Showbizzkanaal : Archieven

31/01/2013

Nieuwe afleveringen van Jabaloe bij vtmKzoom

vtmkzoom.JPGDe aankomende krokusvakantie betekent niet alleen een weekje vakantie voor de Vlaamse kids, maar ook de start van nieuwe afleveringen van Jabaloe. De knotsgekke western-sitcom van Studio 100 is dus helemaal terug bij VTMKZOOM. In de nieuwe afleveringen beloven opnieuw de leukste en dwaaste avonturen van het hele Wilde Westen plaats te vinden in de saloon van Moe Jabaloe.

Vanaf maandag 11 februari 2013 kunnen de Vlaamse kids zich zelfs elke weekdag opmaken voor nieuwe avonturen met Moe Jabaloe, Joe Jabaloe, Bessy, Sheriff Jack, Twinkly en Slampie.

Ter opfrissing: wie is wie in Jabaloe?

Moe Jabaloe (Walter Baele) ziet er misschien wel uit als een stokoud en versleten omaatje, zelf vindt ze dat ze in de fleur van haar leven is. Ze heeft er geen moeite mee om haar zoon Joe allemaal klusjes toe te bedelen of de andere bewoners van Jabaloe Town de les te spellen.

Joe Jabaloe (Maarten Schuermans) is een stoere en knappe cowboy die het hart op de juiste plaats heeft. Vooral cowgirl Bessy (Joyce Beullens) valt telkens opnieuw in zwijm voor de ‘heldendaden’ van Joe. Ze vindt zichzelf een fantastische zangeres en is niet weg te slaan van haar gitaar. De anderen daarentegen zouden niet liever willen dan de vals zingende Bessy uit de Saloon kegelen.

Sheriff Jack (Sven De Ridder) probeert zijn gezag te doen gelden en blaast graag hoog van de toren. Maar de Sheriff heeft pech dat hij de kleinste cowboy van heel Jabaloe Town is en steevast verstrikt geraakt in zijn eigen woorden. De superster Twinkly (Danny Houtkooper) heeft het niet zo begrepen op de simpele levensstijl van Jabaloe Town. Hij is het immers gewend om in Las Vegas te vertoeven en schittert graag in de meest glamoureuze outfits. Enkel bessensap met bubbels is goed genoeg voor hem.

En tenslotte is er de simpele ziel Slampie (Peter Thyssen). Hij houdt van het cactussap van Moe Jabaloe en is heel erg naïef. Voor een diepgaand gesprek moet je dus niet bij hem zijn. Slampie wordt door de anderen dikwijls om de tuin geleid en, zonder dat hij het beseft, gebruikt in de meest sluwe plannetjes.

Jabaloe at School: Arne gaat op zoek naar de best verklede cowboyklas

Tijdens de week van 4 februari 2013 wordt er traditioneel carnaval gevierd op school: het moment bij uitstek dus om de kids aan te sporen zich te verkleden. En die traditie grijpt VTMKZOOM-gezicht Arne dan ook meteen aan om de start van Jabaloe op een ludieke manier in te luiden. Hij lanceert immers een oproep naar de Vlaamse kids om op vrijdag 8 februari 2013 als cowboy of cowgirl verkleed naar school te komen.

De klas met de meest origineel verklede leerlingen, krijgt op vrijdag 8 februari 2013 Arne op bezoek. Scholen kunnen zich vanaf nu beginnen inschrijven op VTMKZOOM.be.

In het mini-programma Jabaloe at School geeft Arne samen met een styliste de nodige tips en tricks aan de Vlaamse kids om zich te verkleden, zowel voor jongens als meisjes. In de speciale uitzending van woensdag 13 februari 2013 zijn de twee best verklede cowboyklassen te zien.

Jabaloe,
vanaf maandag 11 februari 2013 om 18.45, elke weekdag bij VTMKZOOM

Jabaloe at School met de best verklede cowboyklassen,
woensdag 13 februari 2013 om 18.00 bij VTMKZOOM

19:38 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: jabaloe bij vtmkzoom, vtmkzoom, jabaloe |  Facebook | |  Print |

5000 x Familie - vrijdag 1 februari 2013 om 19.50 bij vtm

familie_vtm.JPGIk geef je deze ring als teken van mijn liefde en trouw

Op vrijdag 1 februari 2013 is Familie aan de 5.000ste aflevering toe. Deze mijlpaal wordt op het scherm gevierd met een feestelijke en romantische aflevering, met als rode draad het huwelijk van Marie-Rose (Martine Jonckheere) en Mathias (Peter Bulckaen).

Na weken van intense voorbereidingen, waarin de nodige obstakels overwonnen moesten worden, kunnen Marie-Rose en Mathias mekaar eindelijk het ja-woord geven. Een mens zou van minder zenuwen hebben, maar dit bruidspaar wil vooral genieten. Het is dan ook een stralende bruid die door haar schoonbroer Jan (Jef De Smedt) weggegeven wordt op “Zij”, de passende song die live gezongen wordt door Gene Thomas. Ook het uitspreken van de huwelijksgeloften verloopt gesmeerd, net zoals het uitwisselen van de ringen. En het feest is sowieso tot in de puntjes voorbereid. De flamboyante huwelijksplanner Ronny (Mark Tijsmans) haalt dan ook opgelucht adem, maar dit betekent niet dat hij niets om handen heeft. Hij moet immers in alle discretie één van de gasten naar huis zien te brengen… Voor Guido is het huwelijksfeest dé gelegenheid om zijn vriendin Charlotte aan de familie voor te stellen. En Jan bewijst dat hij een echte pater familias is en houdt een pakkende speech, waarin mekaar graag zien centraal staat.

5.000 x Familie in cijfers

5.000 afleveringen van Familie vertaalt zich in meer dan 2.500 uren televisie, 275.000 pagina’s scenario, 6.000 kilogram make-up, 219.327 liter koffie, 24 trouwfeesten, 52 buitenlandse reizen, 17.643 kapbeurten, 132.385 montage-uren, …. en meer dan 120.000 kledingensembles.

Familie feest! op 1 februari 2013

Op vrijdag 1 februari 2013 geven de acteurs van Familie afspraak met 2.000 van hun trouwste fans om samen de mijlpaal van 5.000 afleveringen te beleven en te vieren.

19:31 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: 5000 x familie, studio-a, vtm, vtm familie, familie vtm, martine jonckheere, peter bulckaen |  Facebook | |  Print |

Eerste namen bekend cast "Het Vonnis"

kfd.JPGOp 11 februari 2013 start Jan Verheyen in Gent met de opnamen van zijn nieuwe film, Het Vonnis. Later verhuist de filmploeg nog naar Brussel, Mechelen en Antwerpen om uiteindelijk eind maart neer te strijken in het assisenhof in Brugge voor de cruciale processcènes.

In Het Vonnis vertolkt Koen De Bouw de rol van Luc Segers, een gebroken man bij wie de stoppen doorslaan wanneer de moordenaar van zijn vrouw door een procedurefout vrij gelaten wordt. Zijn advocaat, Meester Jan De Cock, wordt gespeeld door Johan Leysen.

Het is verrassend genoeg de eerste keer dat deze twee klasbakken samen in een film te zien zullen zijn.

Koen De Bouw behoeft uiteraard geen introductie – hij zette reeds schitterende rollen neer in onder meer De Zaak Alzheimer, De Indringer, Loft, Dossier K. en schittert tegenwoordig in de prestigieuze zondagavondreeks, Salamander.

Karakterkop Johan Leysen is één van Vlaanderens enige écht internationale acteurs – hij is regelmatig te zien in Franse, Nederlandse en Engelse films en vorig jaar stond hij nog naast George Clooney in The American en gaf hij gestalte aan Arturo in de internationale televisiereeks The Spiral.

Regisseur Jan Verheyen : « Ik kijk geweldig uit naar de combinatie van deze twee rasacteurs. Met Koen heb ik het intense avontuur Dossier K. beleefd, Johan stond al een tijdje op mijn ‘verlanglijstje’ – eigenlijk al sinds zijn rol van de ploegbaas in Daens. »

In de loop van de komende dagen zullen de overige namen van de indrukwekkende ensemblecast worden bekendgemaakt!

Het Vonnis is een productie van Peter Bouckaert voor Eyeworks Film & TV Drama en komt tot stand met de steun van o.m. het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en VTM. De film wordt begin oktober 2013 in de bioscopen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

19:23 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: het vonnis, film het vonnis, cast het vonnis, vtm, vaf, vlaams audiovisueel fonds |  Facebook | |  Print |

Rechter geeft provincie gelijk in rel Pennenzakkenrock

De Rechtbank van Koophandel deed dinsdag een uitspraak in de zaak rond Pennenzakkenrock. Ze geeft de provincie Antwerpen nu gelijk en oordeelde dat VOF Relax de afgeleide naam PZR niet mag gebruiken. Per vastgestelde inbreuk hangt Relax een dwangsom van 1250 euro boven het hoofd met een maximum van 500.000 euro. De provincie is opgelucht dat de naamsverwarring voor de scholen nu eindelijk stopt en hoopt nog steeds dat Relax de scholen terugbetaalt die door de doelbewuste verwarring verkeerd hebben ingeschreven.

Sinds 1995 organiseert de provincie Antwerpen op haar recreatiedomein het Zilvermeer het kinderrockfestival Pennenzakkenrock. De voorbij twee jaar deed ze hiervoor een beroep op de externe firma VOF Relax. Als gevolg van een negatieve evaluatie werd het contract door de provincie met Relax echter opgezegd en besliste ze om dit jaar Pennenzakkenrock opnieuw zelf te organiseren. “Dat Relax een eigen festival op poten zet, vinden we geen probleem, maar dat hij daarvoor de afkorting van Pennenzakkenrock PZR gebruikt en de scholen misleid heeft om al bij hem in te schrijven wel.” vertelt gedeputeerde Bruno Peeters.

Beschermd merk

Om een einde te maken aan de begripsverwarring en het oneigenlijke gebruik van de afkorting PZR, startte op 16 november de provincie een rechtszaak tegen Relax. Op 15 januari werd er gepleit en gisteren op 29 januari sprak de Rechtbank van Koophandel een duidelijk vonnis uit. Het gebruik van de afkorting PZR door de VOF Relax is een inbreuk op de merkenrechten van de provincie Antwerpen. De firma VOF Relax mag dan ook na 2 februari de afkorting PZR niet meer gebruiken en dit zowel voor PZR Kempen als zijn twee andere festivals: PZR Beach en PZR Ardennes. Doet Relax dat toch dan moet ze bij ieder inbreuk en per dag een dwangsom van 1250 euro betalen. Nu draait Relax al op voor de kosten die de provincie maakte voor de rechtszaak zijnde 1525,12 euro.

“Al onze medewerkers reageren opgelucht,” vertelt Bruno Peeters. “Uitpakken met een festival onder quasi dezelfde naam was duidelijk niet correct. Heel wat scholen zijn hierdoor ook misleid en hebben onder druk en per vergissing reeds betaald voor het festival van Relax. We hopen dat VOF Relax haar conclusies trekt en de scholen ook terugbetaalt. Met deze uitspraak hebben scholen ook een houvast als zij hun geld willen terug eisen. We hebben immers al vernomen dat verschillende van hen zelf een advocaat onder de arm gaan nemen. Als ook die voor de rechtbank komen riskeert Relax niet enkel de terugbetaling van het inschrijvingsgeld maar ook alle gemaakte kosten van de rechtspleging door de scholen.”

Ondertussen is het team van het Zilvermeer gestart met de voorbereidingen van Pennenzakkenrock 2013. Dat vindt plaats op 27 juni op het Zilvermeer. De eerste namen zijn bekend en weldra volgen er meer. De nieuwe website www.pennenzakkenrock.be werd gelanceerd en de scholen kunnen nu inschrijven voor hun vertrouwde festival.

19:14 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: pennenzakkenrock, pennenzakkenrock mol, mol, pennenzakkenrock 2013, bruno peeters |  Facebook | |  Print |

Vlieg samen met valk Kai uit de nieuwste film ‘Zambezia’ op 3/2 naar ‘Kids at the Movies’ bij Kinepolis!

kinepolis.JPG3 februari is het weer zover: ‘Kids at the Movies’! En dat betekent voor de hele familie zoveel meer dan gewoonweg een cinemabezoek. Elke eerste zondagochtend van de maand krijg je naast de beste films, ook spetterende animatie en leuke extra’s. Ieder (b)engeltje kan hierbij niet enkel kiezen uit de nieuwste kinderfilms, maar kan zich eveneens de hele ochtend uitleven op het springkasteel of in het tekenatelier. Eveneens kan iedere kleine filmliefhebber zich laten schminken in de grimeerstand en genieten van tal van andere animaties.

Reden te meer dus om je als kind vanaf 9u30 te komen uitleven op de coolste ochtend van de maand om vervolgens om 11u de bioscoopzaal in te duiken voor een filmmagisch avontuur naar keuze. Ouders zijn uiteraard ook welkom … Zolang ze braaf zijn natuurlijk!

Kies aanstaande zondag voor onderstaande films met als topper de avant-première van Zambezia:

- Avant-première: Zambezia
"Zambezia" gaat over de jonge valk Kai en zijn gevederde Afrikaanse dierenvrienden. Kai verlaat voor de eerste keer het nest om de spannende tocht naar de vredige vogelstad Zambezia te maken. Al snel wordt het duidelijk dat deze dappere valk er alles aan zal moeten doen om de stad te redden van de ondergang ...

Deze film is in avant-première tijdens Kids at the Movies op 03/02/2013 en voor het grote publiek bij Kinepolis vanaf 06/02/2013.

- Wreck-it Ralph

- Finding Nemo 3D

- K3 Bengeltjes

- Hotel Transylvanië

Voor het bestellen van tickets ga naar www.kinepolis.be/kids.

19:07 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: zambezia, film zambezia, kinepolis, kinepolis zambezia, kids at the movies |  Facebook | |  Print |

K3 viert dit jaar feest in Hasselt, Oostende en Antwerpen!

k3, groep k3, studio 100, k3 feest, 15 jaar k3,  Dit jaar zijn er extra redenen om samen met Karen, Kristel en Josje een feestje te bouwen! Terwijl de succesvolle film ‘K3 Bengeltjes’ nog steeds in de bioscopen te zien is, komt vandaag de nieuwste special ‘K3 Modemeiden’ uit op DVD. Ook spelen de meisjes voor Cupido door iedereen op te roepen hun ultieme Valentijnsboodschap naar de K3 Facebookpagina te sturen. En als klap op de vuurpijl vieren Karen, Kristel en Josje dit jaar het 15-jarig bestaan van K3! Genoeg redenen om de drie meiden dit jaar flink in het zonnetje te zetten.

Vier jij met K3 de mode, de liefde en hun 15e verjaardagsfeest? Karen, Kristel en Josje zijn er klaar voor om dit jaar samen met alle K3 fans uitgebreid feest te vieren!

K3 Modemeiden
Karen, Kristel en Josje krijgen van hun stylist Sammy de kans om een eigen outfit te ontwerpen. Een droom die uitkomt voor deze drie modebewuste meiden, maar wat gaan ze maken? Hoe moeten ze er aan beginnen en zal de creatie op tijd klaar zijn tegen de grote modeshow? In deze 50 minuten durende special neemt K3 je mee in een verhaal vol muziek, dans en fashion! Naast de nieuwe videoclips ‘Waar zijn die Engeltjes, Zeg eens AAA, Parapluutje, Jurkje en Zwaai Als je verliefd bent’ staan er op deze DVD nog vier extra K3 clips! Of ga zelf aan de slag en ontwerp je eigen K3-outfit met de nieuwste app ‘K3 modemeiden’ die meer dan 90 kledingstukken, een leuk liedje en grappige geluidjes bevat. Nu verkrijgbaar in de Apple App Store!

K3 kruipt in de rol van Cupido!
Binnen iets meer dan twee weken is het zover, op 14 februari is het Valentijnsdag! Een dag om op een originele manier aan de allerliefste in jouw leven te laten zien hoe blij jij met hem of haar bent! Valentijnsdag is de perfecte gelegenheid om aan een speciale vriend of vriendin, aan je zoon of dochter, aan papa en mama of een ander speciaal persoon op een bijzondere manier te tonen hoeveel diegene voor jou betekent. K3 roept iedereen op om zijn of haar ultieme Valentijnsboodschap naar de http://www.facebook.com/K3fan pagina te sturen. Winnaars maken kans op een K3 Valentijnspakket! Degene met de allerleukste, origineelste en liefste Valentijnsboodschap wint kaartjes voor de gloednieuwe K3 show om daar samen met zijn of haar allerliefste de 15e verjaardag van K3 te vieren.

K3 verjaardagsshows
K3 bestaat 15 jaar en dat zullen we vieren! Als verrassing en bedankje voor alles wat K3 de afgelopen 15 jaar gedaan heeft, haalt een engel Karen, Kristel en Josje naar de magische wolkenwereld. Daar krijgt elk van hen de kans om een spetterende droom te beleven. Het wordt een heus feest vol magische sprookjesfiguren, circusavonturen en glitter ‘n glamour in ware Hollywoodstijl! Feest mee met K3 in een show vol dans, spektakel, magie en natuurlijk hun grootste hits.

De ‘K3 verjaardagsshow 15 jaar’ loopt vanaf 2 maart t/m 16 juni in Hasselt, Oostende en Antwerpen. Tickets en info via www.studio100.be.

19:01 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: k3, groep k3, studio 100, k3 feest, 15 jaar k3 |  Facebook | |  Print |

Boetiek Romantiek (2CD) - Nu verkrijgbaar!

boetiek_romantiek.JPGOp 14 februari is het weer zover...Valentijn! (niet vergeten heren!!!)
 
Met subtiele, doch niet mis te verstane hints, zal uw wederhelft de komende dagen duidelijk maken dat, hoewel ze/hij er naar eigen zeggen niet al te veel belang aan hecht,...ze/hij er toch eigenlijk wel veel belang aan hecht.
 
Je kan dus maar beter zien dat er iets deftigs cadeau gedaan wordt! Wel, bij deze een prima suggestie: De gloednieuwe dubbelcd "Boetiek Romantiek" bundelt de mooiste romantische klassiekers, en is naast een prima geschenk op zich, ook de ideale soundtrack om alvast de juiste sfeer te scheppen en het hart van uw geliefde opnieuw te veroveren.
 
Geniet samen méér dan twee uur lang van de meest romantische klanken van sterren als: Helmut Lotti, Luciano Pavarotti, James Last, André Rieu, Nana Mouskouri, Sarah Brightman, José Carreras, The Platters, Liesbeth List, Secret Garden, Roberto Alagna, e.v.a...
 
Boetiek Romantiek (2CD) - nu overal verkrijgbaar!

Tracklist
 
CD1
1) Helmut Lotti - Tiritomba
2) José Carreras & Sarah Brightman - Amigos Para Siempre
3) James Last - Theme From Elvira Madigan
4) Acker Bilk & Strings - Petite Fleur
5) Dinah Washington - Mad About The Boy
6) Will Tura & London Philharmonic Orchestra - Ga Nou
7) Max Greger - Moonlight Serenade
8 Vera Lynn - From The Time You Say Goodbye (The Parting Song)
9) Yannick Bovy - I've Got You Under My Skin
10) Toots Thielemans - Bluesette
11) The Swingle Singers - J.S. Bach: Aria (uit "Orchestral Suite No.3 in D minor, BWV 1068")
12) Mischa Maisky & Orpheus Chamber Orchestra - Vivaldi: Allegro (uit "Cello Concerto in A minor, R.418")
13) Martha Argerich - J.S. Bach: Capriccio (uit "Partita No.2 in C minor, BWV 826")
14) Frederica von Stade - W.A. Mozart: "Voichesapete" & "Bravo! Chebella Voce!" (uit "Le nozze di Figaro", act 2)
15) Luciano Pavarotti & Dame Joan Sutherland - Verdi: "Libiamone'lieticalici" (Brindisi) (uit "La Traviata", act 1)
16) Juan Diego Flórez - Granada
17) Plácido Domingo - F.M. Torroba: Es El Piropo, Piropo Madrileño (uit "María
Manuela", act 2)
18) Roberto Alagna - Acapulco
19) Malando And His Tango Orchestra - Poëma
 
CD2
1) Katherine Jenkins & The Czech Film Orchestra - Time To Say Goodbye
2) Nana Mouskouri - Je Chante Avec Toi Liberté
3) André Rieu & Johann Strauss Orchester - Second Waltz
4) Fritz Wunderlich - Sieczynski: Wien, Wien Nur Du Allein
5) Bryn Terfel - I Was Born Under A Wand'rin' Star (uit "Paint
Your Wagon")
6) Sharon Campbell - Don't Cry For Me, Argentina (uit "Evita")
7) Secret Garden - Sometimes When It Rains
8) Vittorio Grigolo - Maria (uit "West Side Story")
9) Ramses Shaffy - Laat Me
10) Bert Kaempfert And His Orchestra - Strangers In The Night
11) The Platters - I'll Never Smile Again
12) Mantovani & His Orchestra - Charmaine
13) Pat Boone - Fascination
14) Barcarolle - Sweet People
15) Liesbeth List - In Oktober
16) Koen De Wolf - Remember Naples
17) Herman van Veen - Fiets
18) Joshua Bell Songs - My Mother Taught Me
19) Andrei Lugovski - Vieni Sul Mar
20) Dirk Boehme & Promenadeorkest Panache - Snowflakes

Extra show Peter Pan wegens groot succes in Brussel

peter_pan.JPG‘Peter Pan, The Neverending Story’ strijkt uitzonderlijk nog één keer extra neer in Vorst Nationaal in Brussel. Dat de arenashow een topper van formaat is, kan niet langer onder stoelen of banken worden gestoken. Na meerdere succesvolle vertoningen in Brussel, gaat het indrukwekkende tafereel op 14 februari 2013 in Nederlandse première in de Ziggo Dome in Amsterdam. Vervolgens verhuist het magische spektakel nog naar Groot-Brittanië, Duitsland en Zwitserland. Producent Music Hall heeft besloten om op 23 oktober 2013 Vorst Nationaal opnieuw om te toveren in Neverland voor het Belgische publiek. Een uitzonderlijke tussenstop voor de première in Duitsland!

‘Peter Pan, The Never Ending Story’ is een arenaspektakel van wereldformaat waarin het wonderlijke van live theater met onvergetelijke wereldhits en indrukwekkende beeldeffecten gecombineerd worden. Het verhaal van Peter Pan wordt verteld vanuit het standpunt van Tinker Bell. De rol van Tinker Bell wordt vertolkt door de Vlaamse zangeres Sylvie de Bie. Al meer dan 100.000 mensen kwamen de magische vertoning aanschouwen. ‘Indrukwekkend’ , ‘schitterend’, ‘visueel verbluffend’ en ‘daar mag Vlaanderen fier op zijn’ zijn slechts enkele van de vele lovende reacties.

Voor tickets en info www.musichall.be, www.peterpan.is of 0900 69 900 (€0,50/min.)

Woensdag 23 oktober 2013, tickets vanaf 24EUR 14u00 NL voorstelling, 19u00 FR voorstelling.

Geert Allaert wist een bijzonder creatief team te selecteren voor deze unieke show. De regie en scenografie wordt verzorgd door Luc Petit, de man die 10 jaar lang de rechterhand van Franco Dragone was (o.a. Cirque du Soleil). De muziek wordt gecomponeerd door Matt Dunkley, één van ‘s werelds bekendste filmcomponisten en -arrangeurs die in het verleden werkte aan films als Moulin Rouge, Black Swan en Pirates of the Carribean. De kledij is ontworpen door de Belgische modeontwerpster Kaat Tilley(†), meester in het creëren van een geheel nieuwe wereld. Martino Muller staat in voor de choreografie en Lulu Aertgeerts neemt de spelregie voor haar rekening.

18:49 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: peter pan, show peter pan, extra show peter pan, brussel, brussel peter pan |  Facebook | |  Print |

Zaterdag in ANDRÉ VAN DUIN'S ANIMAL CRACKERS: Wijdbeens zet woonwijk op stelten

andre_van_duin.JPGJan Wijdbeens is inmiddels wel wat gewend met alle dieren die hij heeft ontmoet de afgelopen weken. In deze aflevering van ANDRÉ VAN DUIN’S ANIMAL CRACKERS komt de reporter voor de grootste uitdaging tot nu toe te staan. Hoe krijgt hij tientallen schapen veilig naar een andere wei? Gaat het wel goed komen als blijkt dat hij de kudde daarvoor door een drukke woonwijk moet loodsen? Verder reist Wijdbeens af naar het Belgische Mechelen om in het dierenpark aldaar het ontbijt voor de olifanten te verzorgen. Via een poezenfluisteraar maakt hij ook nog contact met de geïrriteerde kat van zijn buurvrouw.

Jan Wijdbeens ontmoet Roelof de schaapherder. Zijn kudde schapen graast elke dag in een andere weide. Dat betekent dus ook dat de schapen elke dag weer verplaatst moeten worden. Al is dat over de openbare weg en dwars door de bebouwde kom. Jan Wijdbeens helpt hem, maar de vraag is of Roelof de schaapherder daar echt mee geholpen is. Onder de bezielende leiding van Wijdbeens staat de hele woonwijk op zijn kop. De schapen banen zich een weg door het verkeer, lopen dwars door heggetjes en komen zelfs in de sloot terecht.

De kat van buurvrouw Marjolein plast teveel. Jan Wijdbeens legt dit probleem voor aan een echte poezenfluisteraar. Met een foto in haar hand probeert zij contact te krijgen met de poes. Conclusie is dat het beestje geïrriteerd is en buurvrouw Marjolein kan dit alleen maar beamen. Dat zij het dier ooit in de droger heeft gedaan, heeft de poes niet goed gedaan.

In dierenpark Planckendael wordt Jan Wijdbeens flink aan het werk gezet om ervoor te zorgen dat de olifanten hun ontbijt krijgen. Een kruiwagen vol groente is er nodig om de dieren te voorzien van hun ochtendsnack. De nogal veeleisende olifantenverzorger Ben maakt het Wijdbeens niet makkelijk en zet hem behoorlijk aan het werk. Dat het ook de olifanten niet makkelijk wordt gemaakt, blijkt als Wijdbeens de groente moet ingraven en verstoppen. Dit alles om ervoor te zorgen dat de grote viervoeters niet lui worden.

ANDRÉ VAN DUIN’S ANIMAL CRACKERS
Uitzending zaterdag 2 februari 2013
Nederland 1 - 20.30 uur

18:40 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: wijdbeens, andré van duin, tros andré van duin, dieren, gappen |  Facebook | |  Print |

LUC VAN MEEUWEN beleeft in 2013 'De zomer van zijn leven'...

luc_van_meeuwen.JPGBelgium 's got talent ! En daar kan je niet naast kijken. Het is duidelijk dat er nog heel wat onbekend talent is in Vlaanderen...

Nog niet populair bij het grote publiek, maar door zijn collega's wel al lang erkend en gewaardeerd voor zijn uitzonderlijke stem, en heel zeker één van die nog onbekende talenten: Luc Van Meeuwen. Vakmensen steken hun bewondering voor hem niet onder stoelen of banken:

ZIJN STEM LIJKT RECHTSTREEKS MET ZIJN HART VERBONDEN.

Emotie is zijn handelsmerk. En ook al heeft hij nog niet echt een grote naam, hij is zeker wel een talent (van bij ons) om trots op te zijn! Dagelijks staat deze sympathieke Limburger ergens op een podium in Vlaanderen, en steeds vaker ook in Nederland. Met als basis alleen zijn talent en zijn doorzettingsvermogen, en dus zonder de hulp van grote 'stemmen'-jachten en de daarbij horende mediacampagnes, verdient hij absoluut zijn plaats tussen onze grote Vlaamse sterren. Een bescheiden man met een gouden stem die klinkt vanuit zijn hart !!

Zijn nieuwe album De Zomer Van Mijn Leven’ ligt nu in de winkel, met 16 liedjes waarvan hij de meeste teksten zelf heeft geschreven.

De eerste single verscheen dit voorjaar en werd vooral bij de regionale zenders een flinke hit. Check it out on Youtube : http://www.youtube.com/watch?v=3c09OkqYPI8

Dé earcatchers van 'Samen kunnen wij de wereld aan':

'Tu solo tu' : een zomerse song waarin de sterke stem van Luc echt tot uiting komt.

'Als je gaat' : opgenomen met een grote bezetting van 90 muzikanten.

'Samen kunnen wij de wereld aan' : de titelsong van het album, en een indrukwekkend duet met de fantastische zangeres Mieke.

Sinds Luc een kleuter was, bewondert hij de toen in Nederland al zeer sucesvolle Vlaamse zangeres Mieke, en voor Luc was het dan ook zijn grote droom (die nu bijna wekelijks werkelijkheid wordt) om met zijn idool op het podium te staan en samen een prachtig duet te zingen. Het was trouwens bij een televisie-opname voor de Tros, waar Mieke en Luc hun duet brachten, dat het talent van Luc werd ontdekt door enkele Nederlandse platenbazen. Met als resultaat : De Zomer Van Mijn Leven’ , een cd die ook in de Nederlandse platenwinkels te vinden is.

De Zomer Van Mijn Leven’ : een aanrader voor wie van het mooie levenslied houdt.

Luc Van Meeuwen: 'een gouden stem en een gouden karakter'. Dit moet wel een “golden boy” zijn.

Als u het album, meer info of fotomateriaal wil toegestuurd krijgen, geef dan aub uw juiste adres op...

18:32 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: luc van meeuwen, zanger luc van meeuwen |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende