Showbizzkanaal : Archieven

30/09/2014

Searching for Substance - expo in Gentbrugge

Op 3 oktober organiseert A Squid called Sebastian een eerste expositie van zijn 'streetartistry'. De Gentse kunstenaar met Amerikaanse roots kwam recent al even in de schijnwerpers te staan met enkele opvallende realisaties in het Gentse. De 35 meter grote graffiti in de vorm van een magische boom op het appartementsgebouw aan het Rabot en de muurschildering van de man die wildplassers in de Gentse Overpoort onder zijn loep neemt, staan beiden op zijn palmares.

In een recent verleden transformeerde hij saaie, grijze stadsmuren in steden zoals Berlijn, Boedapest, Londen, Miami, Montreal en Praag tot unieke street art realisaties. A Squid called Sebastian zijn roots liggen dan ook in donkere steegjes en vergeten terreinen. Met zijn eerste expositie 'Searching for Substance' slaat hij echter nieuwe wegen in en toont hij zich een mature artiest die een diepere betekenis weet te vertalen in unieke figuratieve grafiek.

‘Searching for Substance’ is het resultaat van een intense zoektocht naar ratio en considerans. Een streetwise vertaling van het alom gekende ‘Moeder waarom leven wij?’ door de bril van een zoekende thirtysomething.

De personages in het werk van A Squid called Sebastian onthullen laag na laag een gedeeld verhaal tot je bij allen stoot op een leeg blad. Ondanks de ietwat sombere retoriek laat de kunstenaar ook hoop en positivisme doorschemeren. Zelf zegt hij dat 'de schoonheid van leegte het potentieel heeft om met eender wat gevuld te worden'.

‘Searching for Substance’ is dan ook net zozeer een terugblik als een brug naar de toekomst. Vanuit het tabula rasa schept A Squid called Sebastian telkens weer zijn eigen unieke wereld.

Start van expositie : 3 oktober 2014
 - 19u tot 23u


Plaats : KERK Gent
 - Kerkstraat 24 
 - 9030 Gentbrugge

De expositie loopt de eerste twee weken van oktober 2014. 
Maandag tot donderdag van 16u tot 18u. 
Vrijdag tot zondag van 19u tot 23u

20:16 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: searching for substance, expo, gentbrugge |  Facebook | |  Print |

Beste Kijkers - Aflevering 5 op woensdag 1 oktober 2014 om 21.40 bij VTM

sven_de_ridder.JPGMuzikaal kennen we hen van hun vrolijke covergroep ‘Cleymans & Van Geel’. Op de planken is het sympathieke duo dezer dagen te bewonderen in de succesvolle musical 14-18, respectievelijk als boezemvrienden Jan en Fons. En op woensdag 1 oktober 2014 zijn Jelle Cleymans en Jonas Van Geel te gast in Beste Kijkers.

In het echte leven zijn de twee multitalenten boezemvrienden, maar op woensdag 1 oktober slijpen Jonas en Jelle voor één keer de messen in de strijd om de titel ‘Beste Kijker’. Maar ze staan er uiteraard niet alleen voor.

Jonas Van Geel bundelt de krachten met de immer grappige Tine Embrechts, in de verschillende spelrondes die de kennis van de kijkvrienden op de proef stellen. Jelle Cleymans kan rekenen op tv-maniak Sven De Ridder, om samen met host Nathalie Meskens terug te blikken op de meest grappige, ontroerende, bijzondere en opvallende fragmenten van de voorbije televisieweek.

In de fel gesmaakte ronde ‘Waar Kijken Ze Naar’ nestelen ‘Anna en Albert’ uit Familie zich gezellig op de sofa, net zoals Luk Wyns en Manou Kersting. De vier voorzien kijkvrienden Tine & Jonas en Sven & Jelle van ongezouten commentaar bij het kijken naar een programma dat de voorbije week het scherm sierde.

Voor één keer is het niet Cleymans & Van Geel, maar Cleymans vs Van Geel en wordt de strijd niet uitgevochten in de 14-18-arena, maar wel in de studio van Beste Kijkers.

De volledige aflevering van Beste Kijkers kan na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

20:14 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: beste kijkers, vtm beste kijkers |  Facebook | |  Print |

Grootste indoor gay dance event van Europa in Ahoy Rotterdam

gay.JPGGay Fantasy op zaterdag 18 april 2015 in Sportpaleis van Ahoy

In Ahoy Rotterdam gaat volgend jaar het grootste indoor gay dance event van Europa plaatsvinden, genaamd Gay Fantasy. Dit werd tijdens de 1e editie van Rotterdam Pride 2014 bekend gemaakt. Het Sportpaleis van Ahoy wordt op zaterdag 18 april omgetoverd tot een fantasiewereld waar de LGBT-gemeenschap tot de vroege uurtjes kan feesten en dansen. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 3 oktober om 20.00 uur via Ticketmaster.

Gay Fantasy wordt een extravagant dance event met internationale uitstraling. Het entertainment kan omschreven worden als freaky en sexy. Gedurende de avond zullen de extravagante performers en performances de bezoekers van Gay Fantasy meeslepen in een wereld van saamhorigheid, diverse ultieme “wauw”-momenten en grenzeloze fantasieën.

De DJ, gecentraliseerd in de arena, zal het kloppend hart zijn met daaromheen diverse kleinere podia. Deze worden gebruikt om een intimiteit en gevoel van saamhorigheid te creëren met het publiek. Speciale acts en sexy dansers zullen er hun kunsten vertonen en geven de bezoekers een unieke beleving.

Line-up DJ’s

De internationale uitstraling wordt gecreëerd door DJ’s van wereldklasse en internationale artiesten. Zij zullen een mix van house- en popmuziek ten gehore brengen met harde dance beats. De line-up wordt naarmate het dance event nadert, bekend gemaakt.

Rotterdam als ‘gay destination’

Architectuur, cultuur en een high–tech haven: het ondernemende, internationale en stoere Rotterdam heeft een fantastisch DNA voor een bruisende ‘gay destination’. Ahoy Rotterdam en Gay Fantasy dragen hieraan een steentje bij door het organiseren van een jaarlijks terugkerend, internationaal gay dance event.

Start kaartverkoop

De kaartverkoop van Gay Fantasy start op vrijdag 3 oktober om 20.00 uur via Ticketmaster. De reguliere ticketprijs bedraagt € 42,50.

Voor de voordeligere early bird tickets kan men vanaf aanstaande vrijdag terecht op www.gayfantasy.nl.

20:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: europa, gay dance, ahoy rotterdam, homo |  Facebook | |  Print |

Amerika’s Noodplan in Telefacts Laat op woensdag 1 oktober 2014 om 22.50 bij VTM

amerika.JPGNu Amerika opnieuw oorlog voert in het Midden-Oosten, is de dreiging van een terroristische aanslag reëler dan ooit. Maar het land is er op voorbereid. Al tientallen jaren verwacht Amerika zich aan een ‘doomsday’, een dag waarop een aanslag het hele land platlegt. In Hollywood zijn er al films over gemaakt, maar de realiteit overtreft de fictie. De Amerikaanse regering investeert miljarden dollars in ultra-beveiligde steden die honderden meters onder de grond liggen en in speciale doomsday-vliegtuigen, die de president in veiligheid moeten brengen. Voor het eerst kreeg een reportageploeg exclusief toegang tot het noodplan van Amerika.

Kolonel Mike Alford leidt de luchtmachtbasis in Cheyenne Mountain. 600 meter onder de grond ligt een kleine stad, waar meer dan 3.000 mensen kunnen leven. “We kunnen onze eigen energie genereren, er is een waterreservoir en een waterzuiveringsinstallatie. Er is een kerk, een kapperszaak, en er zijn meer dan drieduizend bedden.” De faciliteiten dienen het commandocentrum, van waaruit de regering en militaire leiders het land kunnen besturen in geval van een doomsday.

Omdat een doomsday elke dag kan gebeuren, moeten de noodlocaties meteen beschikbaar zijn. Iedereen moet altijd paraat staan. “We geven onze mensen driloefeningen”, zegt kolonel Joseph Douez. “En ze weten nooit of een noodalarm echt is of niet. Dat brengt veel stress met zich mee, maar ze moeten daartegen bestand zijn.” Kolonel Douez leidt operatie Nightwatch, dat is een Boeing 747 die is omgebouwd tot een gepantserde burcht en die in staat moet zijn om de Amerikaanse president in leven te houden, zodra de hel echt losbreekt.

20:07 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: telefacts, vtm, vtm telefacts |  Facebook | |  Print |

"Grote Ster, Kleine Ster" op woensdag 1 oktober 2014 om 20.35 bij VTM

VTM, Koen Wauters laat ook op woensdag 1 oktober 2014 drie kleine sterren honderduit vertellen over de kleine kantjes van hun bekende mama of papa in de vijfde aflevering van Grote Ster, Kleine Ster. Dit keer zijn het Nick Nuyens, Jan Verheyen en Vanessa Hoefkens die deze gênante, maar amusante foltering in quizvorm ondergaan ten voordele van hun zelfgekozen goede doel. Ze komen naar de studio met hun kleine schatten: Sterre, Anna en Valentina.

“Mijn papa heeft de gewoonte om ’s nachts wel tien keer naar het toilet te gaan.” - Sterre

Nick Nuyens, de winnaar van de Ronde van Vlaanderen in 2011 is ook de fiere papa van Sterre, Storm en Sting. Nick heeft zijn vijfjarige zoon Sterre meegebracht. De kleine Nuyens heeft de ambitie om later ook een Ronde van Vlaanderen te winnen én om Ninja Turtle te worden. Hij is de jongste deelnemer vandaag, maar toch blijkt hij oud genoeg om zijn papa in verlegenheid te brengen. Zo verklapt hij hoe papa hem een knuffel geeft voor elke koers en – volgens hem – schrik heeft van Tom Boonen.

“Papa is heel goed in de vaatwasmachine vullen. Als mama of ik het doen, dan is hij niet blij.” - Anna

Regisseur en mediaman Jan Verheyen is erg trots op zijn achtjarige dochter Anna en die bewondering is geheel wederzijds. Toch vindt Anna dat vaderlief zijn rare gewoontes wat moet bijschaven en dat hij zijn ‘snoepverslaving’ wat meer onder controle moet leren houden. Bovendien doet Anna een boekje open over Jans bijzondere obsessie voor de vaatwasmachine. De moeilijke keuzevragen van Koen zorgen ervoor dat Jan helemaal zenuwachtig wordt. 

“Mijn mama is een echte ‘wag’ en kan echt niet tegen boodschappen doen.”  - Valentina

Voetballersvrouw en model Vanessa Hoefkens neemt deel met haar dochter Valentina. Ze is acht en groeide grotendeels op in Engeland waar papa Carl voetbal speelde. Ze spreekt dus zowel Nederlands als Engels en kan het in beide talen bijzonder goed uitleggen, vooral als ze het over de kleine kantjes van haar mama heeft. Ze vertelt dat haar mama eeuwig jong wil zijn en geeft er de raad bij dat ze daarvoor heel vaak moet gaan fitnessen met haar.

In aflevering 6 op woensdag 8 oktober 2014 nemen volgende sterren het tegen elkaar op: Willy Sommers en zoon Luka, Frank Duboccage en tweeling Sara en Maia, Saartje Vandendriessche en dochter Mille.

In aflevering 7 op woensdag 15 oktober 2014 nemen volgende sterren het tegen elkaar op: Katja Retsin en dochter Manou, Kürt Rogiers en dochter Lola, Stephanie Planckaert en zoon Mageno.

De volledige aflevering van Grote Ster, Kleine Ster kan na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

20:04 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vtm |  Facebook | |  Print |

Tweede Champions League-opdracht voor Anderlecht: Dortmund

2be.JPGOp woensdag 1 oktober 2014 brengt 2BE om 20.20 de tweede wedstrijd van Anderlecht in de UEFA Champions League. Op de tweede speeldag van de groepsfase neemt de enige Belgische ploeg in deze Europese competitie het in eigen land op tegen het Duitse Dortmund.

Het is intussen negen matchen geleden dat Anderlecht won in de Champions League, maar de ploeg begon deze editie met een bemoedigend gelijkspel in Galatasaray. Zo’n 577.000 Vlamingen volgden de wedstrijd, met een piek van 776.000 kijkers voor de ontknoping. “Een zucht van opluchting en hoop op meer”, was de conclusie van de 2BE-analisten. Patrick Vervoort, analist bij 2BE: “Het had best wel meer mogen zijn in de vorige match, ware er niet die vervloekte 92ste minuut. Maar er is hoop! We zagen het beste Anderlecht in jaren met leuk gevarieerd en aanvallend voetbal.”

Het is van 1990 geleden dat beide teams elkaar troffen in de UEFA cup. Toen trok RSCA aan het langste eind. Peter Denruyter, Head of Sports bij 2BE: “Anderlecht staat op zijn sterkst nu iedereen fit is, inclusief doelman Silvio Proto. Desalniettemin is ook Dortmund een sterke ploeg en een van de clubs die het Duitse totaalvoetbal exporteert over Europa. In de Bundesliga gaat het wat stroef en er zijn heel wat A-spelers geblesseerd. Maar als Dortmund speelt zoals tegen Arsenal op de eerste speeldag, wordt het bijzonder moeilijk voor Anderlecht.”

Tom Coninx ontvangt analisten Patrick Vervoort en Aad De Mos aan de rand van het gras in het Constant Vanden Stock stadion. De volledige uitzending loopt live van op de eerste rij aan het voetbalveld. Jan Dewijngaert en Tom Soetaers zorgen voor het live commentaar en Hilde Van Malderen neemt de lijninterviews en reacties voor haar rekening.

Na de hoofdwedstrijd volgen ook de lange samenvattingen van de clash Atletico - Juventus en van Arsenal - Galatasary, de andere wedstrijden in de groep van Anderlecht. 2BE brengt ook verslag van de matchen waarin enkele Rode Duivels een hoofdrol spelen: Zenit - Monaco (Nicolas Lombaerts en Axel Witsel bij Zenit en Yannick Ferreira-Carrasco bij Monaco) en Basel - Liverpool (Simon Mignolet bij Liverpool).

RSC ANDERLECHT – DORTMUND

TWEEDE SPEELDAG IN GROEPSAFE VAN DE UEFA CHAMPIONS LEAGUE

WOENSDAG 1 OKTOBER 2014 OM 20.20, LIVE BIJ 2BE EN OP 2BE.BE

20:01 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: anderlecht, voetbal, 2be |  Facebook | |  Print |

EMA - Nicki Minaj zal de EMA presenteren

EMA, Nicki Minaj, MTV heeft vandaag bekendgemaakt dat hiphopsuperster Nicki Minaj de gastvrouw zal zijn van de 2014 MTV EMA, twee weken voor de lancering van haar derde album The Pinkprint. Nicki zal deze jaarlijkse muziekprijzenshow, die 's werelds populairste artiesten in de bloemetjes zet, presenteren. Via Twitter liet de zangeres van Anaconda haar fans weten de volgende: “So excited to announce that I will not only perform, but I have the honorable task of HOSTING this year's MTV European Music Awards!!!!!!!"

Nicki Minaj is zelf ook genomineerd in vier MTV EMA-categorieën: Best Female, Best Hip Hop, Biggest Fans en Best Look. De stemming sluit op 8 november 2014 om middernacht.

De MTV EMA 2014 zal live worden uitgezonden vanuit TheHydro in Glasgow op zondag, 9 november omstreeks 21u00.

20:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: ema, nicki minaj |  Facebook | |  Print |

Boek Doodgezwegen, de eerste van een gloednieuwe reeks Thuis-boeken

boek_thuis.JPGVanaf 4 oktober 2014 ligt Doodgezwegen in de rekken, een boek over het THUISpersonage Lowie. Hij vluchtte samen met zijn moeder Leontien voor zijn vader Luc. Ze vertrokken naar het verre Mexico en verdwenen zo plots uit de reeks. Zelfs nu Lowie al een aantal jaar terug in België is, bij zijn vader, weet niemand echter wat er al die tijd in Mexico is gebeurd. “We hebben vaak niet genoeg tijd om het hele verhaal te vertellen, met dit boek krijgen we die kans wel”, aldus Wim Janssen, producer van THUIS.
 
‘Doodgezwegen’ brengt net dat tikkeltje meer. Waar de kijker er op het scherm het raden naar heeft naar wat er in Mexico is gebeurd, staat de lezer al enkele stappen dichter bij het achterhalen van de waarheid. Anderzijds brengt het boek ook nieuwe gebeurtenissen aan het licht, die vragen zullen doen rijzen bij jong en oud over wat de toekomst nog zal brengen.
 
KORTE INHOUD
Al heel zijn leven is Lowie samen met zijn moeder Leontien op de vlucht door Mexico. Hij weet niet waarom. Al heel zijn leven liegt Leontien tegen Lowie over zijn vader Luc. Op het moment dat Leontien Lowie weer eens verplicht om midden in de nacht halsoverkop te vertrekken, is voor Lowie de maat vol. De relatie tussen moeder en zoon wordt serieus op de proef gesteld. Wanneer er onderweg nieuwe romances ontstaan en nog meer geheimen bovenkomen, ziet het ernaar uit dat het wel eens hun laatste vlucht zou kunnen worden.
 
AUTEUR
Het boek werd geschreven door Ria Maes, in nauwe samenwerking met de scenaristen van THUIS. Zij zorgden er mee voor dat alle verhaallijnen met elkaar overeenstemmen en dat het hele verhaal tot in detail klopt met wat de kijkers al op televisie te zien kregen. Meer nog, ‘Doodgezwegen’, is het eerste boek van een nieuwe verhalenreeks over de THUISpersonages die in boekvorm aan de fans wordt aangeboden en die hen meeneemt in een ruimer THUIS-universum. Wie de THUIS-boeken leest, weet méér….
 
“Verrassend… Spannend… revelerend…” – Mark Willems (Luc). “ ’t Is een beklijvend boek vol spanning en emoties dat ik in één trek heb uitgelezen. Zelfs ik ben meer te weten gekomen over Lowieke.“ – Mathias Vergels (Lowie).
 
Doodgezwegen is geschreven door Ria Maes en uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts.
ISBN: 9789089314666 | Voor meer informatie: www.borgerhoff-lamberigts.be
THUIS is een programma van VRT Televisie voor Eén.
 

19:57 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips |  Facebook | |  Print |

Slotlied volksraadpleging Sint-Romboutstoren Mechelen 5/10/2014 ontsluierd!

Sint-Romboutstoren Mechelen, mechelen, Het lied 'Sint-Romboutstoren', het slotlied van het animatieprogramma na de bekendmaking van de uitslag van de volksraadpleging over de reconstructie van het torenuurwek op de Mechelse Grote Markt is zopas door de auteurs vrijgegeven.
 
Het is een compositie van singer-songwriter Erwin Vloebergh en de band Soul4You met geboren Mechelaars en zal na de bekendmaking van de uitslag door burgemeester Bart Somers live door hen terplekke gebracht worden.
 
'Sint-Romboutstoren' is een episch lied dat de mogelijke tweespalt bij de Mechelaar na de volksraadpleging probeert te overstijgen met de liefde voor de toren.  Een lied over wat volkeren gemeen hebben, over Mechelen, Vlaanderen en de wereld.
 
'Sint-Romboutstoren', de toren zelf en het lied zijn gemaakt om te koesteren.

19:52 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: sint-romboutstoren mechelen, mechelen |  Facebook | |  Print |

Roy Julen presenteert: 'THE FABULOUS SNEAKERBOYZ' in Antwerpen en Gent

THE FABULOUS SNEAKERBOYZ, gent, antwerpen, Roy Julen, Roy Julen maakt al enkele jaren naam in Vlaanderen en Nederland als sympathieke hoofdchoreograaf van 'So You Think You Can Dance', maar de Nederlandse choreograaf kan wel meer indrukwekkende adelbrieven voorleggen: zo werkte hij al met internationale sterren als Diana Ross, Jason Derulo, Pixie Lott, Taio Cruz en Kat Deluna, maakte hij met 'Body Language' (2011) zijn eigen, zeer succesvolle dansfilm, is hij verantwoordelijk voor alle groepschoreo's in de live shows van 'The Voice van Vlaanderen' én coacht hij binnenkort enkele bekende koppels in de gloednieuwe dansshow 'Dansdate' op vtm. De multigetalenteerde Roy Julen pakt in 2015 ook uit met zijn eerste eigen dansproductie 'The Fabulous Sneakerboyz' en komt met deze dynamische en wervelende show vol humor, liefdesverhalen en natuurlijk een stevige dosis dans, ook naar Vlaanderen! 'The Fabulous Sneakerboyz' op 26 april in Staddschouwburg Antwerpen en 30 mei in Capitole Gent. Tickets via www.sherpa.be of 070 25 20 20 (max. €0,30/min.)

'The Fabulous Sneakerboyz' is een spectaculaire dansshow, met een vleugje comedy als kers op de taart. Luchtige liefdesverhalen, afgewisseld met diep ontroerende momenten en knallende choreo's. Zes dansers en een comedian vertellen hun visie over vrouwen in de liefde, met de nodige humor, vette hiphop en emotionele moderne dans. Comedy en dans gecombineerd in één unieke en wervelende show. Bovendien is dit ook de allereerste 'modern hip hop' voorstelling in Vlaanderen en Nederland!  'The Fabulous Sneakerboyz'…beleef en ervaar deze sensatie!

'The Fabulous Sneakerboyz' op 26 april 2015 om 15u. in Stadsschouwburg Antwerpen en op 30 mei 2015 om 20u. in Capitole Gent. Reserveer nu uw tickets voor deze dynamische theatershow via 070 25 20 20 (max. €0,30/min.) of www.sherpa.be 

19:49 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: the fabulous sneakerboyz, gent, antwerpen, roy julen |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende