Showbizzkanaal : Archieven

30/04/2010

Hadise in Studio 3D op EXQI Plus en gelijktijdig in 3D op Telenet 333

exqi_plusDe tweede aflevering van Studio 3D, het muziekprogamma dat wekelijks op EXQI Plus loopt, is op 1 mei volledig in handen van Hadise! 'Stir me up' en 'Dum tek tek' zijn maar enkele van haar klinkende R&B-nummers die aan bod komen.

De uitzending van Hadise's intimistische concert wordt uitgezonden op EXQI Plus in 2D en in 3D op het 3D-demokanaal 333. Alle Telenetklanten met een HD Digicorder en 3D-tv kunnen afstemmen op demokanaal 333. Om ten volle van het 3D-effect te kunnen genieten heb je een 3D-bril en een 3D-scherm nodig. Zonder een 3D-toestel zal je de beelden "naast elkaar" zien en krijg je twee "halve" beelden te zien.

  • Zaterdag 1 mei om 19u00 EXQI Plus en Telenet 333
  • Zondag 2 mei om 15u25 en 22u05 EXQI Plus en Telenet 333

19:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: studio 3d, exqi plus, hadise |  Facebook | |  Print |

‘X de Leeuw’, zaterdag 1 mei om 20.25 uur op Nederland 1

paul_de_leeuwAmusementsprogramma met Paul de Leeuw. 'X de Leeuw' is een show vol onverwachte wendingen waarin wensen in vervulling gaan. Het orkest van Cor Bakker is hierbij ook aanwezig. Een ding is zeker, niets is vanzelfsprekend!

19:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: x de leeuw, paul de leeuw, cor bakker |  Facebook | |  Print |

Ster op de Dansvloer An Lemmens snuift nu al de festivalsfeer op bij JIM!

jimTijdens de zomer staat JIM weer helemaal in het teken van de festivals en daarom licht Ster op de Dansvloer An Lemmens al een tipje van de sluier op. Op vrijdag 30 april danst An samen met danspartner Aerjen Mooijweer de rumba, op zaterdag 1 mei presenteert ze bij JIM de Top 25 25 Years Pukkelpop.

JIM is voor het eerst mediapartner van Pukkelpop en dit zet de jongerenzender graag in de verf. Dit Limburgse festival wordt gekenmerkt door de verscheidenheid aan artiesten en past daarom helemaal in het profiel van JIM. Nu al lokt de affiche met ronkende namen als Iron Maiden, 2manydjs, The Kooks, Limp Bizkit, Boys Noize, Hot Chip, Queens of the Stone Age, Placebo, Blink-182, enz. 25 Jaar geleden zette Pukkelpop Kiewit op de kaart, nu ontpopt dit dorp zich elk jaar tot een metropool voor festivalgangers. De Top 25 25 Years Pukkelpop zal samengesteld zijn uit toppers van 25 jaar Pukkelpop, gepaard met de leukste festival-anekdotes van vroeger tot nu. Voor de gelegenheid zal An Lemmens de lijst aan elkaar praten. An heeft op jonge leeftijd al heel wat presentatie-ervaring op haar CV staan en ging voor Festivalitis bij JIM al talloze festivalweides verkennen. Als echte kenner is An dus de geknipte persoon om deze Top 25 te presenteren. Clips van o.a. Nirvana, Beastie Boys, Red Hot Chili Peppers, Greenday, Foo Fighters, Guns 'n' Roses, The Prodigy, zullen niet ontbreken.

JIM zal ook dit jaar sterk aanwezig zijn op tal van jongerenfestivals, waarbij we op een aantal opnieuw uitpakken met een eigen JIM Maniacs stage, een 'jongerendag' of een 'dedicated JIM dag'. Met deze reeks festivals kunnen we als grootste jongerenzender in Vlaanderen de feest-zomer helemaal claimen.

Wie nog meer muziek wil kan ook op zondag 2 mei terecht bij JIM voor een heel andere Top 25, dit keer helemaal in het teken van de film. Wie zegt 'I Don't Wanna Miss A Thing' van Aerosmith, denkt meteen aan de film 'Armageddon'; wie het heeft over 'My Heart Will Go On', daar moet toch al een bootje beginnen zinken... Er zullen ongetwijfeld nog enkele bekende soundtracks in gedachten opduiken, maar JIM bundelt de populairste onder hen in de Top 25 Greatest Movie Soundtracks.

TOP 25 25 YEARS PUKKELPOP

  • Zaterdag 1 mei om 13.30

TOP 25 GREATEST MOVIE SOUNDTRACKS

  • Zondag 2 mei om 13.30

18:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: ann lemmens, pukkelpop, jim |  Facebook | |  Print |

DVD & Blu-ray release MILLENNIUM 2 EXTENDED VERSION - 18 mei 2010

boekdvdMILLENNIUM 2: DE VROUW DIE MET VUUR SPEELDE is het tweede deel van de waanzinnig populaire en ongemeen spannende Millennium trilogie van Stieg Larsson. Het is alweer een intense thriller van het hoogste niveau die je meesleurt naar een bloedstollende finale.

Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millennium werkten aan een publicatie over mensensmokkel, en de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth, maar die blijkt onvindbaar. Journalist Mikael Blomkvist, overtuigd van haar onschuld, ontdekt een verband tussen de moorden en het artikel over vrouwenhandel.

Salander zelf volgt intussen een spoor naar de mysterieuze bendeleider Zala. Het draait uit op een brutale en bloedige confrontatie met haar verleden...

"Millenium 2 is zo mogelijk nog spannender dan de eerste film, met Noomi Rapace (als Lisbeth Salander) in een glansrol..."
- Roel Van Bambost (Exqi Cultuur)

"Noomi Rapace schittert opnieuw."
- Chris Craps (Metro)

"... de Millennium-serie kan terugvallen op een troef die niet kapot te spelen valt, de figuur van Lisbeth Salander. (...) ook hier ontpopt de vuilbekkende, snoeiharde, koppige, getormenteerde, biseksuele en introverte goth chick zich tot een personage waarvan je niet genoeg kan krijgen."
- Ruben Nollet (P-Magazine)

"Je blijft kijken dankzij Larssons plot die volop spanning en sensatie biedt."
- Het Parool

Regie : Daniel Alfredson
Met : Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Lena Endre
Taal : Zweeds
Ondertitels : Nederlands
Duur : 180 min. (film) + 80 min. (extra's)

Technische gegevens Blu-ray Disc:
High definition 1080/50i (16/9 1.78:1)
Geluid : DTS HD Master Audio 6.1

Technische gegevens DVD 2 Disc edition:
Beeld : 16/9 1.78:1
Geluid : 5.1 DOLBY DIGITAL en DTS 6.1

Boekuitgaven MILLENNIUM-trilogie
In 2008 was Stieg Larsson de tweede best verkopende auteur in de wereld - na Khaled Hosseini ('De Vliegeraar'). Wereldwijd zijn al meer dan 27 miljoen exemplaren verkocht, waarvan inmiddels meer dan 1,5 miljoen in de Benelux.

Zelf heeft Stieg Larsson het succes niet meer mee kunnen maken. Voordat zijn eerste boek gepubliceerd werd overleed hij in 2004, op vijftigjarige leeftijd, aan een hartaanval. Hij was onderzoeksjournalist in Zweden, en een autoriteit op het gebied van extreemrechts. Larsson schreef onder andere voor het grootste Zweedse persagentschap TT, was correspondent voor het Britse tijdschrift Searchlight en gaf lezingen door heel Europa.

17:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in DVD/Blu-ray | Tags: millennium dvd, millennium boek, blu-ray |  Facebook | |  Print |

'Pauw & Witteman', vrijdag 30 april om 23:00 uur op Nederland 1

tros_pauw_en_wittemanVanavond een speciale thema-uitzending van de talkshow 'Pauw & Witteman'. Deze uitzending is in verband met Koninginnedag eerder opgenomen. Tijdens deze opnames was Paul Witteman in verband met zijn operatie afwezig en deze uitzending wordt daarom alleen door Jeroen Pauw gepresenteerd. De uitzending is een thema-uitzending rondom het Olympisch Plan 2028, het plan om de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen. Te gast om hier over te praten zijn:

-Ivo Opstelten, voorzitter van de Council Olympisch Plan 2028. In deze functie is het zijn taak om ervoor te zorgen dat Nederland een serieuze kandidaat is voor het organiseren van de Olympische Spelen in 2028.

- Erica Terpstra. Zij is sinds 2003 de voorzitter van het NOC*NSF, een Nederlandse sportorganisatie met als doel (top)sport in Nederland te bevorderen. In mei 2010 treedt Terpstra af als voorzitter. 

- Sportjournalist en commentator Mart Smeets. Hij heeft regelmatig voor de NOS verslag gedaan van de Olympische Spelen en schreef enkele boeken over het sportevenement.

-Architect Winy Maas heeft allerlei ideeën om het principe van het Olympisch niveau en de beste willen zijn ook buiten de sport door te vertalen. Zo is er bijvoorbeeld het idee van een compacte toren van 500 meter hoog om allerlei sporten in te huisvesten.

-Naast deze gasten zijn ook voormalig topsporters Mark Huizinga, Minke Booij, Arnold Vanderlyde, Esther Vergeer en hoogleraar toekomstvisies Wim de Ridder aanwezig.

16:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: pauw witteman, ivo opstellen, erica terpstra, mart smeets |  Facebook | |  Print |

Alfacam brengt sport en Belgische pop-rock in 3D

alfacamAfgelopen weekend realiseerde Alfacam een technologisch huzarenstukje en een Europese primeur. Met een uitgekiende 3D-aanpak registreerde Alfacam 12 uren live 3D-televisie. Nog nooit eerder werd er zoveel in 3D opgenomen én uitgezonden.

Met het Gents Boksgala, de Fed Cup,  Leki & The Sweet Mints en Lierse SK - RS Waasland bracht EXQI afgelopen een sterk 3D-televisieaanbod, via het nieuwe Telenet 3D kanaal 333.

Alfacam is al twee jaar actief bezig met de ontwikkeling van 3D en blijft die knowhow aanscherpen en verfijnen. Het beschikt met OB43 ook over een volledig in 3D uitgeruste regiewagen.

3D-opnames zijn niet enkel technologisch verschillend van opnames in 2D. Ook het ritme, de cameraplaatsing en -bewegingen, kortom de volledige regie zijn anders. Ook worden er minder camera's gebruikt omdat je als 3D-kijker minder beeldwisselingen wil zien en in het algemeen liever ruime shots wil dan close-ups. Daarom doet Alfacam dikwijls dubbele opnames: een aantal stereocamera's dienen voor het 3D-deel en een aantal bijkomende camera's worden gebruikt om een anders uitziend en dynamischer 2D-programma te brengen.

Alfacam ontvangt dagelijks vragen uit het buitenland en ziet zo haar technologische voorsprong opnieuw bevestigd. Vorige week werd nog de halve finale van het IPL cricket in India opgenomen in 3D, binnen een paar dagen doet Alfacam de finale van de EMIR CUP in Doha, Qatar in 3D.

Het komende weekend staan er 3D-opnames gepland voor het programma Studio 3D.

Op zaterdag 1 mei worden vanaf 19u00 de concerten van de groepen Freaky Age en School is cool opgenomen. Zondag 2 mei staan vanaf 18u30 Absynthe Minded, Arid en Isbells op het programma.

Fans kunnen zich altijd inschrijven voor de opnames nu zaterdag en zondag via publiek@exqi.tv

De concerten passen in een reeks die tijdens het weekend worden uitgezonden op EXQI Plus. Volgend weekend brengt Studio 3D Hadise, daarna ook nog een liveregistratie van  Jean Michel Jarre.

De uitzendingen van Studio 3D lopen parallel op EXQI Plus in 2D, en op het Telenet kanaal 333 in 3D.

Je hebt er wel een 3D-bril en een 3D-scherm voor nodig. Indien je afstemt op 333 zonder een 3D-toestel zal je overigens de beelden "naast elkaar" zien en krijg je eigenlijk twee halve beelden te zien.

Panasonic, Samsung en Toshiba brengen nu al 3D-televisiescherm op de markt.

De 3D-opnames van de Belgische bands zullen wellicht de komende weken ook nog verdeeld worden op buitenlandse netten.

15:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: alfacam, leki, lierse sk, fed cup |  Facebook | |  Print |

ZILVEREN NIPKOWSCHIJF voor KIJKEN IN DE ZIEL - Beste Nederlandse televisieprogramma - Nu op DVD!

dvdMet prachtige kijk- en waarderingscijfers was de door de RVU op televisie uitgezonden serie KIJKEN IN DE ZIEL, Psychiaters over hun vak en over zichzelf een enorm succes. Woensdagavond 28 april is bekendgemaakt dat de serie de Zilveren Nipkowschijf voor het beste Nederlandse televisieprogramma heeft gewonnen. De uitreiking vindt plaats op donderdag 27 mei.  
 
In de serie portretteert televisiedocumentairemaker en gerenommeerd interviewer Coen Verbraak de toppsychiaters René Kahn, Rudi van den Hoofdakker (Rutger Kopland), Louis Tas, Christa Widlund (Anna Enquist), Jules Tielens, Liesbeth Vleugel, Witte Hoogendijk, Jan Swinkels, Nelleke Nicolai, Frank van Ree, Bram Bakker en Roos van der Mast. Het levert fascinerende en opvallend openhartige gesprekken op. Het gaat niet alleen over hun vak, maar nadrukkelijk ook over henzelf.
 
Psychiaters zijn de speleologen van de menselijke geest. Ze kennen de weg in de krochten van de ziel, in het gangenstelsel van onze diepste verlangens, angsten en emoties. Dat denken we tenminste. Maar is het waar? Wat zijn emoties eigenlijk? Hoe ontstaat een depressie? En wat nu als ze zelf door het bestaan op de proef gesteld worden? Vinden ze door hun ervaring dan vanzelf de uitgang, of dooft hun toorts en tasten ze net als ieder ander machteloos in het duister?
 
 
Disc 1: In therapie - Emoties - Kinderjaren
Disc 2: Pillen of praten? - Depressie - De psychiater


Coen Verbraak (Amsterdam, 1965) wordt beschouwd als een van de meest spraakmakende interviewers van Nederland. Zijn interviews voor Vrij Nederland en de Volkskrant worden gerekend tot het beste wat de geschreven journalistiek te bieden heeft. Hij won de Luis voor het Beste Interview van 2007. Daarnaast is hij een succesvol televisiedocumentairemaker die films maakte over onder anderen Guus Hiddink, Jan Wolkers, Theo Koomen, Freek de Jonge, Toon Hermans en Boudewijn Büch.
 
"Nu weet ik het zeker: dit behoort tot het mooiste en beste dat ik dit jaar op televisie voorbij zag komen. Meesterlijk." - Jean Pierre Geelen in de Volkskrant.
 
"Samenstelling en montage zijn onberispelijk; Verbraak, een prettig soort interviewer, ontlokt de ene na de andere gedenkwaardige uitspraak aan zijn topforum." - Hans Beerekamp in NRC Handelsblad.

PAL 16:9 - Stereo - Regio 2 - 2 x DVD5
Speelduur 210 minuten - Taal: Nederlands
Artikelnummer: BM4005 - EAN: 8717306271448
Consumentenadviesprijs: 19,99

15:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in DVD/Blu-ray | Tags: kijken in de ziel, rudi van den hoofdakker |  Facebook | |  Print |

SNOW PATROL - SUPPORT ACT: FOALS - VORST NATIONAAL, BRUSSEL - 24/05/2010

snow_patrolµ15 jaar Snow Patrol vraagt om een eerste muzikale biografie. Het album "Up To Now" dat nu in de winkels ligt, brengt een verzameling van 30  songs  waaronder hun alombekende singles maar ook onuitgegeven covers waaronder een zeer geslaagde versie van « Crazy In Love ».  Snow Patrol heeft daarmee een uiterst mooi portret  gemaakt dat  de belangrijkste momenten uit hun carrière  belicht  en tussen de lijntjes ook  een blik werpt op een een zeer veelbelovende toekomst . Om dat te vieren, geeft Snow Patrol een eerste zaalconcert op Belgische bodem.

Als kers op de taart zal het schitterende Foals het voorprogramma voor de show verzorgen! Deze jongens uit Oxford kwamen in 2008 op de proppen met hun ijzersterk debuutalbum "Antidotes" dat in een recordtijd de derde plaats in de Engelse hitparades verovert. Ondertussen heeft het vijftal een tweede album klaar dat vanaf 7 mei in de rekken zal liggen. Met "Total Life Forever" bevestigt de band haar stevige reputatie en haar statuut als veelbelovende band van nu en straks!

Zo wordt de avond op 24 mei in Vorst Nationaal nog exclusiever!

Info & tickets :

Ticketprijs: 38 euro (- excl. reserveringskosten)

De tickets kunnen vanaf nu via Proximus Go For Music : 0900 2 60 60 of www.proximusgoformusic.be

14:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: concert snow patrol, up to now, oxford |  Facebook | |  Print |

The Belgian Pride - 15 mei 2010 Brussel

12:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: the belgian pride, gay, homo, bi, queer |  Facebook | |  Print |

MONSTER JAM FREESTYLE MANIA - SPORTPALEIS, ANTWERPEN - 11 & 12 SEPTEMBER 2010

monster_jamDaar heb je de Monster Trucks weer! Deze mastodonten op vier wielen behoeven niet langer een introductie. Een Monster Jam spektakel betekent daden en geen woorden. Tijdens de voorgaande edities wist het Amerikaanse Monster Jam het Belgische publiek makkelijk te overtuigen met ondenkbaar indrukwekkende stunten en spannende en meedogenloos racen.

Voor de komende Europese passages komen de beste Monster Trucks weer afgestevend naar onze contreien voor een heuse 'Freestyle Mania'. Daarbij vermannen de piloten zich tot echte waaghalzen die hun Trucks tot het uiterste drijven in de meest gevaarlijke en spectaculaire stunts en sprongen die alle wetten van de zwaartekracht aan hun laars lappen. Grave Digger, Monster Mutt (Dalmatian), en Captain's Curse, geven al zeker present en die lijst wordt snel aangevuld met andere namen. Bovendien worden de trucks met hun chauffeurs vergezeld van de beste Freestyle motorcrossrijders ter wereld.

Een must-see voor elke liefhebber van gierende banden, ronkende motoren, indrukwekkende motorvoertuigen, zotte en coole stunten,... Kortom, Monster Jam 'The Freestyle Mania' wordt nog meer dan anders een meeslepend spektakel van de eerste tot de laatste seconde voor de hele familie!

Als kers op de taart is er ook de Monster Jam Pit Party die voor de show wordt georganiseerd. De houders van een Pit Pass krijgen dan de unieke kans om de piloten te ontmoeten en de Monster Trucks van zeer dichtbij te bewonderen. Vanzelfsprekend een onmisbare ervaring voor de échte liefhebbers.

Tickets kunnen met of zonder pitpass aangekocht worden. Tickets voor de pitparty zijn evenwel niet afzonderlijk verkrijgbaar.

Monster Jam

Sportpaleis, Antwerpen

  • Zaterdag 11 september, 13u (pitparty van 10u30 tot 11u30)
  • Zaterdag 11 september, 18u30
  • Zondag 12 september, 13u (pitparty van 10u30 tot 11u30)

Info & tickets

Ticketprijzen

  • Cat 1  36 euro  - cat 1 + pitpass = 43 euro
  • Cat 2  32 euro  - cat 2 + pitpass = 39 euro
  • Cat 3  26 euro  - cat 3 + pitpass = 33 euro

Tickets:  0900 45 045 www.monsterjam.be/www.teleticketservice.be

11:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: monster jam, sportpaleis antwerpen monster jam |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende