Showbizzkanaal : Archieven

30/04/2014

Wim Willaert wordt Master van de 8ste editie van Filmfestival Oostende

De achtste editie van het Filmfestival van Oostende (FFO), dat plaats vindt van 12 t.e.m. 20 september 2014 in Oostende, heeft acteur Wim Willaert gekozen als Master van het festival. Willaert werd bekend bij het grote publiek door zijn schitterende vertolkingen in de film ‘Offline’ van Peter Monsaert en de VRT serie ‘Eigen Kweek’. De Master werd vandaag bekend gemaakt op de persconferentie in Oostende. Het FFO zal naar goede gewoonte talent van eigen bodem in the picture plaatsen dank zij allerhande premières. Daarnaast kondigt het FFO, ook een nieuwe sectie aan, nl. Taste of Europe. Dit is een selectie van Europese publiekstrekkers die nog niet tot België zijn geraakt. Wegens het succes van vorig jaar, zal er ook dit jaar een LOOK competitie zijn, een internationale selectie van films die uitblinken in hun cinematografie. Het festival wordt naar goede gewoonte afgesloten met de Ensors, de Vlaamse filmprijzen, die de Vlaamse producties die in 2013 en 2014 uitkwamen, lauweren. Vorig jaar kwamen er 25.000 bezoekers naar het festival.

09:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: wim willaert, oostende, filmfestival oostende |  Facebook | |  Print |

Ook Stacey Rookhuizen en Tim Haars doen mee aan AVRO's Atlas

avro.JPGDe laatste zes kandidaten van het tweede seizoen van het AVRO-programma Atlas zijn bekend. Stacey Rookhuizen, Tim Haars, Robert Schoemacher, Tess Milne, Yootha Chi Wong-Loi-Sing en rapper Brace maken het deelnemersveld van het programma compleet. In Atlas reizen in totaal twaalf kandidaten af naar Suriname, waar zij in de voetsporen treden van de vroegere goudzoekers. Lauren Verster presenteert het avonturenprogramma, dat vanaf eind augustus 2014 te zien is bij de AVRO op Nederland 3. 

De andere zes kandidaten die eerder bekend werden gemaakt door de omroep zijn Bob de Jong, Kimberley Klaver, Negativ, Tim Murck, Frieda Mulisch en Shary-An.

De tweede editie van de avonturenserie Atlas speelt zich af in Suriname. De adembenemende wedloop begint in Fort Nieuw-Amsterdam nabij Paramaribo en voert de avonturiers te voet en per boot door dichte regenwouden op zoek naar de goudkuilen in het zuiden. In elk van de tien etappes strijden twee teams om een stuk van de Atlas: de kaart die uiteindelijk de vindplaats zal prijsgeven van ‘het goud uit het regenwoud’.

Atlas
Uitzending vanaf eind augustus
Nederland 3 - 20.30 uur

09:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: avro |  Facebook | |  Print |

De onvergetelijke muziek van Dirk Brossé uit 14-18

14-18.jpg14-18 is een puur verhaal over vriendschap en liefde, een spectaculair project over de Eerste Wereldoorlog, een verhaal van liefde, gemis, familie, vriendschap tegen de achtergrond van het monster van de Grote Oorlog. Dirk Brossé onderstreept met zijn muziek, gespeeld door deFilharmonie (Royal Flemish Philharmonic), enerzijds de diep menselijke gevoelens en anderzijds de verschrikking van de oorlog. Hij creëerde een muzikale ervaring die je bij de keel grijpt en die niemand onberoerd laat.

Dirk Brossé is een veelzijdig componist en een gerespecteerd dirigent op de internationale muziekscène. Hij is Music Director van ‘The Chamber Orchestra of Philadelphia’, muziek directeur van het Filmfestival Gent en Music Director en Principal Conductor van de ‘Star Wars in Concert World Tour’. Dirk Brossé dirigeerde de belangrijkste Belgische orkesten. Wereldwijd dirigeert hij toporkesten. Dirk Brossé is een veelzijdig en vruchtbaar componist. Hij schreef 200 werken waaronder concerti, oratoria, liederen, kamermuziek en symfonische werken die wereldwijd worden uitgevoerd. Daarnaast componeerde Dirk Brossé muziek voor theater en film.

De spektakel-musical 14-18, nu in de Nekkerhal in Mechelen
14-18 is een puur verhaal over vriendschap en liefde. Wat is de verwoestende werking van een oorlog op een groep vrienden en op een man en een vrouw die door deze oorlog niet bij elkaar kunnen zijn? Wat is het effect van zo’n grote, alles verwoestende oorlogsmachine op gewone jonge mensen die eigenlijk niet weten waar ze in stappen? “14-18” is een spectaculair project over de Eerste Wereldoorlog, een verhaal van liefde, gemis, familie, vriendschap tegen de achtergrond van het monster van de Grote Oorlog. 

Alles draait rond beweging. Het speelvlak beslaat niet minder dan 2 voetbalvelden en de tribune rijdt over een lengte van 150 meter, zodat de toeschouwer op een filmische manier kan in- en uitzoomen al naar gelang de scènes groots of intiem zijn. Op technisch gebied is deze musical dan ook een project van ongeziene afmetingen. “14-18” is een gezamenlijk project van Studio 100, Frank Van Laecke, Dirk Brossé en Allard Blom.

Reeds 140.000 mensen hebben een ticket voor 14-18 bemachtigd!

09:43 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: dirk brossé, 14-18, musical 14-18 |  Facebook | |  Print |

Studio Guarda La Fotografia opent in Gent

gent.JPGIn mei opent STUDIO GUARDA LA FOTOGRAFIA haar appartement voor fotografieliefhebbers die graag eens een nachtje of meer in het historische centrum van Gent verblijven. In het thematisch ingerichte appartement wordt een duidelijke link gelegd met fotografie. Aan de muren hangen fotoportretten van ondermeer Erika Van Tielen en Charlotte Leysen, en gasten krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan een selfie-wedstrijd waarmee ze een gratis extra overnachting kunnen winnen.

09:40 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: studio guarda la fotografia, gent |  Facebook | |  Print |

Cast & thema Musicals Gone Mad 2014 bekend

theater.JPGMusicalminnend Nederland is flink van slag. Volgens aloude theaterwetten zou het publiek in de huidige zware tijden vrolijke shows voorgeschoteld moeten krijgen maar in plaats daarvan bestaat het aanbod grotendeels uit zwaar dramatische shows over oorlog, ziekte en dood. En muziektheater over paarden. In een oorlog. Nog verwarrender is dat er best hier en daar vrolijke shows te vinden zijn, maar dat het publiek toch liever naar de shows over oorlog, ziekte en dood gaat. En die over paarden. In een oorlog. Het thema van de zesde editie van Musicals Gone Mad 2014 is dan ook niet voor niets ‘InDeWar’.
 
De castleden die mogen proberen om de gemiddelde vrolijkheid van het huidige musicalaanbod op te krikken zijn Rein Kolpa (Droomvlucht, The Sound of Music), Marleen van der Loo (Love Story, Aspects of Love), Carolina Mout (Crazy Shopping, Beauty and The Beast), Cinthia de Neef (All Shook Up - Love Me Tender, Xmas Gone Mad), Maarten Smeele (Jersey Boys, Titanic), Tessa Sunniva van Tol (The Little Mermaid, The Sound of Music) en Jorge Verkroost (De Tovenaar van Oz, Ciske de Rat).
 
Om het nog wat verwarrender te maken, zijn er eenmalig twee ‘vreemde’ creatives bij de voorstelling betrokken: Daniël Cohen (Maria!, Ja Dit Is Revue) tekent voor de regie en Alessandro Pierotti (Hans Klok: The New Houdini, AVRO Junior Dance) verzorgt de choreografie. Het creatieve team bestaat verder als vanouds uit Petra C. van der Eerden (liedteksten, script, kostuums), Marinus de Graaf (script, vormgeving) en Michiel Münninghoff (muzikale leiding). Geluid en licht worden respectievelijk verzorgd door Jan van Dijk en Jan Kortbeek. Musicals Gone Mad is een productie van M Theaterproducties.
 
Om de verwarring compleet te maken is Musicals Gone Mad, in verband met de verbouwing van het Oude Luxor Theater, dit jaar te zien in het NIEUWE Luxor Theater in Rotterdam. De voorstellingen zijn op zondag 22 juni (19.00 uur) en maandag 23 juni (20.00 uur). Kaarten kunnen worden gereserveerd via www.luxortheater.nl of 010 484 33 33. Meer informatie is te vinden op www.musicalsgonemad.nl.
 

09:32 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: musicals gone mad 2014 |  Facebook | |  Print |

Bryan Adams op 6 december 2014 in het Sportpaleis in Antwerpen

bryan_adams.JPGOp dit eigenste moment trekt de Canadese rockheld Bryan Adams nog steeds de wereld rond met zijn ‘The Bare Bones Tour’. Gewapend met niets meer dan zijn akoestische gitaar en legendarische stem gidst hij zijn publiek al jarenlang live doorheen zijn grootste hits in een intieme setting. Na dit akoestische avontuur ziet de meest gesmaakte singer-songwriter van zijn generatie het nu allemaal wat grootser. Hij plant een splinternieuwe wereldtournee naar aanleiding van het dertigjarig bestaan van zijn meest succesvolle en beroemde plaat ‘Reckless’, waarvan binnenkort een deluxeversie met exclusief bonusmateriaal verschijnt. En deze keer mag het knallen! De verjaardag van het album dat hits voortbracht als “Summer Of 69”, “Run To You”, “Heaven” en “Kids Wanna Rock” moet één groot feest worden. Bryan Adams wordt tijdens zijn ‘Reckless 30th Anniversary Tour’ voor de gelegenheid dan ook bijgestaan door een voltallige band. 

Bryan Adams en zijn full band laten naast nummers uit ‘Reckless’ ook andere toppers uit zijn indrukwekkend palmares de revue passeren. Luidkeels meezingen kan dus ook met tophits als  “(Everything I Do) I Do It For You”, "Please Forgive Me", “Cuts Like A Knife” en “Thought I’d Seen Everything”. En dat geldt ook voor de Belgische fans, want de verjaardagstournee houdt op zaterdag 6 december halt in het Sportpaleis in Antwerpen. Tickets voor dat concert gaan op vrijdag 2 mei om 10u in verkoop. 

Start ticketverkoop:
Vrijdag 2 mei, 10u

Tickets via Proximus Go For Music: 0900 2 60 60* of www.proximusgoformusic.be

Ticketprijzen
(incl. servicekosten): 
70 euro - 60 euro
50 euro - 44 euro

09:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: bryan adams, sportpaleis antwerpen |  Facebook | |  Print |

Deadline 25/5: aflevering 5 op donderdag 1 mei 2014 om 21.45 bij vtm

Deadline 25/5, vtm, Wie wou Marianne Smidt (Charlotte Vandermeersch) overhoop rijden? Wat had de man te zoeken in Seppes kamer? En waarom heeft hij het op haar gemunt? De ex-journaliste is vastbesloten de waarheid aan het licht te brengen, ook al zet ze daarmee haar eigen leven op het spel.

De gezondheidstoestand van haar comateuze zoontje Seppe (Francis Connelly) verbetert maar niet. Bovendien geeft dokter Denuwelaere (Pieter Genard) haar maar weinig hoop. Vluchtend voor haar verdriet, stort Marianne zich op de geheime boekhouding van Patrick Van Gestel (Carry Goossens), diensthoofd onderhoud bij ARGO. De man dreigt in wel heel nauwe schoentjes terecht te komen…

Ondertussen doet Bert Coenen (Peter Van den Begin) een controversiële uitspraak wanneer GVA-rot Theo De Waardt (Marc Lauwrys) hem het journalistieke vuur aan de schenen legt. Een uitspraak die niet was afgesproken met zijn campagneleidster Inge Libert (Ruth Becquart) én die hem wel eens flink wat kiezers zou kunnen kosten. In volle verkiezingsstrijd nodigt hij zijn opponent minister-president Vermaelen (Koen De Bouw) uit voor een geheime vergadering. Sluiten de twee kemphanen een pact?

Ben (Peter Thyssen) is nog steeds kapot van verdriet door de dood van zijn echtgenote Sandra (Inge Paulussen) en het feit dat zij als moordenares wordt afgeschilderd omdat men haar ervan verdenkt het CO-ongeluk veroorzaakt te hebben. Dat verdriet dreigt om te slaan in woede, met alle gevolgen van dien…

09:27 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: deadline 255, vtm |  Facebook | |  Print |

Sean Dhondt geeft jong talent een platform in JIM Maniacs

Sean Dhondt, jim, Vanaf woensdag 30 april 2014 start JIM-VJ Sean Dhondt met JIM Maniacs, een nieuw live-programma waarin jong gepassioneerd talent in Vlaanderen centraal staat. In JIM Maniacs zal VJ Sean elke week jonge talenten, over verschillende disciplines heen, ontvangen in de JIM-studio en het met hen hebben over hun passie en wat hen drijft. En daarbij kan alles: van demo’s tot optredens tot uitgebreide gesprekken, de jongeren krijgen in JIM Maniacs een uitgebreid platform om hun passie en talent te tonen.

“Vorig najaar zijn we bij JIM al gestart met het ontmoeten van gepassioneerde jongeren tijdens 5 Days of Peace. Samen met VJ Vincent hebben we toen opgeroepen naar jongeren om langs te komen en te vertellen over hun passies. Met JIM Maniacs willen we dit idee doortrekken naar een groter verhaal, de interessante en inspirerende ontmoetingen smaakten immers naar meer (lacht). JIM Maniacs geeft volgens mij de nieuwe generatie van jong opkomend talent het platform dat ze verdienen”, vertelt Sean.

Els Vercauteren en Luc Van Laer, station managers JIM: “Als Vlaams jongerenmerk vinden we het belangrijk om jongeren van hier een kans te geven om hun talenten en passies te tonen aan anderen. Tussen kerst en oudejaar kregen we al een voorsmaakje tijdens onze 5 Days of Peace-actie. Hun enthousiaste reactie heeft ons geïnspireerd om er nu een wekelijks programma van te maken. JIM Maniacs is een soort van open podium waar alles moet kunnen: van muziek tot allerlei kunstvormen zoals graffiti, mode, dans en crafts. Het programma is overigens nog maar de start van het veel grotere verhaal dat we met JIM Maniacs willen uitbouwen.”

JIM Maniacs wil naast het tonen van de talenten van verschillende jongeren, ook de Vlaamse jongeren inspireren. Zo komt er elke week een Master Maniac langs: iemand die zijn ervaring maar al te graag wil delen met jongeren. Een top-DJ, een kunstenaar, een mode-ontwerper, een gerenommeerde houtbewerker,… de Master Maniac kan uit alle disciplines komen.

VJ Sean zal ook wekelijks bijgestaan worden door een TV Maniac: een jongere die zijn of haar eerste kans op het JIM-scherm krijgt. Uiteraard is er ook muziek: elke week krijgt een jonge band de kans om als huisorkest van de week hun talent te tonen en het JIM Maniacs-podium in te palmen.

JIM Maniacs met VJ Sean
Elke woendagavond live bij JIM om 20.30

09:24 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: sean dhondt, jim |  Facebook | |  Print |

Aspe: aflevering 8 op woensdag 30 april 2014 om 21.10 bij VTM

aspe.JPGDrie jaar geleden gooide inspecteur Carine Neels - een rol die van bij de start van Aspe in 2004 vertolkt werd door Maaike Cafmeyer - de handdoek in de ring. De geboorte van haar dochtertje Loes maakte haar moederhart week, de ontvoering van het meisje dwong haar tot het nemen van een drastische beslissing. Neels verliet het politieteam om zich te focussen op de kleine Loes.

Op woensdag 30 april 2014 zijn de 834.532 Aspe-fans die week na week op de afspraak zijn getuige van een opmerkelijke comeback. Na enkele sabbatjaren besluit Carine Neels zich opnieuw kandidaat te stellen bij de LOD Brugge. Haar dochtertje Loes is ondertussen oud genoeg om naar de kleuterschool te gaan en dus vindt Carine de tijd rijp om haar politiewerk terug aan te vatten. Neels is in vele opzichten nog dezelfde als vroeger: recht voor de raap, niet verlegen om een kwinkslag en zeker niet blind voor mannelijk schoon. En ook haar neus voor speurwerk lijkt ze nog niet verloren te zijn.

Dat blijkt meteen wanneer langs een verlaten weg het levenloze lichaam van de 42-jarige pianolerares Barbara Moens wordt gevonden. De vrouw werd neergeslagen met een hamer, haar tanden werden verbrijzeld en haar lichaam vertoont menselijke beten. In de buurt vinden de speurders nog twee vrouwenlichamen die volgens dezelfde modus operandi werden omgebracht. Het team van Van In gaat op zoek naar de seriemoordenaar en probeert een verband te zoeken met een oudere zaak.

Wetsdokter Leo Vanmaele (Herman Boets) ziet zich genoodzaakt een beroep te doen op een expert en bundelt de krachten met forensisch tandarts Didier Strobbe, een gastrol voor Dirk Tuypens. Andere gastrollen in deze Aspe-aflevering zijn weggelegd voor Tristan Versteven, Blanka Heirman, Kürt Rogiers en Tania Kloek, die gestalte geeft aan Dagmar, de nieuwe liefde van Rob De Maegd (Ludo Hoogmartens). Hij helpt naast zijn politiewerk een handje in de superette van zijn vriendin, wat al snel tot chaos leidt…

09:22 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: aspe, vtm, aspe vtm, herbert flack |  Facebook | |  Print |

29/04/2014

Vaarwel Rimpelrock, leve Summer Swing Hasselt!

summer_swing.JPGOp zaterdag 9 augustus heeft op de Pukkelpopweide van Kiewit de eerste editie plaats van Summer Swing Hasselt. Het festival speelt zich af op drie verschillende podia: een Ambiance podium, een Pop Stage en een Family Stage. Namen zijn onder andere:  Ozark Henry, Level 42, The Broken Circle Bluegrass Band, Lady Linn, Urbanus & De Fanfaar, K3, Mega Mindy, De Romeo’s & Willy Sommers & Will Tura. Summer Swing Hasselt wordt een festival voor festivalgangers van 3 tot 103 jaar. Belangrijk is dat de toegangsprijs gevoelig daalt ten opzichte van Rimpelrock vorig jaar.

NIEUW FESTIVAL
 
Rimpelrock komt niet terug in 2014. Vorige editie was de laatste van het medioren- en seniorenfestival. Rimpelrock wordt vervangen door Summer Swing Hasselt : een nieuw evenement op zaterdag 9 augustus op de Pukkelpopterreinen. Dat nieuws werd vandaag door organisator Chokri Mahassine bekendgemaakt: “Rimpelrock stopt, dat klopt. In 2002 waren we de eerste om met zo’n festival te beginnen, maar ondertussen zijn er veel gelijkaardige initiatieven. Een goede zaak voor onze Belgische artiesten en de actieve vijftigplussers, maar het wordt moeilijk om je op die manier nog te onderscheiden. Als muziekaffiches onderling inwisselbaar worden, dan moet je, zeker als pionier, je conclusie durven trekken. Samen met o.a. Stad Hasselt hebben we de afgelopen maanden gebrainstormd over nieuwe invalshoeken. We hebben ons oor ook discreet te luisteren gelegd bij Rimpelrockfans en de kritische noten op o.a. Facebook goed in de gaten gehouden.”.

SUMMER SWING HASSELT: EEN MUZIKAAL PRETPARK
Summer Swing Hasselt wordt een totaalbeleving waar gezellig samen zijn met het gezin, de familie en vrienden centraal staat. Er wordt gemikt op zowel kinderen als hun ouders en grootouders. De muzikale invulling gaat van kindermuziek tot teenpop en van schlager tot rock.  
Chokri Mahassine: “We vatten Summer Swing Hasselt op als een muzikaal pretpark. Met toffe, originele verrassingen zowel op als naast de podia.”.
 
3 PODIA: LINE UP

Pop Stage met, onder andere, local hero De Held, de wereldburgers van Zornik,  Lady Linn die haar derde cd High komt voorstellen, Directeur Flip Kowlier zoals steeds wars van elk dialect, de platinaprijsbeesten van The Broken Circle Bluegrass Band, Ozark Henry, groots en groter dan ooit tevoren en Level 42, goed voor 30 jaar wereldhits.  

Family Stage met, onder andere, de nieuwe boysband 5th Avenue, meisjesidool Ian Thomas, de bonte bende van Bandits en Slongs Dievanongs die nor ons komt lache.  Met Jukebox For Kids komt de playlist in de handen van onze jongste festivalgangers, De Bende brengt supervrouw Mega Mindy mee, De Ketnetband wordt versterkt met superman Fabian, Urbanus & De Fanfaar gaan voor 40 jaar wereldhits in de Benelux en K3, dat staat op zaterdag 9 augustus voor kolossale klasse in Kiewit.

Ambiance Podium met, onder andere, de Limburgse wereldster Joe Hardy, The Voice-finalist Robby Longo, schlagerhelden Luc Steeno en Bart Kaëll, prinses van het levenslied  Laura Lynn, de ultieme boysband voor rijpere dames De Romeo’s & Willy Sommers en Will Tura met 50 jaar Nederlandstalige wereldhits.

De affiche van Summer Swing Hasselt is nog niet volledig. In de loop van de komende weken worden er nog meer artiesten en verrassingen bekendgemaakt.
 
AANGEPASTE PRIJZEN, OOK VOOR KINDEREN   

Tickets zijn vanaf maandag 12 mei online te koop via www.summerswing.be en in de winkels van Essec, tankstations van Group Bruno en de Dienst Toerisme van stad Hasselt.
 
Tickets kosten €28 (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage). Voor kinderen vanaf 3 tot en met 12 jaar betaal je €18 (inclusief servicekosten en mobiliteitsbijdrage) en kinderen jonger dan 3 mogen gratis binnen.
 
OMA’S AAN DE TOP, MAMA’S IN DE WATTEN

Nog geen cadeau voor Moederdag? Waarom geen Summer Swing VIP Treatment overwegen? Ook festivalgangers die graag dat tikkeltje meer willen, kunnen voor meer info en prijzen terecht op vip@summerswing.be

Summer Swing Hasselt is op zaterdag 9 augustus vanaf 10.30 op het Pukkelpopterrein in Hasselt, Kiewit.

Voor meer info check www.summerswing.be, www.facebook.com/summerswingfestival en https://twitter.com/SummerSwingBE

 

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende