Showbizzkanaal : Archieven

29/02/2012

‘Traffic’ (2000) is zaterdag 3 maart om 22.25 uur te zien bij de VARA op Nederland 3

vara.JPGRobert Wakefield (Michael Douglas) is een conservatieve Amerikaanse rechter die de haperende ‘war on drugs’ nieuw leven moet inblazen. Ondertussen wordt hij keihard geconfronteerd met de realiteit dat zijn eigen dochter vrijelijk met een vriendje crack gebruikt. Parallel schetst filmmaker Steven Soderbergh de avonturen van Javier Rodriguez (een Oscar-winnende rol van Benicio Del Toro), een integere politieman in de benauwende Mexicaanse krabbenmand van corruptie. De Amerikaanse film ‘Traffic’ (2000) is zaterdag 3 maart om 22.25 uur te zien bij de VARA op Nederland 3.

Een aangrijpende, keiharde thriller over de Oorlog Tegen Drugs, gezien door de ogen van verschillende mensen. De rechter, de politieman, de vrouw (Catherine Zeta-Jones) van een opgepakte drugsbaron, die het werk van haar man overneemt en de Amerikaanse undercover agent (Don Cheadle) die een kroongetuige moet beschermen tegen een drugkartel. ‘Traffic’ won Oscars in de categorieën: Beste regie, origineel scenario, bijrol en montage.

21:28 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: traffic, film traffic, vara traffic, michael douglas |  Facebook | |  Print |

Sandrine verovert Milanese catwalk

sandrine.JPGOp zaterdag 25 februari schitterde Sandrine op de catwalk van het modehuis Philipp Plein in het momumentale San Paolo Converso kerk . Als ambassadrice van het glamorous rock-chique merk Philipp Plein werd Sandrine gevraagd om de show in het thema 'Unleash the Beast' van muzikale glitter en glamour te voorzien. Als een rasechte entertainer wist ze als geen ander de show te stelen en sloeg ze de verzamelde pers met verstomming. "Who's that girl?" was de vraag die op ieders lippen brandde. Vraag die Sandrine met plezier beantwoordde tijdens de vele interviews die ze na de show aan de internationale journalisten gaf, waaronder de prestigieuze Fashion TV.
 
Sandrine is de eerste Belgische artieste die tijdens de fashionweek in Milaan een optreden mocht verzorgen.

21:21 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Fashionnieuws | Tags: sandrine, milanese catwalk, fashion tv |  Facebook | |  Print |

Gloednieuw concept CLUB MTV brengt de MTV legacy op de dansvloer.

noxx.JPGNOXX Antwerp verwelkomt op vrijdag 16 maart 2012 de eerste editie van CLUB MTV, het gloednieuwe concept waarbij de alom gekende MTV ‘legacy’ tot leven komt op de Belgische dansvloer. De eerste editie staat helemaal in het teken van MTV’s hitserie Jersey shore. Generation MTV leden genieten van een pak voordelen.

CLUB MTV pakt op vrijdag 16 maart uit met de ‘Jersey Shore Edition’. Jersify jezelf en word een echte Guido of Guidette! Duik in de tanning spray cabine voor een lekker bruin kleurtje, laat onze kapper je een echt Jersey Shore haircut aanmeten, vind je ware Guido of Guidette en verleid hem of haar met je tattoo sleeve.

CLUB MTV, waar underground en hits samenkomen: van Kanye tot Gaga en van Duck Sauce tot Billie Jean. Namen als Dominico, Makasi, Dj Dysfkunkshunal, Fatt K en Bay-B Da Kid maken van deze avond zeker en vast een succes!

Generation MTV leden genieten van tal van voordelen. Zo kunnen de eerste 200 leden een duoticket kopen aan €1, kopen alle andere Generation MTV leden hun ticket aan €8 in plaats van €15 en hoeven ze niet aan te schuiven dankzij de fastlane.

See you at Club MTV!

PRAKTISCH:

Vrijdag 16 maart 2012

Deuren: 23u00 – 06u00

NOXX ANTWERP

Straatsburgdok Noordkaai 3

2030 Antwerpen – België

GEWONE TICKETS:

Prijs: €15

Online: via www.clubmtv.be

In alle free record shops of bij de CLUB MTV ticketdealers (je vindt ze op Facebook)

GENERATION MTV TICKETS:

Prijs 1: eerste 200 leden kopen een duoticket aan €1

Prijs 2: alle andere Generation MTV leden kopen duotcikets aan €8
Enkel online: via www.clubmtv.be

FASTLANE ENTRANCE:

Generation MTV leden hoeven niet aan te schuiven, die lopen door langs de fastlane!

Meer info op www.noxxantwerp.eu  of www.clubmtv.be

21:17 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: noxx antwerp, mtv legacy, jersey shore edition |  Facebook | |  Print |

Nieuwigheden en winterwerken in Bellewaerde Park

pretpark.JPGNog een maand en dan opent Bellewaerde Park zijn deuren voor een nieuw seizoen. Momenteel bruist het er van de bedrijvigheid: op verschillende werven in het park wordt hard gewerkt om het park klaar te stomen en de bezoekers vanaf 31 maart te verrassen met enkele markante nieuwigheden.

Elk jaar investeert Bellewaerde Park in verbeteringen die de kwaliteit, beleving en het comfort van de bezoeker verhogen. Dit jaar wordt hiervoor ruim 2,2 miljoen euro geïnvesteerd.

Nieuw: bizons

In de Far West zone kwam je tot voor kort geen dieren tegen, maar daar komt nu verandering in! Vier wisents of Europese bizons krijgen een thuis in het nieuw aangelegde bizonverblijf recht tegenover de keverbaan. Wisents zijn de grootste Europese zoogdieren.

Er werd bewust gekozen voor de Europese variant omdat wisenten een sterk bedreigde diersoort zijn, die na de 2e wereldoorlog bijna uitgestorven waren. In het kader van een kweekprogramma in samenwerking met EAZA gaat Bellewaerde Park van start met een kweekgroep met 1 mannetje en 3 vrouwtjes.

Nieuw: leeuwen spotten

Wie de leeuwen in Bellewaerde Park wil spotten krijgt vanaf dit seizoen een leuk alternatief voor de Bengal Express. Kids kunnen binnenkort de koning der dieren en zijn vrouwelijke metgezellen bekijken aan het stuur van een speciale “leeuwenproof” jeep. Twee speciaal aangepaste terreinwagens worden gemonteerd in een constructie met gelaagd en gehard veiligheidsglas van 22 mm dik. Dit nieuwe “leeuwen uitkijkpunt” wordt gebouwd in Bengaalse stijl en vind je vlak naast het station van de Bengal Express.

Winterwerken

Niet alleen bij de bizons en leeuwen heerst er bedrijvigheid. Op verschillende plaatsen in het park zijn de technische ploegen en bouwvakkers druk in de weer met verbouwingen, onderhouds- en verbeteringswerken. Zo krijgt de Keverbaan een nieuwe carrosserie en wordt een geluidsdempende muur opgetrokken. De rails van de Boomerang worden afgestoomd en krijgen een nieuwe Mexicaanse tint. De souvenirwinkel aan de hoofdingang krijgt een volledig nieuwe look aangemeten en de parking aan de Meenseweg wordt uitgebreid.

21:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Pretparken | Tags: bellewaerde park, pretpark bellewaerde park, 31 maart 2012 bellewaerde park |  Facebook | |  Print |

Levensgroot Kuifjebeeld exclusief in het MOOF

MOOF Kuifje 2.jpgVandaag stelt het MOOF (Museum of Original Figurines), in samenwerking met Sony Pictures Home Entertainment, een wel erg mooie uitbreiding van haar collectie voor: een exclusieve en levensgrote Kuifjefigurine. Dit unieke beeld werd plechtig onthuld door de Brusselse schepen van Cultuur, Hamza Fassi-Fihri.

Naar aanleiding van de langverwachte dvd-, Blu-ray- en Blu-ray 3D-release van “De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn” leent Sony Pictures Home Entertainment dit speciale beeld voor zes maanden uit aan het MOOF. Deze figurine, die een rennende Kuifje met Bobbie voorstelt, werd speciaal gemaakt voor de film. Het exemplaar dat tentoongesteld wordt in het MOOF, is het enige in België dat het grote publiek te zien krijgt. Daarom is dit een echte aanwinst voor het museum. Jean-Pierre Vanhemelryck, conservator van het MOOF: “Wij zijn Sony Pictures Home Entertainment zeer dankbaar voor de steun en het vertrouwen dat ze tonen door ons de gelegenheid te geven dit uitzonderlijke stuk aan het publiek te kunnen voorstellen. Om het met een citaat van Jim Coleman te zeggen: Als er sprake is van verbinding tussen mensen in wat voor vorm van samenwerking dan ook, gebeuren er dingen die anders niet zouden gebeuren.”

De erfenis van Hergé werd met uitermate veel respect behandeld door de personages van de Kuifje stripalbums tot leven te wekken met de verbluffende motion capture-techniek. De kijkers worden meegesleurd in een wereldwijde zoektocht gevuld met verborgen mysteries, gevaarlijke vijanden en een eeuwenoude schat. De Avonturen van Kuifje: Het Geheim van de Eenhoorn is pure filmmagie en zal jong en oud bekoren! De film is vanaf nu beschikbaar op dvd, Blu-ray en Blu-ray 3D.

21:08 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: kuifjebeeld, moof, museum of original figurines |  Facebook | |  Print |

De Celini Brothers presenteren Pa Ni Pwoblem !

theater.JPGWat hebben ze hier naar uitgekeken... Soms zijn er van die belangrijke kruispunten in het leven. Even stilstaan, goed uitkijken in alle mogelijke richtingen en wie weet, misschien wel een stukje terugkeren...Het is zover, de veelzijdige Christian en Frédéric Celini presenteren u bijzonder graag hun eerste eigen project : Pa Ni Pwoblem !

Wat mag u verwachten ?

Een intiem, persoonlijk theaterproject in de Zwarte Zaal van het Fakkelteater, waarin ze niet schuwen om inspiratie te halen uit hun deelse 'black roots'. Er stroomt immers een mix van Antiliaans, Chinees en Vlaams bloed door het lijf van deze twee broers. Ze vertellen in een gedoseerde combinatie van kleinkunst, cabaret, dans en acrobatie wie ze zijn, waar ze vandaan komen en vooral hoe ze doorheen de geschiedenis van hun voorouders en hun eigen leven dat ze in dit stuk tot leven brengen, door de keuzes die er werden gemaakt, ook een prijs betalen voor geluk en succes. In het geval van Christian en Frédéric kunnen ze met Pa Ni Pwoblem! eindelijk eens hun eigen ei leggen.

Pa Ni Pwoblem ?

De Celini Brothers brengen hun allereerste eigen duo-creatie met 'Pa Ni Pwoblem!' Het Creools voor 'geen probleem'. Ze lieten zich op sleeptouw nemen door die artistieke keuzes en muzikale passies die al zolang zinderden in hoofd en hart.Maar vooral, willen ze het publiek meenemen in hun verhaal... hun geschiedenis. Het is een verhaal van verschillende achtergronden, culturen, normen en waarden. Ze ontstaan, volgen een weg, overwinnen obstakels en komen samen in een Antilliaans gerechtje, met Oosterse toets op een bedje van Vlaamse roots! Fusion op zijn best ! Als je je afvraagt wat het dan precies gaat zijn, kunnen ze maar één ding antwoorden: "Het wordt iets van ons..." Sébastien De Smet regisseert beide broers en houdt de rode draad van het stuk levend.

Christian en Frédéric Celini zijn bijzonder veelzijdige "oude rotten" in het vak !

Ze zijn de laatste 10 jaar actief geweest in verschillende toneelstukken en musicals (Blauwe ogen, West side Story, Oliver!, Grease, Peter Pan, Beauty and the Beast, Lelies...). Ze waren te zien in Revues en op tv. Ze hebben gedanst tot in Ukraïne, Venetië, Geneva en zelfs op Broadway met de voorstelling Peter en de Wolf. Ze hebben gechoreografeerd voor verschillende artiesten zoals David Guetta, Annagrace en verschillende productie bedrijven.

Het moet niet gekker worden, denk je dan... maar deze twee hebben toch wel een bijzonder eigenwijs levensparcours op de teller staan. Hier nog een paar leuke weetjes: Frédéric Celini en Christian Celini zijn beide meervoudig Belgisch kampioen turnen geweest en hebben deelgenomen aan verschillende Europese- en Wereldkampioenschappen met een 3de plaats op de Worldcup te Galgary als hoogtepunt. Beiden hebben na hun studies (Sociale en Culturele Agogiek en Filmopleiding) gekozen voor het podiumwerk.

De drie eerste voorstellingen van Pa Ni Pwoblem! in de Zwarte Zaal van het Fakkelteater, op 30 en 31 maart en op 1 april, zijn hopelijk een preview op een groter, meer uitgebreid project dat de ambitie koestert te toeren langs de Vlaamse theaters en culturele centra. De Celini Brothers willen met dit stuk laten zien wie ze zijn, wat ze kunnen en nog in hun mars hebben.

PA NI PWOBLEM! - PRAKTISCH:

Een productie van de Celini Brothers (Frédéric en Christian Celini) - Regie: Sébastien De Smet -

Tickets via www.fakkelteater.be of 070 246 036 - Prijs: € 19 - Locatie: Zwarte zaal - Reyndersstraat 7 te Antwerpen

Data: 30/03/2012 - 20:30 - 31/03/2012 - 20:30 - 01/04/2012 - 20:30

Alternatieve prijzen: GROEP (vanaf 20 pers.): € 14 - Reserveringskost: € 1 / ticket

Wij danken u voor de verspreiding van deze informatie.

21:04 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: de celini brothers, pa ni pwoblem |  Facebook | |  Print |

70-jarige Joop van den Ende viert 50 jarig jubileum als theaterproducent

joop.JPGJoop van den Ende Theaterproducties pakt het 50-jarig jubileum van oprichter Joop van den Ende (1942) als theaterproducent op voor een viering met het publiek. Op 20-jarige leeftijd begon hij zijn carrière vanuit Amsterdam-Oost. Een halve eeuw later is Amsterdam nog steeds de thuisbasis van het internationale theaterbedrijf dat alom waardering geniet voor zijn aandeel in de erkenning voor musicals in Nederland en Europa en voor de constant hoge kwaliteit van zijn musicals en shows die wereldwijd succesvol zijn.

Vanaf maart zal Joop van den Ende Theaterproducties dit jubileum vieren met een groot gebaar richting de trouwe bezoekers. Wie jubileert of jarig is trakteert: daarom geeft Joop van den Ende Theaterproducties 50 dagen lang elke dag cadeaus weg variërend van auto’s tot flat screen televisies; van tablets tot uitnodigingen voor galapremières en vliegvakanties. Gedurende 50 dagen maakt iedereen die een kaart boekt voor Miss Saigon, Wicked, Saturday Night Fever, Next to Normal, The Little Mermaid, Lol Inclusive, Ja hoor…daar is ie weer of De Musical Droomvluchtbovendien kans op dagprijzen.

De afgelopen 50 jaar bezochten meer dan 25 miljoen mensen in Nederland een Van den Ende voorstelling. Bezoekers van de ene musical kwamen opvallend vaak terug voor de volgende. De naam Joop van den Ende werd een keurmerk voor iedereen die geïnteresseerd is in een avond of middag theaterentertainment op niveau.

20:59 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: joop van den ende, 70 jaar joop van den ende |  Facebook | |  Print |

De Lichttoren - Het ware verhaal van Lili en Marleen in de boekhandel

boek.JPGDe Lichttoren - Het ware verhaal van Lili en Marleen vertelt op geromantiseerde wijze een stuk van de familiegeschiedenis van Walter Van de Velde. Zijn grootouders baatten tot in de jaren zestig van de vorige eeuw café De Lichttoren uit, op de Koolkaai, in het hart van het Antwerpse Schipperskwartier. Het volkse leven in en rond het café vormde voor de auteur een onuitputtelijke bron van inspiratie voor het populaire toneelstuk en de latere tv-reeks Lili en Marleen. Maar achter de fictieve, komische verhalen ging ook een kroniek van diepmenselijk lief en leed schuil.

Het is dit relaas dat Walter Van de Velde heeft neergeschreven in deze roman. Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en confronteert de lezer met de dualiteit van de oorlog: armoede, ontbering, angst en onzekerheid tegenover samenhorigheid, vindingrijkheid, liefde en de onverzettelijke wil om er ondanks alles het beste van te maken.

Walter Van de Velde (1950) is acteur, regisseur en auteur van theaterstukken en tv-scenario's. In 1986 schreef hij het stuk Lili en Marleen. Het ging op 12 juni 1987 in première in de Antwerpse Arenbergschouwburg en blijft tot op vandaag een vaste waarde op de affiche van menig toneelgezelschap. Die aanhoudende populariteit is mee te danken aan de tv-serie Lili en Marleen, die in 1994 op de buis kwam en sindsdien meermaals heruitgezonden werd.

Titel: 'De Lichttoren' - Auteur: Walter Van de Velde - Prijs: € 19,95 - ISBN: 978-90-5720-455-5

19:32 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: de lichttoren, lili en marleen, walter van de velde |  Facebook | |  Print |

Nieuw bij 2BE: Spartacus - Gods of the Arena

2be.JPGOp zondag 4 maart 2012 gaat bij 2BE ‘Spartacus: Gods of the Arena’ van start. Het tweede seizoen van de prestigieuze gladiatorenreeks neemt ons mee naar de periode vóór de aankomst van Spartacus in Capua en is dus een prequel van ‘Spartacus : Blood and Sand’.

Seizoen 1, dat in het najaar van 2011 bij 2BE te zien was en met de intussen overleden Andy Whitfield in de hoofdrol, kon gemiddeld rekenen op 244.022 kijkers (live +6), goed voor een marktaandeel van 20% (VVA 18-44).

In ‘Spartacus: Gods of the Arena’ herneemt John Hannah zijn rol van Quintus Batiatus en ook Lucy Lawless is opnieuw van de partij als zijn wederhelft Lucretia. Ook Manu Bennett (Crixus), Peter Mensah (Oenomaus), Nick Tarabay (Ashur) en Craig Walsh-Wrightson (Solonius) schitteren in hun vertrouwde rol.

Dustin Clare speelt de rol van Gannicus, de nieuwe held van Capua. Clare is een Australische acteur die vooral naambekendheid verwierf met zijn rol van Riley Ward in ‘McLeod’s Daughters’. Voor die rol won hij in 2007 een Logie Award, de Australische Oscars, in de categorie ‘Most Popular New Male Talent’. Zijn rol van Gannicus zal later ook nog terugkeren in ‘Spartacus: Vengeance’, de sequel van ‘Blood and Sand’.

‘Gods of the Arena’ kwam er nadat het tweede seizoen van de reeks vertraging opliep nadat er bij Andy Whitfield kanker werd vastgesteld. De reeks is een uitgebreide versie van een flashback uit een aflevering van ‘Blood and Sand’. In de Verenigde Staten is intussen ook het derde seizoen, ‘Spartacus: Vengeance’ op antenne gegaan. De rol van Spartacus wordt na het overlijden van Andy Whitfield gespeeld door acteur Liam McIntyre.

In aflevering 1 van ‘Spartacus: Gods of the Arena’ op zondag 4 maart 2012 maken we kennis met de jonge maar razend ambitieuze Quintus Batiatus. Batiatus heeft de leiding van de gladiatorenschool van zijn vader overgenomen en is vastbesloten om zijn plaats in het wereldje van de gladiatorengevechten te veroveren. Met een nieuwe prestigieuze arena in volle opbouw doet Batiatus er alles aan om op een goed blaadje te staan bij de magistraten die beslissen over wie er mag vechten tijdens de feestelijke opening.

Hij rekent hiervoor op Gannicus, een onbevreesde topgladiator die de ambities van Batiatus mee moet helpen waarmaken. Tijdens een bezoek aan de markt in Capua merken Batiatus en zijn zielsgenoot Solonius de jonge slaaf Crixus op. Ze kopen Crixus van de invloedrijke Tullius met de bedoeling om van hem een gladiator te maken. Crixus krijgt het echter zwaar te verduren in de ludus en wordt onder de hoede van Oenomaus geplaatst. Oenomaus aast op zijn beurt nog steeds op een terugkeer in de arena, na zijn laatste bijna fatale gevecht tegen Theokeles. Batiatus heeft echter andere plannen met de zwarte krijger. Batiatus verzeilt in een conflict met Tallius over Gannicus…

Spartacus: Gods of the Arena
aflevering 1 op zondag 4 maart 2012 om 22.20 bij 2BE

19:24 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: spartacus, 2be, spartacus: gods of the arena |  Facebook | |  Print |

"In gesprek met Paul Cliteur" in de boekhandel

boek.JPGPaul Cliteur (1955) is hoogleraar aan de Universiteit Leiden, filosoof en toonaangevend in het debat over de multiculturele samenleving. Als vrijdenker staat hij op de bres van de Verlichtingsidealen en bekritiseeert de impact van religies. Hij verwerpt de waarheidclaims van geopenbaarde godsdiensten, bepleit een universele seculiere moraal, kiest voor een neutrale overheid en staat pal voor de liberale grondwaarden.

In de zomer van 2011 voerde Dirk Verhofstadt dagenlang gesprekken over de thema’s die Cliteur behandelt in zijn boeken Moreel Esperanto, The Secular Outlook en Het monotheïstisch dilemma. Daarbij gaan ze dieper in op de vraag hoe mensen met verschillende, vaak tegengestelde visies toch harmonieus kunnen samenleven. Ze bespreken onder meer de vrijheid van meningsuiting, de scheiding van kerk en staat, het recht op zelfbeschikking, de gelijkwaardigheid van elke mens en de rechten van dieren.

Paul Cliteur veroordeelt de goddelijke beveltheorie, religieuze zelfmoordterroristen en de invoering van de sharia. Hij bespreekt de drijfveer van Abraham die zijn zoon wou doden, de zaak Salman Rushdie, de moord op Theo van Gogh, het protest tegen de Deense cartoons, de houding van de paus tegenover homoseksualiteit en de lafheid van progressieven als het erop aankomt de liberale kernwaarden te verdedigen.

Dirk Verhofstadt in gesprek met Paul Cliteur op MIND THE BOOK op zondag 11 maart.

DIRK VERHOFSTADT (1955) is doctor in de moraalwetenschap, publicist en auteur van onder meer de bestseller 'In gesprek met Etienne Vermeersch. Een zoektocht naar waarheid.'

Titel: In gesprek met Paul Cliteur - Auteur: Dirk Verhofstadt - Prijs: € 24,50 - ISBN: 978 90 8924 210 5

19:21 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: in gesprek met paul cliteur, paul cliteur |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende