DE INVASIE van Giethoorn : Showbizzkanaal

14/05/2013

DE INVASIE van Giethoorn

invasie.JPGHet Venetië van Nederland is het decor van de tweede aflevering van DE INVASIE. Brownie Dutch, Kleine Viezerik, Negativ, Murda Turk, Mr. Polska en RBdjan strijken neer in het waterrijke Giethoorn in de kop van Overijssel. Veel huizen zijn op eilandjes gebouwd en dus alleen via bruggen bereikbaar. Het meeste verkeer gaat dan ook over het water. De rappers ontmoeten de burgemeester, gaan palingvissen en dansen met de ‘Gieterse Daansers’. Samen met het plaatselijke koor ‘De Flaganten’ bereiden de rappers een muzikale ode voor. Lukt het om de harten van de plaatselijk bewoners te veroveren of blijkt dit een brug te ver?

Wat gebeurt er als zes eigentijdse rappers terechtkomen in een traditioneel gesloten gemeenschap als bijvoorbeeld Urk, Staphorst of Giethoorn? In het nieuwe TROS-programma DE INVASIE neemt Brownie Dutch iedere week een andere groep rappers mee naar een kleine gemeenschap. Onder anderen Murda Turk, Negativ, RBdjan, Negativ en Kleine Viezerik krijgen twee dagen de tijd om samen met Brownie kennis te maken met deze onbekende plaats en de bewoners. Alles wat zij leren over de lokale folklore, markante personen en bijzondere gewoontes moeten de rappers verwerken in een tekst die zij als muzikale ode aan het dorp live rappen ten overstaan van alle bewoners.

DE INVASIE is een vrolijke en soms schurende cultuurclash waarin de rappers zich onderdompelen in authentiek folkloristisch Nederland.

DE INVASIE
Uitzending woensdag 15 mei 2013
Nederland 3 - 21.15 uur

12:31 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de invasie, giethoorn, brownie dutch, kleine viezerik, negativ, murda turk, mr. polska |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.