Showbizzkanaal : Archieven

31/08/2010

Megamind - Vanaf 15 december in de zalen

film.JPGOp het Comic- Con is de nieuwe Megamind trailer in première gegaan!

MEGAMIND

Van de makers van Shrek, Madagascar en Kung Fu Panda. Megamind is de briljantste superschurk die de wereld ooit gezien heeft. Maar ook de minst succesvolle. Doorheen de jaren heeft hij op elke denkbare manier geprobeerd om Metro City in zijn macht te krijgen. Elke poging draaide uit op een faliekante mislukking, dankzij de onoverwinnelijke superheld Metro Man. Tot de dag dat Megamind hem bij de knoeierige uitvoering van één van zijn krakkemikkige plannen daadwerkelijk om het leven helpt. Plots heeft Megamind geen doel meer. Hij is een superschurk zonder superheld. Hij beseft dat het verwezenlijken van zijn grootste, levenslange wens het ergste is wat hem ooit overkwam. Megamind besluit dat hij enkel uit het dal kan kruipen als hij zelf voor een nieuwe supertegenstander zorgt, namelijk Titan, die belooft groter, beter en sterker te worden dan Metro Man ooit was. Maar al snel vindt Titan het veel leuker om een schurk te zijn dan een lamme goedzak. Maar Titan wil niet enkel de wereld regeren, hij wil hem ook vernietigen. Nu krijgt Megamind af te rekenen met nog grotere twijfels. Kan hij zijn eigen duivelse schepping verslaan? Kan de slimste man ter wereld eindelijk eens een slimme beslissing nemen? En kan het kwade genie de onwaarschijnlijke held worden van zijn eigen verhaal?

Cast: Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey, Jonah Hill

Voor meer informatie kijk op http://www.megamindinternational.com/intl/nl/

17:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: film megamind, film, megamind, schrek |  Facebook | |  Print |

Film WEEMOED & WILDERNIS - 2 september Nederlandse premiere

film.JPGTiengemeten ligt in het Haringvliet, even ten zuiden van Rotterdam, en is zo'n 1000 hectare groot. Het eiland is ooit op de zee veroverd en door mensen omgevormd tot  vruchtbare landbouwgrond. In de jaren 90 werd besloten om van Tiengemeten weer wilde natuur te maken. Het maken van de plannen, het vinden van vervangende bedrijven voor de boeren en het vinden van financiering namen tien jaar in beslag. In 2006 werd begonnen met de herinrichting van het eiland. Asfaltwegen werden weggehaald, kreken werden gegraven, bomen werden gerooid en nieuwe bomen werden geplant, dijken werden opgehoogd of juist afgegraven.

Over een periode van 13 jaar volgde Digna Sinke (scenario & regie) de veranderingen in het landschap, terwijl ze ook terugblikt op de veranderingen in haar eigen leven. Het uiteindelijke thema van de film is tijdelijkheid en vergankelijkheid.
 
“Toen ik klein was had ik een "slikjas". Die had mijn moeder speciaal voor mij en mijn zusje gemaakt om buiten in de wildernis te spelen. Slik is het Zeeuwse woord voor modder. De luchten waren blauw met grote witte wolken. Of ze waren grijs en de regen kwam naar beneden. We mochten buiten spelen tot de stoeptegels egaal donkergrijs waren geworden. Er was altijd een horizon. Er was altijd een landschap, overzichtelijk en toch vol geheimen. Vijftig jaar later. Niet heel veel anders loop ik nu weer al meer dan vijftien jaar op Tiengemeten rond. En ik kijk hoe het landschap verandert. Maar in die tijd is niet alleen het landschap veranderd. Ook mijn persoonlijke leven is bruusk en onverwacht anders geworden. In WEEMOED & WILDERNIS komen die twee lijnen bij elkaar.”, aldus Digna Sinke.

Credits
Nederland, 2010, 88 minuten – HDcam en digibeta
Scenario & regie: Digna Sinke – Camera: Jan Wich & Goert Giltaij  e.a.
Geluid: Tom d’Angremond e.a. – Montage: Albert Elings
Geluidsafwerking en mixage: Marc Lizier / Klink
Geproduceerd door SNG Film
 
Muziek: Antonín Dvořák: strijkkwartet no. 12  in F majeur, opus 96 (B 179) "American" uitgevoerd door het Panocha Quartet
 
WEEMOED & WILDERNIS is tot stand  gekomen met steun van Nederlands Fonds voor de Film, Thuiskopie Fonds, Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties, Co-productiefonds Binnenlandse Omroep, NPS
 
Officiële selectie Internationale Film Festivals
Nyon International Documentary Film Festival – Visions du Réel
Toronto International Documentary Film Festival – Hot Docs
Etats generaux du film documentaire Lussas
International Film Festival, Athene
28th Festival International du Film d’Environment, Parijs

links naar YouTube trailers:
Weemoed & Wildernis
http://www.youtube.com/watch?v=sgIvs9XfDKQ

Wistful Wilderness
(Engels gesproken versie, stem: Dawn Mastin)
http://www.youtube.com/watch?v=mO8ZdE4KtZk

16:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: weemoed & wildernis, films, rotterdam |  Facebook | |  Print |

ILLEGAL WINT HOOFDPRIJS OP HET FILMFESTIVAL VAN ANGOULEME

De Belgische film ILLEGAL werd het afgelopen weekend op het Filmfestival van Angoulème bekroond met de Prijs voor de Beste Film, de "Valois d'Or". De jury werd voorgezeten door Nathalie Baye en  bestond ondermeer uit de Franse actrice Micheline Presle en de Belgische Emilie Dequenne (Rosetta).

ILLEGAL behaalde eerder dit jaar de SACD-prijs op de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes en is één van de drie genomineerden voor de LUX-PRIZE die uitgereikt wordt door het Europees Parlement.

ILLEGAL is de tweede langspeelfilm van Olivier Masset-Depasse (Cages), geproduceerd door VERSUS PRODUCTION en met Anne Coesens in de hoofdrol. Zij vertolkt Tania, een jonge Russische vrouw die sinds 8 jaar samen met haar 14-jarige zoon Ivan ondergedoken in België woont. Zonder oponthoud leeft Tania in de angst om door de politie opgepakt te worden. Op een dag gebeurt het onvermijdelijke. Moeder en zoon worden abrupt van elkaar gescheiden. Tania wordt in een gesloten opvangcentrum geplaatst. Zij doet alles om weer met haar zoon herenigd te worden, maar dit belet niet dat zij onder zware druk komt te staan en elk moment het land dreigt uitgezet te worden.

Na Cannes werd ILLEGAL geselecteerd voor het Filmfestival van München en Palic (Servië). Binnenkort wordt hij ook vertoond op het Filmfestival van Göteborg.

In Belgïe wordt de film op 6 oktober uitgebracht door O'Brother Distributie. Op 1 oktober opent ILLEGAL het Filmfestival van Namen en dingt hij mee naar de prijs voor de beste film.

16:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: illegal, film illegal, cannes, filmfestival cannes |  Facebook | |  Print |

Christina Curry betrapte ouders tijdens het seksen?

vara.JPGChristina Curry heeft tijdens haar bezoek aan “psychiater van de sterren” Dr. Ellen Goedkoop flink uitgehaald naar haar ouders. Zo bekende zij enkele weken terug haar ouders Adam Curry en Patricia Paay betrapt te hebben tijdens “de daad”. Dr. Ellen confronteerde haar met haar gevoelens en dat leverde een heftig gesprek op. Een hysterische Curry tijdens de sessie tegen haar moeder: “Slet!”.
 
Dit fragment en nog anderen zijn al vrijgegeven voor de uitzending van ‘Op de bank’, aanstaande woensdag 1 september om 21.25 uur bij de VARA op Nederland 3. Naast de korte fragmenten, is er ook de volledige sessie van Froukje Jansen te zien, met stukken die uiteindelijk niet op televisie te zien zullen zijn. De fragmenten zijn terug te vinden op de site van Dr. Ellen via tvlab.vara.nl.
 
Op de woensdagavond van TV Lab ontvangt “psychiater van de sterren” Dr. Ellen Goedkoop (cabaretière Martine Sandifort) door onzekerheid gekwelde Bekende Nederlanders. Bij haar ‘Op de bank’ leggen onder andere Henny Huisman en Christina Curry hun ziel bloot, terwijl de gefrustreerde Dr. Ellen uiteindelijk alles op zichzelf betrekt. Want zij heeft toch ook recht op geluk, twitter-aandacht en liefde? Als je het even niet meer ziet zitten als BN’er, zoek je hulp. Goede hulp. Dr. Ellen-hulp.
 
In ‘Op de bank’ is het puur leedvermaak wat de klok slaat. Het levert een fris commentaar op alle roddelprogramma’s waarin er op los wordt gepsychologiseerd en op de algehele psychologisering van Nederland. De VARA wil met dit, door CCCP geproduceerde, programma net als afgelopen jaar proberen hoge ogen te gooien tijdens TV Lab. In 2009 eindigden de VARA-inzendingen ‘Comedy Corner’, ‘Gifkikkers’ en ‘Claudia op Vrijdag’ zeer hoog in de eindwaardering. De kijker die zich via de website van TV Lab heeft ingeschreven, bepaalt mede of ‘Op de bank’ leuk genoeg is om mogelijk vast terug te keren op Nederland 3. Direct na de uitzending kan er met Dr. Ellen getwitterd worden (www.twitter.com/DrEllenGoedkoop) over de uitzending.
 
‘Op de Bank’, woensdag 1 september om 21.25 uur bij de VARA op Nederland 3.

15:20 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vara, seks, op de bank, comedy corner |  Facebook | |  Print |

APPLAUS VOOR “ADEM” IN MONTREAL

adem.JPGADEM, het speelfilmdebuut van Hans Van Nuffel, werd afgelopen zaterdag in wereldpremière op het Wereldfilmfestival van Montréal vertoond. De film kon rekenen op een warm onthaal bij zowel publiek als de pers.

"Could there be more magic from Flanders this year," vraagt Bill Brownstein zich af in de Canadese krant The Gazette, “ADEM is an eye-opener on so many levels. It enters a world most are fortunate enough not to know. The film will certainly sensitize as well as disturb, but it never stoops to cheap sentiment. There is no self-pity among the leading players. It's much more about self-awareness and not taking little things, like life, for granted. All of which serves to make the film so compelling." Hoofdacteur Stef Aerts wordt bewonderd voor zijn filmdebuut: "Mr. Aerts will break hearts as Tom, the film's stoic principal."

De krant La Presse heeft het over "un premier long métrage lumineux". Dixit de recensent: "ADEM est une oeuvre sensible sur un sujet pertinent. Une incursion dans la culture commune, les codes et les liens forts entre jeunes gens atteints de la même maladie génétique. Une représentation originale de la maladie, du point de vue du malade, bien rythmée, bien interprétée."

Het weekblad 7 Jours heeft Adem als de nummer één festivaltip staan. De recensent heeft het over een film die je een “brok in de keel” bezorgt op http://7jours.canoe.ca/cinema/critiques/2010/08/26/151553....  De website Multimedia heeft het dan weer over "une oeuvre sensible et touchante".

Het publiek van de wereldpremière in het riante Cinéma Impérial reageerde zeer enthousiast op de film. Of zoals een bezoeker het verwoordde: "Eindelijk een film door jonge mensen, over jonge mensen die écht over iets gaat."

ADEM gaat op 3 september bij ons in première als openingsfilm van het filmfestival van Oostende. Een week later is de film overal in Vlaanderen te zien. Stef Aerts, Marie Vinck en Wouter Hendrickx spelen de hoofdrollen in deze debuutfilm van Hans van Nuffel, geproduceerd door Dries Phlypo en Jean-Claude van Rijckeghem van A Private View met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds en het Nederlands Fonds voor de Film. Distributeur is Kinepolis Film Distributie.

14:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: adem, film adem, montreal, marie vinck, kfd, hans van nuffelen |  Facebook | |  Print |

Toy Story held uit Lego krijgt onderdak in Kinderziekenhuis

Donderdag 2 september a.s. om 14.00 uur overhandigt Erik Geysenbergs een reuzegrote Woody van Lego aan het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis. Erik heeft het populaire Toy Story personage Woody gewonnen dankzij een wedstrijd opgezet door The Walt Disney Company, Kinepolis en Lego.

Ter promotie van de animatiefilm Toy Story 3 heeft The Walt Disney Company in samenwerking met Kinepolis en Lego een exclusieve wedstrijd opgezet waarbij de hoofdprijs een levensgrote Lego Woody-pop was. Om kans te maken op deze fantastische prijs, moesten de deelnemers raden uit hoeveel blokjes het bekende Toy Story personage bestaat. Geen gemakkelijke opgave. Toch is het Erik gelukt om het juiste aantal te raden, namelijk 13 600 steentjes.

Erik wil ook kinderen van deze Lego-Woody laten meegenieten en schenkt de prijs daarom aan het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis. Woody is 2,2 meter groot en krijgt een plaatsje in de onthaalruimte van het gloednieuwe dagziekenhuis. Daar worden dagelijks zo’n 20 à 30 kinderen voor hun operatie opgevangen. Het is geen traditionele wachtzaal, want tot vlak voor de operatie kunnen kinderen er spelen. Ze blijven zo lang mogelijk niet-patiënt.

In Toy Story 3 maken we opnieuw kennis met Buzz & Woody en de rest van de vrolijke speelgoedbende (waaronder een aantal nieuwe personages zoals Ken van Barbie) die alweer hilarische en spannende avonturen beleven in dit langverwachte vervolg van de populaire Pixar reeks!

Toy Story 3 draait sinds 23 juni 2010 in de bioscoop en wordt op 24 november 2010 op DVD/Blu RAY verwacht.

13:17 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: toy story, woody, film toy story, disney, walt disney |  Facebook | |  Print |

Imca Marina stopt haar Horeca-activiteiten!

Imca Marina heeft besloten de Horeca-activiteiten van de Vicarie van Midwolda per 1 november a.s. te stoppen. Gisteren heeft zij haar personeelsleden en medewerkers daarover geïnformeerd. De gasten die huwelijken, feesten, etc. hebben geboekt worden persoonlijk geïnformeerd. Imca betreurt het besluit ten zeerste.

12:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: imac marina, 1 november, imca |  Facebook | |  Print |

GEWOON EEN NIEUW SEIZOEN VAN GEWOON JAN SMIT

tros.JPGJan Smit zei na het laatste seizoen GEWOON JAN SMIT dat hij geen soap meer wilde maken. Daar is hij nu van teruggekomen. Samen met zijn manager Jaap Buijs maakt hij nog steeds zoveel mee dat hij dit toch weer wil laten zien. Alles zal dan ook weer aan bod komen uit het drukke leven van de zanger, behalve zijn privéleven. Hoewel hij zich de komende tijd helemaal moet voorbereiden op zijn vaderschap heeft hij daarbuiten ook nog een volle agenda. Meer dan genoeg om te laten zien in een nieuw en dus vernieuwd seizoen GEWOON JAN SMIT.

In de komende maanden gaat hij zijn tour voorbereiden en daarbij komt toch nog een stukje privéleven om de hoek kijken, want iemand die dicht bij hem staat zal een grote rol in deze tour hebben. Verder treedt Jan op met André Rieu, gaat hij weer een keer 'als vanouds' met Jaap naar een Duitstalige show en zijn er ontmoetingen met André van Duin, Gerard Joling, Beau van Erven Dorens en Pauw en Witteman. En wat natuurlijk altijd blijft: de gezelligheid in Volendam met zijn vrienden Kees Tol en Simon Keizer, zijn zussen Monique en Jenny en de vele optredens in binnen- en buitenland.

In de eerste aflevering blikken Jan en Jaap Buijs terug op alles wat ze tot nu toe samen hebben meegemaakt. Jan wordt al vanaf zijn 16e door de camera's gevolgd dus beelden en herinneringen volgen elkaar op.

GEWOON JAN SMIT
Uitzending wekelijks vanaf vrijdag 3 september
Nederland 1 - 22.25 uur

11:50 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: gewoon jan smit, jan smit, tros gewoon jan smit, volendam |  Facebook | |  Print |

Actrice Gabourey Sidibe te gast op Film by the Sea - PZC Award - 17 september Vlissingen

film.JPGVrijdag 17 september neemt actrice Gabourey Sidibe tijdens het Award Ceremony Dinner van Film by the Sea de PZC Award in ontvangst voor de beste literatuurverfilming 2009 - 2010. Publiek van Film by the Sea kon via de site van de Provinciale Zeeuwse Courant een stem uitbrengen op hun favoriete literatuurverfilming.

Bij die verkiezing eindigde Precious van Lee Daniels op nummer één.
Tweede werd De helaasheid der dingen.

Op zaterdagmiddag 18 september wordt Precious om 14.30 uur vertoond in aanwezigheid van de actrice.

Award Ceremony Dinner
Tijdens het Award Ceremony Dinner van Film by the Sea worden de prijzen van het festival uitgereikt. Zo wordt de Lifetime Achievement Award uitgereikt aan scenarist Jean-Claude Carrière en ontvangt één van de elf competitiefilms van het festival de Film- en Literatuur Award.  
 
Precious
De film vertelt het verhaal van Claireece ‘Precious’ Jones (Gabourey Sidibe), een zestienjarig Afro-Amerikaans meisje geboren in Harlem, in een keiharde omgeving. Het leven lacht haar niet bepaald toe: ze is voor de tweede keer in verwachting van haar vader. Thuis loopt ze op eieren om te vermijden dat haar moeder (Mo’Nique), een intens boze vrouw,  haar mishandelt. Haar leven verandert als ze de kans krijgt over te stappen naar een alternatieve school. Daar komt ze onder de hoede van Ms. Rain (Paula Patton). Een vrouw die haar begrijpt en haar laat voelen dat ze bijzonder is en talenten heeft. Hier begint Precious haar nieuwe toekomst weg van de duisternis, de pijn en liefdeloze omgeving en neemt ze haar jonge leven in eigen hand.
 
Lenny Kravitz en Mariah Carey spelen een bijzondere gastrol in deze film.
Oprah Winfrey is co-producent.
 
Precious was in 2009 de Openingsfilm van het Film- en Literatuurprogramma van Film by the Sea.
 
regie: Lee Daniels
cast: oa Gabourey Sidibe, Mo’Nique, Paula Patton
distributeur: A-film

11:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: pzc award, lee daniels, de helaasheid der dingen |  Facebook | |  Print |

Utopolis toont de nieuwe 'Tinkerbell' en 'De bonte bende' op Kids Club van 19 september

tinkerbell.JPGOp zondag 19 september vindt er een nieuwe Utopolis Kids Club plaats, een supercoole filmnamiddag voor kids tussen 4 en 12 jaar oud.

Om 14.15 uur kunnen de kinderen in Mechelen en Turnhout de nieuwe 'Tinkerbell' zien (Vlaamse versie) en in Aarschot en Lommel 'De Bonte Brigade'.

Van 13.30 uur tot 17 uur is er in de bioscoop gratis animatie voor alle kids tot 12 jaar, met onder andere kindergrime en een springkasteel. In de zaal van de Kids Club film is er presentatie en worden er prijzen weggegeven. Na de film is er een cadeautje voor alle kids.

In Utopolis Mechelen en Utopolis Turnhout krijgen alle jonge bezoekers een Panini-album en een stickerset van Tinkerbell cadeau.

Tinkerbell en de Grote Reddingsoperatie

Lang voor Tinkerbell Wendy en de Lost Boys ontmoette, kwam ze in contact met Lizzy, een meisje dat sterk geloofde in feeën. In deze nieuwe Tinkerbell film ben je getuige van het magische moment waarop voor het eerst de wereld van de feeën en de mensenwereld met elkaar in aanraking kwamen.

De bonte brigade

In deze hilarische familiekomedie speelt Brendan Fraser een vastgoedontwikkelaar die met zijn gezin verhuist van de drukke stad naar het platteland. Daar krijgt hij de leiding over een bouwproject dat een heel bos moet veranderen in een woonwijk. Zijn zoon Tyler (Matt Prokop) vindt dat niet zo'n goed idee, maar zijn kritiek is nog niets vergeleken met de dieren die in het bos wonen. Onder leiding van een pientere wasbeer beginnen de bosbewoners een protest. Maar als de bouw toch door dreigt te gaan, loopt dat al snel uit op een gigantisch gevecht om het bos te redden. Ze zullen de mensen wel eens een lesje leren wat er gebeurt als ze de natuur kapot willen maken. Het is de mens tegen de dierenwereld en dat gaat er wild aan toe.

Tickets

Tickets kosten 7,50 euro voor kids en 8 euro voor volwassenen en zijn enkel te koop aan de Utopolis kassa's.

11:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: film tinlerbell, tinkerbell, utopolis |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende