Showbizzkanaal : Archieven

30/06/2009

PIXIES - VORST NATIONAAL, BRUSSEL - 14/10/2009

pixiesPixies, de ultieme en tijdloze referentie in de geschiedenis van de alternatieve rock, maken zich op voor een nieuwe tournee. Meteen een gelegenheid om de twintigste verjaardag van het album "Doolittle" te vieren!

Alles begint in 1984 met de ontmoeting aan de universiteit tussen Joey Santiago en Black Francis (geboren Charles M K Thompson). Een gedeelde passie voor muziek en enkele maquettes later, stort het tweetal zich in het avontuur. Ze krijgen al gauw het gezelschap van Kim Deal aan de basgitaar en David Lovering aan de drums om in 1986 Pixies op te richten. Hun eerste exploot is de EP, "Come On Pilgrim", waarmee ze meteen een sterke eerste indruk nalaten! Korte tijd later, in het voorjaar van 1988, staat hun eerste studioalbum in de rekken. "Surfer Rosa" (geproduced door Steve Albini) krijgt overal enthousiaste kritieken. Pixies worden in een mum van tijd toonaangevend. Hun alternatieve rock met accenten van punk, hardcore, pop en zelfs surf, is uitgesproken vernieuwend. De vaak surrealistische teksten worden gedragen door de zang van Black Francis, vermengd met de vocale harmonieën van Kim en de eigenzinnige gitaar van Joey. Een jaar later komt "Doolittle" uit. Gelauwerd door pers en fans wordt dit album vandaag nog steeds geregeld in tal van muziekmagazines (Rolling Stone, Q, NME) gerangschikt bij de beste platen aller tijden. "Monkey Gone To Heaven" en "Here Comes Your Man" worden referenties voor een hele generatie. Na een eerste onderbreking wegens vermoeidheid en almaar meer wrijvingen tussen Black Francis en Kim Deal, brengt de groep in 1990 haar derde album uit: "Bossanova". In 1991 volgt "Trompe Le Monde". Rond die tijd worden de spanningen onhoudbaar en kondigt Black Francis de ontbinding van de groep aan. Hij begint een solocarrière, Kim gaat bij de Breeders, terwijl Joey en David een beetje stuurloos ronddolen. 11 jaar later, komt de mythische groep opnieuw samen. Op 4 februari 2004 is de aankondiging officieel, Pixies vertrekt dat jaar opnieuw op tournee door de States, Brazilië, Japan en Europa. Ze worden als helden onthaald op Rock Werchter. Ondanks de weigering om opnieuw de studio in te duiken voor een vijfde album, heeft de geloofwaardigheid van de groep niets aan kracht ingeboet. Bewierookt door Bowie, Thom Yorke of Bono, een heuse inspiratiebron voor een hele generatie van groepen waaronder Nirvana, Weezer of Blur, kondigen Pixies vandaag hun terugkeer naar de concertzalen aan. Over enkele maanden strijken Pixies neer in Vorst Nationaal: een afspraak met de geschiedenis op woensdag 14 oktober 2009!

Info & tickets :

Ticketprijs: 40 euro  (excl. reserveringskosten) Tickets kunnen vanaf vrijdag 3 juli op 9u gereserveerd worden via
Proximus Go For Music: 0900 2 60 60 - www.proximusgoformusic.be

19:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: joey santiago, vorst nationaal brussel, pixies |  Facebook | |  Print |

Na het succes van de Turkse en de Indiase film, lanceert Kinepolis nu ook de Chinese film

kinepolisSinds een paar jaar maken Turkse en Indiase films (Bollywood-films) deel uit van de reguliere programmatie van de Kinepolis-bioscopen in Brussel en Antwerpen. Naast het klassieke Hollywoodaanbod wordt hiermee ook plaats gemaakt voor de films van andere culturen.  

Vanaf juli 2009 gaat Kinepolis nog een stap verder in de culturele, cinefiele integratie. In samenwerking met filmdistributeur BEIFILMS brengt de groep nu ook de Chinese film naar het grote scherm. De aanzet wordt gegeven door de Hong Kongse actiefilm "Coweb", gepland voor 8 juli a.s. te Metropolis Antwerpen en Kinepolis Brussel. Bij succes volgt meer Asian Cinema, waarmee een in België nog weinig ontgonnen marktsegment wordt aangesproken.. Kinepolis en BEIFILMS hopen hiermee de vele liefhebbers van Asian cinema, waaronder de hoogstaande martial arts cinema uit Hong Kong maar ook de bekende thrillercinema uit Japan, warm te maken.  

Over Coweb   De eerste release is direct spectaculair. "Coweb" is voor actrice Jiang Lu Xia het debuut op het witte doek. Na haar spectaculaire optredens en haar top drie notering in de megapopulaire show uit Hong Kong "The Disciple - Who becomes the next Jackie Chan?", toont zij nu haar unieke vechtkunsten in dé Chinese Martial Art film van 2009 "Coweb". Jiang Lu Xia wordt gezien als de beste vrouwelijke on-screen martial arts vechter van China. Haar bewegingen en vechtstijl zijn uniek en genieten in China en Hong Kong een enorme populariteit. De film is gemaakt door Xiong Xin Xin, een zeer gerespecteerd acteur en stuntman in China en Hongkong. Hij is zijn carrière ooit gestart in de film "Once upon a time in China", waarin hoofdrolspeler Jet Li zijn naam verstigde als mega action star. De film Coweb zal vanaf 8 juli te zien zijn in de Kinepolis-bioscopen te Antwerpen en Brussel. In Brussel wordt "Coweb" in het Engels ondertiteld, in Antwerpen in het Nederlands.

17:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: metropolis, antwerpen, brussel, indiase film, kinepolis, bolywoodfilms |  Facebook | |  Print |

‘Jij bent van mij’ eerste single Niels Destadsbader

niels_destadsbader'Jij bent van mij' heet de eerste single van het Vlaamse meisjesidool Niels Destadsbader. Deze plaat zal een eerste stap zijn om ook Nederland als zanger te veroveren. Tot nu toe is Destadsbader in ons land vooral bekend als acteur uit de Studio 100 tv-serie Amika.

'Jij bent van mij' is de eerste single van Niels die naast zijn rol in Amika ook als solo-artiest door het Vlaamse productiebedrijf Studio 100 begeleid wordt. Het uptempo nummer is geschreven door Gert Verhulst. De muziek en productie zijn in handen van Johan Vanden Eede. Samen met Studio 100 werkt Niels als singer/songwriter momenteel ook verder aan zijn eerste CD met Nederlandstalige liedjes die in 2010 zal verschijnen.

Niels Destadsbader

In korte tijd is Niels Destadsbader (1988) uitgegroeid tot 1 van de populairste artiesten van Vlaanderen. In 2007 werd Niels bij audities uitgekozen als de nieuwe Suske. De afgelopen twee jaar gaf hij die figuur gestalte in de theaterproducties De Schimmige Schurken en meer recentelijk De Circusbaron. Zijn eerste tv-ervaringen deed hij op met gastrollen in Spring (de Vlaamse Topstars) en Aspe. Het balletje ging vervolgens echt rollen toen Niels ging acteren in de VTM soap Familie (vergelijkbaar onze GTST) en de nieuwe Studio 100 serie Amika die vanaf april 2009 ook in Nederland wordt uitgezonden. Vanaf eind 2009 zal Niels te zien zijn in een vaste rol in de langstlopende Vlaamse tv-comedy FC De Kampioenen.

Begin 2009 schopte Niels het tot de finale van het Vlaamse succesprogramma Steracteur Sterartiest waarin (musical)acteurs hun kunnen als popartiest laten zien. Niels gold in het programma als publiekslieveling en vestigde hiermee definitief zijn status als meisjesidool. In april 2009 werd hij bij de Vlaamse Kids Awards dan ook gekozen tot Spetter van het Jaar. Alsof deze duizendpoot nog niet druk genoeg is, zal hij binnenkort ook zijn eerste stappen zetten als (tv)presentator.

16:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: niels destadsbader, studio 100, jij bent van mij, gert verhulst |  Facebook | |  Print |

Langetermijnovereenkomst SBS Belgium/Belgacom: VT4 en VIJFtv via Belgacom TV interactief in heel België

Belgacom TV heeft een langetermijnovereenkomst gesloten met SBS Belgium (VT4 en VIJFtv) om de komende jaren het interactieve digitale aanbod in België samen verder uit te bouwen. Het volledige zenderaanbod van VT4 en VIJFtv is voortaan niet enkel beschikbaar in het noorden, maar ook in het zuiden van het land. Het interactieve aanbod van VT4 en VIJFtv zal deze zomer 'on demand' opvraagbaar zijn in heel België. Met deze structurele samenwerking zal SBS Belgium het 'new generation tv-concept' dankzij Belgacom TV in heel België kunnen uitrollen.

Thierry Tacheny (Chief Executive Officer SBS Belgium): "Deze langetermijnsamenwerking tussen SBS Belgium en Belgacom past perfect in onze strategie om steeds meer in nieuwe technologieën te investeren. Belgacom TV bedient een van de meest ontwikkelde interactieve gebieden in Europa. Gezien VT4 en VIJFtv de meest interactieve kijkers van het Vlaamse medialandschap bereiken, opent dit model interessante nieuwe mogelijkheden die op korte termijn tot nieuwe digitale applicaties voor de kijkers en televisiezenders zullen zorgen. Deze samenwerking bewijst ook dat distributieplatformen als Belgacom TV de sleutel zijn tot de verdere ontwikkeling van SBS Belgium in Vlaanderen. De 'new generation tv' staat aan de vooravond van zijn grote doorbraak."

Jean-Charles De Keyser (Vice President Integrated Media Unit): "Belgacom streeft ernaar om haar aanbod op het digitale interactieve platform van Belgacom TV steeds rijker te maken. Daarom zijn we natuurlijk zeer verheugd dat we vanaf 1 juli VT4 en VIJFtv in heel België kunnen aanbieden en dat onze klanten deze zomer ook toegang zullen hebben tot het interactieve 'on demand'-aanbod  van VT4 en VIJFtv. De samenwerking tussen SBS Belgium en Belgacom TV bevestigt nog maar eens de belangrijke complementariteit tussen de televisiezenders en ons interactieve digitaal platform."

15:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vt4, vijftv, belgacom tv, sbs belgium |  Facebook | |  Print |

Q-music trakteert provinciepersoneel op een frisse pint!

provincie_antwerpenSoraya Stuer en Marc De Ceulaer, twee personeelsleden van de provincie Antwerpen reageerden op een oproep van Q-music voor een tournée générale op de werkvloer. Hun motivatie naar Q-music? Het is hier hard, maar tof werken en we willen niet dat de provincies worden afgeschaft want wij doen wel degelijk zinvol werk! 

Q-music trakteert hen en hun collega's nu op een tournée générale met Maes tijdens de uitzending van 'de foute 128'.  De biermobiel van Q-music zal vrijdag 26 juni halt houden bij verschillende bedrijven.  Tussen 13 en 14 uur wordt de biermobiel verwacht op de parking van het Antwerpse provinciehuis.

Gedeputeerde Bart De Nijn, bevoegd voor personeel, is alvast opgetogen dat de personeelsleden van de provincie hun werkgever appreciëren: "De deputatie besliste dan ook om 'bier op de werkvloer' voor één keer door de vingers te zien gezien de spontane actie en het enthousiasme bij de personeelsleden."  

 

De twee collega's die de wedstrijd wonnen, werken voor het departement Welzijn, Economie en Plattelandsbeleid. Soraya, 28 jaar en woonachtig in Meerdonk startte een half jaar geleden als communicatieadviseur voor  de dienst Landbouw- en Plattelandsbeleid.  Marc staat in voor de administratie van de stafdienst en de dienst Economie en Internationale Samenwerking. Hij is 43  jaar, werkt al meer dan 20 jaar voor de provincie en woont in Vorselaar .

Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te proeven van het enthousiasme van de personeelsleden van de provincie Antwerpen!  Q-music zal ook via de radio hun luisteraars oproepen om af te zakken naar het provinciehuis.

Info:

  • Wanneer: vrijdag 26 juni 2009 van 13 tot 14 uur
  • Waar: Provinciehuis, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen

14:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: radio q-music, q-music, marc de ceulaer, soraya stuer, bart de lijn, de biermobiel |  Facebook | |  Print |

KURT FREDERICKX VERLAAT TEG EN START MORE ENTERTAINMENT OP

In onderling overleg hebben The Entertainment Group en Kurt Frederickx besloten om eind deze maand hun samenwerking te beindigen. Vanaf woensdag 1 juli 2009 gaat Kurt Frederickx zelfstandig werken binnen de entertainmentbusiness en start hij zijn eigen bedrijf More Entertainment op. More Entertainment zal zich als bedrijf bezig houden met de pers, promotie en marketing van artiesten, concerten, evenementen en diverse brands.

Vanaf woensdag 1 juli gaat Kurt Frederickx (34) zijn eigen zelfstandige koers varen met More Entertainment. "De voorbije maanden heb ik diverse signalen gekregen uit de entertainmentsector dat er ruimte en interesse bestaat voor een full-service pers, promotie en marketingbedrijf dat zich richt op artiesten, concerten, evenementen en de ontwikkeling van nieuwe brands binnen de entertainmentsector. Na lang aarzelen heb ik een paar weken geleden de knoop definitief doorgehakt en besloten om More Entertainment op te richten. Ook al zijn het moeilijke tijdens voor de entertainmentindustrie, toch ben ik er zeker van dat er mogelijk plaats is voor More Entertainment.", zegt Kurt Frederickx.

Wie meer informatie wil over More Entertainment kan mailen naar info@more-entertainment.be. De website www.more-entertainment.be  zal vanaf 15 augustus 2009 online moeten staan.

13:31 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: the entertainment group, kurt frederickx, pers, promotie, marketing, artiesten |  Facebook | |  Print |

Kaskraker 'Million Dollar Baby' bij de VARA

varaFrankie Dunn (Clint Eastwood) heeft een aantal fantastische boksers getraind, maar de successen van destijds worden overschaduwd door gebeurtenissen in z'n privé-leven. Na de pijnlijke vervreemding van zijn dochter gaat Frankie persoonlijk contact met anderen zoveel mogelijk uit de weg. De enige die, bij wijze van spreken, in z'n buurt mag komen, is de oude Scrap (Morgan Freeman). Als op een dag echter een zekere Maggie (Hilary Schwank) het traininglokaal binnenstapt, zal dat nogal wat gevolgen hebben voor Frankie... De met Oscars overladen speelfilm 'Million Dollar Baby' is op maandag 6 juli om 20.25 uur te zien bij de VARA op Nederland 3.

Maggie Fitzgerald weet wat ze wil en is bereid alles te doen wat maar nodig is om dat te bereiken. Ondanks haar moeilijke leven, heeft ze zich door puur en rauw talent en door ongelofelijke wilskracht een weg gebaand naar de boksring. Maar wat zij belangrijker vindt en ook nodig heeft, is iemand die in haar gelooft. Dit is alleen zo ongeveer het laatste dat Frankie haar wil en kan bieden. Hij vertelt Maggie de waarheid: ze is te oud én hij traint geen vrouwen. Maar Maggie is niet van plan haar ambitie op te geven en traint alsof haar leven ervan afhangt,  daarbij aangemoedigd door Scrap. Frankie besluit haar alsnog op te leiden. En voor het eerst sinds lang lijkt hij iets te voelen dat lijkt op verbondenheid...

'Million Dollar Baby' was de grote winnaar bij de Oscaruitreikingen in 2005. De cast en crew namen toen vier belangrijke Oscars mee naar huis in de categorieën Beste Film, Beste Regisseur (Clint Eastwood), Beste Actrice (Hilary Swank) en Beste Mannelijke Bijrol (Morgan Freeman). Eastwood baseerde het script op het boek 'Rope Burns: Stories from the Corner' van boksmanager Jerry Boyd.

'Million Dollar Baby' (2005), maandag 6 juli 2009 om 20.25 uur bij de VARA op Nederland 3.

12:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: nederland 3, million dollar baby, vara, frankie dunn, clint eastwood |  Facebook | |  Print |

‘Shouf Shouf! de serie’, dinsdag 30 juni om 19.00 uur op Nederland 3

varaHerhalingen van deze Nederlandse comedyserie, serie 2. Aflevering: Autorijschool Mussi. Samira neemt dure rijlessen, Mussi leidt ondertussen Driss wel even gratis op. Het wordt een wedstrijd wie het eerst het rijbewijs haalt.

Voor meer informatie, previews en chatten met Ap bezoek http://shoufshouf.vara.nl

11:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vara, shouf shouf |  Facebook | |  Print |

Dana Winner in zee met nieuwe manager

dana_winnerDana Winner wordt vanaf heden vertegenwoordigd door KING Entertainment. Deze toonaangevende agency verzorgt al 6 jaar de boekingen van de gevierde zangeres. Vanaf 1 juli wordt het management waargenomen door Hugo Foets, die onlangs ook Belle Perez en Frans Bauer (voor België) onder zijn vleugels nam.

Dana over haar keuze: "Hugo Foets kent me sinds dag één toen ik in Hasselt mijn eerste single 'Op het dak van de wereld' presenteerde aan de radio. Hij doet ruim 6 jaar de boekingen van mijn shows en concerten. Hugo heeft een doorslaggevende rol gespeeld in de ontwikkeling en het succes van mijn internationale carrière. Zijn grenzeloze ervaring én het driejarenplan dat hij uitschreef gaf me veel vertrouwen om met hem als manager in zee te gaan. Bovendien runt hij KING Entertainment en daar bevind ik mij tussen topartiesten zoals Clouseau, Rob de Nijs en Frans Bauer. Ik heb enorm veel zin om er de volgende jaren als een dartel veulen in te vliegen!"

Ook Hugo Foets is enthousiast: "Dana Winner is een uitzonderlijke zangeres en vooral een sterke persoonlijkheid. Op een opmerkelijke wijze heeft ze zich de laatste jaren opgewerkt naar de absolute top in Nederland en vooral Zuid-Afrika. Haar nieuwe cd verschijnt deze zomer in Duitsland. Verder hebben we voor Vlaanderen grote (Nederlandstalige) plannen die niemand onberoerd zullen laten. De afgelopen jaren heb ik haar ervaren als een bijzonder innemend en loyaal persoon. Het hele team van KING staat als één man achter Dana omdat ze op-en-top professioneel is en boordevol frisse, sprankelende ideeën zit. Meer dan ooit wil ze zo snel mogelijk terug pieken met een nieuwe Nederlandstalige hit. En dat is een gezonde ambitie voor een energieke jonge dame!"Gino Moerman, die vier jaar lang het management deed van Dana besliste onlangs om een stapje terug te zetten en zich vooral bezig te houden met artistiek advies: "Dana is een uitzonderlijke artieste en het was een fantastische ervaring om de voorbije jaren met haar samen te werken. Met haar talent en gedrevenheid ligt er voor haar nog een schitterende muzikale toekomst in het verschiet, zowel in Vlaanderen als ver daarbuiten!" 

Biografie Dana Winner

Dana Winner wordt geboren op 10 februari 1965 in Hasselt in een gezin met vijf kinderen. Haar zangcarrière start eerder toevallig met de toetreding tot een kerkkoor en krijgt vorm wanneer ze deelneemt aan zangwedstrijden, die ze glansrijk wint.

In 1989 scoort Dana haar eerste hit met 'Op het dak van de wereld'. Daarna volgen de successen elkaar snel op met als absolute topper 'Woordenloos'. De single staat 3 maanden onafgebroken aan de top van de charts. In 1993 komt haar eerste album 'Regenbogen' op de markt. Sindsdien is Dana een gevestigde waarde in binnen- en buitenland en straalt ze kwaliteit en klasse uit.

De Limburgse (België) zangeres is intussen ook een grote naam in Nederland, Duitsland en Zuid-Afrika én ze scoort met haar albums in de top 10 van Zweden en Oostenrijk.

Naast een rasartieste is Dana eveneens een stijlicoon. In 2007 lanceert ze haar eigen juwelencollectie 'Winner Collection'. Een jaar later komt ook het exclusieve parfum 'Aqua di Vinci' op de markt.

Met 'Tussen nu en morgen' levert Dana Winner een schitterende opvolger af voor haar in 2006 met goud bekroonde album 'Als je lacht'. Het nummer 'Beter van niet' is alvast de zoveelste hit in wording in Vlaanderen en Nederland.

Voor Dana is dit een nieuwe mijlpaal in haar carrière die 19 jaar geleden startte. Ondertussen zijn we ruim 2.000.000 verkochte cd's en tientallen gouden en platina onderscheidingen verder.

Voor 'Tussen nu en morgen' deed Dana een beroep op songwriter-producer Edwin van Hoevelaak, die bij ons bekend is als producer van de hits van Jeroen van der Boom, Nick & Simon en vele anderen. Edwin wist precies de sfeer vast te leggen die Dana voor ogen had. Fris en eigentijds, maar soms ook een tikkeltje weemoedig...

Het album staat in het voorjaar van 2009 centraal in een grote tour langs Nederlandse en Vlaamse theaters, met 26 voorstellingen. Naast de Duitse versie van de 'Platinum Collection' staat er in 2009 ook de release van een nieuw studioalbum voor de Zuid-Afrikaanse markt op de agenda.

10:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: dana winner, manager dana winner, king entertainent, hugo foets |  Facebook | |  Print |

‘De Zomer Draait Door’, dinsdag 30 juni om 19.30 uur op Nederland 3

varaDe presentatie is afwisselend in handen van Froukje Jansen met Art Rooijakkers óf Froukje Jansen met Waldemar Torenstra.  

Samen ontvangen zij onder andere de volgende gasten:

- Ed van Lierde en Sander Pluim over de Volvo Ocean Race waaraan ze hebben deelgenomen.

- De best verzorgde boeken van de afgelopen 500 jaar. In deze uitzending wordt ook het Best Verzorgde Boek 2008 bekendgemaakt.

- Hans Kazan kiest memorabele goochelmomenten.

- Een optreden van de Engelse singer/songwriter Fink.   Verder natuurlijk de vaste items: 'De Jakhalzen', 'De TV Draait Door' en 'Fokke en Sukke'.

08:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vara, ed van lierde, sander pluim, hans kazan, froukje jansen |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende