Showbizzkanaal : Archieven

31/01/2015

Vossenstreken - Aflevering 3 op maandag 2 februari 2015 om 21.45 bij VTM

vtm.JPGVijf miljoen euro. Dat is de waarde van de rode diamant die op maandag 2 februari 2015 in handen komt van commissaris Sara Roose (Barbara Sarafian) en haar team. In de derde aflevering van Vossenstreken wordt een zaak uit 2003 heropend na een bijzondere ontdekking van Mieke Devries, een oude bekende van rechercheur Max Cuypers (Jappe Claes) en een gastrol die vertolkt wordt door Karen Vanparys.

Toen sociaal werkster Mieke Devries enkele jaren geleden het appartement van Sam De Meter leegmaakte na zijn overlijden, trof ze tussen zijn spullen een prachtig kristal aan. Tenminste, dat dacht ze toch. Nu blijkt dat kristal een zeer zeldzame, grote, onbewerkte diamant te zijn met een geschatte waarde van vijf miljoen euro. Het team besluit de zaak uit te spitten en ontdekt al snel dat de steen hoort bij de buit van een diefstal uit 2003. Wie zat er achter die diefstal? En waar is de rest van de buit? De speurders voelen o.m. gastacteurs Jos Geens, Laura Verlinden, Eddy Vereycken en Tom De Becker aan de tand in de hoop tot een doorbraak te komen.

Terwijl het onderzoek van zijn collega’s niet zonder slag of stoot verloopt, roept de hele zaak diep zittende emoties op bij Max. Hij worstelt met onverwerkt verdriet uit zijn verleden en weet zich geen houding aan te meten ten opzichte van Mieke. Groeien de twee dichter naar elkaar toe? Of slaagt Max er niet in het verleden los te laten?

21:13 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vossenstreken, vtm, vtm vossenstreken |  Facebook | |  Print |

Grappige video: (verdoken) homoscènes uit 60 jaar Songfestival in 3 minuten

gay.JPGEr circuleert een grappige videoclip van de Europese homozender OUTtv op het internet. ‘Stereotype’ is een parodie op de Songfestivalhit ‘Satellite’ van de Duitse Lena. De videoclip vormt een samenstelling van de meest ludieke en verdoken homomomenten uit 60 jaar Eurovisiesongfestivalgeschiedenis. Van alle Europese inzendingen en holebi-iconen passeren ook de Belgische Nicole en Hugo, Sandra Kim, Liliane Saint-Pierre, Barbara Dex, Roberto Bellarosa en Axel Hirsoux de revue. Bekijk hier de video hier.

Het Eurovisiesongfestival viert dit jaar haar zestigste verjaardag. In al die jaren bracht het liedjescircus heel wat idolen voort. Van ABBA en Céline Dion tot Dana International en Conchita Wurst. Stuk voor stuk iconen die vooral bij holebi’s op handen worden gedragen. Het Songfestival wordt daarom ook wel eens het EK voor homo’s genoemd. Toch durfde geen enkel land in 60 jaar tijd een nummer in te zenden waarbij homoliefde bezongen wordt. De Europese homozender OUTtv komt daarom met een aparte parodie op de proppen die het uitblijven van homoliedjes op het Eurovisiesongfestival op een ludieke manier aankaart.

Eurovisiesongfestivalfan Jens Geerts, presentator op de Europese zender OUTtv, wil al heel lang zijn steentje bijdragen aan de acceptatie van de homogemeenschap binnen Europa. Hij bedacht daarom een originele en aparte actie om de zestigste verjaardag van het Eurovisiesongfestival extra in de verf te zetten. “Met een homoparodie op het nummer 'Satellite' van de Duitse Lena, wil ik de globale Eurovisiesongfestivalfan (lees: homo) internationaal een hart onder de riem steken. Want het songfestival heeft reeds honderden liefdesliedjes voortgebracht, maar geen enkel nummer bezong expliciet de liefde tussen twee mannen of vrouwen,” aldus de zesentwintigjarige Jens.

Parodie
Het zelfgeschreven nummer 'Stereotype', dat momenteel op YouTube staat, is een knipoog naar het homofiele karakter van de Europese liedjeswedstrijd. “Zowel de tekst, die bijna perfect rijmt met het originele nummer 'Satellite', als de bijbehorende clip is een ludieke oproep om songwriters wakker te schudden en de ogen niet langer te sluiten voor het taboe rond homoliefde. Een lied waarbij een man zijn liefde uit voor een andere man kan anno 2015 evenzeer een hit worden,” vertelt Geerts.

Eerbetoon aan overleden Udo Jürgens
Het Eurovisiesongfestival vindt dit jaar in Wenen plaats dankzij de overwinning van de Oostenrijkse Conchita Wurst, vorig jaar in Kopenhagen. Wurst, die op het einde van het filmpje Jens persoonlijk bedankt, trad met haar overwinning in de voetsporen van zanger Udo Jürgens, die in 1966 als eerste Oostenrijker op het festival zegevierde. Jürgens, die hetero was maar de homogemeenschap altijd publiekelijk steunde, overleed op 21 december 2014. “Het is jammer dat hij deze speciale verjaardag van het Eurovisiesongfestival niet meer zal kunnen meemaken,” zegt Geerts, “Jürgens vertelde ooit dat hij jaloers was op homo’s. Als vrouwenverslinder werden zijn liefdesescapades vaak breed uitgesmeerd in de media. Homo’s konden volgens hem doen wat ze willen aangezien geen enkele journalist homoseksualiteit bespreekbaar durft te maken. Wat het punt van deze parodie nogmaals bewijst. We dragen, namens OUTtv, deze parodie graag aan hem op.” 

21:09 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: homoscènes, gay, homo |  Facebook | |  Print |

Hardwell's album 'United We Are' nieuw binnen op #1

United We Are, Hardwell's, Het album ‘United We Are’ van Hardwell  is deze week nieuw op # 1 binnen gekomen in de Album Top 40 én in de GFK Album Chart. Zeven jaar geleden behaalde Armin van Buuren de koppositie in de GFK Album chart met zijn album ‘Imagine’; sindsdien heeft geen enkele dance-artiest deze notering geëvenaard. Op de dag van release stond het album onmiddellijk op # 2 in de Wereldwijde iTunes Top 100; een unieke prestatie voor een Nederlandse artiest.  Het album staat nog steeds op #1 in de Amerikaanse iTunes Dance Chart

‘United We Are’ bevat samenwerkingen met zowel nationale als internationale artiesten, waaronder Jason Derulo, Mr Probz, Tiësto en Fatman Scoop. De release van het album viel samen met de kick off van de wereldtournee ‘I AM Hardwell – United We Are’ in een uitverkocht Ziggo Dome. ‘United We Are’ ging vorige week in release en is het eerste artiestenalbum van de nummer 1 DJ van de wereld.

De getalenteerde DJ en producer, ook wel bekend als Robbert van de Corput, werd in 2013 op 25-jarige leeftijd uitgeroepen tot nummer #1 DJ van de wereld. Hij was daarmee de jongste DJ in de geschiedenis van de lijst die deze prestigieuze titel verkreeg. In oktober dit jaar werd Hardwell tijdens Amsterdam Dance Event opnieuw uitgeroepen tot beste DJ van de wereld. Hardwell’s eigen radioshow ‘Hardwell on Air’ is wekelijks te horen om 23:00 uur op Radio 538.

‘United We Are’ is zowel digitaal (bitly.com/UNITEDWEARE) als fysiek verkrijgbaar.

21:03 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: united we are, hardwell's |  Facebook | |  Print |

Academysysteem voor Gouden Kalveren

De Gouden Kalveren voor Nederlandse speelfilms en lange documentaires worden voortaan toegekend door een breed veld van vakgenoten. De overgang naar dit internationaal gebruikelijke Academysysteem zal al tijdens het Nederlands Film Festival van 2015 resulteren in een uitreiking nieuwe stijl.

De Gouden Kalveren, de meest prestigieuze onderscheiding binnen de Nederlandse filmsector, zijn vanaf de start van het festival in 1981 toegekend door een onafhankelijke jury.

Het concept voor de nieuwe vorm van selectie en bekroning is ontwikkeld door de in 2013 opgerichte Dutch Academy for Film (DAFF) en het Nederlands Film Festival, in samenspraak met het Nederlands Filmfonds, EYE Film Instituut Nederland en andere partijen uit de sector.

Stemrecht hebben leden van de DAFF, Gouden Kalf winnaars en winnaars van A-festivals in de categorieën speelfilm en lange documentaires.

Het NFF draagt zorg voor de algehele organisatorische uitvoering.

Met de overgang naar het internationaal gebruikelijke model van selectie en bekroning, het zogeheten Academysysteem, gaat een wens van de Nederlandse filmwereld in vervulling en voegen de Gouden Kalveren zich bij internationale filmvakprijzen als de Lola’s (Duitsland), de Césars (Frankrijk), de BAFTA-awards (Engeland) en de Academy Awards (‘Oscars’, VS).

De Gouden Kalveren in de andere categorieën dan speelfilm en lange documentaire (televisiedrama, korte film en korte documentaire) worden als voorheen toegekend door een onafhankelijke jury.  

20:56 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: gouden kalveren, academysysteem |  Facebook | |  Print |

Nieuw album The SCABS ligt nu in de winkel!

the_scabs.jpg20 jaar na de release van ‘Sunset over Wasteland’, pakken Guy Swinnen, Willy Willy en Frankie Saenen aka The SCABS uit met een nieuw full album! 'Ways of a Wild Heart' werd oorspronkelijk aangekondigd als een EP met een 5tal nieuwe songs, maar groeide in het repetitiekot van de legendarische Belgische rockband uit tot een volwaardig album met 9 gloednieuwe tracks + 4 live registraties uit het memorabele ‘Rewind’ concert van 2007 (AB Brussel), een ode aan hun in 2013 overleden bassist Fons Sijmons. ‘Ways of a Wild Heart’ is wat men noemt een “vintage” Scabs plaat geworden, met enkel maar songs zoals de heren ze zelf graag horen!

Als voorloper op het nieuwe album, liet de band midden december 2014 alvast de single 'Turn it up' op de mensheid los: een oversneden, pure SCABS-song, met snedige riffs, strakke lyrics, complexloos, rechttoe rechtaan, dansbaar...en met een randje! De lat werd hoog gelegd voor de nieuwe plaat, zoveel was meteen duidelijk.

'Ways of a Wild Heart', het nieuwe album van The SCABS, is nu fysiek verkrijgbaar en is HIER te koop op iTunes!

Zoals het een band met dergelijke stevige live reputatie betaamt, gaan The SCABS met hun nieuw werk ook de hort op in Vlaanderen. Dit voorjaar staan er alvast 3 grote 'Ways of a Wild Heart'- live concerten gepland:
- 31/01: CC Den Amer, Diest
- 27/02: Zaal Schiervelde, Roeselare
- 28/02: Ethias Theater, Hasselt
Info & tickets: www.thescabs.be

Tracklist 'Ways of a Wild Heart'
1. Low tide
2. Turn it up
3. Wasted all this time
4. Watch and learn
5. Shot
6. Ways of a wild heart
7. Could it be just me
8. My love
9. High tide
bonus: The Scabs live at AB Brussels 2007
1. Crime wave
2. Hard times
3. Lucky star
4. I need you

20:54 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: the scabs, album the scabs |  Facebook | |  Print |

Herman Verbruggen nieuwe stem van Komen Eten

herman.JPGKomen Eten, vanaf 2 februari van maandag tot donderdag om 20u10 op VIER.

Vanaf maandag 2 februari start Komen Eten aan een dertiende seizoen. Vanaf nu voorziet Herman Verbruggen het programma van gepeperde commentaren.

Het nieuwe seizoen wordt afgetrapt door Ocean uit Berchem. Zij beweert dat koken vooral een kwestie is van feeling. Dinsdag is Daniël aan de beurt, een man die zijn tuin als inspiratiebron voor zijn menu gebruikt. Thomas uit Antwerpen is model en dankzij zijn man gebeten door dans. Sandrine sluit de week af en haalt speciaal voor de gelegenheid haar zilveren bestek uit de kast.

Ocean uit Berchem

De allereerste Komen Eter, of Komen Eetster in dit geval, van het dertiende seizoen is Ocean uit Berchem. Deze 24-jarige studente uit Berchem heeft Filipijnse roots en bijhorend temperament. Ocean leerde koken uit noodzaak, omdat haar ouders het erg druk hadden. Ondertussen weet ze dat koken een kwestie is van feeling en werkt ze als jobstudente in de horeca. Ze kan ondanks haar jeugdige leeftijd dus wel al rekenen op aardig wat ervaring. In haar menu verstopt Ocean een boodschap en dat mag letterlijk genomen worden. Wat er vanavond te eten valt, staat immers te lezen op een ‘message in a bottle’. Met een gezonde dosis verbeelding kan er zelfs nog een link gemaakt worden naar de voornaam van de gastvrouw van vanavond. Dat menu is in elk geval Italiaans georiënteerd met bijvoorbeeld gevulde ravioli als voorgerecht en mascarponetaart als dessert.

Daniël uit Asse

De 51-jarige Daniël uit Asse werkt in een grootkeuken op een school. Op gebied van voedselveiligheid zouden zijn gasten vanavond dus in elk geval al niet te klagen mogen hebben. De groenten die Daniël kookt, komen steevast uit zijn eigen tuin en hij laat de keuze dan ook afhangen van wat de tuin hem die dag te bieden heeft. Zijn menu, waar parelhoen met truffel op prijkt, stelt Daniël voor op een snijplank die zijn gasten als cadeautje mee krijgen. Hij houdt een hoog tempo aan in de keuken en zijn perfect ontwikkelde snijtechnieken helpen hem daarbij. Daniël krijgt net voor zijn grote Komen Eten-avontuur te horen dat de watertoevoer zal worden afgesloten. Hij besluit om zoveel mogelijk potten te vullen met water, zodat hij toch op een aangename manier kan kokerellen. Als aperitief wil Daniël verrassen met een Belgische wodka en de sabayon die als dessert wordt geserveerd, klopt hij live aan tafel. Maar met zijn bloemstukken scoort Daniël niet bij iedereen,  want die horen volgens sommige gasten eerder thuis op een kerkhof.

Thomas uit Antwerpen

Thomas is 25 jaar oud en woont in ’t Stad. Elke ochtend om 7 uur kan je Thomas terugvinden in de fitnesszaal en vandaar trekt hij rechtstreeks naar zijn werk. Daarnaast is hij ook fotomodel, en dat legt hem naar eigen zeggen geen windeieren, want “je verdient er veel geld mee om relatief weinig te doen”. Thomas’ man is een Braziliaanse danser bij het gerenommeerde Ballet van Vlaanderen en samen wonen ze in een prachtige loft die Thomas zelf graag de balzaal noemt. Thomas heeft enkele opvallende hobby’s want hij is een fervent verzamelaar van oude Playboys  en van champagnekurken.  Hij wil vanavond scoren met zalm op een bedje van rucola en pijnboompitten, gepaard met chips van zoete aardappelen en gerookte ham. Verder is het ook belangrijk te weten dat Thomas’ lievelingskleur hoerenrood is.

Sandrine uit Brugge

Sandrine (45) doet mee aan Komen Eten om te winnen. Ze improviseert graag in de keuken, maar dat maakt het extra moeilijk voor haar om een dessert op tafel te toveren, aangezien daar al eens een vast recept moet voor worden gevolgd. Sandrine speelt hockey in haar vrije tijd en is de trotse mama van drie kinderen. Met die kroost woont ze in een luxueus huis waar de domotica welig tiert. Voor Sandrine bestaat eten niet zonder drinken, dus haar gasten zullen naast gespijsd ook zeker gelaafd worden. Voor de gelegenheid zet Sandrine alles op alles en ze haalt zelfs haar zilveren bestek uit de kast. Sandrine legt de lat dus erg hoog en schuwt ook in haar gerechten de dure ingrediënten niet. Truffel speel een belangrijke rol in haar gerechten.

20:47 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: herman verbruggen, vier, komen eten |  Facebook | |  Print |

Jeroen Meus eerste gast in De Ideale Wereld bij Vier

vier.JPGOp 2 februari komt De Ideale Wereld terug, het meest bekroonde informatieprogramma in de geschiedenis van VIER. Met natuurlijk de vertrouwde gezichten Otto Jan Ham, Jelle De Beule, Sven de Leijer en Timba de Onzichtbare Tijger! Van maandag tot donderdag bijten ze zich koppig vast in de actualiteit en kluiven ze de waarheid af tot op het bot. Op vrijdag, zaterdag en zondag slapen ze.

De gasten die de eerste week langskomen in de studio zijn:

Op maandag 2 februari: Jeroen Meus
Op dinsdag 3 februari: Nicolas Lombaerts
Op woensdag 4 februari: Annelies Toros
Op donderdag 5 februari: Urbanus

De Ideale Wereld, van maandag tot donderdag rond 22 uur op VIER.

20:44 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: jeroen meus, vier, de ideale wereld |  Facebook | |  Print |

Jan Van Dyke na 28 jaar weer in het EAT

jan.JPGVoor het theaterseizoen 2015-2016 staat de Antwerpse komiek Jan Van Dyke, Na een afwezigheid van 28 jaar, weer op de planken van het echt Antwaarps teater. Van Dyke die eerder in stilte afscheid genomen had van optredens, heeft de smaak weer te pakken! Ruud De Ridder en Jan Van Dyke waren collega’s in de vroege jaren zeventig in het Antwerpse Jeugdtheater, eind de jaren tachtig trad Jan op in het echt Antwaarps teater. Nu zullen ze in november 2015 beide de hoofdrollen vertolken In een blijspel van Ruud De Ridder “De Pipo’s”.

20:39 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: jan van dyke, komiek jan van dyke, antwaarps teater |  Facebook | |  Print |

30/01/2015

Extra voorstellingen War Horse in verkoop

war_horse.JPGIn mei kan het Vlaamse publiek kennismaken met het wereldwijde theaterfenomeen ‘War Horse’. Dat Vlaanderen uitkijkt naar de voorstelling blijkt nu al uit de ticketverkoop. Ook het feit dat de voorstelling na 14 juni onherroepelijk gedaan is, zorgt ervoor dat veel mensen nu al hun kaartjes boeken. Daarom werd er nu al besloten om extra data in verkoop te zetten.

Speciaal voor deze productie werd de website www.war-horse.be opgestart. Op dit platform blijf je dagelijks op de hoogte van de laatste updates rond de show. De komende dagen zal meteen al één van de belangrijkste nieuwtjes gelanceerd worden, nl. de bekendmaking van de cast. Stay tuned!

Over War Horse

‘War Horse’ vertelt het indrukwekkende verhaal van de Engelse boerenjongen Albert, die vriendschap sluit met het paard Joey. Als Joey door zijn vader Ted verkocht wordt aan het Britse leger om ingezet te worden op het slagveld van de Eerste Wereldoorlog, gaat Albert hem achterna. Al snel na zijn verscheping naar Frankrijk komt Joey in vijandelijk gebied terecht. Door een reeks spelingen van het lot staat hij de beide kampen in de vreselijke oorlog bij, en komt hij uiteindelijk alleen terecht in Niemandsland. Intussen houdt Albert moedig vast aan zijn missie om Joey terug te vinden en hem weer thuis te brengen.

‘War Horse’ maakt niet alleen indruk door dit aangrijpende verhaal van vriendschap en zelfopoffering tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog. Bijzonder is dat de paarden en andere dieren tot leven worden gebracht via prachtige en inventieve poppen, ontworpen door de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company. De plaatselijke acteurs die Joey en zijn vriend Topthorn bedienen, krijgen hiervoor een intensieve opleiding. In totaal worden in ‘War Horse’ 23 grote en kleine poppen gebruikt.

‘War Horse’ is gebaseerd op de roman van Michael Morpugo uit 1982, en werd in 2011 ook verfilmd door Steven Spielberg.

Voorstellingen

Vanaf 16 mei 2015 Stadsschouwburg Antwerpen

Info: www.musichall.be 

06:51 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: war horse, productie war horse tickets war horse, musichall |  Facebook | |  Print |

Eurimages Award voor Nathalie Teirlincks Tonic Immobility op CineMart

Tonic Immobility, een project van de Vlaamse regisseuse Nathalie Teirlinck, heeft op de CineMart van het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) de Eurimages Co-Production Development Award gewonnen. Tonic Immobility wordt ontwikkeld bij productiehuis Savage Film (Rundskop, Galloping Mind). Aan de Award is 20.000 euro verbonden.
 
Tonic Immobility moet Teirlincks eerste speelfilm worden en is een psychologisch drama over Alice, een escorte die een vrij routineus leven leidt. Diepgaande sociale contacten gaat ze zo veel mogelijk uit de weg. Wanneer ze na de dood van haar ex plots voor haar zoon moet zorgen, ebt haar onverschilligheid weg en wordt ze geconfronteerd met de emotionele leegte van haar bestaan.
 
Eerder liet Nathalie Teirlinck zich al opmerken als regisseuse van verschillende gelauwerde korte films zoals Juliette, waarmee ze in 2007 een VAF Wildcard won, en Venus vs Me dat op de Berlinale in 2010 een nominatie in de wacht sleepte voor de European Film Awards.
 
De CineMart van het International Film Festival Rotterdam is de oudste coproductiemarkt in zijn soort. Dit jaar werden er in totaal 24 projecten van over de hele wereld geselecteerd om te worden voorgesteld aan een selecte groep van internationale filmfinanciers en -aankopers. Daarbij maakten ook twee Vlaamse projecten deel uit van de selectie, naast Teirlincks Tonic Immobility was dat Engel van Koen Mortier.
 
De Eurimages Co-Production Development Award is de belangrijkste van de drie prijzen die aan CineMart-projecten worden toegekend. Van de 24 deelnemende projecten kwamen er dit jaar 11 in aanmerking om de prijs, die toegekend wordt aan een Europese coproductie (in wording), te winnen. Aan de Eurimages Award is ook het grootste geldbedrag gekoppeld, namelijk 20.000 euro. De jury bestond dit jaar uit Gabor Greiner van verkoopkantoor Films Boutique, Annamaria Lodato van Arte en Dorien van de Pas van het Nederlands Filmfonds.
 
Van de Pas motiveerde de keuze van de jury als volgt: ‘De award gaat naar een project van een veelzijdig getalenteerde, debuterende filmmaker die met haar eerste speelfilm een emotioneel geladen en universeel verhaal zal brengen. Haar korte films illustreerden al een sterke visuele stijl gecombineerd met bijzondere aandacht voor geluid. De jury is dan ook benieuwd om het resultaat te zien van die combinatie van Teirlinck haar typerende stijl met een sterk verhaal.’
 
Het is niet de eerste keer dat een Vlaams filmproject in de prijzen valt op de CineMart. In 2011 won Fien Troch ook al eens dezelfde Award voor Kid.
 
Tonic Immobility, waarvoor Teirlinck ook zelf het scenario schreef, wordt geproduceerd door Xavier Rombaut en Bart Van Langendonck van Savage Film. Het project kan rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.

06:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: eurimages award, nathalie teirlincks tonic immobility, cinemart |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende