Hell on Wheels - Seizoen 2 op Sundance Channel : Showbizzkanaal

21/01/2013

Hell on Wheels - Seizoen 2 op Sundance Channel

sundance_channel.JPGHet tweede seizoen van de epische moderne westerse serie Hell on Wheels zal exclusief in première voor het Vlaams publiek vertoond worden op Sundance Channel op 31 januari om 21.00 uur.

Het tweede seizoen van de bejubelde dramareeks op AMC, het Amerikaanse zusternetwerk van Sundance Channel, trok een gemiddelde van 3,2 miljoen kijkers aan. De exclusieve première op Sundance Channel toont het engagement van het netwerk om krachtige en onbuigzame originele programma’s, films, documentaires en specials te bieden aan het Belgisch publiek.

Seizoen twee van Hell on Wheels breidt voort op het verhaal van Cullen Bohannon (gespeeld door Anson Mount) wiens reis naar het westen vol tumult en gevaar zit wanneer hij zijn onrustig verleden achter zich probeert te laten. De serie draait rond de gevaarlijke stad die meereist met de bouw van de eerste transcontinentale spoorweg en onderzoekt de hebzucht en corruptie die verankerd zit in het constante gevecht van de mens naar macht.

Heel wat sterren spelen een rol in Hell on Wheels, zoals Elam Ferguson, een geëmancipeerde slaaf die streeft naar ware vrijdom in een wereld met een diepgewortelde vooringenomenheid; Colm Meany geeft dan weer gestalte aan Thomas “Doc” Durant, een hebzuchtige ondernemer die ten volle profiteert van de veranderlijke tijden; Dominique McElligott speelt de rol van Lily Bell, een vrouw die net weduwe geworden is en probeert te overleven in een mannenwereld; Christopher Heyerdahl speelt “de Zweed”, de voormalige onderbevelhebber van Durant die alles inzet om zijn vroegere macht terug te winnen; Robin McLeavy geeft gestalte aan Eva, een voormalige prostituee die in een driehoeksverhouding verwikkeld zit; Tom Noonan is pastoor Cole, een gekwelde man van God; Ben Esler is Sean McGinnes en Philip Burke speelt Mickey McGinnes, twee jonge broers die hun geluk najagen in het nieuwe Westen; en Eddie Spears geeft gestalte aan Joseph Black Moon, een autochtone Amerikaanse man die verscheurd is tussen zijn cultuur en de veranderlijke wereld rondom hem.

John Shiban (Breaking Bad, The X-Files), Joe en Tony Gayton (Faster, Uncommon Valor) en Jeremy Gold van Endemol USA zijn de regisseurs van de serie. De één uur durende dramareeks die uit 10 episodes bestaat wordt door Endemol USA opgenomen in de studies van Entertainment One (eOne). De CEO van eOne Television, John Morayniss, en de executive vice president van televisieseries, Michael Rosenberg, zien in samenwerking met co-producers Mike Frisley en Chad Oakes van Nomadic Pictures toe op de productie. Joel Stillerman van AMC, senior vice president verantwoordelijk voor originele digitale inhoud, programmatie en productie, Susie Fitzgerald, senior vice president van programmering met script en Jason Fisher, senior vice president van productie overzien samen de uitwerking en de productie voor het zusternetwerk van Sundance Channel.

17:02 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: sundance channel, hell on wheels |  Facebook | |  Print |

De commentaren zijn gesloten.