Showbizzkanaal : Archieven

31/10/2012

20 Years Bonzai: The Ultimate Retro Party & CD: Ethias Arena, Hasselt: Zaterdag, 17 November 2012!

bonzai.JPGOp 17 November 2012 zullen ravers uit heel Europa samenkomen in de Studio @ Ethias Arena te Hasselt om het 20-jarig bestaan te vieren van het bekendste dance label uit België ooit.

Bonzai stond op uit het niets en bracht een totaal vernieuwende sound die nu nog steeds wordt gevoeld in de EDM. Honderden releases kwamen uit en tot op de dag van vandaag releaset het label nog steeds kwaliteitsmuziek. Het is dan ook duidelijk dat Bonzai er nog lang zal zijn, op naar devolgende 20 jaar!

Bonzai is één van de weinige dance labels die al zo lang bestaan. Een reden te meer om dit te vieren op deze ultieme retro party met de beste en bekendste DJ's en artiesten. Zij die de sound van Bonzai hebben bepaald en er de definitie van hebben neergezet voor de verschillende subgenres in de geschiedenisboeken van EDM. Muziek die miljoenen mensen in hun hart en ziel heeft geraakt.

Zorg dat je er bij bent op de ultieme retro party waar we zullen terug gaan in de tijd en waar we tot in de vroege uurtjes alle klassiekers van weleer opnieuw zullen oprakelen. We denken aan "Bonzai Channel One", "The First Rebirth", "When Things Go Wrong", "Universal Nation" en vele anderen. Er zal muziek zijn voor iedereen waarbij we de goeie oude tijd van één van de grootste periodes in de geschiedenis van de Belgische dance scene, kunnen herbeleven.

Koop je ticket nu, zoek op zolder je oude Bonzai T-shirt en kom naar Hasselt voor dit spectaculaire event.

En er is nog meer groot nieuws want deze special verjaardag zal ook nog gevierd worden met een 4 dubbele CD-compilatie: 4 cd’s met de grootste Bonzai hits ooit. De “20 years Bonzai” compilatie wordt verdeeld door CNR en ligt vanaf 20 oktober in de winkels. Verkies je een digitale copij, dan zal je nog even moeten wachten tot 20 november.

Tracklisting op : http://www.20yearsbonzai.com/compilation/

Praktische informatie

Line-up : Bonzai All Stars, Yves Deruyter, M.I.K.E./Push (live), Jan Vervloet, Airwave, Bountyhunter, Phi Phi, DJ Ghost, Franky Jones, Franky Kloeck & DJ Fire

Tickets : 29 € vvk (Ticketscript, Teleticketservice, Free Record Shops, Facebook & site) - 34 € kassa

Uren:  Van 21u.00 tot 6u.00

Locatie: Studio @ Ethias Arena, Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt

Meer info www.20yearsbonzai.com

22:54 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's, Evenementen | Tags: ethias arena hasselt, 20 years bonzai, album bonzai |  Facebook | |  Print |

3Doc: Jeugd van Tegenwoordig bij BNN

bnn.JPGVolwassen worden. Hoe doe je dat eigenlijk? De documentaire Jeugd van Tegenwoordig volgt drie jonge mensen tijdens de zomer van 2012. Nina, een jonge ambitieuze schrijfster van erotische verhalen, gaat voor het eerst op kamers in Amsterdam. De Marokkaanse kickbokser Othman moet aan het einde van de zomer de gevangenis in omdat hij tijdens een taakstraf zijn begeleider is aangevlogen. En Nick, een emo uit Enkhuizen, probeert zijn leven weer op de rit te krijgen nadat hij door zijn vader uit huis is gezet. Terwijl ze volop de zomer vieren, komt het nieuwe jaar met al zijn verplichtingen snel dichterbij. 3Doc: Jeugd van Tegenwoordig is donderdag 8 november te zien om 21.35 uur bij BNN op 3.

Sjoerd Oostrik, regisseur 100% Halal: 'Wat ik bijzonder vond aan dit project, was om in drie totaal verschillende werelden gezogen te worden. Ik herontdekte hoe het was om jong te zijn: als wereldvreemde de wereld aan je voeten te hebben liggen. Een beklemmend gevoel.'

Maarten van Dijk, tv-directeur BNN: ‘Er wordt altijd geklaagd over de jeugd van tegenwoordig, meestal door mensen die niet of nauwelijks weten waar ze het over hebben. Daarom willen wij jaarlijks jonge documentaire-makers de kans bieden inzicht te geven in de generatie waar zij zelf deel van uitmaken. Uit deze eerste editie blijkt dat dit een zeer interessante film oplevert.’

Nina, Othman en Nick lopen tijdens de zomer van 2012 tegen volwassen worden aan. Hoe verschillend de drie en hun problemen ook zijn, alle drie lijken ze te struikelen over dezelfde vraag: volwassen worden, hoe doe je dat eigenlijk?

3Doc: Jeugd van Tegenwoordig is geproduceerd door 100% Halal in opdracht van BNN. De regie lag in handen van Sjoerd Oostrik en Sam de Jong.

22:48 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: jeugd van tegenwoordig, bnn, 3doc |  Facebook | |  Print |

Mega Piraten Festijn 2012 in Gelredome met tal van artiesten

Jan Smit, Jannes, 3JS, Frans Duijts, Thomas Berge, Koos Alberts, Sieneke, Marianne Weber, Gebroeders Ko, Vinzzent, Helemaal Hollands, Monique Smit, Jan Keizer & Anny Schilder, Django Wagner, Peter Beense, Lee Towers, Milan Milano, Winnie, Gino Graus, Anita Meyer, De Piratentoppers, Willem Barth, Het Mega Piraten Festijn is op zaterdag 15 december voor de vierde keer te gast in het GelreDome in Arnhem. Met deze stadioneditie van het festival sluit het MPF traditiegetrouw het seizoen af. De voorverkoop is inmiddels begonnen. “De crème de la crème van de Nederlandstalige muziekwereld is weer bij”, stelt organisator Eddy Mensink.

Het programma omvat optredens van: Jan Smit, Jannes, 3JS, Frans Duijts, Thomas Berge, Koos Alberts, Sieneke, Marianne Weber, Gebroeders Ko, Vinzzent, Helemaal Hollands, Monique Smit, Jan Keizer & Anny Schilder, Django Wagner, Peter Beense, Lee Towers, Milan Milano, Winnie, Gino Graus, Anita Meyer, De Piratentoppers en Willem Barth.

Maar er is meer: het Mega Piraten Festijn in het Gelredome biedt twee speciale showblokken: 60’s, 70’s en 80’s Live en 444 jaar Nederlandse Polonaise. Het eerste biedt een podium aan een aantal helden uit de jaren zestig, zeventig en tachtig (en ook nog van nu): Armand, Peter Koelewijn, Toontje Lager, Het Goede Doel en George Baker. “Ze zingen allemaal hun grootste hit uit die periode”, vertelt Eddy Mensink. “Het is bovendien een leuke verbreding van onze formule. Het is de eerste keer dat we artiesten als Armand, Toontje Lager en Het Goede Doel op ons festijn hebben geprogrammeerd.”

Het tweede showblok bevat optredens van Ria Valk, Arie Ribbens, Frans Theunisz, De 2 Pinten en De Deurzakkers. De bijzondere naam van het showblok: 444 jaar Nederlandse Polonaise, komt voort uit de leeftijden van de optredende artiesten. “Samen zijn ze inderdaad 444 jaar en ze zorgen nog steeds voor een echte carnavalsfeer.”

De eerdere drie edities van het MPF in het GelreDome waren enorme successen. De eerste keer was het stadion op enkele honderden plaatsen na uitverkocht en de tweede keer mocht het uitverkocht-bordje op de deur. Ook vorig jaar was het GelreDome afgeladen. “De publieksreactie was telkens uitzinnig”, stelt Eddy. “We omschrijven het MPF al jaren als ‘Het grootste meezingfestijn van Nederland’, maar met het MPF in het GelreDome hebben we een nieuwe standaard gezet. Nog nooit klonk het Nederlandstalige lied uit zoveel kelen tegelijk!”

Het MPF in het GelreDome vormt ook dit jaar weer de finale van de grote MPF-tournee, die dit jaar zeven haltes telde. “Het is de bedoeling om samen met alle liefhebbers van het Nederlandstalige lied een grandioos feest te vieren”, vertelt Eddy. “Een locatie als het GelreDome geeft ons bovendien alle ruimte voor een zeer uitgebreide podiumproductie. We willen er echt weer een feest voor het oog van maken.”

Vieringen

Het Mega Piratenfestijn is in heel Nederland een begrip. Het MPF draagt het motto ‘Het grootste meezingfeest van Nederland’ met trots. De opzet van het MPF is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: zingen, in de polonaise lopen, hossen of gewoon lekker met een biertje in de hand alles bekijken vanaf een plekje bij de tap, alles kan en mag. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek.

Programma

Het affiche bevat de volgende namen: Jan Smit, Jannes, 3JS, Frans Duijts, Thomas Berge, Koos Alberts, Sieneke, Marianne Weber, Gebroeders Ko, Vinzzent, Helemaal Hollands, Monique Smit, Jan Keizer & Anny Schilder, Django Wagner, Peter Beense, Lee Towers, Milan Milano, Winnie, Gino Graus, Anita Meyer, De Piratentoppers en Willem Barth. Het Mega Piraten Festijn in het Gelredome biedt twee speciale showblokken: 60’s, 70’s en 80’s Live en 44 jaar Nederlandse Polonaise. Het eerste biedt een podium aan een aantal helden uit de jaren zestig, zeventig en tachtig (en ook nog van nu): Armand, Peter Koelewijn, Toontje Lager, Het Goede Doel en George Baker. Het tweede showblok bevat optredens van Ria Valk, Arie Ribbens, Frans Theunisz, De 2 Pinten en De Deurzakkers. Natuurlijk neemt Willie Oosterhuis de presentatie voor zijn rekening en zal het MPF weer bol van verassingen staan!

Het stadion is geopend vanaf 18.00 uur. Het programma duurt van 18.30 tot 23.00 uur.

Voorverkoop

Kaarten (vanaf 17,50 euro) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij alle vestigingen van Primera. Daarnaast via www.megapiratenfestijn.nl en www.paylogic.nl.

De Ware De Wever - Nu verkrijgbaar in de boekhandel!

bartdewever.JPGInhoudelijk :

Bart De Wever is een fenomeen. Hij wordt op handen gedragen, hij bezielt, overtuigt en wint. Toch blijft hij ook een sfinx, is hij moeilijk te doorgronden. Wie is de ware De Wever? Journalist Kristof Windels (De Morgen) mocht De Wever negen maanden op de voet volgen, op weg naar zijn triomf in Antwerpen.

De Wever liet de auteur overal toe: bij strategische vergaderingen, bij geheime nachtelijke meetings in donkere hotels, op de trein naar Den Haag, op het vliegtuig naar Londen, in zijn auto, op jaarmarkten, in parochiezalen,in de campagnebus...

Nooit eerder liet De Wever zo in zijn politieke ziel kijken. Het resultaat is het meest omstandige, het meest veelzijdige en vooral het meest verrassende portret dat ooit over ’s lands populairste politicus geschreven is.

Technische kenmerken:

Titel: De ware De Wever - Auteur: Kristof Windels - Formaat: 150 x 230 mm – softcover - Aantal pagina's: 224 - Prijs: 22,50 euro - ISBN: 9789089313423

De ware De Wever is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 22,50 euro.

22:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: kristof windels, bart de wever, politiek |  Facebook | |  Print |

Belgium's Got Talent: De finale - Op vrijdag 2 november 2012 om 20.30 op vtm

vtm.JPGOp vrijdag 2 november 2012 staat de grote finale van Belgium’s Got Talent op het programma. Vorige week konden Next Level en poëet Jee Kast in een wervelende show de laatste 2 tickets voor die felbegeerde finale bemachtigen. Daarmee zijn alle 8 finalisten nu gekend. Zij zetten vrijdagavond alles op alles om Vlaanderen van hun talent te overtuigen en om de 50.000 euro in de wacht te slepen.

Karolien Goris wist als eerste een finaleticket te bemachtigen. Slaagt de 11-jarige jongedame er opnieuw in om Vlaanderen te ontroeren? De familie Ghijbels mag gerust een muzikale familie genoemd worden. Vader Marc en zoon Jeffrey kregen in de liveshow het gezelschap van zoon Gilles en voor de finale doen ze er een vierde familielied bij om het plaatje helemaal compleet te maken.

OTM Gent wist met zijn spectaculaire tuimelingen en acrobatische toeren de finale te bereiken. Ook deze keer beloven ze verrassend uit de hoek te komen. De ropeskippers van BB Crew willen het voorbeeld van hun collega’s van DDF, die in Nederland wonnen, maar al te graag volgen. Met een plaats in de finale zijn de eerste stappen gezet en Jonas en Stijn en de tweeling Willem en Wouter willen maar wat graag hun harde werk verzilveren.

De 2 blinde jongens Youssri en Jonach hadden bij hun inschrijving nooit gedacht dat het zo een vaart zou lopen. Ze nemen deel onder de naam Koda, hebben veel zin voor humor en ze doen de harten van Vlaanderen smelten met hun tweestemmige zelfgemaakte liedjes. De 8 mannen van Co Lab bruisen van de energie en zijn stuk voor stuk goeie dansers. Ze zijn vastberaden om te laten zien waartoe ze in staat zijn en willen dan ook de finale winnen.

Acrobatie en turnen zijn de stokpaardjes van Next Level. Ze wisten vorige week Vlaanderen te overtuigen met hun indrukwekkende act en beginnen vol vertrouwen aan de finale. Jee Kast is en blijft de grote verrassing van deze reeks. Hij beschouwt het als zijn missie om poëzie voor het volk te brengen en dat valt blijkbaar in de smaak bij televisiekijkend Vlaanderen. Kan hij ook in de finale iedereen muisstil krijgen met zijn performance?

Wie weet Vlaanderen het meeste te beroeren en te overtuigen van zijn talent en gaat naar huis met 50.000 euro? Ontdek het op vrijdag 2 november 2012 in de grote finale van Belgium’s Got Talent.

So You Think You Can Dance: liveshow 3 - Zondag 4 november 2012 om 19.55 op vtm

So You Think You Can Dance, vtm So You Think You Can Dance, lice show So You Think You Can Dance, Afgelopen zondag, 28 oktober 2012, was het nagelbijten voor Sarah, Niels, Inge, Vivian, Denden, Inge en Hessel, die een dance for your life moesten brengen. Voor Inge en Hessel betekende dit het laatste optreden op het podium van So You Think You Can Dance. Op zondag 4 november 2012 moeten de 14 resterende kandidaten in de derde liveshow dansen voor een plek in de volgende live.

Sarah en Niels, die vorige week op leerschool gingen bij Peter Bosveld en Ilse Lans, kregen het toen hard te verduren. Vooral Niels werd op zijn houding afgerekend. Nu krijgen ze een herkansing om te schitteren in een moderne choreografie van Isabelle Beernaert. Ook Remy en Davinia wagen zich aan modern en krijgen de kneepjes van het vak aangeleerd door choreografe Min Hee Bervoets.

Kalila en Delano sloegen er in de liveshows telkens al in te scoren, maar nu krijgen ze de dansstijl jive, ongetwijfeld een hele uitdaging. Terwijl Eliane en Sinerjey aan het walsen slaan, brengen Vita en Frederic een jazzchoreografie van Laurent Flament. Tot slot trekken twee duo’s de hiphop-kaart. Iris en Arno brengen hiphop fast op het nummer ‘Turn up the Music’ van Chris Brown. Hiphop lyrical wordt het voor Denden en Vivian, gechoreografeerd door Vincent Vianen.

Als kers op de taart is er aanstaande zondag de groepschoreografie van Roy Julen. Op ‘Niggas in Paris’ van Jay-Z ft. Kayne West brengt de top 14 een hiphopchoreografie.

Virginie trekt aan het kortste eind in Junior MasterChef

virginie.JPGAflevering 2 van Junior MasterChef, op woensdag 31 oktober 2012, liep met een sisser af voor de jonge kok Virginie, die de duimen moest leggen voor de 11 andere Juniors.

Voor de eerste proef in deze aflevering, die zich afspeelde in de Oostendse vismijn, werden de kandidaten in twee groepen onderverdeeld. De groep die aangestuurd werd door chef Jens kon Wout en Dagný Rós het meest overtuigen. Hierdoor moest de groep met de grijze schortjes, met chef Dino aan het hoofd, zich daags nadien bewijzen in de Junior MasterChef-keuken.

Dino, Alexander, Andries, Tim, Jarne en Virginie kregen voor deze tweede opdracht de keuze tussen twee mystery boxen: één die Wout had samengesteld en één die Dagný Rós had uitgekozen. Virginie, Andries, Tim en Jarne kozen voor die van Dagný Rós en moesten aan de slag met zeewolf en droge abrikoos. Dino en Alexander werden opgedragen om zich te wagen aan inktvis en lomo ibérique.

Voor de kandidaten die met zeewolf moesten werken, was vooral de gaartijd van de vis een struikelblok terwijl de inktvis voor Dino en Alexander duidelijk minder problematisch was. Ook Virginie had te kampen met dit probleem en werd hier ook op afgerekend. Zij moest dan ook de Junior MasterChef-keuken verlaten.

22:14 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: virginie, junior masterchef, vtm junior masterchef, dino, alexander, andries, tim, jarne |  Facebook | |  Print |

Ongelooflijke start voor SKYFALL, de 23ste Bond film

syfall.JPGSkyfall, de 23ste Bond film, kwam afgelopen vrijdag uit in de Belgische zalen.

Na de lovende recensies over de kwaliteit die Sam Mendes met deze film heeft neergezet, lag het in de verwachtingen dat het openingsweekend schitterend zou worden.

En inderdaad, deze Bond, waarin Daniel Craig voor de derde keer in de huid kruipt van de beroemde Britse spion, heeft dit weekend alle Belgische box-office records verbroken. Bijna één op de twee bioscoopgangers koos voor Skyfall.

De film zet hiermee meteen de beste opening van 2012 en scoort beter dan 'The Dark Knight Rises', 'The Avengers' en alle vorige Bond films. Skyfall is al uitgekomen in 25 landen, met telkens hetzelfde onnavolgbare succes.

Wedden dat de 50ste verjaardag van 007 geschiedenis zal schrijven.

11:18 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: skyfall, film skyfall, 007, james bond |  Facebook | |  Print |

"Life!tv: Beter Samenwerken dan Solowerken"

lifetv.JPGVanaf zondag 4 november 2012 oogt het Vlaamse televisielandschap opnieuw wat boeiender : twee tv-zenders, Life!tv en Ment TV, zullen dan gelijktijdig starten met het uitzenden van een nieuwe televisieserie. Bovendien ondersteunt Story Magazine de serie ten volle. Weinigen hebben zulke doorgedreven (media)samenwerking al voorgedaan.

Titel van de serie is ‘Leven in de Brouwerij’, met Martine Prenen als gastvrouw. Zij zal gedurende zes weken in de ziel kijken van zes bekende gasten. Inhoudelijk zal deze talkshow gaan over de (on)deugden in het leven waarbij o.a. de volgende onderwerpen aan bod komen: liefde/lust, (on)geloof, (wan)hoop, schoonheid, wijsheid/domheid en rijkdom/armoede. De bekende Vlamingen die zich blootgeven aan Martine Prenen zijn Belle Perez, Anthony Kumpen, Ben Van Ostade, Antony Arandia, Laura Beyne en Daniella Somers.

Het unieke tv-licentiesysteem van Life!tv ligt aan de basis van deze bijzondere samenwerking. Met het oog op het realiseren en verkopen van tv-programma’s gunt Life!tv een aantal productiehuizen een tv-licentie. Daarbij is het van essentieel belang een zo groot mogelijk bereik aan te bieden. Door verschillende tv-zenders en magazine-uitgevers op ad hoc basis aan elkaar te koppelen ontstaan er platformen die vandaag de dag erg interessant zijn voor adverteerders en sponsors. Het eerste productiehuis dat gebruik maakte van deze techniek is het productiehuis van Peter Baert wiens programma Pitstop TV gelijktijdig op Life!tv en Exqi Sport werd uitgezonden. Vandaag gaat Star Planet, het productiehuis van Willemijn Van Dommelen, nog een stapje verder door het bereik en de marketingkanalen van twee tv- zenders en één van de grootste magazines in Vlaanderen, nl. Story, te bundelen.

Gert Van Mol, CEO Life!tv: “Toen ik iets meer dan een jaar geleden gevraagd werd om Life!tv te herstructureren zocht ik naar een systeem dat de zender tegelijkertijd nieuwe inkomsten en nieuwe programma’s zou kunnen opleveren naast de traditionele advertentiemodellen. We introduceerden een tv-licentiesysteem dat vandaag duidelijk zijn vruchten begint af te werpen. Deze week starten er op Life!tv twee nieuwe programma’s die onder licentie gemaakt worden. Het eerste programma is Tease & Please, een productie van Exco Lines, eigenaar van de drie grootste Erotica Beurzen. Vervolgens is er ‘Leven in de Brouwerij’ van Star Planet. We zijn verheugd om te zien dat Ment TV, één van de sterkst groeiende digitale tv-zenders in Vlaanderen, bereid was om dit programma ook uit te zenden. Als we het tv-licentiesysteem op deze manier verder uitwerken, komen we ooit nog tot een confederatie van tv zenders in Vlaanderen. In moeilijke economische tijden is het verstandiger om samen te werken, dan solo te werken.”

‘Leven in de Brouwerij’: elke zondag om 18 uur op Life!tv en Ment TV

LANA DEL REY op 29 mei 2013 naar Heineken Music Hall

lan.JPGDe Amerikaanse zangeres Lana Del Rey, bekend van haar hit ‘Video Games’, geeft op woensdag 29 mei 2013 een optreden in de Heineken Music Hall (HMH) in Amsterdam. Het uitverkochte concert in de bovenzaal van Paradiso in november 2011 was de eerste en tevens laatste keer dat ze in Nederland was. Inmiddels is haar album ‘Born To Die’ bekroond met goud (ruim 25.000 verkochte exemplaren). Kaarten voor het HMH-optreden kosten €35 excl. servicekosten en zijn vanaf a.s. maandag te koop.

Lana’s zegetocht startte, zoals zoveel recente muzikale succesverhalen, op internet. Haar opvallende verschijning en de videoclip voor ‘Video Games’ vol ogenschijnlijk toevallige, nostalgische beelden werden in korte tijd een wereldwijde bloghit. Aan de clip zit bovendien een Nederlands tintje: verschillende beelden zijn overduidelijk geschoten in ons land. Niet veel later was ‘Video Games’ ook niet van de Nederlandse radio te slaan.

‘Video Games’ werd gevolgd door Born To Die en Blue Jeans, afkomstig van haar in januari 2012 uitgebrachte debuutalbum Born To Die. In het najaar van 2012 wordt Lana wereldwijd het gezicht van H&M en brengt ze een nieuwe editie van haar debuutalbum uit, met daarop zowel H&M-track Blue Velvet als nieuwe single Ride.

Lana Del Rey + support, Heineken Music Hall, Amsterdam, 29 mei 2013
De voorverkoop voor deze show start morgen op de site van de artiest en op maandag 5 november a.s. om 10:00 uur via de website van Eventim, 0900 – 1330 (€ 0,45 p/m) en de VVV Ticketpoints. Tickets kosten €35, excl. servicekosten.

11:05 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: lana del rey, concert lana del rey, zangeres lana del rey |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende