Showbizzkanaal : Archieven

29/11/2013

Zaalshow 'Hoe moet het nu verder?' van Philippe Geubels exclusief op VIER

zaalshow_philippe_geubels.jpgVan vakkenvuller in de Colruyt tot mega-comedyster in Vlaanderen en ver daarbuiten. Dat is wat Philippe Geubels op enkele jaren tijd is overkomen. De impact van die plotse beroemdheid op zijn leven was dé inspiratiebron voor zijn theatershow: ‘Hoe moet het nu verder?’. Goed voor talloze hilarische beslommeringen over het bv-schap, en zoals het iemand betaamt die eenzaam aan de top staat, over de wanhopige zoektocht naar liefde. ‘Hoe moet het nu verder?’: na 210 uitverkochte voorstellingen overal te lande, nu eindelijk op tv.

28/11/2013

Veiling weerbericht Jill Peeters brengt €4.551 op voor Haiyan 21-21

weerbericht_vtm.JPGWeervrouw Jill Peeters lanceerde vorige week een veiling van haar weerbericht, ten voordele van Haiyan 21-21. Deze veiling liep vandaag af en heeft maar liefst € 4.551 opgebracht. De gulste schenker is Frederik Constandt uit Maldegem, die de presentatie van het weerbericht cadeau doet aan zijn 13-jarige dochter Renée. Jill Peeters zal samen met Renée een moment uitkiezen waarop ze op het scherm te zien zal zijn bij VTM. De opbrengst van de veiling wordt integraal op het rekeningnummer van Haiyan 21-21 gestort.

Frederik Constandt: “Ik was samen met m’n dochter Renée naar het weerbericht aan het kijken toen Jill Peeters de actie aankondigde. Ik vond het meteen een leuk initiatief en vroeg haar of ze dit zou zien zitten. Ze was meteen laaiend enthousiast. Ik ben dan ook blij dat Renée nu de kans krijgt om het weerbericht eens te presenteren, maar vooral: dat we hiermee de slachtoffers van Haiyan kunnen ondersteunen en zo ons steentje bijdragen aan de hulpverlening ter plaatse.”

Weervrouw Jill Peeters: “Ik kijk er naar uit om met Renée de studio in te duiken en haar onder te dompelen in de wondere wereld van het weer. En ik ben natuurlijk heel blij dat we met deze actie een mooi bedrag hebben ingezameld voor de slachtoffers van Haiyan.”

20:10 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: jill peeters, vtm weerbericht, weer, jill, peeters, frederik constandt |  Facebook | |  Print |

Tv-première van de thriller In Time met Justin Timberlake bij 2BE

2be.JPGVrijdag 29 november 2013 om 20.35 bij 2BE

Op vrijdag 29 november 2013 pakt 2BE uit met de tv-première van In Time. De Engelse uitdrukking ‘time is money’ krijgt plots een heel andere betekenis door de acteerprestaties van de populaire Justin Timberlake en de bloedmooie actrice Amanda Seyfried in het spannende sciencefictionverhaal van de Nieuw-Zeelandse filmregisseur Andrew Niccol.

De jonge Will Salas (Justin Timberlake), zoon van Rachel Salas (Olivia Wilde) leeft van minuut tot minuut in een wereld waar tijd het ultieme betaalmiddel is. Het verouderingsproces stopt op een leeftijd van 25 jaar en dan rest je nog slechts één jaar… tenzij  je de nakende dood kan afkopen. Door dit systeem worden rijken onsterfelijk, terwijl de gemiddelde burger moet zien te overleven door uren bijeen te smeken, lenen of stelen. Wanneer Will een fortuin aan tijd ontvangt, wordt hij valselijk beschuldigd van moord. Hij is genoodzaakt om op de vlucht te slaan en doet dat met de rijke erfgename Sylvia Weis (Amanda Seyfried). Met de liefde als hun sterkste wapen gaan ze samen de strijd aan tegen het corrupte systeem…

19:01 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: justin timberlake, 2be, films op 2be, will salas |  Facebook | |  Print |

Wild van Dieren - Aflevering 2 op zaterdag 30 november 2013 om 19.45 bij VTM

wild_van_dieren.JPGNa de grote bruine beer van vorige week is Staf Coppens helemaal in de ban van de grote Europese roofdieren. Op zaterdag 30 november steelt dat andere grote roofdier de show: de wolf. Deze uiterst wilde diersoort is volop bezig aan een opmars in Europa, maar hoe dichtbij zit dit vierpotige roofdier al? Is hij eigenlijk wel welkom? En moeten we ons stilaan zorgen maken, of is de grote boze wolf eigenlijk helemaal niet zo boos als het alomgekende sprookje doet vermoeden?

In de tweede aflevering van Wild van Dieren gaat Staf opnieuw met fotograaf-bioloog Frank en alternatieve safariman Koen op zoek naar antwoorden in Roemenië. Dit land is immers niet alleen de plek bij uitstek om beren aan te treffen. Nergens in Europa komen er ook zoveel wolven voor als hier. De dierenliefhebbers moeten en zullen dan ook een wolf van héél dichtbij aantreffen...

Frank en Koen doorkammen het woud en ontdekken onder meer een wolvengrot. Staf besluit om in tussentijd een nachtje te gaan waken bij de schapen van herder Ion. Zijn kudde kreeg de nacht voordien een huiveringwekkend bezoek van een wolf. Zou het sprookje van de grote boze wolf dan toch kloppen? Als een arm schaap leeft Staf mee met de beestjes in wat voor hem wellicht één van de meest spannende nachten van zijn leven is…

Boos of niet, de wolf is in Europa aan een stevige opmars bezig. Volgens kenners is het slechts een kwestie van tijd, maar wolven maken wel degelijk hun opwachting in de Lage Landen. In Nederland en de Ardennen zijn er zelfs al exemplaren gespot. Staf vraagt zich af hoe die beesten tot bij ons geraken en of ze wel welkom zijn. Om dat te weten, reizen Staf, Frank en Koen in het spoor van de wolf terug naar huis. In een verrassende roadtrip van meer dan 2.500 kilometer ontmoet Koen geen boze wolf, maar wel een boze schapenherder én brengt hij zijn eigen, originele versie van ‘Roodkapje en de boze wolf’.

Met het tweede seizoen van het programma is ook de Wild van Dieren-actie ‘Help de dieren de winter door’ van start gegaan. Dierenliefhebbers die de dieren mee de winter doorhelpen, kunnen hun originele acties posten op VTM.be. Zo help je de beestjes in ons land niet alleen te overwinteren, maar maak je ook kans op leuke Wild van dieren-prijzen.  

18:59 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: wild van dieren, vtm, vtm wild van dieren, dieren, beesten |  Facebook | |  Print |

William Boeva wordt mini-Stakke in Koning Lou

koning_lou.JPGOp zaterdag 30 november 2013 is het een heel speciale dag in Spatzelbrüdenbotsenknotskes. Koning Lou heeft immers een wensboom gekocht waarbij elk van de bewoners van het kasteel één wens mag doen. Zo wenst Koning Lou dat het curryworsten zou regenen. Maar omdat zijn wens niet meteen uitkomt, schildert Stakke zijn wensboom af als bijgeloof en boerenbedrog. Hij bluft er zelfs mee dat hij in een kabouter mag veranderen als zo’n wensboom zou werken. Dat had hij beter niet gezegd, want plots begint het curryworsten te regenen en Stakke verandert in… de kabouter 'Mini-Stakke’ (gastrol gespeeld door William Boeva).

Koning Lou en Dréke  vinden zo’n ‘Mini-Stakke’ best wel leuk, maar dan beseffen ze al gauw dat ze de ‘grote' Stakke erg  missen. Ook Stakke wil zo snel mogelijk weer de oude worden. Maar zullen de drie gezworen kameraden erin slagen om de 'oude' Stakke daadwerkelijk terug te krijgen of zal Stakke de rest van zijn dagen moeten slijten als een kabouter? Je ontdekt het nu zaterdag 30 november 2013 om 9u30 bij VTMKZOOM.

18:56 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: william boeva, koning lou, vtmkzoom |  Facebook | |  Print |

Vrijdag in EENVANDAAG: het Koninkrijk der Nederlanden bestaat 200 jaar

eenvandaag.JPGEr wordt groots mee uitgepakt en morgen is de aftrap: het Koninkrijk der Nederlanden bestaat 200 jaar. De viering duurt maar liefst twee jaar en begint met de landing van Willem I op Scheveningen, die wordt nagespeeld. Ook is er dezelfde avond een feest in het Circustheater.

Daarnaast verschijnen de biografieën van drie koningen (Willem de eerste, tweede en derde) en wordt er een documentaireserie over hen uitgezonden. Maar hoe terecht is het dat we 200 jaar Koninkrijk vieren? EENVANDAAG legt de vraag voor aan diverse historici, onder meer Jeroen Koch en Thomas von der Dunk. 

EENVANDAAG
Uitzending vrijdag 29 november 2013
Nederland 1 – 18.15 uur

18:47 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: koninkrijk der nederlanden, eenvandaag |  Facebook | |  Print |

Ambassadrice Yanina Wickmayer bezoekt kinderen in Az Damiaan Oostende

Yanina Wickmayer, oostende, my zone, tablets, telenet foundation, kinderen, Ter gelegenheid van de feestelijke inhuldiging van het twaalfde My Zone-project van de Telenet Foundation verraste Yanina Wickmayer vandaag de kinderen in het Az Damiaan in Oostende. Via ‘My Zone’ stelt de Telenet Foundation laptops, tablets en draadloos internet ter beschikking aan langdurig zieke kinderen. Om het project in Oostende te lanceren, maakte Yanina met plezier tijd vrij om een praatje te slaan met de kinderen en een tablet en vier laptops te overhandigen. My Zone brengt de zieke kindjes een welgekomen afleiding en zorgt ervoor dat ze contact kunnen houden met vriendjes en familie.

Yanina ambassadrice van My Zone
Yanina Wickmayer zet zich al een hele poos in voor My Zone als meter van dit warme project. Voor de kinderen is het telkens een onvergetelijke dag. Yanina bezoekt de kinderen op de kamer en daagt hen uit voor een spelletje tennis op de Wii. Bovendien mogen ze samen op de foto met het tennisidool én krijgen ze nog een leuk aandenken.

Yanina Wickmayer: “Ik ben heel graag de ambassadrice van My Zone. Het doet me keer op keer plezier de kinderen te zien opfleuren. We maken grapjes, babbelen wat  en we  spelen samen tennis op de Wii. Door de laptops en tablets van My Zone kunnen de kinderen tijdens hun langdurig ziekenhuisbezoek spelletjes spelen en contact houden met vriendjes. Dat is heel belangrijk want anders raken ze snel in een isolement. Ik ben ook veel in het buitenland, weg van vrienden en familie en dan heb ik altijd mijn laptop en smartphone bij om contact te houden met het thuisfront!”

My Zone by Telenet Foundation
“De Telenet Foundation ging in 2006 van start met My Zone. In totaal zijn er 170 laptops en 13 tablets in gebruik op verschillende kinderafdelingen. Goed voor dik 15.000 uitleensessies per jaar. Als we met onze expertise en ervaring in het internet het leven van deze kinderen iets aangenamer kunnen maken en hen de witte schorten en onderzoeken even kunnen doen vergeten, dan is dit project meer dan geslaagd.”, aldusMarco Van Riel, gedelegeerd bestuurder Telenet Foundation. Momenteel loopt het project in twaalf ziekenhuizen, meer bepaald in UZ Leuven, Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola (Brussel), Jessa Ziekenhuis (Hasselt), Heilig Hartziekenhuis (Mol), Clinique de l’Espérance (Luik), UZ Brussel, Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo (Sint-Truiden), AZ Nikolaas (Sint-Niklaas), H. Hartziekenhuis (Menen), OLV Aalst, UZ Gent en nu ook Az Damiaan (Oostende).

Meer info vind je op www.my-zone.be.

18:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: yanina wickmayer, oostende, my zone, tablets, telenet foundation, kinderen |  Facebook | |  Print |

'DWDD University: Einstein door Robbert Dijkgraaf', vrijdag 29 november 2013

vara.JPGProfessor Robbert Dijkgraaf is terug met een gloednieuwe DWDD University. Op vrijdagavond 29 november geeft hij opnieuw een live hoorcollege op Nederland 3. Deze keer zal Dijkgraaf ons meenemen in het leven en de revolutionaire theorieën van het beroemdste genie aller tijden: Albert Einstein.
 
Vanaf de Westergasfabriek in Amsterdam, tevens de thuislocatie van DWDD, richt Dijkgraaf zich vanuit ‘de Gashouder’ vijftig minuten tot 1100 belangstellenden en uiteraard de televisiekijker. Naar zijn colleges over de Oerknal en Het Allerkleinste keken ruim één miljoen mensen.
 
Einstein is een icoon van onze tijd. Hij bedenkt de relativiteitstheorieën en E=MC2. Zijn naam alleen al is een metafoor voor grote intelligentie. Robbert Dijkgraaf laat zien dat Einstein niet alleen intelligent is, maar ook een grootheid als het gaat om verbeelding en creativiteit.
 
Qua opzet vergelijkbaar met zijn vorige colleges zal Dijkgraaf ons aan de hand van historische beelden, spectaculaire animaties, en een ‘maquette van ruimte en tijd’ meenemen op een reis door het leven en de gedachtewereld van Einstein.
 
Robbert Dijkgraafis sinds 1 juli 2012 directeur van het vooraanstaande Institute for Advanced Study in Princeton.
 
DWDD University
DWDD University is een leergierig filiaal van VARA’s De Wereld Draait Door, dat op onregelmatige tijden wordt geopend om de wondere, doordraaiende wereld beter te leren begrijpen. ‘Einstein’ is het derde college van Robbert Dijkgraaf. Op vrijdagavond 13 december zal DWDD University vervolgen met een college van top kok Robert Kranenborg over: De Koe.
 
‘DWDD University presenteert: Einstein door Robbert Dijkgraaf’, vrijdag 29 november om 20.30 uur bij de VARA op Nederland 3.
 
Herhaling ‘DWDD University presenteert: Het Allerkleinste door Robbert Dijkgraaf’, vrijdag 6 december om 20.30 uur bij de VARA op Nederland 3
 
‘DWDD University presenteert: De Koe door Robert Kranenborg’. Vrijdag 13 december om 20.30 uur bij de VARA op Nederland 3. Ga voor kaarten naar dwdd.nl.

18:25 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: robbert dijkgraaf, dwdd university |  Facebook | |  Print |

TEGEN DE STERREN OP LIVE op 1 maart 2014 in Antwerpse Lotto Arena met uniek live-spektakel!

tegen_de_sterren_op.JPGNa 3 seizoenen op televisie en een gloednieuw 4e seizoen in de maak, zijn de helden van het VTM-programma ‘Tegen De Sterren Op’ helemaal klaar voor een denderende live-show: “TEGEN DE STERREN OP LIVE” in de Lotto Arena te Antwerpen.

Regi, Annemie Struyf, Christoff, Elio Di Rupo, Lady Gaga, Jan Becaus, Natalia, de Romeo’s, Selah Sue en vele anderen worden live geïmiteerd op het podium van de Lotto Arena.

Nathalie Meskens, Guga Baúl, Walter Baele, Jonas Van Geel, Clara Cleymans, Tine Embrechts, Ella Leyers, Ivan Pecnik en Chris Van Espen staan garant voor een avond lang top-entertainment.

Christoff in een unieke Klagerfestival-medley, Annemie Struyf in een onverwachte ontmoeting met Zuster Catharina, Regi die zijn handjes opwarmt of De Romeo’s die door het lint gaan: bij “TEGEN DE STERREN OP LIVE” kan het allemaal! En voor één keer heeft u het niét gezien op televisie.

Feest mee met de sterren uit ‘Tegen De Sterren Op’ in een groots spektakel boordevol live-muziek en enkele legendarische sketches. Een ijzersterke imitatie van een spetterende show!

“TEGEN DE STERREN OP LIVE” vindt plaats op 1 maart 2014  in de Lotto Arena te Antwerpen. Tickets en info via www.tegendesterrenop.be.

Check ook snel deze link: onze Koning & Koningin hebben er alvast veel zin in!

18:21 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: tegen de sterren op live, vtm, lotto arena, annemie struyf |  Facebook | |  Print |

Humor, dans, zang en muziek in de tweede liveshow van Belgium's Got Talent

vtmkzoom.JPGBijna een miljoen kijkers – 981.088 om precies te zijn – waren op de afspraak voor de eerste liveshow van Belgium’s Got Talent. De populaire talentenjacht palmde zo een marktaandeel in van 40,2% (VVA 18-54, alle cijfers live +5). Johnny Trash en Seppe werden door de kijker en de jury als eerste naar de finale gestuurd. Welke twee talenten hen vergezellen, zien we op vrijdag 29 december 2013 in liveshow 2.

Die liveshow belooft er één te zijn waarin humor, muziek en dans centraal staan. Voor de dans wordt gezorgd door De Broeveskender, een garde- en showdansgroep uit Bilzen die bestaat uit 23 meisjes. De ietwat vreemde groepsnaam is afgeleid van ‘Kinderen van de Broebos’, verwijzend naar de plaats waar de dansgroep is ontstaan. De Broeveskender brengt vrijdag opnieuw gardedans: een strak gechoreografeerde act met acrobatische elementen, waarmee ze de jury en de kijker hopen te verbazen.

Clown Fermichelli of Michel Koks (49) uit Merksplas is de trotse bezitter van éénmanscircus Plusminus. Michel doet alle acts zelf en is zowel clown als acrobaat als vuurspuwer. Michel wist al van kindsbeen af dat hij ooit clown zou worden. Tijdens zijn auditie bracht hij de jury en het publiek aan het lachten met een ladder-act, maar voor de liveshow heeft Clown Fermichelli iets nieuws in petto.

De KAATers, het 13-koppig mannenkoor uit Malle onder leiding van Kaat Vissenberg, wisten tijdens de auditieronde te charmeren met hun versie van Thank God I’m a Country Boy. Aanstaande vrijdag zetten ze hun charmeoffensief lustig verder en nemen ze de kijker mee naar de jungle met hun aanstekelijke versie van The Lion Sleeps Tonight.

Bert Skunk of Bert Peyffers is een 17-jarige student uit Hasselt die auditie deed met zijn cajon. Hij trok de aandacht met zijn uitgesproken enthousiasme én met zijn opvallende muts. Bert is afkomstig uit een muzikale familie en beheerst bijna alle vormen van percussie. Met de cajon koos hij al voor een niet-alledaags instrument, en ook in de liveshow vermijdt hij de platgetreden paden.

Zsa Zsa Lamor of Danny Calander uit het Antwerpse is de enige show queen in België die stand-up comedy brengt. Wekelijks treedt Zsa Zsa op in haar eigen zaak Mask’ara, maar vrijdagavond doet ze het voor heel Vlaanderen live op tv. Stand-up comedy met een pittig kantje, daarmee hoop Zsa Zsa haar plaats in de finale te verzilveren.

Siluskip toont dat ropeskipping meer dan een sportdemonstratie kan zijn. Het team uit Zele bestaat uit elf springers, waaronder enkele Europees Kampioenen en zelfs Wereldkampioenen. Met een mix van ropeskipping, dans en een choreografie van touwen vormt Siluskip een indrukwekkend geheel, in de hoop de stem van de kijker te veroveren.

De mond van juryleden Karen, Rob en Ray viel wagenwijd open tijdens de auditie van Michael Lanzo of Michael Landuyt. Deze 34-jarige fitnessinstructeur uit Izegem droomt van een grote muzikale carrière en bracht in de Stadsschouwburg een opvallende medley van Nederlandstalige hits in een klassiek jasje. Tijdens de tweede liveshow geeft Michael een originele invulling aan de klassieker I Will Always Love You van Whitney Houston.

Zelfgeschreven nummers, dat is het stokpaardje van Laurens Raveel. De 17-jarige student uit Elewijt bracht in de auditieronde een nummer dat hij geschreven had om zijn gevoelens voor een meisje te uiten. Het optreden was meteen ook zijn vuurdoop voor een groot publiek. Speciaal voor Belgium’s Got Talent schreef Laurens een tweede nummer, Up For The Night, dat hij vrijdag live zal brengen.

Belgium’s Got Talent
liveshow 2 op vrijdag 29 november 2013 om 20.35 bij VTM

13:59 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: belgium's got talent, vtm |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende