Showbizzkanaal : Archieven

31/07/2009

Speelfilm ‘Once upon a time in the west’, zaterdag 1 augustus, Nederland 3, 23.30 uur

varaEen geheimzinnige man komt aan per trein. Hij praat weinig, hij speelt meer op een mondharmonica. Niemand weet hoe hij heet, hij is alleen bekend als "Harmonica". De film uit 1969 is geregisseerd door Sergio Leone en is later uitgegroeid tot een ware klassieker en een cultfilm, ook dankzij de legendarische openingscene, waar Harmonica wordt opgewacht door de handlangers van een huurmoordenaar. De hoofdrol van de mysterieuze harmonicaspeler wordt gespeeld door Charles Bronson, een rol die hem wereldberoemd maakte. Zijn lange en productieve filmcarrière bereikte een hoogtepunt met de cultklassieker 'Death Wish', aan welke later nog tot vier maal toe een vervolg werd gegeven.

21:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vara, film, death wish |  Facebook | |  Print |

ONDERWERP EÉNVANDAAG ZATERDAG 1 AUGUSTUS 2009

tros_eenvandaagInside Guantanamo

Als premier Balkenende deze maand in het Witte Huis de Amerikaanse president Obama opzoekt, heeft deze aan het einde van het gesprek nog een speciaal verzoek. Obama verzoekt hem om gedetineerden uit Guantanamo Bay op te nemen. De huidige president van de VS worstelt al maanden met de erfenis van zijn voorganger Bush, want wat te doen met de bijna 300 gevangenen die nog vastzitten in het Amerikaanse cellencomplex op Cuba. Het gaat om Pakistanen, Afghanen en Arabieren die opgepakt zijn in de 'strijd tegen terrrorisme'. Sommigen zitten al zeven jaar vast in Guantanamo, voor detentie en ondervraging, ook al zijn ze nog nooit in staat van beschuldiging gesteld. Mensenrechtenorganisaties en de VN spreken er al jaren schande van; Guantanamo wordt een symbool voor Amerikaans onrecht. Daarom wil Obama Guantanamo binnen een jaar sluiten. Onze collega's van de Amerikaanse televisie maakten een unieke reportage over het leven in de Guantanamo Bay gevangenis.   

EÉNVANDAAG                                    

  • Uitzending zaterdag 1 augustus Nederland 1 - 18.15 uur

20:32 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: guantanamo, eenvandaag, belkenende, witte huis |  Facebook | |  Print |

IN WELKE COLLEGA GELOOFT THOMAS BERGE HET MEEST?

thomas_bergeKomende zondag, 2 augustus, zetten de beste zangers van Nederland hun tanden in het muzikale werk van de jongste telg van het gezelschap: Thomas Berge (19). Thomas zingt naast eigen Nederlandstalige nummers ook Engelstalige covers. Op dit moment heeft hij een hoge notering in de Single Top 100 met 'Ieder moment'. Henk Westbroek gaat aan de slag met deze recente hit van Thomas. Danny de Munk krijgt 'Zonder jou' toebedeeld en 'Jij bent mijn leven' leent hij voor deze gelegenheid uit aan Albert West. Nick, Simon en Gordon mogen laten horen hoe zij in het Engels klinken. We horen ze niet vaak in een andere taal zingen, maar het resultaat mag er zijn!

Thomas Berge weet inmiddels welke impact een optreden in het TROS-programma DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND kan hebben. Hij raakte bij menigeen, en zeker ook bij Gordon, de gevoelige snaar met zijn interpretatie van Gordons doorbraak 'Kon ik maar even bij je zijn'. Een dag na de uitzending werd hij overspoeld met positieve reacties en zijn management besloot dezelfde dag nog om het nummer binnenkort als zijn nieuwste single uit te brengen.   

Thomas is deze week als jury verantwoordelijk voor de ranking van de zangers via de Kop van Jut. Welke zanger krijgt van hem een plaatsje bovenaan de ladder?   Presentatie: Edsilia Rombley  

DE BESTE ZANGERS VAN NEDERLAND

  • Uitzending zondag 2 augustus Nederland 3 - 20.20 uur

Foto: Loe Beerens/ TROS

17:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: thomas berge, nederland, de beste zangers van nederland, gordon |  Facebook | |  Print |

NIEUWE SERIE ZOOVENIRS OVER BEEKSE BERGEN EN DIERENRIJK

trosIn deze nieuwe serie ZOOVENIRS volgt de TROS de belevenissen van het dierenartsenechtpaar Jacques en Christine Kaandorp. Jacques is verantwoordelijk voor het welzijn van maar liefst 150 verschillende soorten dieren in Safaripark Beekse Bergen en Christine is de arts van Dierenrijk in Nuenen.  

De eerste aflevering begint in Emmen, hier komen twee olifanten vandaan die Dierenrijk komen versterken. De verzorgers komen vast kennis maken. Naast de twee dieren uit Emmen komt er ook nog een olifant uit het Rotterdamse Blijdorp. Hiervoor moeten veel voorbereidingen worden getroffen, want een verblijf voor olifanten moet aan hele andere eisen voldoen dan die voor tijgers of beren.  

Daarnaast in deze aflevering een kijkje in het leeuwenverblijf van Safaripark Beekse Bergen. Dierenarts Jacques moet er zeven leeuwinnen behandelen. Leeuwenverzorger Toon stelt ze vast op hun gemak. Aangezien hij dagelijks met de dieren werkt is hij de enige die ze rustig krijgt.

ZOOVENIRS

  • Uitzending vanaf zondag 2 augustus Nederland 1 - 17.25 uur

15:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: zoovenirs, tros, beekse bergen |  Facebook | |  Print |

PRIME: WIE TRAPT TOT AAN DE WHITE CLIFFS VAN DOVER?

prime_sportPRIME lanceert een uitzonderlijke voetbalaftrap aan zee! In augustus starten immers de internationale voetbalcompetities en PRIME kan de start van dit nieuwe voetbalseizoen niet onopgemerkt voorbij  laten gaan...

Trap het voetbalseizoen mee op gang!  

Op 11 augustus nodigt PRIME ouders & hun kinderen uit aan zee, voor een unieke wedstrijd op het Sportstrand van Oostende. De opdracht is eenvoudig: vorm een duo met je moeder, vader, zoon of dochter en trap het PRIME voetbalseizoen mee op gang door een voetbal zo ver mogelijk in zee te trappen. Het duo dat de bal dichtst bij Engeland krijgt wordt beloond en mag zelf de oversteek maken om er een topwedstrijd van de Premier League bij te wonen.

Schrijf je nu in!

Wie houdt van voetbal en ervan droomt om de Engelse competitie een keer ter plaatse te beleven kan zich nu registreren via www.prime.be/wedstrijden. De eerste 50 duo's die zich vooraf inschrijven staan op 11 augustus vooraan in de (aftrap)rij en ontvangen er een uniek PRIME Sport T-shirt en voetbal. Alle andere enthousiastelingen en supporters zijn uiteraard ook van harte welkom...

Hoe ver trappen Marc & Darren Degryse?

Marc Degryse, Gouden Schoen winnaar 1991, en zijn zoontje Darren bevestigden alvast hun komst en zullen samen de PRIME uitdaging aangaan. Ook andere PRIME gezichten en analysten, waaronder Franky Van der Elst, Bram Lambert en Tim Wielandt zullen van de partij zijn. Marc draagt de Engelse competitie, als ex-speler van ondermeer Sheffield Wednesday, nog steeds een warm hart toe en bindt voor deze uitzonderlijke internationale seizoensaftrap z'n voetbalschoenen graag nog eens om!

Praktisch

Wat?            Trap samen met PRIME het internationaal voetbalseizoen op gang!

Wanneer?      Dinsdag 11 augustus van 11u30 tot 13u

Waar?           Sportstrand Oostende

Registreren?   Ga naar www.prime.be/wedstrijden

14:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: prime sport, voetbalseizoen, prime, tv, telenet |  Facebook | |  Print |

Filmfestival Gent brengt eerbetoon aan Studio Ghibli en animatiegrootheid Hayao Miyazaki

filmfestival_gentFans van Japanse animatiefilms kunnen tijdens de 36ste editie van het Filmfestival Gent (6-17 oktober) hun hart ophalen aan de retrospectieve rond de films van Studio Ghibli. Dat is de beroemde Japanse animatiefilmstudio opgericht door regisseurs Hayao Miyazaki en Isao Takahata. De retrospectieve past in de festivalfocus op Azië en sluit aan bij de anime-tentoonstelling die het festival organiseert in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster.

Studio Ghibli is een van de meest succesvolle animatiestudio's in Japan. Takahata Isao en Miyazaki Hayao richtten de studio in 1985 op om hun droom te verwezenlijken, namelijk onafhankelijk kwaliteitsvolle anime voor het grote scherm maken. En met succes: de unieke stijl van Studio Ghibli sprak snel een breed internationaal publiek aan en wordt nog steeds in en buiten Japan als een kwaliteitsmerk beschouwd.

Veruit de meeste films uit de catalogus van Studio Ghibli zijn afkomstig van stichter Hayao Miyazaki. Zijn universele en humane verhalen over ethiek, pacifisme en de verhouding mens-natuur zorgen ervoor dat zijn films ook in het Westen aanslaan. Bekendste voorbeelden hiervan zijn Princess Mononoke, Spirited Away en Howl's Moving Castle. Miyazaki viel op tal van internationale festivals in de prijzen met onder andere een Gouden Beer voor Spirited Away, waarvoor hij tevens een Oscar kreeg.

Het Filmfestival Gent toont Castle in the Sky (1986), Spirited Away (2001), Howl's Moving Castle (2004) en Ponyo on the Cliff by the Sea (2008). Naast deze films van Hayao Miyazaki toont het festival ook Pom Poko van Isao Takahata, The Cat Returns van Hiroyuki Morita en Tales From Earthsea van Goro Miyazaki, de zoon van Hayao Miyazaki.

De Studio Ghibli-retrospectieve past in de festivalfocus op Azië en sluit aan bij de anime-tentoonstelling die het festival organiseert in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster. Van 9 oktober 2009 tot 10 januari 2010 kunnen filmliefhebbers daar terecht voor een overzichtstentoonstelling rond de Japanse animatiefilmkunst anime. De tentoonstelling is samengesteld door het Deutsches Filmmuseum in Frankfurt, dat eerder ook instond voor de Stanley Kubricktentoonstelling in het Caermersklooster.

Aan de hand van honderden originele tekeningen, 3D-objecten en filmfragmenten geeft de tentoonstelling een overzicht van de verschillende anime-subgenres, van de internationaal bekende films als Akira en Princess Mononoke tot Tezuka Osamu's klassieker Astroboy en computerspelletjes als Final Fantasy en Pokémon.

Het volledige programma van het 36ste Filmfestival Gent wordt op 22 september bekend gemaakt.

12:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: filmfestival, gent, stad gent, filmfestival gent, films |  Facebook | |  Print |

Opera in de Cinema: Lancering derde seizoen

kinepolisIn oktober start het derde seizoen van 'Opera in de Cinema'. De operavoorstellingen zullen dit seizoen opnieuw in alle Belgische en Franse Kinepolis-bioscopen te zien zijn.  

The Metropolitan Opera is één van de meest befaamde operahuizen ter wereld. Het is de thuisbasis van de meest creatieve en getalenteerde artiesten als zangers, dansers, choreografen en musici. Onder leiding van James Levine (musical director) en Peter Gelb (general manager) is The Met naar een nog hoger creatief niveau gestegen en worden er meer nieuwe producties dan ooit tevoren opgevoerd. De reeks live, in High-Definition gepresenteerde opera's van de New Yorkse Metropolitan Opera in bioscopen blijft vele toeschouwers overal ter wereld boeien.  

De reeks die tijdens het seizoen 2009-2010 wordt getoond, bestaat uit negen opera's:  

TOSCA | Puccini | 10/10/2009
AIDA | Verdi | 24/10/2009
TURANDOT | Puccini | 07/11/2009
LES CONTES D'HOFFMANN | Offenbach | 19/12/2009
DER ROSENKAVALIER | Strauss | 09/01/2010
CARMEN | Bizet | 16/01/2010
SIMON BOCCANEGRA | Verdi | 06/02/2010
HAMLET | Thomas | 27/03/2010
ARMIDA | Rossini | 01/05/2010   Kinepolis België:  

Abonnementen zijn te koop aan het onthaal van elke Kinepolis-bioscoop, en dit vanaf zaterdag a.s.1/8/09 - seizoensabonnement (9 opera's): € 135
- abonnement Baroque (Tosca, Les Contes d'Hoffmann, Simon Boccanegra): € 50
- abonnement Classic (Aïda, Der Rosenkavalier, Armida): € 50
- abonnement Royal (Turandot, Carmen, Hamlet): € 50  

Voor de aankoop van tickets voor afzonderlijke voorstellingen (via de website of ter plaatse) is het nog even wachten tot 16/9/09
- normaal tarief: € 18
- kortingstarief: € 15 (enkel voor groepen en Kinepolis Student Card)  

Meer info: http://www.kinepolis.com/opera

11:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: kinepolis, opera in de cinema, metropolitan opera |  Facebook | |  Print |

Marktrock 2009: Andes, Bad Cirkuz headliners op Vismarkt

marktrock_2009Twee weken voor het Stadsfestival van start gaat, kondigt Marktrock een volledig tweede podium aan.  Het festival doet veel meer dan alleen de Oude Markt gratis maken. Naast een Bal Populaire en het Stella Artois Marktrock Terras is ook opnieuw de Vismarkt een volwaardig onderdeel van Marktrock. Headliners zijn Andes en Bad Cirkuz.  Als uitsmijter starten ook vandaag de inschrijvingen voor een andere primeur: kamperen op Marktrock op "CAMPING P".

Vismarkt: Andes en Bad Cirkuz zijn headliners!

Niet alleen op de Oude Markt zal het in het weekend van 14 en 15 augustus drummen worden, ook op de Vismarkt zal er veel muziek te horen zijn. Net als in het verleden fungeert de Vismarkt - zonder twijfel één van de gezelligste plekjes in de binnenstad - opnieuw als podium voor veel fijne en rockende namen, allemaal met een Leuvense connectie.

Op vrijdag 14 augustus kan je zo komen kijken naar o.a. Okselvocht, Daylight Comes en Landfill. Afsluiter van de avond zijn de heren van Andes. Frontman Tomas Van Uffelen speelt met z'n band een quasi thuismatch en de band die in 2007 nog derde werd in de  Brabantse wedstrijd Rockvonk heeft er zin in. Tomas: "Toen we de vraag kregen om met Andes de Vismarkt af te sluiten op Marktrock, hebben we niet lang nagedacht. We zijn allemaal uit de Leuvense regio afkomstig en we gingen vroeger allemaal wel naar Marktrock voor de sfeer, ambiance en de muziek. De goesting om de eerste dag af te sluiten is enorm groot".

Andes is op dit moment zowat het hotste wat uit Leuven en omstreken te horen is. De single 'Dit is anders',  doet het de voorbije weken dan ook zeer goed op radio- en muziekzenders.

Ook op zaterdag 15 augustus, de tweede dag van Marktrock, kan je op de Vismarkt terecht voor heerlijke muziek.

Boogermen en Starfucker spelen ook een thuismatch op de Vismark, net als Undefined. Deze laatste rap-machine scoort momenteel bijzonder goed in De Afrekening met hun nieuwe single 'Live it up'.  Dat ze veel meer dan 'Live it up' in hun mars hebben, zie je op 15/08.  Afsluiter op de Vismarkt wordt Bad Cirkuz.  Vorig jaar won frontvrouw en leading lady Laura met haar gasten nog het Busker festival op Marktrock 2008. Dit jaar sluit Bad Cirkuz de Vismarkt af, en zullen ze de festivalgangers overspoelen met hun bluesy popnummers. Een genre wat hen erg goed afgaat en waarmee ze een paar weken geleden nog concerteerde in de uitverkochte AB Club.

De Vismarkt start vanaf 16.30u "en loopt tot 21.30u.  Want vanaf 22.00u wordt de Vismarkt omgebouwd tot de Marktrock Cinema Night. In samenwerking met Kinepolis kan je op vrijdagavond kijken naar de rockumentary 'Shine a light', het Rock & Roll filmdocument over The Rolling Stones aan de hand van regisseur Martin Scorcese. Op zaterdag 15 augustus staat 'Soul Power' op het menu, dé Belgische Première van de waarheidsgetrouwe muziekfilm uit 1974, met onder andere die James Brown.

Primeur: Camping P nu al een succes!

Marktrock 2009 zit ook absoluut niet verlegen voor meer opvallend nieuws.  Naast het unieke gegeven van de Marktrock Jobbeurs - die vindt twee dagen lang plaats op het Margarethaplein - wordt er voor het eerst in de geschiedenis van Marktrock een camping georganiseerd.

In samenwerking met P-Magazine kan je tijdens de twee dagen Marktrock in Leuven blijven logeren en kamperen. Al wie geen kot heeft in Leuven, kan dus nu ook terecht op de 'Camping P'. Er is plaats voor 600 tenten, 599 eigenlijk want één tentje is gereserveerd voor de Leuvense burgervader Louis Tobback.  Pieter Maes, van Marktrock, is ook bijzonder opgetogen over het succes van 'Camping P' en de massale bijval die het initiatief nu al krijgt: "Er kwam al snel veel vraag naar overnachtingsmogelijkheden tijdens Marktrock, onder de jonge bloggende gasten op onze Netlogpagina.  Op dit moment hebben ook al meer dan 150 mensen een kampeerplaats gereserveerd, wat al een geweldig succes is voor een eerste camping-editie op Marktrock. Naast het 100 % gratis maken van het festival, willen we met 'Camping P' ook inspelen op de idee om met Leuven en Marktrock een jonger publiek aan te spreken".

Wie een kampeerplaats wil reserveren om zo veilig de twee dagen Marktrock 2009 te beleven kan dat tegen de democratische prijs van slechts € 15. 

Meer info: http://nl.netlog.com/marktrock of www.p-magazine.com

Tweede nr.1 hit voor Lindsay !!

lindsayLiefhebbers van de Ultratop -  de enige officiële Belgische hitlijst - zullen dit weekend opmerken dat er een nieuwe nummer 1 is in de Vlaamse Top 10 en dat er een jongedame  vanuit het niets op 10 binnenkomt in de Ultratop 50. Voor die opmerkelijke prestatie zorgt Lindsay, die met haar derde single "Ik lig nog steeds van jou te dromen" voor de tweede keer een nummer 1 hit scoort. Na haar eerste nummer 1 hit "Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat" is het nu dus opnieuw raak met haar nieuwe single.

Een beter tijdstip voor het huidige nummer 1-succes kon mooie Lindsay niet gekozen hebben. Binnen twee weken, op dinsdag 11 augustus stelt de Affligemse zangeres haar debuut-cd 'De Mooiste Dag' voor aan  pers en het publiek. Samen met de Nederlandse succesproducer Hans Aalbers werd er hard gewerkt aan de cd en het eindresultaat is dan ook bijzonder verrassend te noemen.

"Uiteraard staan mijn drie singles, 'Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat', 'Kus me' en 'Ik lig nog steeds van jou te dromen' op mijn debuutalbum 'De Mooiste Dag'. Ik kan in primeur al vertellen dat er ook een duet zal opstaan met Christoff en The Sunsets en dan is er nog iets heel speciaals - een muzikale stunt zeg maar - die ik zal onthullen op wat voor mij, op muzikaal vlak dan, mijn mooiste dag zal worden.

De familie De Bolle is op dit moment ongetwijfeld de meest succesvolle familie in het Vlaamse Showbizzland. Lindsay staat op nr.1 in de Vlaamse Top 10 met 'Ik lig nog steeds van jou te dromen', tegelijkertijd doet broer Christoff het bijzonder goed in Duitsland en ook in eigen land staat zijn gloednieuwe album '1001 Nachten' op 2 in de Ultratop album 50.

10:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: zangeres lindsay, lindsay, ultratop 50, familie de bolle |  Facebook | |  Print |

‘Kijk op themakanalen: Humor TV24’, vrijdag 31 juli, Nederland 2, 15:15 uur

varaDeze week zendt het VARA themakanaal Humor TV24 uit via Nederland 2. In de uitzendingen is een selectie te zien uit de programmering van het digitale themakanaal. Deze week speciale aandacht voor de Nederlandse cabaretfestivals.   Op vrijdag kan de kijker genieten van de finaleavond van het Leids Cabaret Festival met nieuw Nederlands cabarettalent. Er zijn optredens van finalisten Jaike Belfor, Stefan Pop en Maarten Ebbers.  Verder in deze uitzending: fragmenten uit 'Kopspijkers' en 'That Mitchell & Webb Look'.

09:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vara, vara themakanaal, tv24 |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende