Showbizzkanaal : Archieven

31/08/2008

BONES - NIEUWE AFLEVERINGEN VAN POPULAIRE DRAMAREEKS

2beMaandag 1 september start 2BE het nieuwe tv-seizoen. Om 21.40 uur trakteert Evi Hanssen de kijker op de eerste aflevering van een nieuwe Expeditie Robinson, gevolgd door het gloednieuwe Californication om 22.45 uur. De eerste nieuwkomer is er al om 20.45 uur : de derde jaargang van Bones, de detective-dramareeks gebaseerd op de ‘real life’ ervaringen van forensisch antropologe en auteur Kathy Reichs.

Bones groeide het afgelopen jaar uit tot één van de sterkhouders bij 2BE. De tweede jaargang reeks wist gemiddeld ruim 200.000 kijkers te boeien en behaalde een marktaandeel van 12,3% op de VVA 18-44. Enkele afleveringen bereikten zelfs meer dan 300.000 kijkers. En dat in een sterk bezette uurschijf. Ook de zomerse heruitzendingen van de eerste jaargang werden duidelijk gesmaakt : bijna 200.000 kijkers misten hun wekelijkse afspraak met Brennan en Booth niet.

Op het einde van de tweede jaargang bleef de kijker met tal van vragen achter : wat gebeurt er met Angela en Hodgins nadat ze hun huwelijksfeest in duigen zagen vallen? Vertrekt Zack naar de oorlog in Irak? En zo ja, wie vervangt hem in het laboratorium van het Jeffersonian Institute? Bloeit er weer iets moois tussen Booth en Cam of groeien hij en Brennan eindelijk iets dichter naar elkaar toe?

In deze derde jaargang worden Brennan en Booth bovendien geconfronteerd met hun gruwelijkste en meest ingewikkelde zaak tot op heden : de jacht op een kannibalistische seriemoordenaar die kat en muis speelt met de FBI. Ook op persoonlijk vlak krijgt ‘Bones’ het zeker niet gemakkelijk : haar vader Max moet zich voor de rechtbank verantwoorden voor zijn aandeel in de moord op de vice-directeur van de FBI...

BONES BIJ 2BE

 • MAANDAG 1 SEPTEMBER 2008 OM 20.45

21:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: 2be, evi hanssen, expeditie robinson, bones, vmma |  Facebook | |  Print |

Boekenprogramma eind oktober op Canvas en VPRO

Vanaf 26 oktober zenden Canvas en de VPRO voor het eerst samen een boekenprogramma uit. Het wordt gepresenteerd door Jan Leyers en Leon Verdonschot. Het nieuwe boekenprogramma is een coproductie van productiehuis Telesaurus (dat voor Canvas eerder o.a. Nachtwacht, Frontlijn, Vlaanderen NV en De weg naar Mekka maakte) en VRT Cultuur, in samenwerking met de VPRO. Eerder deze zomer was er even onduidelijkheid over de deelname van de VPRO aan het programma, maar terwijl in de media een kortstondige boekenstorm woedde, volstonden enkele inhoudelijke brainstorms om de omroepen en de makers weer op één lijn te krijgen.

Over de positie van de VPRO bestond korte tijd onduidelijkheid, en verschenen vooral veel foute berichten in de pers. Zowel voor Canvas als voor de VPRO stond al in de lente vast dat Jan Leyers en Leon Verdonschot het programma zouden presenteren. Na het vertrek van de toenmalige eindredacteur koos Canvas voor een coproductie met Telesaurus. De VPRO, voor wie Telesaurus een onbekende factor was, stelde toen de samenwerking on hold. Na een paar inhoudelijke besprekingen bleek het vertrouwen groot genoeg om verder te gaan zoals aanvankelijk afgesproken. We schreven toen begin juli.

VPRO, Canvas en Telesaurus hebben bovendien gezamenlijk beslist om tijdens de zomer rustig - en zonder daarover te communiceren - verder te werken aan het programma, zodat alle aandacht kon gaan naar de essentie: de inhoud van het programma. Op de Canvas- najaarspersconferentie van 9 september zal het programma uitgebreider worden voorgesteld.

Jan Leyers maakte voor Canvas eerder al De 7 hoofdzonden, Nachtwacht, Frontlijn en De weg naar Mekka, meermaals uitgeroepen tot beste informatieprogramma van 2007. Van zijn boek De Weg naar Mekka, dat bekroond werd met de ABN-AMRO prijs voor het beste non-fictieboek van 2007, zijn ondertussen al meer dan 60.0000 exemplaren verkocht. Leon Verdonschot presenteert op de VPRO onder meer De nationale wetenschapsquiz en op L1 onder andere het interviewprogramma Kamer 305. Hij is journalist (o.a. Nieuwe Revu en De Groene Amsterdammer), radiomaker en columnist. Voor zijn verhalenbundel Hart tegen Hart won hij in 2006 de Pop Pers Prijs. Eerder dit jaar publiceerde hij de bloemlezing De beste muziekverhalen van 1945 tot nu, met ruim duizend pagina's aan Nederlandse en Vlaamse verhalen over popmuziek. In oktober verschijnt de vierde druk van zijn dit voorjaar verschenen boek Pushing the Limits, over het leven van ex-junk Keith Bakker.

19:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: vpro, canvas, boekenprogramma, jan leyers |  Facebook | |  Print |

Nieuwe Novastar single! Radiopremière op maandag 1 september

Novastar is terug, klaar om aan de lange lijst hits (Wrong, The Best Is Yet To Come, Caramia, Lost And Blown Away, Never Back Down, When The Lights Go Down On The Broken Hearted, ...) nieuw werk toe te voegen.

Op maandag 1 september zal de nieuwe single van Novastar voor de allereerste keer te horen zijn op de radio. De single heet 'Mars Needs Woman' en is de voorloper van het nieuwe album 'Almost Bangor'.

'Almost Bangor' verschijnt op 26 september en wordt een nieuwe mijlpaal. Een zéér straffe plaat.

novas

16:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Singles | Tags: almost bangor, novastar |  Facebook | |  Print |

Studio 54 @ Sportpaleis

studio54Op 20 september ontvangt het Antwerps Sportpaleis voor het zevende jaar op rij Studio 54, de grootste discoparty van de wereld. Muzikale optredens uit binnen- en buitenland, adembenemende acts en choreografieën met wereldallures wisselen elkaar af voor de ogen van duizenden toeschouwers die samen van rijkelijk vloeiende champagne genieten. Dit is het bewezen succesrecept van Studio 54 @ Sportpaleis.

Studio 54 @ Sportpaleis is de voorbije jaren uitgegroeid tot een onmisbare afspraak in het agenda van elke gerespecteerde nachtvlinder. Voor deze gelegenheid worden outfits zorgvuldig uitgekozen en de opvallende entrees op de rode loper meermaals gerepeteerd. Ook heel wat BV’s blijven trouw aan het grootste discofeest van de wereld. Zo zorgt de organisatie jaarlijks voor een ontvangst in stijl op het grootse VIP platform, terwijl het centraal plein getuigen is van opvallende verschijningen en dansroutines.

Jaarlijks zorgt Studio 54 @ Sportpaleis voor topentertainment. Op en naast het podium wisten de organisatoren ieder jaar opnieuw hun gasten te verrassen met spectaculaire acts. Het vaste team van dansers en dragqueens brengen jaarlijks opmerkelijke performances. Muzikaal werd ook niets aan het toeval overgelaten. Grace Jones, Gloria Gaynor, The Supremes, The Tramps, Boney M, The Weather Girls,... zijn slechts enkele namen die op het podium van Studio 54 konden genieten van een

overdonderend onthaal .

Dit jaar werd de website van Studio 54 @ Sportpaleis (www.studio54.eu) in een volledig nieuw kleedje gestoken. De duizenden foto’s die door de jaren heen verzameld werden, vormen de basis voor een de geanimeerde intro in onvervalste Studio 54 - stijl. Op de website vinden de bezoekers alle informatie omtrent de verschillende arrangementen, tickets, verkooppunten,...

Studio 54 @ Sportpaleis staat voor een unieke gelegenheid om op de muziek van de grote discosterren van vroeger en nu uit de bol te gaan. Ook voor deze zevende editie werden kosten noch moeite gespaard om er een onvergetelijke avond van te maken, maar naar goede gewoonte blijven de details een goed bewaard geheim die de bezoekers de avond zelf zullen ontdekken.

Studio 54 @ Sportpaleis

 • 20 september 2008
 • Deuren gaan open om 21 uur
 • Info & tickets op www.studio54.eu

 Studio 54 @ Sportpaleis is een organisatie van Independent Concerts BVBA

13:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: sportpaleis antwerpen, disco, studio 54, dansen |  Facebook | |  Print |

Filmklassieker Edward Scissorhands komt naar het theater

Magische balletbewerking van Tim Burton's filmklassieker in de Stadsschouwburg Antwerpen van 17 tot 22 februari

Dit seizoen komt één van de meest bejubelde balletvoorstellingen van de laatste jaren naar België: Edward Scissorhands. Gebaseerd op de gelijknamige filmklassieker van Tim Burton, stond het Britse wonderkind Matthew Bourne in voor deze winnaar van onder meer de New York Drama Desk Award voor meest unieke theaterervaring en de Manchester Evening News Award voor beste dansproductie. Vanaf 17 februari exclusief in de Stadsschouwburg Antwerpen.

Een magisch sprookje.

In 1990 creëerde filmregisseur Tim Burton een onsterfelijk personage waarmee Johnny Depp miljoenen harten veroverde. In 2009 komt Edward Scissorhands opnieuw tot leven in een bejubeld balletspektakel van dansgrootmeester Matthew Bourne. Pers en publiek in het Verenigde Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada en Australië zijn het erover eens: dit is absolute wereldklasse!

Matthew Bourne wordt algemeen beschouwd als de populairste en meest succesvolle Britse choreograaf/regisseur. Zijn versie van Het Zwanenmeer uit 1995 (geïnspireerd op Hitchcock’s The Birds) is de langstlopende balletproductie ooit. Hij won maar liefst 5 maal de prestigieuze Oliver Award en is de enige Britse theatermaker die Tony Awards won voor zowel Beste Choreograaf als Beste Regisseur.

Met de fascinerende muziek van Danny Elfman en Terry Davies, adembenemende decors en kostuums en verbluffende choreografieën vertelt Matthew Bourne het beroemde verhaal van Edward Scissorhands. Deze bijzondere jongen is de ‘uitvinding’ van een eenzame professor die stierf voor hij de jongen van handen kon voorzien. Sindsdien is Edward gedoemd om rond te lopen met scharen als handen.

Een hartverwarmende love story.

Moeiteloos tovert hij tuinen om tot ware snoeikunstwerkjes, geeft hij excentrieke kapsels aan ‘desperate housewives’, en bouwt in recordtempo de meest verbluffende ijssculpturen. Edward groeit dan ook uit tot de held van de buurt. Maar wie ziet meer dan een rare clown met littekens en scharen? Wie ontdekt de ware innerlijke pracht van Edward?

Een groots balletspektakel voor jong en oud.

Edward Scissorhands is een onvergetelijke balletvoorstelling van absolute wereldklasse, bekroond met onder meer de New York Drama Desk Award (meest unieke theaterervaring) en de Manchester Evening News Award (beste dansproductie).

Eward Scissorhands

 • Dinsdag 17 februari om 20u
 • Woensdag 18 februari om 20u
 • Donderdag 19 februari om 20u
 • Vrijdag 20 februari om 20u
 • Zaterdag 21 februari om 20u
 • Zondag 22 februari om 15u

Ticketprijzen (exclusief reservatie- en verzendingskosten)

 • Golden Seat: 59 euro
 • Categorie 1: 54 euro
 • Categorie 2: 49 euro
 • Categorie 3: 44 euro
 • Dinner Seat: 89 euro (cat. 1 ticket + diner)

Ticketinfo en reservatie

10:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: edward scissorhands, stadsschouwburg antwerpen, tim burton, musichall |  Facebook | |  Print |

30/08/2008

Dag 3 van Filmfestival Oostende

alloDag 3 op Filmfestival Oostende was de eerste volledige dag, en dus gingen ook de series, XL-gaming, The Soundtrack of our Lives en The Master Selection van start. Blikvanger op vrijdag was de ‘British Comedy Day’. Dad’s Army, It Ain’t Half Hot Mum, ‘Allo! ‘Allo!, Are You Being Served?, You Rang M’Llord?, Some Mothers Do Have’m, Little Britain, Gavin & Stacey, A bit of Fry and Laurie: een greep uit het ruime aanbod Britse series dat gisteren te zien was op het filmfestival.

Het was vooral uitkijken naar ‘Allo! ‘Allo!, de legendarische Britse serie over de Tweede Wereldoorlog die opgenomen is tussen 1982 en 1992 en nog altijd een succes is op televisie. Richard Gibson, de wereldberoemde acteur die de rol van Gestapo-officier Herr Otto Flick vertolkte, was gisteren de special guest en droeg voor de gelegenheid na meer dan 15 jaar nog eens het ronde brilletje, de zwarte leren jekker en hoed, en de typische wandelstok. Het was pure nostalgie op de rode loper en in de bioscoopzaal gisteren!

Op dag 3 trok Filmfestival Oostende ook voor het eerst de binnenstad in. Ciné Rialto in de Langestraat wordt dit jaar nauw betrokken bij het filmfeest en rolde gisteren eveneens de rode loper uit. Vier avant-premières, één Soundtrack of our Lives en de eerste Master Selection van Tom Barman waren er te zien.

In de Oostendse uitgaansbuurt ging het project ‘Sound on Screen’ van start. In vijf jeugdcafés - ’t Manuscript, Twilight, Bada Bing, La Fayette en Jeugdhuis OHK - in het centrum worden dit weekend unieke concerten vertoond. ‘Tijdens de eerste editie hebben we binnen The Soundtrack of our Lives concertfilms vertoond in de bioscoop, maar we stelden toen vast dat de beelden niet tot hun recht kwamen in de cinema. Met Sound on Screen willen we iedereen de sfeer van een echt concert geven: kunnen dansen, een glas drinken, praten, enzovoort’, zegt Jan Vaneessen, verantwoordelijke voor The Soundtrack of Our Lives op het filmfestival.

Het nieuwe concept ging vrijdagavond van start en loopt ook vandaag en morgen nog. In totaal worden er 40 concertfilms vertoond, waaronder enkele unieke optredens van onder meer John Lee Hooker, Serge Gainsbourg en Jeff Buckley in Chicago, net voor hij stierf. Hoogtepunt van ‘Sound on Screen’ vindt deze avond om 22 uur plaats in La Fayette: een optreden uit 1981 van ‘Oostendenaar’ Marvin Gaye in het Kursaal.

Op dag 4 staan er dertien avant-premières, dertien series, één Master Selection, drie Soundtracks of our Lives, en een nieuwe game op het programma. Bij de avant-premières is het vooral uitkijken naar ‘Tropic Thunder’ met Ben Stiller (22.30 uur) en ‘J’ai toujours rêvé d’être un gangster’ (17 uur) waarin Arno een rol speelt. Hoogtepunt vandaag wordt ongetwijfeld de Sneak Preview deze avond om 20 uur. De regisseur en de cast van een nieuwe film komen er speciaal voor het filmfestival hun nieuwste prent voorstellen. Benieuwd over welke film het gaat, wie de hoofdrolspelers zijn, en wie de film regisseerde? Kom dan zeker af naar de Kinepolis, want de Sneak Preview is een absolute aanrader! Even geduld nog…

23:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: filmfestival oostende, allo allo, rickard gibson |  Facebook | |  Print |

Lost: Is de redding nabij? Nieuw seizoen op VT4. Alle weetjes op Showbizzkanaal.be.

lost_vt4_2008Vanaf maandag 1 september gaat VT4 weer van start met gloednieuwe afleveringen. Om het geheugen op te frissen zendt VT4 op maandag 1 september om 19u30 eerst de SPECIAL: ‘Past, Present en Future’ uit. Aansluitend volgt de première van het nieuwe seizoen met twee afleveringen. Het vierde seizoen zou aanvankelijk 16 afleveringen tellen maar is door de schrijversstaking dit voorjaar ingekort tot 14 afleveringen. De makers hebben echter verzekerd dat de twee geschrapte afleveringen zullen toegevoegd worden aan de twee laatste seizoenen. Het gevolg is dat het tempo verschroeiend hoog ligt en dat merk je bij de start van seizoen 4 dat meteen verder gaat waar het derde seizoen eindigde. Het vierde seizoen werd enthousiast onthaald door de fans en de pers en kreeg acht Emmy-nominaties waaronder beste dramaserie en beste acteur in bijrol voor Michael Emmerson die de rol van Benjamin Linus vertolkt. De uitslag van de 60ste Emmy Awards volgt op 21 september 2008.

Op maandag 12 november vorig jaar zond VT4 het bloedstollende einde uit van het derde seizoen van de topserie LOST. De overlevenden haalden hun slag thuis en wisten The Others te verassen met een brute verdediging van hun kamp. Jack trok met de rest van de groep naar de zendmast in de hoop om contact te leggen met de boot die vlak bij het eiland ligt. Daarvoor moesten ze het storingsignaal uitschakelen dat uitgezonden werd vanuit een onderzeese bunker. Desmond en Charlie slaagden in deze opdracht maar Charlie verloor daarbij het leven. Zijn laatste boodschap was echter dat de mensen op de boot niet waren wie ze beweerden te zijn. Jack ontving een signaal op de satelliettelefoon die hij vervolgens aan Naomi gaf. Zij werd echter neergestoken door Locke voor ze contact kon leggen met de mensen op de boot. Het lijkt erop dat Ben en Locke koste wat het kost wil vermijden dat mensen op de boot het eiland bereiken...

Seizoen 4 gaat verder waar het derde seizoen eindigde. De overlevenden zijn opgelucht dat ze eindelijk contact met de boot hebben kunnen leggen en de redding nabij is. De sfeer wordt grimmiger wanneer bekend geraakt dat Charlie omgekomen is en hij de anderen wilde waarschuwen voor de mensen op de boot. Al gauw ontstaan er twee kampen tussen de overlevenden. Jack en Kate gunnen de mensen op de boot het voordeel van de twijfel en John Locke is ervan overtuigd dat er geen redding komt maar gevaar en dat iedereen moet schuilen voor ze vermoord worden. Sneller dan ze vermoeden zullen antwoorden volgen want niet veel later arriveert er een helikopter waaruit 4 mensen met parachute springen…

Nieuwe personages in seizoen 4

DANIEL FARADAY - Jeremy Davies

Daniel Faraday is een ongewone, nerveuze fysicus die geobsedeerd is door tijdreizen, hij is één van de vier redders... Faraday gaf vroeger les op de universiteit van Oxford waar hij onderzoek deed naar de natuurkundige theorie die stralingsverschijnselen verklaart. Hij heeft op zich geen kwade bedoelingen maar heeft een geheime agenda. Jeremy Davies werd bekend dankzij een tv-spotje voor Subaru waarin hij de auto vergelijkt met punkrock. Hij werd opgemerkt door verschillende castingagenten die hem scripts opstuurden. Hij viel op in Twister en kreeg een hoofdrol in Saving Private Ryan waarin hij een tolk speelt. Hierna was zijn carrière gelanceerd en speelde hij in films als Secretary, Solaris, Dogville en Manderlay.

CHARLOTTE LEWIS - Rebecca Mader

De Britse antropologe Charlotte Lewis is helemaal in de wolken als ze op het eiland landt. Ze lijkt ook op de hoogte te zijn van het Dharma Initiative en heeft een innige band met Daniel Faraday. Rebecca Mader is het meest bekend van haar rol in de serie Justice die jammer genoeg na het eerste seizoen niet hernieuwd werd. Daarvoor speelde ze gastrollen in series als All My Children en Private Practice en was ze te zien in films als The Devil Wears Prada en Mimic 3.

FRANK LAPIDUS - Jeff Fahey

Frank Lapidus is een piloot die vroeger voor Oceanic Airlines vloog. Hij is de helikopterpiloot die drie anderen op het eiland dropt. Hij maakt deel uit van de reddingsoperatie omdat hij zich schuldig voelt over iets in zijn verleden. Hij wil duidelijk iets bewijzen maar het is moeilijk in te schatten wat zijn motieven zijn. Jeff Fahey heeft al een lange carrière als acteur. Hij begon als balletdanser met het Joffrey Ballet en ging van daar verder met acteren in theaters en Broadway. Zijn eerste grote rol op televisie was in de soap One Life to Live. Zijn eerste filmrol was Silverado. Kort daarna speelde hij een gastrol in Miami Vice. Andere bekende films van hem zijn The Lawnmower Man, The Marshall en Grindhouse: Planet Terror

MILES STRAUME - Ken Leung

Miles Straume kan communiceren met geesten. Hij heeft deze gave echter misbruikt om geld te verdienen. Hij is intens, opportunistisch en iemand om rekening mee te houden. Ken Leung is bekend voor zijn rollen in Shanghai Kiss, Rush Hour, X-Men 3 en Inside Man en heeft memorabele gastrollen vertolkt in series als Law & Order en The Sopranos.

MATTHEW ABBADON – Lance Reddick

Matthew Abbadon is gehuld in mysterie. Hij rekruteert mensen voor een bedrijf en heeft dus ook Naomi en de 4 anderen ingehuurd om naar het eiland te gaan. Zijn bedoelingen zijn zeker niet zuiver. ‘Abbadon’ is Hebreeuws voor ‘vernietiging’ dus de kans is groot dat hij problemen zal veroorzaken voor de overlevenden op het eiland. Lance Reddick is het meest gekend voor zijn rol als Cedric Daniels uit de uitmuntende serie The Wire, voor het gevangenisdrama Oz en de gastrol in politieserie Law & Order SVU. Hij werd ook gecast voor Fringe, de nieuwe serie van J.J. Abrams.

Inhoud afleveringen:

Zondag 31 augustus om 18u05 - LOST: Finale seizoen 3: Through The Looking Glass

Ben confronteert Jack met zijn theorie dat Naomi niet is wie ze lijkt te zijn en dat het eiland verlaten een kapitale fout zou zijn. Ondertussen proberen Sawyer en Juliet een plan uit te dokteren om af te rekenen met The Others, die nog in hun kamp zijn en krijgen daarbij hulp uit onverwachte hoek. In het Looking Glass-station, proberen Charlie en Desmond een manier te vinden om het signaal af te sluiten. Brengen Charlie en Desmond het er levend vanaf of komt Desmond’s voorspelling uit? Is Juliet betrouwbaar? Wie is Naomi en wat zijn de echte intenties van haar reddingsschip? Geraken de overlevenden van vlucht 815 van het eiland?

Maandag 1 september om 19u30 - LOST special: Past, Present and Future

Toen Oceanic 815 crashte op het eiland, kreeg elke overlevende de keuze om samen te leven of alleen te sterven. Deze groep mensen bevonden zich plots op een mysterieuze plaats en hebben hun eigen verleden moeten verwerken om te kunnen overleven. Ze hebben dan ook enkele belangrijke vragen. Waar zijn ze? Is er hulp op weg? En wat is er nog allemaal op het eiland? In de special ‘LOST: Past, Present & Future’ herbeleven we hun verhaal van overleven en worden voorbereid op de schokkende première van het vierde seizoen dat alles zal veranderen.

Maandag 1 september om 20u35 - Aflevering 72 (Afl 1/14 jg 4): The Beginning of the End

De komst van Naomi's vrienden aan boord van het vrachtschip verdeelt de overlevenden van vlucht Oceanic 815. Locke gelooft dat zij zijn gekomen met slechte bedoelingen en neemt extreme maatregelen. Jack geeft hun potentiële redders het voordeel van de twijfel. Uit een flash forward van Hurley blijkt dat slechts zes passagiers, waaronder hijzelf, van het eiland zullen terugkeren.

Maandag 1 september om 21u35 Aflevering 73 (Afl 2/14 jg 4): Confirmed Dead

Er zijn vier nieuwe mensen op het eiland opgedoken: Daniel, Miles, Charlotte en Frank. Wat hebben zij met vlucht 815 te maken en wat komen ze zoeken op het eiland? Daniel blijkt een fysicus te zijn, Miles een medium, Charlotte een antropologe en Frank een piloot. Hij heeft de helikopter veilig kunnen neerzetten en lijkt zo een uitweg te bieden uit de nachtmerrie op het eiland.

Maandag 8 september om 20u35 - Aflevering 74 (Afl 3/14 jg 4): The Economist

Sayid probeert de impasse op het eiland te doorbreken. Hij belooft Miles Charlotte terug te brengen. In ruil wil hij met de helikopter naar het vrachtschip vliegen. Ondertussen voert Daniel een experiment uit dat erop wijst dat er een tijdsverschil bestaat tussen het schip en het eiland. Locke is op zoek naar Jacob om te weten wat zijn volgende stap moet zijn. Kate loopt over naar het kamp van Locke.

Maandag 8 september om 21u35 - Aflevering 75 (Afl 4/14 jg 4): Eggtown

Locke houdt Ben gevangen terwijl hij tot zijn grote frustratie niet weet welke kant hij uit moet. Miles gebruikt Kate om een voorstel te doen aan Ben. Kate wil te weten komen of zij een kans maakt op een zorgeloos leven in de gewone wereld. Vele uren na hun vertrek blijkt dat de helikopter met Sayid en Desmond aan boord nog steeds niet bij het vrachtschip is aangekomen.

Maandag 15 september om 20u35 - Aflevering 76 (Afl 5/14 jg 4): The Constant

Het tripje van Desmond en Sayid met de helikopter naar het vrachtschip wordt een beproeving. Zeker voor Desmond, die in hevige flashbacks wordt teruggeslingerd naar zijn verleden in Groot-Brittannië. Al lijkt het er eerder op dat hij vanuit dat verleden naar het heden wordt gekatapulteerd, zonder herinneringen aan wat er tussenin gebeurd is. Hij blijkt niet de enige in die situatie te zijn.

Maandag 15 september om 21u35 - Aflevering 77 (Afl 6/14 jg 4): The Other Woman

Juliets leven op het eiland voor de komst van vlucht 815 was niet allemaal rozengeur en maneschijn, maar werd bemoeilijkt door de spanningen tussen Harper, Goodwin en Ben. Plots duikt Harper terug op in de jungle om Juliet een boodschap van Ben over te brengen. Charlotte en Faraday begeven zich ondertussen naar een bunker waar een dodelijk gas ligt opgeslagen.

20:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: lost, lost special, vt4, tv |  Facebook | |  Print |

LOST - HANDLEIDING VOOR SEIZOEN 4

lost_vt4_2008Voor diegenen die niet meer helemaal mee zouden zijn, heeft VT4 voor de start van seizoen 4 enkele belangrijke zaken op een rijtje gezet. Eerst en vooral een aantal argumenten om seizoen 4 te bekijken, dan 6 belangrijke vragen waarover we al even piekeren en ten laatste een handig overzicht van de belangrijkste personages (in bijlage terug te vinden). Wat hebben ze de afgelopen 3 seizoenen allemaal meegemaakt? Hoe zijn ze met elkaar verbonden? En wat ligt er misschien voor hen in het verschiet?

 

 

Waarom kijken naar seizoen 4?

Aanloop naar het vierde seizoen

Voor vele kijkers staat niet de vraag centraal ‘Waarom naar Lost kijken?’ maar ‘Waarom opnieuw naar Lost kijken?’ Toen Lost in 2004 voor het eerst op tv kwam, ontstond er een snelgroeiende wereldwijde hype rond het programma. Iedereen zat op het puntje van zijn zetel en wilde weten wat er zou gebeuren in de volgende aflevering. Degenen die meteen een hoop antwoorden verwacht hadden, waren er aan voor de moeite en reageerden gefrustreerd toen onopgeloste mysteries zich bleven opstapelen. Het eerste seizoen was een cultuurfenomeen dat invloed had op de manier waarop mensen naar televisie keken. Lost was een geheimzinnig drama dat zijn personages voorstelde aan de hand van flashbacks.

Toch stelde het tweede seizoen sommigen teleur. Het verhaal miste vooruitgang, stelde nieuwe personages voor die allemaal hun eigen achtergrondverhaal kregen en de mystiek werd zo groot dat mensen ervan uitgingen dat de vele raadsels rond de overlevenden en het eiland nooit zouden worden opgelost. Toen volgde seizoen 3, dat een tragere start kende door de voorstelling van The Others. Toen alle aandacht echter weer op de overlevenden werd gericht, kwam er opnieuw vaart in het verhaal en nam de spanning met elke aflevering toe. De complexe dramaserie combineerde als vanouds zijn intrigerende personages met een gevoel van opwinding over wat de toekomst zou brengen.

Het einde in zicht?

De makers van de serie slaagden er vorig jaar in om ABC, de Amerikaanse zender die Lost uitzendt, ervan te overtuigen dat de serie een einddatum nodig had. Damon Lindelof en Carlton Cuse (respectievelijk links en rechts op de foto), de twee masterminds die de serie in goede banen leiden, hadden immers het hele verhaal al uitgedokterd en kregen op deze manier een duidelijk zicht op hoeveel afleveringen ze nodig zouden hebben om alles te kunnen vertellen. ABC ging akkoord en bezegelde zo het lot van Lost, dat zal eindigen in 2010. Na seizoen 3 zouden er nog 3 seizoenen volgen die echter minder afleveringen zouden tellen, 16 per seizoen. Door de schrijversstaking in het voorjaar van 2008 sneuvelden 2 afleveringen. Deze zouden wel toegevoegd worden aan seizoen 5 en 6.

De flash-forward

Het is duidelijk dat de makers waar ze naartoe willen, en dat alle hints en mysteries zullen samenvallen als een grote puzzel. Het gevolg was dat seizoen 3 intenser, sneller en spannender werd. Antwoorden op oude vragen kwamen sneller maar nieuwe raadsels werden weer opgeworpen. Het eindigde met een dubbele aflevering die op het niveau stond van de piloot en waarin een nieuw concept werd onthuld: de flash-forward. Hiermee werd vriend en vijand verrast: voor het eerst kregen we te zien wat in de toekomst zou gebeuren. Het verhaal nam een andere wending, sommige overlevenden raken van het eiland en anderen niet. Hoe dit allemaal verlopen is, zal duidelijk worden in seizoen 4 waar, naast de flash-backs, opnieuw meer flash-forwards aan bod zullen komen. Belangrijk om weten is dat seizoen 4 meteen verder gaat waar de spannende finale van het derde seizoen eindigde.

Wie is wie?

De grote cast kan nu opgedeeld worden in drie groepen: de overlevenden van Oceanic 815 (die sinds het begin gevolgd worden), The Others (een groep van oorspronkelijke inwoners die af en toe buitenstaanders rekruteren) en de mysterieuze groep mensen die hen komt redden. Ben, de leider van The Others, gelooft echter dat de derde partij geen redding betekent maar de echte vijand is die het begin van het einde zal inluiden.

Wat gebeurt er nu?

De finale van het derde seizoen gaf een spetterende plotwending: een flashback in de aflevering bleek een flash-forward te zijn waaruit bleek dat Jack en Kate van het eiland geraakt waren. Niet meteen vrolijke beelden, want Jack zag eruit als een dakloze met een baard die zo depressief was dat hij er een einde aan wilde maken. Hij schreeuwde het ook uit dat het eiland verlaten een slechte zet was. De structuur en de focus van de serie werd zo van het verleden en het heden verlegd naar de toekomst. De vraag die iedereen zich meteen stelde, was wat er met de anderen overlevenden was gebeurd. Het antwoord op die vraag volgt nu in seizoen 4.

Wat bedoel je?

Een serie als Lost smeekt haar fans bijna zich af te vragen wat er werkelijk aan de hand is. Wie zal er van het eiland raken? Wie wil er blijven? Wie is die mysterieuze Jacob? Zal Kate ooit kunnen kiezen tussen Jack en Sawyer? Wat is het grootste mysterie? Waarom wil de redders in nood zo graag het eiland bereiken? Wat is het eiland en waartoe is het allemaal in staat? Waarom zijn Ben en Locke bereid te moorden om het te kunnen beschermen?

 Zes belangrijke vragen voor seizoen 4

Op maandag 1 september start VT4 met het vierde seizoen van Lost, na de schokkende finale vorig jaar. Heel wat antwoorden werden gegeven, maar ook nieuwe vragen opgeworpen... We zetten de belangrijkste alvast op een rijtje.

Vraag 6: Wat is het zwarte rookmonster?

Een theorie is dat het monster vergeleken kan worden met een verhaal uit de bijbel. Nadat Adam en Eva het aardse paradijs moesten verlaten, plaatste God er een intimiderende engel om de boom van het leven te beschermen. Deze engel kan heftig zijn en heeft een doel: de boom beschermen, wat de gevolgen ook mogen zijn. Het monster op het eiland toont veel gelijkenissen met deze engel en kan dus worden beschouwd als de beschermengel van het eiland. Het zal er alles aan doen om het eiland veilig en puur te houden. Als iemand of iets de minste bedreiging vormt, onderneemt het monster actie. Dat zou misschien de reden kunnen zijn waarom het monster de piloot van vlucht Oceanic 815 vermoordde toen het crashte. Plotseling ontstond er een grote dreiging voor het eiland doordat een vliegtuig vol mensen zijn terrein binnendrong. Het monster moest dus meteen laten weten dat het aanwezig was. De piloot vermoorden was een duidelijk signaal aan de overlevenden dat ze in de gaten werden gehouden. Het monster is in elk geval woest, dodelijk en bestudeert de nieuwe indringers op het eiland. Misschien staat het in contact met Jacob die beslist wie mag blijven leven en wie niet. Een andere theorie is dat het rookmonster een soort geavanceerd wapen is dat door het Dharma Initiative werd ontwikkeld maar gauw zelfbewust en oncontroleerbaar werd. Dat is de reden waarom een high tech-verdediging nodig was rond het kamp van The Others dat voorheen bezet werd door de werknemers van The Dharma Initiative.

Vraag 5: Waarom zo triest, Jack?

De grootste onthulling op het einde van seizoen 3 was dat Jack en Kate in de toekomst van het eiland zullen geraken. Voor een serie die het ontsnappen van het eiland centraal stelt, was dit een grote onthulling. Opnieuw doken echter een aantal belangrijke vragen op. Iets wat opviel aan de onthulling was dat Jack erg ongelukkig was. Hij was dronken, verslaafd aan drugs en in een staat waarin we hem nog nooit hadden gezien. Hij had suïcidale neigingen, stond op het punt van een brug te springen. Hij vertelde Kate dat hij vaak het vliegtuig nam in de hoop dat het een keer zou neerstorten. Hij zei zelfs dat het verkeerd was dat ze het eiland waren ontvlucht en was van mening dat ze moesten terugkeren. Voor iemand die drie seizoenen lang van het eiland wilde raken, is er iets veranderd. Wat is de oorzaak van zijn problemen?

Vraag 4: Wie bevindt zich op de boot?

Net voor Charlie Pace stierf, gaf hij een laatste boodschap door aan Desmond en de rest: ‘Not Penny’s Boat’. Als Penelope Widmore de boot niet bestuurde, wie deed dit dan wel? En welke plannen hebben ze voor de overlevenden en het eiland?

Enkele mogelijkheden:

Het DHARMA Initiative/Hanso Foundation: Het zou niet verbazen dat ofwel Dharma of The Hanso Foundation een schip naar het eiland zouden sturen na de ontploffing van de bunker op het einde van seizoen 2. Ze zouden waarschijnlijk ook graag willen weten wat er met de mensen gebeurde die onderzoek deden. (Zij werden vermoord door The Others in ‘The Purge’). Ben vermeldt echter dat de mensen op de boot iedereen op het eiland zullen doden en dat lijkt niet iets wat het Dharma Initiative zou doen (gebaseerd op wat we van hen gezien hebben in de flashbacks). Langs de andere kant kan Ben nooit vertrouwd worden. Charles Widmore: De kans is erg groot dat Charles Widmore informatie heeft ontvangen over de locatie van het eiland op dezelfde manier als Penelope. Als het onderzoeksteam op de boot door hem aangestuurd wordt, kunnen hun bedoelingen dubbel zijn. Er is ook de mogelijkheid dat Mr Widmore een band heeft met The Hanso Foundation. Tegelijkertijd rijst de vraag: waarom heeft Penelope geen hulp gestuurd als ze op het einde van seizoen 2 ontdekt waar Desmond zich bevindt? De derde mogelijkheid: is uiteraard een onbekende partij die tot op heden nog niet gekend is door de overlevenden.

Vraag 3: Wie ligt er in de kist?

Een belangrijk onderdeel van de flash-forward uit de laatste aflevering was dat Jack in de krant iets las over de dood van iemand die hij kende. Toen Jack dit aan Kate vertelde, antwoordde ze dat zij op de begrafenis niets te zoeken had. Jack besloot om de uitvaartplechtigheid toch bij te wonen, en bleek de enige aanwezige te zijn. Wie is deze mysterieuze persoon die voorbestemd is te sterven in de periode nadat Jack en Kate van het eiland zijn? Het is duidelijk iemand die niet in nauw contact stond met Jack of Kate. Toch voelt de depressieve Jack zich verwant met de overledene. De kandidaten die grote kanshebber zijn: Michael, Locke en Ben. Michael lijkt echter de minst waarschijnlijke want in dat geval zou Walt aanwezig zijn, zelfs na zijn verraad en moorddadige handelingen op het eiland. Is het een van deze drie, is het iemand die we nog niet hebben ontmoet, of iemand waarvan we het niet verwachten? De makers beloven alvast deze vraag in het vierde seizoen te beantwoorden.

Vraag 2: Waar is Penny?

Op het einde van seizoen 2 zagen we twee mannen die in een waarnemingsstation een vreemde elektromagnetische gebeurtenis vaststelden en een telefoontje pleegden naar… Penelope Widmore, de geliefde van Desmond. Toen Penny op het einde van seizoen 3 zei dat ze geen Naomi kende en geen boot had gestuurd, rees de vraag: waarom heeft ze nog geen hulp gestuurd? Misschien nam iemand in het bedrijf van haar vader de zoektocht over zonder haar medeweten. Dat lijkt vreemd aangezien de twee wetenschappers een rechtstreekse lijn hadden met Penny, iets wat duidt op haar betrokkenheid. Een andere mogelijkheid is dat de zoektocht van Penny naar een elektromagnetische stoornis volledig gescheiden is van haar zoektocht naar Desmond. Misschien beseft ze niet dat het feit dat Desmond op het eiland zit de oorzaak is van de stoornis. Nog vreemder is dat in de finale van seizoen 3 Penny meteen op het scherm verscheen nadat het stoorsignaal was opgeheven. Zat ze wanhopig signalen uit te sturen en wachten tot dat iemand reageerde? Of is zij betrokken bij het Dharma Initiative en zocht ze daarom contact met het eiland?

Vraag 1: Wie/Wat is Jacob?

Jacobs naam wordt vermeld door Ben en verschillende Others maar er werd maar weinig onthuld over de echte leider van The Others. Op het einde van seizoen 3 vingen we een glimp op van wat Jacob zou kunnen zijn. Er zijn twee korte beelden van de beruchte scène in de cabine. De eerste is die van Jacob die in een wiegstoel zit waarbij hij gehuld is in schaduw. Een tweede beeld zat bij de extra’s van de dvd-box van seizoen 3 en liet een close-up zien van Jacobs oog. Het weinige wat van Jacob in de cabine gezien hebben, geeft wel een idee van wat zijn krachten zouden kunnen zijn. Hij lijkt telekinetische krachten te bezitten aangezien hij de hele cabine deed schudden en Ben en andere voorwerpen door de kamer liet vliegen. Hij kan ook plotseling verdwijnen en lijkt de kracht te hebben om anderen te helen. Ben suggereert dit wanneer hij Juliet op het eiland wil houden en zegt dat Jacob haar zus Rachel kan genezen van kanker. Een andere interessante theorie rond Jacob is dat hij niet bestaat, maar verzonnen is door Ben, die de touwtjes in handen heeft. De scène in de cabine lijkt dit tegen te spreken maar het is mogelijk dat Ben beelden van ‘Jacob’ projecteert . De reden waarom deze theorie de ronde doet, is omdat Ben altijd beweert dat Jacob alleen met en via hem praat. De woorden die echter door Jacob uitgesproken werden in de cabine waren: ‘Help Me’ en konden gericht zijn aan Locke. Dit plus het feit dat zwart poeder de cabine omringt, kan aangeven dat Ben of iemand anders Jacob om een of andere reden gevangen houdt.

Lost, zondag 31 augustus om 18u05 op VT4

18:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: lost, vt4 lost, lost seizoen 4 |  Facebook | |  Print |

Gloednieuw seizoen Keukenrellen met Gordon Ramsayop VIJFtv

keukenrellen_2008_vijtvDe bekende en vooral beruchte chef-kok, Gordon Ramsay, maakt in het VIJFtv-programma "Keukenrellen" voor de vierde keer de oversteek naar de VS op zoek naar jong kooktalent. Veertien jonge mensen, die elk een carrière als topchef ambiëren, wagen het om met Gordon Ramsay in zee te gaan. Elk hebben ze er al één of andere culinaire carrière opzitten. Hetzij als afwasser, hetzij als hulpje in een hamburgertent of als barbecuespecialist. Maar als leerling van Gordon Ramsay zullen ze uit een ander vaatje moeten tappen. Gordon duldt geen fouten, blaft iedereen af en gooit je er onverbiddelijk uit bij de minste vergissing. Hij heeft immers slecht één doel voor ogen: de beste chef-kok vinden die zijn exclusief restaurant Londen LA mag runnen in Los Angeles. Wekelijks beslist Gordon zelf wie er moet afvallen en wie er kan blijven tot er nog één iemand overblijft.

 

 

Op maandag 1 september om 22u25: Inhoud Aflevering afl 34 (afl 1 jg 4)

Bij de start van het vierde seizoen van Keukenrellen arriveren 15 koks in Los Angeles, verzekerd dat ze voorbereid zijn op hun avontuur. Wat ze echter niet weten dat Chef Ramsay als kandidaat vermomd is en met ze meereist. Bobby valt meteen bij Gordon op omdat de jongeman beweert dat hij de ‘zwarte Gordon Ramsay’ is. Eens aangekomen in het restaurant, worden ze verwelkomd door chef-kok Jean Phillippe die enkele meteen een opdracht geeft. Gordon ziet het aan en is niet onder de indruk. Vervolgens stapt hij naar voor en verbaast hij iedereen wanneer hij in echte Mission Impossible-stijl zijn vermomming afgooit. Hij daagt de verbouwereerde kandidaten uit om hun beste maaltijd te bereiden. Een voor een probeert chef Ramsay de schotels uit. Het resultaat is meestal bedroevend en bij één kandidaat moet hij zelfs overgeven. Na alle maaltijden geproefd te hebben is Gordon zo teleurgesteld dat hij zich afvraagt of ze wel waardig zijn om de prijs te winnen. Iedereen is door het dolle heen als hij onthult dat de winnaar chef-kok zal worden van zijn nieuw, exclusief restaurant Londen LA in Los Angeles met een jaarlijks loonbriefje van 170 000 euro. Zo ver is het echter nog niet en Gordon vraagt aan het blauwe mannenteam en aan het rode vrouwenteam om een kapitein te kiezen en het menu van het restaurant te bestuderen. De volgende dag zullen ze immers moeten bewijzen wat ze waard zijn…

Op maandag 8 september om 22u25: Inhoud Aflevering afl 35 (afl 2 jg 4)

Na een zware eerste eliminatie verlaat Dominic de groep terwijl de rest terugkeert. De meisjes vieren hun eerste overwinning maar beginnen meteen weer met te studeren behalve Sharon die haar zichzelf weer opmaakt. Iedereen gaat naar bed voor een welverdiende rust… tot ze uit hun bed worden gezet door Scott en Gloria. In hun pyjama worden ze buiten begroet door Gordon die kwaad is dat ze zoveel eten hebben verspild. Ramsay wil hun een lesje leren en heeft het afval speciaal laten terugbrengen zodat elk team het afval kan sorteren. Voor de volgende uitdaging willen de mannen laten zien dat ze wel als een team kunnen samenwerken. Al gauw blijkt dat de communicatie in beide teams te wensen overlaat…

Vanaf maandag 1 september om 22u20 op VIJFtv

15:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: chefkok gordon ramsay, keukenrellen, los angeles, vijftv |  Facebook | |  Print |

NIEUW ALBUM JAN SMIT “STILTE IN DE STORM”: STAPPEN VOORWAARTS

jan_smitDonderdag ontving Jan Smit in Paradiso tijdens de albumpresentatie van zijn nieuwe album “Stilte In De Storm” een dubbel platina award uit handen van Edwin Evers. Van het album zijn op de dag van release reeds meer dan 150.000 exemplaren uitgeleverd, wat goed is voor een dubbel platina status.

Met de release van het gloednieuwe album “Stilte In De Storm” toont Jan Smit aan dat zijn rol in de Nederlandse muziek een nog dominantere is geworden. De veertien nieuwe liedjes die op album staan, komen meer nog dan voorheen, voor het overgrote deel uit zijn eigen pen. Daarmee ontwikkelt de nu 22-jarige Volendammer zich verder als een voor Nederlandse begrippen unieke all-round entertainer. Het nieuwe album is er één voor een zo mogelijk nog bredere doelgroep dan de met tripelplatina bekroonde voorganger “Op Weg Naar Geluk” uit 2006. Ook liefhebbers van een iets meer poppy Jan Smit worden op de nieuweling, zijn elfde inmiddels, op hun wenken bediend. De twee nummer 1 singles die tot nu toe van de plaat verschenen, “ Dan Volg Je Haar Benen” en het titelstuk “Stilte In De Storm”, effenden het pad voor deze iets gewijzigde koers. Zonder overigens zijn eigen ‘volkspop’ geweld aan te doen, want ook liefhebbers van gezellige meezingers komen ruimschoots aan hun trekken. Het nieuwe album is zeker Jan’s meest persoonlijke geworden, inspiratie putte hij uit hoogte en dieptepunten die zich het afgelopen jaar afwisselden in zijn bestaan. De productie van “Stilte In De Storm” bleef, net als zijn vorige successen, in handen van zijn dorpsgenoten Cees en Thomas Tol, beiden geschoold op het conservatorium.

Vanaf 9 oktober gaat Smit’s uitgebreide “Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour” van start in de Rijnhal in Arnhem. Tot begin februari 2009 zal Jan met zijn band eeen slordige 150.000 fans ook live laten genieten van de liedjes van het album.

13:49 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: jan smit, paradiso, stilde in de storm, volendammer, jan smit komt naar je toe tour, arnhem, rijnhal |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende