Showbizzkanaal : Archieven

31/03/2010

Herenigd tweetal toegevoegd aan programma van Mega Piraten Fijstijn in Hoorn

megapiratenfestijnJan Keizer en Anny Schilder zijn weer terug. De twee oud-BZN-ers zijn ook als act toegevoegd aan het programma van het komende Mega Piraten Festijn in Hoorn op vrijdag 2 april. MPF-organisator Eddy Mensink is trots dat hij mag melden dat Jan en Anny er dit jaar op alle MPF's bij zijn. "Daar hebben we flink voor moeten onderhandelen, maar het is gelukt. Ik denk dat hun act echt een meerwaarde betekent voor het MPF. Al die oude hits van BZN, het past perfect in ons plaatje. We zijn echt blij dat ze er zijn!"

Dat Jan en Anny weer samen op de podia te zien zullen zijn, is te danken aan Mies Bouwman. De 'grand old lady' van de Nederlandse tv had als grootste wens voor haar 80-ste verjaardag een gezamenlijk optreden van Jan en Anny. En wie zegt er nou nee tegen Mies? "Er zaten allemaal BN-ers in de zaal en de reacties waren ontzettend goed", vertellen Jan en Anny. "Iedereen vond het doodzonde dat het maar éénmalig was. En dan ga je nadenken... En dan kan er zoiets gebeuren!" Het is trouwens niet zo dat de twee de afgelopen 25 jaar helemaal geen contact hebben gehad. "De laatste jaren kwamen we elkaar wel eens tegen bij optredens. Dan praatten we weer effe met elkaar. Maar niet honderduit, want dan ben je beide ook bezig met je optreden." Op opmerking dat er nu veel mensen misschien hopen op een definitieve BZN-reünie, reageert Jan lachend: "Nou, dat kunnen ze vergeten! Ik heb destijds weloverwogen besloten om te stoppen. Het is nou eenmaal lastig om met een band dingen te plannen. Nu heb ik veel meer vrijheid. Het is veel gemakkelijker geworden." Anny: "Kijk, dat had ik dus na acht jaar al door!"
De twee werken momenteel al aan een nieuw album. En wat er verder gaat gebeuren, ach, dat zien ze wel. "Het is ook nog pril. We moeten nog naar onze vorm zoeken."

BZN

De Volendamse band BZN werd opgericht in 1966. De band speelde aanvankelijk beatmuziek, maar het geluid van de groep verhuisde in de loop der jaren steeds meer richting hardrock. Het leverde enkele hitjes op, maar het echte succes bleef uit. In '74 besloot de band het daarom over een andere boeg te gooien en te kiezen voor gemakkelijk in het gehoor liggende liedjes. Drummer Jan Keizer werd de nieuwe zanger. Ook dat leverde aanvankelijk niet het gewenste resultaat. De toekomst van de band hing aan een zijden draadje. De band besloot er daarom in '76 een zangeres bij te zoeken voor een laatste poging tot succes. De zoektocht naar een zangeres leverde niets op. Totdat één van de bandleden zich dat ene jonge zangeresje herinnerde en de band dat meisje overhaalde om auditie te komen doen. En dat zangeresje, Anny Schilder, bleek dat stemgeluid te bieden wat de band zocht en redde daarmee BZN. De rest mag muziekgeschiedenis heten. De eerste single met de nieuwe zangeres, 'Mon Amour', betekende meteen een nummer 1-hit en ging maar liefst 130.000 keer over de toonbank. Het markeerde het begin van een lange periode waarin alles wat de band aanraakte in goud leek te veranderen. In de acht jaar daarna volgden maar liefst twintig singles, waarvan er zeventien top 10-hits werden. 'Don't say goodbye', 'Oh me oh my', 'The Old Calahan', noem ze allemaal maar op. Het zijn echte evergreens geworden. Begin 1984 verliet Anny Schilder de groep om meer tijd aan haar gezin te kunnen besteden. Later startte ze met een succesvolle solocarrière. Met Carola Smit begon BZN aan een nieuwe periode van succes, maar voor veel fans bleef Anny Schilder de enige echte BZN-zangeres. BZN is inmiddels uit elkaar, maar Jan en Anny gaan nu dus opnieuw de podia bestormen.

19:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: mega piratenfestijn, jan keizer, eddy mensink, anny schilder |  Facebook | |  Print |

EEN UUR LANG JAN SMIT IN TROS MUZIEKCAFÉ

de_palingsoapJan Smit is komende zaterdag, 3 april, met zijn band een uur lang te gast in TROS MUZIEKCAFÉ. Afgelopen week is zijn nieuwe album 'Leef' met twaalf nieuwe liedjes uitgekomen. Alle nummers zijn geschreven door Jan zelf, hier en daar muzikaal bijgestaan door Thomas en Cees Tol. Jan brengt een aantal songs live ten gehore tussen 17.00 en 18.00 uur.   In het eerste uur van TROS MUZIEKCAFÉ treden de volgende artiesten op:

Big, Black & Beautiful. Drie kernachtige woorden die volledig van toepassing zijn op deze Sisters of Soul. Het eerste studio album van Big, Black & Beautiful barst uit zijn voegen met up-tempo tracks & ontroerende ballades. Een combinatie van bekende en onbekende covers afgewisseld met vier tracks, die door de dames zelf zijn geschreven. Op vrijdag 23 april staan zij in de Heineken Music Hall, komende zaterdag eerst in het TROS MUZIEKCAFÉ.  

Jon Allen. Met gemak wisselt de 32-jarige Engelse singer-songwriter Jon Allen blues, folkballads, soul en rhythm & blues af. En soms combineert hij de genres zelfs in een song. Zijn debuutalbum 'Dead Man's Suit' blaast sixtiessoul en sixties folkrock nieuw leven in. Niet vreemd dus dat er ook vleugjes Bob Dylan, Crossby, Stills & Nash, James Taylor en The Beatles terug te horen zijn.   

TROS MUZIEKCAFÉ

  • Uitzending zaterdag  3 april Radio 2 - 16.00 uur

18:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: jan smit, tros muziekcafe, cees col, jon allen |  Facebook | |  Print |

Eddie Murphy en meer grofgebekte stand-uppers in 'Comedy Corner', deze donderdag bij de VARA

eddyIn 'Comedy Corner' elke week een overzicht van de beste buitenlandse comedy. Frank Evenblij ontvangt samen met comedy-kenner Leon Happé twee comedians die hun visie geven op buitenlandse comedy en op vakbroeders van over de grens. Met deze week Greg Shapiro (Comedy Central News, Boom Chicago) en cabaretière Sanne Wallis de Vries over onder andere de te vroeg gestorven Andy Kaufman en de stand-up kwaliteiten van Eddie Murphy. 'Comedy Corner' is donderdag 1 april om 22.00 uur te zien bij de VARA op Nederland 3.   Met de gasten wordt aan de hand van meegebrachte fragmenten gesproken over inspiratiebronnen, trends en populaire filmpjes op internet. In deze uitzending fragmenten uit de bekende stand-up registratie 'Delirious' van Eddie Murphy en 'No Cure for Cancer' van de grofgebekte Denis Leary. Verder bijzondere beelden van Andy Kaufman, die vooral bekend werd als 'Latka' in de comedyserie 'Taxi' en in 1984 op 35-jarige leeftijd overleed. Sacha Baron Cohen komt voorbij als Borat in een niet eerder op televisie vertoonde supermarkt-scène.

'Comedy Corner', donderdag 1 april om 22.00 uur bij de VARA op Nederland 3.

17:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vara, comedytrain, andy keufman, eddy murphy |  Facebook | |  Print |

BNN komt met Walhalla

bnnAUTEURS GOOISCHE VROUWEN EN S1NGLE BUNDELEN KRACHT VOOR BNN

Schrijvers Frank Houtappels (Gooische Vrouwen, 't Vrije Schaep) en Wim Bax (S1ngle) werken samen aan een splinternieuwe comedy voor BNN. De twaalfdelige serie Walhalla is in 2011 te zien bij BNN op 3. De opnames beginnen in oktober en de casting is momenteel in volle gang.

BNN Directeur TV Pim Castelijn: 'Dit is een geweldig team van makers die hebben bewezen dat ze het verschil kunnen maken. Wij zijn erg blij dat ze nu zijn gaan samenwerken voor deze nieuwe BNN-serie.'

Walhalla speelt zich af op de Amsterdamse wallen. Het dagelijks leven van zes vrienden van rond de twintig staat centraal. Ze zijn allemaal vrij en ongebonden en ze bijten zich vast in hun idealen. Maar of ze nu hun hart of hun hoofd volgen, de juiste keuzes maken blijkt niet mee te vallen. In koffiehuis Walhalla ontmoeten ze elkaar om liefde, seks en de andere ongemakken van het leven te bespreken.

Walhalla wordt geproduceerd door Endemol en Kemna & Zonen. Job Gosschalk (S1ngle) en Pieter van Rijn (Bloedverwanten) tekenen voor de regie.

16:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: bnn, gooische vrouwen, frank houtappels, wim bax, pim castelijn |  Facebook | |  Print |

Thijs van Domburg op het Toomlerpodium, donderdag in 'VARA presenteert Comedytrain'

varaAl twintig jaar is Comedytrain het middelpunt en keurmerk van stand-up comedy in Nederland. Toomler in Amsterdam is de thuisbasis van Comedytrain en dé stand-up comedyclub van Nederland. Vele bekende comedians als Hans Teeuwen, Theo Maassen, Dolf Jansen en Sanne Wallis de Vries legden hier de basis voor de stap naar de theaters. In de derde uitzending van 'VARA Presenteert Comedytrain', donderdag 1 april om 21.25 uur, staat Thijs van Domburg centraal. 

 Thijs is al enkele jaren cabaretliefhebber als hij in 2000 besluit zelf maar eens op een podium te gaan staan. Dit bevalt zo goed, dat hij er niet meer van af is te slaan. Na wat gerommel en gepiel in kleine zaaltjes vindt hij het tijd voor een cabaretfestival. Met het programma 'Stof' wint hij in 2002 zowel de jury- als publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival, wat hem veel optredens en een impresariaat oplevert. Daarna staat Thijs regelmatig in het theater, speelt hij in de Cabarestafette (o.a. in de Kleine Komedie), op verschillende festivals en op de Uitmarkt in Amsterdam. Sinds december 2004 is hij lid van de Comedytrain, waar hij naast succesvol comedian tevens mc is. Thijs staat op dit moment in de Nederlandse theaters met de Cameretten Finaletour.  

Jan Jaap van der Wal is bij het programma verantwoordelijk voor de artistieke begeleiding. "Comedytrain biedt een mix van ervaren comedians en nieuw talent", aldus artistiek leider Jan Jaap van der Wal. "Dit jaar laten we onder andere de kersverse winnaar van de publieksprijs op het Leids Cabaret Festival Emilio Guzman zien, Camerettenfinalist Thijs van Domburg en de zeer controversiële, maar o zo grappige Doug Stanhope uit Amerika. Een bijzondere jaargang van VARA Presenteert Comedytrain."  

'VARA Presenteert Comedytrain', donderdag 1 april om 21.25 uur bij de VARA op Nederland 3.

15:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vara, nederland, amsetrdam, thijs van domburg, comedytrain |  Facebook | |  Print |

Die Beschissenheit der Dinge klaar om Duitsland te veroveren

De helaasheid der dingen van Felix van Groeningen komt uit in Duitsland. Vanaf 20 mei kan het Duitse publiek van deze topper genieten onder de naam Die Beschissenheit der Dinge. De film werd eerder al enthousiast onthaald in België, Nederland en Frankrijk.

De film verschijnt vanaf 20 mei op 59 prints in de Duitse zalen. Met deze brede release toont Duitse distributeur Camino Filmverleih zijn vertrouwen in De helaasheid. Eerder kwam het boek van Dimitri Verhulst al uit in Duitsland onder dezelfde titel.

Op het thuisfront zit de film niet stil. Onlangs werd hij uitgebracht op dvd en bluray met meer dan 60 minuten aan unieke extra's. Dit volgde op het goeie nieuws dat De helaasheid ondertussen de derde beste bioscoopcijfers van Vlaamse films in de laatste tien jaar wist te noteren.

Ook op internationale festivals blijft de film scoren - bijna een jaar na zijn internationale première op Cannes. Zo loopt De helaasheid binnenkort op de filmfestivals van Kopenhagen (CPH PIX), Karlovy Vary en Istanbul.

De helaasheid der dingen, naar het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst, gaat over de 13- jarige Gunther Strobbe die samenwoont met zijn vader en zijn drie nonkels bij zijn grootmoeder in het smerigste kot van Reetveerdegem. De jongen wordt er dagelijks geconfronteerd met ontzaglijke volumes alcohol, vrouwen versieren en schaamteloos nietsdoen. Alles wijst er op dat Gunther hetzelfde lot beschoren is. Of kan hij toch ontsnappen aan 'de helaasheid der dingen?'

In de hoofdrollen zien we Koen De Graeve, Johan Heldenbergh, Wouter Hendrickx, Bert Haelvoet, Valentijn Dhaenens, Kenneth Vanbaeden en Gilda De Bal.

De film is een productie van Dirk Impens voor Menuet en kwam tot stand dankzij de steun van onder andere het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). De recente dvd distributie is in handen van Lumière BFD.

14:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: de helaasheid der dingen, duistland, belgie, felix van groeningen |  Facebook | |  Print |

LCD Soundsystem's nieuwe album heet THIS IS HAPPENING - Release 14/5 - Eerste single "Drunk Girls"

lcdHet langverwachte derde album van LCD Soundsystem heeft een naam en een eerste single. 'This Is Happening' heet de nieuwe en fel begeerde worp van James Murphy. De eerste single wordt de vorige week al gelekte track "Drunk Girls". Aanstekelijk en met de nodige zin voor ironie te interpreteren. De song is momenteel één van de drukst betwitterde (http://hypem.com/artist/lcd+soundsystem) tracks van het moment op internet.

"This is Happening" wordt op 14 mei uitgebracht met de volgende tracklist: Dance Yrself Clean/ Drunk Girls/ One Touch/ All I Want/ Change / Hit / Pow Pow/ Somebody's Calling Me/ What You Need. Het album is geschreven en geproduceerd door bezieler James Murphy en een aantal nummers werd aanvullend gemixt door Dave Sardy.

'This Is Happening' is LCD Soundsystem's eerste volledige werk sinds 'Sound Of Silver' uit 2007. Dat album werd zowel door The Guardian, Uncut als The Independent met het ronkend epitheton 'Album Of The Year' bedacht en kreeg - net zoals voorganger 'LCD Soundsystem' uit 2005 - een Grammy nominatie voor 'Best Electronic/Dance Album'.

Sinds 2007 heeft James Murphy niet stilgezeten. Hij voorzag de soundtrack van de film '21' van de sleuteltrack 'Big Ideas' en onlangs nog werd Alan Vega's aanstekelijke 'Bye Bye Bayou' onder handen genomen als opwarmer naar het nieuwe album toe. Ook Ben Stiller's nieuwe tragi-komedie 'Greenberg' (release april 2010') laat zich volledig voortdrijven op een soundtrack van Murphy/LCD. 
 
Naar aanleiding van het nieuwe album gaat LCD Soundsystem on tour. De band doet daarbij op 5 mei de AB in Brussel aan. De show is volledig uitverkocht. Op Vrijdag 2 juli staat LCD Soundsystem op Rock Werchter.

Wie al meer wil weten over THIS IS HAPPENING, kan hiervoor terecht op http://lcdsoundsystem.com  waar een aantal clips alvast een tip van de sluier lichten.

12:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: lcd soundsystem, drunk girls, dave sardy |  Facebook | |  Print |

'De fluit met zes smurfen' vrijdag 2 april op televisie

varaIn deze Smurfenspeelfilm wordt het Smurfenrijk ontdekt! Vijf jaar voordat de Amerikaanse Hanna-Barbera Studio's de smurfen hun eigen televisieserie gaven was er al een lange tekenfilm voor de bioscoop gemaakt in het land waar de smurfen oorspronkelijk vandaan komen, België: 'De fluit met de zes smurfen'. Het was geen stripalbum van de smurfen wat verfilmd werd, maar een avontuur van Johan en Pirrewiet. In hun negende avontuur leren ridder Johan en zijn vrolijke schildknaap Pirrewiet de smurfen kennen dankzij een magische toverfluit met zes gaten, of zoals de smurfen zouden zeggen: met zes smurfen.

'De fluit met zes smurfen' is vrijdag 2 april om 15.30 uur te zien bij de VARA op Z@pp.

Dankzij een rondreizende marskramer krijgt Pirrewiet de bijzondere fluit in handen. Pirrewiet ontdekt al snel dat wanneer hij op de fluit speelt mensen ongewild gaan dansen, totdat ze er uitgeput bij neervallen. Iedereen aan het hof, zelfs de koning, laat Pirrewiet dansen, totdat de gemene Matthijs Voddezak de fluit steelt. Hij gebruikt de fluit om mensen te beroven en zelf rijk te worden.

Omdat niemand tegen het fluitspel is opgewassen gaan Johan en Pierewiet voor hulp langs bij Omnibus. De oude hoftovenaar laat hen kennismaken met de smurfen, het kleine blauwe volkje dat op een onvindbare plek in het bos woont èn de makers van de toverfluit is. Grote Smurf bedenkt dat je kwaad met kwaad moet bestrijden, daarom maken de smurfen nog een fluit waarmee Johan en Pirrewiet de achtervolging inzetten. Peyo en Yvan Delporte, de makers van het oorspronkelijke stripalbum, waren nauw betrokken bij de totstandkoming van deze fraaie tekenfilm. Nadat de smurfen dankzij hun eigen serie in Amerika ook grote bekendheid hadden gekregen was de film daar in 1983 ook in de bioscoop te zien.  

'De fluit met zes smurfen' (1976) is vrijdag 2 april om 15.30 uur te zien bij de VARA op Z@pp. 

11:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de fluit met zes smurfen, vara, smurfenfestijn |  Facebook | |  Print |

'Pauw & Witteman', woensdag 31 maart om 23.00 uur op Nederland 1

wereld_draait_doorIn de talkshow 'Pauw & Witteman' bespreekt Jeroen Pauw de actualiteiten met de gasten. Vandaag in de uitzending:

- Ernst Veen, de directeur van Hermitage Amsterdam, komt langs om te praten over de tentoonstelling 'Matisse tot Malevich'.

- De directeur van de ANWB, Guido van Woerkom, vertelt over de resultaten van de ledenraadpleging ten aanzien van de kilometerheffing.

10:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: wereld draait door, pauw witteman, ernst veen, anwb |  Facebook | |  Print |

Boek - ALIVE&HAPPY - Samen gelukkig zonder én met kinderen - vanaf 19 april 2010 verkrijgbaar in Nederland

boekIn het boek ALIVE & HAPPY - Samen Gelukkig Zonder Kinderen worden de mmoeilijkheden en de mogelijkheden van partnerschap zonder kinderen langs alle kanten belicht. Een must voor wie maximaal wil genieten van het leven zoals het is en kan zijn. Een leven opbouwen zonder kinderen vergt nu eenmaal een aparte aanpak, want of we het willen of niet, een gezin met kinderen wordt nog steeds door de maatschappij beschouwd als de norm. Daardoor lijkt het soms wel alsof de hele wereld draait om kinderen en dat je er pas bijhoort als je zelf een gezin met kinderen hebt.  Een partnerschap zonder kinderen komt echter steeds vaker voor. Mensen die bewust geen kinderen willen, geen kinderen kunnen krijgen, homoseksuele paren en ook omdat de mens steeds ouder wordt; steeds meer koppels hebben op zeker moment te maken met het lege-nest-syndroom. Op dit moment zijn bijvoorbeeld 22% van de vrouwen blijvend kinderloos of kindvrij. In de groep van 25 tot 40 jaar is sprake van een mverdubbeling van het aantal ten opzichte van 1971. Natuurlijk is er het verdriet en de teleurstelling bij diegenen die geen kinderen kunnen krijgen. Maar het leven gaat ook voor hen door.  Mensen zonder kinderen zijn vaak kapitaalkrachtig en hebben meer tijd voor zichzelf. Het zijn lezers en waardezoekers bij uitstek. In dit boek treft men talloze tips aan om het optimale uit het leven zonder eigen kinderen te halen.

ALIVE & HAPPY - Samen Gelukkig Zonder Kinderen
Auteurs: Carolien Krijnen en Frank Wouters
Genaaid gebonden / Hardcover - 18 cm hoog x 13 cm breed - 180 pagina's
ISBN: 978-90-8510-687-6 - € 14,95

Het boek ALIVE & HAPPY - Samen Gelukkig Met Kinderen helpt de lezer om, juist als er kinderen zijn, jezelf te blijven en de relatie met de partner optimaal te krijgen en te houden. Met evenveel liefde, aandacht en passie als toen er nog geen kinderen waren. Uit onderzoek blijkt dat lang niet iedereen met kinderen gelukkig is. Er zijn er zelfs die niet meer aan kinderen zouden beginnen, mochten ze opnieuw mogen kiezen. Kinderen worden vaak geboren zonder dat er van te voren grondig over is nagedacht. Het lijkt wel de natuurlijke loop der dingen. Vanaf dan staan de kinderen centraal. Maar tegenwoordig verlangt men meer van het leven. Niet voor iedereen is het eenvoudig om met kinderen de relatie optimaal in stand te houden en te verdiepen. Het boek is een geweldige inspiratiebron om mét kinderen er samen iets moois van te maken.

ALIVE & HAPPY - Samen Gelukkig Met Kinderen
Auteur: Ed van Eeden
Genaaid gebonden / Hardcover - 18 cm hoog x 13 cm breed - 180 pagina's
ISBN: 978-90-8510-686-9 - € 14,95

Een uitgave van Reality Bites Publishing b.v. in Breda (voorheen House of Knowledge
Publishing).

Verschijningsdatum: 19 april 2010

10:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: alive happy, kinderen, partnerschap |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende