Showbizzkanaal : Archieven

31/01/2012

EENVANDAAG lanceert Nederlandse regiosite

site.JPGHoe denkt de provincie Groningen over het kabinet? Wie is de populairste landelijke politicus volgens de Friezen? En vinden de Limburgers dat gemeenten steun moeten blijven geven aan voetbalclubs? Om antwoorden op deze en andere vragen te geven werkt EENVANDAAG sinds het najaar van 2011 samen met alle regionale omroepen in Nederland. En vanaf vandaag zijn de enquêtes van het EenVandaag Opiniepanel per provincie terug te zien op de speciale regio-site www.eenvandaag.nl/regio.

Vanuit de doelstelling een programma te zijn voor iedereen, van Groningen tot Maastricht, rees het plan om samenwerking te zoeken met alle 13 regionale omroepen. En al vanaf de start in oktober vorig jaar is deze samenwerking een succes te noemen.

De site toont enquêtes uitgesplitst per provincie, maar biedt ook de mogelijkheid om per vraag de antwoorden te vergelijken. Hiermee worden de soms grote verschillen in antwoorden tussen de provincies inzichtelijk gemaakt. Ook hebben de regionale omroepen de mogelijkheid zelf ingebrachte vragen over regionale kwesties mee te laten lopen in het onderzoek. De antwoorden op deze vragen verschijnen uiteraard ook op de site. En onder de uitslagen plaatst EENVANDAAG de reportages die de regionale omroepen hebben gemaakt over het onderzoek.

Daarnaast heeft iedere provincie een eigen pagina binnen de site waarop de uitslagen worden gepresenteerd. Op deze pagina staat naast de uitslagen ook een informatieblok met verwijzingen naar de regionale zender van de betreffende provincie.

Als extra service kan de uitslag worden via een embedcode door de regionale omroepen, maar natuurlijk ook door de gewone sitebezoeker, op de eigen site worden ingepast. Op deze manier hoopt EENVANDAAG de uitslagen onder een zo groot mogelijk publiek te verspreiden en tot een grotere binding met de verschillende regio's te komen.

22:47 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Web | Tags: nederlandse regiosite, eenvandaag |  Facebook | |  Print |

‘Pauw & Witteman’, woensdag 1 februari om 23.10 uur op Nederland 1

Pauw & Witteman, VARA Pauw & Witteman, Inhoud Pauw & Witteman, In de dagelijkse late night-talkshow ‘Pauw & Witteman’ ontvangen Jeroen Pauw en Paul Witteman gasten uit alle hoeken van de samenleving. Met vanavond:

- Te gast zijn schaatser Stefan Groothuis en zijn coach Jac Orie. De sprinter veroverde zondag in Calgary de wereldtitel op de 1000 meter.

- Journalist en schrijver Robert Vuijsje over zijn nieuwe boek Beste vriend. Eerder schreef hij de roman en bestseller Alleen maar nette mensen.

‘Pauw & Witteman’ zal vanavond tien minuten later dan gebruikelijk worden uitgezonden.

22:44 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: pauw & witteman, vara pauw & witteman, inhoud pauw & witteman |  Facebook | |  Print |

Film ZOMBIBI - Release in België : 15 februari 2012

Ben Saunders, Zombibi, Film Zombibi, Synopsis

Terwijl zijn klooiende broer Mo aan het zwembad ligt te genieten van de zon, vindt de onhandige Aziz het niet erg om op kantoor te zijn. Hij is namelijk bij Tess, zijn prachtige collegaatje waar hij dolverliefd op is. Als Aziz echter door toedoen van zijn broer wordt ontslagen, is hij zo boos dat hij verhaal gaat halen bij het zwembad. Hij krijgt daar per ongeluk ruzie met de verkeerde en belandt met zijn broer in de cel.

Dat blijkt hun redding, want die nacht is er een Russisch ruimtestation neergestort op Nederland. Na een rumoerig nachtje blijkt er niemand meer in het politiebureau aanwezig te zijn, op de jonge politieagente Kim na. Ze komen er achter dat de hele buurt volloopt met zombies en ze moeten zo snel mogelijk weg zien te komen. Maar… als Aziz zijn voicemail afluistert, hoort hij een noodkreet van Tess. Hij moet haar helpen. De anderen kennen haar echter niet en ze willen hun leven niet zomaar op het spel zetten.

De eerste echte Zomedy met Gigi Ravelli, Yahya Gaier, Mimoun Ouled Radi en Sergio Hasselbaink in de hoofdrollen.

Carlo Boszhard, Yes-R en Ben Saunders zijn in verrassende bijrollen te zien.

22:41 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: ben saunders, zombibi, film zombibi |  Facebook | |  Print |

Reebok Crossfit Spring/Summer 2012

sport.JPGSportmerk Reebok heeft getekend voor een langdurig partnerschap met CrossFit, een uniek en vooral revolutionair trainingsprogramma dat wereldwijd de snelst groeiende fitnesstrend is.

Gemeenschappelijk doel: alle standaardideeën omtrent fitness voorgoed veranderen en mensen over de hele wereld een zo positief mogelijke beleving van fitness geven.

Met de ultrakorte, back to basic workouts van CrossFit boek je maximaal resultaat. Je kunt rekenen op veel persoonlijke aandacht van de instructeurs en de motivatie van trainen in groepsverband. En dat maakt CrossFit efficiënt, maar vooral léuk om te doen.

22:33 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Fashionnieuws | Tags: reebok crossfit spring, reebok |  Facebook | |  Print |

'In Stijl met Lien' op woensdag 1 februari 2012 om 21.30 op Vitaya

vitaya.JPGIn de vorige aflevering van ‘In Stijl met Lien’ legde de Leuvense Sarah, dochter van De Kreuners-gitarist Jan Van Eyken, haar lot volledig in de professionele handen van styliste Lien Degol. En met resultaat. Lien toverde Sarah om tot een stijlvolle jonge vrouw die blaakt van uitstraling en zelfvertrouwen.

Na tien vrouwelijke make-overs verwelkomt Lien op woensdag 1 februari 2012 haar eerste mannelijke kandidaat. In de elfde aflevering van ‘In Stijl met Lien’ maakt ze kennis met de 25-jarige Kevin uit Hamme. Deze jongeman besteedt volgens zijn vriendin en zijn moeder te weinig aandacht aan zijn kledij, iets waar Lien Degol hem als geen ander bij kan helpen.

Kevin baat een frituur uit en komt dus meestal in een jeans en een witte schort voor de dag. Toch voelt hij zich goed in zijn vel en is hij best tevreden met zijn lichaam. Extra inspanningen om er fashionable uit te zien hoeven dus voor Kevin niet. In mode is hij absoluut niet geïnteresseerd en kledij moet – zoals bij heel wat mannen – in eerste instantie gemakkelijk zitten. Aan Lien om te bewijzen dat ook stijlvolle stukken comfortabel kunnen zijn.

Tiany heeft een afspraak met twee Belgische modebloggers en checkt samen met Veronique De Kock de Aqua Collection van Triumph.

18:44 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: in stijl met lien, vitaya, in stijl met lien vitaya |  Facebook | |  Print |

Operatie Renovatie - vanaf maart 2012 op het scherm vij vtm

vtm.JPGDe opnames zijn gestart van Operatie Renovatie, het meeslepend vervolgverhaal dat gehost wordt door Evi Hanssen en dat vanaf maart 2012 gedurende veertien weken te zien zal zijn bij vtm.

In Operatie Renovatie staan vijf duo’s met een bijzondere passie voor verbouwen en inrichten centraal. Hun eigen woning hebben ze al onder handen genomen en nu gaan ze de uitdaging aan om te renoveren op bestelling. Ze gaan namelijk aan de slag in de huizen van gastgezinnen, die dringend aan renoveren toe zijn. Deze projecten situeren zich in gans Vlaanderen en de duo’s zullen de komende maanden aan de slag zijn in Dilbeek, Deurne, Gent, Montenaken en Wielsbeke (willekeurige volgorde).

De duo’s knappen telkens elk één kamer in de woning op om zo samen een totaalrenovatie te verwezenlijken met een grote voor & na ervaring én een happy end voor het gastgezin. De deelnemers van Operatie Renovatie moeten dus goed luisteren naar de wensen en de smaak van het gastgezin, de bewoners tevreden stellen en zich toch onderscheiden van hun concurrenten.

Tijdens de renovatieprojecten worden ze bijgestaan door een creatieve expert en een technische expert. Zij waken over de eenheid van stijl en een correcte technische uitvoering. Gaandeweg worden er renovatieduo’s uitgeschakeld, tot de teams overblijven die het beste renoveren op bestelling. Tijdens de finale maken zij kans op de titel en de geldprijs.

Op dinsdag 31 januari 2012 om 18u30 brengt Voor de Show een reportage over de eerste opnames van Operatie Renovatie.

DE DUO’S VAN OPERATIE RENOVATIE

Leentje (40) en Peter (45) hebben sinds twee jaar een LAT-relatie. Hij is een West-Vlaming, die op het gebied van renoveren en verbouwen een selfmade man genoemd mag worden. Hij zette zijn huis van A tot Z, te beginnen bij een auto-cad tekening en eindigend bij het laatste likje verf. Leentje woont in Oost-Vlaanderen, in een modern maar warm appartement. Ze komt aan de kost als ondertitelaar, maar is daarnaast veel bezig met inrichting en kleuren. Met zijn tweeën deden Leentje en Peter al kleine klussen, maar nooit eerder stortten ze zich samen in een groots renovatieproject.

EVELYN EN STIJN

Stijn (26) en Evelyn (28) zijn een koppel dat in Geel woont. Hij heeft voor schrijnwerker gestudeerd en verdient de kost als metser. Zij werkt als psychiatrisch verpleegster. Evelyne is voor Stijn de perfecte “diender” en cateraar. Dit koppel is niet bang om de handen vuil te maken, wat ze in het verleden reeds samen deden. Ze wonen in een hoeve, die ze samen volledig verbouwd hebben. Alleen de schuur is nog niet gerenoveerd. En nét daar hebben ze geld voor nodig, voor de verderzetting van hun eigen verbouwproject.

GUNTER EN GERT

Gunter (34) en Gert (34) zijn beste vrienden uit de Kempen, die elkaar al 13 jaar kennen en van aanpakken weten. De creatieve Gunter is schilder van beroep. Hij leeft voor de stress en wacht het liefst tot het allerlaatste moment. Gert is op dat vlak zijn tegenpool, want hij plant de dingen vooraf. Hij werkt in een fabriek waar plakband wordt vervaardigd, maar is daarbuiten een handige Harry. Zo verbouwde hij zijn eigen huis en is hij een kei in lassen.

Verbouwen en renoveren is hun lang leven, want samen namen ze al drie huizen van kelder tot dak onder handen.

ROY EN ALEXANDER

Roy (50) en zijn zoon Alexander (24) zijn afkomstig uit West-Vlaanderen en popelen om te laten zien wat ze in hun mars hebben als renovators. Ze hebben sinds een klein jaar een zaak in interieur en maatwerk. Hun motto is : “Al wat in huis moet gebeuren, kent voor ons geen geheimen meer”. Ze ontwerpen en maken alles zelf. Roy is meestal de bedenker en Alexander de uitvoerder. Beiden zijn perfectionistisch ingesteld en niet snel tevreden.

ANGELINA EN SALVATORE

Angelina (31) en Salvatore (34) zijn gehuwd en hebben een dochtertje. Hij werkt in de renovatiebranche en heeft met plezier hun eigen huis in Vlaams-Brabant helemaal verbouwd. Nu de woning helemaal klaar is, blijft het bij Salvatore kriebelen. Hij is met andere woorden toe aan een nieuwe renovatie-uitdaging. En hierbij wil Angelina hem graag helpen. Angelina houdt ook van inrichten en heeft een zwak voor het restaureren van oude meubeltjes.

18:41 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: operatie renovatie, vtm operatie renovatie, operatie renovatie vtm |  Facebook | |  Print |

Prijs beste album Angoulême naar 'Jeruzalem' van Guy Delisle

boek.JPGGuy Delisle won gisteren in Angoulême de prijs voor het beste album met Chroniques de Jérusalem.

De Nederlandse vertaling verschijnt dit voorjaar bij Oog & Blik. Guy Delisle publiceerde eerder: Shenzhen, Pyongyang en Birma.

Naar alle verwachting komt Delisle naar De Stripdagen in Haarlem van 1 tot en met 3 juni.

Delisle weet als geen ander reizen door conflictgebieden te beschrijven met de nuchtere, naïeve blik van een buitenstaander. Delisle verbleef een jaar in Jeruzalem maar vond er nooit een huis. Het was moeilijk voor hem om het vertrouwen te winnen van en vrienden te maken onder de lokale bevolking. Het leek wel of iedereen speciaal voor hem een aardig gezicht opzette en dat niemand wilde praten over het eeuwenoude conflict. Toch bleef Delisle fundamentele vragen stellen en soms, op de hoek van een steegje, bij de uitgang van een tempel of op een terrasje, kreeg hij antwoord. Delisle zette zijn ervaringen om in een humoristisch verslag over de verschillen tussen de westerse en oosterse cultuur, in zijn bekende minimalistische stijl.

Guy Delisle (Québec, 1966) heeft Frankrijk als thuisbasis maar verblijft meestal in andere landen. Naast zijn bundels met reisverhalen schreef hij samen met de Franse stripgrootmeester Lewis Trondheim verhalen voor kinderen.

Guy Delisle, Jeruzalem | oorspr. titel Chroniques de Jerusalem| Oog & Blik | paperback, 366 pag. | ISBN 978 90 5492 343 5 | ca. € 24,90

18:34 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: guy delisle, jeruzalem, angoulême |  Facebook | |  Print |

The Dubliners terug op de Warandeplanken

muziek.JPGIn 2012 bestaan The Dubliners maar liefst 50 jaar! Dat vieren ze met een uitgebreide Europese tournee, een nieuwe dvd en een gloednieuwe cd. Op zaterdag 29 september houden ze halt in de Warande.

Er zijn maar weinig groepen die al zo lang meedraaien als de Ierse folkgroep The Dubliners. Op Belgische bodem speelde de folkgroep keer op keer voor een uitverkochte zaal, in 1986 stond de Warande op zijn kop. De groep ontstond in 1962 in Dublin. Aanvankelijk traden ze op als ‘The Ronnie Drew Group’, maar deze groepsnaam werd gewijzigd toen één van de groepsleden zich verdiepte in ‘Dubliners’ van James Joyce. Vijf jaar later haalden de Ieren de eerste plaats van de hitlijsten met het nummer ‘Seven Drunken Nights’ en dat was een doorbraak waar de groep nog steeds de vruchten van plukt.

Aan dit succes lijkt voorlopig geen eind te komen, want de vraag naar muziek van de Ieren is nog steeds groot. Tientallen albums (waaronder mooie samenwerkingen met o.a. The Pogues) en vele jubileums later blijven The Dubliners meer dan de moeite waard om live aan het werk te zien. De groep kende behoorlijk wat personeelswissels over de jaren heen maar de kwaliteit van hun muziek heeft daar nooit onder moeten lijden. De vaste kern van de groep wordt gevormd door banjospeler Barney McKenna, zanger/gitarist Sean Cannon, violist John Sheahan, zanger/gitarist Patsy Watchorn en gitarist Eamonn Campbell.

<< meer info: http://www.warande.be/activiteit/dubliners

16:01 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: the dubliners, warandeplanken, concert the dubliners |  Facebook | |  Print |

Nick tegen Simon wordt NICK TEGEN SIMON

nick_simon.JPGVanaf zaterdag 4 februari komen zangers Nick Schilder en Simon Keizer lijnrecht tegenover elkaar te staan in het nieuwe TROS-programma NICK TEGEN SIMON. Onder leiding van Katja Römer–Schuurman barst een fanatiek muzikaal duel los. Nick en Simon worden elke week bijgestaan door een muzikale gast. Onder anderen Edsilia Rombley, Ruth Jacott, Jan Smit, Do, Angela Groothuizen, Chantal Janzen en Gerard Joling worden samen met hun teamleider in vier rondes getest op hun kennis over en van muziek. Iedere ronde wordt afgesloten met een muzikale ‘puntenbattle’; beide teams steken hits in een nieuw jasje en kunnen hiermee hun punten verzilveren.

In de eerste aflevering wordt Nick vergezeld door Jeroen van Koningsbrugge. Simon heeft Dennis van de Ven naast zich. Beide teams doen er alles aan om te winnen, het motto van zowel Nick als Simon is namelijk: “Winnen is belangrijker dan meedoen!”

Alle spellen hebben een ding gemeen: beide teams worden uitvoerig getest op hun muzikale kennis, bijvoorbeeld tijdens het spel ‘Liedjes in het openbaar’. Zowel Nick als Simon zijn in vermomming de straat opgegaan met een vanuit het Engels naar het Nederlands vertaalde songtekst. Aan de teams de taak om te raden met welk nummer wildvreemde voorbijgangers aangesproken worden. Dat levert natuurlijk hilarische taferelen op.

Ook in het spel ‘Wat zingen kinderen?’ worden de duo’s muzikaal op de proef gesteld. Kinderen van 3 tot 6 jaar zingen -met een koptelefoon op- mee met een Engelstalige hit en aan beide teams om te raden welke artiest en welk nummer er wordt vertolkt. Dat is nog best lastig, aangezien de kids geen flauw idee hebben wat ze aan het zingen zijn.

Tijdens de ‘puntenbattle’ bepaalt het publiek of de teams de verdiende punten daadwerkelijk mogen meenemen naar de finale. In elke aflevering geven de teams vier hits een ‘nieuw jasje’. In de eerste aflevering maken Simon en Dennis een rockversie van de hit 'Rosanne'. Nick en Jeroen zingen hetzelfde nummer in een gospel-versie. Volgens presentatrice Katja allebei versies waar het nummer “enorm van opknapt”, maar het publiek in de studio bepaalt welke versie beter was. Het team met de beste, leukste of origineelste versie mag zijn punten verzilveren en meenemen naar de finale. Het andere team krijgt niets. Beide teams halen alles uit de kast om de puntenbattle te winnen. Simon is zelfs bereid uit de kleren te gaan voor de winst!

Alle punten die beide teams hebben weten te verzilveren, worden tijdens de finale omgezet in seconden. In die finale moet het ene teamlid zo veel mogelijk titels van grote hits op een schoolbord tekenen, het andere teamlid moet raden welke titel dat is. Het team dat uiteindelijk de meeste titels raadt, wint NICK TEGEN SIMON.

NICK TEGEN SIMON
Uitzending vanaf zaterdag 4 februari
Nederland 1 – 20.25 uur

15:57 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: nick tegen simon, tros nick tegen simon, nick & simon |  Facebook | |  Print |

Kylie Minogue viert kwarteeuw carrière

kylie.JPGKylie Minogue staat een kwarteeuw op het podium en dat mag – nee moet - gevierd worden. De Australische zangeres heeft er voor gekozen om deze mijlpaal te in de kijker te zetten met verrassingen en cadeaus voor haar fans. Een heel jaar lang. Op haar website vind je al die verrassingen, cadeaus en meer info onder de titel K25.

Een eerste hebbeding is een speciaal opnieuw opgenomen akoestische versie van ‘Finer Feelings’, een Stock and Waterman nummer uit 1992. Later dit jaar volgen meer classic Kylie songs die met een 24-koppig orkest zijn opgenomen in de legendarische Abbey Road Studios. Welke dat zijn is een verrassing tot de dag dat de songs worden vrijgegeven.

Kylie Minogue’s carrière begon in 1987 met de succesvolle single ‘The Locomotion’. In België scoorde ze haar eerste nummer 1 hit een jaar later met ‘I Should Be So Lucky’. Meer dan twintig Top 5 singles volgden, waaronder uitschieters zoals het duet met Nick Cave (‘Where The Wild Roses Grow’) en Robbie Williams (‘Kids’). In 2001 scoorde Kylie Minogue een wereldwijde nummer 1-hit met ‘Can’t Get You Out Of My Head’. Deze song was het meest gedraaide nummer van het afgelopen decennium in het Verenigd Koninkrijk. Geen ander lied kwam de afgelopen tien jaar vaker voorbij op de radio, zo onderzocht de BBC.

Kylie Minogue zal op 18 februari ook de Brit Awards presenteren in het Earls Court in Londen.

Bekijk hier een teaser: http://www.youtube.com/watch?v=ESCFSh5CkEY

15:52 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: kylie minogue, 25 jaar kylie minogue, zangeres kylie minogue |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende