Showbizzkanaal : Archieven

31/03/2014

Charles Aznavour viert 90ste verjaardag met ultiem concert in Antwerpen

charles_aznavour.JPGOp 22 mei 2014 wordt levende legende Charles Aznavour 90 jaar en ook zijn vele Belgische fans mogen zich verheugen op een passend en historisch feestje! Op zaterdag 22 november 2014 rolt de Lotto Arena in Antwerpen de rode loper uit, voor wat wellicht het laatste concert op Belgische bodem zal worden, van één van de meest succesvolle Franse chansonniers aller tijden. Charles Aznavour, ook wel eens de “Frank Sinatra van Frankrijk” genoemd, koos niet toevallig Antwerpen als locatie voor dit unieke en ultieme concert, waarin hij en z’n live band het publiek zullen laten genieten van tal van prachtige hits uit zijn ronduit indrukwekkende oeuvre.

Zijn passie, talent, overtuigingskracht en innemende charme hebben nog niets aan kracht ingeboet, en Charles Aznavour is er meer dan op gebrand dit te tonen aan het Belgische publiek. In maart 2011 stond de wereldvermaarde chansonnier namelijk een laatste keer op het podium in België, eveneens in de Lotto Arena, maar helaas werd hij toen getroffen door acute stemproblemen. Mede dankzij een inspuiting een uur voor de start van het concert, worstelde Aznavour zich als een ware artiest door het optreden, maar zelf hield hij er een onvoldaan gevoel aan over: dit was niet het afscheid dat zijn Belgische publiek verdiende…en dus keert hij op zaterdag 22 november 2014 terug om dit in stijl over te doen.
 
De Franse singer/songwriter/acteur van Armeense afkomst, bracht meer dan honderd albums uit, schreef ruim 2000 liedjes en tal van musicals, trad op in de grootste zalen ter wereld en speelde ook nog eens mee in een zestigtal films. Als zanger vergaarde hij wereldfaam met hits als ‘Comme Ils Disent’,’Les Comédiens’, 'She', ‘Mes Emmerdes’, ‘For me...Formidable’, ‘La Bohème’, ‘Une Enfant’, ‘Je N’ai Rien Oublié’, ‘Emmenez-Moi’,…kortom, een meer dan imposant repertoire aan absolute klassiekers.
 
‘Charles Aznavour In Concert’ op zaterdag 22 november 2014 in de Lotto Arena te Antwerpen, een nostalgische en meeslepende trip doorheen een stuk tijdloze muziekgeschiedenis. Bestel nu uw tickets via 070-345 345 (max. €0,30/min.) of www.teleticketservice.com

17:57 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: charles aznavour, charles aznavour 90 jaar, lotto arena |  Facebook | |  Print |

Wereldberoemde hondenfluisteraar Cesar Millan komt naar Antwerpen

honden.JPGCesar Millan, de internationale expert in het gedrag van honden, brengt zijn nieuwe educatieve en entertainende liveshow dit najaar naar Europa! Hij reikt zijn publiek heel wat unieke technieken aan om vaak voorkomend wangedrag bij honden op te lossen. Als hondenliefhebber mag je deze schitterende Leader of the Pack LIVE show onder geen beding missen!

Millan werd bekend dankzij de enorm succesvolle televiesieserie ‘Dog Whisperer with Cesar Millan’. Op dit eigenste moment staat hij in de startblokken om een nieuw format op ons af te vuren. ‘Cesar To The Rescue’ zal vanaf april 2014 wereldwijd te bekijken zijn op Nat Geo WILD. Programma’s als deze bewijzen dat hij de onbetwiste nummer 1 is op vlak van hondenrehabilitatie. Met zijn fascinerende liveshow wil hij zijn filosofie van vertrouwen, liefde en respect meegeven aan het publiek, terwijl hij hen de weg toont naar een gelukkigere en gezondere relatie tussen de mens en zijn trouwe viervoeter.

Tijdens de liveshow geeft Millan enkele kostbare technieken mee en vinden er heel wat live demonstraties plaats die volgende thema’s belichten:

Hoe kan je de lichaamstaal van je hond lezen om op die manier gedragsproblemen te voorkomen?

Laat het natuurlijke rolinstinct spelen door gepast gedrag aan te leren voor mens en hond.

Identificeer de triggers voor het hondengedrag en leer je hond hier op een andere manier mee omgaan.

“De wereld van een hond is er één van instinct, die waargenomen wordt met de neus, ogen en oren, in die respectievelijke volgorde. De menselijke wereld daarentegen wordt gekenmerkt door verstand, emotie en karakter. Het kan moeilijk zijn deze verschillende werelden met elkaar te verzoenen,” zegt Cesar Millan. Leer de wereld van jouw hond beter te begrijpen door de liveshow bij te wonen en word ‘Leader of the Pack’!

Nadat Cesar Millan eerder te gast was in de Elisabethzaal, het Sportpaleis en de Lotto Arena, kiest hij nu terug voor een meer intieme setting, waar meer ruimte is voor persoonlijk contact met het publiek.

Laat je verbazen door de inzichten en technieken van Cesar Millan, op zaterdag 27 september 2014 in de Antwerpse Stadsschouwburg.

De ticketverkoop voor de Leader of the Pack LIVE show gaat donderdag 3 april om 10u van start.

Let op: Cesar Millan – Leader of the Pack LIVE is een show voor mensen die met honden bezig zijn. Om die reden zijn honden zelf niet toegelaten in de zaal, enkel gelegitimeerde servicehonden worden toegelaten. De show zal in het Engels gebracht worden.

PRAKTISCH:

Zaterdag 27 september

Stadsschouwburg Antwerpen

Start ticketverkoop:

Donderdag 3 april, 10u

Tickets via Proximus Go For Music: 0900 2 60 60** of www.proximusgoformusic.be 

Ticketprijzen

(incl. servicekosten):

99 euro* - 64 euro - 44 euro

* Deze tickets zijn Platinum Q&A seats. De tickets geven recht op de beste zitplaatsen. U mag bovendien ook de Question & Answer sessie bijwonen na de show. Hierbij maakt Cesar Millan 30 minuten vrij om vragen uit het publiek te beantwoorden.

**0.5euro/min, incl btw

17:42 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: cesar millan, antwerpen, wild, honden, mens |  Facebook | |  Print |

Wings For Life World Run: Telenet en VOO zenden loopwedstrijd live uit

Telenet, voo, sporting telenet, kanaal 207, Tom Waes, Peter Van de Veire, Véronique De Kock, Lieven Verstraete, Nafi Thiam, tanja dexters,  Op 4 mei loopt de hele wereld als één man voor hetzelfde doel: een remedie vinden tegen ruggenmergletsels. Wil of kan je niet meelopen? Geen probleem! De wedstrijd is live te volgen op de digitale zenders Sporting Telenet en VOOfoot. Je kan de lopers, waaronder enkele bekende Vlamingen zoals Tom Waes, Peter Van de Veire, Véronique De Kock, Lieven Verstraete, Nafi Thiam en Tanja Dexters, dus ook vanuit je luie zetel aanmoedigen.

Vijfendertig landen verspreid over zes continenten lopen mee in de Wings for Life World Run. Het is het eerste evenement waarbij de hele wereld op exact hetzelfde moment aan de startlijn staat. Speciaal aan deze loopwedstrijd is dat er geen vaste finishlijn is. In plaats van naar de finishlijn te lopen, haalt de finish je in. Exact een half uur nadat de lopers gestart zijn, vertrekt er namelijk een Catcher Car die de lopers achtervolgt en stelselmatig versnelt en dus de lopers inhaalt. Van zodra de volgwagen je inhaalt, lig je uit de wedstrijd. De organisatie verwacht honderdduizenden deelnemers, verspreid over steden als Barcelona, Florida, Lima, Colorado….en Ieper. Om 12 uur stipt weerklinkt daar het startschot op de Grote Markt. Ambassadeur van de Belgische Wings For Life World Run is Marc Herremans, zelf het slachtoffer van een ruggenmergletsel.

De digitale televisiezender Sporting Telenet zendt de wedstrijd uit op Sporting 8 op kanaal 207.

Ook de Franstalige digitale zender VOO geeft zijn kijkers de kans om de volledige wedstrijd te volgen. “VOO is verheugd om een liefdadigheidsevenement van zo’n grote omvang uit te zenden”, aldus Bruno Van Sieleghem van VOO. “Alle ingrediënten om dit een groot succes te laten worden zijn aanwezig: vrijgevigheid, een wereldwijd evenement, spanning, het ontdekken van bijzondere landschappen, … Er loopt zelfs een team van VOO mee. We hopen van harte dat dit prachtige evenement een groot succes wordt.” De uitzending, te volgen op kanaal 402, begint om 11.30 uur en eindigt om 17.30 uur.

Meer info over het parcours in Ieper, vind je op www.wingsforlifeworldrun.com/nl .

Inschrijven kan nog tot 27 april 2014. 

XSCAPE - Nieuw album van muzikaal icoon Michael Jackson

michael_jackson.JPGOp 13 mei aanstaande verschijnt XSCAPE via Epic Records (in samenwerking met de Estate of Michael Jackson), een album met nieuwe nummers van Michael Jackson, muzikaal icoon aka the King of Pop.  Het project bevat 8 nieuwe tracks van Michael Jackson die voor het eerst te horen zullen zijn via dit album. Voor de fans verschijnt er ook een Deluxe edition van het album waarop tevens ook de originele versies van deze tracks terug te vinden zijn.

Labelbaas L.A. Reid was de curator van dit muzikale project. Hij stelde de shortlist met de nummers samen die werden toevertrouwd aan een aantal topproducers die garant stonden voor een frisse en actuele sound die tevens de eigenheid en integriteit van Michael Jackson respecteert. Reid noemt dit “contemporizing.” (aanpassen aan de muzikale tijdsgeest).

‘Hoofd producer’ van dit project was Timbaland, een van de actuele producers die volgens Reid alle nodige capaciteiten (inhoudelijk en technisch) in huis heeft om Jackson’s werk met de geschikte creativiteit en diepgang te benaderen. Hij werd daarnaast ook bijgestaan door ‘global hitmakers’ Rodney Jerkins, Stargate, Jerome “Jroc” Harmon en John McClain.

Standard en Deluxe edities van XSCAPE zullen vanaf 1 April te bestellen zijn via oa. iTunes.com/MichaelJackson en wereldwijd beschikbaar op 13 Mei 2014. 

17:29 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: michael jackson, xscape |  Facebook | |  Print |

Reportagemakers Eric Goens en Peter Boeckx komende jaren exclusief bij VIER

Eric Goens, vier, Peter Boeckx, najaar 2012, De programmamakers Eric Goens (Kroost, Onze dochter heet Delphine) en Peter Boeckx (De Bende Haemers, The Sky is the Limit) bouwen de komende jaren verder aan de jonge zender VIER. De programma's 'Kroost' en 'The Sky is the Limit' eisten dit voorjaar het commercieel marktleiderschap op. Van beide programma's wordt binnenkort eveneens een nieuw seizoen opgestart. Vanuit dit wederzijds vertrouwen zullen beide programmamakers voortaan exclusief voor de zender ook nieuwe projecten ontwikkelen.

Samen met vaste wekelijkse afspraken Scheire en de Schepping, De Pappenheimers en Vermist katapulteerden Kroost en The Sky is the Limit het marktaandeel van VIER tot het allerhoogste dat zendergroep SBS de afgelopen 19 jaar noteerde tijdens de maand maart. De veelbelovende nieuwe programma’s Heylen en De Herkomst en Topdokters maken in april hun opwachting op VIER.

Het programma 'Kroost' van journalist en reportagemaker Eric Goens werd zowel door critici als kijkers verrassend goed onthaald. In deze bijzonder intieme reeks staat de entourage van bekende landgenoten centraal. Zo kreeg de kijker een exclusieve blik op de sleutelmomenten in het leven van premier Elio Di Rupo, in de huiskamer van Maggie De Block, de erfenis van Piet Huysentruyt en de levensstijl van Koen Wauters. Het programma haalde regelmatig de kaap van een half miljoen kijkers en werd daarmee, op het uitzendmoment met de zwaarste tv-concurrentie ooit, een sterk inhoudelijk statement in het zendschema van VIER. De reportage over Koen Wauters werd dit voorjaar door de kijker meteen bekroond als commercieel marktleider.

Reportagemaker Goens is alvast erg tevreden over de hernieuwde samenwerking: “Het is bijzonder fijn en bevredigend om programma’s als ‘Kroost’ en ‘Onze dochter heet Delphine’ te realiseren. Programma’s die spraakmakend zijn, maar toch ook veel intimiteit brengen. De reactie van de VIER-kijker bewijst dat het mogelijk is om actuele en relevante informatie te brengen op een onderhoudende manier. En dat schept goesting. Goesting om meer programma’s als dit te maken voor een zender die bijzonder open-minded is en ook de nodige dosis lef in huis heeft.”

Eric Goens is journalist en was van 2001 tot 2011 chef nieuws bij VTM. Naast een sterke reeks Humo-interviews met toppolitici, draaide Goens de tv-reeksen ‘Onze dochter heet Delphine’ (september 2013, VIER) en ‘Kroost’ (voorjaar 2014, VIER).

VIER verlengt eveneens de samenwerking met programmamaker Peter Boeckx. Ook Boeckx verbindt zich de komende jaren exclusief aan de zender. Boeckx’ nieuwste programma The Sky is the Limit werd dit voorjaar op VIER uitgezonden en haalde van meetaf aan gemiddeld een marktaandeel van 25 procent en toonde zich ook al meteen regelmatig marktleider op de commerciële doelgroep (VVA 18-54 jarigen).

Peter Boeckx: “Ik ben bijzonder opgetogen dat ik meteen kan starten met de voorbereidingen van een nieuwe reeks ‘The Sky is the Limit’. De reacties waren steeds nogal uitgesproken, maar ik ben blij dat ik iets kan losmaken bij de kijker. Het is gedurfde televisie, dat besef ik maar al te goed, maar het toont ook dat Vlamingen de top kunnen bereiken mits doorzetting en een stevige dosis lef. Het past daarom ook goed bij VIER en ik ben heel blij met het vertrouwen dat we krijgen van de zender.

”Peter Boeckx maakte eerder al documentaires voor Strip-tease en Typisch Belgisch en recentelijk ook de VIER-reeks De Bende Haemers (najaar 2012, VIER).

16:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: eric goens, vier, peter boeckx, najaar 2012 |  Facebook | |  Print |

Lindsay ontmoet Deense fan!

lindsay.JPGOp Het Schlagerfestival 2014 in Hasselt had zangeres Lindsay vrijdagavond wel een bijzondere ontmoeting met de 37 jarige Deen Niels Vestergaard Thomsen. De leraar Frans, Duits uit Kopenhagen ging voor de derde keer de verre verplaatsing aan en was te gast op Het Schlagerfestival 2014. „Ik vind dit een heel bijzonder festival gebeuren. Als leerkracht heb ik mij verdiept in vreemde talen. Ik heb de voorbije jaren een basiscursus Nederlands gevolgd om zo vlot te kunnen communiceren met mijn Nederlandstalige vrienden. Ik heb ook naar heel wat Vlaamse tv-reeksen gekeken zoals De Rodenburgs. Omdat ik de woorden in de ondertiteling niet altijd verstond ben ik ze gaan opzoek en ben ik zo de taal beter gaan leren. Muziek speelt ook een belangrijke rol in mijn leven en ik luister ook heel veel naar Nederlandstalige muziek waaronder die van Lindsay. Ik heb haar album Mijn Mooiste Dag bijvoorbeeld gekocht en ik ga ook haar nieuw album Dag En Nacht mee naar Denemarken nemen”, zegt de man glunderend.

 


 

 

16:05 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: lindsay, het schlagerfestival 2014, denemarken |  Facebook | |  Print |

Beste maart ooit voor VIER

vier.JPGVIER haalde in maart een marktaandeel van 12,9 procent op de doelgroep VVA 18-54 en haalt daarmee het beste maartcijfer ooit. VIER stijgt voor de derde maand op rij in 2014, afgelopen maand met maar liefst 10 procent tegenover maart vorig jaar, toen het nog 11,7 procent haalde op de doelgroep. SBS Belgium haalde nooit eerder een hoger marktaandeel in de maand maart met VIER of VT4. Bovendien zien ook de komende weken er veelbelovend uit met de nieuwe programma’s Heylen en de Herkomst en Topdokters en de verhuis van De Ideale Wereld naar 22 uur.

Komen Eten is al jarenlang een vaste waarde op VIER en haalt in maart gemiddeld maar liefst 322.673 kijkers en 15,4 % VVA 18-54. Hoogtepunt was het voorlopige seizoensrecord op 13 maart met maar liefst 432.448 kijkers en een marktaandeel van 20,1% op VVA 18-54. Ter vergelijking, Komen Eten haalde in maart vorig jaar nog een gemiddelde van 295.786 kijkers en 12,9 % VVA 18- 54.

Scheire en de Schepping kent eveneens een mooie groei in vergelijking met maart vorig jaar en steeg van 499.758 kijkers en 24% marktaandeel in maart 2013, naar 555.123 kijkers en 25,6 % marktaandeel voor maart dit jaar.

16:02 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vier, kijkcijfers vier, scheire, schepping |  Facebook | |  Print |

Aflevering 9 van Mijn Pop-uprestaurant! op dinsdag 1 april 2014 om 20.35 bij VTM

vtm.JPGEen week nadat de reservaties voor Mijn Pop-uprestaurant! van start gingen, hebben de vijf pop-ups de kaap van 10.000 reservaties bijna bereikt. Tablebooker, het bedrijf dat de online reservaties verwerkt, registreerde op maandag 31 maart 2014 exact 9.812 boekingen in de verschillende restaurants. Vooral wie op zoek is naar een tafeltje in Brussel of Gent kan zich maar beter haasten, maar ook in de andere steden lopen de reservaties vlotjes binnen.

Sinds afgelopen weekend draaien de pop-uprestaurants op volle toeren. Hoe de duo’s het er enkele dagen voordien van afgebracht hebben tijdens de generale repetitie, zien we op dinsdag 1 april 2014 in aflevering 9 van Mijn Pop-uprestaurant!. In elk restaurant komen veertig personen proeven van het eten, van de sfeer en van het concept. Onder hen dertig winnaars van een wedstrijd op VTM en Q-music en een tiental familieleden. Voor de vijf duo's en hun teams dé ultieme kans om te bewijzen dat ze er staan. Tenminste, als ze erin slagen om hun klanten tevreden naar huis te sturen...

Om te kunnen bijsturen waar nodig krijgen de kandidaten eerst te horen hoe veel punten de jury toekent aan hun pop-up. Barbra en Stefaan zijn net niet gebuisd, al is de keuken van chef Wolfgang dat wel. De jury was unaniem: het Kortrijks duo kan maar beter op zoek gaan naar een nieuwe kok. Na een grondige evaluatie hebben Barbra en Stefaan een besluit genomen.

In Antwerpen grijpen Noémie en Jeremy hun kans om voor eens en voor altijd het concept  van hun pop-up af te kloppen. Ze gaan met Twenty-Two voor een ‘urban farm’ en brengen het platteland naar de stad. Het duo blijft strijdvaardig en hoopt op een vlotte generale repetitie. Ze hebben dringend nood aan een opsteker, na de negatieve commentaar van de jury.

Hanne en Jaro hebben Sergio, Sepideh en Max wél overtuigd. Het succes hebben ze weliswaar voor een groot deel te danken aan hun chef Ken Verschueren. Het Brusselse duo beseft dat ze het ook zonder hun grote troef moeten zien te redden en wil daarom dat hun team een versnelling hoger schakelt. De generale repetitie zal moeten uitwijzen of hen dat ook effectief lukt.

Ook in Gent moet het tempo danig opgedreven worden. Maël en Stefanie hebben namelijk toch besloten om elke klant twee variaties van elk gerecht voor te schotelen: één op klassieke wijze in een pot op tafel en één moderne deconstructieversie, een techniek waarbij een gerecht na ontleding van de smaken en ingrediënten op een andere en verrassende manier wordt samengesteld. Een hele uitdaging dus voor het keukenteam. Welke pop-ups zijn helemaal klaar voor de grote opening en wie steekt maar beter een tandje bij?

16:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: mijn pop-uprestaurant, vtm, vtm mijn pop-uprestaurant, barbra, stefaan |  Facebook | |  Print |

Studenten KU Leuven en UCL in debat met Vlaamse en Waalse politici

Op woensdag 2 april debatteren studenten Politieke Wetenschappen van KU Leuven en UCL met politici uit Vlaanderen en Wallonië, naar aanleiding van de nakende verkiezingen. Het debat kadert in een uitwisselingsactiviteit van de studenten.

Tussen 19.00 en 20.30 uur debatteren de studenten telkens een kwartier in groepjes van 6 personen met één van de tien aanwezige kandidaten over hun programma voor de verkiezingen van 25 mei 2014.  De Vlaamse studenten spreken met de Franstalige politici, waarbij de politici in hun moedertaal communiceren, en de studenten in hun doeltaal. De Waalse studenten doen hetzelfde met de Nederlandstalige politici.

Na dit carrousel-debat overleggen de Vlaamse en de Waalse studenten gedurende een half uur met elkaar over de vragen die ze zullen voorleggen tijdens het afsluitende, plenaire debat. Tijdens dit debat zullen de tien aanwezige politici commentaar geven op voorgelegde thema’s, met elkaar in debat treden, antwoorden op vragen vanuit het (tweetalige) publiek en dat publiek bij voorkeur mee betrekken in het debat.

Onder meer Mohamed Ridouani (SPa), Michel Doomst (CD&V), Tim Vandenput (Open VLD), Lorin Parys (NVA), Dieter Van Besien (Groen) hebben hun aanwezigheid bevestigd. 

15:57 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: studenten ku leuven, ku leuven, ucl |  Facebook | |  Print |

Vanavond Tom Boonen in Kroost op VIER

tom_boonen.JPGKroost volgt maandag wielrenner Tom Boonen. Voor deze flandrien komen de belangrijkste afspraken er de volgende weken aan. Volgende week is hij topfavoriet in De Ronde van Vlaanderen, een week later in helleklassieker Parijs-Roubaix, waar hij voor de vierde keer kan winnen.

In Kroost zitten er maandag unieke beelden uit 1996, toen de piepjonge bom van Balen zijn eerste koersen reed bij de nieuwelingen. Bij de jeugd was Tom geen veelwinnaar, veel vaker werd hij tweede. In Kroost vertelt vader André Boonen hoe dat vele verliezen Tom heeft gemaakt tot de winnaar en wereldkampioen die hij uiteindelijk geworden is.

Toms vriendin Lore vertelt over haar rol als rennersvrouw, over de vele dagen dat hij in het buitenland koerst of traint en over de winstkansen van Tom in het nieuwe wielerseizoen. Inspanningsfysioloog Peter Hespel vertelt dat hij nooit iemand heeft gekend die meer vermogen produceerde op een fiets dan Tom Boonen. “Als je Tom op een normaal fietskader zou plaatsen, dan breekt dat kader.”

Tom zelf vertelt over hoffelijkheid in het verkeer, over tatoeages, over zijn vader en ... over koers.

Kroost met Tom Boonen, maandag 31 maart om 21u05 op VIER!

15:54 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: tom boonen, vier, fietskader |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende