Showbizzkanaal : Archieven

30/09/2011

Onderwerpen EENVANDAAG zaterdag 1 oktober 2011

eenvandaag.JPGPortret Aisha Kadhafi
Haar volledige naam is Aïcha Mohamed Mouammar Kadhafi. Enige dochter van gedreven dictator van Libië, Mouammar Kadhafi. Van tweede vrouw Safia. Wie is Aicha Kadhafi? EENVANDAAG interviewt haar oude docent in Parijs waar ze internationaal recht heeft gestudeerd.

CDA: de achterban kijkt terug
Hoe staat het CDA ervoor, precies een jaar nadat de partij tijdens een groot congres groen licht gaf voor medewerking aan de huidige regering? In EENVANDAAG een reportage.

EENVANDAAG
Uitzending zaterdag 1 oktober
Nederland 1 – 18.15 uur

23:06 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: eenvandaag, aisha kadhafi, eenvandaag aisha kadhafi |  Facebook | |  Print |

‘De Wereld Draait Door’, maandag 3 oktober om 19.30 uur op Nederland 3

- Schrijver Jan Eilander vertelt over zijn boek ‘Cruijffie’. Dit boek vertelt het getraumatiseerde verhaal over de jonge jaren van Johan Cruijff.

- Muziek is er van Candy Dulfer.

- Jan Mulder is tafelheer van Matthijs van Nieuwkerk.

23:03 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de wereld draait door, nederland 3, vara |  Facebook | |  Print |

LINGO CLASSICS met Robert, Francois, Nance en Lucille

tros.JPGDit jaar bestaat de Nederlandse televisie 60 jaar. Nederlands bekendste woord- en taalprogramma LINGO viert dit heuglijke feit met LINGO CLASSICS. Van maandag 3 oktober t/m vrijdag 28 oktober zendt de TROS afleveringen 'uit de oude doos' uit.

Op maandag 3 oktober is de allereerste uitzending van LINGO te zien met presentator van het eerste uur: Robert ten Brink. Met vijfletter LINGO, de 'alles of niets finale' en de gouden bal. Ook de rest van de week (dinsdag 4 t/m vrijdag 7 oktober) kan de kijker thuis oude afleveringen, uit de periode 1989-1992, bekijken met een nog hele jonge Robert ten Brink.

François Boulangé nam het presentatorenstokje over van Robert ten Brink en van maandag 10 t/m vrijdag 14 oktober zijn afleveringen uit ‘zijn’ LINGO-tijd te zien (periode 1992-2000).

In 2000 ‘verhuisde’ LINGO naar de TROS en werd Nance het nieuwe gezicht van het programma. Van maandag 17 t/m vrijdag 21 oktober zijn afleveringen uit de periode 2000-2005 te zien met presentatrice Nance.

In 2005 droeg Nance de ‘LINGO-ballen’ over aan Lucille Werner die het populaire spelletjesprogramma tot op de dag van vandaag presenteert. Van maandag 24 t/m vrijdag 28 oktober zijn afleveringen uit de periode 2005-2010 te zien met presentatrice Lucille Werner.

Presentatoren op een rijtje:
Robert ten Brink (1989 - 1992)
François Boulangé (1992 - 2000)
Nance (2000 - 2005)
Lucille Werner (2005 - tot op heden)

LINGO CLASSICS
Uitzending vanaf maandag 3 oktober
Nederland 1 – 19.00 uur

23:02 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: tros lingo, lingo classics, tros |  Facebook | |  Print |

Openingsreceptie Mijn Restaurant! Fenix uit Aarschot + Fotoalbum

DSC_0004.JPGMorgen opent de zaak van Mijn Restaurant!-deelnemers Bart en Kris. Vanavond vond de openingsreceptie plaats in Aarschot.

De Bogaardenstraat was volledig afgesloten en er stond een optreden van Kirri op het programma. Alle kijklustige kregen een rondleiding in het nieuwe Fenix restaurant.

Voor morgen staan ook de eerste boekingen al genoteerd.

Klik hier om het fotoalbum te bekijken.

Winnaars Gouden Kalveren 2011

gouden_kalf.JPGVanavond zijn de Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film 2011, uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film. De uitreiking, gepresenteerd door Claudia de Breij en Daphne Bunskoek, werd live uitgezonden door de VPRO van 20.30-22.00 uur op Nederland 1 en was live te volgen vanaf 19.30 uur op het internet via filmfestival.nl en Cultura24. Het Gala van de Nederlandse Film is de afsluiting van het 31e Nederlands Film Festival, dat ondanks het mooie weer 152.000 bezoekers trok. De websites en het YouTube-kanaal van het filmfestival trokken meer dan 5 miljoen online bezoekers.

De jury van de Gouden Kalf competitie 2011 onder leiding van Laetitia Griffith heeft de Gouden Kalveren toegekend in de volgende categorieën: Beste Korte Film, Beste Televisiedrama, Beste Korte Documentaire, Beste Lange Documentaire, Beste Geluid, Beste Muziek, Beste Production Design, Beste Montage, Beste Camera, Beste Vrouwelijke Bijrol, Beste Mannelijke Bijrol, Beste Actrice, Beste Acteur, Beste Scenario, Beste Regie, Beste Film en de Speciale Juryprijs.

Het Gouden Kalf voor de Film1 Publieksprijs is uitgereikt aan de speelfilm met de hoogste waardering van de festivalbezoekers. De winnaar van de Film1 Publieksprijs ontvangt een waardecheque van 10.000 euro te besteden aan een online mediacampagne voor de winnende film of een volgende film.

Ook is vanavond de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek uitgereikt. Deze persprijs wordt toegekend door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten. De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Romy van Krieken, Robbert Blokland en Bregtje Schudel.

De winnaars van de Gouden Kalveren 2011, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film:

Beste Korte Film 2011
OLIFANTENVOETEN van Dan Geesin

Beste Televisiedrama 2011
VAST van Rolf van Eijk

Beste Korte Documentaire 2011
ZWARTE SOLDATEN van Joost Seelen

Beste Lange Documentaire 2011
NIET ZONDER JOU van Petra Lataster-Czisch en Peter Lataster

Beste Geluid 2011
Jan Schermer voor CODE BLUE

Beste Muziek 2011
Het Paleis van Boem voor DE BENDE VAN OSS

Beste Production Design 2011
Gert Brinkers voor DIK TROM

Beste Montage 2011
Sander Vos voor BLACK BUTTERFLIES

Beste Camera 2011
Jasper Wolf voor CODE BLUE

Beste Vrouwelijke Bijrol 2011
Beppie Melissen voor haar rol in GOOISCHE VROUWEN

Beste Mannelijke Bijrol 2011
Peter Paul Muller voor zijn rol in GOOISCHE VROUWEN

Beste Actrice 2011
Carice van Houten voor haar rol in BLACK BUTTERFLIES

Beste Acteur 2011
Nasrdin Dchar voor zijn rol in RABAT

Beste Scenario 2011
Nanouk Leopold voor BROWNIAN MOVEMENT

Beste Regie 2011
Nanouk Leopold voor BROWNIAN MOVEMENT

Beste Film 2011
BLACK BUTTERFLIES, Frans van Gestel en Arnold Heslenfeld (IDTV Film); Richard Claus (Cool Beans BV); Arry Voorsmit (Riba Film International)

Speciale Juryprijs 2011
Rob Hillenbrink voor special props and make up

Film1 Publieksprijs
170 Hz van Joost van Ginkel

Prijs van de Nederlandse Filmkritiek
CURACAO van Sarah Vos & Sander Snoep

22:27 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: winnaars gouden kalveren 2011, gouden kalveren 2011, films, vpro |  Facebook | |  Print |

Massa volk op signeersessie Frans Bauer te Drunen (NL) + Fotoalbum

DSC_0260.JPGZaterdag 24 september 2011 kwam Frans Bauer op uitnodiging van M&M Multimedia zijn nieuwste singel promoten in Drunen (NL). Een signeersessie van de sympathieke Nederlandse zanger zette Drunen op z’n kop. Wie een handtekening wilde, moest dan ook wel eventjes geduld hebben, want tijdens de signeersessie stond er voortdurend een lange rij op het Raadshuisplein. Honderden fans stonden te wachten voor een handtekening en een knuffel van hun grote idool. De dag nadien was hij ook aanwezig in het winkelcentrum V&V in Utrecht. Ook daar massa’s fans op post voor de signeersessie.

Nieuw album opkomst: "Gloednieuw"

Afgelopen jaar ontpopt de populaire volkszanger zich als auteur, componist en producer van de liedjes van zijn fonkelnieuwe album "Gloednieuw". In de afgelopen periode schreef Frans Bauer meer dan 40 nieuwe liedjes. Een ongekende variatie aan repertoire. Voor het nieuwe album "Gloednieuw" is er een selectie gemaakt van de 14 beste liedjes. Het is ook het eerste album, dat Frans Bauer zelfstandig produceerde. Frans: "Ik schreef al vaker zelf liedjes, maar bewaarde dit voor mezelf. Onder aanmoediging van diverse fans heb ik nu toch besloten de liedjes openbaar te maken. Heel spannend, want het is nu een meer een stuk van mijzelf".

Vanaf 28 oktober is zijn nieuwste album "Gloednieuw" verkrijgbaar.

Tracklisting

1. Wat moet ik toch zonder jou, 2. De wereld is een gekkenhuis, 3. Ik blijf van jou houden, 4. Rosalie, 5. Kus me nog een keer, 6. Mijn hart gaat zo tekeer, 7. Als je liegt een bedriegt, 8. Aan mijn lijf geen polonaise, 9. In de wolken, 10. Lieve Heer, 11. Een moeder moet stralen, 12. Doe maar het licht uit 13. S.O.S.

Fotoalbums: Signeersessie Drunen en signeersessie Utrecht

Vlaamse filmprijzen breiden fors uit!

DSC_0001.JPGOp 10 september ll. werden voor de 2de maal de Vlaamse Filmprijzen uitgereikt. De prijsuitreiking vormde het hoogtepunt van het Filmfestival van Oostende en groeide uit tot een feest van de Vlaamse Film. Omwille van de enorme bijval die de organisatoren vanuit de sector mochten ontvangen, heeft vzw Les Films du Bord de Mer nu al beslist om het aantal prijzen verder uit te breiden. Zo zullen prijzen uitgereikt worden in de categorieën montage en art direction. Bovendien zal de Vlaamse audiovisuele sector haar Industry Award kunnen uitreiken voor Beste Film.

De uitbreiding van de Vlaamse Filmprijzen past perfect in de filosofie van het Filmfestival van Oostende, waarbij talent van eigen bodem (en de Vlaamse film in het bijzonder) ondersteund wordt.

De Vlaamse Filmprijzen werden voor de tweede maal uitgereikt op de slotavond van FFO 11. De centrale gast Peter Van den Begin en zijn professionele jury hebben in volgende categorieën prijzen uitgereikt: beste film / beste regie / beste scenario / beste acteur / beste actrice / beste acteur in bijrol / beste actrice in bijrol / beste debuut / bijzondere prestatie / prijs van de verdienste / beste D.O.P. / beste muziek. Deze 2 laatste categorieën werden deze editie al toegevoegd. Voor de editie 2012 komen er alvast extra categorieën voor montage en art direction bij. Een film realiseren is immers het werk van een hele ploeg; met de uitbreiding van het aantal categorieën wil het Filmfestival van Oostende dan ook die medewerkers betrekken die minder in de spotlights staan maar waarvan het werk even verdienstelijk is.

Aan de Vlaamse Filmprijzen wordt ook een “Film Industry Award” toegevoegd voor beste Film. Naast de prijzen die uitgereikt worden door de jury zal ook de Vlaamse Audiovisuele Sector een prijs kunnen uitreiken aan haar favoriete film.

De uitreiking van de Vlaamse Filmprijzen is een ideaal moment om de succesvolle Vlaamse Film met de gepaste glamour nog eens in de kijker te stellen. Het Filmfestival van Oostende wil dan ook samen met de hele Vlaamse filmsector er een jaarlijks Feest van de Vlaamse Film van maken. Filmfestival Oostende onderstreept hiermee haar positionering als hét festival bij uitstek voor eigen talent en de Vlaamse Film. Noteer daarom alvast in uw agenda: FFO 12 van 7 tot 15 september 2012.

Filmfestival Oostende en de Vlaamse Filmprijzen zijn een organisatie van Les Films du Bord de Mer vzw. Tijdens editie 2011 lokte het Filmfestival van Oostende 25000 bezoekers.

Nieuwe single Jan Smit in de Nederlandse winkels, mobiele Jan Smit App gelanceerd!

jan_smit.JPGVanaf vandaag ligt de nieuwe single van Jan Smit "Hou Je Dan Nog Steeds Van Mij" in twee versies in de winkels. Het nummer, met een tekst van Smit zelf en muziek van zijn producersduo Tol & Tol, is de start van zijn 15-jarige jubileum.

Beide versies van de cd-single bevatten een keur aan extra liedjes die Jan speciaal hiervoor opnam. Hij koos zijn favoriete covers van onder meer Frank Boeijen, Henk Westbroek en André Hazes maar bijvoorbeeld ook van John Denver en Michael Buble en verdeelde die over de twee singles. "Hou Je Dan Nog Steeds Van Mij" is één van de twee nieuwe liedjes op de eind oktober te verschijnen cd "15 Jaar Hits" .

Ook lanceerde de 25-jarige entertainer een officiële eigen mobiele App voor zowel iPhone, iPad en iPod Touch. De App biedt de laatste informatie over Jan (o.a. de laatste foto's, video's, nieuws, Tweets en optredens), maar ook kun je berichten achterlaten in het gastenboek en kun je muziek luisteren en (legaal) downloaden.

Voor iedere fan dus een hebbedingetje dat gratis verkrijgbaar is in de iTunes Store.

Foto Jan: William Rutten

15:19 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek, Singles | Tags: jan smit, nieuwe single jan smit, jan smit app gelanceerd |  Facebook | |  Print |

Zoo Brazil "Songs For Clubs" nu uit!!

zoo_brasil.JPGZoo Brazil, beter bekend als John Andersson, is een van de meest innovatieve producers in de wereld van de moderne dance en heeft nu al een catalogus van meer dan honderd singles onder diverse alter ego’s achter z’n naam staan. Zijn DJ optredens worden in de hele wereld met gejuich ontvangen en nu presenteert Zoo Brazil z’n eerste echte mixcompilatie getiteld “Songs For Clubs”.

John heeft al veel succes gekend als schrijver van Kylie Minogue’s hit “The One” voor haar met een Grammy genomineerde album “X” uit 2007. Zoo Brazil’s eigen album “Please Don’t Panic” uit 2010 trok ook over de hele wereld de aandacht en leverde de hitsingles “You Can Have It All” en “There Is Hope” op; een van z’n meest recente tracks “Black Tea” werd opgepikt door alle grote internationale DJ’s die het nummer vervolgens maandenlang in hun live sets draaiden.

Bekend als producer reist Zoo Brazil ook de hele wereld over als succesvol DJ. Hij trad op in gevestigde clubs als Ministry of Sound en Pacha en stond op alle grote festivals van Australië, Europa en Noord- en Zuid Amerika. Met de release van z’n gloednieuwe mixcompilatie “Songs For Clubs” laat hij nu vriend en vijand horen waar een Zoo Brazil live experience voor staat.

Zoals de titel al suggereert is “Songs For Clubs” een krachtige en clubgerichte mix met vijftien gloednieuwe tracks van Nic Fanciulli, Joris Voorn, Super Flu, Love Girls, Format B en remixes van Popof en Tocadisco. Net als in z’n eigen live sets, heeft John een brede variëteit aan Zoo Brazil producties in de mix verwerkt, inclusief de floorfillers “The Kill”, “Late at Night” en “Fancy”. 2011 is een druk jaar gebleken voor Zoo Brazil en z’n nieuwe mixcompilatie “Songs For Clubs” zal z’n reputatie in de wereld van EDM definitief vestigen!

Tracklist:

01. Super Flu - Shine

02. Nic Fanciulli & Joris Voorn - Together

03. Zoo Brazil - Robotronic (Zoo Brazil Remix)

04. Joris Voorn - We're All Clean

05. Format B - Gospel (Super Flu's Antichrist Remix)

06. Andhim - Patty Sue (Super Flu Suncream's Remix)

07. Love Girls - Ze Bangert

08. Zoo Brazil - Finlandia

09. Zoo Brazil - The Kill

10. Andhim - Extragold

11. Heartik - Mini Swing

12. Super Flu - Euterpeh

13. Zoo Brazil - Fancy (Popof Remix)

14. Zoo Brazil - Late At Night (Tocadisco Remix)

15. Zoo Brazil - Technik

“Songs For Clubs” ligt nu in alle winkels en is te downloaden via alle bekende portals.

15:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: zoo brazil, songs voor clubs |  Facebook | |  Print |

Gouden plaat en nr.1 voor Willy Sommers!

Het werd afgelopen woensdag een feestelijke avond voor Willy Sommers bij de opnames van “anne’s Vlaamse 10”. Niet alleen was Willy, net als al de andere artiesten, verheugd met de terugkeer van het vtm-programma, hij mocht ook naar de Viage afzakken als de trotse nr.1 van de Vlaamse Ultratop 10 met zijn nieuwe single “Liefde Voor Altijd”.

Gouden Award voor “Willy Sommers – 40 Jaar Hits”

Na afloop van de opnames werd het feestje voor Willy helemaal compleet, toen hij uit handen van de charmante presentatrice Tess Goossens een Gouden Award mocht ontvangen voor de verkoop van meer dan 10.000 ex. van zijn nieuwe dubbelCD “Willy Sommers – 40 Jaar Hits”. Dit verzamelalbum, een compleet overzicht van de 40-jarige carrière van Willy Sommers, met al zijn klassiekers zoals “Zeven Anjers, Zeven Rozen”, “Het Water Is Veel Te Diep”, “Als Een Leeuw In een Kooi”, recentere hits als “Laat De Zon In Je Hart”, “Vogelvrij” en “Een Wonder Van Een Vrouw”, maar ook zijn nieuwe nr.1 hit “Liefde Voor Altijd”, staat al wekenlang in de top 10 van de Ultratop albumcharts.

De festiviteiten rond de 40-jarige carrière van Willy Sommers gaan dus gewoon door en het hoogtepunt moet zelfs nog volgen. Op 31 oktober mag Willy zijn vele fans in een uitverkocht Kursaal van Oostende ontvangen, voor zijn grote jubileumconcert “Willy Sommers – 40 jaar”.
"anne's Vlaamse 10": Vanaf heden op zaterdagavond om 18u05 op vtm!!

11:23 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: willy sommers, gouden plaat willy sommers, liefde voor altijd, willy sommer 40 jaar hits |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende