Showbizzkanaal : Archieven

31/01/2011

6 miljoen kijkers en nieuwe nummer 1 hit Gebroeders Ko in Duitsland

Afgelopen zaterdag waren de Gebroeders Ko samen met de populaire Duitse zanger Mickie Krause te zien in het ARD tv-programma ‘Das Winterfest der Volkmusik’ met hun hit-single ‘Schatzi schenk mir ein Foto’. Na afloop van de uitzending, die door meer dan 6 miljoen mensen is bekeken, behaalde de single direct de nummer 1 positie in de I-Tunes Schlager Charts! De Gebroeders Ko behaalden met 'Schatje mag ik je foto' in Nederland een top 10 notering in de hitlijsten en stond maar liefst 16 weken lang in de Mega Top 100. De Duitse feestzanger Mickie Krause is al jaren een fenomeen in Duitstalige landen en een veelgevraagd artiest voor diverse muzikale TV shows. Het Nederlandse succes van 'Schatje mag ik je foto' bleef zowel Mickie Krause als Marc Pircher niet onopgemerkt nadat de Nederlandse versie veelvuldig werd gedraaid op Duitse feesten en evenementen. Maar, waarbij men in Duitsland, evenals in Nederland, ook massaal een stoel boven het hoofd houden wanneer het liedje werd gedraaid. Mickie Krause vond dit zo fantastisch dat een duet vervolgens niet langer kon uitblijven. Behalve de Nederlandstalige versie dansen en zingen de Duitsers uit volle borst mee, nu dus ook met de Duitse versie.. De Gebroeders Ko in Duitsland op onder de artiestennaam Ko & Ko.

19:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Hollandse Muziek | Tags: gebroeders ko, gebroeders ko duitsland |  Facebook | |  Print |

TROS: Jeroen van der Boom in MET JE NEUS IN DE BOTER

tros.JPGIn deze aflevering van MET JE NEUS IN DE BOTER staat Jeroen van der Boom voor de deur van Arno en Francine. Superfans Arno en Francine beschouwen Jeroen als een ‘uit de hand gelopen hobby’. Ze bezoeken soms in één weekend wel vier keer een concert van de populaire zanger. Maar deze avond zijn de rollen omgedraaid en komt Jeroen van der Boom bij het stel uit Utrecht over de vloer.

In MET JE NEUS IN DE BOTER overrompelen bekende Nederlanders als Jeroen van der Boom, Xander de Buisonjé en Nick & Simon hun fans aan de deur met de vraag of ze dezelfde avond mogen aanschuiven voor het avondeten. De camera volgt de hysterische fan die met de neus in de boter valt en totaal verrast en vol ongeloof familieleden en vrienden optrommelt om ook langs te komen. Terwijl de artiest ondertussen in de buurt een optreden geeft, gaat de fan inkopen doen om een maaltijd voor die avond voor te bereiden. Voor tips en voorkeuren kunnen ze tussendoor bellen met hun favoriete zanger.

Voor meer informatie: www.tros.nl/metjeneusindeboter

MET JE NEUS IN DE BOTER        
Uitzending dinsdag 1 februari
Nederland 3 - 21.25 uur

18:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: tros, tros met je neus in de boter, jeroen van der boom |  Facebook | |  Print |

REGI IN THE MIX XL – ETHIAS ARENA, HASSELT – 12.02.2011: SPECIAL GUESTS VOOR GROOTS FEEST!

regi.JPGHet is weer bijna zover! Over twee weken zet Regi naar jaarlijkse gewoonte de Ethias Arena weer op zijn kop! Dit jaar pakt hij het grootser aan en gaat het feestje door tot 5u ’s morgens!

Regi licht ondertussen ook een tipje van de sluier over de special guests die mee komen feesten op 12 februari.  En dat het feest XL zal worden staat vast want Regi nodigt zijn beste muzikale vrienden uit.

DHT featering Edmee is als sinds 1995 een legende in de internationale dance scene scoorde al heel wat hits waaronder de bewerking van ‘Listen To Your Heart’. Ze werkten ook samen met Regi voor het nummer ‘Notice Me’.  Ook The Ditch komt langs, bekend van hun nummer ‘Far Away’ en van de dancehit ‘Hold On’ samen met Regi. Nog op het programma staat Nelson Moraïs, die we kennen van zijn deelname aan Eurosong 2008. Vorig jaar scoorde hij nog sterke dancehit met zijn nummer ‘Love Me’ en op Registrated 2 horen we hem met Regi op het nummer ‘Imagination’.  Ook Ameerah zal er zijn. Zij werkte al vaker samen met Regi op ‘Tears to Dust’ en ‘We Be Hot’.

Verder krijgen we ook nog wat oude bekenden op bezoek. Koen Buyse van Zornik feest mee en de ploeg van Scala kruipt weer mee op het podium! Dit mooie lijstje, samen met vele special effects, lichtshows en DJ Battles maken van deze editie van Regi In The Mix XL een groots feest! Via www.proximusgoformusic.be  zijn er nog tickets beschikbaar voor Regi In The Mix XL op 12 februari in de Ethias Arena. 

Info & tickets :
Ticketprijs: 26 euro (excl. reserveringskosten -) De tickets kunnen gereserveerd worden via
Proximus Go For Music : 0900 2 60 60* (0,50 € per minuut – excl.btw) – www.proximusgoformusic.be

18:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: regi in the mix xl, regi, concert regi, dht |  Facebook | |  Print |

Componist John Barry overleden

john barry.JPGDe componist John Barry, wereldberoemd voor zijn muziek voor onder meer 11 James Bond films, Born Free, Out Of Africa en Dances With Wolves, is op 77-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Barry werd op het voorbije Filmfestival Gent nog geëerd met een Lifetime Achievement Award door de World Soundtrack Academy. Daarbij horend bracht op 21 oktober 2010 het Brussels Philharmonic – het Vlaams Radio Orkest onder leiding van Nicholas Dodd Barry’s mooiste muziek in een eenmalig concert in Kuipke Gent. Omwille van de onstabiele gezondheid van Barry kon hij jammer genoeg niet op het concert aanwezig zijn. Gedelegeerd bestuurder Filmfestival Gent Jacques Dubrulle: “ 'Wij keken er erg naar uit om John Barry in oktober te mogen verwelkomen, zoals met hem een jaar voordien afgesproken was. Zijn echtgenote liet ons echter weten dat zijn gezondheidstoestand echt achteruit ging en hij geen verre reizen mocht maken. Wij lieten in New York een videoboodschap opnemen en toen bleek dat hij inderdaad zeer zwak was. John Barry werd terecht als een van de allergrootse componisten beschouwd.'

Met zijn arrangement voor de eerste James Bondfilm, Dr. No (1962) werd John Barry meteen onsterfelijk. Het Bondthema groeide uit tot een van de bekendste muziekthema’s aller tijden. Maar naast het componeren van de scores werd John Barry even beroemd voor de perfecte manier waarop hij de typische Bondsongs in het geheel integreerde. Goldfinger is daar een schoolvoorbeeld van. Met elf scores werd John Barry de Bondcomponist bij uitstek.

Daar bleef het niet bij want hij schreef de muziek voor meer dan honderd films. Voor Born Free, The Lion In Winter, Out Of Africa en Dances With Wolves mocht hij telkens opnieuw een Oscar in ontvangst nemen. Mary Queen Of Scots en Chaplin leverden hem Oscarnominaties op.

17:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: john barry, john barry overleden, overleden john barry, filmfestival gent |  Facebook | |  Print |

En de Beste kroket van Nederland is…

100%.jpgIn navolging van de oliebollen- en de haringtest van het AD, vond 100%NL Magazine het tijd voor een heuse Nationale Krokettentest. Vijf kroketten werden getest op vorm, kleur, geur, vulling, korst en natuurlijk smaak. De FEBO-kroket werd als beste getest en mag zich hierdoor een jaar lang de Beste Kroket van Nederland noemen.

Een jury met daarin de bekende Nederlanders Jan Keizer en Anny Schilder, een lezeres van het magazine, chef-kok van Restaurant Le Pompadour Kino Eerdhuijzen en culinair auteur en columnist Niels Runderkamp, gaven uiteindelijk de hoogste cijfers aan de kroket van FEBO. Hiermee liet de snackketen kroketten van onder andere Van Dobben, Kwekkeboom en Mora achter zich. In een reactie roemt Niels ‘de romige geur en smaak afkomstig van het gebruik van echte roomboter en verse eigen gemaakte bouillon’. Alles geteste kroketten zijn rundvleeskroketten.

Niets dan blije gezichten in het hoofdkantoor van FEBO in Amsterdam-Noord. Niels Runderkamp overhandigde het certificaat aan Dennis de Borst, directeur van FEBO. Hij was zichtbaar tevreden met de beoordeling van de jury. “Kwaliteit staat bij ons voorop en dat wordt gelukkig gewaardeerd. De erkenning van de klanten en in dit geval deze jury, is voor ons een bevestiging dat we goed bezig zijn. We bestaan dit jaar 70 jaar en onze kroketten worden nog steeds op ambachtelijke wijze bereid. Net als mijn grootvader dat in de beginperiode deed, wordt alles dagelijks vers gemaakt. Dat is onze kracht en zal altijd onze kracht blijven.”

De complete test staat in het februarinummer van 100%NL Magazine. 

16:46 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Tijdschriften/Kranten | Tags: en de beste kroket van nederland is, kroket, 100%nl, 100% nl, jan keizer |  Facebook | |  Print |

Toy Story 3 ontvangt OSCAR NOMINATIE BESTE FILM

Afgelopen week zijn de nominaties voor de Oscars bekend gemaakt in Amerika. Diverse Disney-films zijn in de lijst terug te vinden, waaronder de animatie-film van 2010: Toy Story 3. De avonturen van Woody, Buzz en Jessie werden beloond met maar liefst vijf nominaties! Opvallend is dat de animatie-film zowel in de categorie Beste Film als Beste Animatiefilm een nominatie ontving. Het is de derde keer in de geschiedenis van de Oscars dat een animatiefilm genomineerd is voor Beste Film.

In totaal staat de Toy Story trilogie nu op negen Oscar nominaties. Eerder wist John Lasseter (Chief Creative Officer van The Walt Disney & Pixar Animation Studios) al een Special Achievement Award te winnen voor Toy Story 1.  “Het is een grote eer om met Toy Story 3 genomineerd te zijn in de categorie Beste Film. Zeker een passend eerbetoon aan regisseur Lee Unkrich, producent Darla Anderson, scriptschrijver Michael Arndt en alle getalenteerde mensen die hard aan deze film hebben gewerkt om aan de hoge verwachtingen van de Toy Story-fans en filmliefhebbers van over de hele wereld te voldoen”, aldus John Lasseter.

Naast Toy Story 3 zijn er tal van andere Disney-producties die eveneens kans maken om het felbegeerde gouden beeldje in de wacht te slepen. Zoals oa Tron: Legacy, die vorige week in Nederland in première ging en in België sinds 19 januari in de bioscoop te zien is. Rich Ross, chairman van The Walt Disney Studios zegt over de successen: “2010 was een prachtig jaar voor The Walt Disney Studios. We zijn verheugd met het bericht dat de Academy onze films heeft gewaardeerd met deze prachtige nominaties, voor onze animatiefilms Toy Story 3, Rapunzel (Beste Muziek) en Day & Night (Beste Korte Animatiefilm) als ook onze live-action films Alice in Wonderland en Tron: Legacy.”  

The Walt Disney Company (TWDC) is het nummer één entertainmentmerk van de wereld. Daarnaast is het bedrijf terug te vinden in de top tien van ’s werelds grootste en sterkste merken.  TWDC bestaat uit vijf onderdelen waaronder parcs en resorts, studio’s, merchandise, interactive en tv- en mediadistributie. TWDC Benelux maakt onderdeel uit van TWDC Europe, Middle-East en Africa (EMEA) dat actief is in 23 landen met meer dan 5500 werknemers.

16:40 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: toy story 3, toy story, oscars toy story 3, hollywood, oscars hollywood |  Facebook | |  Print |

Funkerman - Paperbag Revolution / Everyday Getaway nu verkrijgbaar!

paperbag.JPGDe F-Man is back on the track met de release van een nieuwe EP: Paperbag Revolution en Everyday Getaway. Het jaar 2011 kan dan ook niet beter beginnen dan met de release van deze twee briljante tracks. Ondanks een volle touragenda heeft hij de afgelopen maanden kans schoon gezien om er flink hard tegenaan te gaan in de studio. Er staat voor dit jaar dan ook een flink aantal releases op stapel. To be continued...

Met Paperbag Revolution laat Funkerman zich wederom gelden in de mondiale scene. De EP toont aan wat voor een veelzijdige en creatieve producer hij eigenlijk is. De soepele, percussieve elementen doen denken aan de hedendaagse Techhouse. Aan de andere kant heeft de plaat ergens toch ook raakvlakken met zijn producties van de afgelopen jaren. Die ongrijpbare twist geeft de track een uniek karakter. Maar de grote aanjager van Paperbag Revolution is toch echt de onvervalste groove, die de luisteraars van deze track de speakers in zuigt.

De tweede track Everyday Getaway lijkt op een spannende thriller met een opmerkelijke plotwending. Industriële beats en strakke synths zorgen voor een funky vibe die plotsklaps wordt opgeluisterd door een zeer onverwachte free style jazz trompet. Het klinkt als een improvisatie van Miles Davis in zijn hoogtijdagen.

De twee tracks zijn dansvloerklappers bij uitstek. En niet te vergeten, Funkerman laat ook hier weer zien dat hij heel brutaal de standaard regels doorbreekt en je doet verbazen.

Funkerman - Paperbag Revolution / Everyday Getaway is vanaf vandaag uit op Can You Feel It Records en exclusief verkrijgbaar via www.beatport.com. De EP is vanaf 14 februari ook verkrijgbaar via alle andere online muziekwinkels.

Teaser video www.youtube.com/watch?v=i7vRIs5Hedc

Preview op Soundcloud www.soundcloud.com/funkerman

Info: www.funkerman.com

16:05 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: f-man, paperbag, getaway, funkerman |  Facebook | |  Print |

B-A-B-E, de nieuwe meidengroep van Lesley-Ann Poppe

lesley-ann-poppe.JPGDe Blond Ambition Babes (B-A-B-E) is de nieuwe Vlaamse meidengroep van Lesley-Ann Poppe, Tanja Dexters en Griet Vanhees. Dit is de afkorting van Blond Ambition Babes.  Drie complexloze en vrolijke blondines die genieten van het leven starten deze groep.  Sexy, speels en een beetje stout zijn de trefwoorden die deze nieuwe muziekgroep typeren.  Daarnaast hebben ze nog iets heel belangrijk gemeen:  het zijn alledrie gelukkige mama’s.

De drie leden van B-A-B-E zijn zeker geen onbekenden:

Lesley-Ann Poppe.  Zij raakte bekend door haar fantastische kookkunsten tijdens de programma’s “Komen Eten” en “De beste hobbykok van Vlaanderen”. Tanja Dexters.  Zij is ex Miss België, model, presentatrice en zangeres Griet Vanhees. Zij is presentatrice voor ROB (Regionale omroep Vlaams Brabant), styliste en model. Kortom, het zijn drie dames die geen enkele uitdaging uit de weg gaan.

B-A-B-E gaat Nederlandstalige nummers brengen met een stevige knipoog.  De eerste single wordt verwacht begin maart.

Foto: Frank Dejongh

15:59 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: b-a-b-e, meidengroep b-a-b-e, lesley-ann poppe, tanja dexters, griet vanhees |  Facebook | |  Print |

RADAR OVER LARIAM EN TRAGE COMPUTERS

radar.JPGWaarom slikken we nog Lariam?
Als je langer dan een maand op reis gaat en in malariagebied komt, is Lariam een van de middelen die je kunt slikken. Het werkt, maar heeft onvoorspelbare bijwerkingen waar je geestelijk behoorlijk van in de war kunt raken zoals angsten, nachtmerries, depressies of psychoses. De bijwerkingen kunnen jarenlang aanhouden. Aan militairen en piloten wordt het niet voorgeschreven. In de Verenigde Staten is het middel door de fabrikant van de markt gehaald en er zijn genoeg alternatieven. Waarom wordt Lariam hier nog steeds voorgeschreven? En hoe zorgvuldig is de voorlichting in Nederland aan de reiziger? In RADAR een reportage.

Trage computers
Niets zo vervelend dan een trage computer als je snel iets wilt opzoeken. En hoe meer programma’s je erop zet, hoe langzamer het apparaat wordt. Tijd voor een grote schoonmaak dus. Computerdeskundige Joran Polak legt in RADAR uit hoe je dat het beste aan kan pakken. Volgens hem zijn er een paar simpele oplossingen om een computer op te schonen en sneller te maken.

Presentatie: Antoinette Hertsenberg

Actuele informatie over uitzendingen is te vinden op www.trosradar.nl.

RADAR
Uitzending maandag 31 januari
Nederland 1 – 20.30 uur

15:51 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: tros radar, programma radar, tv radar, trage computers |  Facebook | |  Print |

Monopoly : Kies je eigen spelbord!

monopoly.JPGBRENG JE STEM UIT! JIJ BESLIST IMMERS!

Hasbro, uitgever van MONOPOLY, zet zeer binnenkort een grootse volksraadpleging op het getouw waarbij via het internet wordt bepaald hoe de vakjes van het nieuwe MONOPOLY BELGIË spelbord worden ingevuld.

Van 1 tot en met 28 februari kun je via de site  www.monopoly.be je stem uitbrengen voor de stad waar je geboren bent, waar je woont of waar je hart van overloopt ...  En wie weet, misschien prijken Steenokkerzeel, Stoumont of Zomergem fier op het volgende Monopoly bord!

De nieuwe editie MONOPOLY BELGIË, die dankzij jou een nieuw kleedje krijgt aangemeten, ligt vanaf september in de winkelrekken.

MONOPOLY, het meest vermaarde gezelschapsspel ter wereld, is heus niet bang voor uitdagingen en verandering ... Na 75 jaar is MONOPOLY immers nog altijd de absolute numero uno van de gezelschapsspellen en dus nodigt Hasbro voor de allereerste keer alle Belgen uit om hun mening te kennen te geven over de steden die op het nieuwe spelbord van MONOPOLY BELGIË zouden moeten prijken. Het bord wordt immers uitgewerkt volgens de resultaten van de volksraadpleging en die nieuwe editie ligt vanaf september in de winkelrekken.

Testlink vòòr 1 februari : http://monopoly.i-quiz.be/?lg=nl

15:47 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: monopoly, spel monopoly, monopoly belgie |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende