Showbizzkanaal : Archieven

31/10/2011

3.000.000e boek van Piet Huysentruyt verkocht op Boekenbeurs

DSC_0181.JPGMaandagmiddag is op de Boekenbeurs in Antwerpen het 3.000.000e boek van Piet Huysentruyt over de toonbank gegaan. De dame die het 3 miljoenste boek kocht werd uitgebreid in de bloemetjes gezet en mocht het glas heffen samen met de tv-kok en uitgeefdirecteur Johan Ghysels. Piet is intussen aan zijn vijfde SOS-boek toe en dit opnieuw met groot succes.

Wie is Piet Huysentruyt?

Na zijn studies in de gerenommeerde hotelschool Ter Duinen in Koksuide, startte hij zijn carrière in tal van sterrenzaken in binnen-en buitenland. Uiteindelijk opende hij een eigen restaurant in Wortegem, en kreeg er een Michelinster. Piet werd echt bekend bij het brede publiek met het kookprogramma Lekker Thuis, op vtm. Zijn grote bekendheid maakte dat hij met zijn restaurant iets rustiger oorden ging opzoeken in de Ardeche in Frankrijk. Ondertussen is 'Le Lutin Gourmand' overgenomen door één van zijn chefs daar. Piet Huysentruyt is elke werkdag te zien op vtm in zijn kookprogramma, De Perfecte Keuken. Hierin maakt hij met Petra Vandewouer of met een gast een heerlijk, eenvoudig en verrassend gerecht klaar. Verder kan je Piet ook aan het werk zien in S.O.S. Piet, waarbij hij gewapend met koksvest en zijn alombekende 'koffertje' op bezoek gaat bij kokend Vlaanderen, en tal van kookblunders kordaat aanpakt. Van de reeks werden ondertussen ook al 5 zeer succesvolle kookboeken uitgebracht.

Foto: Sammy Van Hoyweghen - www.showbizzkanaal.be

22:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: piet huysentruyt, boekenbeurs antwerpen, johan ghysels |  Facebook | |  Print |

Fotospecial. Het varken van Madonna in première

madonna.JPGIn de Metropolis in Antwerpen is vorige week de Vlaamse film 'Het varken van Madonna' in premiere gegaan. Dat gebeurde in aanwezigheid van de voltallige cast en crew.

Synopsis: De handelsvertegenwoordiger Tony is op verkoopsmissie in de Belgische Westhoek waar hij een metalen gigolo varken, Porki, aan de man wil brengen. Hij komt klem te zitten in het onooglijke gehucht Madonna, ooit het strijdtoneel van de eerste Wereldoorlog. De mooie dorpslerares Maria bekommert er zich om het lot van haar bijna uitgestorven dorp. Tony worstelt met zijn fout lopende relatie. Hij wil weg, zij wil blijven. Het ‘varken van Madonna’ brengt hulp!

Regisseur Frank Van Passel (bekend vanDe Smaak van De Keyser, Manneken Pis, Terug naar Oosterdonk, Villa des Roses,…) schreef samen met Marc Didden het scenario. De hoofdrollen worden vertolkt door Kevin Janssens, Wine Dierickx en Nico Sturm. Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor Wim Opbrouck, Mark Van Eeghem, Peter Van den Eede, Peter Bulckaen, Charlotte Vandermeersch, Marijke Pinoy, Bruno Vanden Broecke en Frank Focketyn. Ook twee tachtigjarige amateuracteurs Elise Bottu en Jozef Demaré debuteren in deze moderne fabel.

Het varken van Madonna speelt vanaf 9 november in alle Vlaamse bioscopen en wordt verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).

Het varken van Madonna werd geproduceerd door Caviar (De Smaak van De Keyser, Smoorverliefd, Bo, SM-Rechter, Dirty Mind) in coproductie met Climax Films en in samenwerking met o.a. VRT, het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Bruxellimage/Wallimage, het Ministerie van de Franstalige gemeenschap en het MEDIA programma van de Europese Unie.

Info: www.hetvarkenvanmadonna.be

Fotoalbum: Het varken van Madonna in première

Concert White Lies Klokgebouw verplaatst naar 013 in Tilburg

white_lies.JPGHet concert dat White Lies op 6 december in het Klokgebouw in Eindhoven zou geven is verplaatst naar 013 in Tilburg. De datum van het concert blijft 6 december.

Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe locatie. Indien bezoekers verhinderd zijn in verband met de nieuwe locatie kunnen de kaarten worden ingeleverd. Bezoekers worden hierover rechtstreeks geïnformeerd.

Naast het concert in Tilburg geeft White Lies op 11 december ook nog een concert in De Oosterpoort in Groningen. Voor beide concerten zijn nog kaarten beschikbaar. Voor beide concerten heeft de band maar liefst twee support acts: De Nederlandse band Kensington trapt beide avonden af, gevolgd door het Engelse vijftal The Duke Spirit.

White Lies heeft de afgelopen paar jaar hoge ogen gegooid met hun altijd strakke optredens op festivals en diverse podia en met de albums ‘To Lose My Life’ uit 2009 en ‘Ritual’ (2011). White Lies heeft al een aantal grote hits gehad: de single ‘To Lose My Life’ uit 2009, maar ook de vierde single ‘Farewell to the Fairground’ van het eerste album. Van het tweede album hebben de nummers ‘Bigger Than Us’ en de huidige single ‘Holy Ghost’ ook succes.

De drie bandleden zijn vaak in het zwart gekleed en staan bekend om hun donkere teksten over angst en de dood. De band heeft zich genoemd naar de Engelse uitdrukking "a white lie", wat zoveel betekent als een leugentje om bestwil. Muzikaal wordt White Lies vaak vergeleken met bands als Joy Division, Interpol en Editors.

WHITE LIES
+ support acts Kensington & The Duke Spirit

Dinsdag 6 december 2011
013 - Tilburg
Zondag 11 december 2011
De Oosterpoort – Groningen
Entree: € 38,50 (incl. servicekosten)
Aanvang: 19.30 uur

Kaartverkoop via http://www.livenation.nl en 0900 -300 1250 (45 cpm).

20:52 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: white lies, tilburg white lies |  Facebook | |  Print |

Onderwerpen EENVANDAAG dinsdag 1 november 2011

eenvandaag.JPGOp straat met je gezin omdat je de hypotheek niet meer kan betalen. Het lijkt nu misschien nog een Grieks of Spaans verhaal, maar het overkwam deze maand Raphael Hendriks uit Bussum. En hij is niet de enige. Afgelopen week bleek uit nieuwe cijfers dat vorig jaar het aantal verzoeken tot schuldhulpverlening met dertig procent is gestegen. Stijging van verborgen werkeloosheid en de dalende huizenprijzen brengen steeds meer mensen in de problemen. Daarbij gaat het kabinet volgend jaar minder geld uitgeven aan schuldsanering.

EENVANDAAG sprak de Bussumse familie en de branchevereniging van schuldhulpverlening over hoe de toename van financiële problemen is ontstaan en wat de gevolgen kunnen zijn.

EENVANDAAG

Uitzending dinsdag 1 november
Nederland 1 – 18.15 uur

20:48 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: eenvandaag, nederland 1 |  Facebook | |  Print |

Gouden Film voor RAZEND

razend.JPGDe herfstvakantie bracht veel bezoekers naar de Nederlandse films in de bioscoop. Ook RAZEND, gebaseerd op de bestseller van Carry Slee en geregisseerd door Dave Schram, heeft sinds de release op 12 oktober de Gouden status bereikt. Meer dan 100.000 bezoekers hebben de film in de bioscoop gezien. Regisseur Dave Schram en de cast waaronder acteurs Abbey Hoes (Roosmarijn), Juliet Daalder (Halima), Mingus Dagelet (Bart) en Sander de Heer (Wim) vierden samen op Curaçao, waar de film deze week in première gaat, het behalen van de Gouden Film.

Sven (15), gespeeld door Ko Zandvliet, wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan free running doen en zet de filmpjes dan op Youtube. Hij vraagt Roosmarijn om mee te werken aan zijn eerste speelfilm. Zij mag echter niet te weten komen dat hij thuis af en toe een pak rammel krijgt. Het lukt hem zijn blauwe plekken voor iedereen verborgen te houden, maar als het te erg wordt duikt hij bij zijn oma onder. Daardoor mist hij zijn verjaardag. Roosmarijn, die zo haar eigen problemen heeft, denkt dat hij haar niet meer leuk vindt en ook zijn vrienden zijn boos op hem. Hij besluit om voor eens en voor altijd met zijn vader af te rekenen, totdat hij ontdekt waarom zijn vader zulke lossen handen heeft.

De film is geproduceerd door Shooting Star Filmcompany (Hans Pos, Dave Schram, Maria Peters, Danielle Guirguis) in samenwerking met Eric de Groot voor Just Bridge Entertainment en in coproductie met de KRO, met steun van het Nederlands Filmfonds en het CoBo-fonds. Uitvoerend producent, locatie scout & management: Set Cross (Peter Hermans en Menno Slot).

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. RAZEND draait momenteel in 102 zalen in Nederland.

20:44 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: razend, film razend, goud film razend |  Facebook | |  Print |

Peter Beense ontvangt RADIONL MPF Award

Peter Beense, Mega Piraten Festijn in Nieuwleusen, Nederlandstalige Top 30,  Peter Beense heeft vrijdagavond tijdens het Mega Piraten Festijn in Nieuwleusen uit handen van Willy Oosterhuis de RADIONL MPF Award ontvangen. De Amsterdamse volkszanger wordt hiermee beloond voor zijn positieve bijdrage aan de Nederlandstalige muziek.

Peter Beense zit al meer dan 25 jaar in het artiestenvak en zijn populariteit groeit nog steeds. De zanger staat bekend om zijn feestnummers, maar zijn muziek kent ook de nodige diepgang. Het 25-jarig jubileum werd in december vorig jaar groots gevierd in een uitverkocht koninklijk theater Carré in Amsterdam. Peter is een vaste gast op het Mega Piraten Festijn en ook bij RADIONL wordt zijn muziek veelvuldig aangevraagd. Begin dit jaar beleefde hij een mijlpaal in zijn muzikale carrière, door voor het eerst een nummer 1-hit te scoren in de Nederlandstalige Top 30.

De RADIONL MPF Award is een initiatief van RADIONL en de organisatie van de succesvolle Mega Piraten Festijnen. De Award wordt uitgereikt aan een artiest die een positieve bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandstalige muziek. Peter Beense heeft de 5e RADIONL MPF Award in ontvangst mogen nemen. Tijdens eerdere Mega Piraten Festijnen werden Marianne Weber, Lucas en Gea, Jannes en Jacques Herb beloond voor hun bijdrage aan de Nederlandstalige muziek.

 

Kato signeert haar debuutalbum Flamingo bij Free Record Shop

kato.JPGZe mag Idool 2011 dan wel niet gewonnen hebben, Kato timmert aan een mooie carrière en lijkt daar aardig in te slagen. Op 27 oktober stelde ze in het Antwerpse Felixpakhuis haar album ‘Flamingo’ voor tijdens een exclusieve Free Record Shop Live sessie.

Kato, die al scoorde met ‘The Joker’ en ‘Dancing on My Own’, zegt zelf dat ‘elke noot op mijn debuutalbum een stukje van mezelf weerspiegelt.’ Het ukelele-meisje is uitgegroeid tot een straffe madam en Vlaanderen zal het geweten hebben.

Kato signeerde ‘Flamingo’ eerder al in Sint-Niklaas en doet dat nog eens over op 5 november om 10.30u in Free Record Shop in Antwerpen op de Wapper, om 13u15 in Free Record Shop in Mechelen en om 16u in Free Record Shop in Aalst.

 

20:33 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: kato, kato free record shop, flamingo kato |  Facebook | |  Print |

'Een Rijker Leven': aflevering 4 op woensdag 2 november 2011 om 21.35 bij vtm

vtm.JPGIn de zesde aflevering van ‘Een Rijker Leven’ ontmoeten we de twee West-Vlaamse families Vanlerberghe en Huilmand. Ondanks het feit dat beide gezinnen op korte afstand van elkaar wonen, leiden ze een totaal ander bestaan.

De landelijk gelegen B&B met bijhorende villa, sauna en verwarmd buitencomplex van de familie Vanlerberghe, baadt in luxe. De twee zonen Olivier (15) en Gilles (12) krijgen alle kansen die ze nodig hebben en komen in hun dagelijks leven niets te kort. Ze motorcrossen in de omliggende velden en genieten mee van de luxe dat het saunacomplex van de familie te bieden heeft.

De kroostrijke familie Huilmand woont echter in een krappe sociale woning. Mama Fernanda is al jarenlang alleenstaand en ondanks haar onuitputtelijke energie, lukt het haar maar niet om het gezin alle kansen te kunnen bieden die het nodig heeft. Ze lijdt er enorm onder dat haar kinderen Babette (20), Lyrie Donna (17), Shpend (16) en Anton (14) hierdoor niet het leven leiden dat ze voor hen voor ogen had.

De familie Vanlerbergen is onder de indruk van de omstandigheden waarin het gezin Huilmand moet leven en ook van de levenskracht die mama Fernanda aan de dag legt om haar lot te verbeteren. Al snel groeit er een band tussen beide families en beslist de familie Vanlerbergen om de moeilijke situatie van Fernanda en haar gezin aan te pakken en te verbeteren.

20:22 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: een rijker leven, vtm een rijker leven, vtm |  Facebook | |  Print |

Wereldwijde gelijktijdige première 11-11-11 -- DVD, Blu-ray, VoD, bioscoop op 11-11-11

dvd.JPGMet 11-11-11 laat Darren Lynn Bousman de martelhorror van Saw II, II en IV en Mother’s Day achter zich en bezorgt hij de kijker op een heel ander niveau koude rillingen. Dit is een occulte horrorfilm in de traditie van The Omen, compleet met mysterieuze en onheilspellende voorbodes en de terugkeer van een eeuwenoud Kwaad.

Synopsis
De beroemde Amerikaanse schrijver Joseph Crone vliegt na de tragische dood van zijn vrouw en kind naar Barcelona. Hij hoopt zich daar te verzoenen met zijn broer Samuel en zijn vader Richard, die op sterven ligt. Maar het lot heeft andere plannen. In Josephs omgeving gebeuren plotseling de vreemdste dingen. Om de een of andere reden duiken steeds de cijfers 11-11-11 op. Zijn nieuwsgierigheid verandert in pure angst en obsessie als hij zich realiseert dat het getal 11 een gruwelijke boodschap met zich meebrengt. Niet alleen voor hemzelf en zijn metgezellin Sadie, maar misschien wel voor alle gelovigen op aarde. Op 11-11-11 opent zich een poort… en iets zal daardoor naar buiten komen.

Regisseur Darren Lynn Bousman
Geestelijk vader van 11-11-11 is de in 1979 geboren regisseur Darren Lynn Bousman. Onder hedendaagse horrorliefhebbers geldt Bousman als een grote held. Hij regisseerde de meest succesvolle delen van Saw en haalde daarmee alleen al in de bioscopen wereldwijd meer dan 500 miljoen dollar binnen.

Saw II, III en IV
Darren Bousman studeerde in 2001 af aan de filmacademie. In zijn afstudeerproject, de film Winter Follies, werd de hoofdrol gespeeld door de toen nog onbekende David Blue (Moonlight, Stargate Universe). Nadat Bousman Saw II, III en IV had geregisseerd, was hij direct een van de meest gewilde jonge regisseurs van Hollywood. Zijn volgende film, REPO! The Genetic Opera, werd een culthit die 4 jaar na de première nog steeds in Amerikaanse bioscopen draaide. Na REPO! kwam Mother’s Day, met in de hoofdrol Rebecca De Mornay (The Hand That Rocks The Cradle). Deze film ging in april 2010 in de VS in bijna 2000 bioscopen tegelijk in première. Intussen regisseerde Bousman ook nog een angstaanjagende aflevering van de populaire horror-TV-serie Fear Itself.

Subtiel en effectief
Na bloedige en gewelddadige slashers als Saw en Mother's Day kiest Darren Lynn Bousman met 11-11-11 voor een wat subtielere en misschien juist daardoor nog effectievere vorm van horror. Inmiddels is de regisseur alweer bezig met zijn volgende project: de verfilming van zijn eigen strip Abattoir.

Timothy Gibbs
In 11-11-11 wordt schrijver Joseph Crone gespeeld door de Amerikaanse acteur Timothy Gibbs. Hij schitterde eerder in films als The Kings of Brooklyn en TV-series als Sex and the City, Another World en Santa Barbara. In 2000 werd Gibbs zelfs genomineerd voor een Emmy, voor zijn rol als Kevin Buchanan in de serie One Life to Live. In 2003 stond hij model voor het beroemde gamepersonage Max Payne in Max Payne 2: The Fall of Max Payne.

Wendy Glenn
De rol van Sadie, Josephs mooie metgezellin in 11-11-11, wordt vertolkt door de Engelse Wendy Glenn. Na de toneelschool zette zij haar eerste grote stap als actrice met de Britse tv-serie Sister Said, waarin ze drie jaar de hoofdrol speelde. Daarna deed ze mee in series als Hollyoaks, Nip/Tuck, CSI: Miami en CSI: Crime Scene Investigation, en speelde ze de titelrol in de film Mercy. Wendy is ook te bewonderen geweest als covermodel voor Maxim en FHM.

Special FX van een Oscarwinnaar
De verbluffende special effects in 11-11-11 werden verzorgd door Dharma Studio in Barcelona. Arturo Balseiro, oprichter van Dharma Studio, maakte deel uit van het team dat in 2006 een Oscar won voor Pan's Labyrinth, de hitfilm van Guillermo del Toro. Balseiro leverde ook special effects voor onder meer de films Sleep Tight, Agora, Hellboy I & 2, Doom en The Devil’s Blackbone. Met Dharma Studio heeft hij zich helemaal toegelegd op het creëren van de meest bizarre wezens en de bijbehorende make-up en effecten.

Technische gegevens DVD
Speelduur: ca. 97 minuten - Taal: Engels - Ondertiteling: Nederlands - Beeldformaat: 16:9 - Regio Code: 2 (PAL) Audio: Dolby Digital 5.1
Kijkwijzer: 16 jaar – Verpakking: Amaray + slipcase - Consumentenadviesprijs: € 14,95
Technische gegevens Blu-ray
Speelduur: ca. 97 minuten - Taal: Engels - Ondertiteling: Nederlands - Beeldformaat: 1080P - Regio Code: 2 (PAL) Audio: Dolby Digital 5.1 + DTS
Kijkwijzer: 16 jaar – Verpakking: Amaray - Consumentenadviesprijs: € 14,95

20:18 Gepost door www.showbizzkanaal.be in DVD/Blu-ray | Tags: 11-11-11 dvd, dvd 11-11-11, joseph crone, darren lynn bousman |  Facebook | |  Print |

Het zal je Hond maar zijn - Op woensdag 2 november 2011 om 20.45 bij vtm

vtm.JPGVorige week moesten de gedragstrainers uit ‘Het zal je Hond maar zijn’ afrekenen met heel wat wandelproblemen. Bordeaux dog Viktor bepaalde zelf welke straat hij wou ingaan en Koji, de hond van Mee Na uit Schoten, was overenthousiast wanneer hij met zijn baasje buiten mocht…

AFLEVERING 8 OP WOENSDAG 2 NOVEMBER 2011 OM 20.45

In de achtste aflevering van ‘Het zal je Hond maar zijn’ – uitzending op woensdag 2 november 2011 – gaat hondentrainer Geert De Bolster langs bij Aline, waar hij voor een moeilijke opdracht komt te staan. Aline woont met haar gezin, één papegaai en drie honden in Laarne. Haar oudste hondje, de yorkshire Zazou, is blind en doof. Hij loopt overal tegenaan en wordt continu omvergelopen door Rusty en Tequila, de twee boxers in huis. Bovendien is het voor Aline onmogelijk om een wandeling te maken met Tequila. Ze start namelijk een hevig gevecht met elke hond die haar pad kruist. Geert De Bolster schakelt zijn eigen Duitse herder Cayenne in om van Tequila een verdraagzame hond te maken.

Sofie Callens buigt zich over Paco en Yucco, de hondjes van Nicole uit Lier. Paco en Yucco gedragen zich voorbeeldig, tot ze alleen worden gelaten. Het duo zet het huis op stelten en vooral Paco neemt hierin het voortouw. De hondjes halen de vuilbak leeg, leven zich uit met een wc-rol en bijten het tapijt kapot. Nicole is elke dag bang voor de ravage die ze in huis zal aantreffen en zet de kat liever niet meer bij de melk. Sofie Callens stelt een aanpak voor om het gedrag van de deugnieten bij te schaven…

In het gezin van Marleen uit Kortenberg is alles peis en vree. Tot ze de kruimeldief bovenhaalt en foxterriër Rakker plots in een woesteling verandert. Maar Rakker voelt zich ook op andere momenten baas in huis. Hij gedraagt zich alsof het hele huis, de hele tuin en zelfs de hele straat zijn domein is. Wanneer er bezoekers naderen, blaft hij onophoudelijk en als de bel gaat, wil hij als eerste bij de deur zijn. David Pithie stelt een oefenschema op voor Rakker, maar de training verloopt niet van een leien dakje...

20:14 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: het zal je hond maar zijn, vtm het zal je hond maar zijn |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende