Showbizzkanaal : Archieven

31/12/2009

De Designers - Antwerpse Freya Wygaerden valt af

de_designersFreya Wygaerden uit Antwerpen, die costumière is aan de Vlaamse Opera, valt als vierde vrouw op rij af bij De Designers. Nadat ze vorige week nog het voordeel twijfel kreeg van de jury, was die het er nu over eens dat zij de zwakste schakel binnen het 'jeansteam' van Amanda was.

Jurylid Christophe Coppens oordeelde dat Freya de designer was die "het minst van jeans hield." Bovendien had ze te weinig buiten de lijntjes gekleurd bij het uitvoeren van deze vierde opdracht. Lichtpuntje voor Freya was de commentaar van gastjurylid Giorgio Presca, die haar wel complimenteerde voor haar bolero-ontwerp.

Voor Freya kwam haar vertrek min of meer als een verrassing: "Deze week had ik het niet zien aankomen. Maar ja, zodra jouw naam al eens valt, weet je hoe laat het is. Het is natuurlijk spijtig dat je iedereen achterlaat, want dit was echt wel een zotte bende...".

Volgende week in De Designers :

Evi heeft de Designers uitgenodigd in de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. Op het podium van de mooie, grote zaal staat een tv-scherm. Internationaal mode-icoon Tommy Hilfiger spreekt hen toe via een videoboodschap. Hij vertelt de nieuwe opdracht: ontwerp een stagedress voor de 'Acoustelicious' toer van Natalia. De designers hebben hiervoor amper 24 uur de tijd en dat is niet veel om raak te schieten bij een veeleisend popidool.

18:31 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de vlaamse opera, freya wygaerden, antwerpen, de designers |  Facebook | |  Print |

'Welkom in Nederland' terug bij de VARA, vanaf maandag 4 januari om 20.00 uur op Nederland 2

varaBinnenkort is de programmaserie 'Welkom in Nederland' van Michiel van Erp weer te zien bij de VARA. Een zesdelige programmaserie van Michiel van Erp die op vrolijke, openhartige en soms ook wrange manier de pogingen in kaart brengt van autochtone Nederlanders die de integratie met allochtone medelanders proberen te bevorderen. 'Welkom in Nederland', de herhalingen, zijn vanaf maandag 4 januari 2010 om 20.00 uur bij de VARA te zien op Nederland 2.

In tegenstelling tot wat meestal uit krantenkoppen op te maken is, blijken Nederlanders best zin te hebben om kennis te maken met de belevingswereld van allochtonen. Dat wil echter niet zeggen dat de allochtoon -die hier niet altijd voor zijn plezier naar toe is gekomen- altijd zit te wachten op goedbedoelde bemoeienissen.

Serie 1

Wat houdt speeddaten met allochtonen precies in? Waarom zou je als Marokkaanse huisvrouw de longen uit je lijf moeten zingen op een multicultureel koor en kun je nog wat opsteken van je Filippijnse werkster? Naast de vele reportages biedt 'Welkom in Nederland' ook adviezen en tips van 'oude allochtonen' aan nieuwkomers in ons land. Hoe ga je eigenlijk om met Hollanders?

Michiel van Erp

Michiel van Erp maakte bij de VARA de veel geprezen en bekroonde documentairereeks 'Lang Leve...' en maakte diverse lange documentaires (Pretpark Nederland, File en Angst). Eind 2007 zond de VARA deze reeks van 'Welkom in Nederland' uit. Deze werd door de pers juichend ontvangen. 'Buitengewoon rake observaties door Michiel van Erp op zijn best' schreef NRC. 'Er wordt niet geoordeeld, slechts met verbazing toegekeken'. Serie twee volgde in mei 2009.

Het uitzendschema van 'Welkom in Nederland' ziet er als volgt uit:

Maandag 4 januari om 20.00 uur, afl. 1: Oudejaarsspecial

Maandag 11 januari om 20.00 uur, afl. 2: Haal een medemens in huis

Maandag 18 januari om 20.00 uur, afl. 3: Inburgeren doe je zo..

Maandag 25 januari om 20.00 uur, afl. 4: Multicultureel ondernemen

Maandag 1 februari om 20.00 uur, afl. 5: Hoe maak je contact met allochtonen

Maandag 8 februari om 20.00 uur, afl. 6: Muziek is van alle culturen

'Welkom in Nederland', de herhalingen van seizoen 1, zijn vanaf maandag 4 januari 2010 om 20.00 uur bij de VARA te zien op Nederland 2. Seizoen twee zal vanaf maart worden uitgezonden. Voor meer informatie over deze serie en Michiel van Erp: welkominnederland.vara.nl.

17:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vara, welkom in nederland, michiel van erp, serie |  Facebook | |  Print |

'Joanna Lumley', op zondag 3 januari om 18.25 uur bij de VARA op Nederland 2

Joanna_LumleyJoanna Lumley, vooral bekend als de cocaïne snuivende alcoholiste Patsy in 'Absolutely Fabulous', reist naar de Poolcirkel om het Noorderlicht te zien. Lumley groeide op in het tropische Maleisië en als kind kon ze alleen maar fantaseren over vorst en sneeuw. Haar favoriete kinderboek was: 'Ponny the Penquin,' een boek met zwart-wit illustraties van een pinguïn omringd door het Noorderlicht. Als kind droomde ze daarom al van een reis naar het uiterste puntje van het noorden en nu heeft ze de kans om deze droom te realiseren. 'Joanna Lumley' is te zien op zondag 3 januari om 18.25 uur bij de VARA op Nederland 2.

Joanna reist met de trein, op de boot, in een hondenslee en met een sneeuwscooter. Steeds verder gaat ze naar het noorden. De spanning neemt voor haar toe naarmate ze het einddoel nadert. Stel dat er geen Noorderlicht te zien zal zijn! De fjorden van Lofoten blijken prachtig te zijn. Als ze het rijden in een sneeuwscooter eenmaal onder de knie heeft, vergezelt Joanna een Sami-herder, die op de toendra op zoek is naar zijn kudde rendieren. Joanna ontmoet verschillende mensen op haar reis naar het noorden, die haar vertellen hoe bijzonder het Noorderlicht is. Haar enthousiasme over het Noorderlicht wordt daardoor steeds groter. Wanneer ze bijna op het noordelijkste puntje is brengt ze de nacht door in een hotel dat helemaal van ijs is gemaakt. Het einddoel van de reis is bereikt.

En dan is daar het Noorderlicht, mooier dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

Regie : Archie Baron

De film is geproduceerd door de BBC in 2008 en eind december 2008 al eerder uitgezonden door de VARA.

Foto: VARA

14:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: ponny the peniquin, kind, joanna lumley, vara, nederland 1 |  Facebook | |  Print |

15-JARIG BESTAAN RADAR

tros_rardarMaandag 4 januari is een speciale uitzending van de TROS-consumentenrubriek RADAR.

RADAR bestaat vijftien jaar en zendt een spraakmakende terugblik uit. Spannende verborgen camerabeelden, de wel heel speciale methode van de ASR-therapie, de ontmaskering van de Biostabiel, de hondenhandel van binnenuit en de hulpverlening op Sri Lanka na de tsunami.  

Maar ook de woekerpolissen, de medische industrie en de telecomwereld komen aan bod. Kortom, een selectie van het beste uit vijftien jaar RADAR. 

Presentatie: Antoinette Hertsenberg  

RADAR

  • Uitzending maandag 4 januari Nederland 1 - 20.30 uur

13:31 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: tros radar, tros, antoinete hertsenberg |  Facebook | |  Print |

SPEELFILM ‘BABEL’ BIJ DE VARA

varaEen schot weerklinkt in de woestijn van Marokko. Het zal een reeks voorvallen veroorzaken die invloed hebben op het leven van vier groepen mensen op drie verschillende continenten. Allereerst een Amerikaans toeristenechtpaar (Brad Pitt en Cate Blanchett) dat door middel van een reis naar Marokko nieuw leven in hun relatie wil blazen. Daarnaast twee jonge Marokkaanse geitenherders die uit verveling hun geweer testen en zo per ongeluk een misdaad begaan. Verder bestrijkt het verhaal het leven van een Mexicaanse au-pair die illegaal met twee Amerikaanse kinderen reist en probeert hen over de grens te krijgen. En tot slot heeft het schot invloed op een rebelse en dove Japanse tiener wiens vader gezocht wordt door de politie. Gescheiden door hun cultuur, door hun way of life en vooral door het gebrek aan communicatiemiddelen, zullen de wegen van de personages, ondanks het incident dat hen allen verbindt, volkomen geïsoleerd van elkaar blijven. De boodschap van de film is dan ook dat de mens zonder communicatie verloren is.

'Babel' wordt op vrijdag 1 januari om 23:00 uur op Ned. 3 uitgezonden.

De Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárittu staat erom bekend dat hij in zijn films verschillende levens en bijbehorende verhaallijnen met elkaar verweeft. Daarnaast heeft hij het fundamenteel over de tragiek van personages die het allemaal goed bedoelen, maar door hun eigen o zo menselijke zwaktes of gewoon door een onvoorstelbare dosis pech toch diep in de problemen komen. Deze 'toevallige' pech is hetgeen dat alle verhaallijnen in 'Babel' met elkaar verbindt.

Iñárittu is altijd al gefascineerd door de gedachte dat één enkele seconde een mensenleven totaal kan veranderen, of zelfs kan beëindigen. Hij laat dit in 'Babel' duidelijk blijken door dat éne geweerschot met ingrijpende gevolgen, dat niet wordt gelost uit haat of politieke overwegingen, maar gewoon als spel.

'Babel'  bezorgde Alejandro González Iñárritu in Cannes de prijs voor Beste Regie.

De televisiepremière van 'Babel' wordt op vrijdag 1 januari om 23:00 uur door de VARA op Nederland 3 uitgezonden.

12:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vara, babel, nederland 3, marokko |  Facebook | |  Print |

Noxx Antwerp pakt op oudejaarsavond uit met volledig nieuwe LED muur

Noxx Antwerp wacht tot de laatste dag van het jaar om haar allernieuwste pareltje voor te stellen aan het grote publiek. De Antwerpse topclub beloofde eerder al om ook in 2010 niet bij de pakken te blijven zitten en zo wordt het nieuwe jaar alvast beloftevol ingezet. De 360° LED wall die eerder al te bewonderen viel in de Salle Noire, een van de vier zalen van Noxx, werd volledig onder handen genomen. Op 31 december kan u er voor de eerste keer het allernieuwste op vlak van LED-technologie bewonderen. De Martin LC 2140 biedt een massa nieuwe mogelijkheden waaronder het weergeven van foto's in hoge resolutie en zelfs het afspelen van heuse films. Voor de techneuten geven we onderaan nog even een paar technische specificaties mee maar we nodigen u hierbij uit om de wall vooral zelf te komen bewonderen.

Bovendien biedt Noxx Antwerp gewoontegetrouw op oudejaarsavond massa's spektakel waaronder een indrukwekkend lichtshow, de beste muziek gebracht door onze resident DJ's, extravagante dance acts, een hoop gadgets en natuurlijk het obligate vuurwerk. Bovendien zijn er om middernacht en om 2u30 twee onvergetelijke hoogtepunten voorzien die zeker het fotograferen en/of filmen waard zijn.

10:25 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: noxx antwerp, martin lc 2140, oudejaarsavond, topclub |  Facebook | |  Print |

Spectaculair NieuwjaarsKDO! voor VT4-kijkers: do 31/12 op VT4

vt4VT4 toont op donderdag 31 december om 22u30 de nieuwe wervelende show KDO! van Franco Dragone, het genie achter Cirque Du Soleil. De show gaat in wereldpremière in Vorst Nationaal op 22 december. In KDO! worden de allerbeste en meest bekroonde circusnummers van over de hele wereld gecombineerd met dans, magie en multimedia en jong nieuw talent van eigen bodem. Een onvergetelijk spektakel voor de hele familie met speciaal gecomponeerde muziek, indrukwekkende stunts en projecties.

In de show zitten acts van de prestigieuze Belgische dansschool P.A.R.T.S., free style voetbalkids, Het Zweedse slangenduo Vilja, de Franse jongleur Morgan, de koorddanser Julien Posada de wereldkampioen Tai Chi en nog veel meer. De magische muziek wordt verzorgd door Antwerpenaar Stef Kamil Carlens, de charismatische frontman van Zita Swoon, de jonge Française Chat en anderen.

Franco Dragone bezit de magische kracht om zijn publiek te ontroeren, te entertainen en te verbazen. Hij creëerde bij Cirque du Soleil maar liefst tien successhows waaronder Alegria, Quidam, Saltimbanco en Mystère. Ook creëerde hij "A New Day", de Las Vegas show van Celine Dion die meer dan 3 miljoen bezoekers trok, en "Le Rêve", een waterspektakel in Las Vegas dat al sinds mei 2005 tien voorstellingen per week uitverkoopt. Wereldwijd bezochten al meer dan 55 miljoen mensen zijn indrukwekkende spektakels.

KDO! Donderdag 31 december om 22u10 op VT4

10:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vt4, show kdo, familie, spektakel, julies posada |  Facebook | |  Print |

2BE : Vier oud en nieuw bij 2BE!

2be2BE neemt afscheid van 2009 en doet dit met een stevige portie humor. Op de laatste dag van het jaar krijg je - naast lekker eten en veel drank - drie straffe 'M!LF'-komedies geserveerd...

Om 20u40 maakt ex-gigolo Deuce Bigalow (gespeeld door Rob Schneider) de oversteek naar Amsterdam in 'Deuce Bigalow - European Gigolo'. Hij hoopt de dood van zijn vrouw te verwerken door een bezoekje te brengen aan zijn beste vriend en vroegere pooier T.J., maar raakt verwikkeld in een bizarre moordzaak.

Hierna - om 22u10 - staat de komische klassieker 'Robin Hood : Men In Tights' op het menu. Cultregisseur Mel Brooks geeft hierin de legende van de beroemde Engelse volksheld een nieuwe wending door de draak te steken met traditionele romantische avonturenfilms en laat Robin Hood en zijn manschappen in panty's doorheen Sherwood Forest trekken.

De laatste minuten van 2009 zijn voorbehouden voor M!LF-peetvaders Jan Van Looveren en Philippe Geubels. Aansluitend op de film 'Robin Hood : Men In Tights' trakteren zij jou op een korte vooruitblik naar het tweede M!LF-seizoen. Zij zetten hun strijd tegen de nieuwe man verder in 2010, alvast iets om naar uit te kijken in het nieuwe jaar...

Nadat de champagnekurken door de woonkamer zijn geknald en de eerste kussen van 2010 zijn uitgedeeld, kan je bij 2BE kijken naar 'You Can't Stop The Murders', een Australische misdaadkomedie over een seriemoordenaar met een grondige afkeer van The Village People, de discoformatie uit de jaren '70. Eerst brengt de moordenaar een motorrijder om het leven, dan een bouwvakker, vervolgens een cowboy, een indiaan en een matroos. De agenten uit de buurt vrezen voor hun leven. Zij zijn ervan overtuigd dat de dader het ook op één van hen gemunt heeft...

Ook op Nieuwjaarsdag hoef je het huis niet uit : met de spannende actie-avonturenfilm 'Van Helsing' (met o.a. Hugh Jackman en Kate Beckinsale in de hoofdrol) en de komische actiethriller 'Broken Lizard's Club Dread' zit je alvast gebeiteld voor jouw eerste filmavond van het nieuwe jaar.

OUD EN NIEUW BIJ 2BE

DONDERDAG 31/12 :

  • Deuce Bigalow - European Gigolo (20u40)
  • Robin Hood : Men In Tights (22u10)
  • You Can't Stop The Murders (00u00)

VRIJDAG 01/01 :

  • Van Helsing (20u40)
  • Broken Lizard's Club Dread (23u00)

08:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: 2be, films op 2be, ouderjaaravond bij 2be, komedie |  Facebook | |  Print |

30/12/2009

Cafétest Mag ik u kussen?

Heuglijk nieuws in koude tijden: het Canvasprogramma Mag ik u kussen? wordt vervolgd. Vanaf begin maart kan u opnieuw elke maandagavond getuige zijn van de verbale strijd tussen drie mannen op zoek naar de kus van één vrouw.

Wie niet kan wachten tot dan, nodigen we van harte uit op onze cafétesten voor het nieuwe seizoen. Mag ik u kussen? op café, zonder camera's, maar met Bart Peeters, met nieuwe rondes, nieuwe mannen en een beeld van een vrouw. Bij wijze van opwarmer voor het nieuwe seizoen.

Deins jij er niet voor terug om het nieuwe jaar lachend in te zetten? Ben je kritisch? En lonk je zelf ook wel eens naar het andere geslacht?

Dan verwachten wij je op woensdagavond 6 januari 2010,  om 18u30 in café 't Goed Voorbeeld, Koning Albertstraat 8 in Lier. Inschrijven kan via een mailtje naar elke.morren@demensen.be. Snel zijn, is de boodschap, de plaatsen zijn beperkt.

Hopelijk tot woensdag. En alvast een fijn uiteinde voor iedereen.

de redactie van Mag ik u kussen?
Ps: De plaatsen zijn beperkt, Je raakt enkel binnen als je een bevestigingsmail krijgt van Elke!

18:31 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Gezocht/Audities | Tags: de mensen, mag ik u kussen, vrouw bart peeters, cafe, lier |  Facebook | |  Print |

Els de Schepper op nieuwjaarsdag bij Vitaya

els_de_schepperOp nieuwjaarsdag brengt Vitaya Lustobject, de theatershow van Els de Schepper over de zin, maar vooral onzin van lichaamsverbouwing.

Waartoe is een mens - een vrouw, zeg maar - bereid om zijn/haar droompartner te veroveren? Aan welke criteria meent hij/zij te moeten voldoen om een lustobject te zijn in de ogen van de ander? Hoe absurd is onze zelfkritiek, want "hoe dik is een dik gat" bekeken door een verliefde medemens?

Van diëten tot verbouwingswerken en andere metamorfoses om eindelijk te ontdekken dat liefde bij jezelf begint.

Els wervelt met haar achtkoppige band over het podium: Eric Melaerts, Alain Van Zeveren, Hans Francke, Tom Van Stiphout, Vladimir Geels, Chantal Kashala en Herman Cambré.

Els de Schepper-Lustobject

  • Vrijdag 01/01 om 21u50

16:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: els de schepper, vitaya, lustobject, dieten |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende