Showbizzkanaal : Archieven

30/09/2010

Leif Hoste levert 9800 euro op!

joe.JPGOp maandag 20 september startte radiozender JOE fm opnieuw met het spelletje 'Wie Zijn Wij'. Een heel eenvoudig concept: drie bekende stemmen spreken de woorden 'Wie Zijn Wij' uit. Het is dan aan de JOE-luisteraars om de juiste naam aan de juiste stem te koppelen.

Het startbedrag was 500 euro en per fout antwoord kwam er 100 euro bij. Bart Goossens, een arbeider uit Hamme slaagde er na maar liefst 11 dagen in om als eerste de drie stemmen te ontmaskeren. De stemmen van Jacques Vermeire en An Swartenbroeckx werden dan wel redelijk snel herkend, de derde en laatste stem bezorgde iedereen heel wat kopbrekens. Uiteindelijk wist Bart dat we wielrenner Leif Hoste zochten, meteen goed voor 9800 euro!

JOE gaat onmiddellijk op zoek naar een volgende trio. De nieuwe opdracht is alvast gelanceerd. Startbedrag was opnieuw 500 euro.

19:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: joe, bv's, radio joe, joe fm, radio joe fm |  Facebook | |  Print |

Ornelis & Rogiers staan bij je op

q-music.JPGVan maandag 11 oktober tot en met vrijdag 22 oktober staan Q-dj's Ornelis & Rogiers elke dag bij luisteraars op.  Ze blijven bij hen logeren en maken er de dag erna live hun ochtendprogramma.  Aanleiding is een enquête die radiobaas Erwin Deckers vorige week in hun radioshow had gelanceerd. 

Erwin vroeg zich af waar de Q-luisteraars luisteren naar Ornelis & Rogiers.  Duizenden reacties kwamen binnen.  Vanmorgen maakte Erwin bekend dat hij die enquête niet zomaar had gelanceerd.  Hij wil graag dat Sven en Kürt kennis maken met de andere kant van de radio en 2 weken lang presenteren op de verschillende plaatsen waar mensen naar hen luisteren.  Welke plaatsen dat zijn, heeft hij nog niet verklapt.  Dat doet hij pas één dag op voorhand via Twitter.     

Sven Ornelis: "Ik vond het wel beetje vreemd dat Erwin plots een enquête kwam lanceren in ons programma.  Ik heb me er verder geen vragen bij gesteld, maar eigenlijk had ik beter moeten weten.  Ik ken Erwin al jaren.  Ik ben benieuwd waar hij ons op af zal sturen.  Net omdat ik hem zo goed ken, verwacht ik me aan de meest uiteenlopende plaatsen!"

Kürt Rogiers: "Ik had van bij het begin het gevoel dat er meer achter de enquête zat.  Ik heb het ook tegen Sven gezegd, maar die bleef er vrij gerust in.  Nu hebben we 't dus aan ons been!  Ik moet eerlijk zeggen dat ik er ook wel naar uitkijk.  Ik wil eigenlijk wel weten waar luisteraars naar ons luisteren.  Ik vermoed dat het soms toch wel even schrikken is." 

Luisteraars kunnen op qmusic.be nog altijd laten weten waar ze luisteren naar Ornelis & Rogiers.  Waar Sven en Kürt de eerste keer live hun radioshow zullen maken, verneem je vrijdag 8 oktober via Twitter.          

Ornelis & Rogiers, elke weekdag van 6 uur tot 9 uur op Q-music.

18:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: radio, q-music, radio q-music, sven ornelis, kurt rogiers |  Facebook | |  Print |

IVO NIEHE TE GAST IN TROS MUZIEKCAFE

tros_tvshow_02.JPGIvo Niehe is allang niet meer uitsluitend ‘de man van de TROS TV Show’. Met zijn vierde  theatershow behoort hij definitief tot de categorie succesvolle theatermakers.  Met de show Time Out reisde Ivo vorig jaar al door Nederland en wegens succes is de voorstelling geprolongeerd naar het huidige seizoen 2010-2011.
 
Shirma Rouse heeft vele jaren als achtergrondzangeres gewerkt voor onder anderen Anouk, Wouter Hamel, Intwine en Alain Clark. Nu is het tijd om zelf in de spotlights te staan. Haar debuut cd heet Chocolate Coated Dreams. Ze brengt zaterdag 2 oktober haar band mee naar het optreden in TROS MUZIEKCAFE.
 
Joeri Plaizier heeft van jongs af aan een grote passie: zingen! Nu is hij 21 jaar en heeft na anderhalf jaar intensief werken zijn debuutalbum Vandaag is Vandaag af. Hij staat binnenkort in het voorprogramma van De Dijk.
 
Tom Helsen is een Belgische singer-songwriter. Hij debuteerde in België al in 1998, maar in Nederland leren wij hem pas in 2007 kennen met zijn single Sun In Her Eyes. Het liedje is opnieuw uitgebracht omdat het te horen is in een frisdrank-reclame.

Presentatie: Daniël Dekker

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl

TROS MUZIEKCAFE
Zaterdag 2 oktober
16.04 uur - Radio 2

16:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: tros tv show, ivo niehe, tros muziekcafe |  Facebook | |  Print |

'Pauw & Witteman', donderdag 30 september om 23:00 uur op Nederland 1

tros_pauw_en_witteman.JPGIn de talkshow 'Pauw & Witteman' bespreken Jeroen Pauw en Paul Witteman de actualiteiten met de gasten. Vanavond onder anderen in de uitzending:

- Veel aandacht voor het regeer- en gedoog-akkoord van VVD, CDA en PVV, met bekende namen uit de politiek.

Verder zijn er actuele gasten. 

15:40 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: pauw & witteman, vvd, cda, pvv |  Facebook | |  Print |

POLONAISE FESTIVAL SPORTPALEIS 2010 - interviews Vlaamse artiesten

polonaise_festival.JPGTijdens de eerste editie van het Polonaise Festival staat meteen het kruim van de Vlaamse gangmakers op het podium. Hoe kijken deze topartiesten aan tegen hun optreden in het Antwerps Sportpaleis, en wat mogen de duizenden toeschouwers van hen verwachten?

Filip D’haeze van Swoop:

“Wij warmen het publiek op met eigen versies van meezingers die iedereen kent, zoals ‘Het kleine café aan de haven’. Swoop staat voor de vuurdoop. Het is de eerste keer dat ik samen met mijn vier pittige meiden voor zo’n groot publiek sta. Maar wees gerust, vanaf de eerste noot geven we er een lap op. En da’s meteen goed voor veel ambiance!”

Willy Sommers:

 

“Het wordt een onvergetelijke avond waarop iedereen uit de bol gaat. Ik kijk er echt naar uit. Alle zorgen aan de kant en uit volle borst meezingen. Op het Polonaise Festival schijnt de zon in ieders hart en komt de leeuw uit zijn kooi. Reken maar! En ik doe daar nog een boeketje met zeven anjers en zeven rozen bovenop. Het leven kan toch zo mooi zijn.”

Laura Lynn:

 

“Op 13 november wil ik het Sportpaleis omverblazen. Natuurlijk ga ik de mensenmassa verblijden met een klassieker zoals ‘Je hebt me 1000 maal belogen’. Wedden dat iedereen wordt meegezogen in de ambiance? De eerste editie van het Polonaise Festival is meteen een schot in de roos, zeker weten. Zeg maar dat de schlagerkoningin van Vlaanderen het gezegd heeft.”

John Terra:

 

“Ik trakteer het publiek op mijn bekendste nummers. Dat zijn ballades, die een hoog amusements- en meezinggehalte hebben. Denk maar aan ‘De dag dat het zonlicht niet meer scheen’. Afgelopen zomer stond ik voor 35.000 enthousiaste muziekliefhebbers op Rimpelrock. Nu ben ik vastbesloten om het Sportpaleis in te palmen. Ik voel me nergens gelukkiger dan op een podium.”

Nicole & Hugo:

“We zijn bijzonder blij dat we opnieuw in het Sportpaleis optreden. Onze liedjes zetten de muziektempel ongetwijfeld in rep en roer. Het wordt een oergezellige boel, we gaan ons met z’n allen amuseren. De affiche is indrukwekkend. Fijn dat ook Jürgen Marcus erbij is. We hebben samen met hem opgetreden tijdens cruises. Een fantastische entertainer en een hele toffe gast.”

 

Jo Vally:

 

“Ik breng een muzikaal eerbetoon aan de Duitse schlagerzanger Freddy Breck. Hij was een goede vriend van mij die eind 2008 is overleden. Op het Polonaise Festival huldig ik hem met zijn allergrootste hits: ‘Überall auf der Welt’, ‘Bianca’ en ‘Rote Rosen’. Freddy was op-en-top een rasartiest die leefde voor zijn muziek en zijn fans. Hij is jammer genoeg veel te vroeg van ons heengegaan.”

Wendy Van Wanten:

“In mijn carrière stond ik meermaals op de planken van het Antwerps Sportpaleis. Een keer met een eigen concert, en drie keer als verrassingsact tijdens Night Of The Proms. Maar op 13 november doe ik iets dat ik nog nooit heb gedaan. Ik nodig alle schlagerliefhebbers uit voor een dolle rit met mijn polonaisetreintje. En reken maar dat het er zal stomen!”

Eddy Wally:

“Ik heb gehoord dat ik de eregast ben op het eerste Polonaise Festival. Ik word er in de bloemetjes gezet voor mijn geweldige muziekcarrière. Waauw, dat doet een mens

iets. Ik treed al 70 jaar op en voor mij is dat een vorm van respect. En dan nog wel in het Sportpaleis, waar enorm veel fans kunnen komen kijken. Let’s party, want Eddy Wally is in topvorm!”

POLONAISE FESTIVAL 2010

POLONAISE FESTIVAL MET OPTREDENS VAN :

FRANS BAUER - LAURA LYNN- DENNIE CHRISTIAN- EDDY WALLY- WILLY SOMMERS - JÜRGEN MARCUS- JO VALLY- WENDY VAN WANTEN - NICOLE & HUGOSWOOP - JOHN TERRA - LIVE-ORKEST

TICKETS & INFO: www.polonaisefestival.be

- datum : 13 november 2010

- aanvang: 20u00

- locatie : Sportpaleis Antwerpen

- website : http://www.polonaisefestival.be/

- tickets: aan 20, 27, 35, 39 en 45 € te bestellen via www.teleticketservice.com of telefonisch via 070/345.345 (vanuit Nederland: 0900-45.000.45) of in de filialen van Free Record Shop

- Groepkortingen : zie www.polonaisefestival.be of +32(0)11/440.940 (Isabelle Nulens)

- Organisatie: Star Events BVBA

TROS: VERMIST vrijdag 1 oktober 2010

tros_vermist.JPGZOEKENDE ERIK: “PAP, IK HOOP DAT JE NIET VAN ME SCHRIKT”

Erik kan zich zijn vader nauwelijks herinneren. Hij was nog maar een peuter toen Henk Gesink bij het gezin in Elburg vertrok om naar Duitsland te gaan. Rond die tijd bleek Erik een motorische en verstandelijk handicap te hebben en moest hij worden opgenomen in een instelling. Vol verlangen bleef Erik al die jaren naar de foto's van zijn vader kijken en hopen dat het ooit weer zou zijn als vroeger. Maar Erik kon niet meer thuis wonen en van zijn vader is nooit meer iets gehoord. Momenteel woont Erik in een 24-uurs woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Zijn belangrijkste wens, om zijn vader te ontmoeten, legt hij aanstaande vrijdag 1 oktober bij VERMIST neer. Erik: ”Stel je voor dat hij wordt gevonden, dan zou ik hem in de armen vliegen en zeggen 'zo ik hou je hier, je gaat niet terug naar Duitsland, ik hou je mooi vast.”
 
Remco van der Torre, slachtoffer van mislukte deal
De ouders van de vermiste Remco van der Torre hebben weinig hoop hun zoon nog terug te zien. ,,Je verstand zegt het kan niet en je gevoel hoopt dat hij nog leeft", zegt zijn moeder Tony in VERMIST. De 30-jarige Rotterdammer is een eigentijdse jonge ondernemer als hij in september 2008 in geldnood komt. Dan krijgt hij een partij wiet aangeboden en kiest hij voor het 'snelle geld'. ,,Was hij maar een crimineel geweest,” zegt zijn moeder, “dan was dit hem niet overkomen”.

Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk, maar op 10 september 2008 verdwijnt Remco uit zijn flat in Zevenkamp en de politie ontdekt dat met hem de partij wiet en zijn huurauto verdwenen zijn. In de woning worden een kogelhuls, bloedvegen en sporen van brandstichting aangetroffen. Er zijn verdachten opgepakt maar weer vrijgelaten en twee jaar later zit het onderzoek op dood spoor. Met het uitloven van een beloning hopen de ouders daar verandering in te brengen: “Als hij vermoord is, zal ik voor eeuwig kwaad zijn,” zegt Remco’s vader Rob, “maar daar kan ik nog mee leven. Deze onzekerheid is niet meer vol te houden”. In VERMIST op vrijdag 1 oktober een reconstructie.

Presentatie: Jaap Jongbloed

Voor meer informatie: www.vermist.nl

15:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: tros vermist, tros, erik, jaap jongbloed |  Facebook | |  Print |

Nieuwe mysterieuze single voor Piet Piraat De mummie

piet_piraat.JPGPas maar op pas maar op voor de griezelige mummie uit de gouden sarcofaag…

De griezelsingle van Piet Piraat kan je vanaf nu downloaden op www.studio100.be en www.itunes.com

Mis zeker ook niet de Ketnet Halloween Nocturnes in Plopsaland De Panne vanaf 30/10 t.e.m 7/11. Kom dan mee griezelen met Piet Piraat en zijn scheepsmaatjes tijdens de BANGelijke show. Zie www.plopsa.be voor meer info.

Vanaf april 2011 kan je Piet Piraat en zijn kornuiten live aan het werk zien in de gloednieuwe show ‘Radio De Scheve Schuit’
Tickets & info www.studio100.be T 070 344 555

Voor meer Studio 100 hits zie ook www.ultratop.be

14:35 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: piraat de mummie, studio 100, ultratop |  Facebook | |  Print |

NIEUWE NICK & SIMON CD “FIER” NU AL PLATINA

nick_simon.JPGUit handen van Albert Verlinde kregen Nick & Simon vandaag in Volendam het eerste exemplaar van “Fier” uitgereikt. Ook werden zij verrast met een gouden en platina award van het album, omdat de cd al voor release meer dan 50.000 keer verkocht is.

Morgen ligt het nieuwe Nick & Simon album “Fier” in de winkels. Deze vierde cd, die maar liefst 16 gloednieuwe liedjes bevat, is een fikse stap verder in de muzikale carrière van het duo. De single die aan de cd vooraf ging, “Een Nieuwe Dag”, knalde op de eerste plaats de hitparade in en is momenteel veelvuldig op radio te beluisteren. De nummers op het nieuwe album zijn voor het grootste deel zelf geschreven, met ondersteuning van topproducer Gordon Groothedde. Hoewel het geluid wellicht iets poppiër is, blijft de zo kenmerkende harmonieuze samenzang van Nick Schilder en Simon Keizer. De speciale gelimiteerde editie van de cd, die verpakt is in een fraaie digipak, bevat naast de cd ook een dvd met een aantal unieke opnamen. Hierop staat onder andere een sessie die de mannen in de Wisseloord Studio opnamen met zeven speciale covers, de clip van “Een Nieuwe Dag” en een videodagboek dat het duo opnam tijdens het werken aan de cd.

4 X FIER!

Onder de titel 4 x FIER! geven Nick& Simon, begeleid door een uitgebreide liveband, een viertal speciale concerten waarbij de liedjes van het album “Fier”centraal staan. Deze spectaculaire concerten zijn de uitgelezen kans om alle nieuwe nummers live met hen te gaan beleven. Uiteraard zullen tijdens de 4 x Fier! concerten ook de grootste hits aan bod komen.

de tourdata:

zaterdag 19 februari 2011       Martini Plaza, Groningen
vrijdag 25 februari 2011          Lotto Arena Antwerpen, Vlaanderen
zaterdag 2 april 2011               Indoor-Sportcentrum, Eindhoven
zaterdag 9 april 2011               Ahoy, Rotterdam

 De kaartverkoop zal vrijdag 1 oktober van start gaan via www.ntk.nl

14:17 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: nick & simon, concert nick & simon lotto arena antwerpen, cd fier, volendam |  Facebook | |  Print |

Eerste trailer van True Grit - nieuwe film van de gebroeders Coen

De eerste indrukwekkende trailer van de nieuwe film van de gebroeders Coen, True Grit, is vrijgegeven. In de trailer is al iets te zien van het verbluffende camerawerk waar director of photography Roger Deakins om bekend staat. De film, gebaseerd op een boek van Charles Portis uit 1968, handelt over een 14-jarig meisje (Josh Brolin) die een U.S. Marshall - de altijd dronken en verbeten Rooster Cogburn (Jeff Bridges) - inhuurt om de moordenaar van haar vader te vinden. Onderweg krijgen ze het gezelschap van een onervaren Texas Ranger (Matt Damon).

 

13:55 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: true grit, gebroeders coen, trailer true grit |  Facebook | |  Print |

MEURIS (her)herwerkt Tura-klassieker en trekt de theaters in met 'Spectrum'-tour

De cirkel is nagenoeg rond. Nadat Noordkaap in 1990 HUMO's Rock Rally won oa. dankzij de opmerkelijke Tura-cover 'Arme Joe' (een nummer uit '67), en daarmee samen met Guy Mortier het startschot gaf voor de gouden rockverzamelaar 'Turalura', duikt hetzelfde nummer anno 2010 opnieuw op. Ditmaal als bijdrage aan 'Turalura2' (Universal), waarvoor opnieuw een dozijn artiesten uit de alternatieve scene nummers van Will Tura - 70 inmiddels! -  naar hun hand zetten. Als enige overlever uit de vruchtbare lichting van '90 werd ook Stijn Meuris gevraagd om op 'Turalura2' aanwezig te zijn. Op eenvoudig verzoek liet hij de sportwagens weer voorbij razen.

Vermits MEURIS ten tijde van de re-issue 'Spectrum' het nummer al op de longlist had staan, kreeg het idee snel momentum. Vandaar: 'Arme Joe' in een nieuwe uitvoering. Even krachtig en kort door de bocht als de Noordkaap-versie, maar ditmaal aangepast aan de tijdgeest. Dansbaarder, vreemder en voorzien van enkele spannende nieuwe gitaarlicks. Jonger volk dat er zich mee heeft beziggehouden, quoi.

'Arme Joe 2010' zit sedert deze zomer ook opnieuw in de live setlijst, waar het de ideale positie heeft veroverd: als kippenvelmoment in de finale van een hoogst elektrische set. Dat kan je trouwens zelf uitchecken tijdens een van de 19 theater-concerten die MEURIS ook dit najaar weer speelt, en waar de hele 'Spectrum'-tracklist plus enkele onverwachte andere songs uit de Noordkaap- en Monza-periode gebracht worden. De 'Spectrum'-theatertour ' is ook dit keer weer zowel klank als beeld: eigenaardige en hoogst atmosferische visuals in een opmerkelijk lichtdecor. Een theatertour waar vintage muziekliefhebbers naar uitkijken. 

 Meer info op www.meuris2010.be

13:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: stijn meuris, will tura, meuris, arme joe 2010, will tura 70 jaar |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende