Showbizzkanaal : Archieven

31/12/2014

Loes Haverkort naast hoofdrol ook verantwoordelijk voor titelsong RENDEZ-VOUS

Loes Haverkort, film, titelsong RENDEZ-VOUS, Loes Haverkort speelt niet alleen de hoofdrol in de film Rendez-Vous, maar verzorgt ook met haar band LOUISV de titelsong van de film. Het betreft het nummer Trouble in Paradise, welke al te beluisteren is op SoundCloud. Naast de titelsong zal LOUISV nog een andere verassing in petto hebben. Eerder werd al bekend gemaakt dat ook de muziek van Stromae in de film gebruikt wordt.

LOUISV is de industriële popband van Loes Haverkort en Floris Verbeij. Door Cortonville werden ze geselecteerd als Pop/Rock talent van het jaar. In het oog van de orkaan beschrijven ze de storm. De band klinkt groots en mechanisch terwijl de stem ogenschijnlijk onaangetast blijft. Licht en helder. 

Met invloeden van Portishead en Adele maakt LOUISV een bandgeluid dat je nog niet eerder hoorde in Nederland. Komende maand komen ze uit met hun single en in februari verschijnt hun EP.

Loes Haverkort over de samenwerking: De samenwerking met Antoinette Beumer was heel erg bijzonder. Tijdens de opnames liet ik haar wat nummers horen van LOUISV omdat ik het zo bij het gevoel van de film vond passen. Het is daarom ook een enorme eer dat Trouble in Paradise de titelsong is geworden. 

In Rendez-Vous gooit Simone (Haverkort) het roer om. Ze erft een bouwvallig landhuis in Frankrijk en vertrekt om samen met haar man Eric (Mark van Eeuwen) en hun twee kinderen, daarvan een chambre d’hôtes te maken. Terwijl de hectiek van de verbouwing steeds groter wordt, vlucht Simone in een spannende affaire met één van de Franse bouwvakkers, de aantrekkelijke Michel (Pierre Boulanger). Eric gaat intussen helemaal op in de bouwplannen van aannemer Peter (Peter Paul Muller), maar niet alles in dat prachtige Frankrijk is wat het lijkt… De Franse droom ontaardt in een regelrechte nachtmerrie.

Rendez-Vous wordt geregisseerd door Antoinette Beumer, naar een script van Marjolein Beumer en Dorien Goertzen. De film wordt geproduceerd door Millstreet Films (SOOF, LOFT), in co-productie met FBO (THE FIFTH ESTATE), in samenwerking met RTL Entertainment, Telegraaf Media Groep en UPC Nederland.

Independent Films brengt Rendez-Vous op 11 juni uit in de Nederlandse bioscopen.

10:25 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: loes haverkort, film, titelsong rendez-vous |  Facebook | |  Print |

"Met de Billen Bloot", zaterdag 10 januari 2014 om 17.20 uur bij AVROTROS op NPO Zapp

Met de Billen Bloot, AVROTROS, NPO Zapp,  Wanneer heb jij voor het laatst gehuild? Hoe versier jij een meisje? Waar word je verlegen van? Hoe was jouw eerste keer? Hoe ziet jouw geluksonderbroek eruit? Wat zouden Ruud Feltkamp, Glennis Grace, André Hazes jr., Géza Weisz, Kim-Lian van der Meij, Ralf Mackenbach, Yes-R, Nils Käller (MainStreet), Dioni Jurado (B-Brave), Britt Scholte (Brugklas), Marly van der Velden en Andy van der Meijde hierop antwoorden? Dat is vanaf zaterdag 10 januari te zien in Met de Billen Bloot van AVROTROS op NPO Zapp.

Met de Billen Bloot is een spannend spelprogramma waarin kinderen en jongeren een Nederlandse ster het hemd van het lijf mogen vragen, vragen die volwassenen ze nooit zouden durven stellen. Dit alles in de strijd om een ontmoeting met die ster. Maar ze winnen die ontmoeting niet zomaar, daar moeten ze natuurlijk wel wat voor doen. Want wie zijn idool het beste kan inschatten maakt kans om oog in oog te staan met zijn of haar idool.

De ster bevindt zich op de bovenste etage van het gebouw, de kandidaten op de begane grond. Om boven te komen, moeten zij gebruikmaken van drie liften. Elke lift staat voor een antwoordmogelijkheid: A, B of C. Elk goed antwoord brengt de lift en daarmee de kandidaten in die lift een etage hoger. De overgebleven kandidaten die na 8 vragen bijna de hoogste etage bereikt hebben, krijgen een finalevraag. Wie deze vraag het best beantwoordt, mag met de lift naar de bovenste etage waar zijn of haar idool staat te wachten!

Een ontmoeting om van te dromen, want de winnaar mag zijn of haar idool bombarderen met stoute en spannende vragen. Voor de winnaar gaat de ster compleet Met de Billen Bloot.

Foto: Michel Schnater 

10:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: met de billen bloot, avrotros, npo zapp |  Facebook | |  Print |

Homeland seizoen 4 is vanaf 4 januari iedere zondag om 20.25 uur te zien bij BNN op NPO 3

homeland.JPGHomeland is back! De met meerdere Golden Globes bekroonde serie is in seizoen vier spannender dan ooit. Carrie heeft een dochter van Brody en wordt toegewezen aan één van de gevaarlijkste CIA-stations ter wereld: Kabul, Afghanistan. Hier zet zij haar strijd tegen terrorisme voort en dit blijkt geen makkelijke klus. Saul denkt daarentegen na over zijn toekomst buiten de CIA. Homeland seizoen 4 is vanaf 4 januari iedere zondag om 20.25 uur te zien bij BNN op NPO 3.

De wereldwijde hitserie heeft veel prijzen gewonnen. In 2012, 2013 en 2014 won Homeland een Emmy Award. De serie ging er in 2012 en in 2013 met een Golden Globe voor beste dramaserie vandoor. Zelf Barack Obama heeft bekend alle DVD-boxen in huis te hebben!

Homeland vertelt het verhaal van CIA-agente Carrie Mathison (Claire Danes) die tot de top in haar vakgebied behoort ondanks haar bipolaire stoornis. Carrie is vluchtig en onvoorspelbaar, maar zet alles in om het lot van de Verenigde Staten te beschermen. Met behulp van Saul Berenson (Mandy Patinkin), die lange tijd haar mentor was, riskeert ze alles.

10:18 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: homeland, bnn homeland, bnn, serie homeland |  Facebook | |  Print |

30/12/2014

Kristallen Film voor OM DE WERELD IN 50 CONCERTEN

Kristallen Film, De documentaire OM DE WERELD IN 50 CONCERTEN van regisseur Heddy Honigmann heeft de Kristallen status bereikt. Meer dan 10.000 bezoekers zagen de documentaire in de bioscoop. De Kristallen Film wordt uitgereikt door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Het is sinds 2005 de vijftiende keer dat er een Kristallen Film wordt uitgereikt. Het is de derde keer dat Heddy Honigmann de Kristallen Film in ontvangst mag nemen, eerder behaalden haar documentaires FOREVER (2006) en EL OLVIDO (2008).

In 2013 reist het Koninklijk Concertgebouworkest de hele wereld rond om hun 125 jarig bestaan te vieren: 50 concerten, verspreid over zes continenten. Grenzeloze passie en liefde voor muziek brengt musici en concertbezoekers samen. Documentairemaker Heddy Honigmann landt met het orkest in Buenos Aires, Soweto en Sint Petersburg en laat zien hoe ze de harten van mensen in andere culturen veroveren. Een reis naar de kern en de kracht van muziek, die mensen begeestert, onvermoede emoties weet te treffen en helpt de pijn om te leven te doorstaan.

OM DE WERELD IN 50 CONCERTEN is geproduceerd door Carmen Cobos & Kees Rijninks in coproductie met AVRO en in samenwerking met SBS, STV & YLE. De documentaire is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds. De distributie is in handen van Cinemien. OM DE WERELD IN 50 CONCERTEN draait momenteel nog in 22 Nederlandse bioscopen.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. 

11:49 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: kristallen film |  Facebook | |  Print |

Dina Tersago wordt mama in 2015

dina.JPGVTM laat in naam van Dina Tersago weten dat de VTM-presentatrice in 2015 mama wordt. Eind mei verwachten zij en haar partner hun eerste kindje, een mooi moment waar ze volop naar uitkijken.

Mama-in-spe Dina: “Ik ben ontzettend blij met dit heuglijke nieuws. Ik geniet van mijn zwangerschap en we kijken er volop naar uit om in de lente nieuw leven in huis te mogen verwelkomen.”

11:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: dina tersago, vtm, vtm dina tersago, zwanger dina tersago |  Facebook | |  Print |

Laura Tesoro tekent bij TTT Artists

laura_tersago.JPGLaura Tesoro is een dame die weet wat ze wil.  Na haar 2de plaats in The Voice van Vlaanderen focust ze zich volop op haar muziekcarrière.  Ze zette haar rol als Charlotte in 'Familie' stop en gaat in 2015 de baan op met haar eigen live-band.

Laura Tesoro gaat nu in zee met TTT Artists, het boekingsagentschap van ondermeer Milk Inc., The Scabs en Clouseau. 

Ze kwam, ze zong en ze ‘over’won de finale van The Voice.  Na haar deelname aan de zangwedstrijd was het voor Laura Tesoro meteen duidelijk dat er een zangcarrière voor haar was weggelegd. En die kans greep ze gretig met beide handen.  Koen Wauters was niet alleen haar coach op maar ook achter het tv-scherm.  Ook nu laat hij duidelijk zien dat hij zijn Voice-poulin steunt door haar speciale gaste te maken bij Clouseau Centraal in het Sportpaleis.

Koen Wauters: "Laura is een heel groot talent: heeft veel podiumpresence, een waanzinnige stem en zulke enthousiaste charmes dat ook wij van Clouseau vinden dat ze een extra push verdient.
Als er eentje is waar we binnen 10 jaar nog zullen van horen, dan moet dat Laura Tesoro zijn."

Ze zingt, ze danst , ze acteert ...
Ze groeide zowat op in de coulissen van theaters dus is een podium haar niet vreemd. 
Zo speelde ze in de musical Annie de hoofdrol aan de zijde van Marijn Devalck.  Ze speelde een gastrol in Witse maar we kennen haar vooral als Charlotte uit de VTM soap Familie.  In de zomer zette ze toch een punt achter haar rol als Charlotte om zich meer te kunnen toespitsen op haar muzikale carrière. Op 19 augustus – op haar 18de verjaardag – kwam haar eerste single ‘Outta Here’ uit en deze werd grijs gedraaid op zowat alle Vlaamse radiozenders. Ondertussen schrijft ze volop verder aan nieuwe materiaal en haar 2de single staat gepland in het voorjaar van 2015. 

Voor haar live-tour laat Laura Tesoro zich nu begeleiden door TTT Artists.  TTT is een boekings- en managementagentschap dat tal van Belgische artiesten in portefeuille heeft.  Het kantoor is de thuisbasis voor oa. Milk Inc., Soulsister, The Scabs, Brahim, Scala, Clouseau, Regi, Miguel Wiels, Soulbrothers en Leki.

Live zal Laura Tesoro in 2015 iedereen overtuigen met een stevig hit-repertoire: eigen hits maar ook de classics die ze bracht in The Voice Van Vlaanderen.

Deze nieuwe show wordt ongetwijfeld hét hoogtepunt van de zomer van 2015!  

11:43 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: laura tesoro, ttt artists |  Facebook | |  Print |

Aanmelden Dakar SMS Alert Maxxis Dakarteam powered by SuperB

dakar.JPGOp 4 januari aanstaande gaat in Buenos Aires de 2015-editie van Le Dakar van start. Het Maxxis Dakarteam powered by SuperB is dit jaar opnieuw sterk vertegenwoordigd. Tim & Tom Coronel gaan 'on tour' in hun buggy's, Kees Koolen en Mohammed Abu Issa starten op de quad, terwijl Jurgen van den Goorbergh de loodzware uitdaging op de motor aangaat.

Dakar SMS Alert
De verrichtingen van het Maxxis Dakarteam powered by SuperB in Le Dakar 2015 zijn vanzelfsprekend te volgen via www.coroneldakar.nl. Mocht u echter nog dichter op de actie willen zitten, dan kunt u zich aanmelden voor de handige Dakar SMS Alert van het team. SMS daartoe de melding 'DAKAR' naar nummer 4004 en u blijft automatisch op de hoogte van de dagelijkse prestaties van de teamleden.

11:39 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: dakar sms, dakar, superb |  Facebook | |  Print |

Nieuw Praga Khan album in het voorjaar 2015

pra.JPGOlivier Adams, drummer en mede-componist van Praga Khan, verhuist definitief naar Portugal.  
 
De kogel is door de kerk.  Olivier Adams verhuist definitief naar Portugal. Het bericht komt niet onaangekondigd.  In 2009 was Olivier reeds te gast in het VT4 programma "Huizenjacht" waar hij een mogelijke verhuis naar het buitenland aankondigde. Op dat moment was het de intentie om een hoeve te verbouwen tot een "Bed and Breakfast".
 
De toenmalige droom wordt nu dus werkelijkheid en Olivier Adams (samen met levensgezelling Petra en zoon Wolf) zullen zich vanaf februari 2015 definitief vestigen in Portugal, in de buurt van Faro.   Het opzet is om in Portugal vanaf april 2015 een camping uit te baten. Als reden voor hun vertrek geven Petra en Olivier aan dat ze meer rust willen in hun leven.

Maurice Engelen : "Ik vind het bijzonder jammer dat Olivier deze stap zet maar ik wens hem uiteraard al het beste toe met zijn nieuwe uitdaging.  We hebben een bijzonder mooi festival parcours afgelegd in 2014 en zijn momenteel in volle voorbereiding voor het nieuwe festivalseizoen.  Met het nakende vertrek van Olivier komt er ook ineens een vacature vrij voor een nieuwe drummer." Kandidaten kunnen hun CV, vergezeld van enkele recente foto's, sturen naar ArtFabric, Aarschotsesteenweg 45, 2230 Herselt en dit voor 15 januari 2015. Zij zullen dan, indien weerhouden, worden uitgenodigd op een auditie
 
Maurice Engelen werkt momenteel onafgebroken aan de voorbereidingen van het nieuwe album "MindScratcher" dat in april 2015 zal verschijnen. Praga Khan zal volgende zomer met een nieuw repertoire en een nieuwe live show op de Belgische podia te bewonderen zijn.  Er zijn tevens verregaande besprekingen om in 2015 een nieuwe Amerikaanse tour aan te vatten. 

11:33 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: praga khan, album praga khan, olivier adams |  Facebook | |  Print |

Laatste aflevering van Zijn er nog Kroketten? op donderdag 1 januari 2015 om 20.30 bij VTM

Zijn er nog Kroketten?, vtm, vtm Zijn er nog Kroketten?, waes, tom waes, koen wauters, Op donderdag 1 januari 2015 quizt Jonas Van Geel nog een allerlaatste keer over 2014. Voor deze laatste aflevering van Zijn er nog Kroketten? heeft hij twee absolute toppers uitgenodigd. Twee mannen die eigenhandig verantwoordelijk zijn voor het televisiefenomeen van het jaar: Koen Wauters en Tom Waes. 

Vaste teamcaptain Dimitri Leue laat zich vergezellen door Tom Waes, die het afgelopen jaar o.a. het tweede seizoen van Reizen Waes inblikte. Nathalie Meskens koos met een (wan)smakelijk overdreven voorkeur voor Koen Wauters. Tussen twee Clouseau-concerten in het Sportpaleis door, vond de zanger met veel plezier de tijd om te komen meespelen. Nog één keer Wauters vs. Waes dus, maar deze keer in een ‘aartsmoeilijke’ quiz.

TEAM 1: NATHALIE MESKENS EN KOEN WAUTERS
“ALS HET OP DANSEN AAN KOMT, WIN IK”

Koen liet zich dit jaar ontvallen dat hij een dansproef tegen Tom zonder twijfel had gewonnen. Om dat te bewijzen, heeft Jonas expert Davy Brocatus uitgenodigd. Die heeft een dansproef bedacht om uit te maken wie zich nu eigenlijk de échte winnaar van Wauters vs. Waes mag noemen. Koen en Tom laten zich van hun meest ritmische kant zien.

TEAM 2: DIMITRI LEUE EN TOM WAES
“IK GA PROBEREN OM IN 2015 WAT MINDER TE VLOEKEN”

… En volkomen terecht. Want Jonas Van Geel heeft al het gevloek van Tom in Wauters vs. Waes op een rijtje gezet. En dat is best indrukwekkend. Of Tom vandaag zal vloeken omdat hij het onderspit moet delven tegen zijn tegenstander Koen is nog maar de vraag…

Om 2015 mooi in te zetten in deze nieuwsjaaruitzending, worden de twee vrienden – net zoals andere bekende koppen in de derde spelronde – alvast van een ‘feestlift’ voorzien.

11:33 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: zijn er nog kroketten?, vtm, vtm zijn er nog kroketten?, waes, tom waes, koen wauters |  Facebook | |  Print |

29/12/2014

Vind Mijn Familie: aflevering 6 op maandag 29 december 2014 om 20.35 bij VTM

Vind Mijn Familie, vtm, vtm vtm Vind Mijn Familie, Gezellig samenzijn, terugblikken op het voorbije jaar, herinneringen ophalen, genieten van elkaars gezelschap: tijdens de eindejaarsperiode staan hechte familiebanden centraal. Ook in Vind Mijn Familie, dat op maandag 29 december 2014 de familiebanden tussen mensen terug aanhaalt. Francesca Vanthielen trekt naar Zweden voor een bijzondere ontmoeting tussen Christel en haar broer Yvan, die 16 jaar geleden plots uit haar leven verdween.

CHRISTEL START EEN ZOEKTOCHT NAAR HAAR BROER, DIE IN 16 JAAR TIJD 63 LANDEN HEEFT AFGEREISD

Christel (50) groeide op in Oostende, samen met haar broer en zus, haar moeder en haar stiefvader. Toen hun relatie op de klippen liep, brak er voor de kinderen een vreselijke periode aan. Hun moeder bleef alleen achter en kreeg haar leven niet meer op de rails. Christel had geen thuis meer en nam de zorg voor haar zus en rebelse broer Yvan op zich.

Yvan leed enorm onder de grillen van zijn moeder en ontvluchtte, net zoals zijn zussen, zo snel mogelijk het ouderlijke huis. De kinderen bleven in contact met elkaar, tot Yvan op een dag met de noorderzon verdween. “Opeens was hij weg. Ik had geen enkel aanknopingspunt en dan is de wereld veel te groot om te beginnen zoeken in mijn eentje. En misschien wilde Yvan wel helemaal niet gevonden worden”, vertelt Christel. Het gemis werd alleen maar groter toen Christel drie jaar geleden ook nog haar zus verloor. Alleen achterblijven doet pijn en dus probeert ze via Vind Mijn Familie haar verloren broer Yvan op te sporen.

De redactie van Vind Mijn Familie vond sporen van Yvan over de hele wereld. Zestien jaar geleden heeft hij de moeilijke familiale omstandigheden de rug toegekeerd en is hij gaan rondreizen om op zoek te gaan naar zichzelf. In al die tijd heeft Yvan meer dan 63 landen gezien. Sinds kort heeft hij zich gesetteld in een bungalow, middenin de Zweedse bossen. Het nieuws dat zijn zus na al die jaren naar hem op zoek is, komt als een complete verrassing…

JANA ZOEKT AL MEER DAN 10 JAAR NAAR HAAR BIOLOGISCHE VADER EN HOOPT OP EEN ONTMOETING

Jana (25) leeft samen met haar man en hun dochtertje van 17 maanden in het Antwerpse. Haar ouders gingen uit elkaar toen ze amper vier maanden was. Haar vader, de Franse Jean-Pierre, heeft Jana nooit ontmoet. Hij ondernam na de bevalling verschillende pogingen om zijn pasgeboren dochtertje te kunnen zien, maar elk contact werd hem ontzegd. Jana beleefde een gelukkige kindertijd bij haar moeder en heeft nooit nog iets van Jean-Pierre gehoord. Een gemis dat ze via Vind Mijn Familie wil inhalen.

“Misschien is hij naar Afrika gegaan, want dat land heeft altijd in zijn hart gezeten. Of misschien woont hij ergens anders in de wereld, ik weet het niet. Er zal een zware last van mijn schouders vallen als ik hem eindelijk kan zien, dan pas kan ik doorgaan met mijn leven”, vertrouwt Jana Francesca toe. Ze zoekt nu al meer dan 10 jaar intensief naar Jean-Pierre, maar zonder resultaat. De redactie van Vind Mijn Familie gaat aan de slag met de weinige informatie die Jana heeft en slaagt erin Jean-Pierre op te sporen in Thailand…

12:13 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vind mijn familie, vtm, vtm vtm vind mijn familie |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende