Showbizzkanaal : Archieven

31/08/2012

Fotospecial. Zangeres Vanessa Chinitor en Dirk getrouwd

DSC_0302.JPGHet waren twee stralende gezichten die elkaar het jawoord gaven vanmiddag. Zangeres Vanessa Chinitor (35) en muzikaal humorist Dirk Bauters (52) beloofden elkaar op het gemeentehuis van Lede eeuwige trouw. Bekijk hier het fotosfeerverslag.

BNN haalt Tiësto naar Nederland voor een exlusieve show

tiesto.JPGTiësto komt voor een exclusief optreden naar Nederland! Dat heeft hij zojuist bekend gemaakt in De Coen en Sander Show. Tiësto zit nu midden in zijn Club Life Wereldtour. Om de samenwerking met BNN te beklinken hoort daar natuurlijk een exclusieve show op Nederlandse bodem bij. Tijdens BNN Presents Tiësto’s Club Life kunnen de bezoekers vier uur lang non-stop genieten van de grootste Nederlandse dj allertijden. Kaarten voor deze show zijn in de pre-sale alleen online verkrijgbaar via tiesto.bnn.nl. BNN Presents Tiësto’s Club Life vindt plaats op vrijdag 16 november 2012 van 21.00 tot 05.00 uur in de HMH in Amsterdam.

BNN-voorzitter Patrick Lodiers: ‘Tiësto uit de boxen van je radio is fantastisch, Tiësto live in een afgeladen HMH is helemaal onwaarschijnlijk. Ik ben ongelofelijk trots dat we deze superstar-dj en fijne collega voor even naar Nederland kunnen halen.’ Tiësto zelf heeft er zin in: ‘Ik kijk er naar uit om de samenwerking met BNN te vieren in de HMH. Dankzij de intieme sfeer en het geweldige geluidssysteem belooft ook dit weer een bijzondere avond te worden!’

Tiësto is één van de meest toonaangevende dj’s ter wereld. Hij is door het vooraanstaande Britse Blad DJ Magazine meerdere malen uitgeroepen tot beste dj van de wereld. Tiësto woont tegenwoordig in het mekka van de dance-muziek: Miami. Van daaruit reist hij de hele wereld over voor zijn optredens. Tiësto presenteert zijn eigen radioprogramma Tiësto’s Club Life bij BNN op 3FM waarvan eind dit jaar alweer de 300-ste show wordt uitgezonden. In zijn radioshow blaast hij elke zaterdagnacht tussen 00.00 en 02.00 uur een vette mix van progressive, house, electro, en mash-ups de ether in.

06:19 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten, Radio | Tags: patrick lodiers, bnn, tiësto, bnn tiësto, show tiësto, nederland tiësto |  Facebook | |  Print |

Muzikale hoogtepunten van DE BESTE ZANGERS UNPLUGGED

tros.JPGOp zondag 2 september en zondag 9 september zendt de TROS een aantal muzikale hoogtepunten uit van DE BESTE ZANGERS UNPLUGGED. De afgelopen acht weken konden we elke zondagavond genieten van akoestische sessies van een aantal zangers uit vier seizoenen van De Beste Zangers van Nederland. Onder anderen Gordon, Nick & Simon, Yes-R, Glennis Grace, Xander de Buisonjé, Ruth Jacott, Jeroen van der Boom, Jan Dulles en Do hebben de mooiste duetten, evergreens en nieuwe nummers ten gehore gebracht.

De volgende hoogtepunten zijn zondag 2 september te zien:

‘Hoe lang’ van Nick & Simon – Simon Keizer en Yes-R
‘Only girl in the world’ van Rihanna – Do
‘Somebody that I used to know van Gotye' - Jan Dulles
‘Het is over’ van Jeroen van der Boom - Glennis Grace en Jeroen van der Boom

En op zondag 9 september:

‘Late in the evening’ van Simon & Garfunkel - Jan Dulles en Nick Schilder
‘Nothing compares to you’ van Sinéad O’Connor - Glennis Grace
‘Lion in the morning sun’ van Will and the People - Simon Keizer
‘Omdat ik zoveel van je hou’ - Gordon

DE BESTE ZANGERS UNPLUGGED
Uitzending zondag 2 september en zondag 9 september
Nederland 3 – 22.55 uur (2 sept) en 23.05 uur (9 sept)

Nieuws uit EENVANDAAG: GroenLinks-stemmers willen Pechtold als premier

eenvandaag.JPGGroenLinks-stemmers vinden Alexander Pechtold het meest geschikt als premier en willen graag een coalitie met D66. Dit blijkt uit onderzoek van EENVANDAAG onder 800 kiezers die zeggen dat ze nu op GroenLinks gaan stemmen. Maar liefst 54 procent van hen ziet Pechtold als de beste persoon om minister-president te worden.

De ondervraagden konden kiezen uit de lijsttrekkers van de acht partijen met de meeste zetels in de Tweede Kamer. Diederik Samsom eindigt op de tweede plaats met 14 procent, gevolgd door Rutte en Roemer. Jolande Sap zelf komt niet verder dan de vijfde plaats met 5 procent van de stemmen.

Regeren met D66 en PvdA
De achterban van GroenLinks wil graag dat de partij mee gaat regeren na de verkiezingen, ruim driekwart (78 procent) wil dat de partij regeringsverantwoordelijkheid gaat dragen. Vrijwel al deze kiezers willen het liefst met D66 (91 procent) en de PvdA (92 procent) regeren. Tweederde (66 procent) ziet het wel zitten met de SP.

GroenRechts?
GroenLinks staat op dit moment flink op verlies in de peilingen. In de laatste peiling van De Stemming van EENVANDAAG uitgevoerd door Intomart GfK komt de partij op 4 zetels. GroenLinks profiteerde deze week niet van het verlies van de SP. Veel kiezers die in 2010 nog op de partij van Jolande Sap stemden zijn afgehaakt. Veel mensen zijn teleurgesteld in de steun van de partij aan de missie naar Kunduz. Ze storen zich aan de onrust in de partij en vinden dat Sap onvoldoende leiderschap toont. Ook vinden ze de koers van de partij onduidelijk. ‘Voor mij is niet duidelijk of de partij nu GroenLinks of GroenRechts is’, aldus een deelnemer.

Gisterenaanavond was Jolande Sap te gast bij EENVANDAAG Ze reageert op de uitkomsten van het onderzoek.

Over het onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd onder het EenVandaag Opiniepanel. Aan het onderzoek deden 26000 mensen mee, waaronder 800 die zeggen dat ze nu op GroenLinks gaan stemmen. 
Het onderzoek vond plaats van 24 tm 29 augustus. Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 40.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen onder het EenVandaag Opiniepanel zijn na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2010. 
Panelleden krijgen ongeveer een keer per week een uitnodiging om aan een peiling mee te doen. Op de meeste onderzoeken respondeert 60 tot 70 procent van de panelleden.

06:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: groenlinks-stemmers, eenvandaag, pechtold, jolande sap, pvda |  Facebook | |  Print |

30/08/2012

Jan Smit wordt wakker naast Gerard Joling

jan_smit.JPGJan Smit is vanaf maandag als DJ te horen in de ochtendshow ‘100% Jan’ op 100% NL en begint zijn week met een locatie-uitzending vanuit het huis van zijn vriend en collega Gerard Joling. De week begint ontspannen; rustig wakker worden en radio maken aan Geer z’n keukentafel.

Met zijn kersverse album ‘Vrienden’, en de hit ‘Echte Vrienden’ met Gerard Joling, was er voor Jan Smit geen meer toepasselijke manier om de ochtendshow op 100% NL in te luidden. Jan Smit: “ Ik weet dat Gerard niet zo van vroeg opstaan houdt, maar zoals het een echte vriend betaamd zit hij tóch samen met mij achter de microfoon in zijn eigen huis. Ikzelf heb helemaal geen moeite met vroeg opstaan en heb er zin in om vanaf maandag weer een week lang de ochtendshow op 100% NL te presenteren.”

Behalve dat Gerard op maandag Jan zal bijstaan in de ochtendshow, komen er elke dag gasten langs. Dinsdag zal Miss Montreal aanschuiven, Albert Verlinde komt donderdag voor het ontbijt en Gers Pardoel sluit de week af op vrijdag. Die vrijdag zal Jan ook met zijn band live nummers ten gehore brengen. Woensdag komt er een speciale gast en deze wordt volgende week bekend gemaakt.

Jan Smit presenteert voor de derde keer op rij de ochtendshow ‘100% Jan’ op 100% NL. Van 3 t/m 7 september tussen 07:00 uur tot 10:00 maakt Jan de luisteraars van 100% NL wakker met zijn warme stemgeluid. Ook spreekt hij met de politieke lijsttrekkers over hun Werk Top 3 in de drukke verkiezingstijd. Natuurlijk mogen het allerlaatste nieuws, de files en het weer niet ontbreken.

Foto: Mischa Schoemaker/100% NL

22:40 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: jan smit, gerard joling, vrienden, album vrienden, miss montreal |  Facebook | |  Print |

Nick en Simon stellen nieuw album "Sterker" voor in Wilrijk

nick_simon.JPGOoit waren ze ‘gewoon’ dikke vrienden van Jan Smit, intussen zijn ze een even groot Volendams exportproduct. Nick en Simon zijn succesvoller dan ooit en dat niet alleen in Nederland, ook België viel intussen voor de charmes van de twee knapperds. Het duo speelde in 2010 en 2011 in Hasselt, Gent en Antwerpen al voor volle zalen, en de heren staan op 1 december 2012 in de Ethias Arena voor wat hun enige grote arena-concert van dit jaar zal zijn.

Op 21 september verschijnt Sterker, het vijfde album van Nick & Simon. De cd bevat 12 nieuwe tracks, waaronder ook de singles Vrij en Alles Overwinnen. Eén dag voor de release stellen de twee hun album reeds aan u voor tijdens een exclusieve Free Record Shop LIVE Showcase in Wilrijk.

Wie het album Sterker nu reeds reserveert bij Free Record Shop, ontvangt helemaal gratis en voor niets een duo-ticket voor deze Antwerpse Nick en Simon-avond. Om uw dichtstbijzijnde Free Record Shop-filiaal te kennen, kan u surfen naar www.frs.be.

Het duo neemt uitgebreid de tijd om met alle fans op de foto te gaan en dat tussen 19u en 20u15. De showcase begint om 20u30 en duurt tot ongeveer 21u.

22:21 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: nick en simon, wilrijk, album wilrijk, hasselt, gent, antwerpen |  Facebook | |  Print |

Morgen Kermisbraderie te Sint-Truiden

Traditiegetrouw viert Sint-Truiden eind augustus zijn jaarlijkse kermis. Nu vrijdag 31 augustus 2012 is er opnieuw de kermisbraderie. Na de driedaagse van La Braderie du Soleil is dit de vierde braderiedag van het jaar waarbij opnieuw meer dan 50 kramen staan opgesteld in de verschillende centrumstraten. Naast de aankopen van de nieuwe collectie, kun je nog koopjes doen aan de verschillende standen in de shopstraten. Deze kermisbraderie wordt samen met de kermis georganiseerd en de winkels zijn speciaal open tot 20 uur. Voorzitter Jos Pierard: “Wij zijn ervan overtuigd dat we als handelaars en foorkramers best samenwerken. Het is voor de bezoeker ook veel interessanter om ’s avonds door een goed gevulde winkelstraat te lopen. Andere jaren was deze avond een succesvolle avond.”

22:14 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: kermisbraderie, kermisbraderie sint-truiden, kermis, kermis sint-truiden, jos pierard |  Facebook | |  Print |

Nieuw op vtm: Staf Coppens presenteert Rijker dan je Denkt?

rijker_dan_je_denkt.JPGEen tapijt dat al jaren naar de zolder is verbannen, een antieken juweel dat je van je oma erfde, een designstoel uit de sixties die je hebt overgekocht, een verzameling strips of LP’s, blikken speelgoed dat je op de rommelmarkt op de kop hebt kunnen tikken, een schilderij van een onbekende kunstenaar dat je ooit cadeau kreeg, een zilveren kannetje dat al jaren op de kast prijkt: wie zich ooit afvroeg wat dit allemaal waard zou zijn, krijgt daar een antwoord op in Rijker dan je Denkt?.

Staf Coppens neemt de presentatie van dit nieuwe programma voor zijn rekening. “Ik kijk er naar uit om met eigen ogen te zien welke snuisterijen, trendy of antieke meubelstukken, verzamelingen en kunstwerken de Vlamingen in hun bezit hebben. Hebben ze een verborgen schat in hun bezit? Zijn ze rijker dan ze denken? En welk sentimenteel verhaal hangt er aan de objecten vast? Ook dat facet interesseert me heel erg.”

Staf Coppens is de eerste keer aan zet tijdens de schattingsdag, die doorgaat op zondag 2 september 2012 van 10u tot 17u in Tour & Taxis in Brussel. De Rijker dan je Denkt?-experten taxeren tijdens deze opname helemaal gratis de oude en recentere snuisterijen, de vintage en designobjecten, schilderijen en kunstvoorwerpen van de bezoekers en vertellen of er al dan niet een mooi prijskaartje aan vasthangt. Gezinnen en vriendenclubjes die de sfeer van deze schattingsdag willen meemaken, zijn uiteraard ook van harte welkom in Tour & Taxis.

De volgende weken strijken Staf en de Rijker dan je Denkt?-experten neer in de andere provincies voor een schattingsdag.

Vraag jij je af of je oude filmaffiches naast een nostalgische ook een financiële waarde hebben? Wil je graag weten of je luchter art déco is of gewoon decoratief? Heb je een familiestuk dat je graag wil laten schatten … schrijf je dan in via vtm.be/schatten

‘Halve Soul Helemoal Høken’ 35e album van Normaal

normaal.JPGOp 7 september komt het nieuwe album ‘Halve Soul Helemoal Høken’ van de grondleggers van de boerenrock, Normaal, uit. Frontman Bennie Jolink en zijn band laten zich op dit album van hun scherpste kant horen. Zo worden o.a. de rol van de media, platenmaatschappijen én de politiek flink aangepakt. Ook politicus Geert Wilders moet het ontgelden, hij krijgt in het nummer ‘Heb I-J Dat Ok’ flinke kritiek. Ook meer luchtige onderwerpen komen aan bod, vanzelfsprekend in een vertrouwd en onvervalst Achterhoeks dialect.

Een bijzonder aspect aan het album is het artwork: bij ieder van de 17 nummers hebben Bennie Jolink en kunstenares Petra Verboeket een schilderij gemaakt, die stuk voor stuk zeer spraakmakend en bijzonder zijn. Zo is op één van deze schilderijen, het schilderij wat bij het nummer ‘Heb I-J Dat Ok’ hoort, Geert Wilders samen met Hitler en Anders Breivik afgebeeld. Om zijn mening bij te staan heeft Bennie Jolink ook een politiek betoog geschreven, wat nu op de website van de band is te lezen.

Half november gaat de theatertour van start die eveneens de titel Halve Soul Helemoal Høken draagt. De schilderijen worden gebruikt als decordoeken. Reproducties van de schilderijen zullen ook te koop worden aangeboden en het is daarmee voor het eerst dat Bennie Jolink zijn eigen werk op deze manier tentoonstelt en te koop aanbiedt.

Normaal heeft voor dit album de hulp ingeroepen van een blazerssectie die het album een soulvolle en swingende sound meegeeft. Dit in combinatie met de authentieke Normaal sound is Halve Soul Helemoal Høken nu al een klassieker in de rijke Normaal catalogus.

Het album is gemixt in de Little Big Room studio in Los Angeles door Brad Gilderman die maar liefst drie Grammy nominaties op zijn naam heeft staan en eerder heeft gewerkt met o.a. Britney Spears, Tom Jones en Eric Clapton.

‘Halve Soul Helemoal Høken’ is vanaf 7 september overal verkrijgbaar.

13:27 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: halve soul helemoal høken, normaal |  Facebook | |  Print |

Jong talent uit Q-academy voortaan dagelijks op Q-music

qmuisc.JPGVanaf maandag 3 september 2012 pakt Q-music uit met enkele veranderingen in het programmaschema. De vaste waarden blijven uiteraard op post, maar jonge talentvolle dj’s uit de Q-academy zijn vanaf nu met gloednieuwe programma’s dagelijks te horen op Q-music. Hiermee maken de Q-dj’s opnieuw elke dag 24u live radio.

Van Q-academy naar Q-music

De Q-academy is de radioschool van Q-music. Elk jaar kan de selectieronde op veel inschrijvingen rekenen. Velen voelen zich geroepen, maar echt doorgroeien tot volwaardig Q-dj is geen evidentie. Talent alleen is niet voldoende, hard werken is de boodschap. Jolien Roets, Maarten Vancoillie en Felice Dekens namen ooit deel aan deze Q-academy, werkten zich ondertussen te pletter achter de schermen, en krijgen nu elk hun eigen programma op Q.

Jolien presenteerde de afgelopen twee jaar elke avond tussen 20.00 en 23.00 en op vrijdagavond Que Pasa. Voortaan ruilt ze haar avondblok in om een programma te maken in het blok tussen 10.00 en 12.00.

Jolien: "Na vooral ’s avonds radio te maken voor jongeren vind ik het heel spannend om vanaf maandag tijdens de werkuren te presenteren. In de voormiddag luisteren er heel wat andere mensen, dus ik zal een ander soort radio maken dan ik gewoon ben. Een heel grote uitdaging, en een mooie volgende stap voor mij."

Maarten Vancoillie volgt de omgekeerde weg. Hij presenteerde het voorbije jaar de pre-ochtend vòòr Ornelis & Rogiers tussen 4.00 en 6.00. Daar deed hij de nodige radio-ervaring op om nu door te stoten naar het avondblok tussen 18.00 en 21.00.

Maarten: "’s Avonds ga ik radio maken voor alle jongeren. Ik ben zelf nog maar 24, en ik vind het super dat ik mij als dj kan amuseren met de muziek die ik elke dag rondom mij hoor en de dingen die ik lees op twitter. De luisteraars gaan in mijn programma zoveel mogelijk aan bod komen en af en toe ook zelf de platen kunnen kiezen."

Felice Dekens sluit de weekavonden op Q-music af tussen 21.00 en 00.00. We leerden haar eerder al kennen in Insomnia, het nachtprogramma dat dient als real-time testlabo van de Q-academy.

Felice: "Tijdens Insomnia heb ik zowat alle nachtraven van Vlaanderen leren kennen. Een heel speciaal gevoel. Nu presenteer ik ’s avonds, en ben ik heel benieuwd! In mijn blok hoor je de recentste hits, waar iedereen ongezouten z’n mening over mag geven. Ik ga samen met de luisteraars op zoek naar nieuwe nummers die, volgens hen, nog veel te weinig op de radio gedraaid worden!"

Ook in de toekomst zal Q-music nieuwe Q-academystudenten blijven ondersteunen om hopelijk ooit door te stoten als vaste dj op Q-music. Binnenkort start de selectie van een nieuwe Q-academy.

Het nieuwe schema van Q ziet er al volgt:

Weekschema

06.00 - 09.00: Ornelis & Rogiers Showtime
09.00 - 10.00: Het Foute Uur
10.00 - 12.00: Jolien Roets
12.00 - 14.00: Bart-Jan Depraetere
14.00 - 16.00: Carl Schmitz
16.00 - 18.00: Wim Oosterlinck Showtime
18.00 - 21.00: Maarten Vancoillie
21.00 - 00.00: Felice Dekens
Vrijdag: Que Pasa met Peter Verhoeven, Vincent Vangeel en Eline De Munck
00.00 - 03.00: Insomnia met Q-academystudenten Vincent Fierens, Elke Plancke, Jenno Hallaert en Frederika del Nero
03.00 - 06.00: Xander Peeters

Weekendschema

07.00 - 10.00: Goeiemorgenshow met Nathalie Delporte
10.00 - 12.00: Best of Q met Rik Boey
12.00 - 15.00: Top 40 Hitlist (zaterdag) / iTunes Top 30 (zondag)
15.00 - 18.00: Evi Geysels
18.00 - 22.00: Astrid Philips
22.00 - 01.00: Nightlive met Jan Thans (enkel op zondag)

Jolien, Maarten, Felice vertellen u graag ook nog hun verhaal!
Laat maar weten via kim.boelens@q-music.be

13:23 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: q-academy, q-music, radio q-music, maarten vancoillie |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende