Showbizzkanaal : Archieven

31/03/2008

DELIRIUM A CIRQUE DU SOLEIL LIVE MUSIC CONCERT IN SPORTPALEIS, ANTWERPEN

ZATERDAG 5 APRIL 2008 – 20u30 en ZONDAG 6 APRIL 2008 – 20u30

Komend weekend stelt Cirque du Soleil zijn nieuwste creatie voor in het Antwerpse Sportpaleis. Voor Delirium vertaalt Cirque du Soleil de magie voor het eerst naar de schaal van een arena-zaal. Het gigantische podium wordt opgebouwd over de gehele lengte van het Sportpaleis. Cirque du Soleil bespeelt zo slechts één helft van het immense Sportpaleis. Elke avond is er plaats voor zo’n 6.000 toeschouwers die, dankzij de uitgekiende opzet, allen met hun neus op het groots spektakel zitten. Het thema van Delirium is een modern en urban avontuur: de zoektocht naar evenwicht in een wereld die helemaal uit balans is. Geluid en beeld krijgen een hoofdrol toebedeeld. Dankzij de gigantische state of the art multimedia projecties en Cirque du Soleil’s trademark, de acrobatie en dansbewegingen, is Delirium een schitterend totaalspektakel. Na een volledig uitverkochte tournee door 25 Europese landen in 2007, houdt Cirque du Soleil’s allereerste live muziek & multimedia show halt voor een kort verblijf van slechts 2 dagen in Antwerpen. De voorstelling van zaterdag 5 april is intussen volledig uitverkocht. Voor de voorstelling op zondag 6 april om 20u30 zijn er wel nog kaarten beschikbaar via www.proximusgoformusic.be  en 0900 2 60 60

Info & tickets :

 • Ticketprijs/Prix des tickets: 73 euro – 60 euro – 50 euro – 40 euro (excl. servicekosten)

22:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Evenementen | Tags: cirque du soleil, antwerp sportpaleis, tickets, delirium |  Facebook | |  Print |

MEGA COMPILATIE : I LOVE THE 90’S

ILoveThe90s_lowresNa de geweldige 80-ties revival van vorig jaar is het nu de hoogste tijd om de 90’s helemaal te herbeleven. Jim-TV en Radio Donna gaan de volgende we(e)k(en) helemaal de 90’s in en we vervolledigen dit met de dubbel-compilatie ‘I Love The 90’s’.

De jaren ’90 brengen ons zonder twijfel terug naar de introductie van de GSM en de opkomst van het internet. Naast deze en andere gebeurtenissen was de ‘dance/house muziek’ determinerend voor de 90’s.

Op de dubbel-cd ‘I Love The 90’s’ is het dan ook genieten met de allergrootste hits van toen. Robin S (Show me love), Rozalla (Everybody’s Free), Robert Miles (Children), Felix (Don’t you want me), Crystal Waters (Gypsy Woman), Technotronic (This beat is Technotronic) zijn maar een paar voorbeelden van artiesten die je kan terugvinden op ‘I Love The 90’s’. Natuurlijk ontbreken Ray en Anita van 2 Unlimited niet op de cd, zij brengen ‘No Limit’. Ook de razendpopulaire deejay Sash! Is terug te vinden op de cd met de superhit ‘Encore une fois’. De nineties brengen ons meteen ook bij de zingende tandarts Dr.Alban en de superhit ‘It’s my life’ uit 1993. In datzelfde jaar scoorde ook Haddaway een nummer 1 hit met ‘What is love’ net als Culture Beat met ‘Mr.Vain’, goed voor wekenlang de hoogste positie in de charts.

40 kleppers uit de jaren negentig staan op ‘I Love The 90’s’ verzameld. Tokyo Ghetto Pussy, Ice Mc, Whighfield, U.S.U.R.A., 2 Fabiola, 2 Brothers On The 4 The Floor, Jaydee,…

Naast de twee cd’s op ‘I Love The 90’s’ krijg je er nog een gratis bonus mix-cd bij waar opnieuw de grootste nineties classics in zijn verwerkt Op zaterdag 12 april gaat het dak eraf in de Ethias Arena in Hasselt tijdens de ‘I Love The 90’s’ party, het sluitstuk van de nineties week op Jim-tv en Donna. Op 12 april verwachten ze in Hasselt niet alleen veel feestvierders maar ook heel grote artiesten uit de jaren negentig. Zijn aanwezig op het feestje; Dr. Alban, Culture Beat, 2 Fabiola en DJ Sash! Er zijn nog tickets te koop maar dan moet je wel erg snel zijn.

Surf ook even naar Jim-TV en Radio Donna waar het volgende week allemaal 'I Love The '90's' is wat de klok slaat. Jim-TV haalt de 'Super 50' terug van onder het stof, bij Donna is er een '90's week' en meer !!!

21:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: i love the 90 s, jim-tv, radio donna, dubbel cd |  Facebook | |  Print |

WOMAN 2008

woman2008_coverpreview

Mogen we jullie nog eens heel warm laten lopen voor een fantastische nieuwe compilatie. 'Woman 2008' !Sinds kort ligt 'Woman 2008' in de winkels. Een op-en-top succescompilatie waar de grootste female song hits van het moment zijn op terug te vinden.'Woman 2008', dat zijn de hits van o.a. Colbie Caillat (Bubbly), Yael Naim (New Soul), Adele (Chasing Pavements), Kate Nash (Foundations), Sheryl Crow (Love is free) en nog veel meer.

De grootste hits van echte "'Woman(s)" zijn nu voor het eerste verzameld op een ijzersterke cd 'Woman 2008'. Uit eigen land krijg je hits van sterke vrouwen Kate Ryan (L.I.L.Y.), Hadise (My Body), Natalia meets En Vogue (Glamorous) en Axelle Red (Romantique à mort).

Op 'Woman 2008' staan 22 grote namen zoals Natalie Imbruglia, KT Tunstall, Anouk, Sugababes, Kylie Minogue, Robyn, Gwen Stefani, Katei Melua en nog veel, veel meer !!!

De ultieme top-collectie voor (mannen) maar vooral vrouwen, dat is 'Woman 2008', een klepper van formaat, vanaf vandaag te koop op verzamelaar.

18:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in CD's | Tags: woman, woman 2008, cd, muziek, anouk, sugababes, kylie minoque, gwen stefani |  Facebook | |  Print |

Queen + Paul Rodgers

Sportpaleis, dinsdag 23 september om 20.30 uur

De Britse popgroep Queen brengt begin september voor het eerst in dertien jaar tijd een nieuw studioalbum uit en gaat vervolgens weer op tournee. Gitarist Brian May en drummer Roger Taylor krijgen daarbij het gezelschap van zanger Paul Rodgers, die na de dood van Freddie Mercury de groep kwam versterken en ook deelnam aan de tournee van 2005-2006 (die werd bijgewoond door meer dan 1 miljoen fans). Met hun nieuwe ‘Rock The Cosmos Tour’ doet de groep 28 zalen in 14 landen aan. De gewone ticketverkoop vangt aan op zaterdag 5 april om 10.00 uur.

Kaarten kosten 43, 48, 53, 58, 63 en 73 euro, inclusief servicekosten. www.sportpaleis.be

15:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Concerten | Tags: queen, sportpaleis, popgroep, tickets, antwerpen, freddie mercury, queen paul rodgers |  Facebook | |  Print |

Live Champions League bij 2BE

2beAS Roma – Manchester United (dinsdag) en Arsenal - Liverpool (Woensdag)

Op dinsdag 1 april 2008 zendt 2BE live AS ROMA – MANCHESTER UNITED uit. Roma wil revanche voor de uitschakeling in dezelfde fase van de competitie vorig seizoen. Vooral de 7-1 op Old Trafford ligt de Romeinen nog loodzwaar op de maag. Dat was toen een regelrechte vernedering voor de Giallorossi. Dit jaar zijn ze nog de enige Italiaanse ploeg in de competitie. Dus Totti, Giuly, Perrotta, De Rossi en de grote Italiaanse belofte Aquilani tegen de kandidaat-winnaars uit Manchester voor de eer en de glorie van ITALIA. Fans van Rooney, Andersson, Nani en één van de allergrootste voetbalsterren van het moment, Christiano Ronaldo, zullen in ieder geval op post zijn. De Belgische scheidsrechter Frank De Bleeckere fluit deze topper. Diezelfde avond staat er ook nog een uitgebreide samenvatting van Schalke 04 – FC Barcelona op het programma.

Op woensdag 2 april brengt 2BE live ARSENAL - LIVERPOOL. Arsenal (Fabregas, Flamini, Hleb, Van Persie, Adebayor) zijn sinds een paar weken de stiekeme favoriet van alle liefhebbers van de passing game. De Gunners rekenden al af met de winnaar van vorig seizoen, Milan. Nu zou het de beurt moeten zijn aan die andere finalist en de winnaar van 2005. Liverpool pronkt met de onvermoeibare stuurman Steven Gerrard, de slopende Hollander Dirk Kuyt en misschien wel de scherpste schuter van het moment, Fernando Torres. Nog op woensdag : een lange samenvatting van Ferencvaros – Chelsea.

Het mooiste voetbal, de grootste sterren, de spannendste competitie: de UEFA Champions League bij 2BE.

Dinsdag 1 april 2008 – 20.25

UEFA Champions League

 • AS Roma – Manchester United
 • Studiopresentatie : Robin Janssens
 • Studiogasten : Gilles De Bilde en Geert De Vlieger
 • Commentaar : Dirk Deferme
 • Aansluitend uitgebreid wedstrijdverslag van : Schalke 04 – Barcelona.

Woensdag 2 april 2008 – 20.25

UEFA Champions League

 • Arsenal - Liverpool
 • Studiopresentatie : Robin Janssens
 • Studiogasten : Gilles De Bilde en Bob Peeters
 • Commentaar : Stefan Van Loock
 • Aansluitend uitgebreid wedstrijdverslag van : Ferencvaros – Chelsea.

Champions League bij 2BE - dinsdag 1 en woensdag 2 april 2008, telkens vanaf 20.25

13:00 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Algemeen | Tags: sport, voetbal, as roma, manchester united, arsenal liverpool, 2be, vmma |  Facebook | |  Print |

Afscheid van Hugo Claus - met foto's

hugo claus

Nabestaanden, collegaschrijvers en belangstellenden zijn zaterdag in de Bourlaschouwburg in Antwerpen samengekomen om afscheid te nemen van Hugo Claus, de Vlaamse schrijver die op woensdag 19 maart 2008 overleed. Hij was 78. Tijdens de plechtigheid, die werd bijgewoond door tal van prominenten uit de artistieke en de politieke wereld, nam een aantal intieme vrienden van Claus het woord en werden gedichten voorgelezen.

Bekijk hier de foto's.

 

DSC_0131

DANSSTUDIO IJVI HAGELSTEIN VIERT 20-JARIG BESTAAN IN ANTWERPSE ELISABETHZAAL!

studio 100Dansstudio Ijvi Hagelstein, bij het grote publiek beter bekend als de dansstudio van het Samsonballet, bestaat 20 jaar. De leden van de dansstudio zijn op dit ogenblik volop bezig met de voorbereidingen van een grote show, die zal plaatsvinden in de Antwerpse Elisabethzaal: "On Stage 4".

Op 11 & 12 april 2008 zullen maar liefst 600 leden van de dansschool het beste van zichzelf geven op het podium van de Elisabethzaal, en dit in totaal 3 keer!

Wil jij hier graag bijzijn? Dat kan!

De shows vinden plaats op 11 april om 19u en op 12 april om 14u & 19u, telkens in de Elisabethzaal Antwerpen.

Tickets kosten €12,5 - €15 - €20 (excl. servicekosten) en kunnen besteld worden op 070/344.555, via www.sherpa.be  of www.dansstudio-ijvihagelstein.be  

Historiek Dansstudio Ijvi Hagelstein:

Op 7 oktober 1988 richt Ijvi Hagelstein haar eigen dansschool op te Wemmel, met klassiek ballet en jazzdans op het programma. In 1992 krijgt de Dansstudio de allereerste opdracht voor Samson & Gert: het Samsonballet is geboren! Een jaar later verhuist de Dansstudio naar een grotere sportzaal in Wolvertem, en stijgt het ledenaantal naar 500.

In oktober 1997 krijgen Ijvi & haar leden een eigen optrekje binnen de gebouwen van Studio 100 in Schelle. Zo wordt de Dansstudio volledig geïntegreerd in het productiehuis Studio 100.

Ijvi wordt huischoreograaf van Studio 100 en heeft heel wat choreo’s op haar palmares staan voor oa. Samson en Gert, Kabouter Plop, Big & Betsy, Het Huis Anubis, Spring, Mega Mindy, Piet Piraat, het ballet bij de shows van K3 en de eerste musicals Sneeuwwitje, Assepoester en Pinokkio. Buiten Studio 100 werkt Ijvi ook al 5 jaar mee aan Junior Eurosong en andere VRT-producties.

De Dansstudio is intussen uitgegroeid tot een dansschool waar kwaliteit hoog aangeschreven staat. Naast klassiek ballet en jazzdans worden ook andere disciplines aangeboden zoals hip hop, tapdans, modern dans en zelfs een zangkoor. Dansstudio Ijvi Hagelstein is opgesplitst in 2 afdelingen: de dansschool en de voorbereidende professionele school waar je uitsluitend door audities kan worden toegelaten.

Momenteel telt de Dansstudio zo’n 650 leden.

Foto_107

Ciske de Rat - de Musical naar Antwerpen

ciske_de_rat-musical_2008Ciske de Rat – de Musical is van 24 t/m 28 september 2008 te zien in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Dit is de eerste keer dat de alom geprezen musical over het straatschoffie Ciske de Rat in België te zien zal zijn. De kaartverkoop voor de speelperiode in Antwerpen is inmiddels geopend. Op dit moment zijn in Nederland ruim 380.000 kaarten verkocht en Ciske de Rat – de Musical is hiermee de meest succesvolle reizende musical ooit. De oorspronkelijk Nederlandse musical werd door pers en publiek ontvangen met unaniem lovende recensies. In Ciske de Rat – de Musical zorgt de kleine Ciske voor momenten van ontroering, humor en brutale streken, maar ziet men ook hoe de volwassen Ciske met zijn verleden probeert te leven. De belevenissen van Cis de Man, gespeeld door Danny de Munk, zijn door het bekende verhaal heen geweven en geven een nieuwe dimensie aan dit oer-Hollandse verhaal. De musical brengt een avond vol herinneringen aan het jochie met een hartje van goud en blijft ontroerend en tijdloos.

Tickets: www.sherpa.be

11:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Theater | Tags: ciske de rat, musical, antwerpen, nederland, ciske de rat in belgie |  Facebook | |  Print |

Patrick Janssens naar Napels in "De Mosterd van Abraham"

demosterd01Aflevering 3

Met Patrick Janssens naar Napels op zoek naar de oorsprong van de pizza

Gene daagt Patrick Janssens uit om in het Zuid-Italiaanse Napels een perfecte pizza te maken voor de Napolitanen. Hun zoektocht naar de oorsprong van de wereldbekende pizza Margherita voert hen tot in de verste uithoeken van deze duistere - maar o zo mooie- maffiastad, gelegen aan een schitterende baai met in de rug de alomtegenwoordige Vesuvius.

De pizza is niet voor niets in Napels uitgevonden. In de 18 eeuw vonden de Napolitanen een goedkope en voedzame oplossing voor de hongersnood: ze belegden deegbodems met de producten die toen voorhanden waren: tomaten en mozzarella. Om de pizza Margherita volledig te doorgronden, bestudeert Patrick uitgebreid alle ingrediënten. Hij gaat in de leer bij pizzabakker Franco die naast gepassioneerde operazanger ook pizza jongleur is en alles weet over pizzadeeg. Gene neemt Patrick mee naar een buffelboerderij waar verse buffelmozzarella wordt gemaakt en ze bezoeken de flanken van de Vesuvius waar de exclusieve San Marzano tomaten groeien. En het is feest, want Napels speelt terug in eerste klasse en de tijden van voetbalgod Diego Maradona lijken helemaal terug van weggeweest!

Perfectionist Patrick blijkt niet snel tevreden met zijn versie van de perfecte pizza Margherita, maar het zijn de Napolitanen zelf die moeten beslissen of Patrick in zijn missie geslaagd is. Gene hoopt alvast stiekem van niet, want anders heeft hij alweer een tegenprestatie aan zijn been.

De Mosterd van Abraham - maandag 31 maart om 19u45 op VIJFtv

demosterd02

09:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: de mosterd van abraham, patrick janssens, burgemeester antwerpen, napels, pizza, gene, vijftv |  Facebook | |  Print |

'Sara' en 'De Slimste Mens' verdelen Vlaamse televisiesterren

De vtm-soap 'Sara' en het Eén-quizprogramma 'De Slimste Mens ter Wereld' zijn de grote winnaars geworden van de eerste Vlaamse Televisiesterren, een organisatie van de Vlaamse Televisieacademie. Ze gingen samen naar huis met vijf van de tien awards die gisteren werden uitgereikt in de Grenslandhallen in Hasselt.

Winnaars

 • Vlaamse Televisiester 2008 voor de Beste Acteur of Actrice: Veerle Baetens ('Sara', VTM)
 • Vlaamse Televisiester 2008 voor de Beste Presentator of Presentatrice: Erik Van Looy ('De Slimste Mens ter Wereld', Eén)
 • Vlaamse Televisiester 2008 voor het Beste Fictieprogramma: 'Katarakt' (Eén)
 • Vlaamse Televisiester 2008 voor het Beste Realityprogramma: 'Terug naar Siberië' (Eén)
 • Vlaamse Televisiester 2008 voor het Beste Entertainmentprogramma: 'De Slimste Mens ter Wereld' (Eén)
 • Vlaamse Televisiester 2008 voor het Beste Informatieprogramma: 'De Weg naar Mekka' (Canvas)
 • Rijzende Ster 2008 voor de beste nieuwkomer op de Vlaamse televisie: Free Souffriau
 • Carrièrester 2008 voor een uitzonderlijke bijdrage aan de Vlaamse televisie: Rik De Saedeleer
 • Vlaamse Televisiester 2008 voor het Populairste Televisieprogramma (publieksprijs): 'Sara'
 • Vlaamse Televisiester 2008 voor de Populairste Televisiepersoonlijkheid (publieksprijs): Veerle Baetens
1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende