Showbizzkanaal : Archieven

31/10/2009

Gouden Film voor Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot

De familiefilm Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot heeft in drie weken tijd 100.000 bezoekers getrokken en  heeft daarmee de status van Gouden Film bereikt. Donderdag hebben regisseur  Martijn van Nellestijn, producent Erik-Jan Slot en Coole Piet Diego de Gouden Filmtrofee ontvangen uit handen van Gerard Joling. In de eerder uitgebrachte  film SINTERKLAAS EN HET GEHEIM VAN HET GROTE BOEK was Joling ook te zien. In beide films speelt hij zichzelf.

Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot, waarvoor Martijn Nellestijn het scenario schreef,  neemt jong en oud mee op een spannend avontuur dat begint in Spanje, op het kasteel van Sinterklaas. Als Sinterklaas en Diego op een ochtend in de haven van Spanje aankomen, blijkt de pakjesboot al weg te zijn. Daarmee begint een race tegen de klok om de boot op tijd in te halen. Dat valt niet mee, want door toedoen van de boeven Joris en Boris zijn de pieten al een dag eerder naar Nederland vertrokken. Ook de kapitein van de pakjesboot denkt dat Sinterklaas gewoon aan boord is. De problemen stapelen zich als cadeautjes op als uitkomt dat twee kinderen zich aan boord verstopt hebben en zo per ongeluk meevaren naar Nederland.

De cast bestaat onder andere uit Pamela Teves, Hetty Heyting, Inge Ipenburg, Ellen Evers, Harold Verwoert, Wim Rijken, Tony Neef, Erik-Jan Slot, Christiaan Nieuwenhuizen, Martine van Os, Lisa Lumeij, Richard de Ruijter, Frederik de Groot, Martijn van Nellestijn, Henkjan Smits, Brigitte Nijman, Kiki Classen, Alex van Bergen, Gerard Joling, Bartho Braat, Freek Comandeur, Richard Groenendijk, Aad van Toor, Frans Mulder, Jeffrey Erens, Thomas van Goethem, Thomas Terstal en Frans Bauer.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Fonds voor de Film toegekend wanneer voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

De film SINTERKLAAS EN DE VERDWENEN PAKJESBOOT is geproduceerd door SRSP Films in coproductie met DutchView.

E1 Entertainment Benelux verzorgt de bioscoopdistributie in Nederland. Sinterklaas en de verdwenen pakjesboot draait momenteel in 103 zalen in Nederland.

Nieuwe live show 'So You Think You Can Dance' belooft zondag opnieuw spectaculaire dansprestaties

vtmDan Karaty staat zijn plaats in de jury nu zondag even af aan Brahim en Roberto Da Costa. Beide juryleden uit de auditieronden zullen zondag vooral de hiphop-prestaties van de dansers onder de loep te nemen.

Angelo en Els moeten zich immers voor de tweede week op rij aan hiphop wagen. Vorige week nog een hiphop fast. Nu zondag een hiphop lyrical. Op muziek uit de soundtrack van Amélie Poulin wagen ze zich aan een zeer aparte uitvoering met een opmerkelijke grime : een gewaagde keuze.

Ook Michael en Suzanne brengen hiphop, meer bepaald hiphop fast op 'Boom Boom Pow' van de Black Eyed Peas. Michael verraste vorige week alweer tijdens zijn 'Dance for your Life' met een spectaculaire choreo. Het was een onvergetelijke prestatie en hopelijk is zijn hiphop fast dat zondag ook. Kris en Shiobian moeten zondag voor de eerste keer een stijldans brengen : ze brengen een passionele Argentijnse tango op 'Adios Nonino Bandoneon' van Astor Piazzolla, in een choreografie van Euvgenia.

Zullen ze daarmee hun favorietenrol kunnen bevestigen of... vallen ze door de mand als all round dansers? Remy en Oona gaan ook de klassiekere toer op met een sensuele rumba op 'She' van Charles Aznavour.

Louis en Evelien dansen modern op 'Stop' van Sam Brown. Virgil en Saartje dansen jazz op 'I'm Like a Bird' van Nelly Furtado. Benieuwd of Virgil opnieuw gered zal worden door het publiek. Want als het van de jury afhing, had hij vorige week de dansarena reeds moeten verlaten...

Choreograaf Roy Julen stoomt de dansers deze week klaar voor een opmerkelijke groepschoreografie op muziek van Michael Jackson. De bijhorende King of Pop-danspasjes zullen dus niet mogen ontbreken.

Ondertussen groeit het aantal fans van de getalenteerde dansers gestaag. Na de vele berichten op de So You Think You Can Dance-subsite van vtm.be, loopt het aantal Facebook-fans van het dansprogramma momenteel op tot meer dan 24.000 fans (http://www.facebook.com/home.php#/pages/So-You-Think-You-...)

SO YOU THINK YOU CAN DANCE

  • ZONDAG 1 NOVEMBER 2009 OM 19.55 UUR

12:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vtm, vmma, dan karaly, angelo en els |  Facebook | |  Print |

ONDERWERP EENVANDAAG ZATERDAG 31 OKTOBER 2009

tros_eenvandaagZee vol plastic gevaar voor mens en dier Vanuit de ruimte lijken de oceanen maagdelijk blauw. Maar schijn bedriegt; jaarlijks belanden miljoenen tonnen afval in de oceanen. Tachtig procent hiervan is plastic. Het plastic wordt meegevoerd door de grote hoofdstromingen in de wereldzeeën.   

De hoeveelheid is zo groot dat er nu midden in de stille oceaan een eiland drijft van plastic met een oppervlak zo groot als Frankrijk en Spanje samen. Marinebioloog Jan van Franeker: "Bijna alle vogels hebben stukjes plastic in hun maag. Het zijn vliegende vuilnisbakken!"  

In plastic zitten allerlei chemische stoffen zoals Fenol A. In contact met water lekt het uit het plastic en komt het terecht in het oppervlaktewater. Momenteel zit er overal ter wereld Fenol A in het water. Volgens wetenschappers heeft dit grote gevolgen voor de ontwikkeling van geslachtsorganen bij mens en dier.  

EÉNVANDAAG                                    

  • Uitzending zaterdag 31 oktober Nederland 1 - 18.15 uur

11:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: eiland, eenvandaag, plastic, zee |  Facebook | |  Print |

EK cyclocross voor Beloften voor het eerst LIVE op tv

vt4Op zondag 1 november start op VT4 het veldritplezier al om 14u. VT4 zendt voor het eerst het Europees Kampioenschap voor beloften LIVE uit. Om 15u15 gaan de profrenners van start voor de tweede superprestigewedstrijd van het seizoen. Benieuwd of Kannibaal Sven Nys zijn concurrent Niels Albert achter zich kan houden.

Voor het eerst wordt ook het Europees Kampioenschap voor beloften live op de Vlaamse televisie uitgezonden. Kan een Belg in de voetsporen treden van drievoudig Europees Kampioen bij de beloften Niels Albert? Veel wordt verwacht van de Slovaak Robert Gavenda en van de Tsjech Lubomir Petrus. Maar wat kunnen de Belgen? Wat kan Tom Meeusen? Wat kan de Belgische kampioen bij de beloften Vincent Baestaens?

De Superprestige wedstrijd in Hoogstraten is de tweede Superprestige wedstrijd van het seizoen. Drie weken geleden was Sven Nys de sterkste in Ruddervoorde. De Belgische kampioen klopte toen Niels Albert voor de eerste keer dit seizoen. Nys zette met die overwinning z'n ambities ook meteen kracht bij. Nys wil dit jaar zijn tiende Superprestige eindoverwinning binnenhalen. In Hoogstraten vindt hij in ieder geval een parcours waarop hij ook vorig jaar schitterde. Het nieuwe parcours aan de Blauwbossen ligt de Kannibaal uitstekend en hij hoopt ook in Hoogstraten Niels Albert achter zich te kunnen houden.

Commentaar: Philippe Maertens

Co-commentaar : Marc Janssens

EK Beloften voor het eerst LIVE op tv

EK Beloften + Superprestige Hoogstraten

  • Zondag 1 november vanaf 14u op VT4

09:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vt4, tom meeusen, superprestige hoogstraten |  Facebook | |  Print |

30/10/2009

HASSELT MAAKT ZICH KLAAR VOOR 1STE EDITIE SINNER'S DAY

sinnersdayHasselt maakt zich klaar voor Sinner's Day, de zwartste dag van het jaar. Op zondag 1 november vanaf 13u verzamelen punkers en new wavers in de Ethias Arena voor de eerste editie van Sinner's Day. De namen op de affiche weerspiegelen de hoogdagen van weleer. De cultband Bollock Brothers, 'Our darkness' Anne Clark, Lydia Lunch en Gang of Four komen naar de Limburgse hoofdstad. Zelfs de Engelse synthpopgroep The Human League was gecharmeerd door de uitnodiging voor Sin! ner's Day. Uit eigen land komt The Neon Judgement en ook Front 242 staat op de affiche.

Tussen de optredens door zijn er dj-sets van o.a. Peter Hook (Joy Division / New Order) en Andy Rourke (The Smits). Wie even weg wil van de muziek maar toch in de sfeer wil blijven, vindt zijn gading in de exclusieve fototentoonstelling met unieke beelden van topartiesten uit de jaren '80. Sinner's Day wil zich met deze eerste editie als volwaardig festival op de muzikale kaart zetten.

Eén van de trekpleisters zondag wordt de Camden Market waar je de sfeer kan opsnuiven van de legendarische Londense wijk. Elke rechtgeaarde new waver ging destijds daar zijn platen, t-shirts en prullaria kopen en die wijk herrijst zondag in Hasselt.

Sinner's Day trekt niet alleen veel belangstelling uit eigen land, ook uit het buitenland komen er veel reacties. "Uit de voorverkoop blijkt dat het publiek zondag uit meer dan 15 nationaliteiten zal bestaan. Er hebben zich al Duitsers, Fransen, Grieken, Spanjaarden, Nederlanders, Italianen etc..aangemeld voor het festival' klinkt het in organisatorische kringen.

Luc Janssen (StuBru, Lux) neemt de presentatie van Sinner's Day 2009 voor zijn rekening. Wie een e-ticket wil kopen kan dat via www.sherpa.be of op 070/34.50.50. De dag zelf kan u ook nog kaarten kopen aan de kassa's.

Meer informatie op www.sinnersday.com

22:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: sinner s day, ethias arena, ethias arena hasselt |  Facebook | |  Print |

Het Huis van Sinterklaas weer in Hove!

De Gezinsbond van Hove zette de gemeente Hove vorig jaar op zijn kop toen het gemeentelijk gebouw "het Kostershuisje" plots verhuurd was. Iedereen in het dorp speculeerde over de nieuwe huurders. Tot ieders verbazing was het Sinterklaas en Zwarte Piet die Hove uitkoos als weekendlocatie om even tot rust te komen vooraleer het zwaardere werk mag beginnen. Sinterklaas genoot van de Hovese gastvrijheid en heeft daarom besloten om nog 1 keer in Hove te verblijven. Net zoals vorig jaar kunnen alle kinderen de Sint een heel weekend lang een bezoekje brengen. De Sintfestiviteiten starten op zaterdag omstreeks 10u in het station van Hove. Sinterklaas zal arriveren met de trein en verwacht alvast een warm ontvangst. Beleef ook gratis het "Mysterie van Zwarte Piet" in het dorspcentrum met bijhorende Snoepworp! Na de middag kan iedereen op reservatie een bezoek brengen aan het Huis van Sinterklaas en Zwarte Piet.

NIEUW!

Dit jaar kloppen Zwarte Piet en Sinterklaas zelfs overuren. Op de late zaterdagavond gaat het achterpoortje van het Kosterhuisje exclusief open voor de oortjes en oogjes van mama en papa. Sinterklaas vertelt alles over wat je altijd al wel (of misschien niet) te weten wou komen. Een unieke kans!

ORGANISATIE: Gezinsbond Hove & Immo Casco

Hofleveranciers: zie onder

Dorpsfeest: GRATIS

Tickets bezoeken: Te bestellen op www.hethuisvansinterklaas.be

Aankomst Sinterklaas in Hove (gratis!)

Kom op zaterdag 21 november om 10u naar het Station van Hove. Er is heel wat leuke animatie terwijl we wachten op Sinterklaas en zijn Pieten. Na zijn aankomst staat de grote stoet klaar voor Sinterklaas! We gaan in stoet naar het dorpscentrum (parking Vebex) Daar beleven we om 11u00 een gratis én spannend verhaal "Het mysterie van Zwarte Piet" We sluiten af met de GROTE SNOEPWORP!

Bezoek Het Huis van Sinterklaaszaterdag 21 november en zondag 22 november 2009

Tickets te koop op www.hethuisvansinterklaas.be vanaf 1 november 2009Bezoek Het Huis van Sinterklaas 16+zaterdag 21 november: enkel vanaf 16 jaar

Uniek: De sint vertelt aan jou alles wat je eigenlijk al altijd wilde weten. Enkel voor volwassen oortjes bestemd!

Tickets te koop op www.hethuisvansinterklaas.be vanaf 1 november 2009

Inkom: 8 euro per persoon, Leden van de Gezinsbond: slechts 5 euro! Sinterklaas trakteert elke 16+ bezoeker die avond in café Bahnhove aan het station van Hove. Er wordt telkens een groep van 25 bezoekers binnengelaten. Rondleiding duurt 45 minutenEen rondleiding duurt 45 minuten: Een unieke en persoonlijke beleving dicht bij Sinterklaas en Zwarte Piet. Waar werkt de Sint? Waarvoor dient die telefoon? Wat doet de Sint tijdens zijn vakantie? Gaat de Sint in bad? Vindt Piet de sleutel van de Troonkamer? Ruikt het hier naar lekker koekjes? Inkom: 5 euro per persoon, Leden van de Gezinsbond: slechts 3 euro! Elk kind krijgt een lekker cadeautje! Er wordt telkens een groep van 25 bezoekers binnengelaten.

21:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: het huis van sinterklaas, gezinsbond van hove, sinterklaas, sinterklaasfeest |  Facebook | |  Print |

The Big Live: 168 uur non-stop puur JIM!

jimVanaf zondag 1 november 18.00 gaat JIM een week volledig live, jawel, 24/24 u, non-stop! 7 dagen lang overstelpen we de kijkers met prijzen die je pupillen spontaan doen verwijden en zorgen we voor verrassingen aan de lopende band. Dan zwijgen we nog over de lekkere lijven die de revue zullen passeren!

Net wanneer je denkt alles gezien te hebben, doen we er graag nog een schepje bovenop. JIM was reeds de eerste en enige jongerenzender in Vlaanderen met een live-programma en nu doen we dus nog straffer. Interactie met de kijker ligt ons nauw aan het hart en ook tijdens The Big Live vormt dit de rode draad. Ook JIM.be en Netlog smijten zich mee in het verhaal met een continue live stream van de show. De JIM brand page bij Netlog vind je terug op netlog.com/JIM. Hiermee bewijst JIM dat on- en offline perfect naast elkaar kunnen bestaan in de leefwereld van de jongeren.

4 VJ's nemen vanaf zondag 1 november, 18.00 hun intrek in de JIM-studio en maken er hun natuurlijke habitat van t.e.m. zondag 8 november, 18.00. What's in it for you? 24/24 u kan je VJ's Eline, Sean, Niko en Dimi volgen in hun doen en laten. Bekijk het een beetje als een bezoekje aan de zoo en yes you can feed the animals... met sms'en! Zoals de voorbije weken al bleek bij JIM zochten onze VJ's vrienden en nu maken ze er ook graag kennis mee via sms-chat!

 VJ Niko dopen we om tot vliegende reporter. Hij zal een hele week Vlaanderen doorkruisen en zal hierbij noodgedwongen enkele uitdagingen moeten aangaan. Of we Niko hierbij in zijn eer laten... daar denken we nog eens over na!

Uiteraard is dat niet het enige dat er te doen is. De VJ's smijten 7 dagen lang tal van prijzen jouw richting uit en we kunnen nu al verklappen dat ze niet allemaal op je fiets of in de auto passen! Vanzelfsprekend gaat de zon niet voor niets op en hangen we hier enkele leuke opdrachten aan vast.

Voorts zal er veel schoon volk de JIM vloer betreden, waaronder heel wat muzikale gasten. Zo passeren er enkele headliners van I Love The 80's dat plaatsvindt op 7 november in de Ethias Arena. Zelfs midden in de nacht kan er muzikaal geweld van alle aard binnenvallen, maar who cares? Het is vakantie!

Wat er verder nog staat te gebeuren, ontdek je gaandeweg in The Big Live zelf, maar 1 ding is zeker: er zitten meer verrassingen in onze show dan siliconen-tieten in Bret Michaels' Rock Of Love!

Volg The Big Live bij JIM doorlopend vanaf 1 november, 18.00 t.e.m. 8 november, 18.00! Jawel, dit is pal in de herfstvakantie en crèmes tegen walletjes bestaan al lang, dus no excuses,  gewoon 24/7 non-stop fun en nonsens!

You like to watch, don't you?

# The Big Live

Van zondag 1 november, 18.00 t.e.m. zondag 8 november 18.00

20:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: the big live, jim, vmma, tv |  Facebook | |  Print |

DIZZEE RASCAL - Vk*, BRUSSEL - 23/11/2009 - ZAALWIJZIGING !

dizzee_rascalHet concert van Dizzee Rascal, dat gepland staat op maandag 23 november in de Hallen van Schaerbeek, wordt verplaatst naar Vk* in Brussel.  De datum blijft behouden. Tickets die aangekocht werden voor het concert in de Hallen, blijven geldig voor de nieuwe locatie. Tickets die terugbetaald dienen te worden, kunnen ingewisseld worden tot en met zaterdag 14 november.

19:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: dizzee rascal, concert dizzee rascal, hallen van schaerbeek |  Facebook | |  Print |

AIR - ANCIENNE BELGIQUE, BRUSSEL 05/02/2010

airAir heeft de voorbije 10 jaar voor geweldige albums gezorgd.  Hun eerste opgemerkte stappen zetten ze met "Moon Safari" (98).  "10 0000 Hz Legend" (01) is een waar meesterwerk, "Talkie Walkie" (04) toont Air als een hitmachine. Tussendoor maken ze één van de mooiste soundtracks ooit voor "The Virgin Suicides" (01). En met "Pocket Symphony" (07) leveren ze een een kleine, magische symfonie af.  En Air blijft grote stappen voorwaarts zetten. Op hun jongste -intussen zevende- album "Love 2" werken ze samen met onder andere Alessandro Baricco, een Italiaans schrijver, met icoon Charlotte Gainsbourg, Jarvis Cocker (Pulp) en Neil Hannon (The Divine Comedy). Jean Benoît Dunkel en Nicolas Godin trokken zich voor de opnames terug in hun eigen gloednieuwe studio. Het is voor het duo dan ook zeer belangrijk om de dualiteit in het werk te onderstrepen want het is daar dat het geheim van de samenwerking tussen beide heren zich situeert. Dat het album de titel "Love 2" meekrijgt hoeft daarom niet te verbazen. Het is een warm en vreugdevol album dat toelaat om op ontdekkingstocht te gaan in het universum van Air. Bloedmooie popsongs wonen er naast soundscapes. Een instant melodie naast een ingebeelde soundtrack. Een basisrefrein past er hand in hand met een bijna mentale trip. "Love 2" is een meesterwerk. Nooit eerder stelde Air zich zo naakt op tussen essentiele vraagstelling en emotionele vervreemding. Na "Pocket Symphony" toont dit album heftig romantisme. De nieuwe magische formule van Air! Op vrijdag 5 februari eindelijk ook opnieuw live te zien. Afspraak dan in de Ancienne Belgique in Brussel.

Info & tickets:

Ticketprijs (excl. servicekosten): 32 euro 

Tickets kunnen vanaf nu gereserveerd worden via

Proximus Go For Music : 0900 2 60 60 - www.proximusgoformusic.be

18:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: air, concert air, moon safari |  Facebook | |  Print |

Halloween bij 2BE : Huiveren met 2 topfilms

2beZaterdag 31 oktober 2009 VANAF 20u40

Halloween bij 2BE, dat is huiveren met de tv-premières van 'The Omen' en 'The Hills Have Eyes 2'. De griezelavond start om 20.40 uur met de recente remake van de klassieke horrorprent 'The Omen'. Hierin ontdekt een man dat zijn zoontje Damien meer dan alleen maar een duivels kantje heeft...

Aansluitend volgt 'The Hills Have Eyes 2' uit 2007, die geschreven werd door de legendarische horrorregisseur Wes Craven - bekend van o.a. 'A Nightmare On Elmstreet', de 'Scream'-trilogie en de originele 'The Hills Have Eyes' uit 1977- en diens zoon Jonathan.

Halloween-night bij 2BE :

20.40

FILM : The Omen

! in tv-première bij 2BE !

Amerikaanse horrorfilm van John Moore uit 2006.

Met : Leiv Schreiber (Robert Thorn), Julia Stiles (Katherine Thorn), Marshall Cupp (Steven Haines), Seamus Davey-Fitzpatrick (Damien), Mia Farrow (Mevr. Baylock), David Thewlis (Keith Jennings), Reggie Austin (Tom Portman), Pete Postlethwaite (priester Brennan), Janet Henfrey (Mevr. Norton), e.a.

Robert Thorn - de rechterhand van de Amerikaanse ambassadeur in Italië - haast zich naar het ziekenhuis : zijn vrouw Katherine staat immers op bevallen. Maar er treden complicaties op en hun kind overleeft de geboorte niet. In overleg met de priester - en zonder dat Katherine het weet - wordt een andere pasgeboren baby - een weeskind - omgedoopt tot hun zoontje Damien. Tot zijn vijfde levensjaar lijkt Damien een normale jongen, maar dan pleegt diens kinderoppas plots zelfmoord. Dit zet een reeks van mysterieuze gebeurtenissen in gang, waardoor Katherine en Robert langzaam maar zeker gaan vermoeden dat er iets mis is met hun zoontje. Hij lijkt wel des duivels...

22.50

FILM : The Hills Have Eyes 2

! in tv-première bij 2BE !

Amerikaanse thriller-horrorfilm van Martin Weisz uit 2007.

Met : Michael McMillian (Napoleon), Jessica Stroup (Amber), Jacob Vargas (Crank), Flex Alexander (Sarge), Lee Thompson Young (Delmar), Daniella Alonso (Missy), Eric Edelstein (Spitter), Reshad Strik (Mickey), Ben Crowley (Stump), Michael Bailey Smith (Papa Hades), Derek Mears (Chameleon), David Reynolds (Hansel), Jeff Kober (Redding), e.a.

Twee jaar nadat een Amerikaans gezin bijna volledig werd uitgemoord in het afgelegen Area 16 in de woestijn van New Mexico, krijgt een jonge en onervaren eenheid van de US National Guard de opdracht er hoogtechnologische apparatuur af te leveren in een wetenschappelijk onderzoekskamp. Maar wanneer de jonge soldaten aankomen op hun bestemming, blijkt het kamp volledig verlaten te zijn. Maar dan ontvangen ze plots een zwaar verstoorde noodoproep uit de bergen. Ze trekken op onderzoek uit, maar worden in de val gelokt door een groep misvormde kannibalen...

17:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: 2be, vmma, halloween, the omen, the hills have eyes 2 |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende