Showbizzkanaal : Archieven

30/09/2008

Topscenarist Guillermo Arriaga stelt debuutfilm The Burning Plain voor op 35ste Filmfestival Gent (7-18 oktober)

guillermo_arriagaScenarist en regisseur Guillermo Arriaga (21 Grams, Amores Perros, Babel) zakt op 13 oktober naar Gent af om zijn regiedebuut The Burning Plain voor te stellen aan het festivalpubliek! Hij wordt daarbij vergezeld door het gerenommeerde producentenduo Walter Parkes en Laurie MacDonald die voor de filmvoorstelling een Joseph Plateau Honorary Award ontvangen voor hun indrukwekkende carrière.

The Burning Plain is het regiedebuut van Mexicaan Guillermo Arriaga die geboekstaafd staat als één van de beste en meest inventieve scenaristen van zijn generatie. Samen met compagnon en landgenoot Alejandro Gonzàlez Inàrritu tekende hij voor de alom geprezen films 21 Grams, Amores Perros en Babel. Voor deze laatste film sleepte hij zelfs een Oscarnominatie in de wacht als scenarist. Zijn scenario voor The Three Burials of Melquiades Estrada (Tommy Lee Jones) werd dan weer in Cannes bekroond voor Beste Scenario. Arriaga slaagt er steeds in om op een ingenieuze wijze verschillende verhaallijnen door elkaar te weven. Ook voor The Burning Plain past hij die techniek toe.

Guillermo Arriaga is aanwezig op de filmvoorstelling van 13 oktober en brengt als speciale gasten Walter Parkes en Laurie MacDonald mee, de producenten van The Burning Plain. Dit duo maakte als producent of uitvoerend producent meer dan 30 films, waaronder Oscarwinnaar Gladiator, Minority Report, Catch Me If You Can, Awakenings, Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events, Amistad, Terminal, de Men in Black reeks en het met een Golden Globe bekroonde Sweeny Todd: The Demon Barber of Fleet Street.

Naast hun eigen productiewerk waren ze ook actief bij DreamWorks Pictures. Van bij de start tot halfweg 2005 resulteerde die samenwerking in verschillende kassuccessen, waaronder drie opeenvolgende Osarwinnaars: American Beauty, Gladiator en A Beautiful Mind. Ook Almost Famous, What Lies Beneath, Collatoral en veelvuldig prijzenwinnaar Saving Private Ryan stammen uit die periode. Het producentenkoppel zal een Joseph Plateau Honorary Award ontvangen op het festival voor hun indrukwekkende carrière

De Joseph Plateau Honorary Award is de meest prestigieuze prijs op het festival. De lijst van filmmakers en acteurs die hen voorgingen is indrukwekkend: Richard D. Zanuck en Lili Fini Zanuck, Roy E. Disney, Sydney Pollack, Sir David Puttnam, Irwin Winkler, Robert Altman, Stanley Donen, Lord Richard Attenborough, Mike Leigh, Alain Resnais en Bertrand Tavernier, Morgan Freeman, Jean Reno, Jeanne Moreau, Juliette Binoche, Vanessa Redgrave en Sir Peter Ustinov.

The Burning Plain is te zien op 11/10 om 20u15 in Kinepolis, op 13/10 om 19u45 in Kinepolis en op 14/10 om 10u in Kinepolis. Guillermo Arriaga, Walter Parkes en Laurie MacDonald zijn aanwezig op de vertoning op 13/10 in Kinepolis waar de Joseph Plateau Honorary Award wordt uitgereikt.

20:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: guillermo arriaga, scenarist, filmfestival gent, filmfestival gent 2008, gent, stad gent |  Facebook | |  Print |

Win je eigen videoclip om TMF!

road2fame_tmf_2008Met Road2Fame wil TMF jonge, getalenteerde artiesten en groepen de kans geven om door te stoten in de muziek business. Het volstaat dat beginnende artiesten via www.tmf.be een profielpagina aanmaken en hier vervolgens foto’s, video’s en natuurlijk ook hun eigen, originele muziek op plaatsen.

Vervolgens komt het er op aan om in 4 maanden tijd zoveel mogelijk fans te verzamelen. Want wie de meeste fans achter zich weet te scharen, wiens profielpagina met meest bekeken wordt en wiens muziek het meest wordt beluisterd, die maakt kans op een Road2Fame finaleplaats.

Uit de uiteindelijke 10 finalisten kiest een professionele jury vervolgens de 5 beste groepen of artiesten. Deze nemen het in een ultieme strijd tegen elkaar op tijdens eens ‘Road2Fame Showcase’. Beelden van deze Road2Fame Showcase worden vanaf 11 oktober uitgezonden op TMF. Aan de TMF-kijkers wordt vervolgens gevraagd om via sms-voting de uiteindelijke winnaar van de eerste editie van Road2Fame te kiezen.

De winnaar, die op vrijdag 31 oktober bekend wordt gemaakt, duikt meteen de studio in en neemt een ‘state of the art’ videoclip op. Deze clip gaat bovendien in rotatie op TMF!

Eens de winnaar van de eerste editie van "Road2Fame" bekend is, worden de tellers op nul gezet en start de wedstrijd opnieuw voor een nieuwe lading muzikaal talent.

Eerste 5 finalisten Road2Fame gekend!

Volgend aanstormend talent maakt alvast kans op een geplaveide ‘Road2fame’:

Doncker uit Wijgmaal

Deze zware jongens combineren metal met melodie wat zich vertaalt in een fijn staaltje electrorock met een hoog Rammstein-gehalte. Niet voor mietjes!

Undefined uit Leuven

Deze hip hop band timmert al ruime tijd aan de weg naar succes. Wanneer ze op het podium staan barst er gegarendeerd een feestje los. En dat mogen ze op de Road2Fame Showcase bewijzen!

Team William uit Ninove

Team William speelde zich al verschillende keren in de kijker en eindigde derde in de finale van Humo’s Rock Rally. Geen verrassing dus dat deze energieke popband ook goed scoorde in onze Road2Fame.

Jivadev uit Mariakerke

Tom Helsen zei over singer-songwriter Jivadev: "De melodie is simpel en toch onmiddellijk verslavend. Het ‘je m’en fous’-gehalte waarmee hij zingt maakt het net iets specialer dan de rest."

CircleLogic uit Lichtervelde

Dat metal alles behalve passé is, bewijst Circle Logic. Ons deed het vooral aan een moderne mix tussen ‘Tool’ en ‘Paradise Lost’ denken, maar oordeel vooral zelf op 30 september.

Meer info over "Road2Fame": www.tmf.be .

18:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: road2frame, tmf, muziek, tmf kijkers |  Facebook | |  Print |

HADISE : MTV vs TMF

hadiseHadise is 3 maal genomineerd voor de TMF Awards België in de categorieën Best Urban, Best Video National en Best Female Artist !

Daarnaast is Hadise in Turkije door MTV genomineerd als Best Turkish Artist. Omdat beide evenementen op dezelfde dag (11 oktober 2008) plaatsvinden, en Hadise door MTV Turkey Awards is

gevraagd een live performance te doen, zal zij helaas niet aanwezig kunnen zijn bij de uitreikingen van de TMF Awards.

Hadise is zeer vereerd met deze nominaties en bedankt het publiek voor het stemmen op haar!

16:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: hadise, tmf awards 200, urbain, turkije |  Facebook | |  Print |

DE DRIE ROVERS

de_drie_roversKorte synopsis .

Tiffany is per koets onderweg naar het weeshuis wanneer 3 woest uitziende rovers de weg versperren. Ze zijn op zoek naar een grote buit maar vinden enkel... het kleine meisje. Tiffany kan hen overhalen om haar mee te nemen: ze beweert dat haar vader een rijke maharadja is die veel losgeld voor haar zal betalen. Vanaf nu woont ze in het rovershol. Ver weg in het dal ligt het weeshuis. De directrice – een nijdige zoetebek – laat er weeskinderen zwoegen in haar suikerbietenfabriek. Maar op een dag ontdekken de rovers Tiffany’s geheim... Vertederend, doldwaas en machtig mooi getekend. Naar het gelijknamige prentenboek van Tomi Ungerer uitgegeven bij Lemniscaat dat naar aanleiding van de release van de film opnieuw in de boekhandel wordt gebracht.

Duitse animatiefilm van Hayo Freitag. 2007. 78’. Nederlands gesproken

In de bioscoop vanaf 15 oktober 2008.

14:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: duitse animatiefilm, de drie roovers, hayo freitag |  Facebook | |  Print |

“ZWART OP WIT”

zwartopwitNog nooit was een politicus zo openhartig

Voor LDD politicus Jurgen Verstrepen is de vrije meningsuiting al jarenlang een zaak van de hoogste prioriteit. In dit boek beschrijft hij niet alleen zijn jarenlange tocht in de Vlaamse media. Maar gunt hij de lezer ook een kijkje in de keuken van het Vlaams Belang, de politieke partij waartoe hij enkele jaren behoorde. Vooral de verbijsterende getuigenis over het VB zal ongetwijfeld veel stof doen opwaaien. "Ik besef dat veel hoge heren dit niet graag zullen horen. Maar daar trek ik me niets van aan. Dit boek moest geschreven worden."

Titelgegevens: auteur: Jurgen Verstrepen– titel: Zwart op Wit – uitvoering: paperback -omvang: 256 pagina’s – Prijs: 19,95 euro- ISBN: 978 90 812 220 51

 

Info: www.lampedaireuitgevers.be  

12:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Boeken/Strips | Tags: zwart op wit, boek, ldd politicus, jurgen verstrepen |  Facebook | |  Print |

Eénvandaag; Schietpartij Finland, een week later

tros_eenvandaagDe Finse middelbare Seinäjoki-school was 23 september het decor van een afschuwelijk drama. De 22-jarige student Matti Juhani Saari schoot op zijn eigen school 10 mensen dood waarna hij zichzelf van het leven beroofde. Finland werd een jaar eerder ook al opgeschrikt door een schietpartij op een school. EENVANDAAG reisde af naar Finland. Hoe gaat het nu op deze school? Zijn de lessen al weer hervat? En hoe gaan de leerlingen en leraren om met dit afschuwelijke drama?

Onderwerp onder voorbehoud.

EÉNVANDAAG

  • Uitzending dinsdag 30 september
  • Nederland 1 - 18.20 uur
  • Voor meer informatie: www.eenvandaag.nl

12:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: eenvandaag, tv eenvandaag, matti juhani, finland, drama, moord |  Facebook | |  Print |

Guido Belcanto centrale gast tijdens Kempenshow in Klaveren Drie-Kasterlee

Tijdens de wekelijkse Kempenshow in Klaveren Drie, Houtum 58, Kasterlee is zondag 5 oktober Guido Belcanto, de koning van het Vlaamse Levenslied, de centrale gast. Na een paar jaar onderbreking heeft deze Kempenaar opnieuw een cd uit. ‘Ik zou mijn hart willen weggeven’ heet het album en de bijhorende tournee. Opnieuw zijn de thema’s, die hij aansnijdt, doorspekt met sentiment en zelfspot. Guido vertelt over zijn leven en carrière en zingt een paar liedjes. De week nadien is hij trouwens te zien en te horen in de Turnhoutse Warande. Maar er komen zondag nog andere artiesten en genres aan bod. Dick Presley zorgt dat Elvis opnieuw tot leven komt; Sanne Fiore laat horen dat ze binnenkort misschien wel een van onze grootste musicaltalenten kan worden en Lisa Clark laat haar countrygehalte naar boven komen, terwijl Heino Krols hoofdzakelijk Nederlandstalig werk brengt.

Kempenshow,Klaveren Drie, Houtum 58, Kasterlee, zondag 5 oktober, 14.30u, info: 014 85 10 88 of www.klaverendrie.be.

11:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: guido belcanto, kempenshow, kasterlee, houtum 58, levenslied |  Facebook | |  Print |

The Block Hoegaarden: spel zet The Block op zijn kop kroniek van een aangekondigde breuk

the_block_vt4_2008De spanning in The Block Hoegaarden is te snijden. De badkamers zijn al opgeleverd, en vandaag beslist de jury welk koppel de tweede kamerprijs wint. Verder stijgt de spanning in The Block door een groot afvalspel, waarvan de winnaars extra aannemersuren winnen. In het vorige spel met de stellingen werd er heel fanatiek gespeeld. Vraag is welke strategie de koppels deze keer hanteren. Beste vrienden Mike & Sandra en Marc & Nadine worden door dit spel gedwongen om nieuwe bondgenootschappen te sluiten, met nieuwe vijandschappen als gevolg. De kiemen voor een dramatische breuk in The Block zijn gezaaid…The Block valt binnen in Hoegaarden, niet met 4 maar met 5 koppels, niet met auto's maar met vliegtuigen, maar ook 4x4-jeeps, kloppende drilboren, moordende deadlines, werfleider Sanchez en Hanne en Hans. Geen Hoegaarden zonder bier. De koppels gaan aan de slag in de brouwtoren van "brouwerij Loriers", een prachtig pand dat al dertig jaar leeg staat. De Block-koppels zullen dit gigantische gebouw, de grootste Block ooit trouwens, omtoveren tot een trendy loftencomplex.

The Block Hoegaarden: dinsdag 30 september 2008 om 21u50 op VT4

08:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: the block op vt4, the block hoegaarden, hans en hanne, vt4, loft |  Facebook | |  Print |

135.000 mensen voor laatste Flikkendag + Fotoalbum

DSC_0025Zondag werd Gent opnieuw helemaal ingepalmd door de Flikkendag. De tiende en laatste editie bracht maar liefst 135.000 mensen op de been. Centraal stonden uiteraard de acteurs én oud-acteurs uit de immens populaire Één-reeks Flikken die hun fans groetten en handtekeningen uitdeelden op de Flikkenparade. De politie van Gent had echter ook een serieuze inspanning geleverd en zorgde voor heel wat randanimatie. Opgemerkte aanwezige was de federale politiebaas Fernand Koekelberg, in zijn eerste publieke optreden na het uitbreken van het schandaal rond een aantal verdachte promoties in zijn entourage. Samen met burgemeester Daniël Termont kwam hij de afscheidnemende Gentse korpschef Freddy Carlier uitzwaaien. Weldra is op Één de tiende en ook laatste reeks van de populaire politieserie te zien. Het was dan ook de laatste Flikkendag in Gent. Zaterdag was er op het Braunplein al Flikken4Specials, gericht op personen met een handicap. Dan traden onder meer Gorki, Isabelle A en de Romeo's op.

Bekijk hier fotoalbum Flikken4Specials en hier fotoalbum Flikkendag.

05:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: flikkendag 2008, flikken4specials, foto s flikkendag, gent, stad gent, flikken, politie |  Facebook | |  Print |

Gilles De Bilde papa van Aaliya

Op zaterdag 27 september 2008 is Gilles De Bilde, vaste studio-analist van de Champions League bij 2BE, papa geworden van een dochter. Aaliya werd om 09u47 's ochtends geboren, meet 53 centimeter en weegt 3,390 kilogram. Haar zusjes, de tweeling Axana en Alessia hebben er een speelkameraadje bij. Mama en papa zijn overgelukkig en enorm trots op hun derde dochter.

00:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: giles de bilde, aaliya, axana, alessia |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende