Showbizzkanaal : Archieven

31/07/2014

Productiehuis Caviar start met de filmopnames "Alles voor Lena"

Alles voor Lena, caviar, Lukas Bossuyt, Lukas Bossuyt, Het productiehuis Caviar start begin augustus 2014 met de opnames van een nieuwe Vlaamse langspeler, Alles voor Lena, de debuutfilm van regisseur Lukas Bossuyt. Alles voor Lena is een liefdesverhaal met een sci-fi toets, die vertrekt vanuit de vraag ‘wat zou je doen als je een e-mail naar het verleden kon sturen?’. Het is een originele en verfrissende film over de zoektocht naar liefde en geluk, een ultiem liefdesverhaal vol energie, actie en verrassende wendingen die het grote publiek meevoert in een race tegen de tijd. Het intrigerende scenario werd geschreven door Lukas Bossuyt, die ook de regie van de film op zich neemt. De hoofdrollen worden vertolkt door Koen De Graeve, Matteo Simoni, Karina Smulders, Robrecht Vanden Thoren, Charlotte-Anne Bogaerts en Bart Hollanders.

22:28 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: alles voor lena, caviar, lukas bossuyt |  Facebook | |  Print |

Film DAWN OF THE PLANET OF THE APES Nr. 1 in België!

apen.JPGDe apen uit DAWN OF THE PLANET OF THE APES hebben op hun eerste dag de Belgische bioscopen overgenomen. 

De film bracht gisteren €164 092 op met meer dan 20 000 bioscoopbezoekers.

De steeds groter wordende groep genetisch geëvolueerde mensapen, aangevoerd door Caesar, wordt bedreigd door de overlevenden van een dodelijk virus dat tien jaar eerder vrijwel de gehele wereldbevolking uitroeide. Na een kort en wankel vredesbestand barst de strijd los. Wie wordt de dominante soort op aarde? 

Milow speelt extra Belgische festivalshow op Crammerock 2014!

Crammerock 2014, milow, Om Milow deze zomer nog in België aan het werk te zien, moet je op zaterdag 6 september afzakken naar Crammerock. Hij speelt er zijn tweede en laatste concert van deze festivalzomer, na Rock Werchter. Samen met de aangekondigde namen zoals Ms. Lauryn Hill, The Hives, Arsenal, Admiral Freebee en Buffalo Tom wordt de volledige affiche van het festival stilaan duidelijk. Volgende week worden er nog 20 (!) namen aan toegevoegd. 
 
De populairste Europese singer-songwriter, de meest succesvolle Belgische liedjesmaker van het moment of onze eigen Jack Johnson? Geen titel is Milow te klein. Door massa's bejubeld voor zijn schitterende 'Ayo Technology' bewerking, of gekend van 'You Don't Know', 'You And Me (In My Pocket)' en 'Never Gonna Stop'... en de huidige meezinger 'Against The Tide'. 
 
Milow speelde eerder al op Crammerock in 2007, toen het festival voor de eerste keer live-bands programmeerde op vrijdagavond. We zijn dan ook enorm fier dat hij, na de jarenlange succesvolle zwerftocht en vele harten te hebben veroverd, terug een plaatsje vindt in zijn drukke internationale agenda. Een uniek plaatsje, want het is de enige kans om hem deze zomer in ons land nog aan het werk te zien.
 
Twee dagen genieten van een zomerse cocktail met meer dan 50 bands, verspreid over 4 podia.
 
Het Crammerock Festival vindt plaats op 5 en 6 september in Stekene. Op vrijdag 5 september ontvangt Crammerock Ms. Lauryn Hill, Arsenal, Dizzee Rascal en Admiral Freebee. Op zaterdag 6 september staan The Hives, Milow, Buffalo Tom, The Subs, Channel Zero en Wilkinson op het programma.
 
In afwachting van nog enkele andere kleppers, kan je de voorlopige line-up wel al bekijken op de website van het festival: www.crammerock.be.

Deze zomer tweede editie van Borbseek Zingt

borsbeek.JPGSinds 2013 heeft Borsbeek zijn eigen zangfestijn. Ondanks het slechte weer kwamen op de eerste editie 500 enthousiastelingen samen in het park achter het gemeentehuis om luid mee te kelen met bekende nummers als Schele Vanderlinden, Vlaanderen Boven, Kom van dat Dak af, My Bonnie is over the Ocean, Pour un Flirt, enzovoort.

Dit jaar organiseert Vrijetijdscentrum Ter Smisse een tweede editie voor alle inwoners van Borsbeek en omstreken. De band zal nog steeds live muziek verzorgen en durvers worden uitgenodigd om vooraan door de micro hun favoriete lied mee te zingen.

Vocale ondersteuning wordt dit jaar verzorgd door Daphne Paelinck (Vlaanderen Vakantieland, Familie, De Elfenheuvel, …) die samen met de band de liedjesteksten zal voorzingen. De gezangen zullen zo luid weerklinken dat tot in Antwerpen het lichtend voorbeeld te horen is!

Ook de slechte weersomstandigheden die ons in de zomer soms treffen, zullen het feest niet in het gedrang brengen. Bij regenweer is er een grote tent beschikbaar.

Live muziek en tekstboekjes worden voorzien. Zelf mee te brengen: je engelenstem en je feestneus! 

Borsbeek Zingt

13 september 2014 – 18u30

Gemeentepark Borsbeek/ Terras Ter Smisse

(Toegang via L. Van Regenmortellei 6)

Live accordeon, piano en gitaarbegeleiding

DEELNEMEN IS GRATIS

22:13 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: borbseek zingt, borbseek zingt 2014, daphne paelinck |  Facebook | |  Print |

Cineast Raoul Servais krijgt ster in Oostende

Cineast Raoul, oostende, Theater Aan Zee, Cineast Raoul Servais (1928) krijgt op vrijdag 1 augustus tijdens Theater Aan Zee (TAZ) een ster op de “Walk of Fame” op de zeedijk van zijn geboortestad, Oostende. Als pionier van de animatiefilm krijgt Servais bij deze een ereplaats op de “Walk of Fame” van het Filmfestival van Oostende. Servais zal dit jaar ook voorzitter van de publieksjury van het nieuwe internationale festivalonderdeel “Taste of Europe” worden.

Raoul Servais is sinds de jaren zestig één van de grondleggers van de animatiefilm. Hij maakte een twintigtal kortfilms die nationaal en internationaal in de prijzen vielen. In 1979 kreeg hij voor zijn “Harpya” de Gouden Palm voor Beste Kortfilm op het internationale Filmfestival van Cannes. Servais richtte bovendien de eerste officiële Europese onderwijsrichting “animatie” op bij het KASK in Gent en gaf les aan internationale film- en kunstscholen in Valenciennes, Chicago en Los Angeles.

Vanaf vrijdag zal Servais filmmakers zoals Geoffrey Enthoven, Anton Corbijn, actrices zoals Jane Birkin en Ludivine Sagnier en acteurs zoals Matthias Schoenaerts en Michel Piccoli naast nog vele anderen vervoegen op de “Walk of Fame” van Oostende. Servais krijgt zijn eigen prestigieuze ster op de zeedijk. Dankzij de samenwerking tussen FFO en TAZ mag Servais zijn ster reeds nu vrijdag onthullen tijdens zijn hommage op TAZ. TAZ toont bovendien elke dag een preview van de kortfilms uit het programma van FFO 14 in CC De Grote Post.

Filmfestival Oostende lanceert dit jaar een uniek onderdeel: “Taste of Europe”. Veel Europese films die in eigen land grote successen boeken, bereiken nooit de Belgische zalen. Het “Taste of Europe” onderdeel wil hier verandering in brengen en toont zes Europese publieksfilms die de aandacht van het Belgische publiek verdienen. Een publieksjury kiest de winnaar van deze internationale competitie. Raoul Servais is voorzitter van deze publieksjury die bestaat uit het grote publiek, leden van CC De Grote Post, Klein Verhaal en Filmclub 62.

Wie wil, kan de sterlegging van Raoul Servais bijwonen op vrijdag 1 augustus rond 16u30 op de zeedijk van Oostende ter hoogte van de Vrijstraat O. Om 18u brengen SABAM en Theater Aan Zee een eerbetoon aan Servais in de Panoramazaal van CC De Grote Post met o.a. Marc Didden, Willem Vermandere, Anna Luyten, Johan Verminnen en Jacques Dubrulle, voorzitter van het Fonds Raoul Servais. Enkele van Servais’ kortfilms zullen tijdens TAZ#2014 vertoond worden in de lokettenzaal van CC De Grote Post. 

22:06 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: cineast raoul, oostende, theater aan zee |  Facebook | |  Print |

Foto’s: ’Story FM Aan Zee – Dé Subito Happening 2014’ in Nieuwpoort

storyfm.JPGGisteren kon je aan onze Belgische kust terecht voor ’Story FM Aan Zee – Dé Subito Happening’ in Nieuwpoort. Bekijk hier het fotosfeerverslag! ’Story FM Aan Zee – Dé Subito Happening’ is een gratis gebeuren langsheen de Belgische kust, dit nog tot 21 augustus.
 
Er staan nog 6 voorstellingen op het programma met elke avond optredens van Robby Longo, Sasha & Davy, Lindsay, Swoop & De Romeo's. 
 
’Story FM Aan Zee – Dé Subito Happening’ komt nog naar Blankenberge (04/08), Middelkerke (05/08), Wenduine (06/08), Oostduinkerke (13/08), Blankenberge (14/08) en Bredene (21/08).
 
Vanaf 18u30 start eerst het kidsblok met presentator/gastheer Filip D’Haeze. Aansluitend om 19u30 stellen de tien finalisten (afwisselend) van het ’Story FM Talent 2014’ zich voor aan het publiek. Uit een mooie selectie van inzendingen werden Sarah Geerts, Gabriel Scar, Kelsey Baes, Mathiz, Audry Klompers, Sepp Hendrix, Kathleen Truyts, Marjolein, Lisa Gilissen en Steven Lambert – na een doortocht in De Zotte Morgen – door Story FM gekozen als finalisten. Tijdens ’Story FM Aan Zee – Dé Subito Happening’  stellen de kandidaten zichzelf voor aan het publiek en brengen ze één nummer. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk stemmen (sms’en) te verzamelen. Op 21 augustus wordt de winnaar/es bekend gemaakt en kennen we het‚ ‘Story FM Talent 2014’ tijdens de laatste zomertour. Hij of zij krijgt een platencontract bij Universal Music.
 
Meer informatie kan je vinden op https://www.facebook.com/dezomerhappening
 

Gouden Film voor HEKSEN BESTAAN NIET

gouden_film.JPGDe film HEKSEN BESTAAN NIET heeft sinds de bioscooprelease op woensdag 18 juni meer dan 100.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscoop getrokken en dat betekent een Gouden Film.

De Gouden Film wordt uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Hoofdrolspeelster Aliyah Kolf reageerde verheugd op het nieuws: ‘Het was waanzinnig dat ik de hoofdrol mocht spelen en het is al helemaal een droom dat de film nu zo een succes is.’ 

Ook Senna Borsato was zeer enthousiast: ‘Ik vond het te gek om aan deze film mee te mogen werken en vind het supervet dat er al zoveel bezoekers zijn geweest!’ 

HEKSEN BESTAAN NIET gaat over een geheime heksenraad die uit vijf Sterrenheksen bestaat. Zij behoeden de wereld tegen het kwaad. Maar één van de heksen, Concuela (Leontine Borsato), heeft slechte bedoelingen. Wanneer Concuela naar de gevangenis wordt verbannen hebben de heksen een probleem: met slechts vier heksen kunnen de heksen de wereld niet beschermen tegen Concuela’s kwade plannen. Een magisch amulet wordt ingezet om een vijfde heks te zoeken. Het amulet komt terecht bij Katie (Aliyah Kolf), een meisje met magische talenten. Concuela is echter ook naar haar op zoek. 

Naast Leontine Borsato en Aliyah Kolf spelen ook Senna Borsato, Jörgen Raymann en Roué Verveer rollen in de film. De regie is in handen van de debuterende Aramis Tatu en Adel Adelson (SINT & DIEGO: DE MAGISCHE BRON VAN MYRA).

AM Pictures en Sparkel Pictures (SINT & DIEGO: DE MAGISCHE BRON VAN MYRA) produceerde de film in coproductie met Just Bridge Entertainment (HARTENSTRAAT). De film is tot stand gekomen met steun van het Abraham Tuschinski Fonds.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands FilmFestival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse filmtijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de scenarioschrijvers van de film. De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers. 

Met het behalen van de status van Gouden Film maakt HEKSEN BESTAAN NIET kans op het Gouden Kalf voor de UPC Publieksprijs 2014. Films die voor deze prijs in aanmerking komen, zijn de films die de status van Gouden Film (100.000 betaalde bioscoopbezoeken) hebben behaald in de periode van 1 september 2013 tot 1 september 2014.

14:06 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: heksen bestaan niet, film heksen bestaan niet |  Facebook | |  Print |

Batman versus Superman meest besproken film op Comic-Con 2014

film.JPGComic-Con 2014 was goed voor 1.7 miljoen social media berichten en Warner Bros domineerde de conversatie volgens de social media experts van Way To Blue.

Regisseur Zack Snyder gunde het publiek een blik op het eerste materiaal van de film Batman versus Superman: Dawn of Justice. Dit resulteerde in 248.960 berichten waarvan er 24.550 (10%) een kijkintentie lieten blijken. Avengers: Age of Ultron was de vijfde op rij in de lijst van meest besproken projecten en liet daarmee eerder genoemde Batman versus Superman: Dawn of Justice en TV shows Game of Thrones, Teen Wolf en The Walking Dead voorgaan.

Avengers: Age of Ultron was goed voor 173.782 berichten waarvan 22.628 (13%) met kijkintentie.

De andere meest besproken films waren Guardians of the Galaxy en The Hobbit: The Battle of the Five Armies.

Op het TV-vlak overheerste Game of Thrones op alle fronten. De serie werd 201.681 keer genoemd. In 25.554 (13%) berichten werd de kijkintentie benoemd. De meeste buzz hing rond de Warner Bros studio met 37% van de online conversatie, gevolgd door Marvel Studios met 15% van de online conversatie. Wonder Woman van Warner Bros was de grootste superheld en werd het vaakst genoemd in de online berichten. Vrouwen domineerde de conversaties rondom de Comic-Con, die werd gehouden van 23 tot en met 27 juli in San Diego. Ongeveer 53% van alle social media engagement kwam van vrouwen. Shows als Teen Wolf, The Vampire Diaries en Once Upon a Time werden allen vertegenwoordigd tijdens de conferentie. Bekijk voor alle informatie en buzz de Way To Blue info-graphic.

14:03 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: batman, comic-con 2014, superman |  Facebook | |  Print |

"A Gozar", de nieuwe single van BUSCEMI

buscemi.JPG"A Gozar", zo heet de opvolger van "Gagarin", de succesvolle single waarmee BUSCEMI eerder dit jaar zijn 7de studio album "Sol Y Suave" lanceerde. "A Gozar" is duidelijk een nummer met de gekende BUSCEMI signatuur, stijlvolle beats met heerlijke tropische invloeden, ideaal om van te genieten samen met die cocktail op dat gezellige terrasje. Nu de midzomer echt haar intrede heeft gedaan en we de ene dag puffen van de warmte en de andere dag worden verrast door een hevige plensbui brengt deze single je helemaal in tropische sferen.

14:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: a gozar, single a gozar, buscemi |  Facebook | |  Print |

Waste Land en Welp in wereldpremière in Toronto

Pieter Van Hees’ Waste Land en Welp, het speelfilmdebuut van Jonas Govaerts, gaan eind deze zomer in wereldpremière tijdens het Internationaal Filmfestival van Toronto (4 – 14 september); dat maakte het festival vandaag bekend. Daarnaast staat ook het met Vlaanderen gecoproduceerde Alleluia van Fabrice du Welz op het programma. Eerder raakte al bekend dat Michaël R. Roskams The Drop in Toronto zal spelen, net zoals de Britse film A Little Chaos; Matthias Schoenaerts is te zien in beide films.

Waste Land is de derde speelfilm van Pieter Van Hees en het sluitstuk van zijn triptiek ‘Anatomie van Liefde en Pijn’. Toronto heeft de film uitgenodigd voor de sectie Vanguard die een resem films groepeert die ‘provocatief, sexy…en mogelijks gevaarlijk’ zijn.

Na Linkeroever (2008) en Dirty Mind (2009) levert Van Hees met Waste Land een psychologische thriller af waarin politie-inspecteur Leo Woeste bij het oplossen van een bizarre moord in het Brusselse de controle over zichzelf dreigt te verliezen. Wanneer zijn vriendin op de koop toe onverwacht zwanger blijkt te zijn, dreigt hij helemaal de pedalen te verliezen. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Jérémie Renier (La promesse, L’enfant, Cloclo, Potiche) en Natali Broods (Swooni, Met man en macht).
 
Het speelfilmdebuut van Jonas Govaerts vindt een onderkomen in het programmaluik Midnight Madness, een verzameling middernachtscreenings die op vlak van actie, horror, shock en fantasy de kroon spannen. Met zijn debuut Welp realiseerde Govaerts een avonturen-horrorfilm waarin de 12-jarige fantasierijke Sam centraal staat. Wanneer hij met zijn scoutsgroep op kamp vertrekt naar de Ardennen, voelt Sam al snel dat er iets niet helemaal juist zit. In het bos ontdekt hij een verwilderd, gemaskerd kind dat zich schuilhoudt in een mysterieuze boomhut, maar de andere welpen en leiding hebben geen oren naar zijn verhaal. Tot de Stroper opduikt, een lokale psychopaat die het bos rondom het kampterrein bezaaid heeft met dodelijke vallen.
 
In de voornaamste rollen zien we nieuwkomers als Maurice Luyten en Gill Eeckelaert,  naast gevestigd talent als Titus De Voogdt (Steve+Sky, 22 mei), Stef Aerts (Cordon, Adem), Evelien Bosmans (Marina, Groenten uit Balen) en Jan Hammenecker (Ex Drummer, 22 mei).
 
Alleluia, de vierde langspeler van de Waalse regisseur Fabrice du Welz, staat net zoals Waste Land geprogrammeerd binnen de sectie Vanguard. Het verhaal is geïnspireerd op de reeks moorden die het passionele duo Martha Beck en Raymond Fernandez, vertolkt door Lola Dueñas en Laurent Lucas, eind jaren ’40 in de Verenigde Staten pleegden. Alleluia is een productie van La Parti Production in coproductie met Bart Van Langendonck van het Vlaamse productiehuis Savage Film (Rundskop, Labyrinthus). De film kreeg zijn wereldpremière tijdens de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes dit jaar.
 
Nadat Toronto vorige week een eerste lichting titels bekend maakte, was al duidelijk dat de Amerikaanse film The Drop, geregisseerd door Michaël R. Roskam, in première gaat in Toronto. De film wordt er vertoond in het luik Special Presentations; in de hoofdrollen zien we naast Tom Hardy, Noomi Rapace en wijlen James Gandolfini ook Matthias Schoenaerts.
 
Schoenaerts speelt bovendien ook een hoofdrol aan de zijde van Kate Winslet in A Little Chaos, een historisch drama van de Britse acteur-regisseur Alan Rickman. De film wordt vertoond binnen het onderdeel Gala Presentations.

Het scenario van Waste Land werd geschreven door Pieter Van Hees. Koen Mortier en Eurydice Gysel produceerden de film voor Epidemic (Borgman, 22 mei). Ondertussen raakte ook bekend dat de onlangs opgerichte Brusselse sales agent Be for Films de film internationaal zal vertegenwoordigen. Waste Land wordt dit najaar in de Belgische zalen verwacht en zal worden verdeeld door O'Brother. Peter De Maegd van Potemkino is de producent van Welp, waarvan het scenario geschreven werd door Jonas Govaerts en Roel Mondelaers. Internationale sales agent is het in Parijs-gevestigde Kinology. Kinepolis Film Distribution (KFD) brengt Welp op 29 oktober uit in de bioscoop. Zowel Waste Land, Welp als Alleluia konden rekenen op steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.

13:57 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire, Filmfestivals | Tags: waste land, welp, toronto, jonas govaerts |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende