Showbizzkanaal : Archieven

31/03/2015

"Goeiemorgend, Goeiendag", de nieuwe single van Stan Van Samang

stan_van_samang.jpg!!! Na 1 dag verkoop goed voor iTunes nummer 1 !!!

Terwijl Stan Van Samang momenteel nog steeds hoge toppen scheert in de hitlijsten met z'n eigen single 'A Simple Life' en het impressionante remixpakket ervan stellen we u vandaag ook graag zijn gelegenheidssingle n.a.v. het programma 'Liefde VoorMuziek' voor.

MISSIE VAN DE WEEK: Breng een zo origneel mogelijke bewerking van 'Goeiemorgend, Goeiendag' van Slongs Die Vanongs! Gezien het instant-succes op iTunes gisteren mogen we wellicht veronderstellen dat  Stan een dikke gelegenheidshit te pakken heeft en dat hij ruimschoots in z'n opzet geslaagd is.

'Goeiemorgend, Goeiendag'  van Slongs Dievanongs (die destijds uiteraard op haar beurt heil zocht bij schlagercoryfeeën Nicole & Hugo) in een adembenemend mooie en integere versie door Stan Van Samang... 

19:57 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: stan van samang |  Facebook | |  Print |

4 april 2015, de eerste openingsdag van pretpark Bellewaerde

kinder.JPGDe laatste week voor de start van het nieuwe seizoen is ingezet en Bellewaerde is er meer dan klaar voor!  Het is momenteel een drukte van jewelste in het park, in elk hoekje en kantje zijn ze aan het werk om Bellewaerde er tiptop te laten uitzien op 4 april, de eerste openingsdag van het seizoen.  De artiesten repeteren de nieuwe Gold Rush show, de 4D film wordt uitgebreid getest en alle attracties draaien hun opwarmrondjes.  De paashaas verstopt paaseieren voor een grootse zoektocht in het vernieuwde Palendorp.

Gold Rush, Stunt & Dive Show

Op 4 april kunnen de bezoekers de gloednieuwe Stunt & Dive Show: Gold Rush ontdekken.  Tijdens deze spectaculaire show wordt het publiek ondergedompeld in de jaren 1800 en beleven ze samen met een groep goudzoekers een adembenemend avontuur in en rond een onderwatergelopen goudmijn.  In de hoop om het goud te vinden, wordt een ultieme hoogtesprong van 25m uitgevoerd.  Voor het eerst in Europa zal deze uiterst gewaagde sprong door 2 duikers op hetzelfde moment gebeuren in een zwembad van slechts 10m diameter en amper 4m diep.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe decor, de overkapping van de tribune en de special effects.  De artiesten repeteren volop het nieuwe scenario en halen halsbrekende toeren uit.

De Kleine Prins (4D)

Ook in de 4D cinema worden de dynamische cinemazetels en de special effects afgesteld.  De Kleine Prins vertelt het meeslepend mooie verhaal van Antoine de Saint-Exupéry waarbij een jonge prins de kijker meeneemt in zijn reis naar planeten die bewoond worden door de meest wonderlijke figuren. 

Voor werken groot en klein...

Bellewaerde plaatst eveneens extra special effects voor de topattracties van het park.  Zo wordt het indoorgedeelte van de familiecoaster Huracan voorzien van extra licht- & lasereffecten.

Om het comfort van de bezoekers te verhogen, worden er doorheen het park digitale borden geplaatst waarop de wachttijden van de attracties worden vermeld.  Daarnaast kunnen de bezoekers met behulp van een nieuwe smartphone applicatie hun parkbezoek nog beter voorbereiden.  Verder vinden er in het volledige park doorgedreven renovatiewerken plaats.  Zo wordt het sanitaire blok van het grootste parkrestaurant volledig vernieuwd.  Na een zeer drukke winterperiode waarin allesbehalve geslapen werd, is Bellewaerde meer dan klaar voor het nieuwe pretparkseizoen!

Paaseierenzoektocht

Tijdens de paasvakantie (van 4 april tot en met 19 april) kunnen alle kinderen tot en met 12 jaar deelnemen aan een paaseierenzoektocht in Bellewaerde.  Samen met KINDER heeft de paashaas overal in het vernieuwde Palendorp paaseieren verstopt.  Tussen 14u en 16u kunnen de kinderen zoeken naar de paaseitjes.  Na afloop krijgen alle jonge speurneuzen een heerlijk zakje KINDER-chocolade mee.

Praktisch

Bellewaerde is open vanaf 4 april 2015.

Voor de meest recente openingskalender, tickets en abonnementen ga naar www.bellewaerde.be

19:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Pretparken |  Facebook | |  Print |

Marco Borsato: Extra show Symphonica in Rosso op 27/02/2016

marco_borsato.JPGDe belangstelling voor de Symphonica in Rosso concerten met Marco Borsato is overweldigend. Er is zoveel vraag naar de concerten dat er zojuist besloten is om een extra show te geven op zaterdag 27 februari. Hiermee komt het aantal shows op negen, dat een absoluut record is voor de Ziggo Dome. De kaartverkoop begint meteen via http://www.symphonicainrosso.nl/.

Vorige week werd aangekondigd dat Symphonica in Rosso dit jaar weer door Marco Borsato zelf wordt gedaan vanwege het 25 jarig jubileum van de artiest. Terugkijkend op zijn carrière is zijn eigen creatie Symphonica in Rosso een van de allerbeste projecten waar Borsato aan heeft gewerkt. De muziek van Marco Borsato leent zich perfect om gespeeld te worden met ondersteuning van een symfonisch orkest.  In oktober dit jaar en februari volgend jaar kunnen de in rood geklede bezoekers weer genieten van Marco Borsato, zijn band, Guido’s Orchestra, een groots decor en een buitengewone lichtshow. 

Borsato: "Ik heb de afgelopen 25 jaar ongelofelijk veel mooie momenten mogen ervaren en Symphonica in Rosso is absoluut een van de vele hoogtepunten. Om in mijn jubileumjaar deze wervelende concerten opnieuw te mogen geven, voelt fantastisch. We gaan dan ook een spetterende show neerzetten waarbij we opnieuw een brug slaan tussen dynamische popmuziek en intiem klassiek! Mijn Italiaanse roots zullen ook in deze editie bovendrijven. Ik wil de bezoekers van mijn show vragen geheel in stijl te komen en dus rode kleding of accenten te dragen. Symphonica in Rosso; de passie zal er weer vanaf spátten!” 

Voor alle shows in 2015 is jeugdidool Zucchero bevestigd en er wordt nu bekeken wie de speciale gast is tijdens de drie shows in 2016.

SYMPHONICA IN ROSSO 

MARCO BORSATO 

Met Guido's Orchestra en Zucchero

Vrijdag 23, zaterdag 24, dinsdag 27, woensdag 28, zaterdag 31 oktober en zondag 1 november 2015 UITVERKOCHT 

Dinsdag 24 en woensdag 25 februari 2016 UITVERKOCHT 
Zaterdag 27 februari Nu in de verkoop                                                                                  
Ziggo Dome – Amsterdam 
Aanvang: 20.00 uur 
Entree: € 49 en € 59 

Kaartverkoop via: http://www.symphonicainrosso.nl/ en http://www.ticketmaster.nl/. Meer info over deze concerten: http://www.symphonicainrosso.nl/ 

19:40 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: marco borsato, symphonica in rosso |  Facebook | |  Print |

Christoff scoort met cover ‘Ik ben toch geen bank’

christoff.JPGIn het VTM-programma ‘Liefde voor Muziek’ coveren zes artiesten van diverse pluimage elkaars liedjes. In de tweede aflevering van 'Liefde voor Muziek' gisteren stonden de songs van Slongs Dievanongs centraal. Nadat hij in de eerste aflevering zijn collega-artiesten en ook de kijkers overweldigde met zijn knappe vertolking van ‘King in My Head‘ van Stan van Samang, maakte zanger Christoff opnieuw indruk met zijn cover van Slongs. Met ‘Ik ben toch geen bank’ lanceert Christoff een zwierige ambiance-versie van ‘Ik zen ni de bank’.

Het nummer is nu digitaal verkrijgbaar via iTunes, Spotify en Deezer. Vandaag haalde ‘Ik ben toch geen bank’ al de singles top 10 op iTunes!

19:36 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: christoff, ik ben toch geen bank |  Facebook | |  Print |

Mama, Is Het Eenzaam Daar?, de nieuwe single van Lisa Del Bo

lisa.jpgEind september 2014 zette Lisa haar 25e jubileumjaar in met de single STILTE NA DE STORM, een duet met zoon Eli. De reacties op deze prachtige productie met bijbehorende clip zijn overweldigend. Media, Radio, TV en de charts volgen en we mogen ondertussen van een dikke hit spreken! “Mama, is het eenzaam daar ?” is de waardige opvolger die als CD-single de trekker van het nieuwe album wordt. De Nederlandse vertaling van Janis Ian’s STARS vertelt over een dochter die haar dementerende moeder ziet aftakelen en niet goed weet hoe ze hiermee om moet gaan. Ze ziet dat haar moeder in een andere wereld leeft, een wereld die niet meer de hare is en ze vraagt haar dan ook: MAMA, IS HET EENZAAM DAAR? Echt mooi en heel emotioneel. Lisa zingt dit lied zoals ze het zelf heeft meegemaakt bij haar eigen Moeke.

19:33 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: lisa del bo |  Facebook | |  Print |

Romeo’s strikken 102-jarige Yvonne voor Het Zingpaleis

de romeos.JPGHet was een glunderende Yvonne Daemen die zondagvoormiddag met een brede glimlach haar Romeo’s stond op te wachten. Chris Van Tongelen, Davy Gilles en Gunther Levi, kwamen met een mooie taart op de koffie bij de kranige 102-jarige Ivonne, die al enkele jaren zelfstandig verblijft in het woonzorgcentrum Clarenhof in Hasselt.

Ondanks haar rijpere leeftijd, is Yvonne nog steeds zeer helder van geest en erg bij de pinken. Ze neemt als columniste geen blad voor de mond en durft het aan om ongezouten haar mening te geven, telkens met de nodige humor en kwinkslagen. Eén ding steekt ze niet onder stoelen of banken en dat is haar bewondering voor De Romeo’s en meerbepaald Romeo Gunther Levi. Groot was dan ook haar verwondering en blijdschap, toen De Romeo’s zondagmiddag bij haar op bezoek kwamen én haar uitnodigden voor Het Zingpaleis, dat de heren opnieuw organiseren op zaterdag 24 oktober in de Ethias Arena in Hasselt. “Speciaal voor Yvonne hebben we de leeftijd voor Het Zingpaleis aangepast. Vroeger zeiden we dat het grootste ambiancefeest van het jaar er was voor mensen van 7 tot 77 jaar. De leeftijdsgrens trekken we nu bewust op van 7 tot 102 jaar, zodat Yvonne erbij kan zijn en meteen ook onze speciale gaste is van de avond”, zegt Gunther Levi. En ook kersvers Zingpaleis ambassadrice Ivonne kijkt uit naar 24 oktober. “Vroeger ging ik met mijn man wel eens naar de opera. Ik weet dat wat De Romeo’s brengen iets anders is qua muziek, maar luister, als er vreugde en plezier is en er moet gefeest worden, dan zijn wij heel graag van de partij”, zegt ze enthousiast.

Hieronder kan je het filmpje zien van de ontmoeting die De Romeo’s hadden met Ivonne. Kijk ook even hoe de heren gecharmeerd worden door de kranige dame en hoe ze gewillig ingaan op een fijn verzoekje.
https://www.youtube.com/watch?v=tuEaVQ5WsF8&feature=y...

De 6de editie van Het Zingpaleis vindt plaats op zaterdag 24 oktober in de Ethias Arena in Hasselt. Tickets voor het grootste ambiancefeest van het jaar, met De Romeo’s als gastheren, kan je bestellen via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).

Foto: Roland Hermans

19:28 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: romeo’s, de romeo’s, hasselt |  Facebook | |  Print |

"Deze Tango", de nieuwe single van Michael Lanzo

deze_tango.jpgMichael Lanzo hoeven we u ondertussen natuurlijk niet meer voor te stellen nadat hij eind 2013 de gedoodverfde favoriet en overwinnaar werd in Belgium’s Got Talent dat sinds enkele weken weer in Vlaanderen van start is gegaan. Kort na z’n overwinning bracht deze sympathieke artiest een dijk van een debuutalbum op de markt, ‘Het Nieuwe Licht’. Het album en de singles die eruit verschenen werden een groot succes en ook de Limited Edition variant van z'n debuutplaat mocht tijdens het voorbije eindejaar op veel bijval rekenen in de handel.

Vandaag stellen we u met trots Michael's nieuwste single voor en dat werd 'Deze Tango'. Met deze titel hoeft het natuurlijk geen betoog dat de single dan ook een echt tangonummer betreft. Ballroom is al enige tijd weer erg hip, het was ook weer even geleden dat er nog eens een echte goeie en dansbare tango in het Nederlands verscheen. Het nummer is Michael op het lijf geschreven wanneer hij z'n stevige uithalen naar de hoogste regionen van de toonladder inzet, ondertussen zowaar een signatuur geworden voor hem, een rode draad doorheen al zijn songs.

'Deze Tango' kreeg een schitterende videoclip mee waarvoor beroep werd gedaan op 2 sterdansers uit de danswereld. Marisa van Andel en Oliver Koch (ooit nog danser bij Anne Teresa De Keersmaeker) dansen de pannen van het dak in deze intrigerende clip. Het geheel werd door de mensen van De Kosmonauten perfect in beeld gebracht als een 4K videoclip, Michael is hiermee bij de eersten in Vlaanderen die een videoclip in deze kwaliteit kan aanbieden!

12:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: michael lanzo, deze tango |  Facebook | |  Print |

Campuskrant viert 25ste verjaardag

Campuskrant, het tijdschrift van de KU Leuven, bestaat een kwarteeuw. De redactie ging graven in haar archieven en stelde een feestkatern samen met onder meer het grappigste, grofste en geniaalsteuit de geschiedenis van de krant. Daarnaast trakteert ze u op een tentoonstelling van de opvallendste covers van de voorbije 25 jaar.

Op 24 januari 1990 verscheen het allereerste nummer van Campuskrant onder impuls van toenmalig rector Roger Dillemans. “Ik wilde een blad dat kon bijdragen tot de eenheid van de universiteit, met nieuws van de basis voor de basis, niet door het rectoraat georganiseerd. Een heuse krant, dus. Ik denk dat dat goed geslaagd is”, zegt hij in het feestkatern.

“In die tijd was het wel een gewaagde oefening: wetenschap op gazettenpapier, sommige professoren vonden dat niet kunnen”, zegt Pascale Goossens, destijds de eerste hoofdredacteur van Campuskrant. “We wilden een leesbare krant maken, en tegelijk had ze onvermijdelijk een zeker staatsbladgehalte, met beleidsberichten, promoties en vacatures.”

“Die elementen zijn er in de loop der tijd uitgegaan”, zegt huidig hoofdredacteur Reiner Van Hove. “We vullen de krant nu volledig redactioneel in, met een mix van nieuwsartikels en een aantal vaste rubrieken. De andere media pikken onze artikels ook geregeld op.”

Campuskrant verschijnt maandelijks en wordt verspreid onder alumni, personeelsleden en studenten. “Die doelgroepen willen we een gevoel van trots geven, door te berichten over de drie pijlers van de universiteit: onderzoek, onderwijs en maatschappelijke dienstverlening. Dat betekent niet dat we alleen hoeraverhalen brengen. Kritische geluiden moeten kunnen”, zegt co-hoofdredacteur Sigrid Somers, chef van de Nieuwsdienst.

Rector Rik Torfs benadrukt de vrijheid van de redactie. “Lichte pressie om allerlei onzin uit de krant te houden of er juist in te krijgen, is uit den boze. Toegegeven, zoals elke lezer zou ik in Campuskrant smullen van lange analyses over sacramentaliën en een speciaal katern over vervreemding van kerkelijke goederen. Maar als de redactie zelf niet op deze briljante gedachte komt, zal ik het niet zijn die haar daarop wijst”, schrijft hij in een column in het feestkatern.

11:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Tijdschriften/Kranten | Tags: campuskrant, campuskrant 25 jaar, rik torfs |  Facebook | |  Print |

Samenwerking Just Productions TV en Acda en De Munnik voor afscheidsconcert in Carré

Carré, Just Productions TV, Acda en De Munnik, Acda en de Munnik zijn een samenwerking aangegaan met Just Productions TV voor de registratie van hun afscheidsconcert gisteravond  in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De avond was zeer bijzonder en behoorlijk emotioneel geladen. Het TV productiebedrijf produceerde eerder dit jaar de concert registratie van ‘Kersvers in Carré’, de theatershow van Herman van Veen.

De producent kijkt vol vertrouwen uit naar het eindproduct. Volgens Just Productions TV wordt het een mooi document zowel voor muziekliefhebbers als voor de grote schare fans van het succesvolle duo dat ruim een jaar geleden bekend maakte te stoppen. 

Het afscheidsconcert verschijnt 28 mei integraal op DVD en Blu-Ray.

Just Productions is een productietak voor films en TV en onderdeel van de Just Media Group. Just Media Group is een full service mediabedrijf die entertainmentcontent, produceert, creëert en distribueert voor de Benelux-markt en voor B2B. Tot de Just Media Group behoren de bedrijven

Just Works, Just Formats, Just4Kids, Just Entertainment en Just Productions. Begin van dit jaar heeft Just Media Group tevens de tv-zender NostalgieNet gekocht. Meer informatie op: www.justproductions.nl en www.justmediagroup.nl  

11:05 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: carré, just productions tv, acda en de munnik |  Facebook | |  Print |

Mijn Pop-uprestaurant 2015: Aflevering 5 op dinsdag 31 maart 2015 om 20.35 bij VTM

vtm.JPGOp nog enkele decoratiestukken en de laatste likjes verf na zijn de vijf units in Antwerpen, Aalst, Brussel, Hasselt en Oostende volledig getransformeerd tot echte pop-uprestaurants. Dat is ook nodig, want in aflevering 5 van Mijn Pop-uprestaurant! op dinsdag 31 maart 2015 staat de generale repetitie voor de deur. Het moment waarop zowel de zaal als de keuken volledig op punt moet staan. 

Tijdens de testservice krijgen de duo’s, naast enkele vrienden en familieleden, ook één gastchef over de vloer. Een chef die gespecialiseerd is in hun concept. Zij zullen de generale repetitie uiterst kritisch volgen en evalueren. Voor Antwerpen en Aalst zijn dat respectievelijk Fatima Marzouki en groentenchef Frank Fol. In Brussel krijgen Miguel en Liselotte chef en expert in streetfood Tom Vandenberghe over de vloer. Sterrenchef Olivier de Vinck kreeg in 2011 de titel ‘beste aspergerestaurant van de Benelux’ en trekt dus richting Asparaguus in Hasselt. Vleeskok Peter Declercq proeft ten slotte van BUFF in Oostende.

In Brussel hebben Miguel en Liselotte al onmiddellijk pech. Chef Nicolas, die indruk maakte op de jury, stapt net voor de generale repetitie op. En dat terwijl Miguel echt ondersteuning nodig heeft. Hoe krijgt het duo deze tegenslag opgelost?

In Antwerpen loopt de generale repetitie behoorlijk vlot. Dat de gerechten van Mieke en Lieve niet toegelaten zijn in de meeste diëten wisten we al, maar blijkbaar is hun vlees toch wel iets té vettig. Kunnen de meisjes dit nog rechttrekken?

‘Goed begonnen is half gewonnen’ is een spreekwoord dat voor Fee en Jonas wel lijkt te kloppen. Ze hebben de voorbije weken een haast feilloos parcours afgelegd. Hun paleo-concept slaat aan, nu maar hopen dat ‘hoogmoed niet voor de val komt’. Fee en Jonas proberen in Aalst alvast de hele stad voor zich te winnen en trekken de markt op met een paleo-campagne.

Juryleden Sergio Herman, Sepideh Sedaghatnia en Alex Callier hadden maar weinig positieve commentaar over voor de pop-up van Thomas en Alexia. Zij proberen zich te herpakken en vinden op het laatste moment dan toch een chef mét ervaring. De generale repetitie loopt echter niet van een leien dakje.

Ook Dries en Guus hopen op een stijgende lijn. De jury was hard, maar duidelijk voor hen. Ze doen er alles aan om zich te herpakken en zetten hun zoektocht naar de laatste personeelsleden verder. Als een mooie dame zich aanmeldt, is Guus helemaal van zijn melk. De lente is duidelijk in het land bij de Hasseltse boys. De generale repetitie dreigt echter niet vlekkeloos te verlopen, wanneer hun souschef niet komt opdagen. Bovendien willen Dries en Guus als enigen al à la carte gaan. Als dat maar goed afloopt…

10:40 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: mijn pop-uprestaurant 2015, vtm |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende