Showbizzkanaal : Archieven

31/01/2009

The Soweto Spiritual Singers vanaf maart in Nederland

sowetospiritualsingersThe Soweto Spiritual Singers zingen hartverwarmende gospels en prachtige harmonieën uit het hele Afrikaanse continent, maar ook spirituals uit Amerika en internationaal bekende nummers.

Vanaf 24 maart is de show in de Nederlandse theaters te zien.

Gospelkoren

Zuid-Afrika kent honderden (misschien wel duizenden) gospelkoren. Elke zondag is er op de nationale televisie een lange live uitzending met oude en nieuwe gospels en bijna elk dorp heeft zijn eigen jaarlijkse gospelcompetitie.

Absolute topper

Vicky Vilakazi, een gospelster in Zuid Afrika (en één van onze African Mamas!), heeft aan de wieg gestaan van zulke beroemde koren als Soweto Gospel Choir en Joy Celebration. Samen met haar muzikale zus Gift besloot ze een nieuw koor op te richten met de nieuwste en beste talenten uit de township Soweto.

In het hart van Soweto, op een klein winderig binnenplaatsje, mochten we de eerste repetities meemaken. Kippenvel! Wat een temperament, wat een muzikaliteit en wat een stemmen! En de solisten waren er die dag niet eens bij!

Het koor is in no-time uitgegroeid tot een absolute topper. Een live band begeleidt het koor en natuurlijk zullen de zangers en zangeressen niet stil blijven staan! Net zo min als u stil zult kunt blijven zitten.

Meer informatie

The Soweto Spiritual Singers zijn van 24 maart t/m 18 april in verschillende theaters in Nederland te zien en beschikbaar voor tv- en radio optredens.

Voor meer informatie en de complete speellijst kunt u terecht op www.ruuddegraaf.nl.

20:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: the soweto spiritual singers, zuid-afrika, topper |  Facebook | |  Print |

RADAR HANGT DE VUILE WAS BUITEN

tros_radarMet het oog op het milieu beweren wasmiddelenfabrikanten dat je met hun middel prima kan wassen op 30 graden. Maar is dit ook zo? RADAR test komende maandag, 2 februari, zes wasmiddelen en kijkt hoe schoon de was wordt op 30 graden.

Verder in RADAR:

Problemen met de VOLVO

Het elektronische gasklephuis zorgt dat de motor geleidelijker loopt. Maar vooral de gasklephuizen in de VOLVO blijken snel kapot te gaan, met alle gevolgen van dien. VOLVO-rijders worden zo geconfronteerd met hoge reparatiekosten oplopend tot wel 1000 euro. Gaat VOLVO dit steeds terugkerende probleem nu eindelijk netjes oplossen?

Eredivisie Live

Met de Eredivisie Live kadokaart geef je iemand een aantal maanden live-voetbal kado. Maar is dit wel zo’n fijn kado om te krijgen?

Presentatie: Antoinette Hertsenberg

RADAR

 • Uitzending maandag 2 februari
 • Nederland 1 - 20.30 uur

Meer informatie via de website: www.trosradar.nl

16:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: tros radar, volvo, eredivisie live |  Facebook | |  Print |

EDWIN DIERGAARDE VOOR HET LAATST OP TROS 3FM

edwinAanstaande zondag, 1 februari, is Edwin Diergaarde voor het laatst te horen met DIER OP DRIE op TROS 3 FM. Edwin neemt na tien jaar afscheid van 3 FM, waar hij diverse programma's maakte als CYBER TOP 50 en MINISTRY OF BEATS. Bovendien was hij de vaste station voice van deze zender.

Edwin blijft in dienst van de TROS als presentator van zijn Radio 2-programma NL op zaterdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur. Daarnaast blijft hij te horen als voice over voor diverse TROS-televisieprogramma's en voor STERREN.NL, het digitale themakanaal van de TROS.

Edwin Diergaarde over zijn afscheid bij 3FM: "Als programmamaker en station voice van 3FM heb ik tien fantastische jaren gehad, waarbij ik de kans heb gekregen me op diverse gebieden te ontwikkelen. Mijn laatste programma op 3FM zal ongetwijfeld anders lopen dan normaal. Maar vooral met veel muziek, hier en daar een persoonlijke favoriet en tegen het einde misschien wel een emo-momentje. Ik ben verder blij dat ik ook tot de Grootste Familie van Nederland blijf behoren."

TROS-collega Annemieke Schollaardt neemt de vrijgekomen uren van Edwin Diergaarde over op 3FM met haar nieuwe programma ANNEMIEKE HIER. Iedere zaterdag en zondag tussen 10.00 en 12.00 uur op 3FM.

DIER OP DRIE

 • Uitzending zondag 1 februari
 • 3FM - 10.06 uur

Voor meer informatie: www.3fm.nl/dieropdrie

13:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: edwin diergaarde, edwin, tros, dier op drie |  Facebook | |  Print |

GASTEN TROS MUZIEKCAFÉ ZATERDAG 31 JANUARI

Op zaterdag 31 januari ontvangt Daniël Dekker de volgende gasten in TROS MUZIEKCAFÉ:

Wouter Hamel, de Nederlandse jazz-zanger wiens stijl wordt vergeleken met die van Jamie Cullum en Harry Connick jr. Hij is razend populair in Japan en toert daar dit jaar voor de tweede keer. In februari komt zijn nieuwe album 'Nobody’s Tune' uit en dit viert hij met een theatertour langs 40 steden, te beginnen in Paradiso.

De band Mings Pretty Heroes won onlangs de Zilveren Juryprijs en de Publieksprijs voor singer/songwriters tijdens de Grote Prijs van Zuid-Holland. Zangeres Ai Ming doet denken aan Tori Amos, Kate Bush en Joni Mitchel. Hun debuutalbum 'OK Mr. Mix' werd opgenomen in Antwerpen.

Zanger/gitarist Jan Buis werd geboren in de Verenigde Staten, maar groeide op in Den Haag waar hij in diverse bandjes speelde. Met zijn band Hollywood Boulevard begeleidt hij onder anderen Gerard Joling, Marco Borsato, Anita Meijer, Lee Towers, The Trammps en John Miles. Daarnaast was hij jarenlang bandleider tijdens de optredens van André Hazes. Vorig jaar augustus kwam zijn eigen album 'Altijd in beweging' uit.

De 21-jarige zanger Gio (Giovanni Jap-Ngie) was al een entertainer toen hij nog maar net kon lopen. In 2007 kwam hij met zijn eerste eigen Nederlandstalige productie 'Zonder Jou'. Hij werkte samen met grote artiesten als Darryl, Yes-R, Partysquad en Ali B. Zijn laatste single 'Je hebt me' stond in de Single Top 100 op nummer 25.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl

TROS MUZIEKCAFÉ

 • Uitzending zaterdag 31 januari
 • Radio 2 - 16.00 uur

11:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Radio | Tags: daniel dekker, muziekcafe, tros muziekcafe, wouter hamel |  Facebook | |  Print |

VIJF NIEUWE ONDERNEMERS IN DE DOP IN HET EI VAN COLUMBUS

ei_columbusIn de derde aflevering van HET EI VAN COLUMBUS op zaterdag 31 januari presenteren zich weer vijf jonge ondernemers met een zelfverzonnen product.

Uit deze groep worden twee kinderen gekozen die tegen elkaar strijden voor een plek in de grote finale. Welke twee dat zijn, beslist de jury. Zoals elke week bestaat deze uit tienerondernemer Fleur Kriegsman, succesvol zakenman Michiel Mol en juryvoorzitter Horace Cohen.

De vijf kinderen presenteren ieder hun eigen ‘uitvinding’. Bart presenteert zijn energiebitje. Dit is een gebitsbeschermer gevuld met een speciale pasta die het drinken van een energiedrankje tijdens het sporten overbodig maakt. Kandidaat Amber komt met dé oplossing voor kwijtgeraakte knuffels: het knuffelkussen. Een extra lang kussen uitgevoerd met een speciaal vak waarin knuffels opgeborgen kunnen worden. Dus opgeruimd, maar toch dichtbij.

Daarnaast ziet de kijker Jolijn. Zij heeft een kauwgomstrip uitgevonden; een speciale strip die wordt bijgevoegd in de kauwgomverpakking en waarop uitgekauwde kauwgom –na gebruik- geplakt kan worden. Vervolgens afgedekt door een speciale sticker. Desiree laat haar honden-halsbandriem zien. De naam zegt het al: een halsband en hondenriem in één! Robin prijst een pasje aan waarmee goed gedrag beloond wordt in de vorm van extra stroom waarmee je langer kunt computeren of tv kijken. Als 'strafmaatregel' kan er weer stroom worden ingenomen.

Yolanthe Cabau van Kasbergen presenteert HET EI VAN COLUMBUS.

Foto: Tuvalu Media

HET EI VAN COLUMBUS

 • Uitzending zaterdag 31 januari
 • Nederland 3/Z@PP – 19.40 uur

Voor meer informatie: www.tros.nl/eivancolumbus

09:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: het ei van columbus, yolanthe cabau van kasbergen |  Facebook | |  Print |

30/01/2009

KOM MORGEN NAAR STAN VAN SAMANG IN WIJNEGEM SHOPPINGCENTER

stanvansamangMorgen, zaterdag kan je in het Wijnegem Shopping Center niet alleen gaan genieten van de laatste dagen van de 'solden', je kan om 15u00 ook een gratis en uniek akoestisch concert van Stan Van Samang meepikken. Samen met producer/gitarist Eric Melaerts zal Stan een half uur durend, unplugged optreden verzorgen. Uiteraard is de toegang gratis.

Met het akoetische concert in het Wijnegem Shopping Centergeeft Stan Van Samang ook de aftrap van de speciale Valentijnsactie die in het Wijnegem Shopping Center van start gaat. Je kan tijdens de looptijd van deze actie, tot Valentijn, namelijk duo tickets winnen voor Stan's optreden in de Lotto Arena op 14 februari 2009.

Wie dus nog geen plannen heeft voor morgen moet beslist naar het Wijnegem Shopping Center afzakken. Het gratis acoustische concert van Stan vindt plaats in de centrale koepel van het complex.

Meer info op www.wijnegemshoppingcenter.be

21:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: wijnegem shoppingcenter, stan van samang |  Facebook | |  Print |

Nieuwe serie 'Vuurzee', VARA, twaalf afleveringen, vanaf aanstaande zaterdag 31-1 op Nederland 1

vuurzeeHet vervolg van de succesvolle psychologische thrillerserie ‘Vuurzee’ is vanaf 31 januari 2009 te zien op zaterdagavond om 21.30 uur bij de VARA op Nederland 1.

In de eerste reeks was het kustdorp Boedzand in rep en roer door de raadselachtige verdwijning van Yasmin.

In de tweede serie lijken de stofwolken net weer enigszins op te trekken als er een verbijsterend bericht binnenkomt: de officier van justitie kan de verkrachtingszaak tegen Peer niet rond krijgen en seponeert. Peer komt vrij. De familie Aslan is ten diepste verontwaardigd. De avond dat Peer vrijkomt blijkt het huis van Kristel plotseling in lichterlaaie te staan. Als ze zich samen met Sonja op het nippertje nog weet te redden blijkt Sander er niet te zijn. Bevindt hij zich nog in de vuurzee? Als vervolgens ook het botenhuis en het Lido in brand worden gestoken, grijpen de geruchten en verdachtmakingen om zich heen. Wie zit er achter de branden en waarom? Heeft de ongrijpbare Kim, een meisje dat Ferdi uit de stad heeft meegenomen, hier misschien iets mee te maken? Intussen loopt Yasmin met een heel ander geheim rond.

Regie: Joram Lürsen
Gastregie: Boris Paval Conen, Frank Ketelaar
Serieontwerp: Robert Kievit
Karakters & verhaallijnen: Frank Ketelaar, Robert Kievit
Scenario: Frank Ketelaar

Cast:
Peer Looman - Mark Rietman
Kristel Looman-van den Brink - Carine Crutzen
Sonja Looman - Sylvia Hoeks
Sander Looman - Emiel Sandtke
Josje Aslan - Lineke Rijxman
Osman Aslan - Ali Çifteci
Yasmin Aslan - Eva van de Wijdeven
Deniz Aslan - Tim Zweije
Ferdi Aslan - Philip Ivanov
Kim van Megen - Victoria Koblenko
Marcel Clijsters - Wannie de Wijn
Tom de Schepper - Jochum ten Haaf
Rinus Davelaar - Marcel Musters

'Vuurzee' is geproduceerd door de VARA.

Op de website vuurzee.vara.nl zijn, naast een vooruitblik op de nieuwe serie van ‘Vuurzee’, exclusieve interviews met de Vuurzee-acteurs te zien, samenvattingen van iedere uitgezonden aflevering én previews van de komende afleveringen. Verder maken fans kans op ‘Vuurzee’-prijzen. Overigens is op het culturele themakanaal Cultura (cultura.nps.nl/page/tvgids) het komende weekend een marathon te zien van alle afleveringen van de eerste reeks van 'Vuurzee': op zaterdag 31 januari van 14.30 - 20.30 uur de afleveringen 1 t/m 7 en op zondag 1 februari (ook van 14.30 - 20.30 uur) de afleveringen 7 t/m 12.

Foto: Dinand van den Wal

18:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vuurzee, vara, tom de schepper, kim van megen, peer looman |  Facebook | |  Print |

UNSIGNED MUSIC TALENT 2009 – bands zonder platencontract gezocht !

musicFnac Unsigned Music Talents is een wedstrijd voor Belgische muzikanten zonder platencontract. In 2007 voor het eerst georganiseerd nav de 25ste verjaardag van Fnac, dus in 2009 aan zijn 3de editie toe en intussen uitgegroeid tot de grootste Belgische muziekwedstrijd voor bands, producers en muzikanten.

Tijdens de eerste editie schreven meer dan 450 bands zich in en haalden bands als The Rones en Minguz de finale. Vorig jaar schreven maar liefst 850 bands zich in en gingen de grote talenten van Team William met de hoofdprijs lopen.

Fnac Unsigned Music Talents wordt georganiseerd voor bands, producers en muzikanten die de ambitie hebben om professioneel met muziek bezig te zijn, maar deze stap nog niet gezet hebben. In tegenstelling tot andere wedstrijden krijgt de winnende band geen geld of een platencontract, maar enkele cruciale professionele tools die kunnen helpen bij de verdere uitbouw van hun muzikale carrière zoals: videoclip, studiotijd, voorprogramma's, persfoto's, etc.

Tot en met 28 februari 2009 kunnen Belgische bands zich inschrijven door een demo op te sturen naar Fnac Antwerpen (Groenplaats, 2000 Antwerpen) of via het platform voor Belgische bands, www.soundslike.be "Brand Your Band". Er worden 10 artiesten geselecteerd door de jury die het in groepen van 5 tegen mekaar opnemen in één van de halve finales in Luik en Gent. De 2 beste bands van elke halve finale nemen het midden april 2009 tegen mekaar op in Antwerpen tijdens de finale in Petrol. De winnende band gaat naar huis met de Fnac Unsigned Music Talents 2009 titel alsook met een hele de ganse prijzenpot.

 • Inschrijvingsperiode: 1 januari - 28 Februari
 • Halve Finale 1: 21 Maart - Gent
 • Halve Finale 2: 28 Maart - Luik
 • Finale: 11 April - Antwerpen

Meer info op www.fnacunsignedmusictalents.be

16:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: fnac unsigned music talents, platencontract, persfoto s, zang, bands |  Facebook | |  Print |

Inhoud 'Pauw en Witteman, VARA/NPS, vrijdag 30 januari 2009, Nederland 1

pauw&witteman_trosHierbij de inhoud van het VARA/NPS-programma 'Pauw & Witteman' van vrijdag 30 januari, live om 23.00 uur te zien op Nederland 1.

Presentatoren Jeroen Pauw en Paul Witteman ontvangen de volgende gasten:

Reynier, Floris en Pepijn van Bommel. Deze drie broers nemen het familiebedrijf, de schoenenfabrikant 'Van Bommel', over.

Nederlandse echtgenote van de huidige Georgische President: Sandra Roelofs.

15:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: pauw en witteman, nederland 1, sandra roelofs |  Facebook | |  Print |

Australische Tom Tom Club in de Nederlandse theaters

In augustus 2007 zetten de grootste talenten uit AustraliÎ het Edinburgh Fringe al op z’n kop. Meer dan 25.000 mensen waren getuige van hun internationale debuut. De show van Tom Tom Club staat bol van spannende acrobatiek, fenomenaal beat-boxen, scratchen en percussie. De show is een combinatie van rock ’n roll-circus, hip hop en breakdance. Samen met percussionist Ben Walsh, scratch-master DJ Dizz1 en wereldkampioen beatboxen Tom Thum zetten vier jongens opgeleid in het Flying Fruit Fly Circus in Sydney een weergaloze show neer. Dit is spektakel in zijn meest extreme vorm. Tom Tom Club is vanaf 16 maart 2009 tot en met 9 april 2009 in de Nederlandse theaters te zien en gaat op 17 maart in Jeugdtheater De Krakeling te Amsterdam in premiËre.

Tom Tom Club

Tom Tom Club is een unieke theaterervaring; vol energie en spectaculaire stunts. Circus gecombineerd met hip hop zoals dat nog nooit vertoond is. De critici waren unaniem lovend over deze jonge groep. The Advertiser schreef ‘Als je niet applaudisseert, klapt, juigt, fluit en mee stampt op de beat, dan heb je het niet begrepen. High energy, high impact entertainment, dit moet gezien worden!’ (vertaald uit het Engels). The Herald gaf de show 5 sterren in de Edinburgh Guide en schreef daarbij ‘Er kunnen niet meer opwindende spektakels zijn dan dit’.

Meer informatie

Tom Tom Club is vanaf 16 maart 2009 tot en met 9 april 2009 in de Nederlandse theaters te zien en gaat op 17 maart in Jeugdtheater De Krakeling te Amsterdam in premiËre. Voor de complete speellijst kunt u kijken op www.ruuddegraaf.nl

Voor meer informatie over Tom Tom Club kunt u kijken op www.strutnfret.com

14:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: tom tom club, amsterdam |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende