Showbizzkanaal : Archieven

31/03/2012

Astrid in Wonderland, vanaf 6 april 2012 elke vrijdag om 21u30 opnieuw op VIJFtv

astrid.JPGMet Astrid in Wonderland bewees VIJFtv dat Hollywooddame Astrid Bryan een ster is die blijft schitteren. Geen naam die meer alom tegenwoordig was dan de hare. Al kreeg de populaire Astrid wel wat concurrentie uit eigen huis. Ook haar stevig in het zadel zittende prins op het witte paard Den John en haar geliefde en veelvuldig geplaagde broer De Lau wisten vele VIJFtv-kijkers voor zich te winnen.

In het tweede seizoen van Astrid in Wonderland leren we de twee mannen in Astrids `amazing life' nog beter kennen, terwijl Astrid haar glamoureuze en immer zelfrelativerende zelve blijft. Of ze zich op torenhoge Louboutins, onhandige rollerblades of op zwemvliezen begeeft, en of ze zich in thuisbasis Los Angeles, Hawaï, Milaan of New York bevindt, VIJFtv's favoriete diva draagt altijd een stukje Hollywood met zich mee.

Tussen de sterren - Aflevering 1

Wie Golden Globes zegt, zegt feestjes, exclusieve feestjes. En daar kan Astrid uiteraard niet op ontbreken. Voor de pre-Golden Globe party laat ze John thuis, want met haar collega's van de blog The Blonde & The Brunette wil ze er een echte 'girls night out' van maken. Samen met vriendin en collega Kathryn laat Astrid zich tot in de puntjes stylen, want op de rode loper poseren naast Kirsten Dunst, Kelly Osbourne, Molly Sims en Kat Von D, dan willen ook zij zich van hun meest glamoureuze kant laten zien.

John en Laurens nemen vandaag hun intrek in hun nieuwe kantoor, een gebouw op Sunset Boulevard met een wel heel opmerkelijke geschiedenis. Ooit deed het gebouw dienst als cabardouche, later verzorgden de bekende filmbons Harvey Weinstein en filmmaatschappij Miramax daar hun zaken. Aan John en Lau nu om de geschiedenis van het gebouw in ere te houden...

Na meer dan twee jaar constructietijd lijkt het huis van Jennifer Aniston eindelijk bijna instapklaar te zijn. Astrid gaat alvast eens piepen in het nieuwe huis van haar toekomstige buurvrouw...

16:41 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: astrid in wonderland, vijftv, vijftv astrid in wonderland |  Facebook | |  Print |

30/03/2012

"Het Schlagerlied" van Dennie Damaro - hoogste nieuwkomer in Vlaamse Ultratop 10

dennie_damaro.JPGDennie Damaro schuimt al ruim 20 jaar met succes het Vlaamse land af om met zijn ambiancenummers menig feestje, evenement of schlagergebeuren in lichterlaaie te zetten. In die lange periode heeft deze geboren entertainer de steile opgang van de schlagermuziek in Vlaanderen van zeer dichtbij kunnen gadeslaan en dat heeft hem geïnspireerd tot het maken van wat we gerust de 'hymne van de Vlaamse Schlager' kunnen noemen.

Dennie verzamelde voor zijn nieuwe single "Het Schlagerlied" een karrenvracht aan titels van de grootste schlagerhits, puzzelde deze op fantastische wijze in mekaar tot een leuke tekst en maakte er op de sfeervolle tonen van "Ik hou van u" van Noordkaap een instant schlagerhit van!

In aanloop naar de schlagerhoogmis van het jaar, het Schlagerfestival in Hasselt, de ideale opwarmer voor de vele fans van het genre.

"Het Schlagerlied" van Dennie Damaro, nu al een feestklassieker, komt deze week als hoogste nieuwkomer binnen op #4 in de Vlaamse Ultratop 10! Nu verkrijgbaar bij Free Record Shop en HIER te koop op iTunes. Vanavond is Dennie Damaro met zijn schlagerlied ook te gast in het "Radio 2 Muziekcafé" (uitzending tussen 18u & 20u)

17:32 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: het schlagerlied, dennie damaro, vlaamse ultratop 10 |  Facebook | |  Print |

Tom Lenaerts presenteert dagelijkse actuashow op het nieuwe VT4

vt4.JPGEen nieuwe actuashow van en met Tom Lenaerts wordt dit najaar, samen met ‘De Slimste Mens ter Wereld' met Erik Van Looy en Philippe Geubels, een vaste dagelijkse afspraak op het nieuwe VT4. De afgelopen maanden onderzocht Woestijnvis in opdracht van SBS Belgium de creatieve mogelijkheden om het programmaschema van het nieuwe VT4 uit te bouwen met een volledig nieuw format. Naast buitenlandse films en series, zal het nieuwe VT4 nog meer inzetten op kwalitatieve en relevante Vlaamse programma's met een hoog entertainmentgehalte. Tom Lenaerts leidt en presenteert het dagelijkse actuaprogramma, dat inspeelt op wat leeft in Vlaanderen en daarbuiten.

SBS Belgium-programmadirecteur Liesbet Vrieleman: "Met Erik Van Looy en nu ook Tom Lenaerts zal de Vlaamse kijker goed weten waar hij zich aan mag verwachten bij de dagelijkse afspraken op het nieuwe VT4. Ik ben bijzonder blij dat een talent als Tom zich engageert om dagelijks als presentator van een actuashow in de arena te komen, en het programma ook inhoudelijk te leiden. Tom zal samen met zijn team bij Woestijnvis de komende maanden de inhoud van dit nieuwe format verder invullen. Ik geloof sterk in de actuashow als een van de speerpunten waarmee de nieuwe zender de komende seizoenen en jaren verder uitgebouwd zal worden. Dit is pas een begin, de volgende maanden staat er nog meer op stapel."

Woestijnvis-programmadirecteur Olivier Goris: "De actuashow wordt een nieuw programma dat vandaag in Vlaanderen nog niet bestaat, dus dat is wel spannend. Dit moment voelt als de opstart van ‘Man bijt hond' vijftien jaar geleden. We hebben de voorbije maanden binnen Woestijnvis hard aan het programma gewerkt, met o.a. Steve Verhaeghe, Mark Uytterhoeven, Jan Eelen, Ludovic Beun en Tom Lenaerts zelf. We hebben nog een weg te gaan, maar we hebben ondertussen wel duidelijk zicht op het profiel van de mensen die het programma samen met Tom gaan maken en dragen. Het is ook in die context dat we recent Gilles De Coster en Sofie Lemaire hebben aangetrokken."

17:29 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: tom lenaerts, vt4, liesbet vrieleman |  Facebook | |  Print |

FOTOSPECIAL. Franco Dragone ontving Eredoctoraat

DSC_0292.JPGDe Universiteit Antwerpen kreeg er op donderdag 29 maart 2012 vijf doctores honoris causae bij. Ook theatermaker Franco Dragone mag zich nu voortaan eredoctor noemen.

Elk jaar eert de Universiteit Antwerpen een aantal academici en niet-academici met een eredoctoraat van de universiteit. Vier wetenschappers en een theatermaker behoren dit jaar tot de gelukkigen.

De Amerikaanse prof. Bernard McGinn ontving een eredoctoraat in de Letteren en Wijsbegeerte omwille van zijn toegewijd onderzoek naar mystiek in de westerse christelijke traditie. Leuk om weten: om zich te kunnen toeleggen op de Middelnederlandse werken van Hadewijch en Ruusbroec, leerde de Amerikaanse professor eerst Middelnederlands.

Het eredoctoraat in de Politieke Wetenschappen ging naar de Amerikaanse prof. Peter J. Katzenstein. Hij verrichte onder meer baanbrekend werk op het vlak van de internationale politieke economie.

Voor zijn buitengewone wetenschappelijke carrière werd de Belgische wiskundige prof. Luc Devroye beloond met een eredoctoraat in de Wiskunde en Informatica. Hij leverde briljante bijdragen aan de generatie van willekeurige getallen, de statistiek, de patroonherkenning en de analyse van algoritmen en datastructuren.

De Duitse prof. Harald zur Hausen ontving in 2008 al een Nobelprijs voor Geneeskunde voor zijn ontdekking van het papillomavirus bij baarmoederhalskanker. Dit jaar kreeg hij ook een eredoctoraat in de Geneeskunde van de Universiteit Antwerpen.

Theatermaker Franco Dragone, de bezieler van Cirque du Soleil en internationaal ambassadeur van de Belgische cultuursector, ontving een eredoctoraat voor Algemene Verdiensten.

De hele ceremonie werd opgeluisterd met visueel verrassende en aantrekkelijke voorstellingen van Hilde Heijnen en Alain Pringels.

Fotoalbum: Franco Dragone ontving Eredoctoraat

17:25 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Fotospecial | Tags: franco dragone, universiteit antwerpen, cirque du soleil |  Facebook | |  Print |

Roxeanne & André Jr Hazes - Samen Solo (en... GOUD)

muziek.jpgVanaf vandaag ligt het nieuwe album van Roxeanne & André Jr Hazes in de winkel. Samen solo is een dubbel album met twee gezichten, met nummers van vader André Hazes, enkele duetten, en nieuwe nummers op teksten van Roxeanne en André Jr zelf.

Samen Solo is een verrassend, aangrijpend, maar vooral hartverwarmend eerbetoon aan vader André geworden. Gebracht met het vakmanschap en in een typische stijl zoals je die alleen van een echte Hazes kan en mag verwachten.

Wat 30 maart nog leuker maakt voor Roxeanne & André Jr Hazes is dat ze net vandaag hun allereerste Gouden Award ooit mogen ontvangen uit handen van EMI Music België voor hun debuut ‘Van Jou, Voor Jou’. Vlaanderen houdt van de Hazes en de Hazes houden van Vlaanderen!

Vanavond staan Roxeanne en Dré Jr op het podium in de Ethias arena in Hasselt op het eerste van een reeks van vijf Schlagerfestivals

17:10 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: roxeanne & andré jr hazes, samen solo |  Facebook | |  Print |

Paul De Leeuw en Paul Van Vliet in Capitole Gent

paul_de_leeuw.JPGIn het najaar, op 15 november, ontvangt Capitole Gent niemand minder dan Paul De Leeuw die na lange tijd naar het theater terugkeert. Dit icoon heeft gezongen met artiesten als Lady Gaga en Adele maar keert nu terug naar zijn roots met zijn theatershow POEPHOOFD. Ook Paul Van Vliet vindt zijn weg terug naar de Vlaamse podia. Op 17 januari is hij opnieuw te zien in dé Gentse theaterzaal bij uitstek voor zijn geliefde Vlaamse publiek.

Er zijn 50 redenen om naar de nieuwe theatershow van Paul De Leeuw te komen. We noemen er een paar: hij keert na jaren weer terug in het theater. Hij speelt weer zelf piano! Paul praat openhartig over zijn gezin, duur vlees, orgasmes, augurken, de adoptiemaffia en waarom hij Armani-onderbroeken haat. En wordt dit seizoen 50. Maar de belangrijkste reden is het plezier dat Paul de Leeuw met zich meebrengt wanneer hij het toneel bestijgt. Luister HIER naar wat Paul zelf te zeggen heeft...

Wat Paul van Vliet op het toneel doet is zeldzaam geworden in deze tijd. Een publiek van alle leeftijden vindt inspiratie en herkenning in zijn teksten, die hen ongegeneerd van de schaterlach naar de stilte van de ontroering voeren. Alle shows van zijn 50-jarige carrière heeft hij ook in Vlaanderen gespeeld waarbij hij zelf altijd het gevoel heeft gehad dat zijn poëzie daar beter werd begrepen dan in Nederland. Op algemeen verzoek komt Paul Van Vliet terug naar de Vlaamse theaters in januari 2013.

Paul De Leeuw op 15 november 2012 om 20u.
Paul Van Vliet op 17 januari om 20u.

Info & tickets: www.capitolegent.be

17:08 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: paul de leeuw, paul van vliet, capitole gent |  Facebook | |  Print |

Grootste bekendheden uit de jaren 60 te zien op TVL!

tvl_limburg.JPGTerug naar de tijd waarin de pechstrook van de autostrade diende om te picknicken, de zondagsmissen overbevolkt waren en drugs alleen bestonden in Amerika… Een tijdperk boordevol omwentelingen. Heb je de jaren 60 meegemaakt of mis je ze? Of heb je deze periode gemist en wil je ze graag meemaken? studioTVL dompelt je samen met Bokrijk onder in ‘De Sixties’. Volgende week van 2 april tot en met 6 april nemen we je elke werkdag mee naar deze woelige periode.

Dagelijks kijkt Luc Appermont samen met presentatoren Cynthia Reekmans, Rudi Moesen en Maarten Cox terug op wat er toen te zien was op de buis. Marc Brillouet werpt elke dag ook licht op een muziekstroming uit de jaren 60.

Daarnaast is er elke uitzending ook een centrale gast :

Maandag 2 april - Paula Semer, de eerste dame van de televisie;

Dinsdag 3 april – Frank Aendenboom, recent nog te zien in ‘Matroesjka’s’ en ‘Lili en Marleen’, maar in de jaren 60 onder meer ‘Johan Claeszoon’ in Johan en de Alverman (een reeks die destijds trouwens werd opgenomen in Bokrijk).

Woensdag 4 april – (Tante) Terry Van Ginderen, de dame die niet alleen met Nonkel Bob maar zeker ook solo of met ‘Kraakje’ vele kinderhartjes deed sneller slaan;

Donderdag 5 april – Will Ferdy, de man die naast zijn job als radio- en tv presentator ook furore maakte met ‘Het Schrijverke’ (muziek op het gedicht van Guido Gezelle). Natuurlijk veroorzaakte hij eind jaren 60 heel wat opschudding door als eerste Vlaamse artiest uit te komen voor zijn geaardheid;

Vrijdag 6 april – Micha Marah bracht in 1969 haar eerste single uit en scoorde vervolgens dankzij het programma Canzonissima, maar hoe waren haar puberjaren als jonge artieste in de jaren 60?

Andere gasten zijn ondermeer : De familie Stoops (uitvinders ‘Arabiersnoepjes’), een Limburgse dame die hostess was op de Expo 58, Ludo Busschots (producer en archivaris van de VRT), Joe Berluck (de uitvinder van de discobar), Guy Verdingh (de 6de arbeider ooit bij Ford Genk), enz.

Deze speciale uitzendingen van studioTVL op TV Limburg zijn te zien: elke dag van 14u tot 16u en herhaling dezelfde dag van 16u tot 18u ’s anderendaags tussen 10u en 12u.

17:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: tvl, tv limburg, bokrijk, luc appermont |  Facebook | |  Print |

Minister Lieten brengt werkbezoek aan Miptv

Vlaams Minister van Media Ingrid Lieten brengt dit jaar een werkbezoek aan Miptv, de internationale televisiebeurs en audiovisuele rechtenmarkt in Cannes (1-4 april). Het bezoek kadert in de door de Minister genomen initiatieven die de creatie van kwalitatieve fictie-, documentaire- en animatieseries in Vlaanderen moeten stimuleren.

Het is voor het eerst dat een Vlaams Minister de belangrijke internationale televisiebeurs bezoekt. Het zwaartepunt van het officiële programma ligt op maandag 2 april. Naast een officiële verwelkoming door Anne de Kerckhove, Entertainment Division Director van de beursorganisatie Reed Midem, volgt een rondleiding op de beursvloer. De Minister zal daarbij ook een aantal op Miptv aanwezige onafhankelijke Vlaamse televisieproducenten ontmoeten. Vervolgens neemt ze deel aan een werklunch met Vlaamse producenten en omroepen. Tenslotte zal Minister Lieten die dag ook aanwezig zijn op een receptie met 'A Taste of Flemish Creativity' als thema, georganiseerd door het VAF/Mediafonds, Flanders Investment & Trade (FIT), de Vlaamse Vertegenwoordiging in Frankrijk en de Vlaamse Onafhankelijke Televisie Producenten (VOTP).

In het najaar van 2010 werd door Vlaams Minister van Media Ingrid Lieten het Mediafonds opgestart. Daartoe werkte de minister met het Vlaams Audiovisueel Fonds vzw (VAF) een beheersovereenkomst uit voor de periode 2011-2013. Met het Mediafonds, gecofinancierd door de Minister van Cultuur via een culturele bijdrage, wil de Vlaamse regering een impuls geven aan de creatie van kwalitatieve en hoogwaardige televisiefictie, -animatie en -documentaire, en de participatie van het publiek aan dit aanbod versterken. Het Mediafonds wil ook bijdragen tot de hogere continuïteit en stabiliteit van de Vlaamse productiehuizen. Dankzij de bijdrage van Minister Lieten van € 4 miljoen en van Minister Schauvliege van € 2,55 miljoen, beschikt het VAF/Mediafonds over een jaarlijks budget van € 6,55 miljoen.
Het wil Vlaamse televisiezenders een impuls geven om te investeren in minder vanzelfsprekende projecten omwille van bv. de kostprijs, de thematiek, de vertelwijze, de visuele aanpak, e.a. Concreet ondersteunt het VAF/Mediafonds televisiereeksen in de genres fictie, animatie en documentaire. De Vlaamse televisiezenders zijn rechtstreeks betrokken als co-financier en ‘verspreider’ van de afgewerkte reeksen, maar het zijn de onafhankelijke makers/producenten die projecten indienen.
 
Aan Flanders Image, de communicatie- en promotiecel van het VAF, werd vervolgens de opdracht gegeven om na enkele jaren afwezigheid terug een Vlaamse stand op te zetten op de Miptv en Mipcom beurzen. Die stand fungeert niet alleen als uitstalraam, maar ook als verzamelplaats voor Vlaamse onafhankelijke televisieproducenten. Vlaamse spelers kunnen zich voordeliger voor Mip inschrijven via deze stand, en daarbij ook gebruik maken van de faciliteiten die er op aanwezig zijn.
 
Miptv (april) vormt samen met Mipcom (oktober) de belangrijkste internationale televisiebeurs en rechtenmarkt. Naar schatting 11.500 geaccrediteerden, waarvan 3.500 aankopers, uit meer dan 100 landen nemen er aan deel. Al jaren beperkt Mip zich niet meer tot het pure televisie-aanbod. Een groeiend aantal aanwezigen zijn actief op het vlak van bv. mobiele content voor smartphones, tablets, etc. en gaming.

16:56 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: miptv, ingrid lieten, cannes, filmfestival cannes |  Facebook | |  Print |

Zaterdag in EENVANDAAG: De Muur uit de Ronde van Vlaanderen

eenvandaag.JPGDe Muur is niet meer. De 'scherprechter' van de Ronde van Vlaanderen is door de nieuwe organisatie uit de koers gehaald en dat doet pijn. Veel pijn. Wielerminnend Vlaanderen en Nederland was al in rep en roer toen het nieuws vorig jaar bekend werd gemaakt, maar nu de Ronde zondag van start gaat, lopen de gemoederen nog hoger op. Want wat is de Ronde van Vlaanderen zonder de Muur van Geraardsbergen? Zaterdag in EENVANDAAG een reportage.

Onderstaand item is al eerder aangekondigd, maar doorgeschoven in verband met de actualiteit.

Aung San Suu Kyi op campagne

Ze had jarenlang huisarrest, maar mag nu openlijk campagne voeren: Aung San Suu Kyi. Na jaren van militaire dictatuur lijkt Birma steeds meer bereid tot politieke hervormingen. Wat is het geheim van deze prille democratie?

EENVANDAAG
Uitzending zaterdag 31 maart
Nederland 1 – 18.15 uur

16:54 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de muur uit de ronde van vlaanderen, eenvandaag, ronde van vlaanderen |  Facebook | |  Print |

Bekendmaking cast Ben X, de musical

benx.jpgGisteren werd in Capitole Gent de volledige cast van Ben X, de musical voorgesteld. Leendert De Vis kaapt de hoofdrol weg van Ben en Jorien Zeevaart kruipt in de huid van Scarlite. Andere grote namen zijn o.a. Peter Van de Velde, Bert Verbeke, Jan Schepens en Marc Coessens. Na het boek, het toneelstuk en de film van Nic Balthazar nu dus het verhaal van Ben X in een grensverleggende musical!

Het creatieve team dat ook van Daens een succes maakte, zet nu de schouders onder dit prestigieuze project van de vzw Musical van Vlaanderen. Geert Allaert, Frank Van Laecke, Dirk Brossé en Allard Blom zoeken met deze productie werkelijk de grenzen van het genre op. De musical combineert de meest moderne theatertechnieken met het verhaal van Ben: een eenzame, licht autistische jongen die op school gepest wordt. Een verhaal over onbegrip en sociale uitsluiting, maar ook over vriendschap en liefde.

Peter Van de Velde en Marleen van der Loo nemen de rol van bezorgde ouders op zich terwijl Bert Verbeke en Sébastien De Smet de pestkoppen Bogaerts en Desmet mogen vertolken. Marc Coessens speelt leraar praktijk, Jan Schepens leeft zich in als leraar godsdienst.

Ben X, de musical vanaf 8 september 2012 in Capitole Gent. Première op donderdag 13 september.

Tickets & info op http://www.musichall.be of 0900 69 900.

16:51 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: ben x, cast musical ben x, musichall |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende