Showbizzkanaal : Archieven

28/02/2014

ASPE op de planken

herbert_flack.JPGGoed nieuws voor alle Aspe-fans. Al is het doek gevallen over de televisieserie, niet getreurd... vanaf 10 januari 2015 ziet de allereerste ASPE in het theater het levenslicht. Succesauteur Pieter Aspe sloeg de handen in elkaar met regisseur Frank Van Laecke en theaterproducent Uitgezonderd. Theater! Op 10 januari 2015 gaat in de Stadsschouwburg van Brugge het theaterstuk "ASPE. Moord in het theater!" in première. Natuurlijk vertolkt niemand minder dan Herbert Flack de rol van hoofdinspecteur Van In. Pieter Aspe schrijft een nieuw verhaal speciaal voor deze theaterversie. Regisseur Frank Van Laecke zal deze productie regisseren en stoomt een grote BV-cast klaar voor een spetterende première en reeks voorstellingen doorheen de Vlaamse theaters. Meer info volgt later. 

Van 16 januari tot en met 1 februari 2015 is deze voorstelling zeker te zien in Theater Elckerlyc te Antwerpen (Frankrijklei). Voor de fans die hun stoeltje in de zaal nu al willen vrij houden, kunnen we melden dat ze heel wat info vinden op www.moordinhettheater.be en alvast hun tickets kunnen boeken via www.sherpa.be op het welgekende ticketnummer 070 691 002. 

20:07 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: aspe, theater aspe, antwerpen, herbert flack |  Facebook | |  Print |

Glennis Grace scoort in Vlaanderen

Glennis Grace, zangeres Glennis Grace, oostende, oostende Glennis Grace, Glennis Grace bleef een aantal jaren zowat het best bewaarde muzikale geheim van onze noorderburen, maar ook Vlaanderen lijkt nu massaal te vallen voor de ravissante Nederlandse met de diamanten stem. Glennis maakte vorig jaar indruk in het programma 'Sing That Song' (vrt) en was van september tot en met december wekelijks in Vlaanderen te horen tijdens het item 'Glennis Grace Friday', in het ochtendprogramma 'Ornelis & Rogiers Showtime' op Q-music. Uit dat item vloeide het album 'Cover Story' voort en dat album, haar eerste in Vlaanderen, kwam 3 weken geleden uit en maakt momenteel brokken in onze hitlijsten!

'Cover Story', waarop al de covers verzameld werden die ze bracht tijdens 'Glennis Grace Friday' + ook enkele bonus tracks, stijgt deze week door van #12 naar #3 in de Ultratop Albumchart in Vlaanderen! Meteen een Top 3 notering dus voor een relatief nieuwe buitenlandse artieste, een opmerkelijk resultaat waar ook Glennis zelf van staat te kijken…

"Ik wist werkelijk niet wat ik hoorde toen mijn manager me belde met het goede nieuws uit Vlaanderen", zo zegt de zangeres. "Laat me meteen maar even mijn ganse team in Vlaanderen bedanken voor al hun werk, en natuurlijk de mensen van Q-music België, die me een fantastische kans geboden hebben. Ik vond het ontzettend leuk om eigen versies te maken van wereldhits als 'Royals', 'Pompeii', 'Wings', 'Wake Me Up',… . De reacties van de luisteraars waren ook telkens hartverwarmend en een grote stimulans, maar dat het zo'n vaart zou lopen met het album, dat had ik echt niet verwacht! Nummer 3 in Vlaanderen, daar ben ik stiekem toch wel erg trots op als "nieuwkomer", aldus Glennis Grace.

"Ook ik ben erg trots als "nieuwkomer", lacht Patrick Busschots - Managing Director van ECV (Entertainment Consulting Vision), het Belgische platenlabel van Glennis Grace. "Ik ben vorig jaar voorzichtig gestart met ECV, met slechts 1 release, het debuutalbum van Matthias Lens. Dat werd een mooi en onverhoopt succes en deed me er terug enorm veel zin in krijgen. Dit jaar mogen jullie meer verwachten van mijn nieuwe label, er staan een paar mooie projecten op stapel, waarover later uiteraard meer. Het doet enorm veel deugd dat ik samen met de mannen van Upstars, die instaan voor de algemene begeleiding en promotie van Glennis Grace in België, dit prachtige resultaat met mijn nieuwe label heb kunnen verwezenlijken. Het is in deze tijden niet evident om door te breken met nieuwe dingen, maar ik ben nooit bang geweest van een stevige uitdaging. Ik hoop dat dit de voorbode mag zijn voor nog meer succesprojecten", zo zegt de voormalig Managing Director van Universal Music België en ARS Entertainment.

Eerste concert Glennis Grace in Vlaanderen!

Aanstaande zaterdag -  1 maart -  staat "De Beste Zangeres Van Nederland" in Kursaal Oostende, waar ze met haar live band de strafste covers van 'Cover Story' zal brengen en natuurlijk ook haar grootste hits. Tickets voor dit unieke concert van Glennis Grace via www.sherpa.be.  

Tracklist 'Cover Story':
 
1. 'Royals' (Lorde)
2. 'Pompeii' (Bastille)
3. 'When I Was Your Man' (Bruno Mars)
4. 'All Of Me' (John Legend)
5. 'Wake Me Up' (Avicii)
6. 'Nothing Compares 2 U' (Sinéad O'Connor)
7. 'Passie' (Clouseau)
8.  'Love Me Again' (John Newman)
9. 'Always' (Bon Jovi)
10. Give in to me (Michael Jackson)
11. 'Wings' (Birdy)  
12. 'Just Give Me A Reason' (Pink)
13. Plaudite Amici Comedia Finita Est (Ozark Henry)
14. 'Diamonds' (Rihanna)
Bonus tracks
15. 'Afscheid' (Volumia!)
16. 'Listen' (Beyoncé)
17. 'Ik Ben Niet Van Jou' (Theme song “Glennis Grace Friday”)

19:59 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: glennis grace, zangeres glennis grace, oostende, oostende glennis grace |  Facebook | |  Print |

Meer dan 215.000 bezoekers voor K3 Dierenhotel

k3.jpgDe nieuwe K3 film “K3 Dierenhotel” doet het ontzettend goed in de Vlaamse & Nederlandse bioscoopzalen: een goede 2 weken na de release van de film gingen al meer dan 215.000 mensen in België & Nederland naar "K3 Dierenhotel" kijken.

Naast Karen, Kristel en Josje spelen eveneens Philippe Geubels, Winston Post, Jacques Vermeire, Metta Gramberg, Albert Verlinde, Dries Vanhegen, Daisy Thys, Maarten Bosmans en Serge-Henri Valcke mee in de film.

Daarnaast verleenden ondermeer Walter Baele, Koen Crucke, Sven De Ridder, Kobe Van Herwegen en vele anderen hun stem aan 1 van de vele dieren die in K3 Dierenhotel hun opwachting maken.

SYNOPSIS:
Kristel heeft een verblijf geboekt in een luxueuze beautyfarm. Josje en Karen gaan datzelfde weekend stiekem in het dierenhotel helpen bij Bas, op wie de drie meisjes verliefd zijn. Maar als de navigatiesystemen van K3 per ongeluk verwisseld worden, komen de 3 meisjes aan op de verkeerde bestemming. Kristel arriveert in het dierenhotel bij Bas en Karen en Josje in de beautyfarm. Kristel wil maar al te graag in het dierenhotel blijven om bij Bas te zijn. Om indruk te maken op hem, zet ze haar beste beentje voor in het dierenhotel, maar als rasecht stadsmeisje is dat geen eenvoudige opdracht. Als Karen hoort dat Brad Pitt in de beautyfarm komt logeren, is ze daar niet meer weg te krijgen. Omdat Karen niet wil dat Josje alleen naar Bas vertrekt, laat ze het voor Josje lijken alsof ze wel degelijk in een dierenhotel zitten. Dit zorgt voor heel wat hilarische toestanden en doldwaze misverstanden. Maar als het dierenhotel in gevaar blijkt te zijn, moeten Karen, Kristel en Josje de handen ineen slaan om het hotel te redden.

K3 Dierenhotel werd geregisseerd door Bart Van Leemputten en is een productie van Studio 100.  De film wordt sinds 12 februari in de zalen verdeeld door KFD (Kinepolis Film Distribution). 

19:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: k3 dierenhotel, k3, kfd |  Facebook | |  Print |

Top 10 - notering voor 'Berge Verzet' van Thomas Berge in Nederland

thomas.JPGThomas Berge’s nieuwste album ‘Berge Verzet´ komt vandaag nieuw binnen in de top 10 van de Nederlandse GfK album Top 100. Het album ging vorige week vrijdag in release en werd door pers en publiek goed ontvangen. Maandag presenteerde Thomas Berge samen met band zijn nieuwe Nederpop album in een bomvolle Panama.

Voor de totstandkoming van dit album schreef Thomas Berge samen met bekende singer/songwriters als Jan Dulles, Christon Kloosterboer en Leonie Meijer. Thomas produceerde dit album grotendeels zelf samen met Edwin van de Hoevelaak.

“Berge Verzet” is verkrijgbaar via iTunes, Bol.com en thatsentertainment.nl  

Het tiende album van Thomas Berge is zijn meest persoonlijke album tot nu toe geworden.

Het album bevat catchy uptempo popsongs afgewisseld met krachtige ballads

Op YouTube is de eerste single ´Alleen Omhoog´ ruim 500.000 views beluisterd en bekeken. Op Spotify is het bovendien het best beluisterde nummer ooit van Thomas Berge.

Afgelopen weekend ging de clip van de tweede single ´Zonder Jou (voor jou alleen)´, geschreven door Tjeerd van Zanen en Christon Kloosterboer van Rigby in release. 

 


19:51 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: thomas berge, berge verzet |  Facebook | |  Print |

THOR THE DARK WORLD: vanaf 12 maart 2014 beschikbaar op VOD, DVD, Blu-ray en Blu-ray 3D

thor.JPGVan de makers van de beste superheldenfilm aller tijden, Marvel’s The Avengers, komt nu nog een epische topfilm die je niet mag missen, met Chris Hemsworth als de grote Thor. Werelden komen in botsing wanneer een machtige eeuwenoude vijand het heelal in eeuwige duisternis dreigt te hullen. Thor is weer herenigd met Jane Foster (Natalie Portman) en moet noodgedwongen een verbond aangaan met zijn verraderlijke broer Loki (Tom Hiddleston). Hij begeeft zich op een levensgevaarlijke persoonlijke tocht om zowel de Aarde als Asgard te redden van de ondergang!

Beschikbaar op VOD, DVD, Blu-ray en Blu-ray 3D vanaf 12 maart 2014.

19:48 Gepost door www.showbizzkanaal.be in DVD/Blu-ray | Tags: thor the dark world, marvel’s the avengers |  Facebook | |  Print |

Het Plopsa Theater presenteert Rob de Nijs, Will Tura en de Ment TV Vlaamse Top 10

Rob de Nijs, Will Tura, Ment TV Vlaamse Top 10, Het Plopsa Theater opende in de zomer van 2013 en mocht reeds tienduizenden gasten ontvangen met evenementen zoals de Samson & Gert Kerstshow, Foyer Exclusief en Het Gala Miss België 2014. Eind december startte Plopsa de verkoop van Clouseau Live 2014 en nu worden ook Rob De Nijs, Will Tura & De Ment TV Vlaamse Top 10 aan de kalender toegevoegd. 

“Will Tura eren in zijn geboortestreek zal vast en zeker een hoogtepunt worden,” zegt theaterverantwoordelijke Lara Cornille, “Clouseau Live op 26 september is bijna uitverkocht. Het werd dus tijd om de volledige affiche van 2014 voor te stellen. We zijn dan ook trots dat we vaste waarden als Rob de Nijs en Will Tura hebben weten te strikken.”

Rob De Nijs in concert op 11 juli 2014

Terwijl menig artiest na zijn zeventigste op zijn lauweren gaat rusten, zijn gitaar opbergt of een stapje terug zet, gaat Rob verder met zijn succesvolle muzikale levensmissie. Dat succes dankt hij aan zijn passie, perfectionisme en talent. Elk optreden geeft hij zichzelf helemaal. Zijn stem heeft in de loop van de jaren alleen maar aan diepgang gewonnen. Tijd heeft geen vat gekregen op de zanger en zijn werk, luidt het unanieme oordeel bij de vele muziekkenners. Op 11 juli staat Rob in het Plopsa Theater, vanzelfsprekend begeleid door zijn fantastische band. Naast zijn bekendste hits, verrast de zanger zijn publiek ook graag met schitterende albumtracks uit zijn indrukwekkende loopbaan.

Will Tura op 29 november 2014 voor eigen publiek

Het hele leven van Veurnaar Will Tura staat in het teken van muziek. Hij leerde mondharmonica, accordeon, drums, gitaar en piano spelen en gaf zijn eerste optreden toen hij negen jaar oud was. Van 'Eenzaam zonder jou' over 'Mooi, 't leven is mooi' tot 'Moa ven toh'. Prijzen en erkenning alom, maar als we eerlijk zijn draait het vooral om de muziek: Tura zingt gráág. Pensioengerechtigd of niet, de coryfee van het Vlaamse lied schittert nog steeds op eenzame hoogte. Will Tura zal een selectie uit zijn grootste hits brengen en dat in zijn geboortestreek voor eigen publiek. 

Ment TV Vlaamse Top 10 op 15 april, 28 mei & 3 juli 2014

Méér dan 30 Nederlandstalige topartiesten op één avond op één podium, dat is de Ment TV Vlaamse top 10. Alle grote namen passeren de revue en zingen hun recentste hits. Gastvrouw & gastheer zijn Lyndsay en zanger/presentator Herbert Verhaeghe. De shows worden volledig opgenomen en zijn daarna te zien op Ment TV (Telenet kanaal 37). 

Wie tickets voor de verschillende concerten wil bemachtigen kan terecht op www.plopsatheater.be. Wees er snel bij want de tickets voor Clouseau zijn bijna allemaal de deur uit. 

19:42 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: rob de nijs, will tura, ment tv vlaamse top 10 |  Facebook | |  Print |

Concertzaal AREA V opent in Hasselt

zaal.JPGOp zaterdag 1 maart opent AREA V de deuren. Deze concertzaal en feestruimte ligt op dezelfde site als Versuz en ligt in het verlengde van de club. Het bijzondere aan deze 800m2 grote zaal is echter dat deze volledig onafhankelijk kan worden ingezet. De zaal kan worden afgehuurd door bedrijven, groepen en verenigen voor feesten, fuiven en live optredens. Op regelmatige basis zullen er thematische avonden worden georganiseerd, waar er ruimte wordt gegeven aan alternatieve muziekgenres. Hiervoor zorgen onder andere DJ Murdock (Hans Michiels) die er zijn bekende Breakdown party’s zal organiseren en HJ Live. Deze laatste bijten op zaterdag 1 maart de spits af en halen, in samenwerking met Pukkelpop, niemand minder dan het Nederlandse Hip-Hip duo The Opposites naar AREA V.

19:38 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: concertzaal area v, hasselt |  Facebook | |  Print |

Studio Edelweiss in de Schipperskapel te Brugge

Studio Edelweiss, brugge, Jan Matthys en Mich Van Den Berghe maken sinds 2006 foto´s onder de naam Studio Edelweiss. Hun werk is vaak theatraal en bestaat enkel uit geënsceneerde beelden.

De foto´s evoceren een wereld bevolkt door kleine fantasten, visionaire grootvaders en machtsgeile maagden. Visserslatijn is er de voertaal. Banaliteit en absurditeit strijden om het hoogste woord.

Verhalen vertellen is belangrijk voor Studio Edelweiss. Ideeën worden meestal gevonden buiten de klassieke onderwerpen van de fotografie. De gebroeders Grimm, Caravaggio, Georges Brassens, de bijbel en de antieke mythologie, Frank Zappa en vuile boekskes vormen wel vaker de voedingsbodem voor inspiratie maar uiteindelijk en voorbij de humor aan de oppervlakte gaat het werk over liefde en tijd en de vaak absurde manieren om beide eventjes te overleven.

De expo is gratis toegankelijk van 8 tot en met 30 maart, elke zaterdag en zondag van 14 tot 17 uur.

Waar? De Schipperskapel - Komvest 38 - 8000 Brugge 

19:36 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: studio edelweiss, brugge |  Facebook | |  Print |

Meer dan 100.000 bezoekers voor De Behandeling

hans_herboets.JPGDe Behandeling, de psychologische thriller van regisseur Hans Herbots (Verlengd Weekend, Het Goddelijke Monster) heeft gisteren de kaap van 100.000 bezoekers overschreden.  De teller staat inmiddels op 102.028 bezoekers. 

In volle Oscar-hype en ondanks het huidige kalme bioscoopbezoek onder meer veroorzaakt door het zachte winterweer, staat De Behandeling nog steeds in de top 10 van de nationale bezoekersaantallen.  De film houdt dus prima stand tussen alle internationale topfilms die de laatste weken in programmatie kwamen.   

Naast een enigmatische Geert Van Rampelberg staat een ensemble van echte rasacteurs.  De (buur)man die Nick het leven zuur maakt, is voor Johan Van Assche die eerder schitterde als pater familias in Het Goddelijke Monster.  Ina Geerts (Bo, Adem) speelt de commissaris en collega van Geert.  De vrouw van het koppel dat door een indringer gegijzeld wordt en die als een leeuwin voor haar gezin vecht, wordt vertolkt door Laura Verlinden (Dood van een Schaduw, De Smaak van De Keyser). 

Andere belangrijke rollen zijn voor Dominique Van Malder (Offline), Ingrid De Vos (De Bossen van Vlaanderen, Langs de Kade, Het Goddelijke Monster) en Tibo Vandenborre (Rundskop, The Invader).   

De Behandeling  volgt het verhaal van Rechercheur Nick Cafmeyer.  Hij heeft de looks, is slim en maakt carrière.  Maar er hangt een zware schaduw over zijn leven en relaties.  Nick worstelt sinds zijn 9de met de onopgeloste verdwijning van zijn broertje Bjorn.  Op aanwijzen van de kleine Nick is zijn buurman Plettinckx, een zedendelinquent, toen verhoord en weer vrijgelaten.  Plettinckx woont na al die jaren nog steeds in dezelfde buurt als Nick en schept er genoegen in om hem te tergen. Het blijft op Nick wegen. 

De enige vrouw die op de hoogte is van dit drama uit zijn verleden, is zijn chef, Danni.  Ze aarzelt om Nick te betrekken bij een nieuwe onrustwekkende zaak : een koppel is 3 dagen vastgehouden door een indringer.  Van hun 9-jarig zoontje Robin en de dader ontbreekt elk spoor.  Nick neemt de leiding in een adembenemende klopjacht. 

De Behandeling is een productie van Peter Bouckaert voor Eyeworks (Marina, Het Vonnis).   
Achter de camera stond DOP Frank van den Eeden (Kid, the Invader, Swooni, Dossier K., Unspoken, Vermist, Een Ander Zijn Geluk, Man zkt Vrouw). 

Scenarist Carl Joos (De Zaak Alzheimer, Dossier K., The Broken Circle Breakdown) schreef  het  scenario, gebaseerd op ‘The Treatment’  van de Engelse schrijfster Mo Hayder.   

De film kon rekenen op steun van oa het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege, VTM, Bruxellimages en de Belgische tax shelter voor filmfinanciering. 

De Behandeling is op 26 januari uitgebracht in Vlaanderen en Brussel en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution KFD). 

100.000 bezoekers betekent een Gouden Award die aan regisseur Hans Herbots werd overhandigd. De Gouden, Platina en Diamanten Award (voor respectievelijk 100.000, 200.000 en 400.000 bezoekers) werd voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door de vzw Les Films du Bord de Mer (Filmfestival Oostende) met de steun van VAF/Filmfonds.

19:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: de behandeling, kfd, geert van rampelberg, dominique van malder |  Facebook | |  Print |

27/02/2014

Scheire en de Schepping, donderdag 27 februari 2014 om 21u05 op VIER

vier.JPGIn een nieuwe aflevering van Scheire en de Schepping wordt opperschepper Lieven Scheire bijgestaan door Jelle De Beule, Jan ‘Homo Turisticus’ Matthys, Karen Daemen en Wouter Deprez. Scheire en de Schepping verklaart waarom de broek van Nieuw-Zeelandse boeren ontploft, maar ook wat er zo goed is aan een zogenaamd ‘vuistje’. Maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn tijdens deze aflevering. Zo wordt er ook op flamberende wijze afscheid genomen van de sympathieke Rudy en raakt Wouter Deprez een gevoelig snaartje bij Karen Daemen.

11:27 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: scheire en de schepping, vier |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende