Showbizzkanaal : Archieven

30/04/2012

Marco Z stelt debuutalbum voor in de zomerbar in Hemiksem

marco.JPGI’m a bird, I’m a bird, I’m a bird… Toegegeven, het is catchy. De eerste single van Marco Z is een schot in de roos. De Hasselaar slaagt er in gevatte teksten te rijmen met vrolijke deuntjes die zowel een moderne als een klassieke toets kennen. Dat geldt voor I’m A Bird maar ook voor de rest van het album dat The Ordinary Life of Marco Z als titel meekreeg. Dat Marco’s leven echter niet meer zo ordinary zal zijn na de release van dit onwaarschijnlijk sterke debuutalbum, hoeft niemand te verbazen. Stap 1 in het bestaan van een kersvers artiest: een exclusieve albumvoorstelling. Free Record Shop ondersteunt zoals altijd nieuw talent en nodigt u daarom bij deze graag uit op de eerste Free Record Shop LIVE openlucht showcase. Het album dat u -hopelijk bij licht tropische temperaturen- wordt voorgesteld, is vanaf 15 mei te koop bij Free Record Shop. Maandag 14 mei om 20u – Casablanca Zomerbar Scheldekaai Hemiksem

12:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: marco z, zomerbar in hemiksem, hemiksem, free record shop live |  Facebook | |  Print |

Win een VIP-treatment op Check 2012!

check.JPGOver enkele weken, op 19 mei om precies te zijn, gaat in de Antwerpse Waagnatie het Check! Indoor Festival door. Dit festival voor Kids Under Sixteen wordt voor vier jongeren nog dat tikkeltje specialer: hoofdsponsor Fanta geeft namelijk een exclusieve VIP-treatment weg met onder andere een limousinerit en een meet&greet.

Van 1 tot 10 mei organiseren KUS Generation en Fanta een exclusieve wedstrijd. Één tiener maakt namelijk kans om een VIP-treatment te krijgen en drie vrienden genieten hier gratis van mee. Opgepikt en afgezet worden door de Fanta limousine, een exclusief VIP-prijzenpakket met onder andere een Check!-CD gesigneerd door alle artiesten, een unieke kans om backstage te gaan en kennis te maken met een van deze artiesten, … Kortom: een onvergetelijke, exclusieve en decadente dag beleven op deze eerste editie van Check.

Hoe deelnemen?

Na het kopen van je ticket, moet je jouw gegevens nog registreren. Bij deze registratie motiveer je waarom jij denkt deze VIP-treatment het meest te verdienen. Let op: de wedstrijd loopt tot 10 mei, dus wees er snel bij!

Check! Indoor Festival is een initiatief van KUS Generation. Op KUS Generation, de nieuwe community voor Kids Under Sixteen, bundelt Guy Pluym of DJ Guy’Do de jongeren die op hun honger zitten in het uitgaansleven en bij sportieve evenementen. Op www.kusgeneration.be vinden deze kids de informatie die hen interesseert, terwijl ongeruste ouders in de gaten kunnen houden waar zij mee bezig zijn. Het eerste evenement Check!, een indoor festival waar diezelfde veiligheid en doorzichtigheid wordt doorgetrokken, vindt zaterdag 19 mei in de Antwerpse Waagnatie plaats.

12:23 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: check 2012, 2012, check, antwerpse waagnatie |  Facebook | |  Print |

Prijs voor Snake Dance in Zwitserland

Snake Dance, de documentaire van Manu Riche en Patrick Marnham over het ontstaan van de atoombom, heeft dit weekend de Buyens-Chagoll Award gewonnen op het Visions du Réel festival in het Zwitserse Nyon. Aan de prijs is 5.000 Zwitserse Frank verbonden. Snake Dance werd in de Regard Neuf selectie van het festival vertoond. De Internationale Jury had het over de "ongewone originaliteit op ethisch en esthetisch vlak", alsook over zijn "ongewone benadering van het nucleaire thema, zowel in het verleden, heden en toekomst". Dit alles zonder het gebruik van archiefmateriaal.

Snake Dance beleefde zijn internationale première in Nyon. Alles draait rond de keuzes die de hedendaagse mens dient te maken, wil hij een kans maken om te overleven. Net zoals bij Prometheus treft hij soms fatale beslissingen, die hem alleen achterlaten in een wereld vol chaos.

In de voetsporen van Leopold II duiken de makers het Congolese oerwoud in op zoek naar de plek waar uranium wordt gewonnen. Ze steken de oceaan over naar Los Alamos, de basis in Nieuw Mexico waar begin jaren 1940 J. Robert Oppenheimer samen met een team van topwetenschappers de atoombom ontwikkelde. En ze volgen de bom naar Japan waar ze in 1945 Hiroshima en Nagasaki verwoestte.

Riche en Marnham brengen nog een tweede rode draad in hun film, die van de Duitse kunsthistoricus en antropoloog Aby Warburg (1866-1929). Warburg toonde als eerste het belang aan van iconografie – een geschiedenis in beelden – bij het onderzoek van beschavingen en culturen. Zo bestudeerde hij o.a. de religieuze symboliek bij de Pueblo Indianen en meer bepaald bij de Hopi-stam, die leefde vlakbij de plek waar het Los Alamos-kamp werd gebouwd.
De Buyens-Chagoll Award is vernoemd naar het Belgische film- en documentairemakersduo Frans Buyens en Lydia Chagoll en gaat traditioneel naar een werk met een duidelijk humanistische dimensie. Chagoll, die ook Buyens' levensgezellin was, zat ook de Jury voor die verder bestond uit de Amerikaanse productrice Tanja Meding en de Italiaanse festivalcurator Paolo Moretti. In zijn rapport lichtte de Jury de prijs als volgt toe: "Door zijn ongewone benadering van nucleaire energie in het verleden, het heden en de toekomst, en dit zonder het aanwenden van enig archiefmateriaal, baadt deze film, zowel ethisch als esthetisch, in een ongewone originaliteit."

12:16 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: snake dance, docureels snake dance, zwitserland, leopold ii, congolese oerwoud |  Facebook | |  Print |

VIJFtv brengt derde seizoen van ASTRID IN WONDERLAND

vijftv.JPGTerwijl het tweede seizoen van Astrid in Wonderland geniet van erg mooie kijkcijfers, maakte de Hollywooddiva zopas via twitter bekend dat VIJFtv dit najaar ook een derde seizoen van het glamoureuze sprookje brengt. Of ze nu op torenhoge Louboutins paradeert of over Venice Beach rolt in een sumoworstelpak, het blijft genieten van haar ongeremde spontaniteit. De waanzinnige Hollywoodsetting en de immer nuchtere Astrid uit Vlaanderen zijn de ideale match. Stof genoeg om haar avonturen met den John en de Lau ook dit najaar te delen met Vlaanderen.

09:52 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vijftv, astrid in wonderland, astrid, venice beach |  Facebook | |  Print |

Peter vs. De Rest, woensdag 9 mei 2012 om 21u op VT4!

hilde.JPGJaarlijks ontdekken meer dan twee miljoen toeristen het prachtige Kaapstad. Peter Van Asbroeck en zijn tegenstander Hilde De Baerdemaeker maken in deze aflevering van Peter vs. De Rest onder elkaar uit wie van hen tweetjes de beste toerist is. Daarvoor maken ze onder andere van heel dichtbij kennis met de populairste sport van Zuid-Afrika, rugby. In een andere opdracht trekken Peter en Hilde hun duikpak aan om tussen de witte haaien te zwemmen...

Hilde De Baerdemaeker

Na een opleiding aan het Gentse Conservatorium speelde Hilde De Baerdemaeker aanvankelijk vooral in het theater. Bij het grote publiek werd ze bekend als actrice in Alias, De Zaak Alzheimer, Team Spirit 2 en LouisLouise. Voor die laatste vertolking kreeg ze de Vlaamse Televisie Ster 2008 als Beste Actrice. In 2005 haalde ze de finale van het VT4-programma Stanley's Route. Momenteel speelt Hilde in Aspe op vtm.

Peter vs. De Rest

Peter Van Asbroeck trekt naar Zuid-Afrika en ontmoet er in een adembenemend decor elke week een bekende medemens. Ze krijgen drie opdrachten waarin ze het tegen elkaar opnemen. Peter heeft geen flauw idee wie hem komt verrassen, en moet alles uit de kast halen wil hij de confrontatie met de bekende Vlamingen winnend afsluiten. Daarvoor zal hij een beroep moeten doen op zijn fysieke paraatheid, zijn intelligentie, zijn sluwheid, zijn charme en zijn gevoel voor humor. Maar winnen is niet alles. Tijdens het spel leert Peter zijn bekende gast beter kennen, en voor je het weet kunnen tegenstanders vrienden worden. Baie sukses, Peter!

09:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: peter vs. de rest, peter van asbroeck, vt4, haai, kaapstad, afrika |  Facebook | |  Print |

Fredje Deburghgraeve succesvol getest bij FitClass Roeselare

fred.JPGIn het kader van de "FitClass To Walk Again" actie op 1, 2 en 3 juni is gisterenavond Frederik Deburghgraeve succesvol getest in het FitClass centrum van Roeselare. Hij kreeg er ook het beweegadvies mee en vanaf heden is zijn beweegdagboek online te volgen via www.fitclasstowalkagain.be. Help ons om samen met Frederik tienduizenden Vlamingen te sensibiliseren om te bewegen met plezier én om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor To Walk Again. Vanaf heden kan iedereen zich inschrijven via www.fitclasstowalkagain.be om één of meerdere uren te komen ‘FitClassen’ in één van de FitClass-centra. Deelnemen kost 10 euro en de actie is voor iedereen toegankelijk! Men hoeft dus absoluut geen (top)sporter te zijn om een uurtje mee te doen!

09:43 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: fredje deburghgraeve, sport, fitclass roeselare, fitclass to walk again |  Facebook | |  Print |

Jan Smit presenteert nieuw seizoen DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND

jan_smit.JPGVanaf woensdag 2 mei is een nieuwe reeks van DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND te zien, met Jan Smit als gloednieuwe presentator.

In dit vierde seizoen nemen Gerard Joling, Ruth Jacott, Berget Lewis, Nikki Kerkhof, Peter Beense, Freek Bartels en Yes-R het tegen elkaar op. Zij vertoeven een week lang in een villa op Ibiza waar ze elkaars repertoire zingen. Overdag zijn ze de beste vrienden, maar 's avonds barst de ‘concurrentiestrijd’ los. In elke aflevering gaat één van de zangers op zoek naar zijn ideale vervanger. Dit alles wel met een grote knipoog. Middels de ’Kop van Jut’ wijst hij/zij zijn of haar beste zanger aan.

DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND laten zich van een heel verrassende kant zien en zingen nummers die je normaal gesproken niet zo snel zou verwachten.

In de eerste aflevering staat Gerard Joling centraal en zingen de overige deelnemers zijn grootste hits. Zo brengt Ruth Jacott een Surinaamse versie van ‘Ik hou er zo van’ ten gehore, maakt Berget Lewis haar eigen swingende versie van ‘Ticket to the Tropics’ en giet Peter Beense een jazz-sausje over ‘Love is in your eyes’.

DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND
Uitzending vanaf woensdag 2 mei
Nederland 3 – 20.30 uur

09:39 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: jan smit, zanger jan smit, de beste zangeres van nederland |  Facebook | |  Print |

29/04/2012

Wie Trouwt Mijn Zoon - Maandag 30 april 2012 om 20.45 bij vtm

vtm.JPGDe voorbije weken haalden de vrouwen in ‘Wie Trouwt Mijn Zoon?’ alles uit de kast om in de smaak te vallen bij de vrijgezellen en hun moeder. Uiteindelijk werden 2 dames uitgekozen om mee te gaan op familiereis en dat bracht al meteen veel aan het licht. Op maandag 30 april 2012 krijgen de 2 vrouwen nog een laatste kans om alles in de strijd te gooien, want het einde van het verblijf nadert en zo dus ook de moeilijke keuze voor Tom, Max, Rik en Sam. Zij moeten immers beslissen wie van de 2 vrouwen hun absolute voorkeur wegdraagt en door hem getrakteerd zal worden op een onvergetelijke, exotische reis, zonder het toeziend oog van zijn moeder.

Damiano heeft het makkelijker. Magali gaf last minute verstek voor de reis en hij vertrok dus noodgedwongen met zijn gezin en Kasia alleen op reis. Normaal gezien kan zij dus op de onverdeelde aandacht van de knappe jongeman rekenen, maar dan staat gastvrouw Dina Tersago in Rome. Zij had nog een ticket over voor een reisje naar Italië en heeft een mysterieuze gast meegebracht...

Voor het gezin Debergh was hun allereerste vliegreis niet meteen een onverdeeld succes. Kimberley voelde zich het vijfde wiel aan de wagen omdat Wencke vaak het gezelschap van de ouders van Tom opzocht. Ook nu blijkt dat Wencke de voorkeur geniet van Ingrid en Marnik. Maar of Tom zelf daar ook zo over denkt, is de vraag…

In Tunesië liet Nikita de voorbije dagen geen kans onbenut om de aandacht van Max op te eisen, tot ergernis van Daisy én mama Chantal. Max’ mama vindt dat ze moet ingrijpen en neemt Daisy even apart. Chantal laat een duidelijke voorkeur blijken voor de rustigere jongedame, maar Max lijkt zich steeds meer voor de enthousiaste Nikita te interesseren…

Nadat hij Ine leerde snowboarden, is het voor Rik vandaag tijd om zich echt te amuseren. En dat kan met de meer ervaren Jelle. Hun uitstapjes samen doen Rik beseffen dat hij en Jelle wel heel erg op mekaar lijken. Mama Suzanne wijst hem er echter op dat identieke karakters vaak botsen…

Sam en Ria blijven het in Tenerife moeilijk hebben om een keuze te maken tussen de twee meisjes die dingen naar het hart van Sam: Melissa en Stephanie. Deze laatste deed tot nu toe veel meer moeite dan haar concurrente, maar vandaag komt daar verandering in. Melissa haalt werkelijk alles uit de kast om Sam ervan te overtuigen dat zij wel degelijk de beste keuze is voor hem.

Tot slot moeten de vijf zonen in overleg met hun mama beslissen wie van de vrouwen door mag gaan en wie jammer genoeg met een gebroken hart terug naar huis zal moeten. Geen makkelijke keuze, maar wel een hele belangrijke. Want de uitverkorene zal mogen genieten van een verre, exotische reis met de man van haar dromen. Ver weg van het wakende oog van de mama’s…

22:27 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: wie trouwt mijn zoon, vtm, vmma, huwelijk, trouwen |  Facebook | |  Print |

Telefacts - Dinsdag 1 mei 2012 om 20u50 bij vtm

vtm.JPGEchtscheidingen, nieuw samengestelde gezinnen, prestatiedruk op school en in de sportclub… onze kinderen staan meer dan ooit onder stress. “Ik heb een onderzoek gedaan bij 3000 kinderen en 1 op de 3 heeft stress. Dat begint al als kleuter. Er zijn vandaag meer kinderen met stress dan volwassenen, dus het is een immens probleem”, zegt Dokter Luc Swinnen, een stress-specialist.

1 van de manieren om stress te bekampen is yoga. Niet alleen voor volwassenen, maar sinds enige tijd ook voor kinderen. “Ik denk dat er geen enkele generatie van kinderen is die yoga en relaxatieoefeningen zo hard nodig heeft als deze”, zegt Hedwig Joris. Zij is leerkracht in het basisonderwijs en sinds kort ook kinderyogadocente. Jolien, 11 jaar oud, mediteert en ontspant regelmatig met yoga-oefeningen. “Volgende week heb ik toetsen op school en daar heb ik altijd stress voor. Ik doe ook nog aan competitiezwemmen. Voor elke wedstrijd doe ik mijn oefeningen en dat helpt”, zegt Jolien. Maar vanaf welke leeftijd heeft yoga eigenlijk zin? En is het niet ver gekomen als kinderen in hun vrije tijd moeten leren mediteren om de druk aan te kunnen? Telefacts volgt verschillende yogacursussen voor kinderen.

DE MILJONAIR UIT DE MAROLLEN

“Voilà, dit is ‘mijnen hof’.”, vertelt Toots Thielemans op het dakterras van zijn appartement in New York. Het uitzicht over de skyline is adembenemend, het appartement redelijk onbetaalbaar.

Toots Thielemans is 90 geworden. Een monument, één van de grootste jazzmuzikanten aller tijden. Hij mag tegen de heren Jones, Simon en Joel gewoon Quincy, Paul en Billy zeggen. “Ik doe gewoon mijn best. Ik kan er ook niet aan doen dat iemand mij dit talent heeft gegeven.”

Geboren als eenvoudige ket in de Brusselse Marollen, maar al decennia een ‘bescheiden miljonair’. Hij heeft z’n eigen harmonicalijn met z’n naam op. “In Japan is de mondharmonica in het onderwijs, wat de blokfluit bij ons is. Iedereen heeft er één. Mijn naam staat erop, zoals André Agassi z’n tennisrackets heeft”, vertelt Toots. In Telefacts exclusieve beelden van Toots, privé in New York en Brussel.

22:23 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: telefacts, vtm telefacts, brussel, kinderen, marollen, toots thielemans |  Facebook | |  Print |

Operatie Renovatie - Dinsdag 1 mei 2012 om 21u35 bij vtm

vtm.JPGSinds de duo’s aan de slag zijn gegaan in Gent heeft Operatie Renovatie een nieuwe wending genomen. Op het einde van dit huis moet één duo immers de verbouwwedstrijd voorgoed verlaten. Momenteel zitten drie duo’s in de gevarenzone. Scoren bij het Gentse gastgezin is voor Peter en Leentje, Salvatore en Angelina en voor Roy en Alexander dan ook prioritair. Tijdens het skype gesprek deden deze duo’s alvast hun uiterste best om een goede indruk te maken. Maar wie slaagde erin het vertrouwen van de familie Deleu te winnen? En wie moet zich dringend herpakken?

Voor het eerst voelen de duo’s zich regelrechte concurrenten want nooit eerder was het winnen van een kamerprijs zo belangrijk. Allemaal willen ze dan ook uitpakken met hun eigen blikvanger. Roy en Alexander kiezen in de living voor een gewaagd paars plafond én een volledig zelfgemaakte kast. Peter en Leentje maken voor het eerst hun kasten niét zelf en dat geeft moed. Alles wijst er immers op dat ze de deadline deze keer probleemloos zullen halen. Salvatore en Angelina gaan dan weer écht een stapje verder. Angelina wil de kinderkamer immers onderverdelen in twee afzonderlijke hokjes.

Maar geraken alle kamers tot in de puntjes afgewerkt? Keert Gunter tijdig terug om samen met Gert de badkamer op te leveren? En welke kamer valt het meest in de smaak van de familie Deleu? Want hun oordeel is deze keer zeer belangrijk. Wie slecht scoort loopt immers gevaar Operatie Renovatie voorgoed te moeten verlaten…

22:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: operatie renovatie, vtm operatie renovatie, vtm, vmma, verbouwen, bouwen, huizen |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende