuums wordt Violetta Live een unieke concertervaring voor alle Violetta fans.

Violetta Live  (in België en Nederland) komt tot stand in samenwerking met Greenhouse Talent.

Meer informatie vind je op de website www.disney.be/violettaLive.

Tickets: http://www.teleticketservice.com/tts/nl  

06:46 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: violetta live, violetta live sportpaleis |  Facebook | |  Print |

YOUNG FOREVER, de nieuwe single van Taylor Jones

taylor_jones.JPGHij wordt al getipt als dé nieuwe popsensatie van 2015 door The Sun, The Daily Mirror, Now Magazine én hij werd verkozen tot Personality Of The Year 2014 door het Belgische teen magazine Joepie. 

Supertalent TAYLOR JONES is er helemaal klaar voor om die beloftes waar te maken met zijn nieuwe single Young Forever.

Op Young Forever kun je simpelweg niet stilzitten. Het laat perfect zien dat hij een getalenteerd songwriter en zanger is. Van sexy verpleegsters in zijn vorige single Emergency naar een feel good, radio vriendelijke pop track. Young Forever houdt het midden tussen Taylor Swift en Owl City, twee van TAYLOR’s muzikale voorbeelden.

Young Forever is een muzikale traktatie; live instrumenten en een catchy melodie, aangevuld met de fantastische vocale performance van onze jonge popster! Na twee keer luisteren heb je de smaak te pakken en zing je uit volle borst mee - gegarandeerd. Young Forever is dan misschien wel iets anders dan de vorige single, die overigens de top 20 in de Belgische iTunes Pop Chart bereikte, maar het past perfect in het repertoire van TAYLOR.

TAYLOR JONES’ fan-base groeit met de dag, zijn grote doorbraak lijkt niet lang meer te duren! Luister goed naar Young Forever, want deze single gaat TAYLOR JONES op de wereldkaart zetten!

06:42 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: taylor jones, young forever, single young forever |  Facebook | |  Print |

Het Andere Geluid Van Volendam is zaterdag 2 mei om 22.30 uur te zien bij BNN op NPO 3

bnn.JPGHeel Nederland kent Volendam van Jan Smit, Nick & Simon en de 3J’s. Ze staan overal in de spotlights en roepen met hun gezellige Nederlandstalige liedjes een romantisch beeld op van het dorpse leven. Maar er is ook een ander geluid in Volendam. Een geluid dat wordt aangevoerd door de broers Frank en Paul Bond. Frank is frontman van de indiefolkband AlascA en Paul vormt met zijn vrienden de band Dandelion. Waar ze in Volendam afwijken omdat ze voorlopers zijn in een nieuwe opkomende scene, is het daarbuiten knokken tegen de vooroordelen over het dorp waar ze zijn geboren. Het Andere Geluid Van Volendam is zaterdag 2 mei om 22.30 uur te zien bij BNN op NPO 3. 

Met muziek als kapstok vertelt Het Andere Geluid Van Volendam een dorpsverhaal over jongeren uit een hechte gemeenschap die de wereld in willen trekken om hun dromen te verwezenlijken, maar zich ook verbonden voelen met de plek waar ze vandaan komen. Regisseur Allard Detiger heeft deze strijd en de muzikale carrière van de broers Bond en hun bands AlascA en Dandelion gevolgd. AlascA staat inmiddels op de grote Nederlandse poppodia en wordt met de succesvolle release van hun eerste album gezien als de nieuwe Volendamse belofte. Dandelion heeft de eerste EP uitgebracht en timmert hard aan de weg. Maken de broers hun muzikale dromen waar? En lukt dat in hun eigen Volendam, waar de muziek waar zij voor staan weinig te maken heeft met de commerciële palingpop van hun dorpsgenoten?
  
Het Het Andere Geluid Van Volendam is geproduceerd door Selfmade Films in coproductie met BNN. De film kwam tot stand met steun van het CoBO. 

06:39 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: het andere geluid van volendam, bnn, vpo, kapstok, volendam |  Facebook | |  Print |

Flikken Rotterdam, vanaf voorjaar 2016 bij AVROTROS op NPO 1

flikkek_rotterdam.JPGRotterdam is het decor voor de nieuwe politieserie Flikken Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb heeft hoogstpersoonlijk en vol trots bekendgemaakt dat zijn stad aan de Maas een spin-off van het populaire Flikken Maastricht krijgt. Dezelfde mix van spannende actie, klassieke whodunits en de persoonlijke interactie tussen de hoofdpersonen maar dan in een andere stad en met andere teams. De opnames voor deze nieuwe serie vinden in het najaar plaats. Vanaf het voorjaar van 2016 is Flikken Rotterdam te zien op NPO 1. 

Mediadirecteur AVROTROS Remco van Leen: “Ruim 8 jaar geleden zijn wij gestart met Flikken Maastricht, een politieserie die inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle dramaseries van de Nederlandse televisie. Met wekelijks ruim 2 miljoen kijkers, een grote schare fans en een hoge waardering kreeg het vorig jaar de beloning die het verdiende: de Gouden Televizier-Ring! Een sterk merk als Flikken verdient wat mij betreft een spin-off. Het wordt een serie van dezelfde makers, maar met nieuwe verhaallijnen, dynamisch en ruiger van opzet, wat past bij een wereldstad als Rotterdam. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we dit nu gaan realiseren en daarmee gaat een langgekoesterde wens van mij in vervulling.”

Netmanager NPO 1 Marcel Peek: "In Flikken Rotterdam speelt, net als in Flikken Maastricht, de stad een grote rol. Daar waar Maastricht gemoedelijk, middeleeuws en Bourgondisch toont, is Rotterdam modern, dynamisch en wat ruiger. Het populaire met een Gouden Televizier-Ring bekroonde Flikken Maastricht blijft uiteraard gewoon bestaan. Vanaf begin september is het 10e seizoen op NPO 1 te zien."

Flikken Rotterdam wordt gemaakt door hetzelfde team als Flikken Maastricht. De voorbereidingen voor de opnames en het samenstellen van de cast zijn in volle gang. Daarover op een later moment meer. De serie wordt in opdracht van AVROTROS geproduceerd door Eyeworks Film en TV Drama.

06:37 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: flikken rotterdam, flikken, marcel peek |  Facebook | |  Print |

29/04/2015

Studenten gaan de strijd aan in grootste waterballonnengevecht ooit

ballon.JPGVandaag is het zover. De vierde editie van de Lipton Big Splash belooft opnieuw een natte te worden. Hopelijk niet door regen, maar door de 150.000 gele waterballonnen die door de lucht vliegen. Want de zestien grootste studentenverenigingen van Vlaanderen en Brussel nemen het tegen elkaar op in hét grootste waterballonnengevecht ooit.

Vanmiddag wordt het Ladeuzeplein in Leuven omgetoverd tot één groot speelveld. De 150.000 met water gevulde ballonnen worden verdeeld over zestien teams, met elk 200 deelnemers. Zij zullen de eer van hun studentenclub verdedigen tijdens een heus waterballonnengevecht.

Winnaar wint gratis td

Doel van het spel is om de praeses zo droog mogelijk te houden, want het team van diegene met het natste T-shirt ligt uit de wedstrijd. Maar dat is niet alles. De twee winnende praesessen moeten de strijd nog ‘uitvechten’ onder hun tweetjes. Dat doen ze niet enkel voor de eer, maar ook voor een gratis td!

Vorig jaar namen er meer dan 3.000 studenten deel aan de Big Splash en kwamen er zo’n 7.000 studenten supporteren. De Leuvense geneeskundestudenten van de studentenvereniging Medica werden toen bekroond tot de grote winnaar.

Afterparty met dj’s Dave Lambert, Steve Montoya en Sakso

Benieuwd of ze dit jaar ook winnen? Kom supporteren! Of wil jij het tegen hen opnemen? De dag zelf kan je je tussen 12u en 13u nog inschrijven in een bestaand team. En goed nieuws: je hoeft geen lid te zijn van een studentenvereniging om mee te doen.

Toch geen zin om een waterballon in je gezicht te krijgen? Na de battles is er een heuse afterparty, met dj’s Dave Lambert, Steve Montoya en Sakso. Zij sluiten de Lipton Big Splash om 17.15u af met een spetterende dj-set. Presentatoren van dienst zijn Dimitri Vantomme en de Franstalige Vinz.

Volgende studentenclubs zijn alvast van de partij op 29 april: Ekonomika (Leuven), Vlaams Rechtsgenootschap (Leuven), Industria (Leuven), Scientica (Leuven), Quivr (Leuven), Politika (Leuven), AIESEC (België), Medica (Leuven), VTK (Leuven), ESN Leuven, Wikings-NSK (Antwerpen), Hermes Antwerpen, K.V.H.V. Brussel, Lukot en Cercle Saint-Louis (Brussel), Psychologische Kring én Kla & Pedagogische Kring (Leuven) en Mechelen students united (Mechelen).

Praktisch:

29 april – start : 13 uur (de eerste veldslag start om 14 uur)

Ladeuzeplein , Leuven

07:02 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: waterballonnengevecht, lipton big splash |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende