Showbizzkanaal : Archieven

31/03/2013

Sofie Dumont keert terug naar haar keuken op 1 april 2013

sofie.JPGDat Sofie Dumont als de beste lekkere papjes kan maken voor haar dochter Grace Lio Summer, daar twijfelt niemand aan. Maar vanaf maandag 1 april 2013 toont Sofie Dumont in De Keuken van Sofie opnieuw dat ze met haar culinair talent zowel jong als oud kan bekoren. Eind januari verdween de ervaren chef even van het scherm om haar dochtertje te verwelkomen, maar nu neemt ze de fakkel met plezier weer over van de gastchefs die haar de voorbije weken met verve wisten te vervangen.

De lente is bijna in het land, dus op paasmaandag 1 april gaat Sofie van start met een lekker fris gerecht: kip met citroen, en waarom ook niet wat appeltjes bij in de oven steken? Zeebaarsfilet kan proper bij de visboer gekocht worden, maar dinsdag toont Sofie hoe je hem ook thuis zelf kan kuisen, ontschubben en fileren.

De lekkere bakgeur in haar keuken heeft ze misschien nog wel het meest gemist, dus op woensdag tovert de kok weer een lekker én oogstrelend dessertje op tafel. De zomer is in aantocht, dus donderdag let ze op de lijn met een lichte maar lekkere vitello tonato. Om af te sluiten steekt Sofie vrijdag 5 april de Atlantische Oceaan over om een echte USA-schotel te maken.

Maandag 01/04
Sofie, Creatief met restjes: Kip met citroen

Dinsdag 02/04
Sofie goes classic: Zeebaarsfilet à l’Ostendaise

Woensdag 03/04
Sofie met een korstje: Rozemarijnpannenkoeken met ananas

Donderdag 04/04
Sofie let op de lijn: Vitello Tonato

Vrijdag 05/04
Sofie gaat vreemd: Spareribs met cola en gevulde aardappel

23:59 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: sofie dumont, vtm sofie dumont, 1 april |  Facebook | |  Print |

De Beste Hobbykok van Vlaanderen - Aflevering 5 op dinsdag 2 april 2013 om 20.30 bij VTM

vtm.JPGDe Belg en zijn biertje: ze zijn onafscheidelijk. Ook topchef Gert De Mangeleer weet een lekker bier wel te maken. In de keuken van zijn sterrenzaak Hertog Jan wordt er duchtig mee geëxperimenteerd en worden de beste Belgische bieren verwerkt in gerechten om duimen en vingers bij af te likken.

In de vijfde aflevering van De Beste Hobbykok van Vlaanderen op dinsdag 2 april 2013 toont Gert de hobbykoks dat gastronomie niet noodzakelijk gepaard gaat met wijn. Hij neemt de kookfanaten mee naar Ploegsteert, de streek rond Poperinge: de laatste stad in België waar de hop en haar vruchten worden geteeld. De scheuten van deze hop zijn een echte delicatesse in de culinaire wereld. Nadat de hobbykoks hun eigen hoppescheuten hebben geplukt, worden ze door Gert uitgenodigd in zijn eigen restaurant Hertog Jan. Biersommelier Joachim Boudens verwent er ieders smaakpapillen met een variatie bijzondere Belgische bieren, en Gert toont hen hoe ze creatief aan de slag kunnen met hun oogst.

De hobbykoks zien vervolgens hun natte droom werkelijkheid worden: ze mogen exclusief zélf achter de fornuizen van Hertog Jan plaatsnemen. Ze zullen in duo moeten bewijzen dat ze zich perfect uit de slag weten de trekken met bier en ‘de truffel van West-Vlaanderen’: verse hoppescheuten. Houden bierliefhebbers Bram, Carl en Koen de mannelijke eer hoog met deze test of trekken de vrouwen aan het langste eind?

‘s Anderendaags wachten Gert en Sergio de kandidaten op bij brouwerij de Hoorn in Leuven, de bakermat van Stella Artois. Na de tips van Gerts biersommelier Joachim, mogen ze daar zelf een creatief gerecht samenstellen dat matcht bij het bier dat ze van de sterrenchefs toegewezen krijgen. Food paring, zoals dat in culinaire sferen wordt genoemd, ofwel ingrediënten uitzoeken op basis van de smaken in een bepaald bier. Terwijl Fang een origineel idee uitwerkt met appelbier, krijgt friturist Carl een simpele Jupiler voorgeschoteld. Benedikte is de waaghals van dienst en durft Gert en Sergio nog eens sint-jacobsvruchten voor te schotelen. Carla wijkt dan weer af van het klassieke pad en blaast de chefs omver met een gewaagde combinatie.

23:57 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de beste hobbykok van vlaanderen, vtm de beste hobbykok van vlaanderen, koken, eten |  Facebook | |  Print |

30/03/2013

Foto's: 'Crimi Clowns De Movie' in première in Antwerpen

DSC_0207.JPGEr passeerde donderdag heel wat schoon volk op de rode loper van Kinepolis Antwerpen. En dat allemaal voor de filmpremière van 'Crimi Clowns De Movie', de film gebaseerd op de succesvolle 2Be-fictiereeks. Bekijk hier het fotosfeerverslag! Natuurlijk wordt 'Crimi Clowns De Movie' wel gespeeld door de vertrouwde cast. En dus mochten acteurs Johnny De Mol, Manou Kersting, Chris Willemsen, Frank Aendenboom, Veerle Dejonghe, Kimberley Klaver, Hilde Uitterlinden, Peter Thyssen en Ron Cornet donderdag niet ontbreken. In het najaar volgt een tweede seizoen. 'Crimi Clowns De Movie' krijgt ook een Britse remake.

Niet zo lang geleden stond Ronny Tersago (rol van Luk Wyns) met zijn troep nog aan de top van de Vlaamse showbizz als 'Clown Norry' en Co. Maar hun hoogdagen zijn voorbij. Tegenwoordig moeten ze 's nachts overuren draaien als inbrekers. Ronny 's zoon Wesley (rol van Johnny De Mol) die van de Amsterdamse filmschool getrapt werd, filmt gepassioneerd hun optredens en misdaden, hun nachtelijke uitspattingen en turbulente privélevens. Leek het met de bende de laatste tijd eerder bergaf te gaan, nu slaan ze plots de slag van hun leven. En dan beginnen de problemen pas echt...

Volgende week verschijnt 'Crimi Clowns De Movie' in de Vlaamse bioscopen.

Info: www.crimiclowns.com

29/03/2013

Q-luisteraar Inge Elewaut uit Gent mag op reis naar de top van de wereld

q-music.JPGVandaag verhuisde Q-music een hele dag naar het hoogste kantoorgebouw van het Vlaams Gewest: de KBC-Artevelde toren in Gent. Wim Oosterlinck presenteerde er live van op de 25ste verdieping de finale van ‘Ga met Q op reis naar de top van de wereld’. Er stonden bijna 100 kandidaten klaar op het gelijkvloers bij de start van de finale. Q-luisteraar Inge Elewaut (39 jaar) uit Gent kon de meeste vragen juist beantwoorden en bereikte als eerste de top van het gebouw. Zij mag samen met haar partner op reis naar vijf toplocaties in Singapore, Australië, de Verenigde Staten, Dubai en Nepal. Op elke locatie staat hen een unieke belevenis te wachten.

Inge Elewaut: “Het is echt de mooiste dag van m’n leven, ik kan er bijna niets meer over zeggen! Ik ben enorm blij, ik ben ook echt gebeten door de reismicrobe dus kan niet wachten om te vertrekken!”

Na negen vragen bleven er nog vier kandidaten over in de finale. Op de beslissende vraag: ‘Waarom moet je € 16,50 betalen om in Zwitserland de hoogste artificiële klimmuur ter wereld te mogen beklimmen?‘ wist Inge als enige het juiste antwoord. Namelijk ‘Omdat er op de eerste vijf meter van de klimmuur geen klimgrepen zijn en je een ladder moet gebruiken. En dat kost € 16,50’. Daardoor mocht ze doorstijgen met de lift tot de 25ste verdieping. Ze nam er met heel veel plezier de winnaarscheque in ontvangst.

Dineren in hoogste restaurant en zwemmen in hoogste zwembad ter wereld

Er staan Inge en haar partner indrukwekkende reisavonturen te wachten. Q ging op zoek naar hooggelegen, unieke toplocaties verspreid over de wereld en selecteerde er vijf. In Singapore gaan ze zwemmen in het hoogste openluchtzwembad ter wereld, ze zien de zon opkomen vanop het hoogste gebouw in Australië en dineren in het hoogste restaurant ter wereld: ‘At.mosphere’ in Dubai. Ook op de opening van het nieuwe One World Trade Center in New York worden ze dit najaar verwacht. Ten slotte maakt Inge samen met haar partner ook nog een trip naar Nepal, voor een beklimming van de Mount Everest. Na een 12-daagse trektocht naar Base Camp, worden ze opgepikt voor een helikoptervlucht over het Annapurna-massief in de Himalaya.

23:21 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: q-luisteraar, inge, gent |  Facebook | |  Print |

Het Schlagerfestival 2013 begroet kwart miljoenste bezoeker

roland.JPGOp de 3de dag van Het Schlagerfestival 2013 mocht de organisatie de kwart miljoenste bezoeker verwelkomen. Het was de 41 jarige Pascale Kennes uit Lier die uit handen van Willy Sommers een boeket bloemen - bestaande uit 7 Anjers, 7 Rozen - in ontvangst mocht nemen. "Amaai, ik ben echt overdonderd om van Willy Sommers deze prachtige ruiker bloemen in ontvangst te mogen nemen. Samen met mijn Zumba vriendinnen komen we nu al voor de derde keer naar Het Schlagerfestival. Voor ons is dit elk jaar, een feestelijke, vrolijke avond. Lekker uit de bol gaan op de liedjes van artiesten van bij ons. Heerlijk!", zegt Pascale Kennes.

Naast de ruiker bloemen kreeg de 250.000ste bezoeker ook 4 tickets voor Het Schlagerfestival 2014.

Vandaag heeft de organisatie bekend gemaakt dat Willy Sommers, Nicole & Hugo en Peter Koelewijn volgend jaar te gast zullen zijn op Het Schlagerfestival 2014.

Het Schlagerfestival 2014, in de Ethias Arena Hasselt op vrijdag 28 en zaterdag 29 maart 2014 om 20.30 uur en op zondag 30 maart 2014 om 14.00 uur.

Tickets en info, op www.hetschlagerfestival.be

Foto c Roland Hermans

23:18 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: het schlagerfestival, het schlagerfestival 2013, willy sommers |  Facebook | |  Print |

JOE fm brengt bijna 100 klassen terug samen op Grootste Klasreünie Ooit

joefm.JPGJOE fm organiseerde vrijdagavond de 'Grootste Klasreünie Ooit' en herenigde bijna 100 klassen van het laatste jaar middelbaar onderwijs. Iedereen werd uitgenodigd in de studio’s in Vilvoorde om er tijdens een live-uitzending te genieten van de muziek van toen en het ophalen van jeugdherinneringen bij een hapje en een drankje. JOE dj Raf Van Brussel zorgde voor de muzikale noot en bracht nummers die perfect pasten bij die schooltijd van vroeger.

‘Fantastisch om elkaar eindelijk nog eens terug te zien’

Iedereen die minstens 15 jaar afgestudeerd is kon de afgelopen weken zijn klasfoto van toen insturen. JOE ging samen met de inzenders op zoek naar alle klasgenoten die ze ondertussen uit het oog verloren waren. Ook Pascale Trappeniers uit Woluwe stuurde haar klasfoto uit 1983 in. Ze vond maar liefst elf personen uit haar originele klas terug.

JOE luisteraar Pascale Trappeniers: “Ik vond het meteen een leuk idee, het is zó lang geleden dat ik iedereen heb gezien. Fantastisch! Ik geniet er van om met iedereen nog eens een glaasje te drinken, bij te praten en te klinken op die mooie tijden van vroeger! Wel een beetje confronterend om de klasfoto’s van toen en nu naast elkaar te zien! (lacht)”

23:13 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: joe fm, grootste klasreünie ooit, radio joe fm |  Facebook | |  Print |

Nikita van damme voert promo in Esprit Eeklo en krijgt een nieuwe look

Nikita van damme, Esprit Eeklo, Esprit in eeklo is 1 van mijn favoriete winkels in mijn eigen streek. Dit jaar is de zomer en lente collectie bijzonder kleurrijk! Daarom stapte ik vandaag eens langs in de winkel voor een toffe nieuwe look en om promo te voeren! Stijl en fashion zijn in mijn leven een belangrijk onderwerp. Ik stap niet naar buiten zonder dat ik er tip-top inorde uit zie! Shoppen doe ik daarom het allerliefst. Het is een hobby geworden om overal in alle winkeltjes de nieuwste trends te spotten. Deze zomer en lente komen vooral de pastel tinten terug. Ook de fluo kleren zijn een op-en-top in! Ik vind het super om te zien hoe de mode zich altijd herhaalt. Wat vroeger "in" was is nu terug in de mode. Ik ben een échte fashionista!

23:10 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Miss | Tags: nikita van damme, esprit eeklo |  Facebook | |  Print |

Rudy de Wit scoort met “Sweet Love” in Nederland

rudy_de_wit.JPGDe Tilburgse zanger Rudy de Wit scoort onverwachts momenteel een enorme hit in het land met “Sweet Love”. Aanvankelijk verscheen dit liedje vorig jaar als “B-track” op de single “Enkel Een Lach Van Jou”. Alhoewel die single erg positief ontvangen werd door de radio stations werd ook de tweede track van de single steeds meer opgepakt. Dit was reden genoeg voor Rudy de Wit om “Sweet Love” alsnog op single uit te brengen en een clip te schieten.

Dit was niet zonder resultaat; “Sweet Love” staat hoog op alle playlisten van de Nederlandstalige radiozenders, de videoclip is veelvuldig te zien op de Nederlandse radiozenders en het liejde schalt door alle kroegen en feesttenten van Nederland en Vlaanderen. “Ik ben blij verrast door dit succes. Ik had dit niet verwacht omdat “Sweet Love” eigenlijk slechts een B-kantje was. Bij mijn optredens merkte ik echter al snel hoe dit liedje insloeg en daarom besloot ik in overleg met mijn platenlabel Hit It! Music om het alsnog als single te releasen.” aldus Rudy de Wit. Maar ondertussen zit Rudy niet stil. In de studio wordt momenteel samen met producer Harald Queens alweer hard gewerkt aan liedjes voor het debuutalbum van Rudy de Wit, welke dit najaar zal verschijnen. Tevens word gewerkt aan een opvolger van “Sweet Love” en dit belooft weer minstens zo een knaller te worden.

Info: www.rudydewit.nl

23:05 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: sweet love, hit sweet love, single sweet love, zanger rudy de wit |  Facebook | |  Print |

Maandag in EENVANDAAG: Birsen Başar over autisme binnen Turkse cultuur

eenvandaag.JPGOp autisme heerst nog steeds een taboe in de Turkse cultuur volgens schrijfster Birsen Başar. Morgen verschijnt haar tweede boek over deze stoornis. Al op school liep zij tegen problemen aan, maar pas op haar 21ste volgde de diagnose autisme. Sindsdien geeft ze lezingen en presentaties over dit onderwerp om het ook in de Turkse gemeenschap bekend te maken. Op Wereld Autisme Dag verschijnt er tevens een documentaire over haar leven. EENVANDAAG sprak met Birsen Başar.

Oplossing voor mensen met onverklaarbare lichamelijke klachten?
Mensen met onverklaarde lichamelijke klachten voelen zich vaak onbegrepen en komen in een isolement. Ze gaan van onderzoek naar onderzoek maar de oorzaak wordt nooit gevonden. Het Erasmus Medisch Centrum denkt de oplossing te hebben gevonden in een toegankelijke cursus. Uit onderzoek blijkt dat het volgen van zo’n cursus de zorg miljoenen zou kunnen besparen. Maar is deze cursus ook de oplossing voor de patiënt?

EENVANDAAG
Uitzending maandag 1 april 2013
Nederland 1 – 18.15 uur

22:51 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: turkse cultuur, eenvandaag, birsen başar |  Facebook | |  Print |

Manneke Paul - Aflevering 7, live op zondag 31 maart 2013 om 20.10 bij VTM

Manneke Paul, Studio Brussel, Op Paaszondag 31 maart 2013 is Paul de Leeuw vastbesloten om op zijn paasbest te verschijnen in Manneke Paul, omringd door tonnen eieren.

De Ronde van Vlaanderen zal zondag nog maar net achter de rug zijn, het uitgelezen moment voor Paul om kennis te maken met dé Vlaamse wielerfamilie bij uitstek: De Planckaerts.

Na het wielrennen schakelt Manneke Paul over naar het voetbal, met het VTM-sportgezicht Tom Coninx en supporters van alle Play-Off-1-ploegen. Zij mogen zich allen voorbereiden op een wel heel unieke stunt van Jan Bardi. Hij beweert immers dat hij de afloop van Play-Off 1 zowel positief al negatief kan bepalen…

En dan is er ook nog een gaatje voor taart, want Studio Brussel wordt 30 jaar en dat viert Paul de Leeuw met Sam De Bruyn en Otto-Jan Ham.

Verder verrast, ontroert of overdondert Paul de Leeuw weer een heleboel mensen, zoals alleen hij dat kan.

16:48 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: manneke paul, studio brussel, vtm, vtm manneke paul |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende