Showbizzkanaal : Archieven

30/11/2011

Mijn Restaurant! : aflevering 28 - Donderdag 1 december 2011 om 21.45 bij vtm

vtm.JPGAfgelopen dinsdag –29 november 2011- moesten Daniël & Rinaldo in Tongeren de deuren van hun Ristorante Antica Locanda sluiten. Gemiddeld 746.164 live-kijkers – met een piek van 817.509 volgden de 27ste aflevering van ‘Mijn Restaurant!’, goed voor een marktaandeel van 34,7 % (VVA 18-54).

De tweede finalist van ‘Mijn Restaurant!’ is bekend: Alaise in Ekeren. Amber & Elodie mogen het dus in de finale opnemen tegen Eef & Michaël van Seaven in Blankenberge. Tot en met volgende week donderdag 8 december 2011 tijdens de rechtstreekse finale kan de kijker stemmen voor zijn of haar favoriete duo.

Om de kijker bij te staan in die keuze, krijgen Alaise en Seaven het bezoek van enkele van Vlaanderens meest beloftevolle en getalenteerde jonge chefs : The Flemish Foodies. Ze zijn met zijn drieën. De eerste is Kobe Desramaults van sterrenrestaurant ‘In de Wulf’ in Dranouter. Jason Blanckaert is de tweede. Hij werkte lang als chef in ‘C-Jean’ in Gent, eveneens bekroond met een ster, en heeft nu sinds kort zijn eigen zaak, ‘J.E.F.’ in Gent. De derde is Olly Ceulenaere, chef van het alom gewaardeerde restaurant ‘Volta’ in Gent.

Ondanks hun jonge leeftijd hebben deze drie aanstormende toppers al heel wat ervaring opgedaan: zo kookten ze meer bij Peter Goossens en Sergio Heman, en in verscheidene buitenlandse sterrenzaken. Ze vinden elkaar in hetgene waar ze goed in zijn: gedrevenheid, de liefde voor het ingrediënt en de passie voor vernieuwing. Daarbij pinnen ze zich niet vast op de traditionele regels en wetten in de kookwereld. Samen verzamelden ze een pak punten in de culinaire gids Gault Milau, met Kobe Desramaults als uitblinker: maar liefst 18 op 20 voor zijn restaurant ‘In de Wulf’.

Vandaag gaan zij eten in Alaise en Seaven en brengen ze hun stemadvies uit. Wie moet volgens The Flemish Foodies de vierde editie van ‘Mijn Restaurant!’ winnen? Het antwoord in aflevering 28 op donderdag 1 december 2011 om 21u45.

23:17 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: mijn restaurant!, vtm mijn restaurant!, mijn restaurant! vtm |  Facebook | |  Print |

Gezocht: Speelgoedrages!

speelgoed.JPGIedereen kent ze wel: de Tamagotchi’s, Rubik’s cubes, knikkers, Pokémonkaarten, Panini-voetbalprentjes, Beyblades, enz. Ze gingen mee in de boekentas om trots te tonen of misschien zelfs te ruilen op school. Voor de nieuwe tentoonstelling over speelgoedrages en speelgoedtoppers heeft het Speelgoedmuseum jouw hulp nodig!

Rages zijn van alle tijden en voor iedereen. Je komt er niet alleen als kind in aanraking mee, maar ook als ouder en zelfs grootouder kan je over het nieuwste populaire speelgoed meepraten.

Het Speelgoedmuseum gaat terug tot in de jaren 1950 in haar zoektocht naar het populairste speelgoed door de jaren heen. Dus niet alleen rages, maar ook echte speelgoedtoppers zoals Monopoly, de Pac-man computerspelletjes en vele anderen zullen aan bod komen in de tentoonstelling die opent in april 2012.

Wat was jouw favoriete speelgoed? Ga naar www.speelgoedmuseum.be  en vul het formulier in met vermelding van periode waarin het speeltje populair was. Of heb jij nog speeltjes, foto’s, familiefilmpjes,… van rages waarmee jij hebt gespeeld en in jouw tijd een echte hit was? Stuur je foto’s en filmpjes naar communicatie@speelgoedmuseum.be. Help ons en maak kans op een ticket voor de exclusieve opening van de nieuwe tentoonstelling!

16:31 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Gezocht/Audities | Tags: speelgoedrages, speelgoed, spleegoed mechelen, mechelen |  Facebook | |  Print |

Dit najaar op Disney Channel de nieuwste serie A.N.T. Farm

disney.JPGVanaf 13 januari 2012 is de nieuwste serie A.N.T. Farm te zien op Disney Channel. Iedere vrijdag om 17.40 uur wordt deze nieuwe serie uitgezonden.

In A.N.T. Farm ontmoeten we de 12-jarige Chyna Sparks die is toegelaten op een muziekopleiding voor getalenteerde muzikanten. De nieuwe Disney Channel-serie vol natuurtalenten. De muziekopleiding waar Chyna voor is aangenomen heet Accelerated Natural Talent (ANT). Chyna en de andere ''ANTS'' moeten zien te overleven in de hallen van de lokale middelbare school, waar zij het zwaar te verduren hebben als de jonge nieuwelingen die een paar klassen hebben overgeslagen. Ze laten zich niet uit het veld slaan en zijn helemaal klaar voor een nieuw avontuur. Deze serie is nummer 1 van best bekeken premières in Engeland en zeer populair bij meiden. In A.N.T. Farm zien we de twaalfjarige super getalenteerde muzikale hoofdrolspeelster China Anne McClain als Chyna (bekend uit de Amerikaanse comedyserie Tyler Perry’s House of Payne). Zij heeft ook de single ‘Dynamite’ opgenomen voor A.N.T. Farm die op 24 december in première gaat op Disney Channel. De andere ‘ANTS’ worden gespeeld door Sierra McCormick (bekend van de film Ramona Beezus) als Olive Doyle en Jake Short (bekend van zijn gastrol in Zeke en Luther) als Fletcher Quimby.

Disney Channel is onderdeel van The Walt Disney Company en is uitgegroeid tot één van de grootste kindertelevisiezenders van de wereld. In 169 landen en in 34 talen bereikt de populaire zender ruim 230 miljoen kinderen met een mix van animatieseries, komedies en films. Disney Channel is te ontvangen via Telenet (kanaal 29) en Belgacom (kanaal 133).

16:27 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: disney channel, a.n.t. farm |  Facebook | |  Print |

Zaterdag in IK VERTREK: Familie Groot start fietsenhandel in Zweden

tros.JPGIn de aflevering van IK VERTREK op zaterdag 3 december volgen de camera’s de familie Groot. Robin (36) is geboren en getogen in het Noord-Hollandse plaatsje Wervershoof, maar heeft al jaren de wens om te emigreren. Hoewel zijn vrouw Wendy (32) het prima naar haar zin heeft en met veel plezier in het speciale onderwijs werkt, wil ze wel meegaan in de droom van haar man, mits de bestemming Zweden is. Ze besluiten dan ook om hun biezen te pakken en samen met hun kinderen Damon (13) en Kimmy (11) een fietsenwinkel in het 540 inwoners tellende plaatsje Sysslebäck te beginnen. Het gaat niet om zomaar een fietsenwinkel: Robin wil fietsen op maat maken, die gemiddeld €5.000 per stuk kosten en hiermee wil hij heel Scandinavië dekken. Familie Groot heeft een pand gekocht, waarvan de bovenverdieping als woonruimte fungeert en de begane grond de winkel wordt. Het hele pand moet behoorlijk verbouwd worden. Wanneer de winkel eenmaal is geopend, lijken de Zweden toch niet zo warm te lopen voor de fietsen van Robin. Wendy verdient als stagiair op de school van haar kinderen een paar Zweedse kronen, maar of ze het daarmee lang vol zullen houden in het dure Zweden is de vraag…

In IK VERTREK worden Nederlanders gevolgd die hun geluk in het buitenland gaan beproeven. Om uiteenlopende redenen vertrekken steeds meer mensen uit Nederland. De zon, vrijheid, mentaliteit of ouderwets ondernemerschap spelen een rol in de verstrekkende beslissing om je voorgoed in het buitenland te vestigen en hier huis en haard achter te laten.

Waar gaan ze naar toe? Waarom en wat laten ze achter? We zien de laatste voorbereidingen in Nederland, het emotionele afscheid van vrienden en familie en de eerste onzekere stappen in het land van bestemming.

Van alle voorspoed en tegenslag is de kijker direct getuige gedurende de eerste spannende maanden in het nieuwe thuisland.

IK VERTREK
Uitzending zaterdag 3 december
Nederland 1 – 21.40 uur

16:24 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: tros ik vertrek, ik vertrek |  Facebook | |  Print |

Zondag 4 december 2011: DE ZOMER VOORBIJ bij de TROS

tros.JPGIn DE ZOMER NU ECHT VOORBIJ, de allerlaatste aflevering van het vijfde seizoen van De zomer voorbij, komen alle mooie muzikale momenten van de afgelopen acht afleveringen voorbij. Optredens die nog niet in eerder te zien waren, maar ook enkele hoogtepunten die het verdienen nog een keer getoond te worden. Zo zien we Angela Groothuizen die samen met 3JS het nummer Paradise by the Dashboardlight zingt, de grote hit van Meatloaf. Ook komt nog een keer het duet van Simon en Miss Montreal voorbij: Always on your Side van Sheryl Crow en Sting.

In deze jubileumreeks van DE ZOMER VOORBIJ gingen Jan Smit, Kees Tol, Nick & Simon en de 3JS net als de voorgaande vier seizoenen met elkaar op vakantie om de zomer gezamenlijk af te sluiten.

Dit jaar reisden de Volendamse vrienden in campers langs de zuidkust van Spanje en Portugal, op zoek naar mooie plekken en leuk publiek. De reis stond weer in het teken van hun eeuwige vriendschap, mooie muzikale momenten, spannende activiteiten en bijzondere gasten.

De gasten dit jaar waren: Gerard Joling, Henk Westbroek, Miss Montreal, Johnny de Mol, Angela Groothuizen, dj's Coen & Sander en het cabaretduo Jurk.

DE ZOMER NU ECHT VOORBIJ
Uitzending zondag 4 december
Nederland 3 – 22.30 uur

16:22 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: tros |  Facebook | |  Print |

Njam! bestaat 1 jaar!

najam.JPGEen jaar geleden, op 1 december 2010, werd njam! opgericht door Studio 100 en Peter Goossens. Sinds die start produceerden we 20 series of 370 afleveringen met onze eigen, vaste chefs Peter Goossens, Roger van Damme, Manuel Wouters, Johan Segers, Dominique Persoone, Thierry Theys, Jan Buytaert, Giuseppe Giacomazza, Michaël Vrijmoed, Chiara van Emrik en Jurgen Lijcops.

Ook de programma ‘s van Jamie Oliver, Antonio Carluccio, Giorgio Locatelli, James Martin, Gary Rhodes en Rick Stein zijn zeer populair bij het njam! publiek. Met enkele van deze internationale sterren maakten we ook eigen programma ‘s: zo kookte Roger van Damme samen met Ferran Adrià van El Bulli, ging Peppe Giacomazza koken met Antonio Carluccio en kwamen The Hairy Bikers zelfs op visite bij Dominique Persoone. Gastvrouw Hanne Troonbeeckx praat de programma ’s op charmante wijze aan elkaar.

Dit najaar behaalt njam! zijn grootste marktaandeel sinds de start op 1 december 2010.  Op maandbasis bereikt njam! 1.280.000 kijkers. Elke dag zijn er dat 175.000. Het bereik op dag- , week- en maandbasis is voortdurend in stijgende lijn en njam! is veruit de meest populaire digitale zender. De boeken die verschenen van o.m. Peter Goossens, Roger van Damme, Manuel Wouters,  Peppe Giacomazza, Jan Buytaert en Johan Segers stonden wekenlang in de non-fictie bestsellerlijst.

Een eigen njam! tijdschrift werd gelanceerd, waarvan zopas het bijzondere feestnummer verscheen. Negen Vlaamse topchefs, samen goed voor zeven Michelinsterren, tophoge scores in Gault Millau en allemaal verbonden aan de tv-zender en het magazine njam!: ze kwamen op een mooie middag in het gezelschap van hun echtgenotes bij elkaar in een pracht van een landhuis, om er na te praten over het voorbije njam!-jaar. Ontspannen en even zonder stress, zodat de sfeer al gauw wat losser werd, en de toon van de gesprekken meteen al wat gemoedelijker. De beelden en de gesprekken van die bijzondere ontmoeting vindt u terug in het eindejaarsnummer van njam! magazine. De goesting voor het Goede Lekkere Leven sprankelt van elke pagina, een enthousiasme dat de njam! topchefs ook graag delen: want speciaal voor het magazine stelden ze een feestmenu samen, makkelijk na te maken, maar mét sterrengarantie. Njam! magazine is in minder dan een jaar tijd uitgegroeid tot Vlaanderens meest toonaangevende culinaire blad. Dat heeft het uiteraard in eerste instantie te danken aan de medewerking van diezelfde meesterkoks in elk nummer. Expertise & vakmanschap van topchefs gebracht op een heldere manier, maar ook nieuws over trends & tools, lekkere adressen waar kenners hun voorraad in slaan en haalbare recepten voor elke dag: alles waar de Vlaamse foodie naar op zoek is, krijgt hij gegarandeerd elk nummer voorgeschoteld in njam! magazine. Het blijkt de formule die elke kookfan recht in het hart treft, want elk nummer van njam! verschijnt nu al op een oplage van 45.000 exemplaren.

De njam! website is een populaire online bestemming, met 6.700 unieke bezoekers per dag en 60.000 pageviews per dag.De njam! Facebookfamilie telt al meer dan 12.000 leden en groeit elke dag. Veel van onze chefs twitteren er op los en houden op deze manier contact met hun talrijke fans.

Wij kijken er naar uit om u met heel veel enthousiasme te kunnen begroeten in het nieuwe njam! jaar!

16:18 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: njam!, njam! 1 jaar, 1 jaar njam!, studio 100 njam! |  Facebook | |  Print |

EENVANDAAG onderzoekt het geheim van de top 2000

eenvandaag.JPGWaarom luisteren er zoveel mensen naar de Top 2000? En waarom roept dit populaire radio- evenement zoveel emotie op? Twaalf wetenschappers leggen het uit in het boek ‘De muziek zegt alles. De Top 2000 onder professoren’, dat donderdag 1 december in het Instituut voor Beeld en Geluid wordt gepresenteerd. EENVANDAAG spreekt psycholoog Ad Vingerhoets over hoe muziek ons vrolijk of verdrietig maakt. Daarnaast spreekt EENVANDAAG donderdag de Nederlandse band Racoon en twee fervent Top 2000-fans over de emoties en herinneringen aan hun favoriete nummers.

EENVANDAAG
Uitzending donderdag 1 december
Nederland 1 – 18.15 uur

16:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: eenvandaag, top 2000 eenvandaag |  Facebook | |  Print |

Telefacts 360 : The Kid's Speech : Kinderen die stotteren

stotteren.JPGBruce Willis, Julia Roberts, Samuel L. Jackson -en dichter bij huis- Arno en Bart Peeters om er maar een paar te noemen. Allemaal bekende, succesvolle mensen die één ding gemeen hebben: ze stotteren of stotterden als kind. Stotteren is een coördinatiestoornis in de hersenen, waardoor stotteraars er niet in slagen om hun gedachten goed te verwoorden. Wat de oorzaak ervan is, kunnen onderzoekers niet precies zeggen. Feit is wel dat stotteren meestal bij kinderen voorkomt en kinderen kunnen hard zijn voor elkaar.

“Ik praat nooit met andere kinderen, eigenlijk met niemand”, vertelt de 10-jarige Reggie O’Donoghue. “Mensen houden niet van de manier waarop ik praat”. Reggie is plots van de ene op de andere dag beginnen stotteren en hij geraakt er maar niet vanaf. Bethan, een meisje van 14, durft nog nauwelijks praten omdat ze stottert. “Ik probeer me zodanig hard te concentreren op een bepaald woord, dat ik het in mijn hoofd blijf herhalen, maar het komt er nooit uit”, zegt Bethan. Niet alleen voor de kinderen is iets ogenschijnlijks als stotteren een groot probleem. Ook hun ouders lijden eronder. “Ik ben bang dat mijn dochter geïsoleerd geraakt, dat ze nooit een man of een goeie job zal vinden”, vertelt de moeder van Bethan.

In het Verenigd Koninkrijk zijn er naar schatting 100.000 kinderen die stotteren. Eén man trekt zich hun lot aan en heeft een speciaal centrum opgericht waar de ouders en hun kinderen naartoe kunnen. Niet om te genezen, maar om met doorgedreven logopedie, hun probleem onder controle te krijgen. Die man is de Britse acteur Michael Palin, bekend van ‘Monty Python’ en films als ‘A Fish called Wanda’. “Mijn vader was een stotteraar. Ik luisterde naar hem en probeerde me als kind al in te beelden hoe moeilijk het voor hem moet zijn geweest. Praten met andere mensen is een natuurlijk gegeven, een basisrecht. Daarom wil ik helpen”, vertelt Palin.

Vanavond in Telefacts 360, een aangrijpende reportage over de leefwereld van stotterende kinderen en hoe zij kijken naar een wereld, die hen niet begrijpt.

Donderdag 1 december 2011 om 23.10 op vtm

16:09 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: telefacts 360, the kid's speech, kinderen die stotteren, stotteren |  Facebook | |  Print |

Lord Of The Dance komt in 2012 terug naar Vlaanderen

lord.JPG"Lord Of The Dance moet je gezien hebben!" (Wall Street Journal)

Wegens de grote vraag komt Lord Of The Dance eind volgend jaar opnieuw naar ons land voor een reeks nieuwe shows. Tussen 10 november en 9 december 2012 kan je gaan kijken naar shows in Oostende (Kursaal), Antwerpen (Stadsschouwburg), Gent (Capitole), Vorst (Vorst Nationaal), Luik (Forum) en Hasselt (Grenslandhallen).

Tickets voor Lord Of The Dance kan je reserveren op 070/25.20.20 of via www.sherpa.be

De wereldberoemde choreograaf/danser Michael Flatley heeft met Lord Of The Dance een tijdloze klassieker gemaakt die – sinds de eerste opvoering, 16 jaar geleden – ondertussen al goed is voor meer dan 75 miljoen bezoekers. Flatley creëerde met Lord Of The Dance iets unieks. Hij combineert Iers-Keltische muziek – geschreven en gecomponeerd door Ron Hardiman – met adembenemende dans in een strakke choreografie die geïnspireerd is op de traditionele Ierse volksdans. Lord Of The Dance wordt sinds de openingsvertoning van 1996 in ‘The Point’ in Dublin alleen maar overladen met complimenten en applaus.

Danser, performer en muzikant Michael Flatley is wereldkampioen Ierse Dans en creëerde naast Lord of the Dance ook het superspektakel Feet of Flames. Miljoenen fans overal ter wereld beschouwen hem als een genie in zijn genre. Hij is er immers in geslaagd om de liefde voor de magische Ierse volksdans op het wereldwijde publiek over te dragen.

Ook de internationale pers is unaniem en laaiend enthousiast over het dansspektakel: "Wereldwijd de besten!" (Los Angeles TImes), "Lord Of The Dance moet je gezien hebben" (Wall Street Journal) en "De wereld ligt aan hun voeten" (New York Times) zijn slechts een paar van de lovende quotes die de afgelopen tijd verschenen.

Op zaterdag 10 en zondag 11 november kan je gaan kijken naar Lord Of The Dance in het Kursaal in Oostende. Op maandag 26, dinsdag 27 en woensdag 28 november staat het gezelschap in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Op vrijdag 30 november, zaterdag 1 en zondag 2 december strijkt Lord Of The Dance neer in Capitole in Gent. Op dinsdag 4 december staat Vorst Nationaal op het programma, op 5 december Forum Luik en de tour eindigt in de Grenslandhallen in Hasselt op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 december.

Tickets kosten €70 (Golden Seats), €60 (Cat 1) en €55 (Cat 2) en zijn vanaf vandaag te bestellen via www.sherpa.be of op 070/25.20.20

Meer informatie kan je vinden op www.lordofthedance.be

16:01 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: lord of the dance, michael flatley |  Facebook | |  Print |

Tegen de Sterren op - Aflevering 2 op donderdag 1 december 2011 om 20.50 bij vtm

vtm.JPGVorige week gingen de lachspieren van meer dan een miljoen kijkers (868.151 live + bijna 155.000 uitgesteld) in overdrive tijdens de eerste aflevering van het nieuwe ‘Tegen de Sterren op’-seizoen. De aflevering werd op het piekmoment bekeken door 1.143.952 kijkers en leverde een marktaandeel op van 41,8% (alle cijfers live+5, VVA 18-54). Gastperformer Adriaan Van den Hoof stal de show als Jeroen Meus in ‘Dagelijkse Kost’, weerman Frank Deboosere wierp een blik op het weer van de komende dagen en Tom Coninx voelde voetbalanalist Johan Boskamp en ex-trainer Adrie Koster aan de tand. Of was het omgekeerd?

In de tweede aflevering van ‘Tegen de Sterren op’ – uitzending op donderdag 1 december 2011 – is het de beurt aan gastacteur Jeroen Van Dyck om zijn beste imitatietechnieken boven te halen. Hij zet twee vertolkingen neer en toont zich in een eerste meteen van zijn stoerste kant. Jeroen kruipt – voorzien van sexy stoppelbaard en het nodige machogedrag – in de huid van hoofdinspecteur Tom Segers uit Zone Stad, een rol die in de reeks is weggelegd voor Guy Van Sande. Geruggensteund door collega’s Jimmy N'Tongo (Chris Van Espen) en Lucas Neefs (Guga Baùl) gaat hij op zoek naar zijn partner Fien Bosvoorde (Nathalie Meskens), die in de handen van de beruchte keldermoordenaar is gevallen…

In ‘Voor de Show’ ontvangt gastvrouw Katja Retsin (Clara Cleymans) Expeditie Robinson-kandidate Anne De Baetzelier (Barbara Sarafian). Zij reageert op de smeuïge roddels die in de nasleep van haar deelname aan het programma opdoken. Ook mede-eilandbewoner Nicolas ‘Pfaff’ Liébart – vertolkt door Guga Baùl – blikt terug op het avontuur. Daarnaast gaat Showbizz Bart speciaal voor ‘Voor de Show’ naar de première van de vampierenfilm ‘Twilight’ en interviewt er de koning van de Vlaamse musical: Jan Schepens (Jeroen Van Dyck).

Verder in deze aflevering waarschuwt Frank Deboosere de kijker voor de orkaan Pussy, voelt Linda De Win politici Pieter de Crem en Siegfried Bracke aan de tand en doet Alex Agnew zijn beklag over ‘het doorspoelbare wc-rolletje’. ‘Man Bijt Hond’ schetst een uur van belang in het leven van Selah Sue en onze eigenste prinses Mathilde heeft een belangrijke boodschap voor de bevolking…

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende