Showbizzkanaal : Archieven

28/02/2009

NIEUWE SINGLE JAN SMIT NIEUW BINNEN OP NR. 1!

cover_je_naam_in_de_sterrenDe nieuwe single "Je Naam In De Sterren" van Jan Smit kwam gisteren binnen op de eerste positie van de single Top 100. Daarmee scoort Smit zijn negende nummer één hit en de zevende opeenvolgende in deze lijst. "Je Naam In De Sterren" is de vierde single afkomstig van het vorig najaar verschenen album "Stilte In De Storm".  De single bevat naast het zeer indringende titelnummer een aantal exclusieve livetracks die onlangs werden opgenomen tijdens Smits tour. Afgelopen week trad de jonge entertainer met het nummer "Je Naam In De Sterren" onder anderen op in de radioshow van Edwin Evers en bij Paul de Leeuw op televisie. Daar kwam een enorme hoeveelheid positieve reacties op vanuit het publiek. Op 11 maart verschijnt het tweede deel van "Je Naam In De Sterren", met daarop nog een aantal unieke versies van live opgenomen liedjes én een clip van een live-uitvoering van "Je Naam In De Sterren".

19:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: jan smit, je naam in de sterren, smits tour, paul de leeuw |  Facebook | |  Print |

Gloednieuwe House MD-episodes op 2BE

house_mdVanaf zondag 1 maart 2009 brengt 2BE elke zondag nieuwe episodes van House MD. De vierde jaargang was eerder al beschikbaar via iWatch en iWatch.be, maar vanaf maart brengt 2BE de nagelnieuwe afleveringen elke zondagavond met een 'double bill' op de buis.

House MD was  - na Prison Break -  de best scorende reeks van 2BE in 2008, één van onze sterkhouders dus. De nieuwe jaargang gaat alvast spraakmakend van start : Hugh Laurie ofte Dr. House gaat voluit voor een tabula rasa en neemt 40 stagiairs tegelijkertijd aan, als reactie op de ontslagen van enkele van zijn vaste medewerkers.

Aflevering 1: 'Alone'
Na het vertrek van Foreman, Chase en Cameron staat House er helemaal alleen voor. Het liefst van al wil hij gitaar spelen en door iedereen gerust gelaten worden, maar dat wordt hem verhinderd door Cuddy. Ze dwingt hem de doodzieke Megan Bradberry te onderzoeken, die gered werd uit een ingestort kantoorgebouw, maar sindsdien te kampen heeft met een voortdurend stijgende lichaamstemperatuur. House gaat aan de slag en roept daarbij de hulp in van de conciërge van het ziekenhuis. Wilson wil hem overtuigen een nieuw team van assistenten samen te stellen, en doet dat door diens favoriete gitaar te gijzelen...

Aflevering 2: 'The Right Stuff'
Greta Cooper - een 30-jarige gevechtspilote - roept de hulp in van dokter House, nadat ze in een vluchtsimulator het gevoel kreeg dat ze 'geluiden kon zien'. Ze biedt hem 50.000 dollar aan haar te helpen én om zijn onderzoek geheim te houden. Ze komt immers in aanmerking voor een belangrijke NASA-missie en vreest aan de kant geschoven te worden als blijkt dat ze niet in perfecte gezondheid verkeert. House besluit al zijn stagiairs in te schakelen om de juiste diagnose te stellen. Deze opdracht is de ideale gelegenheid voor House om te zien welk vlees hij in de kuip heeft...

'House MD', nieuwe (dubbel-)afleveringen, vanaf zondag 1 maart om 21u15 op 2BE.

15:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: house md, iwatch, prison break, alone |  Facebook | |  Print |

PATRICK KLUIVERT EN JEROEN VAN KONINGSBRUGGE IN BANANASPLIT

frans_bauerIn BANANASPLIT op zondag 1 maart zijn de hoofdrollen voor Jeroen van Koningsbrugge en Patrick Kluivert.  

Jeroen van Koningsbrugge wordt door 'Taxi-Jan' opgehaald voor de opnamen van Ik Hou Van Holland. Op weg naar de studio krijgt Jeroen de schrik van zijn leven als een bus voorbij rijdt met een foto van hem levensgroot afgebeeld. BANANASPLIT heeft hem 'ingezet' voor een reclamecampagne van FBBS verzekeringen.  

Als Patrick Kluivert nietsvermoedend terugkomt van een lunch, treft hij drie nogal uit de kluiten gewassen honden aan in zijn geheel afgesloten auto. Het BANANASPLIT-team grijpt in en stuurt de dierenbescherming er op af.  

Bekende en onbekende Nederlanders worden door Frans en zijn team aangenaam verrast door de verborgen camera. Met leuke, originele en smaakvolle grappen in de traditie van de legendarische Ralph Inbar.  

In de volgende afleveringen staat de verborgen camera onder meer gericht op: Sonja Bakker, Lucille Werner, Lee Towers en Nick Schilder.

Bananasplit

 • Zondag 1 maart
 • 20.20 uur - Nederland 1

Foto: TROS

12:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: nick schilder, bananasplit, frans bauer, tros, sonja bakker, lucille werner |  Facebook | |  Print |

De Cabaretten zijn weer in het land

Er komen blaadjes aan de bomen, de dagen worden langer, en de mensen worden beter gezind. Kortom, de wereld maakt zich stillaan op voor de vierde editie van Cabaretten, het grootste humorfestival van Vlaanderen. Alex Agnew, Wouter Deprez, Wim Helsen, Javier Guzman, Hans Liberg, Raf Coppens, An Nelissen, Bert Kruismans, Kommil Foo en Brigitte Kaandorp zorgen samen voor de sterkste lineup van Cabaretten totnogtoe! En dat hebben de comedyliefhebbers geweten. Meer dan een maand voor de start van het festival, zijn al meer dan 14.000 tickets verkocht. Wie er nog bij wil zijn, moet zich dus haasten!

Voor de mensen die de voorbije jaren op een onbewoond eiland hebben doorgebracht: Cabaretten staat al vier jaar lang garant voor een bonte verzameling voorstellingen, die allemaal één ding gemeen hebben: je komt niet meer bij van het lachen. En dat is dit jaar niet anders.  Wie vorige week nog een ticket wou bemachtigen voor Wouter Deprez, Kommil Foo, Wim Helsen of Alex Agnew, stuitte op een onverbiddelijke uitverkocht. Maar we voor hen hebben we nu goed nieuws:

Er zijn terug tickets! De organisatie heeft enkele tickets die geblokkeerd waren vrijgegegeven. Hierdoor zijn er weer tickets te verkrijgen voor alle voorstellingen. Sst, vertel het niet door, en bestel snel je tickets voor iemand anders je voor is.

An Nelissen - Gestript & Gestroopt Woensdag 15 april An Nelissen staat garant voor successhows die het publiek steeds weer verrassen. Ook in Gestript & Gestroopt begint ze aan een nieuw leven: eentje als stripfiguur. Wees gerust, ze maakt van zichzelf geen superheld. Integendeel: in samenwerking met tekenares Ilah (bekend van o.a. de reeks Cordelia in De Morgen) heeft ze het over het geheime leven van een vrouw die geen zin heeft om afgedaan te worden in de categorie "van middelbare leeftijd". 

Hans Liberg - The best of 25 jaar Donderdag 16 april Hij is een entertainer, een pianokomiek en een Emmy Award winnaar! Hans Liberg is onnnavolgbaar, en dat al 25 jaar lang! Dat wordt gevierd met een best of voorstelling die wederom bruist van de energie en de grote muzikaliteit en met een zeer hoolachgehalte. Hoogtepunten uit 9 shows, maar wel gerecycled, gepimpt, gerenoveerd, omgebouwd en in een nieuw jasje gestoken. 

Bert Kruismans - Ratrace Vrijdag 17 april Kruismans en regisseur-schrijver Peter Perceval keren na het succes van Wereldberoemd in Vlaanderen terug naar de bron van hun comedy-samenwerking: het leven van alledag. Kruismans: "Je mag van mij gerust schrijven dat ik opschuif naar cabaret. Ik ben niet zo'n politiek-correcte komiek die koste wat kost rock'n'roll wil blijven. Ik breng in deze voorstelling geen snoeiharde stand-up comedy meer, maar veeleer cabaret, in de vorm van een confèrence." 

Brigitte Kaandorp - Zo Zaterdag 18 april Bij onze noorderburen speelt deze excentrieke cabaretière al 25 jaar voor uitverkochte zalen! Ook op de Nederlandse televisie worden haar theatershows meermaals heruitgezonden. Nu komt ze voor het eerst in 25 jaar terug naar Gent met haar nieuwste voorstelling 'Zo'. "De nieuwste voorstelling van Brigiite Kaandorp is niet alleen goed, maar misschien wel haar beste." (Het Algemeen Dagblad)

Kommil Foo - Wolf Woensdag 22 en donderdag 23 april De broers Raf en Mich Walschaerts diepen in deze nieuwe voorstelling hun unieke en persoonlijke stijl verder uit: heftig en compromisloos, hilarisch en ontroerend tegelijk. "Wolf is van een zuiverheid en een eenvoud die we zelden hebben gezien op een podium, met oog voor het allerkleinste detail, als een perfect ingerichte zentuin." (De Standaard)
Javier Guzman - Por Dios Vrijdag 24 april  Na zijn alom bejubelde en bekroonde voorstelling Delirium waarin hij zichzelf meedogenloos fileerde, schuwt Javier ook in zijn nieuwe show geen enkel risico. Verborgen en kwetsbaar in de buitenwereld, maar Javier heerst en regeert op het toneel, op zijn toneel. Onvergelijkbaar, gezegend met een uniek bijna griezelig talent, jaagt en verstilt Javier zijn voorstelling naar een grenzeloze gebeurtenis. 

Raf Coppens - Trop is teveel  Zaterdag 25 april  Waarom altijd en overal teveel? Raf Coppens legt de mechanismen bloot van het systematische 'te veel' in Vlaanderen. Overal is men in de ban van 'veel', van 'Veel te veel". En iedereen moet mee. Tot niemand nog kan. Dat moet eens gezegd worden. Door Raf Coppens bijvoorbeeld, die toch de nummer één is als het gaat om kankeren, kreften en van zijn gat geven.

Wim Helsen - Het uur van de prutser Dinsdag 28 april en woensdag 29 april  Het is onmogelijk om ongevoelig te blijven voor Wim Helsen. Na 'Heden Soup' en 'Bij mij zijt ge veilig' is 'Het Uur van de prutser' het derde solo-programma van Wim. Tussendoor werkte Wim zich op verschillende vlakken in the picture: "Vrienden van de poëzie", opnames voor de langspeelfilm "Dirty Mind" van Pieter Van Hees, publicatie van zijn eerste boek  en diverse tv-projecten (Comedy Casino, Woestijnvis, ...) Maar nu kunnen we hem eindelijk nog eens live aan het werk zien.

Alex Agnew - More Human than Human Zaterdag 2 mei en zondag 3 mei "Platvloers? Politiek niet correct? Bevrijdend? Hoe je de grappen van Alex Agnew ook omschrijft, ze missen zelden of nooit hun doel. (...) Anderhalf uur lachen met geslaagde grappen is even intens en ontspannend als een goed concert, of het lezen van een boek. Zelfs als die humor bij momenten seksistisch, racistisch of gewoon wansmakelijk overkomt. (...) Op het einde flirt Agnew met zijn eigen reflectie. Onze lachspieren hingen tegen dan al murw in de touwen." (De Standaard)
Wouter Deprez - Eelt dinsdag 5 mei en woensdag 6 mei Iedereen wil Wouter Deprez aan het werk zien in de Capitole Gent. Zelfs na de uiterst succesvolle reeks voorstellingen tijdens de Gentse Feesten (meer dan 10.000 toeschouwers), blijft de vraag stijgen naar nieuwe tickets voor Eelt in Capitole Gent. De twee voorstellingen in mei zijn de 12'de en 13'de keer dat hij Eelt naar de Capitole brengt, terwijl al bijna 17.000 mensen komen kijken (in de Capitole alleen).


Cabaretten 2009

 • Woensdag 15 april  An Nelissen
 • Donderdag 16 april Hans Liberg (NL)
 • Vrijdag 17 april Bert Kruismans
 • Zaterdag 18 april Brigitte Kaandorp (NL)
 • Woensdag 22 april Kommil Foo
 • Donderdag 23 april Kommil Foo
 • Vrijdag 24 april Javier Guzman (NL)
 • Zaterdag 25 april Raf Coppens
 • Dinsdag 28 april Wim Helsen
 • Woensdag 29 april Wim Helsen
 • Zaterdag 2 mei Alex Agnew
 • Zondag 3 mei Alex Agnew
 • Dinsdag 5 mei  Wouter Deprez
 • Woensdag 6 mei Wouter Deprez

Telkens om 20 uur in Capitole Gent

Info en reservatie tickets  0900 69 900 www.musichall.be

Ticketprijzen - excl. reservatiekosten - excl. verzendingskosten.

 • Hans Liberg: 28 euro
 • Brigitte Kaandorp, Javier Guzman: 24 euro
 • An Nelissen: 22 euro
 • Kommil Foo: 21 euro
 • Bert Kruismans, Raf Coppens: 20 euro
 • Wim Helsen, Alex Agnew, Wouter Deprez: 18 euro

11:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: de cabaretten, an nelissen, hans liberg, bert kruismans, kommil foo, raf coppens, alex agnew |  Facebook | |  Print |

EÉNVANDAAG: DE WEEK VAN... HENK-WILLEM LAAN

tros_eenvandaagDeze week volgt EÉNVANDAAG Henk-Willem Laan, de vader van Joas. Joas lijdt aan het zeer zeldzame Marshall Smith syndroom. Laan nam het initiatief om geld in te zamelen voor onderzoek naar dit syndroom. Dit weekend zijn ouders en kinderen met deze zeldzame ziekte uit de hele wereld in Nederland bijeen. EÉNVANDAAG volgt Henk-Willem Laan bij de voorbereidingen voor deze dag.

EENVANDAAG

 • Uitzending 28 februari 2009
 • Nederland 1 - 18.20 uur

09:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: eenvandaag, henk-willem laan, nederland 1 |  Facebook | |  Print |

27/02/2009

VOLGENDE POLITIEKE GENERATIE TE GAST IN TROS KAMERBREED

tros_kamerbreedIn TROS Kamerbreed is zaterdag 28 februari de volgende politieke generatie te gast: Jesse Klaver, voorzitter van Dwars (jongerenorganisatie van Groen Links), Rob Jetten, voorzitter van de Jonge Democraten (D66), Sven Stevenson, voorzitter van de Jonge Socialisten (PvdA) en Harry van der Molen, voorzitter van de CDJA. Hoe beleven zij de economische crisis en wat zijn hun oplossingen?  

Margriet Vroomans en Kees Boonman praten met hen over het Obama-effect in Nederland. Barack Obama weet juist de jongeren in de VS aan te spreken met zijn opzwepende speeches en positieve benadering. Maar hoe zit dat in Nederland. Kan premier Balkenende onze jongeren inspireren? En heeft de huidige jongere generatie zelf wel genoeg ideeën en ambitie om Nederland weer op koers te krijgen? En welke koers moet dat dan zijn? Welke onderwerpen zijn in hun ogen belangrijk en waar moet het geld naar toe? Natuurlijk gaat het ook over de economische crisis en de oplossingen daarvan. In hoeverre worden de problemen vooruitgeschoven naar de volgende generatie en is die generatie bereid om de lasten daarvan te dragen? Hoe kijken ze aan tegen de verlenging van de AOW-leeftijd, of zien zij toch liever pensioensgerechtigden van nu meer belasting betalen?

TROS Kamerbreed

 • Uitzending 27 februari 2009
 • Radio 1 - 11.04 uur

20:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: tros kamerbreed, d66, tros, margriet vroomans, kees boonman |  Facebook | |  Print |

Mandy Mae centrale gaste in Kempenshow

Tijdens de wekelijkse Kempenshow  in Klaveren Drie, Houtum 58, Kasterlee is zondag 1 maart Mandy Mae de centrale gaste. Deze Hollandse jongedame vertrok vorig jaar naar Amerika maar is nu voor een korte periode opnieuw in de lage landen. Zij komt vertellen over haar ervaringen ginder en over het  verschil in levenswijze met Europa en ze zingt een paar liedjes. Tim Tesley is van de partij met zijn Elvis-liedjes; Phil Hunter is pure schlager; Louis Primus zorgt voor het croonergedeelte tijdens de show en Ingrid en Stefan Luyten brengen een zeer gevarieerd repertoire.

Kempenshow, Klaveren Drie, Houtum 58, Kasterlee, iedere zondag van 14.30 tot 17.30u, info: 014 85 10 88 of www.klaverendrie.be.

18:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: mandy mae, klaveren drie, houtum 58, louis primus |  Facebook | |  Print |

Inhoud 'Pauw en Witteman, VARA/NPS, vrijdag 27 februari 2009, Nederland 1

pauw&witteman_trosHierbij de inhoud van het VARA/NPS-programma 'Pauw & Witteman' van vrijdag 27 februari live om 23.00 uur te zien op Nederland 1.
 
Presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman ontvangen onder andere de volgende gast:
 
- Schrijver Cees Notenboom. Hij komt vertellen over zijn nieuwe boek: ''s nachts komen de vossen'.

16:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: pauw witteman, jeroen pauw, paul witteman, cees notenboom |  Facebook | |  Print |

An Nelissen viert haar 1000'ste solo-voorstelling

ann_nelissen1000 solovoorstellingen. Daar staat momenteel de teller voor An Nelissen. In een vorig leven was ze nog televisie-actrice of stond ze op de planken van de KNS en het Raamtheater. Maar de laatste jaren is An uitgegroeid tot de koningin van de Vlaamse comedy. An viert dit heugelijk feit op 8 maart in de Stadsschouwburg Antwerpen. Het publiek mag een gratis verrassingspakket verwachten.

Na een erg succesvolle carrière als televisie- en theateractrice, kroop An Nelissen in 1997 voor het eerst alleen op het podium voor de hilarische monoloog De Vrouwendecamerone. En plots ontdekte de wereld een andere An: An, de comediènne. Met voorstellingen as Lysistrata, Me Jane, Vaginamonologen en De menopauzemonoloog, slaagde ze er steeds opnieuw in haar publiek te doen schuddebuiken van het lachen en te verrassen.

Momenteel toert ze het hele land af met Gestript Gestroopt, een solovoorstelling waarin ze alweer een nieuw leven begint, deze keer als stripfiguur. Een nieuwe superheld: een vrouw die geen zin heeft om afgedaan te worden in de categorie "van middelbare leeftijd". Een cocktail van vlijmscherpe observaties en herkenbare situaties over geluk, hotel mama, de exen-club, religie, carrièrevrouwen, de eco-hysterie, enz. 

De voorstelling op 8 maart 2009 in de Stadsschouwburg Antwerpen is meteen de 1000'ste solovoorstelling van An Nelissen. Om dat te vieren ontvangen alle aanwezigen een gratis verrassingspakket!

An Nelissen: Gestript-Gestroopt

 • 5 maart in Kursaal Oostende
 • 8 maart in de Stadsschouwbrg Antwerpen (1000'ste solovorstelling)
 • 15 april in Capitole Gent Telkens om 20.00u.

Ticketprijs: 22 euro (excl. reservatie - en verzendingskosten)

Info en reservatie tickets 0900/69.900 of www.musichall.be

14:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: an nelissen, gestript gestroopt, musichall |  Facebook | |  Print |

Inhoud 'De Leugen Regeert', vrijdag 27 februari om 21.20 uur bij de VARA op Nederland 2

varaHier de inhoud van het VARA-programma 'De Leugen Regeert', dat op vrijdag 27 februari om 21.20 uur wordt uitgezonden op Nederland 2.  

Aandacht voor de volgende onderwerpen:  

- De farmaceutische bedrijven zijn vaker negatief dan positief in het nieuws. Dat blijkt uit onderzoek dat de sector zelf heeft laten uitvoeren. Dagblad Trouw zou erg negatief berichten en kreeg in het onderzoek een 3,1. Opinieweekblad Elsevier kreeg een 8,6, want zij schrijven overwegend positief. Een debat hierover met onder andere Simon Roosendaal (Elsevier) en Joop Bouma (Trouw).  

- Een gesprek over journalistieke methodes naar aanleiding van de berichtgeving over het neergestorte vliegtuig bij Schiphol. Journalisten waren op zoek naar elk kruimeltje nieuws en een enkeling gebruikte smoesjes om zich binnen te dringen in een ziekenhuis of de sporthal waar de gewonden lagen.  

- De 13-jarige Alfie is één van Engelands jongste vaders. Zijn eigen vader is nu van plan om het verhaal van zijn zoon 'voor zoveel mogelijk geld' aan de pers te verkopen. Max Clifford is de PR-consultant die hij heeft ingeschakeld. Een gesprek met Max Clifford over chequeboek journalistiek en hoe het de afgelopen jaren (sommige gevallen uitgezonderd) toch is afgenomen.  

- Columnist Francisco van Jole verbaast zich erover dat buitenlands nieuws bijna altijd Nederlands nieuws in het buitenland is.  

 - In de mediaraad Roelof Hemmen, presentator van RTL Nieuws en Lara Rense, presentatrice BNR Nieuwsradio.   Presentatie: Felix Meurders  

'De Leugen Regeert' vrijdag 27 februari om 21.20 uur bij de VARA op Nederland 2.

13:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vara, de leugen regeert, nederland 2, roelof hemmen, rtl nieuws, lara rense |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende