Showbizzkanaal : Archieven

31/08/2013

Babygiraf Bellewaerde overleden bij geboorte

giraf.JPGBellewaerde Park en de dierenverzorgers van de de dierenafdeling van het park moeten met veel droefheid meedelen dat de bevalling van het langverwachte 2de babytje niet goed is afgelopen.

Vrijdagavond omstreeks 21u30 werd de bevalling van giraf Ghonda ingezet.  Gedurende geruime tijd was er slechts één pootje te zien.  Vervolgens kwam het tweede pootje en het hoofdje van het kalfje naar buiten.  Na een lange en uitputtende bevallingsarbeid werd het kalfje uiteindelijk op natuurlijke wijze geboren.  Jammer genoeg bleef het roerloos liggen en heeft de dierenarts van de Faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Gent moeten vaststellen dat het kalfje overleden was bij de geboorte.

Ondanks alle inspanningen van Ghonda en de dierenverzorgers om een optimale bevalling te kunnen verkrijgen, wordt het diep betreurd dat er geen speelkameraadje aan Albert (babygiraf geboren op 3 juli ll.) kan geschonken worden.

Ghonda stelt het gezien de omstandigheden goed en zal de komende dagen samen met de rest van de giraffenfamilie in Bellewaerde Park het verdriet verwerken na deze zware bevalling. Wij gunnen haar alle rust om deze moeilijke momenten te boven te komen.

23:33 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Pretparken | Tags: babygiraf bellewaerde, bellewaerde |  Facebook | |  Print |

Simon Napier-Bell eerst bevestigde keynote spreker van Eurosonic Noorderslag

Rockmanager, componist, songwriter, producer en auteur Simon Napier-Bell is de eerst bevestigde keynote spreker van Eurosonic Noorderslag. Voor het eerst zal Napier-Bell zijn uitgebreide kennis en hilarische anekdotes over de muziekbusiness met het publiek delen. Deze worden in april 2014 gepubliceerd in zijn boek ‘Ta-Ra-Ra-Boom-De-Ay’. Eurosonic Noorderslag vindt in Groningen plaats van 15 tot en met 18 januari 2014. De keynote van Simon Napier-Bell, getiteld ‘The Complete History of the Music Business’ vindt plaats op donderdag. Op zaterdag zal Napier-Bell plaats nemen in het panel ‘Off The Record With A Smile’.

Simon Napier-Bell
Simon Napier-Bell heeft carrière gemaakt als componist, songwriter, producer en auteur. De meeste bekendheid verwierf hij echter als rockmanager. Enkele van de artiesten die hij onder zijn hoede heeft gehad zijn Yardbirds, Marc Bolan, T Rex, Japan, Asia, CC Catch, Ultravox, Candi Staton, Boney M, en Wham!

In de jaren zestig schreef hij (samen met anderen) het nummer ‘You Don’t Have To Say You Love Me’. Dit nummer bereikte de nummer 1 positie in een vertolking door Dusty Springfield en werd gecoverd door Elvis Presley. Verder heeft Napier-Bell drie bestsellers geschreven over de muziekindustrie: ‘You Don’t Have To Say You Love Me’, over de muziekindustrie in de jaren 60, ‘Black Vinyl White Powder’, over de geschiedenis van de muziekindustrie en ‘I’m Coming To Take You To Lunch’, over het bezoeken van het communistische China met WHAM!

Vandaag de dag runt Napier-Bell, samen met Nederlandse partner Bjorn de Water, het muziekconsultancy bedrijf Snap-B Music. Verder heeft hij een TV bedrijf, genaamd Snap-B TV en is hij een van de directeurs van Papa Entertainments, een Britse NV. Recent heeft Napier-Bell de complete geschiedenis van de muziekindustrie beschreven in zijn boek ‘Ta-Ra-Ra-Boom-De-Ay’, dat in april 2014 gepubliceerd wordt.
Eurosonic Noorderslag

Op woensdag 15 januari 2014 begint Eurosonic Noorderslag met het European Music Awardprogramma (uitreikingen European Border Breakers Awards en European Festival Awards) en het Eurosonic festival. Het evenement wordt op zaterdag afgesloten, met onder andere overdag een innovatief festival-, podiumproductie programma en 's avonds het Noorderslag festival.

Conferentieregistraties kunnen worden gekocht op www.eurosonic-noorderslag.nl. In de herfst wordt bekend gemaakt wanneer de kaartverkoop van de festivalkaarten start.

23:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: simon napier-bell, eurosonic noorderslag |  Facebook | |  Print |

Nick & Simon, Dyanne Beekman en Jan Smit slaan handen ineen voor MODEVEILING.NL

jan_smit.JPGNick Schilder, Simon Keizer, Dyanne Beekman en Jan Smit gaan samen vanaf 29 augustus MODEVEILING.NL vormgeven..

Eind december vorig jaar is MODEVEILING.NL door Frans ten Berge en Dyanne Beekman gelanceerd in Museum Broekerveiling te Broek op Langedijk.. ‘’Na een succesvolle pilot fase van een half jaar is MODEVEILING.NL nu nog verder uitgebreid met designmerken en verheug ik mij er enorm op om met een geweldig team en onze goede vrienden uit Volendam, MODEVEILING.NL verder vorm te geven’’, aldus Dyanne Beekman.

De samenwerking tussen de Volendammers, Dyanne Beekman en Frans ten Berge dateert al uit de tijd van de samenwerking die heeft plaatsgevonden bij een groot kledingconcern. ‘’Dyanne heeft mijn spijkerbroeken ontworpen en met Frans heb ik veel succesvolle momenten gekend’’,  aldus Jan Smit. ‘’Wij kennen Frans ook uit de tijd toen hij intensief samenwerkte met Jan’’, aldus Nick Schilder. ‘’Toen dit idee op tafel kwam waren we gelijk enthousiast en we hebben we besloten eerst een pilot fase te starten alvorens de samenwerking inhoudelijk vorm te geven’’, aldus Simon Keizer

Via MODEVEILING.NL kan iedereen via internet bieden op de mooiste mode van alle bekende topmerken: o.a. Hugo Boss, Levi’s en SuperTrash. Daarnaast is het aanbod uitgebreid met  designmerken als Yves Saint Laurent, Miu Miu, Viktor & Rolf en Marc Jacobs. Het aanbod bestaat uitsluitend uit nieuwe goederen die afkomstig zijn van retailers, merken en fabrikanten. Om niet alleen koopjesjagers te bedienen, maar ook fashion geïnteresseerden, wordt er ook vintage van o.a. de merken Gucci, Christian Dior, Stella McCartney aangeboden. Tevens wordt er kledingadvies gegeven met betrekking tot welke outfit het beste past bij een bepaald figuurtype. Dit wordt aangeboden in een totale outfit,  waar de consument vervolgens op kan bieden. Ook zal er een groot aanbod zijn van plus maten voor zowel vrouwen als mannen.

“MODEVEILING.NL is niet alleen een unieke propositie voor de modebewuste consument, maar tevens een interessant nieuw Business-to-Consumer verkoopkanaal voor de modebranche. Gezien de online ontwikkelingen is MODEVEILING.NL een logisch gevolg dat op een dynamische wijze inspeelt op de behoefte van de consument. Ook is het leuk en spannend om hier aan mee te doen én wordt het zeer diverse aanbod regelmatig ververst. Via MODEVEILING.NL bepaalt de consument zelf de prijs zoals ook op andere veilingsites het geval is.“In Europa is er nog geen landelijk verkoopkanaal dat retailers en merken in staat stelt topmerken aan te bieden volgens het veilingprincipe”, aldus Frans ten Berge.

Op MODEVEILING.NL wordt winkelruimte beschikbaar gesteld voor ondernemers. De website biedt retailers, merken, agenten en fabrikanten een nieuw, landelijk verkoopkanaal dat flexibel kan worden ingezet. Via MODEVEILING.NL kan de ondernemer zijn omzet en omloopsnelheid verhogen. De goederen worden door de ondernemer zelf verstuurd of er wordt gebruik gemaakt van de fullfillment partner.

In alle gevallen is de afzender MODEVEILING.NL en blijft de aanbieder anoniem. Het feit dat er volgens het veilingprincipe geen recht van retour is, daar de consument zelf de prijs bepaalt, maakt het nieuwe platform extra aantrekkelijk voor ondernemers.

MODEVEILING.NL vergroot op een dynamische wijze de bereikbaarheid van de retailers en de toegankelijkheid van topmerken voor de consument.

MODEVEILING.NL is een onafhankelijke, Nederlandse organisatie. Het hoofdkantoor is gevestigd te Breukelen.

22:59 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: nick & simon, dyanne beekman, jan smit, volendam |  Facebook | |  Print |

Music Hall Group NV 100% aandeelhouder van Vorst Nationaal

musichall.JPGMusic Hall Group NV heeft met de vennootschap MPA NV, eigendom van Paul Ambach en Michel Perl, een overeenkomst gesloten tot overname van 25% van de aandelen in Vorst Nationaal. Als gevolg van deze overname wordt Music Hall Group NV 100% aandeelhouder van Vorst Nationaal. De transactie werd succesvol afgerond op 23 augustus 2013. Er werden geen financiële details bekendgemaakt.

Door deze transactie benadrukt Music Hall haar ambitie om een toonaangevende rol te blijven spelen in de entertainment business.

Geert Allaert, gedelegeerd bestuurder van Music Hall:

“Sinds 1998 hebben Michel Perl en Paul Ambach mee gebouwd aan Vorst Nationaal. Als Vorst Nationaal vandaag nog steeds een legendarische zaal is, dan is dat niet alleen dankzij zijn unieke en niet te evenaren vorm maar ook door zijn 44 jaar geschiedenis.  Zowat alle topartiesten en bands zijn in die 44 jaar de revue gepasseerd. De toekomst van Vorst Nationaal is weliswaar meer dan ooit verzekerd, maar ik wil langs deze weg Paul en Michel danken voor hun aandeel in de weg die we samen hebben afgelegd de voorbije 19 jaar.”

Paul Ambach, gedelegeerd bestuurder van MPA:

“Als grote “believers” hebben we sinds Day One altijd samen met Geert Allaert aan de kar getrokken en hebben zo van Vorst Nationaal een nog mythischer zaal gemaakt. Ons geloof in de tempel van de Belgische showbusiness is altijd sterk geweest:een sfeervolle en gezellige zaal, zowel voor publiek als artiest dankzij het “close contact” gevoel. Maar na 19 jaar venue exploitant en 42 jaar promoter geweest te zijn, wordt het tijd voor mij om meer creatieve activiteiten te ondernemen. Let the good times roll. ”

Michel Perl, gedelegeerd bestuurder van MPA, benadrukt dat hij zich, samen met zoon Sam, met Gracia Live zal concentreren op het organiseren van concerten en evenementen. Vorst Nationaal zal daarin een belangrijke rol blijven spelen en partijen bevestigen dat ze zullen blijven samenwerken.

ASTREA advocaten trad op als juridische adviseurs van Music Hall Group NV. LAURIUS advocaten behartigde de belangen van MPA NV.

22:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: music hall group nv, paul ambach |  Facebook | |  Print |

PLANES, vanaf 9 oktober 2013 in de bioscoop!

disney.JPGOnze avontuurlijke vrienden uit de wereld van Cars zijn terug maar vliegen deze keer hoog in de lucht! Met Planes introduceert Disney een nieuw spektakel boordeval actie en humor, en maken we voor het eerst kennis met onze nieuwe held Dusty: een razendsnel sproeivliegtuigje dat ervan droomt om mee te doen aan de allerspannendste luchtrace rond de wereld.

Ook Planes komt naar goede gewoonte uit in een hoogvliegende Vlaamse versie met de stemmen van heel wat bekende steracteurs!

Niemand minder dan Dieter Troubleyn vertolkt de rol van de avontuurlijke Dusty en Marc Peeters krijgen we te horen als Skipper, de ervaren marinepiloot en Dusty's mentor. Verder vliegen ook Hubert Damen (Chug Teug), Charlotte Vandermeersch (Dottie), Eline de Munk (Rochelle), Pieter Embrechts (El Chupacabra), Axel Daeseleire (Ripslinger), Lieven Scheire (Brent Mustangburger), Bert Gabriëls (Bravo) en Sven De Ridder (Sparky) mee in dit avontuurlijk vliegspektakel! Het duo Ned & Zed wordt vertolkt door Roel Vanderstukken & Peter Van de Velde. David Verbeeck neemt deze keer ook de regie op zich.

Planes is het nieuwe en actierijke komische 3D-avontuur van Disney met in de hoofdrol Dusty: een razendsnel sproeivliegtuigje dat er van droomt om mee te doen aan de allerspannendste luchtrace rond de wereld. Maar Dusty is niet gebouwd om te racen en heeft ook nog eens hoogtevrees. Ondanks zijn angst en met een beetje aanmoediging van zijn mentor, een ervaren marinepiloot, weet Dusty zich voor de grote race te kwalificeren. Dusty's moed wordt behoorlijk op de proef gesteld wanneer hij hoogten bereikt waar hij nooit van had gedroomd en in een magische wereld naar de sterren reikt.

PLANES, vanaf 9 oktober in de bioscoop!

22:51 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: planes, film planes, disney |  Facebook | |  Print |

Nieuw seizoen DE ZOMER VOORBIJ vanuit Kroatië

tros_zomervoorbij.JPGOp woensdag 4 september start om 20.25 uur op Nederland 3 het zevende seizoen van DE ZOMER VOORBIJ. Deze keer gaan Jan Smit, Kees Tol, Jan Dulles, Jaap Kwakman en nieuwste aanwinst van 3JS, Jan de Witte -zoon van voormalig bandlid Jaap de Witte- met elkaar op een muzikale trip om de zomer gezamenlijk af te sluiten.

De Volendamse vrienden reizen af naar twee locaties in Kroatië. Dit jaar ontvangen zij veel bekende gasten: Jamai, Humberto Tan, de Handsome Poets, Willeke Alberti, Gerard Joling, Jandino Asporaat, Charly Luske, Eddy Zoëy en Nielson. Ook Nick & Simon zijn dit seizoen weer van de partij, zij komen gezellig een paar dagen langs.

De trip staat zoals altijd weer in het teken van vriendschap, mooie muzikale momenten, spannende activiteiten en bijzondere gasten. Naast spontane jamsessies, een optreden in de lokale kroeg en een groot optreden in kustplaats Porec zijn er verschillende thema-avonden georganiseerd: zo gaat Jamai helemaal los tijdens de musical-avond, laat Gerard Joling zien hoe het er in de jaren ’80 aan toe ging en zien we Willeke Alberti als onvervalste Amsterdamse tijdens de Jordaan-avond.

In de eerste aflevering zien we het vertrek van de groep en de eerste gasten. Het begint gelijk al goed, want Humberto Tan is ‘fashionably late’ en laat de mannen een uurtje in spanning wachten op Schiphol.

‘Regelneef’ Kees Tol reist traditiegetrouw vooruit naar Kroatië. Daar maakt hij alvast de kamerindeling en zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is voordat Jan Smit, 3JS en Jamai en Humberto aankomen. Hij heeft echter wel wat moeite om de locatie te vinden, die verstopt ligt op een prachtige plek in het binnenland van Istrië.

DE ZOMER VOORBIJ
Uitzending woensdag 4 september 2013
Nederland 3 – 20.25 uur

22:38 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de zomer voorbij, nick & simon, tros |  Facebook | |  Print |

Laundry Day 2013: Ghetto Acid Soundsystem vervolledigt affiche - timetable gelanceerd

laundry.JPGBinnen één week opent het grootste wassalon van 't land opnieuw haar deuren. Het Antwerpse DJ festival Laundry Day telt af naar haar zestiende editie en dompelt zichzelf dit jaar onder in het thema SPACE. Na drie uitverkochte edities, verwacht de organisatie ook dit jaar meer dan 60.000 bezoekers te verwelkomen. Met o.a. Dimitri Vegas & Like Mike, Steve Aoki, Martin Solveig, Laidback Luke, The Opposites en zo'n 130 andere DJs kijkt Laundry Day uit naar een topeditie.

GHETTO ACID SOUNDSYSTEM
Jong begonnen is half gewonnen. De heren van Ego Troopers en Sound of Stereo zijn al enkele jaren vaste klant op de affiche van Laundry Day, en zetten nu de decks bij elkaar voor Ghetto Acid Soundsystem. De combinatie van twee gevestigde waarden uit de elektronische wereld resulteert in een raving trip met veel fluo en acid sounds. De ideale combi voor een spacy editie van Laundry Day!
 
LAUNDRY DAY TROOPERS GESPOT
Wie gisteren aanwezig was op de sterrenkijkavond van volkssterrenwacht Urania op het dakterras van het MAS, liep hoogstwaarschijnlijk de Laundry Day Troopers tegen het lijf. Ook op de voorbije editie van Aper'eau, het strand van Bocadero, City Parade in Brussel of gewoon de winkelstraten van Antwerpen gaapten heel wat mensen de witte figuren na. Een klein verslag op de foto's in de bijlage. 
 
LINE UP EN TIMETABLE
Een overzicht van de volledige line up vindt u op de PDF in de bijlage. De complete timetable met een overzicht van de settijden van de meer dan 130 artiesten is beschikbaar via http://laundryday.be/#!/lineup, of u raadpleegt deze in één oogopslag via de mobiele Laundry Day app - gratis verkrijgbaar voor de platformen iOS (https://itunes.apple.com/be/app/laundry-day/id327464056?m...) en Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=be.appstrak...).
 
TICKETVERKOOP
De ticketrush voor Laundry Day is enorm. Na drie uitverkochte edities, verwacht de organisatie ook dit jaar met meer dan 60.000 bezoekers het bordje SOLD OUT uit te hangen. Best niet twijfelen als je erbij wilt zijn op 7 september!

22:27 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziekfestivals | Tags: laundry day 2013, affiche laundry day 2013 |  Facebook | |  Print |

Maandag in EENVANDAAG: spoedeisende hulp krijgt les van piloot

eenvandaag.JPGHet verbeteren van het teamfunctioneren in de spoedeisende hulp is de stap naar verbetering in de zorg. Dat stelt piloot en chirurg Marck Haerkens. Na de vliegtuigramp op Tenerife, gerommel met sterftecijfers in het Hagaziekenhuis en Ruwaard van Puttenziekenhuis, geruzie onder cardiologen in het Medisch Centrum Nijmegen en talloze andere conflicten is in zowel de luchtvaart als de spoedeisende hulp de maat vol. Er moet een cultuuromslag plaatsvinden. 

De resultaten van de eerste training in het Radboud Universitair Medisch Centrum (RUMC) zijn niet mis. Een jaar na de training: twintig procent minder complicaties op de spoedeisende hulp en het aantal overlevenden na reanimatie op de Intensive Care is met de helft toegenomen. EENVANDAAG spreekt met Haerkens en neemt een kijkje in het RUMC.

EENVANDAAG
Uitzending maandag 2 september 2013
Nederland 1 – 18.15 uur

22:23 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: eenvandaag, ruwaard van puttenziekenhuis, nederland 1 |  Facebook | |  Print |

N8N brengt nieuwe single & album uit

n8n.JPGOp 5 september zal N8N en zijn band in primeur de single “Losing Control” lanceren in het voorprogramma van het legendarische Nile Rodgers & Chic concert in het Antwerpse Rivierenhof (Openluchttheater). Hiermee kondigt de Antwerpse singer/songwriter ook ineens zijn tweede lang verwachte album aan. “Imaginathan”. Dit nieuwe album, wordt in 2 delen uitgebracht.  Op 28 september wordt een eerste EP set gereleaset met daarin 2 gloednieuwe singles. Bij deze release hoort een spetterende showcase in Antwerpen.  Deze EP bevat Bring It On, Satisfaction Guaranteed, Losing Control, 2 nieuwe nummers en een bonus track. In oktober toert hij in Tel Aviv.   Einde van het jaar, rond 5 december,  wordt dan het volledige album beschikbaar op de digitale markt en zal N8N ook een reeks live concerten geven in België en Nederland.   Daarna trekt hij tot februari naar Zuid Afrika voor optredens.

In 2010 bracht de Belgische singer/songwriter zijn debuutalbum “Who is he?” uit bij EMI music. Na 3 jaar intensief optreden in het buitenland, brengt hij een tweede album uit. De afgelopen jaren toerde hij door Amsterdam, New York, Tel Aviv, Kaapstad, Shanghai en nu is hij klaar om opnieuw België te veroveren met zijn nieuw werk. Hij werkt samen met de New Yorkse producer Scott Jacoby. Deze talentvolle producer won al een Grammy Award in 2006 en ging in zee met onder andere John Legend, Ayo, Pink en Kane. Hij schreef mee aan vijf singles waaronder Bring It On en Losing Control. Het nummer Satisfaction Guaranteed werd uitgewerkt met Erik Rico en voor deel 2 van het Imaginathan album werkt hij samen met de drummer van Maceo Parker, Jamal Thomas. N8N is de definitie van een portie onversneden rauwe soul. Rhythem & Blues, Funk & Soul voel je in zijn songs maar hij vond ook inspiratie in popmuziek, hiphop en rock. Een mooie mix dat ook live enorm zal aanspreken.

Release data Imaginathan :

EP, part 1 – 28 september

RELEASE PARTY – showcase op 28 september in Antwerpen

EP, part 2 – 5 december

22:18 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, Singles | Tags: n8n, showcase n8n, emi music |  Facebook | |  Print |

Royalty is klaar voor nieuw seizoen

royalty.JPGNieuwe elementen vanaf 1 september 2013 op zondag om 18.25

In het nieuwe tv-seizoen blijft Royalty de locomotief van VTM NIEUWS op zondag. Het programma mag dan al 16 jaar bestaan, het heeft met 473.000 kijkers het sterkste voorjaar sinds 2000 achter de rug, en met in de wintermaanden uitzendingen van meer dan 670.000 kijkers.

Het royalty-landschap heeft de afgelopen tijd een hele transformatie ondergaan en dat zal aan het programma te merken zijn. Vormgeving is vernieuwd, het logo is aangepakt, de generieken hebben een make-over gekregen én Kathy Pauwels presenteert het programma voortaan vanuit de studio in een vast decor. 

Algemeen hoofdredacteur Kris Hoflack: “Ook inhoudelijk hebben we Royalty tegen het licht gehouden. In het nieuwe tv-seizoen zullen Kathy Pauwels en haar redactie er naar goede gewoonte voor zorgen dat de kijker op de eerste rij zit als het over de koningshuizen gaat, maar ook dat de kijker een unieke en vooral kritische blik achter de schermen krijgt.”

Meer dan ooit zal Royalty de nieuwe generatie royals op de voet volgen: koning Filip en koningin Mathilde en de troonopvolgster Elisabeth, koning Willem-Alexander en koningin Maxima, en uiteraard de Britse Windsors William en Kate met de nieuwe baby, George.

De kijker die op een frisse manier wil kennismaken met de mens achter de royals en op de hoogte wil zijn van de koninklijke actualiteit zit goed bij Royalty. Vanaf september kan dit trouwens de hele week lang. Naast de uitzending op zondag, kan de kijker voor nieuwtjes en weetjes terecht op de website (vtm.be/royalty), de Facebookpagina (vtmRoyalty).

Royalty zet op 1 september 2013 de televisieherfst in met een exclusieve reportage van het vakantie-eiland van ons nieuwe koningspaar. In de reportage komen mensen aan het woord die koning Filip en koningin Mathilde persoonlijk hebben ontmoet. Royalty gaat ook achter de schermen van ons koningshuis met Machteld Fostier. Zij is de vrouw achter Mathilde en trekt aan de touwtjes van onze koningin. Tot slot staan de meest emotionele fragmenten uit een zeer koninklijke zomer op het programma. Kathy Pauwels presenteert deze eerste Royalty van het nieuwe seizoen vanuit het nieuwe, vaste decor.

08:22 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: royalty, vtm, vtm royalty, kathy pauwels |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende