Showbizzkanaal : Archieven

30/09/2013

Semino Rossi krijgt prestigieuze ‘Goldene Antenne’ award in België

rossi.jpgZondagavond kreeg de gerenommeerde Oostenrijkse schlager- en charmezanger Semino Rossi, uit handen van Duitstalige Minister-President Karl-Heinz Lambert, de befaamde ‘Goldene Antenne’ award en dat voor z’n indrukwekkende carrière. Voor Semino Rossi is deze onderscheiding in België, aan de vooravond van z’n nieuwe Europese concerttour, een mooie opsteker. Op zaterdag 1 december komt Semino Rossi met ‘Symphonie Des Lebens’ alvast terug naar ons land en staat hij in de Ethias Arena te Hasselt.

“Toen begin januari bekend werd gemaakt dat Semino Rossi een ‘Goldene Antenne’ award zou krijgen in het najaar, was de vraag naar concertkaartjes voor deze feestelijke radioshow niet meer bij te houden. Op tien minuten tijd gingen alle 800 kaartjes de deur uit, en dat uiteraard mede dankzij de komst van onze goede vriend Semino Rossi”, aldus de Duitstalige Minister-President Karl-Heinz Lambert.

In een bomvolle concertzaal Triangel in Sankt-Vith en onder luid applaus, nam een zichtbaar geëmotioneerde Semino Rossi zijn allereerste ‘Goldene Antenne’ award in ontvangst. “Ik ben heel blij om in België deze prachtige carrièreprijs te krijgen. Het doet mij een groot plezier te weten dat ik niet alleen in de Oostkantons, maar ook in de rest van het land gesteund wordt. Muziek is een belangrijk deel van mijn leven. Ik hou ervan om een album op te nemen en vooral om op het podium te staan en mijn liedjes te kunnen delen met het publiek. Deze ‘Goldene Antenne’ award, een onderscheiding van het Belgische volk, is voor mij een stimulans om verder te gaan met wat ik bezig ben”, aldus Semino Rossi.

Net als de voorbije 2 jaren, komt Semino Rossi met zijn nieuwe Europese tour terug naar ons land. Op zaterdag 1 december strijkt Semino met zijn 120 koppige gezelschap neer in de Ethias Arena in Hasselt. “Mijn nieuwe ‘Symphonie Des Lebens’ tour wordt heel bijzonder. Ik laat mij op het podium muzikaal ondersteunen door mijn live band. Ik breng een fantastische artiest mee die z’n sporen verdiende bij The Buena Vista Social Club en uiteraard zijn ook mijn dansers en danseressen ook nu weer van de partij. Ik speel voor mijn publiek al mijn grootste hits en nieuwe liedjes, afkomstig uit mijn recent verschenen album ‘Symphonie Des Lebens’”.

Het verhaal van Semino Rossi blijft fascinerend en onvoorstelbaar. In 1982 nam Semino een enkel vliegticket vanuit Spanje naar Oostenrijk. Aanvankelijk verdiende hij zijn brood als straatmuzikant en later als zanger in hotels in Spanje, Italië, Zwitserland en Oostenrijk. Ondertussen is de frisse vijftiger uitgegroeid tot een muzikaal icoon en vult hij moeiteloos de grootste stadions en concertzalen. De voorbije jaren kochten wereldwijd meer dan een half miljoen mensen een ticket voor een concert van Semino Rossi. Qua cd-verkoop blijft Semino Rossi ook verbazen. Z’n recent verschenen album ‘Symphonie Des Lebens’ (een cd die hij opnam met Modern Talking producer en icoon Dieter Bohlen) werd een paar weken geleden nog bekroond met goud en platina en ging – sinds de release dit voorjaar – ondertussen al meer dan 200.000 keer over de toonbank.

Kaarten voor ‘Symphonie Des Lebens’ van Semino Rossi – op zaterdag 1 december in de Ethias Arena te Hasselt – kunnen besteld worden via www.teleticketservice.com of op 070/345.345.

Foto: Roland Hermans

Stephan Galon - Operatie Diane verschijnt op 4 oktober 2013 in de boekhandel

boek.JPG18 maanden in het spoor van de Speciale Eenheden

Arrestaties, oefeningen, gijzelingen, onderhandelingen.... Overal zat hij, met zijn notitieboekje en fototoestel, op de eerste rij.

Stephan Galon was tien jaar lang een van de drijvende krachten bij het ABVV, tot hij op een dag besloot zijn leven een drastische wending te geven. Hij kreeg voor elkaar wat niemand hem voordeed: anderhalf jaar lang mocht hij de Speciale Eenheden (SIE) van de Federale Politie van dichtbij volgen.

Arrestaties, oefeningen, gijzelingen, onderhandelingen…Overal zat hij, met zijn notitieboekje en fototoestel, op de eerste rij. Hij leerde de mensen achter de bivakmutsen kennen en sloot vriendschappen voor het leven. Hij stond met hen aan de toog én hij zag hen mensen met wanhoopsgedachten overtuigen om niet te springen. Hij scheurde met verschroeiende vaart over snelwegen tijdens wilde achtervolgingen en werd net niet zeeziek.

De vrouwen en mannen van het ‘Eskadron’ hebben hem diep geraakt. Het resultaat iseen zinderend boek dat gaat over mensen die elke dag vechten voor onze veiligheid.

'Twee jaar geleden heeft Stephan ons gevraagd of hij een boek kon schrijven over de Speciale Eenheden. Ons veertigjarig bestaan in 2012 was de ideale gelegenheid om het project op te starten. Tot nu toe hebben we nooit meegewerkt aan de uitgave van een boek. Zijn hoop was vanaf het eerste uur dat het boek "ons boek" zou worden. Volgens ons is hij daarin geslaagd. Met glans. ' - Ivo Vereycken, directeur Operaties van de Speciale Eenheden.

ISBN 9789022329344 - € 19,95 - 192 blz. + fotokatern - paperback - Een uitgave van Manteau

21:42 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: stephan galon, operatie diane |  Facebook | |  Print |

Telefacts - Dinsdag 1 oktober 2013 om 21.45 bij VTM

vtm.JPGPlots eet je kind minder en blijkt het ziek te zijn. Diagnose: anorexia. Het kan in élk gezin gebeuren. Op de afdeling Eetstoornissen van de Kinder- en Jeugdpsychiatrie pakken ze het nu helemaal anders aan. Daar vinden ze dat het hele gezin onder de ziekte lijdt. En dus worden ook de ouders, broers en zussen geholpen. Telefacts mocht als eerste de gezinssessies filmen.

Een kind dat een eetstoornis heeft weegt op het hele gezin. Elke keer de familie aan tafel gaat is er stress. “Heel het gezin is ziek en je kan nergens terecht”, zegt de papa van Isabelle in Telefacts. Maar in de Eetstoornis-afdeling van de Antwerpse ziekenhuizenkoepel ZNA proberen gezinnen sinds kort samen te genezen. Kinderpsychiater Femke Van Hooren: “Wij hebben misschien expertise in eetstoornissen, maar de ouders kennen hun zoon of dochter het best. We proberen hen van hun hulpeloos en machteloos gevoel af te helpen.”

Telefacts volgde twee gezinnen die de nieuwe therapie een jaar lang volgen. Hoe zwaar weegt de eerstoornis op het gezin? Hoeveel kracht halen ouders, broers en zussen uit de sessies? Hoe vechten ze samen voor die kilo meer? Deze en andere vragen krijgen een antwoord in Telefacts.

17:31 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: telefacts, vtm, vtm telefacts, eten, honger |  Facebook | |  Print |

Nonkel Mop - Dinsdag 1 oktober om 22.35 en donderdag 3 oktober om 22.40 bij VTM

nonkel_mop.JPGGastheer Rob Vanoudenhoven maakt zich ook deze week op om nieuwe bekende Vlamingen te ontvangen. Deze keer zijn dat Tania Kloeck, Gene Bervoets, Bert Gabriëls en Sam Gooris op dinsdag 1 oktober 2013 en Darya Gantura, Maarten Bosmans, Gunter Lamoot en David Galle op donderdag 3 oktober 2013. Ook de Topmop is deze week van de partij: een bekende persoon die zijn of haar beste mop vertelt. Deze week zijn dat de moppen van Johan Vande Lanotte, Jaak Pijpen, Kim Gevaert en Herman De Croo. Adriaan Van den Hoof voorziet dan weer een Animatiemop.

 

17:28 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: nonkel mop, vtm, vtm nonkel mop, moppen, lachen |  Facebook | |  Print |

Pinocchio en The Congress op shortlist European Film Awards

Zowel Pinocchio van Enzo d’Alò als Ari Folmans The Congress zijn genomineerd voor de European Film Awards in de categorie Beste Animatiefilm. De Brusselse animatiestudio Walking The Dog is de Vlaamse coproducent van Pinocchio en werkte mee aan het animatieluik van The Congress.

De European Film Academy (EFA) maakte vandaag de shortlist van animatiefilms bekend die genomineerd zijn voor de European Film Awards. Die shortlist bestaat, naast het Franse Jasmine, uit Enzo D’Alò’s Pinocchio en The Congress van Ari Folman. In beide films speelde het Brusselse animatie- en productiehuis Walking The Dog van Eric Goossens en Anton Roebben een belangrijke rol.

D’Alò’s Pinocchio is een coproductie tussen Italië, Luxemburg, Frankrijk en België waarbij Walking The Dog als coproducent voor Vlaanderen optrad. De film is gebaseerd op het originele boek van Carlo Collodi en vertelt het bekende verhaal van de houtbewerker Giupetto die een pop uit hout snijdt om hem gezelschap te houden. Pinocchio opende vorig jaar nog de Venice Days, was verder geselecteerd voor o.a. het filmfestival van Busan en Abu Dhabi en wist in maart dit jaar volle zalen te lokken tijdens Cartoon Movie, een van de meest vooraanstaande platformen voor coproductie binnen Europa.

Walking The Dog stapte ook mee in het deels live action, deels geanimeerde verhaal van The Congress, geregisseerd door Ari Folman en met Entre Chien et Loup als Belgische coproducent. Daarbij was de Brusselse animatiestudio voornamelijk verantwoordelijk om de overgang van live action naar animatie in goede banen te leiden. Een viertal senior animatoren van het bedrijf reisden uiteindelijk ook af naar Israël om gedurende een drietal maanden verder te assisteren bij de film. The Congress werd dit jaar gekozen als openingsfilm van de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes.

In 2000 richtten Anton Roebben en Eric Goossens in Brussel de onafhankelijke animatie- en productiestudio Walking The Dog op. Sindsdien werkte het duo mee aan tal van internationale animatiehoogvliegers zoals o.a. Les Triplettes de Belleville, Brendan, het geheim van Kells en Een monster in Parijs. Walking The Dog werkt momenteel aan Jack and the Cuckoo-Clock Heart, een 3D animatiefilm in coproductie met het Franse power house EuropaCorp van Luc Besson. Walking The Dog opende afgelopen zomer ook een tweede vestiging op de C-mine site in Genk.

Zowel Pinocchio, Brendan, het geheim van Kells en Les Triplettes de Belleville ontvingen steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams Minister van Cultuur Joke Schauvliege. Jack and The Cuckoo-Clock Heart kan rekenen op steun via Screen Flanders, de economische maatregel voor film gelanceerd op initiatief van Vlaams minister-president Kris Peeters en Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege.

17:24 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: pinocchio, the congress, european film awards |  Facebook | |  Print |

Surplusdays, genieten met een plusje - Nicole & Hugo als peter & meter!

days.JPGSurplus Days, twee interactieve dagen voor de actieve 50-plusser. Een dagje genieten aan zee, of maakt u er meteen een gezellig weekendje van?

Tijdens deze 2 verwendagen toveren we het casino Kursaal in Oostende om tot de Surplus-belevingslounge.  Geen traditionele beurs, want bij ons staat experience centraal.

Nicole & Hugo zijn de gezichten van dit evenement. Hun energie,  enthousiasme en levenslust zijn typerend voor heel wat levensgenieters op leeftijd.

Alles wat de 50-plusser aanbelangt zult u terugvinden op Surplus Days!

Genieten, informeren en amusement vormen de kernwoorden van dit verwenweekend. Op zaterdag 23 en zondag 24 november, telkens van 10 tot 18u,  valt er heel wat te beleven in het Kursaal Oostende. Van sport tot lezingen door notarissen, van workshops over dansinitiaties tot geleide wandelingen. Gelukkig hebben wij ook gezorgd voor ademruimte, op zaterdag kunnen bezoekers genieten van een geweldige zaalshow van comedian Luc Caals, en op zondag zorgen Nicole & Hugo voor de nodige ambiance!

Op beide dagen starten we met een gezellig aperitiefconcert van de Melando’s!
Een ticket kost slecht € 10 en voor wie meteen het hele weekend wil deelnemen hebben wij een combiticket voorzien van €15.

Tickets via: www.boekjeticket.be of door te bellen naar het nummer: 09 33 666 66

Meer info vind je op www.surplusdays.be

15:13 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: surplusdays, surplusdays 2013, nicole & hugo |  Facebook | |  Print |

Wie wint de cd-voorstelling van Kathleen?

kathleen.JPGOp 25 oktober 2013 brengt Kathleen haar gloednieuwe album ‘Vlinders’ uit. De nummer 1-hits ‘Hey Chickie’ en ‘Vliegen’ ken je al, en nu staat Kathleen te popelen om ook heel wat andere superleuke  liedjes van het album aan jou voor te stellen. En dat doet ze misschien exclusief in jouw school!

Wat moeten jullie doen? Tover jullie klas om tot een prachtige vlindertuin! De leerlingen die hun klas het mooiste hebben versierd rond het thema vlinders, mogen op vrijdag 25 oktober, Kathleen verwelkomen in hun school, waar zij haar cd zal voorstellen met een optreden. Het klasje dat de meeste stemmen haalt op Facebook wordt de grote winnaar!

Stuur de leukste foto van jullie versierd klasje voor 18 oktober 2013 naar wedstrijd@kathleen.nu. Wie weet krijg jij de meeste stemmen en komt Kathleen haar cd ‘Vlinders’ in jullie school voorstellen.

15:10 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, Wedstrijden | Tags: kathleen, cd-voorstelling van kathleen, klas, school |  Facebook | |  Print |

Allerlaatste voorstelling Alegria in Antwerpen

Alegría  zal in haar finale speelweek de allerlaatste voorstellingen spelen in de Lotto Arena in Antwerpen. Van 26 tot 29 december 2013 worden er slechts 8 voorstellingen gespeeld. Een zeer bijzondere manier om het jaar af te sluiten.  In 1997 was deze show voor de allereerste keer te zien in Antwerpen en die werd gesmaakt bij het Belgische publiek. Het nummer “Alegría”, Spaans voor vreugde, stond wekenlang in de hitlijsten. Net geen tien jaar later, in 2006, zette Cirque Du Soleil opnieuw haar tenten op in de prachtige havenstad.  Dit jaar komen de artiesten opnieuw naar Antwerpen en spelen ze de allerlaatste Alegría show ooit. Leden van Cirque Club kunnen tot 3 oktober via een exclusieve voorverkoop al kaarten reserveren voor deze laatste voorstellingen. Vanaf 4 oktober start de verkoop.

Voor de laatste keer

Sinds de allereerste opvoering in Montréal in 1994 hebben meer dan tien miljoen bezoekers op vijf continenten genoten van het prachtige Alegría. Vijftien jaar lang toerde Alegría als chapiteau voorstelling. In 1997 werden de tenten opgezet in Antwerpen. Het werd een succesvolle tournee die in een mum van tijd uitverkocht en het nummer “Alegría” stond wekenlang in de Belgische hitlijsten.  In 2006 hielden ze opnieuw halt in Antwerpen. In mei 2009 kreeg Alegría een tweede leven. Sindsdien reist het groots spektakel langs alle grote zalen ter wereld. Na 4 jaar toeren en xx shows, zullen ze de allerlaatste shows spelen in Antwerpen. De Lotto Arena krijgt dit eindejaar een zuiderse sfeer. Fans die erbij waren in 1997 en in 2006 kunnen nu voor de laatste keer proeven van Alegría.

Vreugde

Alegría is een zeer befaamde voorstelling van Cirque du Soleil die 55 artiesten en muzikanten afkomstig uit 17 verschillende landen verenigt. De voorstelling, in barokke sfeer, brengt een bedwelmende ervaring met prachtige, flamboyante kostuums, warme originele muziek en indrukwekkende acrobatie.

Alegría is een stemming, een sfeer. De voorstelling, waarvan de naam in het Spaans 'vreugde' betekent, heeft meerdere thema's. Macht en de overgang van macht in de loop van de tijd, de overgang van oude monarchieën naar moderne democratieën, ouderdom, jeugd. De personages van Alegría geven je een kijkje in hun leven. Het universum wordt gevormd door narren, minstrelen, bedelaars, oude aristocraten en kinderen. Daartussendoor lopen de clowns, die als enige figuren in staat zijn om zich aan het verloop van de tijd en de daarbij behorende sociale veranderingen te onttrekken.

Voorverkoop

Leden van Cirque Club kunnen tot 3 oktober via een exclusieve voorverkoop reeds tickets  bestellen voor Alegría. Het lidmaatschap van Cirque Club is gratis en biedt onder andere exclusieve voordelen en een blik achter de schermen van Cirque du Soleil. Meer info en inschrijving via www.cirqueclub.com. Op 4 oktober start de reguliere ticketverkoop voor Alegría via www.cirquedusoleil.com/alegria, www.teleticketservice.com en 070 345 345.

Ticket informatie :

Speeldata Alegria ( Lotto Arena Antwerpen van 26 tem 29 december 2013) :

Donderdag 26 december om 16u & 20u

Vrijdag 27 december om 16u en 20u

Zaterdag 28 december om 16u en 20u

Zondag 29 december om 13u en 17u

Cat., premium 1,2,3

Premium: €90*

Categorie 1: €75*

Categorie 2: €65*

Categorie 3: €50*

(Ticketprijzen excl. Reserveringskosten + kinderprijs (tot 12jaar) – 10 euro)

Leden van Cirque Club kunnen tot 3 oktober via een exclusieve voorverkoop tickets bestellen voor Alegría. Meer info en inschrijving via www.cirqueclub.com.

Over Cirque du Soleil :

Cirque du Soleil is een onderneming uit Québec (Canada) die wereldwijd erkenning geniet  dankzij een programma vol hoogwaardig en kunstzinnig entertainment. Al sinds de oprichting in 1984 probeert Cirque du Soleil tot de verbeelding te spreken en de zintuigen en emoties van mensen over de hele wereld te prikkelen. In 1984 telde Cirque du Soleil 73 medewerkers. Nu heeft het bedrijf meer dan 5000 medewerkers over de hele wereld, waaronder meer dan 1300 artiesten afkomstig uit vijftig verschillende landen. Meer dan 100 miljoen bezoekers, op vijf continenten in ongeveer 300 steden, hebben sinds 1984 een show van Cirque du Soleil gezien.

14:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: alegria, antwerpen, cirque du soleil |  Facebook | |  Print |

Spannende avonturen in nieuwe jeugdserie DE LEEUWENKUIL vanaf zaterdag 5 oktober 2013

zapp.JPGWonen in een dierentuin. Hoe cool is dat? Droomt niet ieder kind daarvan? Voor Daniël & Suzina Durvers is dit werkelijkheid. Samen met hun ouders, zusje Littel en hun opa wonen ze midden in dierentuin Durvers’ Zoo. Vader Durvers is namelijk de directeur van de dierentuin. Vanaf zaterdag 5 oktober zijn bij de TROS tien weken lang de avonturen te zien van deze bijzondere familie. 

Lang geleden heeft opa Durvers een boomhut gebouwd op een geheime plek in de dierentuin, die alleen via een bijna onzichtbaar pad bereikt kan worden. Deze boomhut, DE LEEUWENKUIL, is nu het domein van Daniël en Suzina. Hier spelen ze, maken ze plannen voor avonturen en tekent Daniël zijn stripverhalen over Pelikaanman, een superheld die alles kan en doet wat hijzelf niet durft. Deze held staat altijd klaar om Daniël van gepast èn ongepast advies te voorzien. Voor Daniël en Suzina is de dierentuin een plek waar achter elke hoek en in elk verblijf een avontuur wacht. Waar ze kunnen slapen bij de apen, de maki's voeren of de leeuwen van héél, héél dichtbij bekijken. 

Aflevering 1
Daniël en Suzina ontdekken tijdens het voeren van de gorilla’s dat publiekslieveling Safire ziek is. Ze gaan 's nachts bij de gorilla waken in de hoop dat het helpt om haar beter te maken. Als de volgende dag de dierenarts langskomt, neemt ze haar irritante en vervelende zoon Bufo mee. Tegen alle regels en afspraken in plaagt Bufo graag de dieren van het park. 

Cast
Daniël (Redmar Siegertsz), Suzina (Juna de Leeuw), Littel (Tess Siegertsz), Ma Durvers (Lieke Antonisen), Pa Durvers (Michiel de Jong), Opa Durvers (Hero Muller), dierenarts (Peggy Vrijens). 

De nieuwe, avontuurlijke jeugdserie DE LEEUWENKUIL is gebaseerd op de boeken van Paul van Loon en wordt geproduceerd door Johan Nijenhuis & Co. 

DE LEEUWENKUIL
Uitzendingen vanaf 5 oktober 2013
Nederland 3 / ZAPP – 19.00 uur

14:24 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de leeuwenkuil, serie de leeuwenkuil, zapp de leeuwenkuil, zapp, nederland 3 |  Facebook | |  Print |

LEKKER concert Gerard Joling op zaterdag 12 oktober 2013 uitverkocht!

LEKKER concert, Gerard Joling, lekker, concert lekker uitverkocht, Het LEKKER concert van Gerard Joling op zaterdag 12 oktober in de Ziggo Dome Amsterdam is helemaal uitverkocht. De zanger is verheugd. ‘De kaartverkoop voor de show van vrijdag 11 oktober gaat ook enorm goed. Daarvoor zijn nog enkele kaarten te koop. Wie dus nog naar mijn LEKKER concert wil, moet haast maken.’ Gerard Joling kan niet wachten om straks twee avonden voor een vol Ziggo Dome op te treden. Het wordt, volgens hem, een fantastisch concert met alles erop en eraan. 

Behalve Gerard treden er ook gasten op. In augustus wist Gerard iedereen te verbazen met zijn aankondiging dat hij de zusjes Caren en Alice Maywood zover heeft gekregen om hun grootste hits weer ten gehore te brengen. Achttien jaar lang spraken de zussen niet met elkaar, totdat Gerard er zich mee ging bemoeien. Maywood zal op deze twee dagen succesnummers als Rio en Late at Night zingen.

Ook heeft Gerard zijn goede vriend Gordon, met wie hij de afgelopen maand voor het televisieprogramma Geer & Goor: effe geen cent te makken in een huisje in Amsterdam Noord woonde, gevraagd om hem te vergezellen op deze avonden. Gordon zei hierop volmondig ja. Tevens zal oud judoka en DJ Dennis van der Geest een gastoptreden verzorgen op 11 en 12 oktober. Solo en samen met zijn bijzondere gastartiesten brengt hij een show bomvol hits.

‘Het wordt één groot feest,’ zegt Gerard Joling. ‘Ik vind het geweldig dat in deze tijd, waar mensen toch meer op hun geld letten, er bijna geen kaarten meer voor mijn LEKKER concerten te verkrijgen zijn. Ik beloof hen een avond om nooit meer te vergeten.’

Tickets voor de LEKKER-concerten op 11 oktober in de Ziggo Dome zijn verkrijgbaar via See Tickets op www.seetickets.nl of via 0900-100 10 30 (€ 0.45 p/m). Meer informatie over de concerten is te vinden op www.gerardjoling.nl.

14:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: lekker concert, gerard joling, lekker, concert lekker uitverkocht |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende