Showbizzkanaal : Archieven

29/02/2008

één op vier Vlamingen kent S.televisie, kortweg S..

s-televisieUit de recent uitgevoerde TNS meetstudie van februari 2008 blijkt dat ondertussen reeds 1.220.640 Vlamingen de digitale TV omroep S.televisie kennen. Dat 1 op 4 Vlamingen vertrouwd is met S.televisie zal ongetwijfeld ook te maken hebben met de analoge uitzenduren van de digitale TV omroep die enkel via Telenet en de bij Indi aangesloten kabelmaatschappijen te zien is in Vlaanderen.

De vaste S.kijkers community stijgt met 11,5% ten opzichte van het vorig resultaat exact één jaar geleden. Ook in Brussel (via Coditel en Telenet) en via het internet raken steeds meer Vlamingen en Brusselaars vertrouwd met S. S.Televisie heeft via de kabel in Vlaanderen en Brussel en via het internet samen om en bij de 400.000 vaste regelmatige kijkers. Opvallend is dat de leeftijdsklasse 21-24 aansluiting vindt bij S. Ook de groep 55-64 blijkt de weg te hebben gevonden naar S.

S. is een zender die informeert, ontspant en emotioneert… en boeit vrijwel alle leeftijdsklassen tussen 21 en 55+. De vrouwelijke kijker waardeert het aanbod van S, deze groep trendgevoelige vrouwelijke kijkers neemt met 5% toe. Het lifestyle aanbod op S. wordt verder uitgebreid en zal deze trend nog verder doen zetten, hiermee komt de zender meer en meer naar verhoudingen(man/vrouw) die terug te vinden zijn bij de meeste lifestyle magazines. De S.kijker treffen we aan in alle onderwijsniveau’s.

De S.kijkers zijn verspreid over alle sociale klassen en licht selectief in de groep 3+4(Mi-Hi). S spreekt het actieve deel van de bevolking aan; de beroepsklasse bedienden is sterk vertegenwoordigd. De VVA’s behoren duidelijk tot de doelgroep van S en wonen hoofdzakelijk in stedelijke gebieden.

17:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: s kijkers, tv, s televisie, telenet |  Facebook | |  Print |

Scarlett Johansson en Ewan McGregor op de loop

island02Toppremière van The Island Van de maker van Armageddon en Pearl Harbor

2019. De toekomst van ijzer en glas, koud en steriel... Maar dankzij de loterij, kan je een ticket winnen naar het laatste stukje paradijs op Aarde: "The Island". Lincoln denkt dat men hen bedriegt... Hij zal uiteindelijk de waarheid ontdekken! Ze zijn niet in de toekomst en er is geen eiland! Zij zijn klonen in een ultra moderne boerderij. De reis naar het eiland is enkel te winnen wanneer er nood is aan een orgaan van een van hen. Hij slaagt erin om samen met zijn vriendin Jordan te ontsnappen. In een totaal onbekende buitenwereld moeten ze op de loop voor hun dodelijke achtervolgers.

Met Ewan McGregor (Tom Lincoln), Scarlett Johansson (Sarah Jordan), Steve Buscemi (James McCord), Sean Bean (Dr. Merrick), Djimon Hounsou (Albert Laurent), e.a.

De Schot Ewan McGregor brak door met de film Shallow Grave van Danny Boyle. Met de nog meer controversiële film "Trainspotting" geraakte hij ook bekend bij het grote publiek. De Amerikaanse kijker kent hem voornamelijk van zijn rol als Obi-Wan Kenobi in de drie Star Wars films.

Scarlett Johansson acteert al van kindsbeen af. Haar ouders hadden het niet breed, maar Scarlet was vastberaden om te acteren en schuimde verschillende audities af met haar moeder, met alle succes vandien. Ze was een kindster, maar sinds Lost in Translation en Girl with a Pearl Earring wordt ze serieus genomen als actrice.

Regie: Michael Bay: de regisseur van Armageddon, The Rock, Pearl Harbor en Transformers.

Toppremière van The Island - Zaterdag 1/3 om 21u20 op VT4

island

14:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: the island, film, vt4, sbs, scarlett johansson |  Facebook | |  Print |

IL Y A LONGTEMPS QUE JE T’AIME

franse filmMevrouw Kristin Scott Thomas komt naar Brussel op vrijdag 14 maart. De actrice komt er haar nieuwste film voorstellen:

Op het programma die avond staan TV en radio interviews, de Belgische Première van de film in Brussel in cinema UGC Toison d’Or met rode loper moment om 20u30. Regisseur Philippe Claudel zal eveneens aanwezig zijn.

"IL Y A LONGTEMPS QUE JE T’AIME est un film sur la force des femmes, leur capacité à rayonner, à se reconstruire, à renaître. Une histoire sur nos secrets, sur l’enfermement, tous nos enfermements."
Philippe Claudel

Juliette en Léa zijn twee zussen die in het verleden op bruuske wijze van elkaar werden gescheiden. Juliette verlaat na vijftien jaren de gevangenis, een periode waarin ze nauwelijks contact had met haar familie. Haar jongere zus Léa vangt haar op bij haar thuis, samen met haar man en twee dochtertjes. Maar kennen we werkelijk degenen met wie we ooit zo close waren? Kan bloedverwantschap alle scheidingen overwinnen? En hoe kunnen we duidelijk maken aan de ander wat hij voor ons betekent en hoeveel en waarom we hem missen? Hoe beslissen we te leven, herboren te worden? Is het überhaupt mogelijk?

www.ugcdistribution.fr  (release in België op 19 maart)

12:11 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: ugc, philippe claudel, film, brussel, premiere |  Facebook | |  Print |

i am Sam

i_a_sam02Met Sean Penn, Michelle Pfeiffer & Dakota Fanning

'I Am Sam' is het ontroerende verhaal van de onvoorwaardelijke liefde en toewijding van een vader voor zijn dochter. Sam heeft het geestelijke vermogen van een zevenjarige. Als zijn dochter Lucy deze leeftijd bereikt besluit de kinderbescherming Sam uit de ouderlijke macht te ontzetten en zijn dochter uit huis te plaatsen. Samen met zijn advocate Rita probeert Sam de jury ervan te overtuigen dat onbaatzuchtige liefde het belangrijkste is dat een vader zijn dochter kan geven, ook al kan hij haar niet helpen met algebra. 'I Am Sam' biedt een prachtige kijk op de kracht van de liefde, die een ouder en kind voor altijd met elkaar verbinden, onafhankelijk van de uitdagingen die het leven biedt.

Weetjes:

  • De titel van de film was geïnspireerd op een personage van Dr Seuss’ boek ‘Green Eggs and Ham
  • Dakota Fanning’s kleine zus Elle speelt haar personage op de leeftijd van drie jaar.
  • Het personage van Dakota Fanning heet Lucy Diamond, geïnspireerd op het Beatleslied ‘Lucy In the Sky with Diamonds’. Michelle Pfeiffer’s personage heet Rita Harrison uit het liedje ‘Lovely Rita’ en de achternaam van Beatle George Harrison.
  • Sean Penn wilde graag Beatlesmuziek maar kon de rechten niet bemachtigen, dus vroeg hij verschillende artiesten om de nummers te coveren. Ze moesten hierbij echter het tempo van de nummers respecteren zodat de muziek in de film zou passen zoals eerder gepland was met de originele liedjes.
  • Sean Penn en Dakota Fanning een Screen Actors Guild-nominatie kregen voor hun vertolking. Sean Penn kreeg ook een Oscarnominatie voor beste acteur.

Zaterdag 1 maart om 21u05 op VIJFtv

09:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: sean penn, hollywood, vt4, i am sam, michelle pfeiffer, dakota fanning |  Facebook | |  Print |

28/02/2008

Release IMPORT EXPORT 5/03

Wat doet een jongeman die plotseling wordt ontslagen? Hoe kan een jonge vrouw, zonder opleiding en met kind, zich een betere positie in de wereld verwerven? Deze ogenschijnlijk eenvoudige vragen liggen ten grondslag aan IMPORT EXPORT, waarin de Oekraïense Olga haar heil in Wenen zoekt en de Weense Pauli afgekeurde gokkasten naar de Oekraïne rijdt. Olga belandt als schoonmaakster in een verpleegtehuis voor dementerende bejaarden. Pauli bouwt na zijn ontslag als beveiligingsbeambte een nieuw bestaan op. Met zijn stiefvader trekt hij door Oost-Europa en de Oekraïne, waar vooral de stiefvader zich te buiten gaat aan alcohol en ontluisterende seks met goedkope prostituees. Zakelijk succes blijft uit. Pauli en Olga geven echter niet op, hoe hard hun nieuwe bestaan ook is.

Deze tweede speelfilm van de Oostenrijkse regisseur Ulrich Seidl werd genomineerd voor de Gouden Palm op het Cannes Filmfestival en was te zien tijdens het afgelopen Filmfestival van Rotterdam. IMPORT EXPORT is een schokkend maar menselijk portret van de Weense Pauli en de Oekraïnse Olga, twee authentieke have nots. Seidls IMPORT EXPORT wordt door BFD uitgebracht in de Belgische zalen.
Vanaf 5 maart in Brussel: Arenberg-Galeries / Gent: Sphinx / Kortrijk: Buda en Antwerpen: MuHKA

22:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Film/Documentaire | Tags: import export, film, bfd, brussel, gent, kortrijk, buda, antwerpen |  Facebook | |  Print |

25 jaar moonwalken met “Thriller”

MICHAEL JACKSON: LIVE IN BUCHAREST

Naar aanleiding van de 25de verjaardag van Michael Jackson’s album Thriller, wereldwijd het best verkochte album aller tijden, toont VT4 zijn live concert in Boekarest van zijn "Dangerous Tour". Dit concert is opgenomen op 1 oktober 1992 en is op tv vertoond in 60 landen.

Michael Jackson viert zijn 50de verjaardag in 2008 en plant dit jaar een heuse comeback. Het meeste succesvolle album ‘Thriller’ staat na 25 jaar terug aan de top! Op 8 februari bracht SONY BMG Music Entertainment naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van Michael Jackson’s ‘Thriller’ een speciale versie uit van het best verkochte album aller tijden. Voor de herwerking van enkele klassieke ‘Thriller’ hits werd een beroep gedaan op hedendaagse supersterren Will.I.Am, Akon, Kanye West en Fergie. Tevens bevat het album een dvd met de historische kortfilms annex videoclips Billie Jean, Beat It, Thriller en de legendarische moonwalk performance op Beat It tijdens Motown 25. Binnen de twee weken na release haalt het album de nr 1 plaats in de ultratop zowel in Wallonië als in Vlaanderen alsook in de overkoepelende nationale ultratop. Het best verkochte album aller tijden schrijft opnieuw geschiedenis!

Door zijn vele nummer 1 hits en zijn onvergetelijke videoclips waarmee hij tijden lang MTV domineerde, blijft Michael Jackson een van de grootste artiesten ter wereld. De originele "Thriller" stond maar liefst 80 opeenvolgende weken in de Amerikaanse top 10, waarvan 37 weken op de eerste plaats. Dit album won maar liefst 8 Grammy Awards.

Michael Jackson’s creativiteit en genialiteit kan je enkel ervaren door hem ‘LIVE’ aan het werk zien. De ‘Dangerous Tour’ was de allergrootste in de muziekgeschiedenis. Hij brak hiermee zijn eigen record van de voorgaande "Bad Tour". 69 Concerten en 3,5 miljoen fans die live de enige King of Pop in actie zagen. In Boekarest brengt hij zijn grootste hits Beat It, Billie Jean, Wanna Be Startin’ Somethin’, Smooth Criminal, Black or White, Man in the Mirror…

Alsof je er zelf bij bent … VT4 brengt Topconcerten tot bij je in de huiskamer. Doof de lichten, hou de volumeknop bij de hand, zak onderuit en geniet van de beste live concerten van de afgelopen jaren. De nacht is nog jong: Midnight Concert op VT4!

Vrijdag 29 februari om 00u00 op VT4

concert_jackson

 

17:30 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: concert, vt4, michael jackson, thriller, 25 jaar thriller, sony bmg music, live concert |  Facebook | |  Print |

DOCUMENTAIR FILMPLATFORM ZONE

12 tot 16 maart 2008

Gent – Kortrijk – Antwerpen

IN FOCUS: ULRICH SEIDL

Het is ons een waar genoegen jullie in te lichten over het programma van het 4e Documentair FilmPlatform ZONE dat van 12 tot 16 maart 2008 zal plaatsvinden in het Film-Plateau Gent, BUDA Kunstencentrum Kortrijk en MuHKA_media Antwerpen.

Gast in focus tijdens deze editie is de Oostenrijkse Ulrich Seidl, één van de meest omstreden documentairemakers van zijn generatie. Van hem tonen we een aantal minder bekende werken waaronder zijn allereerste langspeel documentaire. Naar goede gewoonte mag onze gast in focus ook zelf een film programmeren. Seidl koos ditmaal voor een documentaire van zijn goede vriend Werner Herzog. Ulrich Seidl zal bovendien zelf aanwezig zijn om een aantal van zijn films in te leiden. Verder zal hij het publiek te woord staan in een artist-talk op donderdag 13 maart. Voor de gespecialiseerde filmliefhebbers organiseren we een Masterclass in samenwerking met de Academie van Gent op vrijdag 14 maart.

Verder op het programma staan films uit Frankrijk, Israël, Armenië, Rusland en de V.S. Een kijk op eigen talent wordt gebundeld in een compilatieprogramma met werk van beloftevolle filmkunstenaars als Nicolas Provost, Isabelle Tollenaere en Sofie Benoot.

Ulrich Seidl zal vergezeld worden van een aantal binnen- en buitenlandse gasten zoals Tommy Davis en Alexander Gutman, die er, samen met het publiek, zullen voor zorgen dat het Documentair FilmPlatform ZONE een jaarlijkse, unieke afspraak wordt voor uitwisseling en ontmoeting in woord en beeld.

Met films van: Ulrich Seidl, Werner Herzog, Alexander Gutman, Tommy Davis, Artavazd Pelechian, Gee-Jung Jun, Ido Haar, Nicolas Provost, Isabelle Tollenaere en Sofie Benoot

Organisatie: desire productions vzw in samenwerking met Film-Plateau, Buda kunstencentrum, MuHKA_media en de Hogeschool Gent. Programmatie: Cis Bierinckx, Edwin Carels, Kaat Van de Velde, Lieve Vankeirsbulck, Johan Opstaele, Martine Huvenne, Elias Grootaers.

13:53 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Filmfestivals | Tags: filmplatform, film-plateau, films, ulrich seidel |  Facebook | |  Print |

VTM zendt spectaculaire "Familie" dubbelaflevering uit op 15 maart

familie logoZaterdag 15 maart trakteert VTM de "Familie"-kijkers op een spectaculaire dubbelaflevering die draait rond slechterik Xavier Latour. De afgelopen tien dagen is in en rond de oude gevangenis van Tongeren druk gefilmd om er een bloedstollende thriller van te maken. Helikopters, stunts, achtervolgingen, autocrashes... Het leek wel "Prison Break", want Xavier Latour heeft maar één doel: ontsnappen.

Info: www.studioasite.be

13:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Televisie | Tags: familie, vtm familie, studio-a, studioasite be, vmma, xavier latour, aflevering familie |  Facebook | |  Print |

Michael Jacksons Neverland op 19 maart onder de hamer

Michael_jackson_thriller_cd

Neverland, de ranch van Michael Jackson, gaat op 19 maart onder de hamer in Santa Barbara, tenzij de zanger zijn schulden betaalt. Dat heeft televisiezender Fox News gemeld. Volgens de zender heeft Michael Jackson een hypotheek van 24,5 miljoen dollar op zijn landgoed van 1.000 hectare in Los Olivos, op 200 km ten noordwesten van Los Angeles. In oktober werd al bekend dat de King of Pop een betaalachterstand van 212.000 dollar had op zijn hypotheek. In juni 2005 verliet Jackson Neverland. Sindsdien is hij in Bahrein, Europa en Las Vegas gesignaleerd.

10:45 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Internationaal | Tags: neverland, michael jackson, king of pop, bahrein, las vegas, los olivos |  Facebook | |  Print |

Laura Lynn reageert

laura lynn 02

Gisteren verscheen in de Nederlandse Story een opmerkelijk cover-artikel. Schlagerzanger Frans Bauer zou volgens het blad een vermeende relatie hebben met schlagerkoningin Laura Lynn. Onnodig te zeggen dat sindsdien de volledige geruchtenmolen op gang is gekomen en ook de Belgische pers dit verhaal heeft opgepikt.

Frans Bauer ontkende reeds in verschillende berichten met klem en ook Laura Lynn wenst van haar kant deze pijnlijke roddel de kop in te drukken, temeer omwille van het nadere huwelijk van Frans en de uitstekende releatie die Laura Lynn met z’n verloofde Mariska onderhoudt. "Frans Bauer is een topartiest en ik ben fier dat ik naast hem op het podium mag schitteren, van meer dan een muzikale relatie tussen ons is absoluut geen sprake. Langs deze weg wil ik Frans en Mariska alvast een onvergetelijke huwelijksdag wensen op 9 mei", aldus de zangeres.

Over een paar weken komt de opvolger voor ‘Kom dans met mij’, het duet van Laura Lynn en Frans Bauer, uit op cd-single.

08:15 Gepost door www.showbizzkanaal.be in Muziek | Tags: laura lynn, frans bauer, kom dans met mij, roddel, story, pers |  Facebook | |  Print |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende